×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/219913

Πάντα θέμα

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2019 19:45
*- ΝΑ, να… Αυτή είναι η Μαρίνα Χρυσοβελώνη που είπε στον Καμμένο να μην κάνει τον αχθοφόρο διότι δεν είναι βαλίτσα να την φέρνει και να την πάει.  Ζ. *- ΝΑ, να… Αυτή είναι η Μαρίνα Χρυσοβελώνη που είπε στον Καμμένο να μην κάνει τον αχθοφόρο διότι δεν είναι βαλίτσα να την φέρνει και να την πάει. Ζ.

*- ΟΤΑΝ χιονίζει τον χειμώνα, γίνεται είδηση; Πρώτη είδηση; Αν είναι δυνατόν…

Το αυτονόητο επισημαίνει ο Λαρισαίος. Εννοείται όταν χιονίζει στην Αθήνα, έστω όταν πιάνει πασπάλα.

***

*ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ κι η κοινωνία.

- Όταν κλείνουν τα σχολεία, οι γονείς φωνάζουν. ‘’Μα με πέντε πόντους χιόνι;’’. Όταν δεν κλείνουν τα σχολεία, πάλι φωνάζουν. Συνήθως οι ίδιοι ακριβώς. ‘’Ανεύθυνοι, δεν νοιάζονται για τα παιδιά μας.’’ (Κι άμα κλείσει και κάνας δρόμος, αμέσως το κλασικό: ‘’Πού είναι το κράτος’’.)

Ζ.

 

Στο ακρωτήρι

*ΤΑ γυρίζει ο καιρός, έρχονται από σήμερα νοτιάδες και μάλιστα ισχυροί, που θα σαρώσουν λέει όλη τη χώρα, το πανέμορφο ακρωτήρι της Ευρώπης στη Μεσόγειο. Οπότε το χιόνι που έφερε το σύννεφο, πάει έγινε βροχή. Θ΄ ανέβει κι η θερμοκρασία, δεν μπορεί.

***

*- ΕΙΝΑΙ άραγε είδηση όταν ρίχνει ενάμισι μέτρο χιόνι σε υψόμετρο χιλίων μέτρων;

Η συζήτηση των Λαρισαίων εξελισσόταν στη θαλπωρή.

- Σίγουρα είναι. Άμα έχει και εντυπωσιακά πλάνα αξίζει. Δεν είναι όμως κάτι τραγικό. Κάποιοι καμαρώνουν άμα ρίξει στο χωριό  τους πολύ χιόνι.

- Είναι θέμα όμως με τους κτηνοτρόφους και τα ζώα, αποκλεισμένοι στα μαντριά, δίχως τροφές…

- Είσαι καλά; Προετοιμασμένοι οι κτηνοτρόφοι, ξέρουν. Είναι σαν να λες σε επαγγελματία οδηγό ότι πρέπει να βάλει αλυσίδες για να κυκλοφορήσει στο χιόνι. Είναι ένας κόπος βέβαια, μια ταλαιπωρία…

***

*ΕΝ τέλει χειμώνας είναι, κρύο θα κάνει, χιονίζει κιόλας.

- Κακό πράγμα ο παρατεταμένος παγετός για τα περιβόλια, ορισμένες καλλιέργειες, τα δέντρα κυρίως.

-Η χαρά του ορθοπεδικού πάντως, θέλει προσοχή από γλιστρήματα…

Ζ.

 

Εκτός κόνσεπτ

*ΤΟ "καπ-καπ" είναι ένα μαγαζί με γλυκά. Στη Λάρισα είναι η απάντηση όταν ρωτάει κάποιος "έρχεται συχνά το παιδί σου στο χωριό;’’

***

*ΝΕΑ λήμματα στο γνωστό Λεξικό.

- Το "είσαι εκτός κόνσεπτ" το λένε στη Ν.Υόρκη.  Στη Λάρισα λένε " αρά ιέχ' ς ξιφύγ' "…

***

*ΑΛΛΟΥ το Μικές είναι ανδρικό όνομα. Στη Λάρισα σημαίνει επίσης και ότι με καταστρέφεις.

Ζ.

 

Έφ΄κι…

*- ΠΟΥ είσαι;

- Έφκα…

-Στο γραφείο;

- Όχι… Στον ΕΦΚΑ δουλεύω αλλά έφ΄κα τώρα, έκανε κρύο.

***

*ΘΑ μπορούσε πάντως να έχουν βάλει μια ξυλόσομπα στο γραφείο του ταμείου στη Λάρισα και να ζητούν από τους ασφαλισμένους εκτός από τις εισφορές να φέρνουν κι από ένα ξύλο.

Ζ.

 

Ρεκόρ κάμπου

*ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟ ψύχος στον κάμπο, εκεί που λιώνει ο τόπος το καλοκαίρι. Αυτό θα πει ενδοχώρα κι ας απέχει σε ευθεία μόνο καμιά σαρανταριά χιλιόμετρα απ΄ τη θάλασσα. Στη λίστα των πολικών περιοχών το Μπαρακλί Φαρσάλων προχθές, το θερμόμετρο έδειξε -13 στη Βαμβακού, όταν στο θρυλικό Νευροκόπι είχε μονάχα -17. Το βαμβάκι φυσικά έχει φύγει πια και από τα εκκοκκιστήρια.

Ζ.

 

Ήξεραν

*Ο μηχανισμός σε γενικές γραμμές ανταποκρίθηκε. Δήμοι, περιφέρειες, το κράτος λειτούργησαν, ο χιονιάς αντιμετωπίστηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Ίσως επειδή δεν ήταν και τα φαινόμενα τόσο ακραία, σίγουρα και διότι ήταν προπονημένοι. Οι ίδιοι άνθρωποι, πολιτικοί και υπηρεσιακοί είχαν αντιμετωπίσει την πολύ δυσκολότερη κατάσταση πρόπερσι, μόλις δύο χρόνια πριν. Ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν και πότε, έχουν αναπτύξει αυτοματισμούς.

***

*ΞΕΡΟΥΝ ακόμη ότι πρέπει να αποφεύγουν και τις υπερβολές με το αλάτι. Διότι μετά τα ίδια συνεργεία θα ξαναπάνε να βουλώνουν με πίσσα τις λακκούβες που δημιουργούνται εξαιτίας του.

Υπερβάλλων ζήλος λεκτικά από τον Γ. Λαδόπουλο. Για γυαλισμένους δρόμους μίλησε καμαρώνοντας ο αντιπεριφερειάρχης. Μα γυαλισμένοι με  -10; Κατευθείαν για γλίστρα;

- Καλά που δεν είπε για καλολαδωμένους ο Λαδόπουλος…

Ζ.

 

Ακάλυπτος

*ΟΙ κοινωνικά έμπειροι Λαρισαίοι είχαν εμβαθύνει σε παρόμοια ζητήματα.

- Να ζείτε κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα παντρευτείτε.

***

*- ΘΕΛΩ να χωρίσουμε.

- Γιατί;

- Δεν με καλύπτεις πια.

- Ε και τι; Θα σε πυροβολήσει κανείς;

***

*- ΦΟΒΑΜΑΙ ρε σεις το "τίποτα" της γυναίκας όταν τη ρωτάνε "τι έχεις;"

Και του άντρα όταν τον ρωτάνε "τι έκανες;"

Ζ.

 

Δύο μέτρα

δύο σταθμά

ΤΗΝ ώρα που στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων συζητιέται το νομοσχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που καταργεί-συγχωνεύει-συνενώνει το ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ερωτηματικά προκαλεί το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας για την περίπτωση του ΤΕΙ Κρήτης.  Εκεί αποφασίστηκε  από τα μέλη της  Επιτροπής «Γαβρόγλου» ότι το ίδρυμα μπορεί να μετατραπεί σε πανεπιστημιακό ίδρυμα και να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία. Αυτό δικαιολογείται  αναφέρει η ανακοίνωση από την ακαδημαϊκή ποιότητα του Ιδρύματος, τις υποδομές και το επιστημονικό δυναμικό. Την αντίθεσή της ως προς την αυτόνομη μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης σε πανεπιστημιακό ίδρυμα εξέφρασε  μονάχα το μέλος της επιτροπής- καθηγήτρια του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ελένη Βογιατζή. Άραγε στη Λάρισα γιατί δεν προχώρησε κάτι τέτοιο; Τελικά φαίνεται ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.  Ο ίδιος ο υπουργός  πάντως είχε δηλώσει εντυπωσιασμένος από τις υποδομές και το έργο του. Μάλλον όμως  το ΤΕΙ της Κρήτης θα είναι καλύτερο.

Ν.Π.

 

Βουλή

*«ΕΞΑΡΧΗΣ πήρε δημόσια θέση ενάντια στην επιχειρούμενη κατάργηση του ΤΕΙ ο Κώστας Μπαργιώτας. Τώρα που το θέμα ήρθε στη Βουλή, ζήτησε και πέτυχε να αντικαταστήσει τη Χαρά Κεφαλίδου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, για να τοποθετηθεί. Μάλιστα, στην πρώτη συνεδρίαση ήταν τόσο επικριτικός που δημιουργήθηκε κλίμα πολύ «ψυχρό» τόσο με τον κ. Γαβρόγλου όσο και με την κ. Τζούφη. Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής επέμεινε σε τρία ζητήματα: 1) Να μην καταργηθεί το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων, 2) Να έχει έδρα τη Λάρισα το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με δεδομένες τις υπάρχουσες υλικοτεχνικές εργαστηριακές υποδομές, 3) Να υπάρξουν μεταβατικές ρυθμίσεις για την κατάργηση των ΚΤΕ.

«Ο κ. Γαβρόγλου «έκοψε» τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από τη λίστα των φορέων προς ακρόαση. Παρά τις πιέσεις του κ. Μπαργιώτα αλλά και βουλευτών της συμπολίτευσης, ο υπουργός αρνήθηκε  πεισματικά το  δικαίωμα του δημάρχου Λάρισας και όλων των υπολοίπων  να τοποθετούν για ένα τόσο σημαντικό θέμα».

 

Ε, τι να κάνουμε…

*ΜΙΑ ακόμη ιστορία καθημερινής τρέλας, την διηγιόταν χθες Λαρισαίος οδοντίατρος: Φεύγοντας το μεσημέρι από το ιατρείο βλέπω στην εξώπορτα της πολυκατοικίας μια ειδοποίηση από τον ΔΕΔΔΗΕ που έλεγε ότι σήμερα 8 Ιανουαρίου, από 9.30-12.30, θα υπάρξει διακοπή ρεύματος λόγω τεχνικών εργασιών.

Τι να κάνω, πάλι καλά λέω, που μας ειδοποιούν μια μέρα πριν να προγραμματίσουμε, παίρνω τηλέφωνα ακυρώνω ή αναβάλλω τρία ραντεβού που είχα γιατί χωρίς ρεύμα ιατρείο δεν λειτουργεί. Μάλιστα, μια ευχάριστη νότα αισιοδοξίας χτύπησε μέσα μου.

Σήμερα το πρωί λοιπόν, χαλαρός κατά τις 10 πάω στο ιατρείο να πάρω κάτι χαρτιά για μια δουλειά που είχα και «ευκαιρίας» δοθείσης είπα να την κάνω . Καμία διακοπή ρεύματος δεν είχε γίνει όλα δούλευαν μια χαρά. Στις 11.30 γυρνάω πίσω τα ίδια.

***

*ΚΑΤΑ τις 13.30 έρχεται ένα ραντεβού από τα αναβληθέντα, και μόλις ξεκινάμε πάει το ρεύμα. Ήταν 2 παρά τέταρτο. Τι να πω τώρα εγώ; Να βρίσω; Να πάρω τηλέφωνο, να κάνω μήνυση; Τι;

Κλείνω τον γενικό και φεύγω. Κοιτώντας στη γωνία βλέπω το συνεργείο. Πλησιάζω.

- Ευτυχώς παιδιά που μας ειδοποιήσατε ότι δεν θα είχαμε ρεύμα το πρωί και προγραμματίσαμε τις δουλειές μας για το μεσημέρι…

- Έχετε δίκιο κύριε. Να, είχαμε αναποδιά και χρειάστηκε να σκάψουμε και καθυστερήσαμε.

- Άλλη φορά μην μας ειδοποιείτε καλύτερα, θα χάναμε ένα ραντεβού. Τώρα χάσαμε όλη τη μέρα... (Είδες η ΔΕΗ; Αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει ποτέ . Καληνύχτα, Κεμάλ...)

Ζ.

 

Το δηλώνεις;

*ΑΠΟ το Επιμελητήριο Λάρισας προωθήθηκε μεταξύ άλλων προς τις επιχειρήσεις μέλη του και το έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας της ΑΑΔΕ με θέμα ‘’Υπενθύμιση υποβολής δηλώσεων χημικών όπλων’’.

Με την υποσημείωση «σας αποστέλλουμε συνημμένο αρχείο για τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων χημικών όπλων».

Κι ο Λαρισαίος επιχειρηματίας αναρωτήθηκε.

- Άμα έχω χημικό όπλο δηλαδή, το δηλώνω;

Βέβαια, πρόκειται για τυπική διαδικασία, σχετιζόμενη με επιχειρήσεις οι οποίες διαχειρίζονται χημικά προϊόντα που εμπίπτουν σε ελέγχους διεθνούς συνθήκης για την απαγόρευση ανάπτυξης χημικών όπλων.

Ζ.

 

Ποια αποκομιδή…

* ΧΘΕΣ το μεσημέρι ο Λαρισαίος άκουγε τις ειδήσεις στον ΣΚΑΙ. Και κόντεψε να κουρδουκλιστεί απ΄ τον καναπέ. Ήταν η βασική παρουσιάστρια που μιλούσε για την αδυναμία συγκομιδής σκουπιδιών, τα οποία ως γνωστόν παράγονται στα χωράφια. Καπάκι δεύτερο χτύπημα, με την ανταποκρίτρια από Θεσσαλονίκη να τη διορθώνει λέγοντας ότι δεν έγινε διακομιδή απορριμμάτων. Δεν θα εφημέρευε το νοσοκομείο. Μα δύο απανωτά;  Σαν χιονόμπαλες κατά των τηλεθεατών τα λάθη.

Ζ.

 

Σπανακόπιτσες

*ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας σε νέες περιπέτειες.

- Για κοίτα με στα μάτια λοιπόν και εξηγήσου…

- Μαρινέλα;

- Πού πήγε το παστίτσιο που ήταν στο ψυγείο;

***

*- ΓΙΑΤΙ ακούγεται περίεργα η φωνή σου;

- Είμαι μπουκωμένος.

 - Ίωση ή κρύωσες;

- Πίτσα.

***

*- ΘΕΛΩ να σου αφιερώσω ένα κομμάτι, τι προτιμάς;

- Σπανακόπιτα.

Ζ.

 

Οι 25 του ΚΚΕ

*ΣΗΜΕΡΑ, σε μεγάλη εκδήλωση στη Λάρισα, ο γραμματέας Θεσσαλίας του ΚΚΕ και μέλος του πολιτικού γραφείου Κώστας Αβραμόπουλος, θα παρουσιάσει τους 25 υποψήφιους δημάρχους του κόμματος στη Θεσσαλία. Για τον περιφερειάρχη είναι γνωστό όπως και για τον υποψήφιο δήμαρχο της Λάρισας, τα είχε πει αυτοπροσώπως ο γ. γραμματέας Δημ. Κουτσούμπας.

***

*ΓΙΑ τους υπόλοιπους 6 δήμους του νομού πάντως, το σκορ θα είναι 4-2. Σε 4 λοιπόν θα είναι οι ίδιοι υποψήφιοι: ο Δημ. Αβρανάς στην Ελασσόνα, ο Στ. Χατζηκράχτης στον Τύρναβο, ο μοναδικός κόκκινος που έχει ελπίδες να περάσει στον β΄ γύρο, ο Γιάν. Κασίδας στην Αγιά κι ο Βασ. Σταμουλάκης στον Δήμο Κιλελέρ.

***

*ΚΑΙ σε 2 δήμους αλλαγή, νέοι υποψήφιοι. Στα Φάρσαλα ο γυμναστής Κώστας Τασόκας αντί του Αστ. Μολόχα που ήταν το 2014. Και στον Δήμο Τεμπών η συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος Μαρία Κωστή αντί του δασκάλου Χρ. Μπίκα. (Κι αμέσως προσπάθεια να συγκροτηθούν αξιόμαχα ψηφοδέλτια, που σε ορισμένες περιοχές δεν είναι και τόσο εύκολο.)

Ζ.

 

Συντάσσονται

*ΜΕΣΑ στον πανικό και τις εξελίξεις των ημερών, το λιγότερο που απασχολεί τους ανελίστας είναι τι θα κάνουν για τις περιφερειακές εκλογές της Θεσσαλίας. Η ηγεσία έχει τραχανά απλωμένο, δεν συζητάει τίποτα, έτσι κι αλλιώς αυτή τη φορά  είναι δύσκολο να υποστηρίξουν χωριστά ψηφοδέλτια, ωστόσο τα τοπικά στελέχη έχουν ήδη πάρει προσανατολισμό. Προς Αγοραστό. Να συμπορευτούν με τους ως τώρα κυβερνοσυνεταίρους του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μαζί, αδύνατο. Τι απομένει; Ορισμένοι, όπως ο πολιτευτής Στ. Γατής συντάσσονται ήδη φανερά με τον νυν περιφερειάρχη. Αλλά και οι υπόλοιποι, αντίθετοι δεν είναι.

Ζ.

 

Νοιαζόταν

*- ΓΙΑΤΡΕ, νομίζω ότι η γυναίκα μου έχει σοβαρό πρόβλημα με τη μνήμη της.

Λαρισαίος με ευαισθησία που συναγωνιζόταν την αφέλειά του.

- Πείτε μου, τι συμπτώματα έχει;

- Άκουσα που έλεγε σε μια φίλη της ότι το σεξ με τον Νίκο που κάνει είναι απίστευτο, αλλά εμένα με λένε Γιώργο.

Ζ.

 

Φαρμάκι

* ΕΙΝΑΙ προφανές ότι ο καυγάς του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ – με αφορμή τη φαρμακοβιομηχανία – εξυπηρετεί (και) τη λογική της πόλωσης, στο πλαίσιο του δικομματισμού. Ειδάλλως τι νόημα έχει να αλληλοκατηγορούνται για θεσμικές εκτροπές, να χαρακτηρίζουν άλλοτε προστατευόμενους μάρτυρες με αφορμή την αξιοπιστία τους, υπουργοί να κάνουν αναρτήσεις κ.λπ. Εκείνο που δεν αλλάζει είναι το πραγματικό σκάνδαλο στο φάρμακο. Οπου, πριν τα μνημόνια (ΝΔ. ΠΑΣΟΚ) έρεε άφθονο το δημόσιο χρήμα ενώ σήμερα (ΣΥΡΙΖΑ), με βάση τα μνημόνια ο ασφαλισμένος πληρώνει περισσότερα από την τσέπη του για φάρμακο – υγεία.

Ρωτήστε πάσχοντες από νεοπλασίες που θέλουν αρκετά χρήματα για να πληρώσουν τη συμμετοχή τους σε φάρμακα μετά τα σχήματα που λαμβάνουν. Αυτό είναι αληθινό σκάνδαλο...

Β.Κ.

boyleytes kinhta kommatvn

 

*ΤΡΕΙΣ βουλευτές, τριών κομμάτων με τρία κινητά on line κι ο δήμαρχος δίπλα μοναχός με τα χέρια αδειανά…

Ζ.

 

STRATHGOI kollatos dhmarxo

*ΣΤΟ γραφείο του δημάρχου Τεμπών Κώστα Κολλάτου στο Μακρυχώρι βρέθηκαν προχθές το πρωί  ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Διοικητής 1ης Στρατιάς  αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών καθώς και ευχαριστίες για την άριστη συνεργασία - συνδρομή του Δήμου, στη διάνοιξη του δρόμου που οδηγεί προς το φυλάκιο στη θέση «Βασιλίτσα».

Ο κ. Κολλάτος ενημέρωσε την ηγεσία του στρατού για τη μορφολογία του Δήμου Τεμπών, για τα χωριά, τις όμορφες παραλίες, τον Όλυμπο και Κίσσαβο όπως και το όραμά του για την αξιοποίηση της κοιλάδας του Τεμπών.

Κ.Τσ.

 

thlemaxo sofia

 

*Ο Τηλέμαχος κι η Σοφία συζητούν νουθετώντας το παιδί τους που θα στείλουν από βδομάδα.

Ζ.

 

 

Gallery άρθρου

{gallery}219913{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass