Κουραμπιέδες

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2018 19:45
*ΣΗΜΕΙΟ αναφοράς στη γιορτή της «Ελευθερίας» αποτελούσαν ανέκαθεν οι παραδοσιακοί λουκουμάδες. Στον πεζόδρομο της Παπασταύρου η Δανάη Δημητρακοπούλου και ο Κώστας Αγοραστός γλύκαναν μια μικρή φίλη της εφημερίδας. *ΣΗΜΕΙΟ αναφοράς στη γιορτή της «Ελευθερίας» αποτελούσαν ανέκαθεν οι παραδοσιακοί λουκουμάδες. Στον πεζόδρομο της Παπασταύρου η Δανάη Δημητρακοπούλου και ο Κώστας Αγοραστός γλύκαναν μια μικρή φίλη της εφημερίδας.

*ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ μέρες γιορτινές, στα σπίτια των Λαρισαίων τα πνεύματα οξύνονται από το άγχος.

- Τσακώθηκα άγρια με τη γυναίκα μου, ζώστηκα τους κουραμπιέδες και απειλώ να τους τινάξω όλους στο χαλί του σαλονιού. Τρομοκρατημένη, την έχει λούσει κρύος ιδρώτας.

***

*- ΑΝ είσαι πραγματικά μάγκας βρε φιλαράκι, κάτσε στον καναπέ του σαλονιού δίπλα στη γυναίκα σου και φάε έναν κουραμπιέ χωρίς χαρτοπετσέτα.

Ζ.

 

Κομματικότητα

*ΘΑ είναι σαν χρίσμα αλλά δεν θα είναι χρίσμα. Ούτε την ευλογία του Αγίου Παϊσίου να λάμβαναν οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Ενώ στην αρχή διεκδικούν ασθμαίνοντες και διαγκωνιζόμενοι την υποστήριξη κομμάτων, κατόπιν εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι, υπερκομματικοί, ευρύτεροι. Λογικό, καθώς κανένα κόμμα δεν διαθέτει το 50% που χρειάζεται για να εκλεγούν. Αλλά πάλι και χωρίς κομματικό εφαλτήριο δεν δείχνουν ικανοί να συγκροτήσουν αξιόμαχο συνδυασμό.

***

*ΜΑ και τα κόμματα, ενώ ταλανίζονται με διαδικασίες και ζυμώσεις, ύστερα σφυρίζουν αδιάφορα σαν τον Σιλβέστερ κάτω από το κλουβί του Τουίτι.

Να, στον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας, κατέφτασε ο γραμματέας του κόμματος Παν. Σκουρλέτης και τους εξήγησε ότι πρέπει να κινηθούν αυτόνομα μόνοι τους και αυτοδιοικητικά για να υποστηρίξουν τον Ν. Τσιλιμίγκα που ήθελαν τα κεντρικά του κόμματος. Στη ΝΔ, πάλι κι εκεί ο γραμματέας Λευτ. Αυγενάκης ήρθε και καθάρισε την μπουγάδα για την υποψηφιότητα Ρ. Καραλαριώτου. Κι εδώ αποφάσισε το κέντρο, η ηγεσία του κόμματος.

***

*ΣΤΟ ΚΚΕ έφτασε αυτοπροσώπως ο γραμματέας Δημ. Κουτσούμπας να ανακοινώσει υποψήφιο δήμαρχο τον Πέτρο Κρίκη, μην υπάρξει καμιά παρανόηση. Στο ΠΑΣΟΚ ταλαιπωρήθηκαν λιγάκι στη διαδικασία όσμωσης μεταξύ της ηγετικής ομάδας στην Αθήνα και της τοπικής κομματικής ηγεσίας πριν καταλήξουν στην υποστήριξη του Απ. Καλογιάννη. (Κι ύστερα σ’ όλα τα κόμματα, όλα τα στελέχη υποστηρίζουν την ανεξαρτησία του δημάρχου τους.)

***

*ΚΙ έφτασε και το κερασάκι στην κομματική τούρτα. Ο «πάσα αρχή παυσάτω» αρχηγός και κυβερνοσυνέταιρος έφτασε στη Λάρισα κι απαίτησε δημοσίως να κάνουν δήμαρχο τον προσωπικό του φίλο, ανεξάρτητος υποψήφιος θα είναι κι αυτός. Ανεξάρτητος απ’ όλους, μόνο στον Π. Καμμένο θα δίνει αναφορά.

Ζ.

 

Πεζοδρόμηση

*ΑΡΕΣΕΙ το σχέδιο της Δημαρχίας για πεζοδρομήσεις και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και περιμετρικά του κέντρου. Η πρόταση από τον Γ. Δ. που ζητά από τον δήμαρχο να σκεφτούν να δράσουν αναλόγως και επί της οδού Δροσίνη. Ένα δρομάκι 100-150 μέτρων στον Αγ. Βησσαρίωνα, λέει, στενό, ως πάρκινγκ χρησιμοποιείται κυρίως. Γιατί να μην το κοιτάξουν…

Ζ.

 

Ημερολόγιο

*ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ το ημερολόγιο της Μητρόπολης για το νέο έτος και δεν θα μπορούσε να μην έχει στο εξώφυλλό του τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιγνάτιο. Στην προσωπικότητα του προκατόχου του αναφέρεται στον πρόλογό του ο νέος Μητροπολίτης Ιερώνυμος, ενώ ακολουθεί ιδιαίτερα αναφορά των ανθρώπων της Μητρόπολης στη μνήμη του, καθώς και αποσπάσματα του βιβλίου του μακαριστού «Σαν παραμύθι».

Γ.Ρ.

 

Κόκκινο στο κίτρινο

*Ο παρατηρητικός Λαρισαίος εντόπισε ότι το εορταστικό κόκκινο χαλί, ο χριστουγεννιάτικος διάδρομος στην Ολύμπου, μεταξύ Κύπρου και Βενιζέλου, έχει στρωθεί καλύπτοντας τη διαδρομή των ανθρώπων με προβλήματα όρασης. Κόκκινο χαλί, πάνω στα κίτρινα πλακάκια και δεν είναι αισθητικό το ζήτημα. Το ίδιο ίσως συνέβη και αλλού (Δεν θα έπρεπε.)

Ζ.

 

Αποκατάσταση

*ΤΙ σκέφτηκε ο Λαρισαίος Αλ. Βα.; Τη συγκρότηση ομάδας διεκδίκησης ίδρυσης έδρας διδακτορικού σε κάποια Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ή αντίστοιχα του ΤΕΙ όπου θα μπορούν, όσοι φοιτητές άλλων Σχολών επιθυμούν, να εκπαιδευθούν στην οργάνωση, διοίκηση και εν γένει λειτουργία καταστημάτων καφέ-μπαρ. Λαμπρή ιδέα με εξασφαλισμένη επαγγελματική αποκατάσταση και πού αλλού καλύτερη περιοχή για εργαστήρια και πρακτική από τη Λάρισα; Απορεί «πώς δεν την έχει ακόμη σκεφθεί ο δραστήριος και προοδευτικός, φίλος μου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μπάμπης Παπαδόπουλος».

***

*ΤΑ παιδιά το έχουν ήδη συλλάβει το νόημα.

- Πέρασα Φιλοσοφική. Εσύ;

- Μαθηματικό.

- Αχ, μακάρι να δουλέψουμε στην ίδια καφετέρια.

Ζ.

 

Τσαριτσάνεια

*ΚΑΠΟΙΟΣ ψιλοάσχετος άκουσε λάθος, τα μπέρδεψε κι είχε στείλει ανακοίνωση μεγάλου τοπικού φορέα για τα ‘’Τσαριτσάνεια’’. Προβλημάτισε κάπως ο τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης, Τύρναβος; Μπα, αλλά πάλι… Τελικά διεξήχθησαν κανονικά τα ‘’Τζαρτζάνεια’’. Όχι στην Τσαριτσάνη (Ο σπόρος πάντως έπεσε, έστω κατά λάθος.)

Ζ.

 

Οικογενειακά

*ΕΧΟΝΤΑΣ αγκαλιά την τρίχρονη εγγονή του κι αναφερόμενος στην επιθυμία της πιτσιρίκας να συμμετέχει στην εκδήλωση, άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ο Απ. Καλογιάννης. Κίνηση που έλαβε την ανάλογη δημοσιότητα. Κάποιοι είπαν για ‘’αμερικανιές’’ στην προεκλογική εκστρατεία, η οποία έτσι ή αλλιώς έχει αρχίσει. Άλλοι πάλι είπαν ότι οι σύμβουλοι του δημάρχου τού έχουν συστήσει οικογενειακού χαρακτήρα εμφανίσεις για να αναδείξει τη διαφορά με τη βασική του αντίπαλο. Θα φανεί…

Ζ.

 

Εξ αριστερών

*Ο οποίος Απ. Καλογιάννης «αποδεικνύεται πολύ τυχερός», όπως γνωμάτευε ο Λαρισαίος λάτρης των πολιτικών σεναρίων. Το ΠΑΣΟΚ, ως ΚΙΝΑΛ πλέον έρχεται και συμπτύσσει για χάρη του μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι Οικολόγοι παραμένουν στο σχήμα. Καθώς και οι ‘’λαφαζανίστας’’ αφού τους φέρθηκαν άψογα κατά τη διαρρεύσασα θητεία. Ούτε από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπούς πρόκειται να υπάρξει άλλο ψηφοδέλτιο, ούτε και επίσημη υποστήριξη βεβαίως.

-Πραγματικά ευρύ το σχήμα Καλογιάννη, περισσότερο δεν γίνεται…

***

*- ΝΑΙ, παρενέβη κάποιος της παρέας, όλα αυτά που λες μπορεί να αποδεικνύουν ότι είναι ικανός στον διάλογο και τις συμμαχίες, ότι πείθει με το έργο και τη συμπεριφορά του, όμως εσύ έλεγες ότι ο Καλογιάννης αποδεικνύεται τυχερός…

-Βεβαίως. Αφού στο τρίτο ψηφοδέλτιο θα ηγηθεί ο Πέτρος Κρίκης, αυτόν επέλεξε το ΚΚΕ. Δύσκολα θα του πάρει λοιπόν μεγάλο κομμάτι από αριστερά…

-Γιατί, δεν είναι καλός ο Κρίκης;

- Βρε εξαιρετικό στέλεχος για το κόμμα και καλός άνθρωπος. Όμως Άγις Παπαστεργίου δεν είναι. Ούτε το όνομα του Γ. Λαμπρούλη έχει. Δύσκολα επομένως θα διεισδύσει σε χώρους πέραν του πυρήνα του κόμματος. Απίθανο να προσεγγίσει διψήφιο ποσοστό στις δημοτικές.

Ζ.

 

Κι οι ακροδεξιοί;

*ΚΙ η συζήτηση επεκτάθηκε στον άλλο χώρο που απομένει και που έχει ποσοστά αξιοπρόσεκτα. Ψήφους έχουν και στη Λάρισα οι χρυσαυγίτες, κόσμο δεν έχουν, στελέχη δεν εμφανίζονται, θα ντρέπονται φαίνεται γι’ αυτό που υποστηρίζουν. Ποιος θέλει να τον λένε φασίστα…

- Πού θα πάνε όμως όλα αυτά τα ψηφοδέλτια στις δημοτικές;

- Στον Καλογιάννη αποκλείεται, με κάθε ευκαιρία ο δήμαρχος καταγγέλλει το συγκεκριμένο κόμμα. Λογικά θα διαρρεύσουν στον δεξιό συνδυασμό.

- Σωστά. Άλλωστε ο μοναδικός Λαρισαίος που εμφανίζεται δημοσίως ως χρυσαυγίτης, έστω σοφτ και γελαστός, εκτός κομματικής γραμμής των θυμωμένων μαυροφορεμένων καυγατζήδων, ο Δημ. Μπίλλης λοιπόν έχει ανακοινώσει επισήμως την προσχώρησή του στην παράταξη Ρ. Καραλαριώτου. Τον δέχτηκαν χαλαρά. Ίσως και άλλους κρυφούς.

Ζ.

 

 

META THN KATAUESH UEMELIOY LIUOY*ΜΕΤΑ την κατάθεση θεμέλιου λιθου του Ι.Ν. Αγ. Ιερωνύμου στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής χθες. Ο νοών νοείτω…

 

 

 

 

ENDIAFEROYSA SYZHTHSH ME TOYS PRVHN*ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ συζήτηση με τους πρώην αρχηγούς της ΝΔ Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά στο συνέδριο του κόμματος είχε προχθές βράδυ ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός.

 

 

 

 

H AGORA THS LARISAS EXEI PROETOIMASTEI*H αγορά της Λάρισας έχει προετοιμαστεί. Κόκκινο χαλί, να βαδίσει πάνω του ο πελάτης. Ο οποίος θεωρείται σταρ.

Ζ.

 

 

 

KAI OI DYO TOYS XAROYMENOI STHN EN*ΚΙ οι δυο τους χαρούμενοι στην εν Φαρσάλοις σέλφι, κι ο σκιώδης Β. Κικίλιας κι η πρόεδρος Μαργαρίτα. Δεν πήραν όμως χαμπάρι ότι από πίσω τούς κοιτάει ο Μητσοτάκης με μισό μάτι.

Ζ.

 

 

 

 

 FETOS MALLON PREPEI NA EKANE REKOR*ΦΕΤΟΣ μάλλον πρέπει να έκανε ρεκόρ ο κλέφτης της κούκλας που αναπαριστά το Θείο βρέφος στη φάτνη του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Αφού με βάση έναν πρόχειρο υπολογισμό, αυτό το διάστημα, ο κλέφτης κλέβει δύο φορές την ίδια κούκλα (Θείο βρέφος) σε ημερήσια βάση. Όπερ μέχρι τα Φώτα, εκτιμάται ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα χρειασθεί ακόμη καμιά πενηνταριά κούκλες…

Β.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass