Των ημερών

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2019 19:45
*Η ευσεβής Λαρισαία δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής Μαρία Γαλλιού, ανήμερα των Φώτων.  Ζ. *Η ευσεβής Λαρισαία δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής Μαρία Γαλλιού, ανήμερα των Φώτων. Ζ.

*ΤΟ Δωδεκαήμερο τέρμα, φώτισε κι ο παπάς, οι καλικάντζαροι πήραν δρόμο, οι άνθρωποι έμειναν.

Κατά τ’ άλλα, ανακοινώθηκε πως δόθηκε παράταση στο ξεστόλισμα του δέντρου.

***

*ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ η απάντηση της Λαρισαίας, τόσα χρόνια πωλήτρια.

- Πες μου μία αλλαγή που έγινε για σένα το 2018.

- Το medium έγινε large.

***

*Ο άλλος πάλι συνέχισε τις εξυπνάδες, για να διώχνει τα άγχη του.

- Έβαλα βιάγκρα αντί για φλουρί στη βασιλόπιτα και δεν έπεσε σε κανέναν.

Ζ.

 

Κρυάδες

*- ΣΗΜΕΡΑ, όχι ότι έχει κρύο αλλά είχε ξεχαστεί το αιρκοντίσιον στο κρύο και ζεστάθηκε το σπίτι.

***

*ΗΜΕΡΕΣ απολύτως ενδεικνυόμενες για κρυάδες.

- Είχα πάρει κάτι γιαούρτια να τα τρώω στη δουλειά και το ψυγείο είχε 6 βαθμούς ενώ έξω μόνο 2. Τα έβγαλα έξω να μην χαλάσουν.

***

*ΤΟ σύντομο ανέκδοτο της ημέρας: έβγαλα κιμά να ξεπαγώσει.

***

*- ΤΟ γουστάρω ρε παιδιά το κρύο, δεν ζεσταίνονται κι οι μπίρες.

- Εγώ πάλι, μετά από πρόχειρους υπολογισμούς, συμπέρανα πως ο πιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης είναι το τσίπουρο.

***

*ΑΝΗΧΥΧΩ ρε σεις, οπότε κρέμασα μια εικονίτσα του Αλέξη Κωστάλα στο παρμπρίζ, να με φυλάει από τον πάγο.

***

*- ΞΕΡΕΙΣ, αποκλειστήκαμε από τα χιόνια.

- Εντάξει, τα χιόνια έπαιξαν καλύτερα.

Ζ.

 

Τέρμα διακοπών

*ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ λαέ… Η αποφράδα ημέρα που οι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στη δουλειά. Ωστόσο πολλοί δάσκαλοι και καθηγητές αδυνατούν να προσεγγίσουν τα σχολεία. Δεν είναι ο χιονιάς, ορισμένοι έχουν ξεχάσει τον δρόμο μετά από τόσες μέρες...

***

*ΑΛΛΟΙ πάλι είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Τηλέμαχο. Αν προέκυπτε αρκούντως ρωμαλέος…

Κι ο Λαρισαίος αναρωτήθηκε: Στις χώρες που χιονίζει συνέχεια πώς μαθαίνουν τα παιδιά γράμματα;

Ζ.

 

Στην αριστερή

γειτονιά

*ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ τα σενάρια που θέλουν όχι έναν αλλά δύο αντιδημάρχους του Καλογιάννη να ενδιαφέρονται για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εθνικές εκλογές, εφόσον βέβαια αυτές δεν γίνουν τον Μάιο. Την ίδια ώρα το βάρος της υπεράσπισης του κυβερνητικού έργου σε επίπεδο Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στον Βασίλη Ζωγράφο, ο οποίος είτε με αρθρογραφία, είτε στο Facebook, δεν αφήνει να «πέσει» τίποτα κάτω. Μήπως όμως αισθάνεται μοναξιά;

Γ.Ρ.

 

Γαλάζιες ίντριγκες

*ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ την Πειραιώς στην Αθήνα, η προεκλογική κατάσταση στον νομό Λάρισας. Στην Αγιά, μέλος του «Δώτιου Πεδίου» ήρθε στα χεριά με τον Χατζησαλάτα σε ουζερί τις άγιες μέρες. Στην Ελασσόνα ετοιμάζεται το αντάρτικο ψηφοδέλτιο υπό τον Χρ. Καραγιάννη. Στον Τύρναβο η παραίτηση Ξηρομερήσιου που χρεώνεται αυτοδιοικητικά στον Ροντούλη σκόρπισε χαρά στη ΔΗΜΤΟ. Στην Πειραιώς όμως βλέπουν το δάσος κι όχι το δέντρο και ανησυχούν, αφού όλοι αυτοί θα πρέπει δώσουν τη μάχη των εκλογών ενωμένοι. Θα τη δώσουν;

Γ.Ρ.

 

Γιαννάκικες

*ΌΛΟΙ έχουν έναν Γιάννη κι όλοι έχουν πει κάποια στιγμή μια παροιμία γιάννικη, γιαννάκικη ίσως. Να, μάνι-μάνι μια δεκαπενταριά.

Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε.

Σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει.

Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι για να γιάνει.

Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω.

Όχι Γιάννης, Γιαννάκης.

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα..

Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει.

Πότε ο Γιάννης δεν μπορεί, πότε ο κώλος του πονεί.

Σαραπέντε Γιάννηδες ενός κοκκόρου γνώση.

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη.

Αν είχαν οι Γιαννάδες γνώση, να μας δάνειζαν καμπόση.

Γιάννη είχα, Γιάννη έχω κι αν ποτέ μου θα χηρέψω, πάλι Γιάννη θα γυρέψω.

Άλλη καμιά δεν γέννησε, μόνο η Μαριώ τον Γιάννη.

Κάνε Γιάννο μ’ τη δουλειά σου, κι ύστερα και πάλι θειά σου.

***

*ΓΙΑΤΙ υπάρχουν τόσες παροιμίες για τον Γιάννη; Ίσως επειδή είναι το πιο κοινό όνομα στα ελληνικά, να γίνεται στόχος όλων των υπολοίπων. Εν κατακλείδι,

Κόψε ξύλο κάμε Αντώνη

κι από πλάτανο Μανώλη

κι αν ρωτάς και για τον Γιάννη

ό,τι ξύλο κόψεις κάνει.

Ζ.

 

Τους προσέχει

*ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ τη λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο, ο κ. Ιερώνυμος απευθύνθηκε στις ευπαθείς ομάδες των πιστών. Παροτρύνοντας τους ηλικιωμένους και όσους είχαν προβλήματα υγείας να μην κατέβουν στο ποτάμι μέσα στην παγωνιά. «Μείνετε στην εκκλησία, θα σας φέρουμε εμείς την ευλογία…» είπε ο μητροπολίτης. Προκαλώντας ιδιαιτέρως θετικά σχόλια στο εκκλησίασμα.

Ζ.

 

Ευχές επί 3

*ΤΗΡΗΣΕ και φέτος το έθιμο των τριλογίας στις ευχές ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος. Συγκεκριμένα, έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο: Μετά τη μάχη με τα χιόνια, με γυαλισμένους δρόμους, ας γίνουν προβολείς τα Αγια Φώτα για όλους μας. Οδηγώντας τις καρδιές μας, καθαρίζοντας τις ψυχές μας, φωτίζοντας το μυαλό μας για ό,τι καλό, όμορφο, ωραίο. Δικαιούμαστε και αξίζουμε σαν άνθρωποι στον τόπο που ζούμε, λειτουργούμε και κατοικούμε.

Γ.Ρ.

 

Αντιπεριφερειάρχες

*Ο ΧΙΟΝΙΑΣ των περασμένων ημερών καθυστέρησε την αντικατάσταση των αντιπεριφερειαρχών, καθώς ο Κ. Αγοραστός ήταν απασχολημένος με την αντιμετώπιση των δύσκολων καιρικών φαινομένων. Μοιραία η ανακοίνωση των νέων αντιπεριφερειαρχών θα γίνει αυτή την εβδομάδα και η θητεία τους θα είναι σίγουρα μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε και αναλαμβάνει η νέα περιφερειακή αρχή.

Γ.Ρ.

 

Δράση

*ΣΤΟ μεταξύ το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα διεξάγεται το συνέδριο της «Δράσης» κι έπεσε το σύνθημα «να δείξουμε στον Μητσοτάκη ότι είμαστε πολλοί». Ως εκ τούτου, ο Γ. Καραβάνας προσπαθεί να εγγράψει αρκετούς φίλους και ψηφοφόρους του ως νέα μέλη – σύνεδρους. Για να δούμε αν θα τα καταφέρει….

Γ.Ρ.

 

Διασκευή

*ΜΕ τόσα που ακούει καθημερινά όλον αυτόν τον καιρό, ο Λαρισαίος έφτασε να σταυροκοπιέται.

- NOVARTIS ημών η ελβετική, αγιασθήτω το φάρμακό σου, ελθέτω η αντιπροσωπεία σου, γεννηθήτω το νομοσχέδιό σου, ως εντός Βουλής κι εκτός Βουλής. Τη μίζα ημών την επιούσια, δος ημίν σήμερον, και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς εψηφίσαμε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και μη εισενέγκης ημάς έμπροσθεν δικαστού, αλλά ρύσαι ημάς από της φυλακής.

Ζ.

 

8 ώρες για Αθήνα

*ΝΕΟΣ άθλος του ΟΣΕ. Ε ναι, στην εποχή της ιταλικής πλέον ιδιοκτησίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλάζουν τα πράγματα. Προχθές, των Φώτων, πλήθος Λαρισαίων ταλαιπωρήθηκε ταξιδεύοντας για Αθήνα, αφού το τρένο αντί για 4 έκανε πάνω από 4,5 ώρες για να φτάσει. Σούπερ ταχεία ιντερσίτι ήταν. Ναι βέβαια, είχε κι άλλες 3,5 ώρες καθυστέρηση να αφιχθεί στη Λάρισα αφού δεν μπορούσε να ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη. Σε μια μέρα χειμωνιάτικη μεν αλλά λαμπερή, με θερμοκρασίες γύρω στο μηδέν, δίχως χιόνια. Πού να είχε και κακοκαιρία.

***

*ΚΑΙ μάλιστα την Κυριακή του τέλους των διακοπών, με την κίνηση ιδιαιτέρως αυξημένη. Ο εξευτελισμός των Λαρισαίων σιδηροδρομικών έγινε περίπου τέλειος. Χωρίς να φταίνε οι ίδιοι, απολογούνταν στους ταλαίπωρους επιβάτες χωρίς να ξέρουν τι να πουν. Το τρένο όλο έφτανε στη Λάρισα κι όλο δεν ξεκινούσε από Θεσσαλονίκη. Τραγέλαφος. Το πρωί έγινε μεσημέρι, ήρθε τ΄απομεσήμερο μετά, βράδυ έφτασε ο κόσμος στην Αθήνα. Κάποιοι ψηλότερα στην ιεραρχία αδιαφορούν, τόσα χρόνια άλλωστε δεν τους πάτησε ποτέ το τρένο.

Ζ.

 

Τρένο

*ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ χθες και για τους επιβάτες του τρένου που ήθελαν από Λάρισα να ταξιδέψουν στον γειτονικό Βόλο. Το δρομολόγιο των 18.30 έφυγε με μια ώρα περίπου καθυστέρηση ενώ εκείνη των 20.13 δεν ξεκίνησε καθόλου. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Λάρισας αιτία ήταν τα προβλήματα που προκλήθηκαν στη γραμμή λόγω της κακοκαιρίας.

Κ.Γ.

 

Και του στρατηγού

*ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ κρούσματα. Την ίδια ημέρα, προχθές που έγραφε η εφημερίδα ότι κλάπηκε το αυτοκίνητο Λαρισαίου που είχε αφήσει πάνω τα κλειδιά για να μπει λιγάκι στο προποτζίδικο να ποντάρει, σε άλλο σημείο της πόλης συνέβη παρόμοιο συμβάν. Σταμάτησε ο άνθρωπος στο ψιλικατζίδικο να πάρει κάτι, άφησε τα κλειδιά πάνω, βγήκε σε δευτερόλεπτα και τι να δει, πουθενά το αυτοκίνητο. Και είναι και στρατηγός της αστυνομίας, απόστρατος. Κι ήταν και τριακόσια μέτρα από το κτίριο της αστυνομίας, απίστευτο θράσος.

Ζ.

 

Δικαιολογημένη

*Ο ‘’πολιτικός επίτροπος’’ πλέον της ΝΔ, Ηρ. Γερογιώκας, επιλαμβάνεται σχολίου: «αναφερθήκατε στη δικαιολογημένη αντίδραση του Κ. Μητσοτάκη αναφορικά με τις απαράδεκτες συνταγματικά δηλώσεις του υπουργού κ. Πολάκη. Παραλείψατε όμως να αναφερθείτε σε αυτές, οι οποίες αποτελούν εκτός από φαιδρότητα, επιεικώς παρεκτροπή. Δικαιολογημένη λοιπόν η αντίδραση Μητσοτάκη, όπως και της Ενώσεως Δικαστών - Εισαγγελέων». (Που συνέπεσαν απολύτως.)

Ζ.

 

Μονομαχία

*ΑΚΟΜΑ συζητείται ο πανικός που προέκυψε Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Ερμού. Δεύτερη χρονιά οι εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου και του Δήμου, ακόμα πιο έντονη φέτος η αντίδραση του επικυρίαρχου της οδού Γιάννη Μότσιου. Ο οποίος είχε προϊδεάσει σχετικά και ως πρόεδρος του δικού του εμπορικού συλλόγου αρπάχτηκε άγρια με τον συνάδελφο πρόεδρο του ΕΣΛ Μπάμπη Παπαδόπουλο. Ακούστηκαν πολλά και άσχημα, πεζοδρομιακά. Σε πεζόδρομο βρίσκονταν άλλωστε.

***

*ΕΙΧΕ προηγηθεί ηχητική μονομαχία. Ο Γ. Μότσιος ανέβασε την ένταση των μεγαφώνων που είχε τοποθετήσει μπροστά στα μαγαζιά του, οι οργανωτές της εκδήλωσης σήκωσαν τον ήχο στη δική τους εγκατάσταση, κάποια στιγμή δεν άκουγε κανείς τίποτε. Πήρε εν τω μεταξύ κι ο ίδιος το μικρόφωνο κι άρχισε τα ‘’γαλλικά’’ τραγούδια, πανδαιμόνιο. Και του χρόνου. (Η φάση μπορεί να αξιοποιηθεί ως τουριστική ατραξιόν της πόλης.)

Ζ.

 

Συνέπεσε

*ΧΑΙΡΕΤΟΥΣΕ τον κόσμο στο κλασικό πέρασμα των ημερών από την αγορά της πόλης, συνοδευόμενη από συμβούλους της. Ωστόσο σε μικρή απόσταση από τη Ρ. Καραλαριώτου έτυχε να ακολουθεί ο Δημ. Μαμμωνάς, ευρισκόμενος στην πόλη του για τις Γιορτές. Σύμπτωση, όμως χαιρετούσε κι εκείνος κόσμο στις καφετέριες και τον δρόμο. Δεν ήθελε πολύ για ν΄ ανησυχήσουν κάποιοι. «Αμάν, θα κατέβει κι ο Δημοσθένης μαζί της στις εκλογές;». Μέχρι να τους λυθεί η απορία, ο παλιότερα πολιτευτής της ΝΔ είχε επιστρέψει στις Βρυξέλλες.

Ζ.

 

Πού άραγε;

*ΚΑΛΑ οι υπόλοιποι Φαρσαλινοί, λίγο-πολύ έχουν βρει τον δρόμο τους. Η Μαργαρίτα Γκότη όμως, που και ως κομματικό στέλεχος της μητσοτακικής εποχής έχει καταξιωθεί και αρκούντως έχει δικτυωθεί, προς τα πού θα κατευθυνθεί; Θα μπει στο δημοτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ ή θα συνεισφέρει στο περιφερειακό; Μπορεί να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών ή μήπως και των ευρωεκλογών; Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν έχει ταβάνι.

Ζ.

 

Ομαδική αποστολή

*ΦΑΡΣΕΡ μέχρι αηδίας, ο Λαρισαίος ανέλυε την τελευταία του ιδέα.

- Βραδάκι καθημερινής, δεν ξέρεις τι να κάνεις, φτιάχνεις μια ομάδα στο βάιμπερ, βάζεις τους παντρεμένους φίλους και τις γυναίκες τους και στέλνεις το απλό μήνυμα "Αντε ρε σεις, πού είστε; Έχουν λυσσάξει οι άλλες", ανοίγεις μετά ποπκόρν. (Βρίσκει εφαρμογή λέει και μεσημεράκι Παρασκευής ή Σαββάτου αν τυχόν δεν έχουν κανονιστεί τσίπουρα.)

Ζ.

 

Δεν μπαγιατεύουν...

* Ο έμπειρος Λαρισαίος προειδοποιούσε: «Όταν στις επισκέψεις σας σε σπίτια σάς προσφέρουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες μείνετε μακριά! Είναι τουλάχιστον 15 ημερών». Με τον έτερο Λαρισαίο να... εκφράζει το κοινό αίσθημα λέγοντας «Καλά ποιος αφήνει τα μελομακάρονα να μπαγιατέψουν;».

ΘΑ.

 

Σμαραγδής

* ΤΗ Λάρισα θα επισκεφτεί μεθαύριο Πέμπτη ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Τσακωνιάτη. Μάλιστα στην εκδήλωση θα προβληθεί και η ταινία του σκηνοθέτη «Καλή σου νύχτα κυρ-Αλέξανδρε», μια ταινία αφιέρωμα στον Σκιαθίτη άγιο των γραμμάτων. Οσοι πάνε στην εκδήλωση να ξέρουν a priori ότι δεν δικαιούνται να πούνε κακή κουβέντα για την ταινία του Σμαραγδή! Νωπές είναι οι μνήμες από την εμφάνιση του Γιάννη Σμαραγδή στην εκπομπή της Λαμπίρη, από την οποία απειλούσε τους κριτικούς κινηματογράφου ότι θα τους κάνει μήνυση επειδή δεν είχαν εκφραστεί με… καλά (sic) λόγια για την ταινία του για τον Καζαντζάκη. Φυσικά δεν πραγματοποίησε την απειλή του γιατί υπήρχε ο φόβος ο εισαγγελέας να δει την ταινία και να κινήσει τις διαδικασίες του αυτόφωρου, εναντίον του όμως…

ΘΑ.

 

Υποκλοπές

* ΘΑ διαβάσατε προφανώς για τον σάλο που δημιουργήθηκε στη Γερμανία με αφορμή τη διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτικών και τον πολιτικό σάλο που έχει ξεσπάσει. Όπως και την κριτική που δέχονται οι γερμανικές αρχές μετά την αποκάλυψη ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια των Πληροφοριών γνώριζε από καιρό για τη μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτικών. Εκτός από τον αριθμό fax της κ. Μέρκελ, το email της και διάφορες επιστολές από και προς την καγκελάριο, θύματα της διαρροής ήταν επίσης πολλά άλλα εξέχοντα δημόσια πρόσωπα. «Εκπλήσσονται» και οι Γερμανοί για την ασφάλεια του διαδικτύου ψάχνοντας ποιος διέρρευσε το υλικό ή ποιος το χάκαρε και με ποιο πολιτικό κίνητρο.

Πιστεύει κάποιος ότι υπάρχει ασφάλεια στο διαδίκτυο και στις επικοινωνίες; Ότι υπάρχει σύστημα επικοινωνίας που οι Υπηρεσίες δεν το έχουν υπό την… υποψία τους; Δεν θυμόσαστε το δημόσιο «σεμινάριο» 4 – 5 Ελλήνων υπουργών (επί ΝΔ) που εξηγούσαν πώς γίνεται η δουλειά με τις υποκλοπές;

Β.Κ.

 

Μήνυμα

* ΠΕΝΤΕ πρώην υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο Λαρισαίος Χρ. Ζώης, φέρονται να... εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την πορεία της χώρας και των θεσμών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι πρώην υπουργοί Ευάγγ. Αντώναρος, Χρ. Ζώης, Χρ. Μαρκογιαννάκης, Σπ. Σπηλιωτόπουλος και Σάβ. Τσιτουρίδης σε... φιλική κουβέντα που είχαν «συζήτησαν εκτενώς την κατάσταση του τόπου» και εξέφρασαν «τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για την πορεία της χώρας και των θεσμών της». Τι πιο φυσιολογικό να βρεθούν οι πέντε, υπουργοί υπήρξαν και ομοϊδεάτες, να πιούνε ένα κρασάκι που λέει ο λόγος και να εκφράσουν τον προβληματισμό τους για όσα συμβαίνουν.

Το θέμα είναι ποιος διέρρευσε τη συνάντηση και με ποιον σκοπό. Ότι παραλήπτης του μηνύματος είναι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης δεν χωρά αμφιβολία…

Β.Κ.

 

 

 

ALATI H PAGOS MHN TO DIAKIND*Αλάτι ή πάγος; Μην το διακινδυνεύεται. Τα μάτια σας 14 και χαμηλά.

Υπομονή, έρχεται βροχή, που θα «ξεπλύνει» τα πάντα στη Λάρισα.

 

 

 

ANHMERA TVN UEOFANEIVN O DHMOSIOGRAFIKOS*ΑΝΗΜΕΡΑ των Θεοφανείων, ο δημοσιογραφικός φακός συνέλαβε τον Φαρσαλινό αθλητή και καφετεριούχο Χ. Α. να συνοδεύει ηλικιωμένη γυναίκα ως την εκκλησία, προστατεύοντάς την από τον γλιστερό πάγο. Ευαισθησία και σεβασμός προς τους μεγαλυτέρους κι η κοινωνία ανασαίνει.

Γ. Γ.

 

STO AIRIO TOY DVL LARISAS*ΣΤΟ αίθριο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας έκοψε προχθές την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Δήμος Λαρισαίων. Αφού στο Θέατρο ΟΥΗΛ, όπου γινόταν η αντίστοιχη εκδήλωση τα προηγούμενα χρόνια, φέτος εξελίσσονται εργασίες για την αποπεράτωση του Θεάτρου.

Το αίθριο του ΔΩΛ δεν αποτέλεσε ωστόσο και την καλύτερη επιλογή για τη διοργάνωση με δεδομένη και τη σοβαρότητα της εκδήλωσης όπου –με βάση το εθιμικό δίκαιο- ο εκάστοτε δήμαρχος προχωρά σε ανακοινώσεις.

Θα μπορούσε να είχε επιλεγεί το αμφιθέατρο του Μύλου για παράδειγμα. Παράδοξο θεωρείται τέλος το γεγονός ότι από την εκδήλωση απουσιάζει η (εκάστοτε) αντιπολίτευση παρότι αφορά στην κοπή της πίτας του Δήμου, όπου παρευρίσκονται οι αρχές του νομού. Του χρόνου…

Β.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass