Τηλεοπτικά

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2019 19:04
• ΤΙ κι αν χιόνισε χθες, «άσπρη μέρα» δεν είδαμε με την κυκλοφοριακή αγωγή των συμπολιτών μας. Ένα ακόμη κρούσμα στάθμευσης μπροστά σε ράμπα ΑμεΑ σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο Gaea στη Φιλιππούπολη. Δεν ξεκινήσαμε καλά τη νέα χρονιά... • ΤΙ κι αν χιόνισε χθες, «άσπρη μέρα» δεν είδαμε με την κυκλοφοριακή αγωγή των συμπολιτών μας. Ένα ακόμη κρούσμα στάθμευσης μπροστά σε ράμπα ΑμεΑ σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο Gaea στη Φιλιππούπολη. Δεν ξεκινήσαμε καλά τη νέα χρονιά...

* ΕΤΟΙΜΗ αποδείχτηκε και γι’ αυτό το κύμα κακοκαιρίας η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποδεικνύοντας στην πράξη την επιχειρησιακή της ετοιμότητα με την επιτυχή αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Δικαιολογημένα οι τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές (ΣΚΑΪ, OPEN) απένειμαν on air τα εύσημα στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, ενώ μέσω των ζωντανών συνδέσεων το πανελλήνιο είχε την ευκαιρία να δει την όμορφη πλευρά της Θεσσαλίας, όταν αυτή είναι χιονισμένη.

Γ.Ρ.

 

Μέτρα χιονιού

* ΑΠΟ πουρνό ξεκίνησαν δουλειά χθες οι εργαζόμενοι του αμαξοστασίου του Δήμου Λαρισαίων και έβγαλαν τα σάρωθρα να καθαρίσουν τις πλατείες από το χιόνι, ώστε να μην παγώσει και γλιστρήσουν οι πολίτες.

Ανάλογα κινήθηκαν και για τον καθαρισμό κάποιων πεζοδρομίων στο κέντρο.

Η δράση εντάσσεται στα προληπτικά μέτρα αποφυγής γλίστρας!

* * *

* ΓΙΑ τους πολίτες που θέλουν να προμηθευτούν αλάτι από τον Δήμο Λαρισαίων, το οποίο παρέχεται από το φυτώριο της Διεύθυνσης Πρασίνου, στην οδό Γιάγκου 1, στη συνοικία της Νεάπολης, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Γ. Ζαούτσος επισημαίνει να έχουν μαζί τους και τσουβάλια.

Κάποιοι πάνε με άδεια χέρια να πάρουν αλάτι και φεύγουν με άδεια χέρια, αφού δεν έχουν προβλέψει το αυτονόητο: πώς θα το μεταφέρουν, με τις χούφτες;

* * *

* ΓΙΑ δυσκολίες μετακίνησης, επικίνδυνους δρόμους με πάγο… και γενικά προβλήματα που προκύπτουν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και η αντιμετώπισή τους άπτεται των αρμοδιοτήτων του Δήμου Λαρισαίων, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται και στο Συντονιστικό Κέντρο του.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα εξής: 2410-614.637, 2410 - 622.956, 2410 - 612. 748.

* * *

* ΑΨΗΦΗΣΑΝ τις καιρικές συνθήκες πολλοί οδηγοί και βγήκαν στους χιονισμένους και παγωμένους δρόμους με φθαρμένα λάστιχα. Αποτέλεσμα; Ατυχήματα λόγω κακής εκτίμησης των δυνατοτήτων των οχημάτων τους, αλλά και των δικών τους ικανοτήτων.

Λ.Κ.

 

Πολυφαγία

* - ΠΩΣ τα περάσατε στις Γιορτές;

Κλασική των ημερών συζήτηση μεταξύ Λαρισαίων.

- Πολύ κιλά, εσείς.

- Κι εμείς κιλά.

- Η οικογένεια κιλά;

-Κιλά, δόξα τω Θεώ.

-Πάντα κιλά…

 

Και Εφτά Δρόμοι

* ΑΓΑΠΗΤΕ Σωτήρη, Καλή Χρονιά!

Με το κείμενο για τους Πέντε και Έξη δρόμους κέντρισες την αναμνήσεις μου. Θα σου αναφέρω όμως και μια περιοχή την οποία την περνάς και την προσπερνάς συχνά, χωρίς ίσως να γνωρίζεις ότι προπολεμικά λεγόταν Επτά δρόμοι.

Προκληθείς, ο γιατρός Νικ. Παπαθεοδώρου συνεισφέρει: Είναι η περιοχή της πλατείας Πατέρα στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου, η οποία παλαιότερα ονομαζόταν πλατεία Ταμείου, επειδή απέναντί της επί της οδού Βόλου (23ης Οκτωβρίου σήμερα) στεγάζονταν σε κάποιο οίκημα οι υπηρεσίες του Δημόσιου Ταμείου.

Στην πλατεία Πατέρα συμβάλλουν οι εξής επτά δρόμοι Νικοτσάρα, Κανάρη, Υψηλάντου, Χρυσοχόου, Ισχομάχου, Καλλιάρχου και 23ης Οκτωβρίου. Στις αρχές του 20ού αιώνα ονομαζόταν η περιοχή Πέντε δρόμοι, επειδή δεν είχαν διανοιχτεί η Νικοτσάρα και η Ισχομάχου. Εξ’ άλλου πέντε δρόμοι συμβάλλουν και πιο πάνω στην παλιά πλατεία Σιάουλο. Είναι ο ανοικτός χώρος ο οποίος δημιουργείται από τη συμβολή των οδών: Κύπρου, 28ης Οκτωβρίου, 23ης Οκτωβρίου Νικηταρά και Ογλ.

Όσο για την ονομασία της οδού Ευαγγέλου Κοτσώνη στους Πέντε δρόμους, είναι σωστό ότι δόθηκε στη μνήμη του αδικοχαμένου φοιτητή, έπειτα από απαίτηση των περιοίκων της οδού Ζάππα, όπως ονομαζόταν πιο πριν ο δρόμος αυτός.

 

Χιονιάς

* ΦΥΣΙΚΑ και στην περίπτωση της ονοματολογίας του χιονιά (Ραφαήλ, Σοφία, κ.λπ.) η οποία πλέον καθιερώθηκε και στη χώρα μας, όλοι συμφωνούν ότι η αμερικανιά έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Μετά τη «Μαύρη Παρασκευή» με τις υποτιθέμενες εκπτώσεις των καταστημάτων, υιοθετήσαμε μία ακόμη εισαγόμενη τακτική.

Στο μεταξύ με αφορμή τις πολικές θερμοκρασίες που θα επικρατούν στην περιοχή μας μέχρι τη Δευτέρα, είναι απορίας άξιον ποιοι τολμηροί κολυμβητές θα βουτήξουν την Κυριακή των Φώτων στα παγωμένα νερά του Πηνειού για να πιάσουν τον σταυρό.

Γ.Ρ.

 

Μετρό ή τραμ;

* ME αφορμή το χθεσινό περιπαικτικό σχόλιο για τη βυσσινί αλογίσια γραμμή Μετρό της Λάρισας, ο Ε. Ρ. θυμίζει την παλιά ιδέα Τζανακούλη για τραμ στην πόλη.

Τα δεκάξι χρόνια δεν έφτασαν για την υλοποίησή της. «Ξέρω ότι το σκέφτηκαν και στον σημερινό Δήμο, αλλά λένε ότι δεν έχει δρόμους η πόλη. Καλά... Απόφαση χρειάζεται και το τραμ θα λειτουργήσει και ως τουριστικό προϊόν.

Δηλαδή θα μπαίνει κόσμος και πολλοί επισκέπτες θα είναι από τη θεσσαλική ενδοχώρα».

 

Ολονυχτίς

* ΟΛΟΝΥΧΤΙΣ μέχρι και ξημερώματα Παρασκευής, δούλευαν στα ορεινά του νομού Λάρισας, στην επαρχία Ελασσόνας αλλά και στα πεδινά στην περιοχή των Φαρσάλων, οι χειριστές των εκχιονιστικών μηχανημάτων της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως άλλωστε και χθες μέχρι ξημερώματα Σαββάτου.

Σε άκρως επικίνδυνες συνθήκες, παλεύοντας με το άσπρο θεριό, έφεραν εις πέρας την αποστολή τους μέχρι τις πρωινές ώρες, όπου οι κάτοικοι αυτών των περιοχών βρήκαν «ανοιχτούς» τους δρόμους, αν και χιόνιζε ασταμάτητα όλο το βράδυ.

«Στα Φάρσαλα, ξύπνησαν και είδαν μαύρες γραμμές, στο άσπρο χιόνι...» (εννοεί τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους), δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Χρήστος Καραμπούζης, επαινώντας τη σημαντική δουλειά των αφανών ηρώων.

Λ.Κ.

 

Θράσος

* ΑΝΑΛΟΓΑ με τα κέφια του ο κύριος μάρτυς στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, τη μια τα λέει έτσι, την άλλη αλλιώς. Όταν τα λέει καλά είναι αγαπητός, όταν τα λέει ανάποδα είναι μισητός.

Από τις μαρτυρίες, είτε έτσι – είτε αλλιώς, προκύπτει η διαφθορά των πολιτικών μας τα προηγούμενα χρόνια που τα άρπαζαν και μάλιστα χοντρά. Όχι προκύπτει αλλά επιβεβαιώνεται. Όχι όλοι οι πολιτικοί βεβαίως.

Υπό αυτή την έννοια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια θα έπρεπε τουλάχιστον να σωπάσουν αντί να ζητούν και τα ρέστα. Γιατί είτε με τον ένα – είτε με τον άλλον στην κυβέρνηση, οι βιομηχανίες τάιζαν υπουργούς, οι οποίοι έπαιρναν μίζες για να εγκρίνουν έργα, αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων κ.λπ.

Την ώρα που οι ασφαλισμένοι πλήρωσαν την κρίση από την τσέπη τους και τώρα πληρώνουν ξανά από την τσέπη τους τα σπασμένα των μνημονίων για να έχουν φάρμακα και γιατρούς.

Αυτοί που πλούτισαν διάγουν πολυτελή βίο ενώ πρώην υπουργοί Υγείας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αντί να ντρέπονται κουνάνε κιόλας και το δάκτυλο.

Αλλά και οι κυβερνώντες είναι δυνατόν να υιοθετούν το υβρεολόγιο του κ. Πολάκη;

Β.Κ.

 

ΠΑΣΚ

* ΥΠΕΡ της δημοκρατίας μάχεται η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλοντας ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «καταργούν τη δημοκρατική λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων».

Τονίζοντας πως «ο κατήφορός τους δεν έχει σταματημό...» σημειώνουν ότι «σε νομοσχέδιο που καταθέτει στη Βουλή η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τροποποιεί το άρθρο 162 του Ν. 3528/07 (Κώδικας δημοσίων υπαλλήλων) προσθέτοντας διάταξη, σύμφωνα με την οποία για να είναι έγκυρη μια απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου πρέπει στην πλειοψηφία να είναι υποχρεωτικά και ο διορισμένος από την συγκυβέρνηση, πρόεδρος!».

Μπορεί επί της ουσίας να έχουν δίκιο αλλά όταν η πρώην ΠΑΣΚ των δασκάλων καταγγέλλει αναξιοκρατία στα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ κ.λπ.) είναι να γελά κάποιος.

‘Η μήπως και να κλαίει; Συνδικαλιστές κυβερνώντων κομ μάτων, υπέρμαχοι της αξιοκρατίας;

Τι θα ακούσουμε ακόμη...

Β.Κ.

 

Θάνου

* ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ χθες στη Διαύγεια η απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη για τον διορισμό, ως πρόεδρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, της Βασιλικής Θάνου - Χριστοφίλου, επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Ποικίλες οι αντιδράσεις ακόμα και στη Λάρισα. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση της προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, Νικολέτας Μπασδέκη μέσω Facebook.

«Θέλω να γράψω για την κ. Θάνου αλλά δεν επαρκεί ο χώρος. Γι’ αυτό και σιωπώ (αν ρωτάτε ποια είναι η κ. Θάνου σας διευκρινίζω: η πρόεδρος του ΑΠ, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, η σύμβουλος του πρωθυπουργού και από σήμερα η Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Ανταγωνισμού).

Α, το ξέχασα και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων».

Κ.Γ.

 

Αποκλείστηκαν

* ΔΕΝ παρέστησαν στη χθεσινή εκδήλωση βράβευσης των παιδιών των μηχανικών του ΤΕΕ οι βουλευτές της ΝΔ Μαξ. Χαρακόπουλος και Γ. Κατσαντώνης, διότι, όπως ανακοινώθηκε «αποκλείστηκαν στα χωριά τους, ο πρώτος στα Βούναινα, ο δεύτερος στην Ελασσόνα».

Εκλογές έρχονται, δεν είμαστε για περιπέτειες…

Γ.Ρ.

 

Διαζύγια

* ΆΣΧΗΜΑ τα μαντάτα που έρχονται από το Ληξιαρχείο του Δήμου Λάρισας και δημοσιεύτηκαν στο χθεσινό φύλλο της «Ε». Η σχέση γάμων - διαζυγίων πέρα για πέρα αρνητική.

Οι γάμοι μειώθηκαν αισθητά μέσα στην πόλη ενώ την ίδια ώρα τα διαζύγια αυξήθηκαν. Το ευχάριστο βέβαια είναι πως οι γεννήσεις στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν στους ίδιους περίπου αριθμούς με τα προηγούμενα έτη.

* * *

* ΜΕ λίγα λόγια τα νέα ζευγάρια δυσκολεύονται να παντρευτούν με κάθε επισημότητα. Η οικονομική κρίση αποτελεί μεγάλο εμπόδιο. Λίγες οι δουλειές, μεγάλη η ανησυχία. Κι αν οι τολμηροί το επιχειρούν και παντρεύονται, αρκετοί εξ αυτών «λυγίζουν» στην πορεία και παίρνουν την απόφαση να πορευτούν χωριστά. Τίποτα δεν είναι εύκολο.

* * *

* ΚΑΙ τα παιδιά; Θα αναρωτηθεί κάποιος. Τα παιδιά προσαρμόζονται. Δεν έρχεται το τέλος του κόσμου.

Και ίσως είναι καλύτερα να μεγαλώνουν με χωρισμένους γονείς και πιο ήρεμο ψυχικό κόσμο, παρά σε ένα σπίτι με παντρεμένους γονείς αλλά σε μια καθημερινότητα γεμάτη ένταση και σκοτωμούς.

Η ιδανική περίπτωση βέβαια θα ήταν να μεγάλωναν όλοι μαζί, αγαπημένοι και μονιασμένοι. Οι άνθρωποι όμως δεν βγαίνουν τυποποιημένοι.

Κ.Γ.

 

Ψώνια

* Δεύτερη μέρα με χιόνια στη Λάρισα και οι οδηγοί άρχισαν να ανησυχούν. «Ρε, λες να χρειαστούμε αλυσίδες;» έλεγαν και σκέφτονταν το 40άρι.

Πολλοί από αυτούς που δεν είχαν προμηθευτεί προ διετίας αποφάσισαν πως ίσως να μην μπορέσουν φέτος να γλιτώσουν το συγκεκριμένο έξοδο, τη στιγμή μάλιστα που οι προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο είναι άσχημες.

Όπως και να ’χει όμως πάλι τελευταία στιγμή επέλεξαν να κάνουν τις απαραίτητες αγορές.

Λίγο η ελληνική συνήθεια και... πολύ η αφραγκία.

Κ.Γ.

 

Προσοχή

στις προσφορές

* ΕΙΔΕ χθες η Λαρισαία σε ράφι σούπερ μάρκετ της συνοικίας της, κάποια μπισκότα σε οικονομική τιμή και αποφάσισε να τα αγοράσει. Διαπίστωσε σε μια άσπρη ετικέτα στη συσκευασία «ημερομηνία 28-12-18».

Απευθύνθηκε στην υπάλληλο, για να ρωτήσει «αν πρόκειται για ημερομηνία παρασκευής ή λήξης» και αυτή με ύφος... καρδιναλίου της απάντησε ότι πρόκειται για ημερομηνία παρασκευής των μπισκότων.

Επειδή όμως αναρωτήθηκε «μα καλά πόσο γρήγορα, χρονιάρες μέρες έφθασε η παρτίδα στη Λάρισα» είπε να ερευνήσει τα ράφια, στα υπόλοιπα μπισκότα της ίδιας εταιρείας που είχαν άλλη γεύση. Έκπληκτη διαπίστωσε ότι αυτά είχαν ημερομηνία «Μάιο του 2019» και φυσικά ήταν ακριβότερα από τα αντίστοιχα με ημερομηνία «Δεκέμβριο του ’18».

Και τότε πήρε την εκδίκηση της. Απευθύνθηκε στην ίδια υπάλληλο και της ρώτησε: «Αυτά μάλλον έρχονται από το μέλλον!».

Η Λαρισαία γνωστοποίησε το περιστατικό, προκειμένου να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό να είναι υποψιασμένο όταν βλέπει διάφορες προσφορές, γιατί τελικά αυτές μόνο ευκαιρία δεν είναι...

Γ.Ρ.

 

Πίτα

* ΤΙ κι αν χιονίζει και αν βρέχει… το έθιμο της κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας αντέχει!

Με χιόνια και παγετό, οι Σύλλογοι δίνουν ραντεβού σε ταβέρνες και κέντρα διασκέδασης, προκειμένου να το τηρήσουν πιστά, αψηφώντας τον κακό καιρό.

Λ.Κ.

 

Γλιστράει

* ΠΡΟΣΟΧΗ, από χθες το απόγευμα ξεκίνησαν τα πρώτα δείγματα μεγάλης ολισθηρότητας των πεζοδρομίων. Έπεσαν οι πρώτοι...

Λ.Κ.

 

 

---------------------------------------------------------------------------

 

 

POLLES EYXES GIA THN KAINOYRIA XRONIA STHN ELEYUERIA• ΠΟΛΛΕΣ ευχές για την καινούργια χρονιά στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» από τον Κώστα Μπαργιώτα, που βρήκε την ευκαιρία εκτός των ευχών και για μια ανταλλαγή απόψεων με τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Μιχαλόπουλο για τις τρέχουσες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πολιτικές εξελίξεις.

 

 

 PANTOS KAIROY O PAPA UANASHS THS SPHLIAS

• ΠΑΝΤΟΣ καιρού ο παπα - Θανάσης της Σπηλιάς

 

 

ENA BHMA PIO MPROSTA H MALLON ANAPODA

• ΈΝΑ βήμα πιο μπροστά ή μάλλον «ανάποδα» προχώρησε πάντα εναρμονισμένος στο πνεύμα των εορτών και του χιονιού. Ο λόγος για τον Φαρσαλινό Ντίνο Κατσανάκη από το Σιτόχωρο Φαρσάλων, που μας παρουσιάζει τον ανάποδο χιονάνθρωπο που έφτιαξε... μια διαφορετική εκδοχή του συνηθισμένου.

Όλα είναι θέμα οπτικής τελικά...

Γ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass