Ξέ-μπαρκοι

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2018 19:09
*ΦΕΤΟΣ, 30 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 200 χρόνια από το μαρτύριο του πολιούχου Τυρνάβου Αγίου Γεδεών (1818). Η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, ο μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, ο Δήμος Τυρνάβου και ο δήμαρχος Π. Σαρχώσης έχουν προγραμματίσει σημαντικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Γεδεών. Χθες, στον Τύρναβο ο σεβασμιότατος υπέγραψε ιδιοχείρως μία - μία τις προσκλήσεις για τις εκδηλώσεις. Πρόσκληση η οποία για εκείνον που θα τη λάβει θα έχει ιστορική, συλλεκτική αλλά και πνευματική αξία.                                                    Κ.Τσ. *ΦΕΤΟΣ, 30 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 200 χρόνια από το μαρτύριο του πολιούχου Τυρνάβου Αγίου Γεδεών (1818). Η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, ο μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, ο Δήμος Τυρνάβου και ο δήμαρχος Π. Σαρχώσης έχουν προγραμματίσει σημαντικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Γεδεών. Χθες, στον Τύρναβο ο σεβασμιότατος υπέγραψε ιδιοχείρως μία - μία τις προσκλήσεις για τις εκδηλώσεις. Πρόσκληση η οποία για εκείνον που θα τη λάβει θα έχει ιστορική, συλλεκτική αλλά και πνευματική αξία. Κ.Τσ.

*- ΒΑΛ’ ΤΟ ρε Μπαρκάν! Βάλ’ το αγόρι μου στο 93’ να κάνουμε «Καλά Χριστούγεννα» το φελέκι μας μέσα που μας άφησες... ξέ-μπαρκους!

Πάντως, μόνο τυφλοί ή εμπαθείς δεν βλέπουν ότι η ΑΕΛ έστρωσε, παίζει καλό ποδόσφαιρο, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια, και του... χωραφιού στο οποίο καλείται να αγωνιστεί. (Άλλο αίσχος κι αυτό!)

Αν ηρεμήσουν άπαντες κι αν ο κ. Κούγιας ασχολείται μόνο με τους... Ριχάρδους και λοιπά ευαγή ιδρύματα -όπως είναι η δουλειά του- μια χαρά θα πάει η ομαδούλα.

 

Συγκρίσεις

*ΑΠΟ τηλεοράσεως παρακολούθησαν πολλοί τον αγώνα της ΑΕΛ. Στο διάλλειμα οι υπεύθυνοι των καφέ γύρισαν κανάλι.

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Άλλος κόσμος εκεί. Από το άδειο... χωράφι του «Αρένα» με τις παγωμένες κερκίδες βρεθήκαμε σε ένα γήπεδο –στολίδι, σε μια ατμόσφαιρα μαγική, με ποδοσφαιριστές που έπαιζαν ποδόσφαιρο. (Εδώ παίζουμε κάτι άλλο, πάντως όχι ποδόσφαιρο).

Γιατί έχουν καλό θέαμα αυτοί; Γιατί έχουν λεφτά και αγοράζουν παιχταράδες.

Και γιατί έχουν λεφτά; Γιατί πάει ο κόσμος και γενικά το παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές.

Και γιατί πάει ο κόσμος και το παρακολουθούν εκατομμύρια; Γιατί το παιχνίδι εκεί είναι τίμιο, έχει κανόνες και όχι νταβατζήδες που το βλέπουν μόνο ως μέσο κονόμας και επιβολής της εξουσίας τους.

Έχουμε ό,τι μας αξίζει και ας μην παραπονιόμαστε.

 

Εύρηκαν

*ΕΥΡΗΚΕ μια δεκάδα για το ψηφοδέλτιο της Λάρισας η ΠΑΣΟΚάρα, κι ας είναι ένα μικρό αντιπολιτευόμενο κόμμα. Θα βρει τόσους ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας – που είναι και κυβέρνηση υποτίθεται; Σαν δύσκολο. Μόνο στις «Μικρές Αγγελίες».

Και, με εξαίρεση τους Φ. Σαχινίδη, Κ. Μπαργιώτα και την μπαρουτοκαπνισμένη Λίτσα Λιακούλη, μιλάμε για νέα πρόσωπα στο βουλευτικό κουρμπέτι. Το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα εφεδρείες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει χωρίς... πάγκο καθώς είναι ένα κόμμα που δεν έμαθε να... «παραγοντίζει».

 

Επενδυτική... λογική

*ΠΟΘΕΝ το ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ;

Οι άνθρωποι σκέφτονται ορθολογικά και με λογική... επενδυτή.

Πρώτον, οι εκλογές γι’ αυτούς δεν θα έχουν ούτε άγχος, ούτε ιδιαίτερα... έξοδα.

Δεύτερον, είναι πιθανότατο να συγκυβερνήσουν με τη ΝΔ του Κυριάκου. Και η συμφωνία που θα γίνει για διανομή καρεκλών και αξιωμάτων, θα συμπεριλαμβάνει ένα σωρό καλά τοπικά πόστα. Τα οποία ποιος θα αναλάβει; Σωστά! Οι πολιτευτές.

Επομένως, βάζεις λίγα... κι αν σου κάτσει; Καθάρισες.

 

Οι... πρωινοί

*«ΜΕΧΡΙ τρεις θητείες οι βουλευτές» ζήτησε αρθρογραφώντας στην «Ελευθερία» ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάριος Ξηρομερίτης.

(Άντε ρε παιδιά… Άντε να παίρνει και κανένας άλλος σειρά. Τι μου κατσικωθήκατε δω χάμω;)

 

Γαμπρός

*ΠΟΛΥΦΕΡΝΗ... νυφούλα ο Δήμος Λαρισαίων, οπότε τι πιο λογικό να προκύψει... Γαμβρούλας!

Νίκος Γαμβρούλας λοιπόν, υποψήφιος δήμαρχος ετών 28, ανεξάρτητος, (αν και η «πιάτσα» λέει ότι θα πάει να μαζέψει το ΠΑΣΟΚ που δεν θα πάει με τον Καλογιάννη).

Από ποιον θα κόψει; Προφανώς κι απ’ τη Ρένα κι απ’ τον Αποστόλη αλλά κι απ’ όποιον θέλει. Τι, λογαριασμό θα δώσει;

Τα ίδια

*ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ από τα επετειακά Πρωτοσέλιδα που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες η «Ελευθερία» για τα 96 χρόνια της.

Τρίτη 7 Αυγούστου 1956: «Επαναλαμβάνονται εντονώτεραι αι πληροφορίαι ότι η Κυβέρνησις Καραμανλή πρόκειται κατά το φθινόπωρον να εξαναγκαστή εις παραίτησιν λόγω του δραματικού αδιεξόδου εις την οποίαν περιήχθησαν όλα τα ζητήματα της χώρας».

Τι άλλαξε στ’ αλήθεια από τότε;

 

Φτήνια

*ΑΠΟ ένα κατοστάρικο αύξηση τους έριξε ο Μακρόν για να τους κάνει να... βγάλουν τα κίτρινα γιλέκα και να γυρίσουν στους καναπέδες τους. Από ένα τετρακοσάρι ο Τσίπρας στα παππούδια για ψήφο – ο καθένας ό,τι έχει.

Μέθοδοι... πολιτικάντηδων δεκαετίας του ’50. Πόση φτήνια πια στην ευρωπαϊκή πολιτική. Πόση γύμνια, πόσο έλλειμμα πολιτικών ηγεσιών…

 

Πώς να γυρίσουν;

*ΝΑ γυρίσουν πίσω –καλεί ο Μητσοτάκης- τα καλά μυαλά των Ελλήνων που πήγαν και εγκαταστάθηκαν στο εξωτερικό.

Αν είναι να γυρίσουν όπως εκείνος –που διορίστηκε αμέσως ανώτατο στέλεχος στην Εθνική Τράπεζα με κάμποσες χιλιάδες ευρώ τον μήνα- δεν χρειάζονται εκκλήσεις. Έρχονται μόνοι τους... τρέχοντας. Αλλά ξέρουν τι θα βρουν. Οπότε… κουβέντες του αέρα σε κομματικά συνέδρια που δεν κοστίζουν τίποτε.

 

Το μέλλον

*ΠΑΝΤΩΣ εξήγγειλε κάτι πάρα πολύ θετικό ο Κυριάκος στο συνέδριο της ΝΔ, υπό την προϋπόθεση ότι θα μπορέσει να το κάνει, γιατί ο Τσίπρας ούτε που ασχολήθηκε ποτέ:

- Δύο χιλιάδες ευρώ επίδομα για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα.

(Μακάρι! Διότι καλό μεν να επιδοτείς μονίμως τα «περήφανα γηρατειά», αλλά καλύτερο να κοιτάς καμιά φορά και το μέλλον αυτής της πατρίδας).

 

Συνωστισμός

*ΤΟ «δώσε και μένα μπάρμπα» γίνεται στους επαρχιακούς Δήμους του Ν. Λάρισας από πλευράς υποψηφίων. Κυριολεκτικός... «συνωστισμός» που θα έλεγε και η Ρεπούση.

Ένας - ένας ξεμυτίζουν και δηλώνουν υποψηφιότητα απέναντι στους νυν δημάρχους που κατεβαίνουν κι αυτοί.

(Κι ας μην μιλήσουμε για άλλους – π.χ. Ροντούλης στον Τύρναβο- που έχουν έτοιμο ψηφοδέλτιο εδώ και καμιά... διετία τουλάχιστον.

Απορία: επαρκούν άραγε οι τοπικοί πληθυσμοί για να στελεχώσουν ως υποψήφιοι σύμβουλοι τα ψηφοδέλτια; Ίδωμεν).

Ράμπες

*ΤΟ επισημαίνουμε και πάλι. Σε αρκετές περιπτώσεις νέων πεζοδρόμων που κατασκευάστηκαν (για να μην πούμε σε όλες) δεν προβλέφτηκαν –και επομένως δεν κατασκευάστηκαν – ράμπες για άτομα με αναπηρίες.

Πρόκειται να το δουν ή θα πάει στις καλένδες το πρόβλημα ταλαιπωρώντας τόσο κόσμο;

 

 

 

V KAIROI V HUH GIA TON SYRIZA

*Ω! ΚΑΙΡΟΙ – ω! ήθη. Για τον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας λέμε που έφθασε ο καιρός να δέχεται, περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. να φυλάει τα γραφεία του, στον πεζόδρομο της Δευκαλίωνος.  Ένα περιπολικό γιατί από σύμπτωση ο φακός «συνέλαβε» και δεύτερο, απέναντι στο Στρατοδικείο. Ένα περιπολικό σε ημερήσια βάση όταν η ΕΛ.ΑΣ. θα έπρεπε να ασχολείται με την προστασία του πολίτη και όχι με αλλότρια καθήκοντα. ‘Η μήπως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη φύλαξη των γραφείων του; Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. αποκλείεται να έλαβε από μόνη της τέτοια πρωτοβουλία και μάλιστα σε ημερήσια βάση. Από ποιους άραγε να φυλάγεται ο ΣΥΡΙΖΑ;                                                                  Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass