Κλίμα

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2018 19:45
*ΣΥΝΕΠΗΣ με το Αστικό ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος, καθώς χρησιμοποίησε το λεωφορείο για να βρεθεί στο κέντρο της πόλης και να επισκεφθεί την εορτάζουσα «Ελευθερία». Στη στάση της Κεντρικής πλατείας τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος Μιχ. Σακελλαρίου.   *ΣΥΝΕΠΗΣ με το Αστικό ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος, καθώς χρησιμοποίησε το λεωφορείο για να βρεθεί στο κέντρο της πόλης και να επισκεφθεί την εορτάζουσα «Ελευθερία». Στη στάση της Κεντρικής πλατείας τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος Μιχ. Σακελλαρίου.

* Η γιορτινή εικόνα της Λάρισας, η πιστή τήρηση του εθίμου της ανταλλαγής δώρων τα Χριστούγεννα, η υποχρέωση των νονών στα βαφτιστήρια, όλα μαζί δημιουργούν καθημερινά κίνηση στην εμπορική αγορά.

Όσο για τα ταμεία των εμπόρων, οι ίδιοι γνωρίζουν καλά ότι οι καταναλωτές θα κινηθούν συντηρητικά, αφού τα οικονομικά τους είναι ακόμη δύσκολα, κι ας βγήκαμε από τα μνημόνια, στα λόγια, γιατί στην πράξη δεν άλλαξε τίποτα.

Λ.Κ.

 

Περιφερειακά

* ΜΕΧΡΙ τελευταία στιγμή «έπαιζε» το όνομα της δικηγόρου Νικολέττας Μπουρνόβα για τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στις ερχόμενες εθνικές εκλογές. Οι «σύντροφοι» από την Αθήνα την πολιόρκησαν δυνατά μέχρι το Σάββατο το απόγευμα με τη Λαρισαία δικηγόρο να δίνει την οριστική αρνητική της απάντηση.

Όχι γιατί απορρίπτει το εθνικό ψηφοδέλτιο, άλλωστε νέα είναι δεν το αποκλείει για το μέλλον, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να κρατά δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Η ίδια έδωσε τον λόγο της στον καθηγητή Νίκο Τσιλιμίγκα και αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην παράταξή του –υποψήφια πάντως δεν φαίνεται να είναι ούτε και στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο…

Δ.Κ.

 

Παραίτηση

* Η αυστηρή συμμόρφωση προς τη «γραμμή», που ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, για στήριξη του υποψήφιου δημάρχου Κιλελέρ Γιώργου Ακριβούλη, δεν βρήκε απήχηση απ’ όλα τα μέλη του κόμματος, στον Δήμο.

Εις εξ αυτών, που αντέδρασε, είναι ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Πλατυκάμπου, του Δήμου Κιλελέρ Ιωάννης Κουκούτσης, ο οποίος παραιτήθηκε από τους ΑΝΕΛ, για τον λόγο ότι «δεν τον εκφράζουν πλέον», αν και είναι μαζί τους από το 2012. Δηλώνει μάλιστα ότι θα συμπορευτεί με τον δήμαρχο Θανάση Νασιακόπουλο.

Λ.Κ.

 

Δικαίωση

* ΑΠΟΛΥΤΑ δικαιωμένος από τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής σε πολλές Περιφέρειες και Δήμους της χώρας εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης. Ο ίδιος είχε στηρίξει πριν μερικούς μήνες την πρακτική της Συμπαράταξης θεωρώντας σε συνέντευξή του στην «Ε» πανελλαδικό παράδειγμα προς μίμηση τον Δήμο Λαρισαίων, άποψη που είχε προκαλέσει σειρά αντιδράσεων στα ανώτατα όργανα και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Οι καιροί όμως φαίνεται να άλλαξαν και μαζί τους άλλαξε στάση και το Κίνημα Αλλαγής με τις αποφάσεις του να στηρίξει σε πολλές περιοχές υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα στη Λάρισα τη Συμπαράταξη του Απόστολου Καλογιάννη, που ο ίδιος υποστήριξε ενεργά με την παρουσία του σε σειρά εκδηλώσεων ακόμα και στη Λάρισα.

Αυτή την αλλαγή στάσης σε αντιπαραβολή με τη δική του αμετακίνητη στάση θυμίζει στους πολιτικούς του φίλους αλλά και στους δημοσιογράφους, που τον ρωτούν στην Αθήνα, μιλώντας για το παράδειγμα της Λάρισας…

Δ.Κ.

 

Περί... εφεδρειών

* ΣΤΟ μεταξύ από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν υπομονή… και απαντούν σε σχόλιο:

Αγαπητέ «Ελευθεριέ», διαβάσαμε με ενδιαφέρον το σχόλιό σας, σχετικά με τη δήθεν «έλλειψη εφεδρειών» στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2019, σε αντιδιαστολή με την … επάρκεια που υποτίθεται ότι επιδεικνύει ο πολιτικός χώρος του Κινήματος Αλλαγής στην περιοχή.

Επιτρέψτε μας, όμως, να διαφωνήσουμε, θεωρώντας τουλάχιστο άτοπο το σχόλιο ότι το ΚΙΝΑΛΛ διαθέτει επάρκεια εφεδρειών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – που σύμφωνα μόνο με τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις (γιατί η πραγματικότητα είναι κατά πολύ χειρότερη για το πρώην ΠΑΣΟΚ) καταγράφει τριπλάσια ποσοστά – δεν θα μπορέσει να συγκροτήσει ικανό ψηφοδέλτιο στη Λάρισα!

Εντέλει, κάντε λίγους μήνες υπομονή, για να το διαπιστώσετε στην πράξη, μόλις ανοίξουν οι σχετικές διαδικασίες στο κόμμα…

 

ΕΛΜΕ

* ΣΕ θρίλερ για γερά νεύρα έχει εξελιχθεί το θέμα των εκλογών της ΕΛΜΕ Λάρισας. Ένα χρόνο χωρίς προεδρείο, αύριο στήνονται κάλπες και οι παρατάξεις ακόμη κατηγορούν η μια την άλλη για το ποιος φταίει που δεν συγκροτήθηκαν ποτέ σε σώμα.

Το περίεργο είναι ότι οι διακηρύξεις τους λίγο πολύ μοιάζουν αφού όλοι θέλουν διαφάνεια, ισχυρό σωματείο που θα αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Τι φταίει και δεν μπορούν να συναντηθούν πουθενά; Πάντως όπως και να είναι, πρέπει να στηθεί γέφυρα συνεννόησης αλλιώς τι νόημα θα έχουν οι εκλογές εάν το εκλεγμένο ΔΣ και πάλι δεν μπορεί να συγκροτηθεί;

Ν.Π.

 

Εκλογές

* ΗΜΕΡΑ με την ημέρα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιμένουν στο κλίμα της πόλωσης καθώς βρισκόμαστε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, άσχετα με το πότε θα ανοίξουν οι κάλπες.

Το ανησυχητικό λοιπόν είναι πως, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ενώ στην πραγματικότητα συμφωνούν στις πολιτικές των μνημονίων τα οποία από κοινού ψηφίζουν, για να πετύχουν την πολυπόθητη συσπείρωση οξύνουν τα πνεύματα.

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τη ΝΔ που φλερτάρει επικίνδυνα με την ακροδεξιά, η δε ΝΔ ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με την αριστερά εννοώντας τον «κομμουνιστικό κίνδυνο». Έτσι, αφού η αριστερά «βλάπτει» τη Δημοκρατία να έρθουν οι Χρυσαυγίτες να «αποκαταστήσουν» την τάξη. Επικίνδυνη πόλωση…

Β.Κ.

 

Βόμβες

* ΟΛΑ τα είχε το πολιτικό σκηνικό της χώρας, οι βομβιστικές επιθέσεις έλειπαν και μάλιστα κατά μέσων ενημέρωσης. Δεν πτοήθηκε ούτε θα πτοηθεί η Δημοκρατία από τέτοιες ενέργειες που, στην πραγματικότητα, ρίχνουν νερό στον μύλο της ενίσχυσης της καταστολής. Ενέργειες που τελικά, αν δεν εκφοβίζουν τότε σίγουρα αποπροσανατολίζουν.

Β.Κ.

 

Αυτοδιοικητικά

* ΜΕΘΟΔΙΚΑ και αθόρυβα εργάζεται για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές στον Τύρναβο ο αναπληρωτής γραμματέας Αγροτικού της ΝΔ Γιάννης Κόκουρας. Τι και αν δεν έχει ανακοινωθεί από τα κεντρικά του κόμματος, ο ίδιος εργάζεται ως υποψήφιος δήμαρχος μαζί με την ομάδα του, καταρτίζοντας προγράμματα για το σύνολο των τοπικών υποθέσεων. Και φυσικά ως πολιτικός μηχανικός τα συνδυάζει με χρονοδιαγράμματα αλλά και συγκεκριμένο σχεδιασμό παρεμβάσεων αλλά και προεκλογικού αγώνα προκειμένου να εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητα που χρειάζεται για την εκλογή.

Αυτή η πρακτική πάντως φροντίζει να μην του στερεί πολύτιμο χρόνο για τις πολιτικές διεργασίες και τις επαφές για στήριξη –με όποιο τρόπο- της προσπάθειας για πολιτική αλλαγή στον Δήμο.

Δ.Κ.

 

Συνηθίζουν

* ΜΙΑ χαρά «συμβιώνουν» λεωφορεία, ταξί και πεζοί στη Μεγάλου Αλεξάνδρου. Παρά το μικρό χρονικό διάστημα αυτής της «συνύπαρξης» φαίνεται ότι με προσοχή από όλες τις πλευρές όλα γίνονται. Και επειδή το καλό πρέπει να λέγεται, τόσο οι οδηγοί των λεωφορείων όσο και των ταξί κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες για να προσέχουν τους πεζούς και χωρίς να χρειαστεί να κορνάρουν γίνονται γρήγορα αντιληπτοί από τους διερχόμενους. Εκείνοι που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα πλέον και γίνονται επικίνδυνοι είναι οι ποδηλάτες που σαφώς και δεν μένουν μόνο μέσα στο ποδηλατόδρομο. Λίγη προσοχή και από εκείνους δεν βλάπτει.

Ν.Π.

 

ΣΚΑΪ βόμβα

*ΜΕ παρρησία το περασμένο Σάββατο -κατά την τελετή των εγκαινίων «Ο Τύπος τον 20ό αι. και το φαινόμενο “Ελευθερία”»- ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μιλούσε για «διάφορες τάσεις οι οποίες διασώζονται δυστυχώς και προϊόντος του 21ου αιώνα να σταματήσουν αυτό που ονομάζουμε ελευθερία του λόγου»… Και πριν καλά-καλά συμπληρωθούν 48 ώρες τα γεγονότα επιβεβαίωσαν με τον πιο μελανό τρόπο τον Σεβασμιότατο.

***

*ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ επίθεση στον ΣΚΑΪ, μια επίθεση στη Δημοκρατία και την ελευθεροτυπία από θλιβερούς μισάνθρωπους, ντεμέκ επαναστάτες. Ο τρόμος και ο φόβος δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία, θα βρίσκουν απέναντί τους κάθε δημοκράτη πολίτη.

Θ.Α.

 

Εργαστήρι Ζωής

* ΩΣ παράδειγμα προς μίμηση, παρουσιάστηκε το «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων Λάρισας του ΟΚΑΝΑ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, χθες, στα Γιάννενα.

Φυσικά η παρουσίαση έγινε από την πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης κ. Λίτσα Λιακούλη, καθώς ποιος άλλος θα μπορούσε να ενημερώσει καλύτερα για το μοναδικό αυτό εγχείρημα, εκτός από την εμπνεύστριά του!

Μαζί της και ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Καφετζόπουλος, που στηρίζει το έργο της.

Λ.Κ.

 

Χαρούλα

* ΒΓΑΙΝΕΙ το απόγευμα η Χαρούλα και διώχνει τις καλιακούδες από τα δέντρα στις πλατείες της πόλης. Αργά όμως το βράδυ, την ώρα που το γεράκι κοιμάται στη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, τα πουλιά επιστρέφουν. Από τα ψηλά κτίρια γύρω από την πλατεία εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κάποιος πώς κουρνιάζουν στα κλαδιά των γυμνών δέντρων.

Ζ.Π.

 

Ριάλιτι

* ΣΤΟ τραπέζι των συζητήσεων του τηλεοπτικού ριάλιτι «Survivor», φαίνεται να έχουν πέσει τα ονόματα των πολυσυζητημένων νέων αγροτών από τη Σκοπιά Φαρσάλων, οι οποίοι έκαναν πάταγο με τη σέξι φωτογράφισή τους για το ημερολόγιο του 2019. Η παραγωγή αναζήτησε τα τηλέφωνά τους, σύμφωνα με δημοσίευμα στον Τύπο, προκειμένου να έρθει σε επαφή μαζί τους.

Το δεύτερο χτύπημα των σέξι αγροτών δεν πέρασε απαρατήρητο και μάλλον θα έχουμε τοπικό ενδιαφέρον, αν προκύψει η συμμετοχή στο τηλεοπτικό ριάλιτι.

Γ.Γ.

 

Λάσπες

* ΛΑΣΠΕΣ και λακκούβες με νερά που αν πέσει μέσα ο πεζός θα «πνιγεί», ο δρόμος που οδηγεί στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας είναι σε άσχημη κατάσταση.

Οδός Γ. Γουργιώτη (πάροδος οδού Φαρσάλων): ας μεριμνήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να κλείσουν αυτές τις λακκούβες καθώς δεν συνάδουν με τον προορισμό της οδού, που οδηγεί σε ένα ακόμα κύτταρο πολιτισμού αυτής της πόλης.

Ζ.Π.

 

Ουρητήρια

* ΣΕ δημόσια ουρητήρια έχει μετατραπεί σε καθημερινή βάση ο χώρος που πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά της Τρίτης στα ΚΤΕΛ της Λάρισας. Ένα πέρασμα είναι αρκετό για να αντιληφθεί κάποιος τη δυσοσμία.

Ζ.Π.

 

Μνήμη

* ΤΟ έχουν καθιερώσει εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κατά τη διάρκεια των εορτών διοργανώνει έναν συμβολικό αγώνα μνήμης για όσους έφυγαν από τη ζωή.

Ξεκινούν από το ύψος του Σούπερ Μάρκετ Βασιλόπουλος και τρέχουν για 10 χιλιόμετρα.

Συμβολικά και χωρίς μετάλλια κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Πηνειού. Έτσι και φέτος θα τρέξουν το Σάββατο στις 10 πρωί και σίγουρα οι περισσότεροι θα έχουν να θυμούνται τον Δημήτρη Μπαρμπαγιάννη, έναν άνθρωπο που άφησε το στίγμα του στον λαρισινό αθλητισμό.

Κ.Γ.

 

 

MPROSTARHDES SE OLA OI TYRNABITES OPVS KAI STOYS AGVNES* ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ σε όλα οι Τυρναβίτες όπως και στους αγώνες για τα δικαιώματα συνταξιούχων και εργαζομένων.

Το περασμένο Σάββατο μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Τυρνάβου και Περιχώρων με πρώτη την πρόεδρο Ζωή Βελισσαρίου και το διοικητικό συμβούλιο μετέβησαν στην Αθήνα στο πανελλαδικό συλλαλητήριο συνταξιούχων και με πανό βροντοφώναξαν τα αιτήματά τους. Πρώτος κι εκεί ο Τύρναβος.

Κ.Τσ.

 

 

 

 

O VXADERFISMOS SE OLO TO TOY TO MEGALEIO * Ο ωχαδερφισμός σε όλο του το μεγαλείο. Δικαιολογημένα εξανίσταται ο συμπολίτης που μας έστειλε και τη φωτογραφία, από την κατάσταση με τα σταθμευμένα ΙΧΕ επί των πεζοδρομίων, στην οδό Ολύμπου.

 

 

 

 

GELASTH SIGOYRH XVRIS AGXOS * ΓΕΛΑΣΤΗ, σίγουρη, χωρίς άγχος και με έναν ανεπιτήδευτο αυθορμητισμό η δεκάχρονη Αποστολία Βράκα έκλεψε την παράσταση στα εγκαίνια της έκθεσης «Ο Τύπος τον 20ό αι. και το φαινόμενο ”Ελευθερία”». Η Αποστολία, μαθήτρια Ε’ Δημοτικού, ήταν η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, λαμβάνοντας τα εύσημα από ομιλητές και μη, με τον δήμαρχο Λαρισαίων χαρακτηριστικά να επισημαίνει από μικροφώνου ότι «η μικρή αναμφίβολα απόψε έκλεψε την παράσταση». Μπράβο Αποστολία!

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass