Όπως πάντα

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2018 19:45
*ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΗ με τον δήμαρχο Γκουντάρα η Βολιώτισσα υφυπουργός Παπανάτσιου. Υπάρχει επαφή, εκτεταμένα τα σύνορα της εκλογικής της περιφέρειας με τον δήμο του.  Ζ. *ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΗ με τον δήμαρχο Γκουντάρα η Βολιώτισσα υφυπουργός Παπανάτσιου. Υπάρχει επαφή, εκτεταμένα τα σύνορα της εκλογικής της περιφέρειας με τον δήμο του. Ζ.

*- ΤΙ θα κάνεις τα Χριστούγεννα;

- Κοιλιά.

***

*ΜΙΚΡΕΣ ανάσες Λαρισαίων γεμάτες αυτοσαρκασμό.

- Τέρμα η μασαμπούκα των Χριστουγέννων, ετοιμαστείτε για την κραιπάλη της Πρωτοχρονιάς.

***

*ΚΑΙ αγγελίες, μικρές.

- Έρχομαι δωρεάν στο σπίτι σας και τρώω όλα τα γλυκά των Χριστουγέννων αντί για σας που είστε σε δίαιτα, ώστε να μην μπαίνετε σε πειρασμό. Πλήρης εχεμύθεια. Άμεση ανταπόκριση.

Ζ.

 

Αντέχεται;

*ΚΙ εκεί πάνω άρχισε πάλι να πολιτικοποιείται η συζήτηση.

- Καλές Γιορτές, Χρόνια Πολλά. Αν και το ασφαλιστικό μας δεν την αντέχει αυτή την ευχή.

***

*- Η γαϊδουρινή υπομονή, μάλλον εφευρέθηκε για τις πωλήτριες στις γιορτές.

***

*- ΝΑΙ παιδιά, εντάξει, βάλτε μας τις φωτογραφίες από Βιέννη, Νέα Υόρκη, Παρίσι που έχετε πάει για τις γιορτές, κι εμείς έχουμε πάει Φάρσαλα, δεν το διαφημίζουμε όμως.

***

*- ΜΠΑΜΠΑ τι θα μου πάρεις την Πρωτοχρονιά;

- Τα λεφτά απ΄ τα κάλαντα.

Ζ.

 

Λεβέντικα…

*ΚΟΣΜΟΣ και κοσμάκης στα γραφεία της Ένωσης Κεντρώων χθες στη Λάρισα. Υπήρχε λόγος φυσικά και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Βασίλη Λεβέντη. Λεβέντης στο όνομα βέβαια γιατί στην περπατησιά φαινόταν λίγο αργός όταν πλησίαζε, πράγμα που σχολιάστηκε από περαστικούς. «Βρε μήπως έπαθε τίποτα ο άνθρωπος;» ρωτούσαν.

***

*ΤΙΠΟΤΑ όμως δεν είχε ο πρόεδρος. Ίσα ίσα.

Με το που είδε κόσμο στα μαγαζιά άρχισε να ανεβάζει ταχύτητα και τα πήρε ένα – ένα με τη σειρά. Δώστου χαιρετούρες προεκλογικές.

Με το που κάθισε και στήθηκαν τα μικρόφωνα και οι κάμερες μπροστά του, ξανάνιωσε. Ανέβασε και τον τόνο της φωνής του. Όταν του ’ρθε στο μυαλό και ο Κατσιαντώνης, άρχισε να ανεβάζει περισσότερες στροφές και η έκρηξη συνέβη με Μητσοτάκη και Τσίπρα. Μέχρι και την Ντόρα στο Βουκουρέστι θυμήθηκε όταν πήρε ανάποδες…

***

*ΜΕΡΙΚΕΣ δεκάδες οι φίλοι της Ένωσης Κεντρώων που βρέθηκαν στην 28ης Οκτωβρίου. Το εντυπωσιακό ωστόσο δεν ήταν ο αριθμός μα το γεγονός πως υπήρχαν και αρκετοί νέοι. Τους υποδεχόταν ο πολιτευτής Γιώργος Αναγνωστόπουλος που όλα δείχνουν πως είναι πολύ ψηλά στην εκτίμηση του προέδρου και γι’ αυτό έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ και αρκετό καιρό.

***

*ΑΠΟ τα γραφεία πέρασε και ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός να ευχηθεί τα καλύτερα στον πρόεδρο. Αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος άλλωστε, δεν μπορούσε να μην τον τιμήσει με την παρουσία του.

Κ.Γ.

 

Ανασχηματισμός

*ΤΟΥΣ το είχε ανακοινώσει πριν μήνες ο Απ. Καλογιάννης. Και τώρα ζήτησε τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων του, των οποίων ο ορισμός λήγει μαζί με την ολοκλήρωση της θητείας της δημοτικής αρχής. Θα προχωρήσει λέει σε εκλογικό ανασχηματισμό. Πράγμα που όμως δεν σημαίνει ότι θα προχωρήσει σε βελτιωτικές αντικαταστάσεις, ούτε επιδιώκει να βοηθήσει κάποιους ίσως αδικημένους στη σταυροφορία τους μπροστά στην κάλπη. Πότε άλλωστε να προλάβει να λειτουργήσει κάποιος μέχρι τον Μάιο.

***

*Ο δήμαρχος σκέφτηκε να κάνει ανακατανομή δυνάμεων μεταξύ δημοτικής αρχής και παράταξης. Θεωρώντας ότι όλα είναι λίγο-πολύ στρωμένα και πως η δουλειά στη Δημαρχία ρολάρει εύκολα, σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των αντιδημάρχων, ίσως να κρατήσει και μόνο 4 από τους 8. Κι αυτό δεν θα σημαίνει ότι όσοι μείνουν θα είναι οι καλύτεροι ή πως όσοι φύγουν απέτυχαν. Κριτήριο θα είναι πως με την εξ ανάγκης συσσώρευση αρμοδιοτήτων σε λιγότερους δεν θα φρενάρει η δουλειά στον Δήμο αλλά και το ποιοι χρειάζονται στην προεκλογική εκστρατεία σε ρόλους-κλειδιά.

***

*ΘΕΤΕΙ λοιπόν το επιτελείο του σε διάταξη μάχης. Ήδη ο Απ. Καλογιάννης συγκάλεσε σε κοινή συνεδρίαση το Εκτελεστικό του, αντιδήμαρχοι κλπ, με τη Συντονιστική της παράταξής του, εν συνόλω μια εικοσάδα στελεχών. Μπήκαν μπροστά τα εκλογικά πλάνα, συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα, συγκροτήθηκαν ομάδες και επιτροπές όπου ορίστηκαν επικεφαλής.

Ζ.

 

Παπαγαλάκια

*ΑΥΞΗΣΗ των παπαγάλων στα πάρκα της Αθήνας, διαπιστώνουν οι ορνιθολόγοι, γεγονός που προκαλεί ανησυχία και έρευνα καταμέτρησης από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στην πρωτεύουσα αλλά και σε άλλες αστικές περιοχές της χώρας. Το φαινόμενο είναι λέει πανευρωπαϊκό και δημιουργεί φόβους ότι τα πουλιά-εισβολείς μπορεί να απειλήσουν την τοπική βιοποικιλότητα. Σιγά τα ωά, της παπαγαλίνας. Διότι παπαγαλάκια είχαμε πάντοτε, άφθονα. Στα κλουβιά των μίντια συνήθως.

Ζ.

 

Απελπισία

*ΤΟ δίχως άλλο πολύ σοβαρό. Αν μη τι άλλο δείχνει απελπισία. Επικεφαλής της αντιπολίτευσης λέει πλησίασε εργολάβο παροτρύνοντάς τον να καθυστερήσει την παράδοση έργου, να μην κάνει το χατίρι του δημάρχου, έτσι το έβλεπε, το καλό των δημοτών δεν το διέκρινε. Έτσι κι αλλιώς πριν τις εκλογές θα τελείωνε, άλλο όμως είναι να ολοκληρωνόταν πριν τις γιορτινές ημέρες.

Δεν συμμορφώθηκε ο εργολάβος, αντιθέτως ανέφερε κιόλας το συμβάν, δήθεν αφελώς, μιλώντας με τον δήμαρχο, εις επήκοον και άλλων. (Πού, πώς, ονόματα, δεν έχει και τόση σημασία. Αν δεν καταγγελθεί επισήμως.)

Ζ.

 

Τακτοποιημένα

*ΛΙΓΟ πολύ, όλους τακτοποιημένους θα τους βρει ο καινούργιος χρόνος. Καναδυό δημαρχιακά κενά μονάχα στους 7 δήμους του νομού για τα κόμματα, τουλάχιστον γι’ αυτά που μπορούν και εμπλέκονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρχεται με 4 νυν δημάρχους, ήτοι Καλογιάννη, Γκουντάρα, Κολλάτο και Σαρχώση, τους τρεις πρώτους υποστηρίζει και το ΚΙΝΑΛ, έναν νέο υποψήφιο επίσης υποστηριζόμενο από κοινού, Μούσιος-Κιλελέρ και 2 νέους που κατεβαίνουν αυτόνομα, δηλαδή Δημητρακόπουλο στα Φάρσαλα και Καρανίκα στην Ελασσόνα.

***

*ΤΟ γειτονεύον ΠΑΣΟΚ, με 4 από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ υποψηφίους, τους προαναφερθέντες 3 νυν και τον ένα καινούργιο στον κάμπο. Με ένα νέο όνομα στην Ελασσόνα, Ν. Γάτσας. Μπέρδεμα στα Φάρσαλα, με τον νυν δήμαρχο Καραχάλιο αλλά και τούμπα μ΄ έναν εξτρά Τύμπα. Και μια εκκρεμότητα στον Τύρναβο, κατά τα φαινόμενα απλώς θέμα επίσημης ανακοίνωσης μονάχα.

***

*ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ στον Τύρναβο η ΝΔ θα ταλαιπωρηθεί πάλι, θέλει δεν θέλει, παθαίνει ό, τι και το ΠΑΣΟΚ στα Φάρσαλα. Στον Δήμο Αγιάς επίσης, οι γαλάζιοι παραμένουν σε επιφυλακή, ελπίζοντας υπομονετικά ότι κάτι θα φέρει ο Αϊ - Βασίλης.

Κατά τα άλλα, κατεβαίνουν με 2 νυν δημάρχους, Νασιακόπουλο και Ευαγγέλου, δύο νυν αρχηγούς αξιωματικής αντιπολίτευσης Καραλαριώτου και Μανώλη και μια νέα υποψηφιότητα που ευελπιστούν να σκίσει ως Εσκίογλου στα Φάρσαλα.

***

*ΤΟ ΚΚΕ έχει έτοιμους τους 7 δικούς του, παλιά και νέα ονόματα, όλοι τους όμως δοκιμασμένοι στο καμίνι της ταξικής πάλης. Δεν τους ανακοίνωσε όμως ακόμη όλους, συνεχίζεται μάλλον η σφυρηλάτηση, μόνο οι κομματικές οργανώσεις τους ξέρουν.

Ενώ, έναν υποψήφιο δήμαρχο, τον ακριβό του προέδρου τους, Ακριβούλη, ανακοίνωσαν και οι ΑΝΕΛ. Α, κι ένας αυτόνομος, μόνος του, υπερκομματικός, ο Ελασσόνος δρ. Σαχινίδης. (Εν συνόλω καμιά τριανταριά δημαρχήσιμοι στον νομό. Όχι και πολλοί.)

Ζ.

 

Ασταμάτητοι

*ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ δεν έχουν οι Λαρισαίοι αυτές τις μέρες.

- Γεια σας… Μελομακάρονα θέλω.

- Μάλιστα, πόσα θέλετε;

- Πόσα χωράει το κουτί;

- Περίπου 20.

- Ωραία… Πόσα κουτιά έχετε;

***

*- ΔΕΝ θα ζυγιστώ αυτό τον μήνα. Έχω Ερμή στον Αγλέορα.

***

*- ΤΙ να σου βάλω να πιείς;

- Θα συνεχίσω με κουραμπιέδες, μην τα ανακατέψω.

Ζ.

 

Κρυμμένοι

*ΟΙ χρυσαυγίτες κρυμμένοι σε λαγούμια, δεν πρόκειται να κατεβάσουν υποψήφιους δημάρχους στον νομό ούτε αυτή τη φορά. Ούτε καν στα Φάρσαλα όπου υπάρχουν κάποια στελέχη τους που φανερώνονται. Γενική έλλειψη ονομάτων, ανθρώπων αποφασισμένων να εκτεθούν.

Στους Δήμους Ελασσόνας και Κιλελέρ αναμένεται να τοποθετηθούν εμμέσως πλην σαφώς διά της παρουσίας ανθρώπων τους στα ψηφοδέλτια. Θα φανεί. Ίσως και στη Λάρισα, αν τους δεχτούν. Στον Τύρναβο διατηρούν ανοιχτό δίαυλο από παλιά, συγκεκριμένο καλό αγωγό. Φλου η στάση τους σε Αγιά, Τέμπη πιθανόν και στον Δήμο Φαρσάλων.

***

*ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ χρυσαυγίτικο θα υπάρξει ξανά στην Περιφέρεια. Του οποίου μπορεί να μην ηγηθεί ο Βολιώτης Ηλιόπουλος αλλά η Φαρσαλινή Μαρία Μπίλλη. Εξαρτάται κι από το αν οι αυτοδιοικητικές εκλογές συμπέσουν με τις βουλευτικές.

Ζ.

 

Διεύρυνση;

*ΕΝΤΑΞΕΙ στην Ελασσόνα είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του, υπάρχει και η οικογενειακή εκλογική ισχύς που προσφέρει συνεργαζόμενος με τον νυν δήμαρχο. Δυσεξήγητη όμως η εμφάνιση του Δημ. Παπαδημόπουλου στα Φάρσαλα στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Κ. Τύμπα. Μάλλον ο αντιπεριφερειάρχης θα πήγε να προσφέρει στον φίλο του περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης Τσιλιμίγκα, την πολιτική του αύρα, αυτή της πέραν της ΝΔ. Να μην έχει μόνο κάποιους του ΠΑΣΟΚ μαζί του.

Ζ.

 

Υποχρεωμένος

*ΚΑΘΩΣ προέρχεται από το Ποτάμι θεωρείται πιο επιρρεπής. Έτσι κι αλλιώς και οι ακραιφνείς πασοκτζήδες δεν υπερασπίζονται με πάθος τη θέση του ΚΙΝΑΛ εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Την οποία, εντάξει την αρνούνται, κυρίως όμως για να μην αποκομίσει οφέλη ο Τσίπρας ή μπας και στην κόντρα καταφέρουν να ρίξουν όσο πιο νωρίς την κυβέρνηση.

Στην παρέα των Λαρισαίων όμως αναρωτιούνταν αν ο Κ. Μπαργιώτας τάσσεται κατά της Συμφωνίας για οποιοδήποτε άλλο λόγο πέραν της κομματικής πειθαρχίας. Όταν κι εκείνοι που τον είχαν ψηφίσει, κατά κανόνα δεν αντιτίθενται σ΄ αυτή.

Ζ.

 

Εφτά στον μήνα

*ΣΕ κέντρο διερχομένων υπουργών είχε μετατραπεί η Λάρισα τον τελευταίο καιρό. Δύο διελεύσεις εβδομαδιαίως τουλάχιστον, σαν θεραπεία έμοιαζε. Πολιτική φυσικοθεραπεία, μασάζ κατά το κοινώς λεγόμενο.

Ο υπουργός Άμυνας Παν. Καμμένος, ο οποίος θα πρέπει να έχει κάνει ρεκόρ επισκέψεων στη Λάρισα, αυτά τα παραχωρητήρια για τα στρατόπεδα όλο ξεχνάει να φέρει στον δήμαρχο, ο αναπληρωτής του Παν. Ρήγας μα και η υφυπουργός του Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Διελθόντες επίσης ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Ν. Σταθάκης, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος, η αναπληρώτρια Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου αλλά κι ο γεν. γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης Κ. Πουλάκης.

Μετά, καθώς άρχισαν να κοντοζυγώνουν οι Γιορτές, το σύστημα υπουργών επισκεπτών ατόνησε. Κι άρχισε να δημιουργείται στερητικό στους Λαρισαίους.

Ζ.

 

Τα δίνει όλα

*ΨΥΧΗ τε και σώματι, παθιασμένα παλεύει ο Γ. Κωτσός, τα δίνει όλα για τη βουλευτική του υποψηφιότητα. Με τη ΝΔ στην Καρδίτσα. Στην οποία το κόμμα που νικά βγάζει τρεις έδρες άρα σ΄ αυτή την περίπτωση θα εκλεγεί. Ο δήμαρχος Μουζακίου κινείται στην περιοχή του αλλά κυρίως την περικυκλώνει. Δεν σπαταλάει φυσικά τον χρόνο του για την Ένωση των Δήμων Θεσσαλίας, την αξιοποιεί την ΠΕΔ ως πρόεδρός της. Με εκδηλώσεις που εξελίσσονται βάσει σχεδίου σε Βόλο, Λάρισα και Τρίκαλα. Όπου ζουν συνολικά περισσότεροι Καρδιτσιώτες ψηφοφόροι απ΄ ό,τι στον καρδιτσιώτικο κάμπο.

Ζ.

 

Ασυστόλως

*Ο σερβιτόρος δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι ο Λαρισαίος δυσφόρησε με το που κάθισε στο τραπέζι γνωστού μπαρ ρεστοράν. Πλησίασε χαμογελώντας να εξυπηρετήσει την καινούργια παρέα.

-Να ρωτήσω, παρακαλώ… Το κάπνισμα επιτρέπεται στο μαγαζί;

-Βεβαίως κύριε, φυσικά…

Το χαμόγελο πάγωσε στα χείλη του σερβιτόρου καθώς άπλωνε το χέρι να βάλει τασάκι στο τραπέζι. Ο άλλος είχε φουντώσει. Ενοχλημένος που στο διπλανό τραπέζι φούμερναν αεράτοι, ένας είχε ανάψει και πούρο.

-Μα νομίζω ότι ο νόμος το απαγορεύει, εγώ σε μαγαζιά που παρανομούν δεν κάθομαι. (Πήρε την παρέα κι έφυγε.)

Ζ.

 

Δυσλειτουργίες

*ΜΑΛΛΟΝ δεν έχουν συντονιστεί ακόμη στο νέο κτίριο του ΙΚΑ στη Φιλιππούπολη. Παράπονα ασφαλισμένων για σκοτάδια και παγωνιά στις σκάλες. Αλλά και υπερθέρμανση μέσα στα γραφεία. Νωρίς αλλά θα βρουν ρυθμό.

Ζ.

 

Βρήκε ευκαιρία

*Ο Λαρισαίος ψυχίατρος, περιφέρεται στα δωμάτια των ασθενών του. Σε ένα δίκλινο, παρατηρεί παράξενη συμπεριφορά. Ο ένας ασθενής, κάθεται στην καρέκλα με τα χέρια τεντωμένα και βγάζει κραυγές, θορύβους και μουγκρητά.

-Βρρρρρρρρ, βρρρρρ, σκρίιιιιιι, βρρρρρρ…

-Τι κάνεις εκεί παιδί μου; ρωτάει ήρεμα ο γιατρός.

-Δεν βλέπεις; Είμαι νταλικέρης και πηγαίνω με το φορτηγό μου στο Μόναχο.

Κουνάει το κεφάλι του ο γιατρός και στρέφει την προσοχή του στον δεύτερο ασθενή. Αυτός είναι ξαπλωμένος, σκεπασμένος και κουνιέται σαν τρελός, σχήμα λόγου. Ο ψυχίατρος τον ξεσκεπάζει και τον βλέπει γυρισμένο μπρούμυτα στο κρεβάτι.

-Κι εσύ παιδί μου τι κάνεις;

-Τι να κάνω… Αφού αυτός πάει στο Μόναχο, βρήκα ευκαιρία να κοιμηθώ με τη γυναίκα του.

Ζ.

 

 

KAI KYNHGOS TALENTVN O ANTIPROEDROS*ΚΑΙ κυνηγός ταλέντων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ; Ο Κ. Χατζηδάκης με τα πουλαίν του κόμματος στη Λάρισα, τη Θεοδώρα Κάλλα και τη Λένα Αξιόγλου.

Ζ.

 

 

 

TO TRIO KERDIZEI PERIKYKLVNEI*TO ‘’τρίο-κερδίζει’’ περικυκλώνει τον κάμπο: Βαρδακούλης-Φιλιππούλης-Κουκούτσης.

Ζ.

 

 

 

BANDALISMOS ME KOKKINO SPREI*ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ με κόκκινο σπρέι σε συνοικιακό δρόμο της Λάρισας; Μπα… Τόσο ρομαντικός ο γλυκούλης της…

Ζ.

 

 

KLECE JANAKLECE TON XRISTOYLH*ΚΛΕΨΕ ξανακλέψε τον Χριστούλη από τη Φάτνη της Κεντρικής πλατείας, είδαν κι απόειδαν στον Δήμο κι αποφάσισαν να τον αντικαθιστούν με κουκλάκι από τα φτηνά. Κι άστους να το παίρνουν…

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass