Μπρρρ…

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2019 19:04
 *ΕΙΔΙΚΑ με το πολύ το κρύο, είναι απαραίτητες οι συμβουλές του κομαντάντε Νέστορ αν θέλει κάποιος να ζωγραφίσει πολιτικά.  Ζ. *ΕΙΔΙΚΑ με το πολύ το κρύο, είναι απαραίτητες οι συμβουλές του κομαντάντε Νέστορ αν θέλει κάποιος να ζωγραφίσει πολιτικά. Ζ.

*- ΈΒΓΑΛΑ το βράδυ το θερμόμετρο στη βεράντα να μετρήσω θερμοκρασία και το καημένο μου χτυπούσε το τζάμι να το πάρω μέσα.

***

*ΤΙ να κάνουν κι οι Λαρισαίοι, άρχισαν τα λογοπαίγνια με το κρύο.

- Μια τρισύλλαβη λέξη που αρχίζει από ζήτα και τελειώνει σε ξι;

- Ε;

- Ζντκατάψυξ.

Ζ.

Μόνο δύο

*ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ αφού θα διεξαγόταν, λέει, χωρίς την παρουσία δύο από τους έξι βουλευτές του κόμματος. Της υπουργού Έλενας Κουντουρά και του υφυπουργού Βασ. Κόκκαλη. Θα ήταν πρόβλημα για τον Π. Καμμένο. Και ηχηρό μήνυμα.

***

*- Ο Λαρισαίος φαίνεται από καιρό ότι συμπλέει με την ‘’ψηλή’’.

-Και με τον Τέρενς και με τον Τέρενς…

Η συζήτηση εξελισσόταν χθες στη συντροφιά των Λαρισαίων.

- Ο Τσίπρας μοιάζει να ελέγχει την κοινοβουλευτική ομάδα του συνεταίρου του κι εκείνος άργησε πολύ να το αντιληφθεί…

- Ε, βέβαια… Αφού έχει το ραβδάκι που σε μεταμορφώνει σε υπουργό… Ακόμα κι αν δεν είσαι βουλευτής, βλέπε Κουίκ και Χρυσοβελώνη.

- Ναι, αλλά ο Παπαχριστόπουλος δεν έγινε ποτέ υπουργός ενώ ο Ζουράρις δεν είναι πια.

- Πάντοτε ήταν λίγο περίπλοκη η κατάσταση με τους ανελίστας. Προς το παρόν μόνο δύο έχουν ταχθεί ξεκάθαρα με τη γραμμή Καμμένου. Ο

Κατσίκης κι η Κόλλια-Τσαρουχά. Πρόβλημα…

Ζ.

Και τα δύο

*ΕΚΕΙΝΟ που ενδιέφερε πάντως περισσότερο ήταν η στάση του Λαρισαίου υφυπουργού. Ο Β. Κόκκαλης δεν έχει εκφραστεί επισήμως δημόσια. Ωστόσο και στα ‘’Ψ’’ έχουν φιλοξενηθεί ‘’υπόνοιες’’ μηδέποτε διαψευσθείσες. Ακόμα και η απουσία του κατά την τελευταία επίσκεψη Καμμένου στη Λάρισα είχε επισημανθεί πως κάτι σήμαινε. Τότε που εκτοξεύτηκε από τον πρόεδρο ο αδερφέεε-Γ. Ακριβούλης. Ως αντίβαρο προφανώς.

***

*Ο Β. Κόκκαλης φέρεται να δηλώνει εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά ταυτόχρονα και υπέρ της παραμονής στην κυβέρνηση, αν μη τι άλλο τ΄ αφήνει φλου. ‘’Και με το ΕΑΜ και με το ΕΛΑΣ’’, που έλεγαν παλιά. Φαίνεται ότι το παίζει καθυστέρηση, το ίδιο άλλωστε κάνουν και Τσίπρας – Καμμένος.

***

*Ο προσεκτικός Λαρισαίος παρατηρητής έβλεπε απ΄ τα σημάδια ότι ο ανελίστας υφυπουργός περισσότερο κλίνει προς το ‘’ό,τι πει ο πρωθυπουργός’’, σχετικά με την παραμονή του στην κυβέρνηση, παρά στο ‘’ό, τι πει ο πρόεδρος’’. Δύσκολη ισορροπία.

Ζ.

Τρίο

*-ΚΡΥΟ, καιρός για τρίο…

Το προχώρησε σε άλλη βαθμίδα ο Λαρισαίος.

-Σοφία και Τηλέμαχος μαζί με Υπατία, εξηγήθηκε μην παρεξηγηθεί.

Ζ.

 

Ασυστόλως

*ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ των Γρεβενών στην κατηγορία θεμάτων ‘’News οf Grevena’’ αναδεικνύει το θέμα: «Βρέθηκε Νεκρή 19χρονη Φοιτήτρια Μέσα Σε Βαλίτσα (ΦΩΤΟ)». Και μετά κάθεται και περιμένει τα κλικ. Ποιος δεν θα χτυπήσει να δει το φοβερό και τρομερό που νομίζει ότι συνέβη στο χωριό του…

***

*ΟΙ αντίστοιχοι Λαρισαίοι δεν το έστησαν τόσο καλά το θέμα, το άφησαν λίγο πιο αόριστο, ωστόσο προσεκτικά τοποθετημένο, «Βρέθηκε νεκρή 19χρονη φοιτήτρια μέσα σε βαλίτσα (ΦΩΤΟ) - Το πτώμα μιας γυναίκας βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα που είχε πεταχτεί σε κάδο…», μέχρις εκεί. Αν δεν κλικάρεις δεν μαθαίνεις ότι επρόκειτο για υπόθεση που έλαβε χώρα στην Ουκρανία. (Κλικοθηρική δημοσιογραφική φωνασκία λέγεται αυτό, πιο απλά απατεωνιά.)

Ζ.

Λαρσινά

*ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ στο Λεξικό και εν γένει στην καταγραφή της διαλέκτου.

- Βρισηίδα είναι η βασιλοπούλα της Τροίας για την οποία μάλωσε ο Αχιλλέας με τον Αγαμέμνονα, έτσι όμως απαντάει κι η Λαρισαία όταν ο δικός της αρνείται να παραδεχτεί ότι είχε βγει για καφέ με άλλη.

***

*- ΠΟΣΟ είσαι;

- Σαράντα, πλας…

- Όχι, δεν πλάω τίποτα.

Ζ.

Με σαρακατσάνους

*ΕK δυσμών η πληροφορία. Από το ‘’Trilakavoice’’ που χθες ‘’φώναζε’’ ότι ο Κ. Αγοραστός ετοιμάζει ηχηρές σαρακατσάνικες μεταγραφές. «Λέγεται ότι ήδη έκλεισε τον πρόεδρο Σαρακατσαναίων Λάρισας Παναγιώτη Κατσαρό και ψήνει και τη δικιά μας, λαμπερή, ξανθιά αγαπημένη, Σοφία Κωστούλα-Βλόντζου» (Και ξανθιά, blonde και Blondzouq).

Z.

Την πάτησε

*ΑΓΡΙΕΜΕΝΟΣ ο Van der Μπαρτζ, ανάρτησε δήλωσή του ως πρόεδρος του κόμματος: «Ο εκβιασμός είναι κακούργημα και αυτοί που το έκαναν σε στέλεχός μας στην Αιτωλοακαρνανία θα λογοδοτήσουν».

Τι το ΄θελε; Βγήκε αμέσως από κάτω το στέλεχος, με τ΄ όνομά του:

«Πρόεδρε έσβησα το βίντεο, στο βίντεο μέσα δεν βρίζω κανένα, αντίθετα με έβρισε ο συγκεκριμένος πήγε αστυνομία και η αστυνομία λέει ότι βρίζω αν λέω ψέματα ότι ο κόσμος χάνει το σπίτι έτσι στα καλά καθούμενα κλπ το βίντεο το έσβησα για να μην πάω αυτόφωρο και παρακολουθεί ότι γράφω από το κόμμα Δανειοληπτών Ταυτότητα Κεντρώων παραιτούμαι». Ε; Τι παραιτούσαι κύριος; Κι ο πορτοκαλένιος αρχηγός πώς θα συνεχίσει, για ποιον να θυσιαστεί; Πάλι καλά που πρόλαβε κι έκανε πατριωτικοχρυσαυγίτικη στροφή ώστε να πάει ξανά για δήμαρχος.

Ζ.

Βαμμένο πράσινο

*ΑΜΑ έχει όρεξη ο άλλος, ποιος να τον κάνει καλά. Βρίσκει τρόπο για όλα.

- Της ζυγαριάς τα νούμερα είναι για τους λεβέντες.

***

*ΝΑ ρωτήσω… Γιατί οι καραμέλες ούζου να μην πωλούνται με μεζέ;

***

*- ΞΕΚΙΝΗΣΑ ρε παιδιά μια νέα δίαιτα που επιτρέπει να τρως μόνο ό,τι είναι πράσινο. Μόλις ξεκίνησα να βάφω ένα αρνί.

Ζ.

Πουθενά…

*«ΕΔΟΞΑΣΘΗ κρυπτόμενος...». Παρότι οι Λαρισαίοι συριζαίοι δεν έχουν και σε πολύ μεγάλη υπόληψη τον ‘’Γέρο’’ Γεώργιο Παπανδρέου, εντούτοις στη δική του ρήση καταφεύγουν λέγοντας τον πόνο τους αυτό τον καιρό και διεκτραγωδώντας την επιλογή τους. «Βάρδα μην εμφανιστεί, καταποντιζόμενος» συμπληρώνουν. Εξακολουθούν να μη βρίσκουν τον υποψήφιό τους.

Ζ.

Ακριβώς

*ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΟΙ στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Μην τα παίρνετε όλα τοις μετρητοίς. Κάντε και καμιά δόση.

***

- ΜΟΥ έχεις πάρει το μυαλό…

- Δεν ήταν και πολύ, μη σκας.

***

*- ΜΗ μου ζητάτε τα ρέστα, δεν έχω ψιλά.

Ζ.

 

Συντάσσονται

*ΑΝΘΡΩΠΟΣ με κύρος, με αποδοχή και πέραν του νεοδημοκρατικού χώρου ο Χρ. Καραγιάννης. Ο παλιός δήμαρχος Ελασσόνας ενδέχεται να τα ‘’ξαναζώσει’’ για να εκτοπίσει τον Ν. Ευαγγέλου από τη Δημαρχία. Κι αν δεν είναι εκείνος επικεφαλής, ίσως ηγηθεί της προσπάθειας ο επιχειρηματίας Διονύσης Μπαλούκας, ‘’παίκτης’’ που μόνο τυχαίος κι αδύναμος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

***

*ΣΤΗΝ ίδια κίνηση ακούγεται ότι θα μετάσχει κι ο Βασ. Βαρνάς, υποψήφιος δήμαρχος στις περασμένες εκλογές, μα και άλλα βαριά αυτοδιοικητικά ονόματα, όπως ο Θαν. Καλιακούδας. Δεδομένο θεωρείται ότι συντάσσονται επίσης οι δυσαρεστημένοι από τον νυν δήμαρχο, παραιτηθέντες από την παράταξή του, όπως η πρώην αντιδήμαρχος Χρ. Προβίδα.

Ζ.

Ίδιος τρόπος

*ΝΑ που μπαίνουν κι αυτοί στα ίδια μονοπάτια, στον κλασικό βηματισμό του πολιτευτή. Και πολύ άντεξαν δηλαδή στον αντικομφορμιστικό τους δρόμο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Να, ο Τρικαλινός Σάκης Παπαδόπουλος, αριστερός υπεράνω υποψίας. Έλεγε για τις επικείμενες εκλογές, που μπορεί να γίνουν και νωρίτερα. Μιλούσε για το εξελισσόμενο πρόγραμμα περιοδειών και επαφών που ακολουθεί μαζί με τους άλλους δύο βουλευτές του κόμματος. Και κατέληξε. «Για μένα προσωπικά θα υπάρξει και μια πιο κομβική στιγμή, όπως η ονομαστική μου εορτή στις 18 Ιανουαρίου όπου θα διοργανωθεί μια εορταστική βραδιά στο Φρούριο με όσους φίλους θα θελήσουν να μου ευχηθούν.» (Ιερός ο σταυρός, ο εκλογικός.)

Ζ.

Χωρίς φλας

*ΣΤΗ συντροφιά των έμπειρων Λαρισαίων μεσηλίκων συζητούσαν για τις οδηγικές τους περιπέτειες.

- Εμείς στην επαρχία δεν βγάζουμε φλας. Λειτουργούμε με το συναίσθημα.

***

*- ΚΑΙ γιατί να βγάλω φλας; Λες και δε θα δει ο άλλος ολόκληρο αμάξι να στρίβει, και θα προσέξει δύο μικρά φωτάκια…

***

*- ΒΓΗΚΑ να πάρω το αμάξι και το βρήκα χτυπημένο.

- Σημείωμα σου άφησε;

- Ναι ρε, μιλάμε κύριος.

- Τι σου έγραψε;

- "Συγγνώμη" με μεγάλα γράμματα.

Ζ.

Τι άραγε;

*Ο Λαρισαίος εξηγούσε ότι η ρήση του Μαρκ Τουαίην έχει βρει εφαρμογή σε πολλές περιόδους και τότε την ενστερνίζονται πολλοί:

- Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν μας κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας κάνουν πλάκα ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλούν σοβαρά.

Ζ.

1,2,3,4 Βολιώτες

*ΤΡΕΙΣ μήνες τώρα απέχουν από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, 12 δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ. «Ως μια πράξη έντονης πολιτικής διαμαρτυρίας για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο κορυφαίο θεσμικό όργανο της πόλης μας πάνω από τέσσερα χρόνια» λένε. Μιλώντας «για συστηματική, προκλητική και ωμή καταστρατήγηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο του οργάνου, με την πλήρη ανοχή και πολλές φορές, την παρότρυνση του δημάρχου, με συνέπεια την πρόκληση απίστευτων και χωρίς ιστορικό προηγούμενο καταστάσεων που καταγράφονται σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ, και εντέλει, τη ραγδαία απαξίωση και καταρράκωση του κύρους του». Γνωστά όλα αυτά τα κωμικοτραγικά. (Με ισχυρότερο το δεύτερο συνθετικό στη λέξη.)

***

*ΤΩΡΑ όμως, οι διαμαρτυρόμενοι εξεμάνησαν. Από «την τραγική και βαθύτατα αντιδημοκρατική ανακοίνωση» της Βολιώτισσας υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη. Η οποία τους συμβούλευσε να πάνε στον εισαγγελέα για όσα καταγγέλλουν. Σφυρίζοντας αδιάφορα απέναντι στις ευθύνες και τις αρμοδιότητες του υπουργείου της. «Η κυβέρνηση καλύπτει τον Μπέο», ήταν το πιο ήπιο που ακούστηκε. Για δε την υφυπουργό των ΑΝΕΛ επισημάνθηκε ξεκάθαρα ότι «στην ουσία προσπαθεί ανεπιτυχώς να καλύψει τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος αποφεύγει προκλητικά να εφαρμόσει την προαναφερθείσα οριζόμενη από τον νόμο πειθαρχική διαδικασία». Ξανά Ντιτοριανή εμπλοκή σε σχέση με τον Μπέο Αχ, αχ, αχ…

***

*ΠΕΡΙ του συμπατριώτη του Ντίτορος δεν ομίλησε καθόλου ο γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών, επίσης Βολιώτης Κ. Πουλάκης. Άδειασε ωστόσο μεγαλοπρεπώς την υφυπουργό του, επισημαίνοντας ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα σε θέματα αυτοδιοίκησης και εκτιμώντας ότι παρενέβη με την ιδιότητα της πολιτευομένης στη Μαγνησία. Άφησε επιπλέον να εννοηθεί ότι κάτι θα κάνει το υπουργείο για να υπάρξει τάξη στον Δήμο Βόλου. (Τώρα; Μετά από τόσα χρόνια; Και σε προεκλογική περίοδο; Πάλι βούτυρο θ’ αλείψουν στο ψωμί του, να την περάσει πάλι Μπέικα…)

Z

Βίοι παράλληλοι;

*- ΕΓΩ πάλι, βλέπω ότι πλην κάποιων ακραίων, η αντίθεση που εκφράζεται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν στοχεύει σε άλλο, παρά στο μήπως και πέσει ο Τσίπρας. Αυτό είναι που τους απασχολεί, τα υπόλοιπα κουβεντούλες που δεν αντέχουν σε σοβαρή συζήτηση…

Ο συριζαίος κατά τα φαινόμενα Λαρισαίος, σχολίαζε χθες στην παρέα.

 - Μωρέ τι μας λες; Όταν δηλαδή εσείς είχατε μπλοκάρει την εκλογή Προέδρου και ρίξατε την κυβέρνηση Σαμαρά, ήταν καλά;

- Α, γι’ αυτούς τότε δεν λέγατε ότι ήταν γαντζωμένοι στην καρέκλα. Άλλο όμως αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές κι εντελώς διαφορετικό όταν διακυβεύεται το εθνικό συμφέρον, σωστά. Κι εν πάση περιπτώσει, ο Τσίπρας τότε τα κατέφερε, ο Μητσοτάκης το παλεύει, αλλά χλωμό όμως…

Ζ.

Υπάρχει λόγος

*ΓΙΑΤΙ η ΝΔ απορρίπτει κατηγορηματικά τις Πρέσπες; Ο Κ. Δ. καταγράφει δυο - τρεις λόγους: Πρώτον, ως αντιπολίτευση, προσπαθεί πάση θυσία να μειώσει στη συνείδηση του κόσμου κάτι που σε διεθνές επίπεδο έχει αναγνωριστεί ως μεγάλη διπλωματική επιτυχία της κυβέρνησης. Αλίμονο αν τους έλεγε και μπράβο.

Υπάρχει και η προεκλογική σκοπιμότητα. Ευελπιστεί πως έτσι θα καρπωθεί τη δυσαρέσκεια που υπάρχει σε ψηφοφόρους του εθνικιστικού χώρου, να μη χάσει δικούς της, να απορροφήσει χρυσαυγίτικους ψηφοφόρους μα και καμμένους. Επιπλέον είναι υποχρεωμένος να το κάνει ο Κυρ. Μητσοτάκης, για να ικανοποιήσει τη σαμαρική δεξιά του πτέρυγα που έχει ισχυροποιηθεί ιδιαιτέρως.

***

*ΟΛΑ κάπως εξηγούνται. Ακόμη και η στάση της Φώφης Γεννηματά, που δεν δείχνει να συνάδει με το κλίμα μέσα στο κόμμα. Εν προκειμένω μάλλον μόνο το προεκτεθέν ‘’πρώτον’’ ισχύει. Αν επαινούσε τον Τσίπρα συντασσόμενη μαζί του, θα είχε εντονότερο εκλογικό πρόβλημα.

Ζ.

Ασυνεννοησία

*ΤΟ ζευγαράκι καθόταν σε παγκάκι κάπου στη Λάρισα, πριν πιάσουν τα κρύα εννοείται.

-Τι κάνουν τα πουλιά πάνω στο δέντρο, μωρό μου;

-Ααα, νομίζω σεξ.

-Να κάνουμε λες κι εμείς το ίδιο;

-Μπα… Ποιος ανεβαίνει τώρα στο δέντρο…

Ζ.

ΙΚΑ

* ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ πολίτης, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ: «Πήγα στο ΙΚΑ και ζήτησα να δω παθολόγο, για να μου γράψει να πάρω φάρμακα. Αντιβίωση χρειαζόμουν…

Μου έκλεισαν ραντεβού για τις 13 Ιανουαρίου. Μα, τα χρειάζομαι σήμερα, τους είπα, αλλά αυτοί ήταν ανένδοτοι. Πρέπει να γνωρίζουμε πότε θα αρρωστήσουμε, ώστε να κλείνουμε έγκαιρα ραντεβού με τον γιατρό;».

 


 GATA H LARISAIA GATA

*ΓΑΤΑ,  η Λαρισαία γάτα. Γνώστης του συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας των υλικών θερμομόνωσης, προστατεύεται κάπως από τις κρύες πλάκες.

Ζ.

 

 

OLA TA NEA PANV OLA TA

*ΟΛΑ τα νέα πάνω, όλα τα καινούργια από κάτω. Καθημερινώς, πρώτα εφημερίδα και κατόπιν εμπόριο ρούχων για τον Βασίλη, στον πεζόδρομο της Παπαναστασίου.

Ζ.

 

 

BITRINA ANTIPROSVPEIAS AYTOKINHTVN

*ΒΙΤΡΙΝΑ αντιπροσωπείας αυτοκινήτων. Ναι, ανάμεσα στις ταβέρνες της ανηφοριάς στη Φιλελλήνων. Πλήθος οι διερχόμενοι Λαρισαίοι τα βράδια, αναρωτιούνται από πού χώρεσε κι έβαλαν μέσα το αυτοκίνητο. Γρίφος.

Ζ.

 

 

KALA TA KATAFERE O MHXANISMOS

*ΚΑΛΑ τα κατάφερε ο μηχανισμός του Δήμου με τον χιονιά, υπήρξαν όμως και κενά, ελλείψεις. Όπως σε πεζοδρόμια της Νεάπολης, που οδηγούν όμως σε σχολεία, ‘’θα σκοτωθούμε…’’ διαμαρτύρεται η Λαρισαία. Τόσες μέρες μετά κι ακόμη να καθαριστεί. Πάγωσε, μόνο του δεν θα φύγει, ίσως οι διευθυντές θα έπρεπε να είχαν ειδοποιήσει.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass