Βελτίωση

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2019 19:09
• ΠΟΙΟ χιόνι και ποια παγωμένη βροχή...  Ο Λαρισαίος πήρε τα μέτρα του. Κουβέρτες, σακούλες, κουρελούδες, πετραδάκια, σύνθετο σκηνικό. Καθρέφτες, υαλοκαθαρισ-τήρες, παρμπρίζ, σε πλήρη κάλυψη.  Ο Γ.Γ. εντόπισε την απίστευτη αυτοσχέδια κουκούλα προστασίας.  Ζ. • ΠΟΙΟ χιόνι και ποια παγωμένη βροχή... Ο Λαρισαίος πήρε τα μέτρα του. Κουβέρτες, σακούλες, κουρελούδες, πετραδάκια, σύνθετο σκηνικό. Καθρέφτες, υαλοκαθαρισ-τήρες, παρμπρίζ, σε πλήρη κάλυψη. Ο Γ.Γ. εντόπισε την απίστευτη αυτοσχέδια κουκούλα προστασίας. Ζ.

* ΜΕΣΑ στα κρύα οι Λαρισαίοι καταφέρνουν να συνδυάζουν τα πάντα.

- Αφεντικό, δεν μου φτάνει ο μισθός να ζήσουμε.

- Ηρέμησε, έρχονται καλύτερες μέρες.

- Θα πάρω αύξηση δηλαδή;

- Όχι, είδα όμως ότι φτιάχνει ο καιρός.

* * *

* -ΚΑΛΑ ρε, πώς την παλεύεις χωρίς δουλειά και χωρίς λεφτά;

- Γιατί, εσύ που δουλεύεις, έχεις λεφτά;

* * *

* - ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ είναι μεταδοτικό. Όχι εσύ, μην ανησυχείς. Παίρνεις αντιβίωση.

Ζ.

 

Αντιστροφές

* - ΠΟΙΟ είναι λοιπόν το πρωτεύον; Να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα ή να μην περάσουν οι Πρέσπες; Ποιο είναι το κυρίαρχο στο μυαλό των αντιπολιτευομένων; Εθνικό θέμα είναι οι καρέκλες κι η κουτάλα που επιζητούν αγωνιωδώς;

Ο Λαρισαίος αντέστρεψε την εικόνα θέτοντας το ερώτημα στην παρέα. Απ’ όπου όμως δόθηκε και σ’ αυτόν ένα, να απαντήσει.

- Είναι μείον για τον Μητσοτάκη αν τον άδειασε η Μέρκελ, γιατί μπορεί να είναι καλό για τον Τσίπρα που τον επαινεί η Γερμανίδα;

* * *

* ΚΑΙ η συζήτηση στη συντροφιά των Λαρισαίων συνεχιζόταν Σαββατιάτικα.

- Το πρόβλημα με τον Μητσοτάκη είναι ότι αποκτά κληρονομικό χάρισμα. Έδωσε το φλουρί της πίτας της ΝΔ στον αγαπημένο του Σκάι κι από τότε το κανάλι δεν έχει δελτίο ειδήσεων.

- Εγώ πάλι βλέπω ως κυρίαρχο πρόσωπο τον πολιτικό αρχηγό που κατήγγειλε ότι τον εκβίασαν για να ψηφίσει τις Πρέσπες.

- Καταγγελία εκ του ασφαλούς. Είναι δυνατόν να βγουν ο Γερμανός κι ο Αμερικανός πρέσβης να διαψεύσουν τον Β. Λεβέντη;

Ζ.

 

Γαλαζοπράσινο

* - ΦΟΥΛ του ΠΑΣΟΚ με ΝΔ...

Ο Λαρισαίος παρατηρούσε το πλήθος που συνέρρευσε για ν’ ακούσει τον Ευάγ. Βενιζέλο.

- Επρόκειτο για πλήθος πράγματι. Πλήθος παραγόντων, αναρίθμητοι υποψήφιοι βουλευτές και αυτοδιοικητικοί, ανάκατα πράσινοι και γαλάζιοι, πολλοί αντίπαλοι μεταξύ τους, δόθηκε μάχη για μια θέση στην πρώτη σειρά των καθισμάτων. Και στη δεύτερη.

- Ααα... Γι’ αυτό το ακροατήριο είχε πλάτος αλλά όχι βάθος.

Ζ.

 

Επιτέλους

* ΕΝΤΑΞΕΙ τα διάφορα επιδόματα, δεν είναι καθόλου αμελητέα για τον δυσκολεμένο κόσμο, εντάξει και τα μερίσματα και τα αναδρομικά κάποιων των συνταξιούχων, η σπουδαιότερη και συνάμα πιο φιλολαϊκή κίνηση της κυβέρνησης είναι η απόφαση που επίκειται. Επιτέλους, μετά από μια δεκαετία σχεδόν, αύξηση στους μισθούς. Έστω μονάχα στον κατώτατο, που είναι και ο πιο πονεμένος. Κοντά ένα πενηντάρικο παραπάνω τον μήνα είναι σπουδαία υπόθεση. Και βέβαια καταπληκτικό που καταργείται ο υποκατώτατος, αυτό το απίθανο εφεύρημα για τα παιδιά κάτω των 25 ετών. Αυτοί θα δουν λέει αύξηση 120 ευρώ μηνιαίως. Όσοι δουλεύουν βέβαια. Με τα ποσοστά ανέργων σ’ αυτές τις ηλικίες να εξακολουθούν να μην είναι για κουβέντα.

Ζ.

 

Παγωνιά

* ΜΕ τον χιονιά και την παγωνιά κρύωσε κι αρρώστησε ο Βαγγ. Κολώνας, δεν κατάφερε να πάει σε εκδήλωση όπου ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει κιόλας. Κι όταν έγινε η σχετική ανακοίνωση, ο νεαρός Λαρισαίος γνωμάτευσε. «Ο Κολώνας έγινε Παγοκολώνας...»

Ζ.

 

Με τη βίγκαν

* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας σε νέες περιπέτειες.

- Η άλλη είναι βίγκαν ρε σεις και μου πρότεινε να πάμε το βράδυ για φαγητό. Πάντα ήθελα να περάσω Σαββατόβραδο σε ταβέρνα τρώγοντας ψωμί με ταραμά και μπρόκολο.

* * *

* - ΜΩΡΟ μου κοίταξέ με και πες μου, τι σκέφτεσαι;

- Το τελευταίο κομμάτι πίτσα θα το φας ή θα το φάω;

* * *

* - ΤΟ τηλέφωνο του σουβλατζίδικου, το μόνο που θυμάμαι απ’ έξω ρε παιδιά… Να με συλλάβουν καμιά μέρα, να μου πουν δικαιούσαι ένα τηλεφώνημα κι αναγκαστικά θα παραγγείλω.

Ζ.

 

Δώρο

* - ΑΜΑ θες βρίσκεται τρόπος. Καλή διάθεση να υπάρχει και βέβαια και διαχειριστική ικανότητα…

Στη συντροφιά των Λαρισαίων κουβέντιαζαν για το Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, αυτό που η ανέγερσή του στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου είχε ναυαγήσει όταν αντέδρασαν οι περίοικοι, τους ενοχλούσε το επιπλέον κτίριο.

* * *

* ΚΑΙ να το μεγάλο δώρο στον μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο για το καλωσόρισες, από τον περιφερειάρχη. Το Πνευματικό Κέντρο θα γίνει κάτω από την εκκλησία και μάλιστα με κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Έτσι προβλέπει η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν Περιφέρεια και Μητρόπολη και η οποία εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν ψήφισαν μονάχα οι της Αριστεράς, που είναι και λίγοι. Έγιναν και οι σχετικές πανηγυρικές δηλώσεις από τις δύο πλευρές.

* * *

* ΤΟ έργο αναφέρεται ως «Ενίσχυση του δαπέδου του ισογείου και της οροφής του υπογείου του Αγίου Νικολάου» με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ. Πρακτικά θα γίνουν εκσκαφές κάτω από το πάτωμα της εκκλησίας και οι απαραίτητες στηρίξεις, το υφιστάμενο υπόγειο θα διευρυνθεί και θα αποκτήσει τις υποδομές ώστε να φιλοξενήσει τη σχεδιαζόμενη δραστηριότητα. Και κανείς δεν θα θίγεται.

Ζ.

 

Προχωρούν εγκαίρως

* ΗΔΗ κίνησε το ΚΙΝΑΛ. Διότι δεν θα έχουμε μονάχα αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο, μπορεί να γίνουν και βουλευτικές, τι μπορεί, το πιθανότερο να γίνουν, ίσως και νωρίτερα δηλαδή. Και το ΚΙΝΑΛ είναι το μόνο κόμμα που ετοίμασε και ανακοίνωσε τα βουλευτικά του ψηφοδέλτια. Ούτε το ΚΚΕ τέτοια οργάνωση και προετοιμασία. Οι Λαρισαίοι υποψήφιοι βουλευτές και ιδίως οι Λαρισαίες έχουν βάλει μπροστά, ξεκίνησαν τις καμπάνιες τους. Τα κλασικά, προσεγμένες φωτογραφίες προσεκτικά ρετουσαρισμένες, κάρτες με τα στοιχεία τους, βασικό σύνθημα, προγράμματα προβολής κλπ, έχουν ήδη προχωρήσει από όσους το βλέπουν σοβαρά. Αν μη τι άλλο αποκτούν πλεονέκτημα απέναντι στους υποψηφίους των άλλων κομμάτων.

Ζ.

 

Ήρωες

* ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι προσπαθούσαν να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους.

- Απορώ βρε κορίτσια πού τη βρίσκετε την όρεξη και μαλώνετε Κυριακάτικα… Σίδερο δεν έχετε;

* * *

* - ΤΙΜΗ και δόξα σύντροφοι στους ήρωες που απάντησαν ειλικρινά στην ερώτηση «Μωρό μου, νομίζεις πως πάχυνα;» Αθάνατοι...

* * *

* - ΜΩΡΟ μου, δεν πάμε να ζήσουμε κάπου αλλού ευτυχισμένα;

- Αχ ναι, σκεφτόμουν για επαρχία κάπου.

- Εγώ σε ξεχωριστά σπίτια έλεγα.

Ζ.

 

Πάλι;

* ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ ήταν στην παρέα των Λαρισαίων εκείνος που θυμήθηκε τις εκλογές του 2000, τότε που ο Σημίτης είχε κερδίσει τον Καραμανλή κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και τις δημοσκοπήσεις, ακόμα και στη ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων. Τότε που πανηγύριζαν αποβραδίς οι νεοδημοκράτες και το πρωί ξύπνησαν ηττημένοι, που αρκετοί Λαρισαίοι παράγοντες είχαν ξεκινήσει για Αθήνα με στόχο το έγκαιρο πλασάρισμα αλλά έκαναν αναστροφή στη Βοιωτία κι επέστρεψαν.

Γιατί το θυμήθηκε. Διότι η ΝΔ έκανε λόγο μετά για νοθεία, για ελληνοποιήσεις κι άλλα, δεν επέμεινε και πολύ, ίσα να περάσουν κάπως την κρυάδα, να συνέλθουν.

- Και τώρα ο Μητσοτάκης καταγγέλλει κίνδυνο νοθείας πριν τις εκλογές; Κι είναι λένε και δέκα μονάδες μπροστά; Τι να τρέχει…

Ζ.

 

Επανέρχεται

* ΑΥΤΗ τη φορά τίποτε και κανείς δεν μπορεί να τον κόψει. Ίσα-ίσα που τον χρειάζονται για να ενδυναμώσει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Λογικά και ο ίδιος θα θελήσει να δώσει τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Ο Δημ. Γελαλής, με καταγωγή από την πολυάνθρωπη Βερδικούσια και με πολύχρονη πορεία στα κοινά, θα επιδιώξει την επανεκλογή του στη Βουλή. Με ανεβασμένες πιθανότητες επιτυχίας.

Ζ.

 

Ορεξάτος

* ΕΙΧΕ πάει για τους βαθμούς τριμήνου η Λαρισαία και ρωτούσε για την πρόοδο του παιδιού.

- Καλός είναι, αλλά συνέχεια το φαγητό έχει στο νου του.

- Γιατί το λέτε αυτό δάσκαλε;

- Να, σήμερα στο μάθημα τους είπα να βγάλουν μια κόλλα χαρτί κι ο δικός σας έβγαλε λαδόκολλα.

Ζ.

 

Με ...παρέα

* ΣΤΗ Λάρισα για να μιλήσει στη γαλάζια χοροεσπερίδα της ΝΟΔΕ ΝΔ θα βρεθεί στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου. Μόνο που δεν θα είναι μόνος του, καθώς ο …Βαγγέλας θα συνοδεύεται συμβολικά από όλους (ή τουλάχιστον από τους περισσότερους), τους νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ. Η συμφωνία κλείσθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ στην Αθήνα, με το πρέσινγκ του προέδρου της ΝΟΔΕ Χρ. Καπετάνου να κρίνεται «επιτυχές».

Γ.Ρ.

 

Φιλόλογοι

* ΣΤΗ μνήμη του Φάνη Κακριδή αναφέρεται Λαρισαίος φιλόλογος. Μιλώντας για μια εμβληματική μορφή των ελληνικών γραμμάτων, κορυφαίο φιλόλογο και πανεπιστημιακό δάσκαλο και για πολλούς Λαρισαίους που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν στα αμφιθέατρα. Δυσαναπλήρωτο το κενό, λέει, πενθεί ο φιλολογικός κόσμος ενώ η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων θα του αφιερώσει επικείμενο το ετήσιο συνέδριό της.

 

Τηλεοπτική κάλυψη

* «Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για δωρεάν τηλεοπτική κάλυψη στην Κρήτη. Εδώ;» Ο Δημ. Γουγουλιάς αναρωτιέται δημοσίως. «Στην εφημερίδα «ΑΠΟΨΗ» της νότιας Κρήτης διαβάζω: «Άρχισε και θα συνεχιστεί έως τις 19 Μαρτίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα ‘’Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας’’. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στα ΚΕΠ του Δήμου Γόρτυνας». Τελικά πώς εφαρμόζεται ο νόμος, από νότο προς βορρά ή εμάς εδώ στα κεντρικά μας ξέχασαν; Κάθε απάντηση δεκτή.

 

 


 O BENIZELOS MAZECE KI OLH THN PERIFEREIA

• Ο Βενιζέλος μάζεψε κι όλη την Περιφέρεια εκεί...                     Ζ.

 

 
OXI MONO OI EPI GHS STHN EKDHLVSH

• ΟΧΙ μόνο οι επί γης στην εκδήλωση του Ευάγ. Βενιζέλου αλλά και ο εκπρόσωπος του Επουράνιου μαζί του.               Ζ.

 

 

 

LIGO HLIO NA BGALEI TSOYP OI CICINES

• ΛΙΓΟ ήλιο να βγάλει, τσουπ οι ψιψίνες βγαίνουν έξω για φαΐ...              Ζ.

 

 

 

O XT PROBLEPEI OTI

• O X.T. προβλέπει ότι θα συνεχίσει να είναι έτσι η κατάσταση και το καλοκαίρι.

Ο Πλαταμώνας βουτάει λίγο - λίγο στη θάλασσα.                         Ζ.

 

 

PROFANES OTI KATI HUELE

• ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι κάτι ήθελε να του πει η νεαρή Λαρισαία, φτιάχνοντας στον δικό της το συγκεκριμένο πρωινό. Αυγά, ωά, ωάρια κλπ.

Ζ.

 

 O LARISAIOS POY KAMARVNEI

• Ο Λαρισαίος που καμαρώνει ότι έχει λεφτά στην άκρη.                   Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass