Τυρναβίτικα και γιορτινά…

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2018 19:45

*ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να εντυπωσιάζει ο νέος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ο οποίος απλά και ταπεινά καθημερινά βρίσκεται κοντά στο ποίμνιό του.

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται καθημερινά στον Τύρναβο τιμώντας τη μνήμη του Οσιομάρτυρα Αγίου Γεδέων και τα 200 χρόνια από το μαρτύριό του με τη διεξαγωγή της Α’ Αγιολογικής Ημερίδας αλλά και τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο.

*ΧΘΕΣ ο κ. Ιερώνυμος ανακοίνωσε αλλαγές και στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου αξιοποιώντας την πείρα των παλαιότερων αλλά και τη θέληση της νέας γενιάς για προσφορά, με την τοποθέτηση νέου Αρχιερατικού Επιτρόπου Τυρνάβου και προϊσταμένου του ναού αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνα Μπλέτσα και ιερέα τον αρχιμανδρίτη π. Γεδεών Μαντά. Επιλογές που δέχτηκαν θετικά οι Τυρναβίτες.

*ΣΤΗ συνέχεια οι αρχιερείς αλλά και οι άλλοι καλεσμένοι φιλοξενήθηκαν στο Δημαρχείο Τυρνάβου από τον δήμαρχο Παναγιώτη Σαρχώση και το Δημοτικό Συμβούλιο, σε μια λιτή δεξίωση όπου είχαν πολλά να πουν τόσο για τη χρονιά που φεύγει όσο και αυτήν που έρχεται, πάντα θετικά και με αισιοδοξία.

*ΘΕΤΙΚΗ εντύπωση προκάλεσε ένας σεβαστός κύριος, ο πρώτος αριστερά στη φωτογραφία για την ενεργετικότητά του και τον σπουδαίο λόγο του. Αυτός δεν είναι άλλος από τον γνωστό δικηγόρο κ. Χρήστο Νικολόπουλο, πατέρα του μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου ο οποίος με την παρουσία του τίμησε κι εκείνος τον Άγιο Γεδεών και τον Τύρναβο.

Κ.Τσ.

 

 

Δέκα χρόνια φαγούρα

* ΠΙΑΝΟΥΜΕ λοιπόν και το 2019 – και αν σκεφτείς ότι η κρίση «έσκασε μύτη» το 2009, καταλαβαίνεις ότι κλείνουμε φέτος μια 10ετία λιτότητας και σφιξίματος του ζωναριού.

Υπομονή αδέρφια. Μάθαμε να ζούμε με την κρίση, θα μάθουμε να ζούμε και με την... ανάπτυξη.

Κουράγιο Έλληνες, (που θα έλεγε κι εκείνος ο απίθανος... Όλι Ρεν).

 

Εθνική ξεφτίλα

* ΟΛΙ Ρεν, Γερούν Ντάισεμπλουμ, Πωλ Τόμσεν και τόσοι άλλοι. Πρόσωπα που στις πατρίδες τους δεν ασχολείται ούτε η καθαρίστρια που τους καθαρίζει το σπίτι, έγιναν κάποτε άνθρωποι που έκριναν τις μοίρες μας.

Τι εξευτελισμούς ζήσαμε οι Έλληνες! Πόσο χαμηλά πέσαμε! Πόση προσβολή δέχθηκε η αισθητική μας…

Αλλά θα μου πεις εδώ άντεξες (και ψήφισες!) Σαμαροβενιζέλους, Τσιπροκαμμένους και λοιπό συναπάντημα οι... Ευρωπαίοι σε πείραξαν; Σωστά.

 

Εκλογές αλλά…

* ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ το 2019… Είτε πρόωρες, είτε στην ώρα τους, μας περιμένουν πολλές κάλπες:

Δημοτικές εκλογές, Περιφερειακές εκλογές, Ευρωεκλογές και στο καπάκι Εθνικές εκλογές. Κι αν δεν δώσουν Κυβέρνηση, ξανά –μανά εκλογές. Από τη μια οι «ακροδεξιοί» με τα «βρωμοκάναλά τους», από την άλλη οι «ψεύτες, απατεώνες και προδότες της Μακεδονίας» Συριζαίοι. Μια χαρά το πάμε!

Κάποτε θα μιλούσαμε για «πανηγύρι». Προεκλογικές εκστρατείες, ομιλίες, συγκεντρώσεις, φιέστες, αφισοκολλήσεις, και γεμάτα τα τσιπουράδικα από πολιτικολογούντες. Ωραία πράγματα…

Κάποτε… Γιατί σήμερα όλα αυτά γεννούν σε όλους μιαν ανησυχία. Έναν φόβο για διαλυτικά φαινόμενα στο κράτος και στην οικονομία. Πολύ δεν θέλει σε χώρες αδύναμες θεσμικά σαν την Ελλάδα.

 

Κασσάνδρα

* ΚΑΠΩΣ έτσι βρίσκει την ευκαιρία να δηλώσει χτες ο Σημίτης – ως άλλη Κασσάνδρα - πως «είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα προσφύγει ξανά στην Ευρώπη για δανεισμό».

Τόσο… «ισχυρή» - όπως μας διαφήμιζε- ήταν η Ελλάδα που παρέδωσε κι αυτός…

 

Προφητεία

* 2019: Η χρονιά που –κατά τους δημο(σ)κόπους θα γίνει ο Κούλης πρωθυπουργός...

Καλά, τέτοια προφητεία ούτε ο... Νοστράδαμος δεν θα την αποτολμούσε !

Τι να κάνουμε; Θα μάθουμε να ζούμε και με τον... Κούλη.

(Εδώ άντεξες τον Τσίπρα και το λοιπό ΣΥΡΙΖομάνι, ο Κούλης δηλαδή σε χαλάει; Μαθημένη πια η χώρα να πορεύεται με την εκάστοτε... «Παιδική Χαρά»).

 

Πού είναι;

* ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ πτώση στις τιμές του πετρελαίου διεθνώς.

Στην Ελλάδα απλώς... αναζητείται. Πούντην ρε παιδιά; Μήπως την είδε κανείς;

Μια ζωή τα ίδια… Ποτέ, καμιά Κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με το θέμα… Έχουν υψηλότερες προτεραιότητες… Πώς να κάνουν ας πούμε φιέστες και πανηγυράκια σαν κι αυτή στο Μετρό της Θεσσαλονίκης…

Δικαίως θα εισπράξουν τα επίχειρα και οι τωρινοί. Κανείς δεν θα τους λυπηθεί, θα τους πατήσει το... βαγόνι του Μετρό που έρχεται.

 

Ξανά

* ΕΝ τω μεταξύ ο Τσίπρας κατηγορείται ότι... εγκαινίασε Σταθμό Μετρό χωρίς συρμούς.

Ε, και ποιο το πρόβλημα; Οταν φέρουμε τους συρμούς ξαναερχόμαστε και το ξαναεγκαινιάζουμε…

 

Εκλογικό Πανεπιστήμιο;

*  ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ είναι ότι αναγνώρισαν στην κυβέρνηση την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα Διεθνές Πανεπιστήμιο. Δηλαδή ένα Πανεπιστήμιο ξενόγλωσσο, που να συγκεντρώνει ξένους φοιτητές, πράγμα που χώρες όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Κύπρος , η Τσεχία, η Ουγγαρία και πολλές άλλες ακόμη κάνουν εδώ και χρόνια με επιτυχία.

Θα δούμε ασφαλώς πώς θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση. Ωστόσο, φοβούμαστε πως οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα που τοποθετούν το Πανεπιστήμιο αυτό σε... όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Δράμα, Κατερίνη) εξυπηρετούν πιο πολύ τις... εκλογικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ παρά την ανάγκη για ένα αξιόπιστο Διεθνές Πανεπιστήμιο. (Ποιος λ.χ. ξένος φοιτητής να πάει να σπουδάσει στο... Κιλκίς και την Κατερίνη των ανύπαρκτων εκπαιδευτικών υποδομών; Με βάση ποια μελέτη βιωσιμότητας εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας αυτό το «πράμα»; Δεν ξέρουν ότι στο εξωτερικό τέτοια Τμήματα λειτουργούν μέσα στα μεγάλα Πανεπιστήμια εκ παραλλήλου;)

Αλλά τι κοστίζει; Σάμπως αυτά θα υλοποιηθούν αμέσως; Κάτσε να βγάλουμε τις εκλογές με το τάξιμο και... βλέπουμε. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα που... έχει καεί η γούνα μας λόγω του «Μακεδονικού».

 

Αναστεναγμοί

*  ΚΑΙ η Ελλάδα στις ουρές αναστενάζει τούτες τις μέρες που κλείνει το έτος. Πανικός στις κεντρικές Τράπεζες της Λάρισας. Αν και η χρήση του e-banking έχει αυξηθεί, οι ουρές εξακολουθούν να είναι μεγάλες. Όχι μόνο στα γκισέ πλέον, αλλά και στα Αυτόματα Μηχανήματα Πληρωμής που εγκατέστησαν οι Τράπεζες μέσα στα καταστήματά τους με σκοπό να μειώσουν το προσωπικό.

Εάν δεν πληρωθούν σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας, από αύριο... διπλασιάζονται.

(Κι αν δεν έχεις πληρωθεί –λέμε εμείς- από την ιδιωτική επιχείρηση που εργάζεσαι; Θα υποχρεωθεί – κατ’ αντιστοιχίαν- ο εργοδότης σου να σου καταβάλει διπλό μισθό; Όχι ε;)

 

Διπλασιασμός

* ΠΟΛΛΑ θα φέρει το 2019, μεταξύ άλλων και διπλασιασμό του κόστους της πλαστικής σακούλας στα σούπερ μάρκετ. Από τα 4 στα 9 λεπτά, το κομμάτι. Δεν είναι και να το υποτιμάς ως οικογενειάρχης.

Πώς αντέδρασε ο κόσμος μέχρι τώρα; Σίγουρα μια μικρή μείωση στη ζήτηση τσαντών επήλθε. Σίγουρα κάμποσοι προμηθεύτηκαν μόνιμες τσάντες (π.χ. από ύφασμα). Οι πιο πολλοί όμως... επέστρεψαν στις παλιές συνήθειες και πληρώνουν τα 4 λεπτά. Ό, τι θα γίνει και με τα 9 δηλαδή, ας μην αμφιβάλλει κανείς. Αλλάζει ο Έλληνας; Δύσκολα.

 

Γενέθλια και ευχές

* ΚΑΛΗ χρονιά σε όλους σας… «Αίσιον και ευτυχές το νέον έτος», όπως λέγαμε στα χρόνια που μιλούσαμε καλύτερα ελληνικά.

Το 2019 να έχει καλές ειδήσεις, πιο πολλές χαρές και λιγότερες λύπες και έγνοιες. Όσο γίνεται δηλαδή, διότι το να θέλεις να καταργήσεις τα προβλήματα και τις δυσκολίες είναι σαν να θέλεις να καταργήσεις την ίδια τη ζωή. Κι αυτό απλά δεν γίνεται.

Η παρούσα στήλη, με την παρούσα της μορφή, ανελλιπώς κάθε Δευτέρα από το 1998 και εντεύθεν, είχε γενέθλια. Συμπλήρωσε αυτές τις μέρες... 20 χρόνια. Και συνεχίζει με την αισιοδοξία και το σφρίγος μιας... εικοσάρας- όχι παίζουμε.

Καλά να περάσετε… Όπως το εννοεί, το περιμένει και το ονειρεύεται βέβαια ο καθένας αυτό το «καλά»…

 

 

NEOS PEZODROMOS DHMHTRAS*ΝΕΟΣ πεζόδρομος Δήμητρας. Κι αν έχεις και μικρό αμάξι, μια χαρά χωράει στην εσοχή-είσοδο του πεζόδρομου κι ακόμη καλύτερα κλείνεις και τον πεζόδρομο. Και τι σε νοιάζει τώρα κι αν καίγεται ή αν πεθάνει κανένας και πώς θα περάσει η Πυροσβεστική ή το ασθενοφόρο αν χρειαστεί...;

Εσύ μια φορά τα σουβλάκια σου θα τα φας...

 

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass