Διαφορές

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2019 19:06
ΜΠΗΚΕ και σήμα από την Ένωση των Γιατρών στο ΓΝΛ. Απαγορεύεται, λέμε.  Ζ. ΜΠΗΚΕ και σήμα από την Ένωση των Γιατρών στο ΓΝΛ. Απαγορεύεται, λέμε. Ζ.

* - ΤΙ έγινε εκεί στο Ποτάμι με τις Πρέσπες, αναρωτιέται ο Λαρισαίος Ζ. Α. Άλλοι είναι ποτάμι κι άλλοι λίμνες; (Μάλλον ψιλοβάλτωσε η κατάσταση.)

Ζ.

 

Απολύμανση

* ΔEN πρόλαβαν να συνέλθουν στο ΤΕΙ Θεσσαλίας από την ψήφιση του νομοσχεδίου και καινούρια «συμφορά» τους περίμενε. Ύποπτος φάκελος από την Ινδία σήμανε συναγερμό. Τεράστια κινητοποίηση αλλά και αφορμή για αστειάκια. «Χρειαζόμασταν απολύμανση για να μπούμε καθαροί στο νέο Πανεπιστήμιο» έλεγε χθες στην παρέα του ακαδημαϊκός. Τι να κάνει κανείς σε τέτοιες καταστάσεις, χρειάζεται ψυχραιμία και το χιούμορ βοηθά.

Ν.Π.

 

Κι οι δύο

* ΜΕΓΑΛΗ γιορτή του Αγίου Αθανασίου, πολιούχος και σε κάμποσα χωριά του κάμπου που πανηγύριζαν χθες. Διπλή η γιορτή στον Δήμο Κιλελέρ. Αφού γιόρταζε και ο δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος κι ο διεκδικητής της δημαρχίας Θανάσης Μούσιος. Ό, τι και να γίνει, πάλι θα έχουν γιορτή του χρόνου στο Δημαρχείο. (Άγ-νωστο αν οι δυό τους αντάλλαξαν ευχές μεταξύ τους.)

Ζ.

 

«Μαζώματα»

* «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ βασίζεται για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση στην ψήφο έξι πολιτικά ετερογενών βουλευτών». Μιλώντας στη Βουλή για την απορρόφηση του ΤΕΙ, ο Κ. Μπαργιώτας χαρακτήρισε «Μαζώματα» τη συγκροτηθείσα πλειοψηφία.

«Μαζώματα» θεωρεί πως θα συγκροτήσουν μια άλλη πλειοψηφία, η οποία θα υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. «Άλλοι ψηφίζουν ναι στην κυβέρνηση, άλλοι ψηφίζουν ναι στις Πρέσπες, σε ένα προφανές παζάρι που ευτελίζει τους θεσμούς και τη δημοκρατία», τόνισε ο Λαρισαίος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί ένα εθνικό θέμα για να διεμβολίσει τα κόμματα και να επιβιώσει μετά το διαζύγιο με τον Καμμένο».

* * *

* ΟΣΟ για τη Συμφωνία, ο βουλευτής διαμηνύει πως δεν πρόκειται να την ψηφίσει, καθώς δεν συμφωνεί «ούτε με το περιεχόμενό της, ούτε με τον τρόπο που τη χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως εργαλείο εσωτερικής πολιτικής».

Διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι ζήτημα κομματικής πειθαρχίας».

Ζ.

 

Δυτικά και βόρεια

* ΓΛΑΦΥΡΗ γερμανική περιγραφή. «Διαμάχη για το όνομα με τη γειτονική «Μακεδονία», την οποία κανένας άνθρωπος δεν κατάλαβε δυτικά της νότιας Μακεδονίας και βόρεια της βόρειας Μακεδονίας».

Της εφημερίδας «Die Welt» η οποία δεν επαινεί, δοξολογεί τον Τσίπρα. «Η Δύση βιώνει ένα κενό ηγεσίας. Δεν διαφαίνεται πουθενά ούτε μια φυσιογνωμία που να αποπνέει ηθική ή πολιτική αυθεντία – και ταυτόχρονα να μεταδίδει προσανατολισμό και ένα αίσθημα ασφάλειας προς τους πολίτες σε ταραγμένες εποχές.

Κανείς δεν έχει ακόμα τη δύναμη να εισηγείται μη δημοφιλείς, αλλά απαραίτητες αλλαγές.

Κανείς δεν λάμπει ακόμα εκτός συνόρων. Εκτός από μια εξαίρεση: τον Αλέξη Τσίπρα». (Κι είναι τώρα, ο γερμανικός διθύραμβος, καλό για κείνον;)

Ζ.

 

Βέτο;

* ΤΙ και αν έστω προς στιγμή φάνηκε ο υπουργός Παιδείας να ξανασκέφτεται το θέμα των Ιατρικών Εργαστηρίων, τον τελικό λόγο φαίνεται ότι είχε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ο υπουργός πάντως έστειλε επιστολή στον πρύτανη του ΠΘ κ. Ζήση Μαμούρη για να εξετάσουν την προοπτική συνέχισης λειτουργίας του, αλλά τελικά υπερίσχυσε η αρνητική απάντηση του πρυτανικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μετά πώς να μη μιλούν οι Λαρισαίοι για αδικίες και ανισότητες;

Ν.Π.

 

Της δημοτικής

αρχής

* ΑΥΤΟ κι αν είναι απ΄ τ΄ άγραφα... Περπατώντας βραδάκι στην Κουμουνδούρου, στο ύψος με τη Διογένους, ο Λαρισαίος είδε εκεί στο πεζοδρόμιο του Θεάτρου ΟΥΗΛ έναν άνθρωπο κάτω να βογγάει.

Έσπευσε να βοηθήσει, το άτομο είχε πέσει στην παγίδα που δημιουργείται από τη λακκούβα δίπλα στο ρείθρο, που κάνει υπερυψωμένο το πεζοδρόμιο, το βήμα κατεβαίνοντας μετέωρο, στο σκοτάδι σίγουρο το στραβοπάτημα. Προσφέρθηκε να πάνε στο νοσοκομείο και τι άκουσε…

- Όχι, όχι πρέπει να πάω στο Δημαρχείο. Έχουμε Δημοτικό Συμβούλιο. (Σύμβουλος μάλιστα της πλειοψηφίας, δεν ήταν κόλπο αντιπολιτευτικό, στη δημοτική αρχή ανήκει.)

* * *

* ΧΘΕΣ μαθεύτηκε ότι απ΄ το βαρύ διάστρεμμα θα μείνει ένα μήνα εκτός. Εντός οικίας δηλαδή αλλά πλησιάζουν εκλογές.

Σημειωτέον, ότι στο ίδιο ύψος, το οδόστρωμα της Κουμουνδούρου έχει κι άλλες μεγάλες λακκούβες.

Ζ.

 

Γιατί;

* - ΜΑ χάνει ο Μητσοτάκης που δεν πάει σε ντιμπέιτ, δεν το καταλαβαίνουν οι συνεργάτες του;

- Ε ναι, αυτά τα γουστάρει ο κόσμος. Το φιλοθεάμον κοινό πάντα ήθελε αίμα στην αρένα. Χάνει όποιος κρύβεται…

* * *

* Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ είχε ανάψει στη συντροφιά των Λαρισαίων. Ντιμπέι, βρε ντιμπέι, το λέει κι ο Αλέφαντος, ντιμπέι.

- Βρε παιδιά... Προφανώς εκτιμήθηκε ότι είναι μικρότερη η απώλεια για τον Μητσοτάκη αν δεν εμφανιστεί.

Μάλλον φοβούνται χειρότερα στο γυαλί.

- Και δεν αξίζει ένα τέτοιο ρίσκο για τη Μακεδονία μας; Να βγει, να τον πάρει σβάρνα που την ξεπουλάει...

- Άντε ντε...

Ζ.

 

Με τον νικητή

* ΚΑΙ είπε ο Λαρισαίος Π. Α. Ο βουλευτής Δανέλλης είναι τύπος που υποστηρίζει στο ποδόσφαιρο ΠΑΟΚ και στο μπάσκετ Ολυμπιακό.

Ζ.

Δεν κούμπωσαν

* ΞΑΝΑΝΕΒΗΚΑΝ στα σύννεφα όσοι είχαν πέσει απ΄ αυτά με το Koriopolis. Όλοι αθώοι. Και Μπέος και Κομπότης κι όλοι, ως λευκές περιστερές αποδόθηκαν στην κοινωνία, ποια κουμπωμένα ματς, οι ρόμπες αποδείχτηκαν ξεκούμπωτες...

Ζ.

 

Λανθάνουσα

* ΠΟΝΗΡΟ πράγμα το γυαλί. Ακόμα κι ο συγκροτημένος Κ. Μπακογιάννης κάποια στιγμή την πάτησε. Απέναντι στον ευγενή και πάντα φιλικό Π. Χαρίτο στην ΕΡΤ, σπάζοντας και το εμπάργκο, ο εύστροφος και καλά προπονημένος υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, προς το τέλος την έκανε την γκάφα. Μιλώντας για την ευρύτητα της ΝΔ είπε ότι αυτή εκτείνεται από τις παρυφές της άκρας δεξιάς μέχρι τις παρυφές της άκρας δεξιάς. Το διόρθωσε μετά, συμβαίνουν αυτά. Αλλά ο καθείς πρόλαβε να σκεφτεί ότι η λεγόμενη «άκρα αριστερά» δεν ακουμπάει καθόλου τη δεξιά. (Υπάρχει κι ο Ρουβίκωνας στη μέση.)

Ζ.

 

Πιο κοντά

* ΥΠΗΡΧΑΝ και υπουργοί από τους λεγόμενους ΠΑΣΟΚογενείς αλλά και υπουργοί από τον στενό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, παρών και ο πρωθυπουργός. Εκεί φυσικά και το όλον ΠΑΣΟΚ, με την πρόεδρο επικεφαλής. Όλοι μαζί στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη στην Κηφισιά με αφορμή την ονομαστική γιορτή του ηλικίας 93 ετών ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο οποίος βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε ‘’νέα σελίδα’’, όχι μόνο ως τίτλος της εφημερίδας του.

Τη συγκεκριμένη ημέρα το σπίτι του αποτελεί παραδοσιακά σημείο συνάντησης του ΠΑΣΟΚ. Ο διάλογος Τσίπρα-Γεννηματά ήταν τυπικός: «Γεια σου Φώφη- Γεια σου Αλέξη». Πάντως υποχρεωτικά ήρθαν πιο κοντά.

Σημειωτέον ότι όλοι ήταν προσκεκλημένοι, δεν είδαν αναμμένο φως και μπήκαν, ο οικοδεσπότης το επεδίωξε.

Ζ.

 

Κι απ΄ τα πολλά...

* ΤΟ ίδιο βράδυ, ο Π. Καμμένος στα μπουζούκια, με Σταμάτη Γονίδη και Νίκο Μακρόπουλο.

Σηκώθηκε στο ζεϊμπέκικο του Καζαντζίδη «Απ΄τα ψηλά, στα χαμηλά...». Πλημμύρισε η πίστα λουλούδια. (Δεν είναι βέβαιο ότι επικροτούσαν μόνο οι δικοί του.)

Ζ.

 

Με χωρίς

* ΠΟΛΙΤΙΚΟ στέλεχος με φίλους στο ουζερί, στο κλίμα των ημερών και με τις φοβίες που καλλιεργούνται.

- Ήμασταν εκεί και ερχόταν ο σερβιτόρος προς το μέρος μας με δύο μόστρες παραμάσχαλα και νομίσαμε ότι η μία ήταν εκρηκτικός μηχανισμός. Τελικά ήταν μία με και μία χωρίς.

Ζ.

 

Ψητό ή...

* ΔΙΙΣΤΑΝΤΑΙ τελικά οι απόψεις, για το τι πρέπει να προτιμάει κάποιος, Τσικνοπέμπτη ή Αγίου Βαλεντίνου;

- Εξαρτάται τι θέλει να φάει κανείς, εξηγεί ο Δ.Χ.

Ζ.

 

Δεν...

* ΤΡΙΤΩΣΕ, αφού οι δύο προηγούμενες αποδείχθηκαν άγονες. Ο πρόεδρος του ‘’Κ. Κούμα’’ επισημαίνει την έλλειψη ενδιαφέροντος για θέσεις Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, των παλιών σχολικών συμβούλων, σε ορισμένους κλάδους, με αποτέλεσμα να επαναπροκηρύσσονται για τρίτη συνεχή. «Μιλάμε για απαξίωση ενός θεσμού εν τη γενέσει του», σχολιάζει ο Δημ. Παπαποστόλου.

Ζ.

 

Μιας ηλικίας

* ΜΙΑΣ κάποιας ηλικίας οι Λαρισαίες.

- Και για πες, τι βλέπεις στο φλιτζάνι;

- Μμμ... Κρεβάτι.

- Ααα... Σεξ ή κάταγμα;

* * *

* - ΜΙΑ ζυγαριά θα ήθελα.

- Από αυτές, που είναι με μνήμη;

- Όχι, μία με Αλτσχάιμερ.

Ζ.

 

Ντομάτες Ηλιά

* «ΟΤΑΝ ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες». Ένα ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου που ταξιδεύει για να προβληθεί στο φετινό 69o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου.

Αφηγείται την ιστορία ενός χωριού της Καρδίτσας, του Ηλιά, όπου οι ντομάτες μεγαλώνουν με τη συνοδεία κλασικής μουσικής. Είναι ο Αλέξανδρος Γκουσιάρης, ένας πολύ ανήσυχος και επίμονος άνθρωπος που καταγίνεται εκεί με μελίσσια και ντομάτες, εδώ και είκοσι χρόνια.

Το ντοκιμαντέρ, όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του Φεστιβάλ «αποκαλύπτει το πώς η οικονομική κατάσταση ενός ελληνικού χωριού έχει βελτιωθεί καλλιεργώντας βιολογικές ντομάτες με τη βοήθεια της μουσικής του Richard Wagner».

Ζ.

 

Ωραίο κόλπο

* «ΤΟ ΤΕΙ γίνεται τελικά Πανεπιστήμιο, αυτό που από χρόνια επιδίωκαν, όσοι τώρα δήθεν κλαψουρίζουν ότι κλείνει... Άλλη μια προσπάθεια της εξίσωσης προς τα κάτω της λεγόμενης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δυστυχώς».

Μια άλλη διάσταση από τον Λαρισαίο Λ. Μ. «Είναι ένα ωραίο κόλπο, για να δοθούν «επαγγελματικά δικαιώματα» στους απόφοιτους των ΤΕΙ, ίδια με αυτά των Πανεπιστημιακών σχολών. Δηλαδή των Πολυτεχνείων, Γεωπονικών, Οικονομικών Σχολών.

Μαθητές του 5 και του 10, εξισώνονται με μαθητές του 18. Τα ΤΕΙ προφανώς χρειάζονταν, με την αρχική τους μορφή για δημιουργία στελεχών Εφαρμογής για πολλές πανεπιστημιακές ειδικότητες...».

Ζ.

 

Παραίτηση

* ΣΟΚ που γράφουν και τα κραυγαλέα μικρομεσαία sites. Παραιτήθηκε λέει η υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, συνεργάτιδα του Π. Καμμένου.

Ωπ... Παραίτηση από το κόμμα της, όχι από το υπουργείο. Λήξις συναγερμού. Κι αυτή προτίμησε τον πρωθυπουργό από τον πρόεδρό της. Κανείς τους δεν έχει όρεξη για περπάτημα στην έρημο.

Ζ.

 

Για Περιφέρεια

* ΣΤΑΘΕΡΑ με Κ. Αγοραστό η Μαργαρίτα Γκότη. Μπορεί να ακούγονται πολλά για το τι θα επιλέξει στις εκλογές του Μαΐου, πού θα συστρατευθεί η πρόεδρος της ΝΔ Φαρσάλων, όσο εξαρτάται από την ίδια όμως, η προτίμησή της είναι δεδομένη.

Άλλωστε έχει πέρασμα και διασυνδέσεις και στη Λάρισα, εκτός από την επαρχία της.

Ζ.

 

Χωρίς πλάκα

* - ΠΗΓΕ φίλος μου στον οδοντίατρο για καθαρισμό και απ΄ όταν γύρισε μας λέει όλο κρύα αστεία. Δεν έχει πια καθόλου πλάκα.

* * *

* ΚΙ έδωσε αμέσως απόδειξη στην παρέα ο Λαρισαίος μαθητής.

- Ποιος ξέρει τι σημαίνει ψηλάφησα;

- Έπιασα ένα ψύλλο και τον άφησα.

Ζ.

 

Ήρεμα

* ΔΙΕΓΡΑΦΗ, έφυγε από τους ΑΝΕΛ ο Β. Κόκκαλης, ωστόσο στην τοπική οργάνωση των ανελίστας δεν παρατηρήθηκε κάποιος κραδασμός.

 Ίσως επειδή δεν υπήρχε και οργάνωση. Μονάχα ο Αθ. Μα-ργαρίτης, που ήταν και υποψήφιος βουλευτής, δήλωσε παραίτηση από το κόμμα, διακριτικά χωρίς δράματα «διαφωνώ, γεια, θα έφευγα δηλαδή αλλά τώρα μια ώρα αρχύτερα», είπε στον Π. Καμμένο. Με τον οποίο λογικά παραμένει ο αδερφέεε - Γ. Ακριβούλης, αν και δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως κατά Κόκκαλη, είναι και φιλαράκια οι δυό τους.

Επιπλέον, ως υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ έχει τραχανά απλωμένο, άλλα τον απασχολούν.

Βέβαια, η απομάκρυνση Καμμένου από το υπουργείο του έκοψε τα πόδια. Τέρμα οι μεταθέσεις στρατιωτών. Κάπως θα αντεπεξέλθει όμως ο πληθωρικός επιλαχών βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Αν τυχόν παραιτούνταν ο Β. Κόκκαλης, που δεν το έχει σκοπό, εκείνος θα τον διαδεχόταν.

Ζ.

 

Ένα καιρό...

* - ΚΑΙ τώρα πού είναι οι πολιτικοί αρχηγοί; Πού πήγαν όλοι αυτοί οι Αθηναίοι παράγοντες που φτάνοντας στη Λάρισα έσπευδαν στο ‘’ΘΕΣγάλα’’, να ευλογήσουν και να ευλογηθούν;

Ο Λαρισαίος διάβαζε στην εφημερίδα για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πάλαι ποτέ ελπιδοφόρος συνεταιρισμός κτηνοτρόφων, που χαρακτηριζόταν πρότυπο, το μέλλον, τα καλύτερα έλεγαν. Μέχρι και πριν λίγο καιρό. Και δώστου φωτογραφίες, πλάνα και δηλώσεις.

Ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονταν να βάλουν στα ψηφοδέλτιά τους τον πρόεδρο Θαν. Βακάλη. Τώρα;      Ζ.

 

Ε μα...

* - ΜΗ βήχεις στα μούτρα μου βρε...

Εκνευρίστηκε ο Λαρισαίος με την αγένεια του φίλου του.

- Ε μωρέ κι εσύ... Και πού να βήξω;

- Ξέρω γω; Στο χέρι.

- Μα αφού το έχεις στην τσέπη.            Ζ.

 

-------------------------------------------------------------------

 

TRIO AKLONHTHS FILIAS

• ΤΡΙΟ ακλόνητης φιλίας,

υπόδειγμα παλαιότερα γόνιμης

συνεργασίας. Ο της Εντατικής πλαισιωμένος από τους λεγόμενους, ένα καιρό,

«καρεμπέ» και «πρωθυπουργό».

Ζ.

 

 -------------------------------------------------------------------

 

YPARXOYN KI AYTOI POY DEN JEXNOYN

• ΥΠΑΡΧΟΥΝ κι αυτοί που δεν ξεχνούν. Ο Γιώργος Σουφλιάς κατεβαίνοντας Αθήνα, πέρασε προχθές από τον Αντώνη Σαμαρά, να του ευχηθεί για τη γιορτή του.

Ζ.

 

 -------------------------------------------------------------------

 

 AYTO POY LENE PROS THN IDIA

• ΑΥΤΟ που λένε, προς την ίδια κατεύθυνση...

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass