Παιχνίδια ιστορίας

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2019 19:45
Με τόσους προπονητές πώς να μην πετάει ομάδα? Με τόσους προπονητές πώς να μην πετάει ομάδα?

• ΝΑ λοιπόν που η... Λάρισα – δια του υφυπουργού της του κ. Βασίλη Κόκκαλη- έμελε εν πολλοίς να κρίνει την τύχη της κυβέρνησης Τσίπρα.

Η ψήφος εμπιστοσύνης που θα ζητήσει ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δεν αποκλείεται να κριθεί ακόμη και σε... μία ψήφο. Και αυτή η ψήφος να είναι του κ. Κόκκαλη. (Ούτως ειπείν, θα πάρει ο Τσίπρας το... ψαχνό και στον Καμμένο θα μείνει το... κόκαλο).

 

Εδώ Σαγκάη

• ΟΡΓΙΛΟΣ χτες ο Καμμένος με τον Κόκκαλη. Τον κατηγόρησε επανειλημμένα ότι κάνει τον... Κινέζο (μεταβάς στην Κίνα).

Λογικόν. Διότι ξέρει πως ο Β. Κόκκαλης δεν θα τον ακολουθήσει, αλλά θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα.

(Τι θα πει πώς το ξέρει; Εσείς τι λέτε; Να μην τον πίεσε στο παρασκήνιο ο Καμμένος όλες αυτές τις μέρες; Παρά ταύτα ο κ. Κόκκαλης προτίμησε να αναπτύξει την... ελληνοκινεζική αγροτοδιατροφική συνεργασία στη... Σαγκάη...

Τουτέστιν, ο Κόκκαλης στη... Σαγκάη και ο Καμμένος... σαγ-κάηκε.

 

Άτοπος απαγωγή

• ΚΑΙ τι θα κάνει τώρα ο Βασίλης Κόκκαλης; Να τι εκτιμούσε χτες η λαρισαϊκή πιάτσα: Πρώτον παραμένει στην Κυβέρνηση. Δεύτερον, διαγράφεται από τους ΑΝΕΛ και θα κοιτάξει πώς να επιβιώσει πολιτικά. Και πού θα πάει; Στη ΝΔ προφανώς δεν τον δέχονται, αλλά ούτε και ο ίδιος θα πήγαινε σε ένα κόμμα με πολύ ισχυρούς «αντιπάλους» στο ψηφοδέλτιο και επομένως με λιγοστές πιθανότητες εκλογής. Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως, οι βουλευτές Παπαδόπουλος και Βαγενά «παλεύονται» όσο να πεις εκλογικά. Επομένως: δια της εις άτοπον απαγωγής, ο κ. Κόκκαλης ή πάει ΣΥΡΙΖΑ ή πολύ απλά πάει... σπίτι του. (Εκτός αν αποφασίσει να μείνει στην... Κίνα  - ποτέ δεν ξέρεις σ’ αυτήν τη ζωή).

 

Τελευταία ζαριά

• «ΡΑΓΔΑΙΕΣ» λοιπόν - κατά το δημοσιογραφικό κλισέ – οι εξελίξεις. Ο Πάνος Καμμένος (που ξεκίνησε τη μέρα του με... έπαρση σημαίας και μεταλαβαίνοντας -σαν... πολιτικά ετοιμοθάνατος που ήταν) δεν είχε άλλη επιλογή. Πού να πας με... 1% στις δημοσκοπήσεις; Αν έμενε και απλώς περίμενε τις εκλογές, ήταν χαμένος από χέρι. Τώρα, κάνει αυτό που πάντα έκανε: ως... λύκος προκαλεί αναμπουμπούλα. Θα πουλήσει ταυτόχρονα και την εικόνα του ακραιφνούς μακεδονομάχου και θα ρίξει την τελευταία του ζαριά.(Στη ΝΔ λένε ότι είναι... σε συνεννόηση με τον Τσίπρα).

Αλλά πόσες φορές να τσιμπήσουν οι οπαδοί ότι πράγματι... «λύκος στα πρόβατα» κατά τον γνωστό αισώπειο μύθο και να ξανατρέξουν να τον βοηθήσουν;

 

Σχεδιασμός

• ΑΠΟ την άλλη κι ο Τσίπρας φαίνεται ότι βολευόταν με την αποχώρηση Καμμένου που είχε εξελιχτεί σε βαρίδιο. Από τον όλο χειρισμό ο πρωθυπουργός βγαίνει κερδισμένος. Φάνηκε τολμηρός, υπεύθυνος και εξέθεσε τον Καμμένο ως έξαλλο και αλλοπρόσαλλο.

Ο κ. Τσίπρας υπολογίζει ότι θα πάρει ψήφος εμπιστοσύνης, αλλά κατανοεί ότι με οριακή ψηφοφορία δεν κυβερνάται η χώρα. Επομένως, εκλογές... «εν ευθέτω χρόνω». Δηλαδή την άνοιξη. Ίσως και τον Μάιο. Να προλάβει να περάσει το «μακεδονικό» για το οποίο -προφανώς- έχει δεσμευθεί σε Μέρκελ και Αμερικανούς. (Άλλο που δεν θέλει ο Κούλης που καταλαβαίνει τον κίνδυνο να «σκάσει» στα χέρια του αυτή η βόμβα).

 

Ειρωνεία

• ΠΟΙΑ είναι η μεγάλη, η τραγική ειρωνεία των ημερών;

Να φεύγει ο Καμμένος, να πέφτει η κυβέρνηση και ο... ΣΚΑΪ να έχει απεργία! Να θέλει ο Πορτοσάλτε να χαρεί κι η... απεργία να μην τον αφήνει!

(Την γκαντεμιά μου μέσα – θα λέει ο Αλαφούζος).

 

Τιτιβίζοντας

• ΜΑ, καλά, όλη μέρα στο... Tweet είναι αυτός ο Καμμένος;

Είναι αυτό που λένε και στη νεανική αργκό: Ο τύπος είναι και πολύ... «τσίου».

 

Απόσταση

• ΕΒΓΑΙΝΕ από την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Βαγγέλη Βενιζέλου στο «Διβάνη» ο Λαρισαίος.

- Πώς ήταν;

- Πολύ καλή εκδήλωση… Αλλά δυστυχώς στο ακροατήριο μόνο άσπρα μαλλιά έβλεπες…

(Πόσο μακριά είναι αλήθεια η νεολαία από την πολιτική όπως την ξέραμε οι μεγαλύτεροι ως σήμερα...).

 

Ιστορία

• ΕΠΙΣΗΣ μια είδηση που φαντάζει σήμερα πολύ ντεμοντέ: «Δευτέρα 28 Ιανουαρίου βγαίνουν τα τρακτέρ...». Πού πάτε μωρέ παιδιά καημένα; Σε λίγο ακόμη τα τρακτέρ των Μπούτα, Κοκκινούλη και Νασούλια θα γίνουν εκθέματα στο... Λαογραφικό Μουσείο, κι εσείς έχετε μείνει στα μπλόκα;

 

Νέο ξεκίνημα

• ΑΦΟΥ... άδειασαν τα ράφια χριστουγεννιάτικα οι ατρόμητες Λαρισαίες, έκαναν ένα διάλειμμα και ακάθεκτες εφορμούν ξανά στα μαγαζιά, επ’ ευκαιρία έναρξης των εκπτώσεων. Νέο ξεκίνημα, νέοι αγώνες στα εμπορικά αλώνια.

Διότι το γυναικείο δόγμα «αμάν βρε παιδί μου δεν έχω τι να βάλω...» παραμένει ακλόνητο και διαχρονικό. All time classic.

 

Πίτες και χοροί

• Η ΦΡΑΣΗ των ημερών: «Χορεύουν και κόβουν πίτα» (αν και το ορθόν θα ήταν «κόβουν πίτα και χορεύουν» αφού ως γνωστόν... νηστικό αρκούδι κ.λπ., κ.λπ.).

Οι ετήσιοι χοροί των «Συλλόγων των απανταχού»... ξανάρχονται. Κουράγιο Έλληνες...

 

Κονσομασιόν

• ΚΑΙ το χειρότερο για πίτες και χορούς; Έρχονται και εκλογές. Για παράδειγμα, στη συνεστίαση των Αβδελλιωτών το περασμένο Σαββατόβραδο καταμετρήθηκαν ως παρόντες τέσσερις υποψήφιοι βουλευτές, δύο δήμαρχοι, τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι περιοχής Λαρίσης και Γρεβενών. Ήρθαν, έκαναν τη σχετική... «κονσομασιόν» και κάποιοι (όχι όλοι πάντως) αποχώρησαν... μέσα στη νύχτα διότι «κι η άλλη πόρτα (συνεστίαση) καρτερεί με τον σταυρό στο χέρι. Ήρωες...

 

Μούχλα

• ΣΥΝΟΨΙΖΟΥΜΕ: Βγαίνουν τα τρακτέρ, ξεκινούν οι εκπτώσεις, αρχίζουν οι πίτες, έχεις την αίσθηση ότι η ειδησεογραφία στην Ελλάδα μυρίζει... μούχλα.

(Οσονούπω, αρχίζουν και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, μπουρανί και φασουλάδα, σκέτη μονοτονία...).

 

Ποτέ πια αποταμίευση

• ΤΟ 86% των Ελλήνων αδυνατεί πια να αποταμιεύσει χρήματα, λένε κάτι τελευταίες στατιστικές. Και μια χαρά κάνει! Να αποταμιεύσει για ποιο λόγο; Για να χτίσει σπίτια και μετά να τον ξεσκίζει το Κράτος στον ΕΝΦΙΑ; Μπρε ουστ… Η καλύτερη επένδυση είναι σε... καλές αναμνήσεις μιας ωραίας ζωής (Θρασύβουλας).

 

Επί δύο

•  - ΤΙ λέει μωρέ αυτός ο γελοίος ο Γάλλος πως οι πενηντάρες δεν αξίζουν… Οι πενηντάρες ίσα με δύο εικοσιπεντάρες αγάπη μου… Ατάραχος ο σύζυγος: Καλά, στείλε μου τότε τις δύο εικοσιπεντάρες.

 

Κούγιοβιτς

• «Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ μιλούσε ελληνικά» ήταν το περσινό μότο στις φανέλες της ΑΕΛ, αλλά φέτος στην ομάδα έτσι και δεν ξέρεις... σερβοκροατικά ή σκοπιανά, μάλλον δεν συνεννοείσαι.

Τι μας νοιάζει όμως; Αρκεί που η ΑΕΛιτς του προέδρου Αλεκσάνταρ Κούγιοβιτς βάζει την μπάλα στα δίχτυα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass