Σφιχτά

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2018 19:04
Ο ένας έβαλε τα λεφτά -για ανακατασκευή του «Κλειστού» Αμπελώνα- κι οι κοπέλες τα μετάλλια. Περίφημα. Ο ένας έβαλε τα λεφτά -για ανακατασκευή του «Κλειστού» Αμπελώνα- κι οι κοπέλες τα μετάλλια. Περίφημα.

 *ΟΠΩΣ είπε και ένας τηλε-μετεωρολόγος πάμε για... Πασχούγεννα από πλευράς καιρικών συνθηκών. Μετά θα χαλάσει, αλλά το μετά είναι μιαν άλλη ιστορία.

Η Λάρισα προετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα αλλά ξοδεύει τα... απολύτως απαραίτητα. Τρόφιμα και ποτά σα να λέμε. Δεν είναι καλά τα πράγματα στην αγορά και δεν φταίει η συνηθισμένη γκρίνια των εμπόρων. Λείπει το «επί πλέον». Το περιττό, που δεν το αγοράζεις γιατί το χρειάζεσαι οπωσδήποτε, αλλά... έτσι, για το κέφι, την ευχαρίστησή σου.

 

Το... μείζον

*ΦΥΣΙΚΑ και δεν ενδιαφέρεται κανείς στη Λάρισα για το πώς πάει η αγορά χριστουγεννιάτικα.

Άλλο είναι το μείζον ερώτημα:

Ποιοι είναι αυτοί που μπορούσαν να «σκάσουν» τέτοιες εποχές 450 ευρώ για μία ώρα... συνευρέσεως με το 27χρονο τηλε-μοντέλο της γνωστής πλέον υπόθεσης;

Και μετά σου λένε μερικοί ότι δεν υπάρχει «λίπος» κι άλλα τέτοια μίζερα…

Επίκαιρη ευχή

*ΕΣΥ που συνηθίζεις να στέλνεις ακόμη κάρτες. Εσύ που εύχεσαι στέλνοντας SMS ή mail, για σκέψου; Μήπως πρέπει να επαναφέρουμε κείνη την... παλιομοδίτικη ευχή για «Ειρήνη στον κόσμο». Γιατί οι Αμερικανοί τα μαζεύουν και φεύγουν από τη Συρία και ο Τραμπ δεν μας τα λέει και πολύ καλά τα πράγματα…

Δεσποτάδες

*ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ μητροπολίτες της Μακεδονίας συνυπέγραψαν κείμενο και ζητούν από την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει η... προδοτική «Συμφωνία των Πρεσπών».

(Α, ρε Τσίπρα… Κάπως έτσι θα πεις τον δεσπότη… Παναγιώτη στις εκλογές).

Όλοι στον παράδρομο;

*ΩΣΤΕ αυξάνονται τα διόδια για φορτηγά και λεωφορεία;

Άιντε λοιπόν. Όλοι της ελληνικής γης οι κολασμένοι μαζί τώρα στους παράδρομους κι όποιον πάρει ο Χάρος…

Εντυπώσεις

*ΩΣΤΕ «Το Ποτάμι» στηρίζει Αποστόλη Καλογιάννη.

Σαν... ποσοστά βέβαια το «Ποτάμι» στη Λάρισα είναι πιο στεγνό κι απ’ τον... Πηνειό το καλοκαίρι. Σε επίπεδο όμως εντυπώσεων, κάτι λέει.

Θα το κόψει;

*ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ, εν γένει, η υποστήριξη του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ κ. Αλέξη Κούγια προς τον δαρθέντα διαιτητή κ. Θανάση Τζήλο που έπεσε θύμα αγνώστων κακοποιών.

Οπότε, να υποθέσουμε ότι πλέον ο κ. Κούγιας θα σταματήσει τις απανωτές ανακοινώσεις εναντίον διαιτητών, που όλο και μπορεί να ξεσηκώσουν κανέναν «Αελάρα» στο να ρίξει ξύλο σε κανέναν άλλο διαιτητή.

(Δύσκολο ε;)

 

Υποκρισία

*ΚΑΙ ενώ όλη η Ευρώπη παίζει μπάλα, ακόμη και ανήμερα Χριστούγεννα στην Ελλάδα το κλείσαμε το μαγαζί επικαλούμενοι τον... Τζήλο.

Ουαί υμίν υποκριταί! Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι άσχημο στο ποδόσφαιρο, διακόπτουμε το πρωτάθλημα για κάνα δύο αγωνιστικές και απλά επαναρχίζουμε περιμένοντας –νομοτελειακά- το επόμενο συμβάν. Καταντά γραφικό πια.

Κύριοι, είναι απλό : βρείτε τα «λεβεντόπαιδα» που χτύπησαν τον Τζήλο και χώστε τους μέσα. Αυτό μας αρκεί. (Τους ηθικούς αυτουργούς έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να τους αγγίξει κανείς -ας μην κοροϊδευόμαστε).

Ελληνοτουρκικά

*ΔΕΝ ξέρουμε αν όντως υπάρχει σοβαρό θέμα στα ελληνοτουρκικά, όπως έχει δοθεί η εντύπωση στην Ελλάδα. Πάντως αν μπει κανείς στην ιστοσελίδα της «Χουριέτ», θα δει ότι δεν παίζει ούτε ελληνοτουρκικό... μονόστηλο.

Τι να υποθέσουμε; Μάλλον ότι θα διάβασε καμιά δημοσκόπηση πάλι ο Πανούλης και θα είδε πεσμένα τα ποσοστά των ΑΝΕΛ.

* * *

*ΚΑΙ μεταξύ μας, με πληθωρισμό 25%, με τεράστια ακρίβεια και παγωμένους μισθούς, οι Τούρκοι μόνο τη δική μας σκασίλα δεν φαίνεται να έχουν. Το γεγονός δε ότι σημειώθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις στην Πόλη κατά της ακρίβειας – ναι, στην Τουρκία του Ερντογάν!- δείχνει ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημά τους σήμερα.

Η Κύπρου ελεύθερη

*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Η οδός Κύπρου ελεύθερη ! Έπεσαν τα θλιβερά παραπετάσματα που χώριζαν το κέντρο της... κατεχόμενης πόλης σε δύο τομείς.

Πράγματι αξίζουν βραβείο υπομονής οι Λαρισαίοι!

Άντε λευτεριά και στη... Βόρεια Μύκονο (άσχετο, αλλά ένας... Κούγιας χωράει παντού).

Ορθόν μεν

*ΠΩΣ θα διορίζονται πλέον οι καθηγητές στο δημόσιο;

Με βάση τα προσόντα και τους τίτλους σπουδών τους» λέει ο υπ. Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Θεωρητικώς... ορθόν. Στην πράξη όμως, θα... αναστενάξουν τα Πανεπιστήμια Βουλγαρίας και Κύπρου να χορηγούν... «Μεταπτυχιακά», δηλ. χαρτιά διορισμού.

Δεν το καταλαβαίνεις μωρέ Γαβρόγλου; Και συ της δουλειάς είσαι, δεν είσαι κανένας άσχετος με το θέμα.

Ρομποτικά (1)

*ΣΙΓΑ την ανακάλυψη… Στο Χαμσάιρ των ΗΠΑ, λέει η είδηση, ανακάλυψαν τους «ρομποτικούς αγρότες». Δηλαδή ρομποτάκια που θα κάνουν τις δουλειές στα χωράφια.

Τι να μας πουν τα γατάκια οι Αμερικανοί; Εμείς κάτι τέτοια τα είχαμε βρει απ’ το 1990. Απλά τα δικά μας ρομπότ τα έλεγαν «Αλία» κι είχαν έρθει απ’ την Αλβανία…

Ρομποτικά (2)

*ΡΕ σεις, ο Έλληνας είναι τόσο δαιμόνιος που μπορεί να προμηθευτεί αυτά τα ρομποτάκια για το χωράφι του και παράλληλα να τα εντάξει και σε επιδοτούμενο πρόγραμμα για... «Νέους αγρότες»! Τι να λέμε τώρα;

«Αρένα»

*ΕΛΛΑΔΑ και λοιπές βαλκανικές χώρες θα διεκδικήσουν τελικά τη συνδιοργάνωση «Μουντιάλ» ή Γιούρο (ό,τι κάτσει).

Τυχεροί θα είναι οι ποδοσφαιριστές αν κάτσει και κάνα ματσάκι στο «ΑΕΛ F.C. Αρένα»… Διότι τι είναι η ζωή αν όχι μια συλλογή από... περιπέτειες, από... εμπειρίες.

Μετονομασία

*Η ΣΤΗΛΗ – πολύ σοβαρά- προτείνει τη μετονομασία του «πηλαδάκειου» γηπέδου. Να γίνει γένους θηλυκού. Να μην λέμε δηλαδή «στο Αρένα», αλλά «στην Αρένα». Διότι εκεί μέσα μόνο... ταύρος μπορεί να τρέξει, κι άμα… Για ταυρομαχίες μια χαρά είναι.

Θεομηνία...

*ΔΕΝ τήρησε την υπόσχεσή του ο γεν. γραμματέας Υποδομών κ. Δέδες, που είχε δώσει ενώπιον βουλευτή του ν. Λάρισας, τον περασμένο Ιανουάριο, στον Δήμαρχο Φαρσάλων, έως και σήμερα, για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στην πόλη.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Καραχάλιος ανέφερε ότι ο κ. Δέδες θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, διοχετεύοντας κονδύλια προς τα εκεί, αφήνοντας μια ολόκληρη πόλη εκτεθειμένη σε θεομηνία ανάλογη της 21ης Μαΐου του 2016.

Γ.Γ.

------------------Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός------------------

 

 

Φώταααα

IPPOKRATHS CIU

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ο συμπολίτης Α.Κ. για την έλλειψη φωτισμού στο μνημείο του Ιπποκράτη.  Την ώρα -λέει, στέλνοντας και τη σχετική φωτογραφία- που απέναντι ακριβώς, στο «Πάρκο των Ευχών», χιλιάδες λαμπιόνια δημιουργούν μια άκρως εορταστική ατμόσφαιρα στην περιοχή και ευρύτερα στην πόλη.  Τώρα που ξέρουν, δεν μπορεί, κάποιος υπεύθυνος θα δώσει τα φώτα του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass