ΚΑΙ φέτος

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2019 19:45

ΚΑΙ φέτος τηρήθηκε το έθιμο που θέλει δεκάδες Νεοδημοκράτες να εύχονται διά ζώσης στον εορτάζοντα Θανάση Δριστέλα στο σπίτι του στη Γιάννουλη τα …καλύτερα.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια ο πατσάς είχε την τιμητική του, αλλά στο πολιτικό μενού (που σε τέτοιες συναντήσεις έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον) κυριάρχησε η συζήτηση για τα γαλάζια ψηφοδέλτια στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο βουλευτής Χρ. Κέλλας, η υποψήφια δήμαρχος Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος, το μέλος της Π.Ε. της ΝΔ Ηρακλής Γερογιώκας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ν. Παπαγεωργίου και πολλά ακόμη στελέχη της ΝΔ, αλλά και αθλητικοί παράγοντες ήταν συνεπείς και φέτος στο κάλεσμα του Θανάση. Δίπλα-δίπλα Λαδόπουλος-Γερογιώκας άρχισαν τις εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις: «Γεια σου Γιώργο με τις αυθεντικές σου ευχές» ο ένας, «γεια σου Ηρακλή με την επίκαιρη, ενδιαφέρουσα και αιχμηρή αρθρογραφία» ο άλλος. Γενικά ήταν μια …ωραία ατμόσφαιρα, ενώ η γαλάζια σύναξη διαλύθηκε μόλις …χάραξε.

Γ.Ρ.

 

Χρόνος λείπει

*ΠΟΛΥΚΟΣΜΙΑ Κυριακάτικα στην ανοιχτή αγορά της Λάρισας, είχε και καταπληκτική λιακάδα επέδρασε κι αυτό. Οπότε εξήχθη ευκόλως το συμπέρασμα: Χρόνος δεν υπάρχει παιδιά, όχι χρήμα. Γι’ αυτό δεν έχει κίνηση η αγορά, δεν προλαβαίνουμε τις καθημερινές. Ίσως δεν έχουμε και διάθεση, που την έφτιαξε ο ήλιος.

Ζ.

 

Αντιστροφή

*- ΟΙ δεξιοί στους δρόμους και τις διαδηλώσεις, αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα κι οι αριστεροί στον καναπέ και τα καφέ να βλέπουν αγώνα τένις;

***

*ΚΙ ο Π. Α. έκανε τη διπλή παράφραση: «Γκόου μπακ μεσιέ Φέντερερ» , είπε ο Τσιτσιπράς.

***

*ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ κι αυτό. Ότι ο Σόρος δωροδόκησε τον Φέντερερ ώστε να χάσει και να γίνει πρώτη είδηση ο Τσιτσιπάς επισκιάζοντας το συλλαλητήριο.

Στην ίδια λογική που οι Σκοπιανοί άλλαξαν Σύνταγμα και όνομα για να δημιουργήσουν πρόβλημα στη ΝΔ και να διαλύσουν αν μπορέσουν το ΚΙΝΑΛ. (Απίστευτες μηχανορραφίες.)

Ζ.

 

Μελαγχολικά

*ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ γενικότερα οι πασοκτζήδες στη Λάρισα, με τον τρόπο που πολιτεύεται η ηγεσία. Τώρα με το Μακεδονικό, όπου με την παράδοξη θέση της η Φώφη Γεννηματά δείχνει να έχει απομείνει σχεδόν μονάχη. Όχι τόσο σε ηγετικό επίπεδο, όσο στη βάση. Αλλά και με την υπόθεση Novartis, όπου φοβούνται τα χειρότερα για το κόμμα, καθώς πήρε πάνω του την ευθύνη για την πιθανή εμπλοκή ορισμένων. Οι συζητήσεις στις πράσινες παρέες, μελαγχολικές. Και ευγενική παράκληση ‘’μην παίζεις με τον πόνο μας’’ ως απάντηση σε ερωτήματα ‘’μα τι συνέβη’’ ή ‘’ γιατί γίνεται αυτό’’…

***

*ΜΕΤΑ ήρθε κι ο πέλεκυς. Όπου η πρόεδρος διέγραψε τον πρόεδρο. Κι είναι κι άλλοι πρόεδροι στη σειρά…

Ζ.

 

Κρίσιμη στάση

*ΕΙΧΕ ειπωθεί εγκαίρως. Ότι όποιος από τους βουλευτές των μικρότερων κομμάτων ψήφιζε τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα είχε θέση στη ΝΔ και τα ψηφοδέλτιά της. Έτσι λοιπόν ο Γ. Αμυράς είχε ξεκαθαρίσει τη στάση του εγκαίρως ενώ ο ανεξάρτητος Χ. Θεοχάρης κινήθηκε ακόμη πιο έγκαιρα, εντάχθηκε εσπευσμένα στη ΝΔ για να μην μπορεί να την ψηφίσει παρότι έλεγε ότι ήταν υπέρ της Συμφωνίας.

-Γιατί όμως να μην ισχύει και το αντίστροφο;

Ο Λαρισαίος ρωτούσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

- Γιατί κάποιος μπορεί να καταψηφίζει τις Πρέσπες, που η κυβέρνηση θεωρεί μεγάλο της επίτευγμα, να λέει όχι και μάλιστα αυτή την κρίσιμη στιγμή και να παραμένει αμετακίνητος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

-Τον Κόκκαλη εννοείς έτσι; Κάτσε να δούμε. Αν κι αυτά κανονίζονται κεντρικά στο κόμμα…

Ζ.

 

Πάρκινγκ

*ΚΑΘΕ Δευτέρα πλέον συστηματικά, Λαρισαίοι τηλεφωνούν στην εφημερίδα να διεκτραγωδήσουν την οικτρή κατάσταση που βλέπουν τα Σαββατοκύριακα, από το βράδυ της Παρασκευής δηλαδή στο Φρούριο. Αυτοκίνητα επί αυτοκινήτων παντού, ένα απέραντο πάρκινγκ παρανόμων, η Δημοτική Αστυνομία δεν υπάρχει τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, η Τροχαία είναι αλλού απασχολημένη, χάος. Παντού λαμαρίνα.

Ζ.

 

Καθυστέρηση

*Η διαμαρτυρία των κατοίκων έφτασε μέσω του Δ. Ζ. Χωρίς νερό από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και προέκυψε η βλάβη εκεί πέρα από το Αλκαζάρ, στο παλιό ‘’Ρίο’’. Χθες Δευτέρα μεσημέρι ακόμα στη στέγνα, απελπισία, τίποτε και κανένας δεν λειτουργεί χωρίς νερό.

Ζ.

 

Ήταν κλειστό

*ΟΙ Λαρισαίοι εξακολουθούσαν να αδυνατούν να κατανοήσουν.

- Γυναίκα είναι το πλάσμα που στις 3 τα ξημερώματα και μετά από 5 ποτά θα σταθεί σε βιτρίνα μαγαζιού για να δει παπούτσια.

***

*- ΠΟΥ ήσουν;

- Κομμωτήριο για να γίνω όμορφη.

- Κλειστό ήταν; (Αυτός ο εξυπνάκιας, ακόμα τρέχει.)

***

*- ΟΛΕΣ οι γυναίκες πιστεύουν ότι είναι χοντρές. Εκτός από τις χοντρές.

Ζ.

 

Σπανίζει

*ΚΙ όμως, υπάρχει προβεβλημένο τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με διασυνδέσεις φυσικά στο κέντρο, του οποίου όμως ο γιος, νεαρός επιστήμονας υπηρετεί εξαρχής τη θητεία του εφ ω ετάχθη, σε ακριτικό νησί, διόλου τουριστικό μάλιστα. Άπονος πατέρας; Ή σπάνιο φωτεινό παράδειγμα…

Ζ.

 

Κάτι ξέρουν

*Ε ναι, φυσικά και διεξάγονται διαρκώς μυστικά γκάλοπ, όχι μονάχα από τα κόμματα αλλά και από υποψήφιους αυτοδιοικητικούς παράγοντες σε δήμους και την περιφέρεια. Γι’ αυτό κι άλλοι είναι εκνευρισμένοι και σφιγμένοι ενώ άλλοι ήρεμοι και άνετοι, κανείς φυσικά δεν χαλαρώνει την προσπάθεια. Καμιά εκατοστή μέρες έμειναν ως την τελική ευθεία για τις κάλπες. Όλοι λίγο πολύ ξέρουν, πώς διαμορφώνεται σήμερα η κατάσταση, άλλο τι λένε δημοσίως. Άλλωστε τα πάντα μπορεί ν’ αλλάξουν. Και από το πώς θα εξελιχθεί το κλίμα στη χώρα συνολικά αλλά κι από το αν θα γίνει καμιά στραβή τοπικά.

Ζ.

 

Τα φαβορί

*Ο παλιός αντιδήμαρχος Μιχ. Τσακίρης, υποψήφιος εξαρχής με τη Ρ. Καραλαριώτου, βρίσκεται παντού. Στα στέκια της πόλης, στις λαϊκές αγορές, με στρατηγείο στη Φαλάνη, ορμητήριο στη Γιάννουλη, έχοντας συγκροτήσει ομάδες κρούσης, άπιαστος.

Ιδίως τώρα που επέστρεψε στην ενεργό δράση κι ο στενός του φίλος Αντ. Πράπας, μετά τις υποχρεωτικές ‘’χειμερινές διακοπές’’ του. Το δίδυμο πετάει φωτιές. Άγνωστο αν το έχουν ρυθμίσει οι δυό τους, ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος σε σταυρούς, προβάλλουν ωστόσο ως φαβορί του συνδυασμού. Τα βαριά του χαρτιά.

Ζ.

 

Σεβασμός

*ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ, ανέβηκε χθες στο αστικό λεωφορείο Νο 3, από το κέντρο της πόλης, προκειμένου να μεταβεί στο σπίτι του, μόνο που δεν είχε ενημερωθεί για την αλλαγή δρομολογίων της γραμμής, λόγω των έργων που πραγματοποιούνται στην οδό 28ης Οκτωβρίου.

Όταν το λεωφορείο προσπέρασε την 28ης Οκτωβρίου, άρχισε να κοιτά περίεργα από το παράθυρο και φάνηκε να ανησυχεί…

Περίμενε υπομονετικά χωρίς να μιλήσει, ενώ το λεωφορείο έφτανε στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου…

Τότε σίγουρος πια, ο ηλικιωμένος επιβάτης, ότι είχε απομακρυνθεί από τη στάση που επιθυμούσε να κατέβει, πλησιάζει τον οδηγό με απορία, και τον ρωτά τι συμβαίνει, ενώ παράλληλα ζητά τη βοήθειά του για να επιστρέψει στην πιο κοντινή στάση προς την κατεύθυνση του σπιτιού του.

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του οδηγού, ο οποίος μέσα σε λίγα λεπτά, σε επικοινωνία που είχε με οδηγό λεωφορείου της ίδιας γραμμής που επέστρεφε στο κέντρο της πόλης, είχε κανονίσει από ποια στάση θα πάρει τον επιβάτη, για να ξαναγυρίσει στο κέντρο, δίνοντας μάλιστα εντολή να μην χρησιμοποιήσει νέο εισιτήριο.

Αν και το λάθος ήταν του επιβάτη, υπερίσχυσε ο σεβασμός και η ευαισθησία για την τρίτη ηλικία!

Λ.Κ.

 

Γέμισε ο τόπος

*ΣΤΗ συντροφιά των μεσήλικων Λαρισαίων προσπαθούσαν να εμβαθύνουν.

- Δύο πράγματα πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας. Ρίζες για να ξέρουν πού είναι το σπίτι. Φτερά για να πετάξουν μακριά.

***

*- ΕΧΕΙ γεμίσει ο τόπος βλάκες βρε παιδιά.

- Κι εσένα τι σ’ ενοχλεί…

- Μα δεν χωράω.

***

*- Η φράση ‘’ξέρεις ποιος είμαι γω;’’ δικαιολογείται μόνο σε ηλικιωμένους με αλτσχάιμερ. Από όποιον άλλο φέρνει μόνο γέλιο.

Ζ.

 

Δεν ενδείκνυται

*ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ για τις 10 Φεβρουαρίου και μετά η σύγκληση της συνέλευσης της δημοτικής παράταξης Νασιώκα, αυτή που έχει αναβληθεί προ δεκαημέρου λόγω ιώσεων που ταλαιπωρούσαν τα στελέχη της. Ο Λαρισαίος προέβλεπε νέα αναβολή κι είχε ισχυρό επιχείρημα.

- Μα δεν διαβάζετε στην εφημερίδα που ο βουλευτής Κ. Μπαργιώτας τα έβαλε με τον υπουργό για την προετοιμασία του κράτους ενόψει έξαρσης των ιώσεων; Θέλει προσοχή αυτόν τον καιρό, να αποφεύγονται οι συναθροίσεις.

Ζ.

 

Ιθαγένεια

*ΜΝΗΜΟΝΙΟ Συνεργασίας υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο ειδικός γραμματέας Ιθαγένειας Λάμπρος Μπαλτσιώτης και ο αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Philippe Leclerc.

Αφορά στη στενή συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με τον ΟΗΕ (Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες) και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την απόδοση ιθαγένειας, σε όλους όσοι τη δικαιούνται και κυρίως για την εξάλειψη της ανιθαγένειας στη χώρα μας.

Δηλαδή η ελληνική ιθαγένεια θα δοθεί σε Αφγανούς, σε Σύριους, σε Ιρακινούς… και γενικά σε όλες τις εθνικότητες που έφτασαν στη χώρα, με τα κύματα προσφύγων των τελευταίων χρόνων.

Με λίγα λόγια σημαίνει ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις στο ελληνικό κράτος. Δύσκολο εγχείρημα μέσα σε μια εποχή έκρηξης του εθνικισμού.

Λ.Κ.

 

Ένδειξη

*ΜΙΑ ακόμη ένδειξη επικαλούνταν ο Λαρισαίος, ‘’οικονομολόγος’’ το παρατσούκλι του στην παρέα, ισχυριζόμενος ότι η κρίση βαίνει προς το τέλος της. Ή έστω ότι κάτι αλλάζει. Μιλούσε για πολύ ακριβά αυτοκίνητα που έκαναν την εμφάνισή τους τον τελευταίο καιρό στην πόλη. Ιδιοκτησία ανθρώπων με οικονομική ευμάρεια, οι οποίοι μπορούσαν πάντοτε να τα αγοράσουν. Ωστόσο μάλλον στην πολύ δύσκολη εποχή απέφευγαν να προκαλούν, αυτή ήταν η ερμηνεία που έδωσε ο και ‘’κοινωνιολόγος’’. Ενώ τώρα που ο κόσμος άρχισε να ανασαίνει…

Ζ.

 

Κουβεντούλα

*- ΑΝ κατάλαβα καλά η ΝΔ δεν θέλει να γίνει ντιμπέιτ, επειδή θα γίνουν εκλογές και ζητά εκλογές, ώστε να γίνει ντιμπέιτ.

-Σιγά μη γίνει. Αν αργήσουν, φάε.

***

*ΚΙ η συζήτηση συνεχιζόταν. Η Λαρισαία Ε. Σ. ήταν καθησυχαστική.

- Έφυγε το Ποτάμι, έφυγε η ΔΗΜΑΡ αλλά τι σας νοιάζει; Έμεινε το καινούργιο ΑΦΜ, όλα καλά…

***

*ΕΙΧΕ κι αστειάκια φυσικά.

-Δε μου λέτε; Αυτός ο χαλβάς είναι μακεδονικός;

-Ναι, τώρα γύρισε από το συλλαλητήριο.

Ζ.

 

Μα τον σκονταμό…

*ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ γέλασαν στην παρέα με την ατάκα παρά με το σκόνταμα που μόλις είχαν δει.

- Πιρδικλόθκις μαρ σβαρνιάρου;

***

*ΚΑΠΑΚΙ προστέθηκε ένα ακόμη λήμμα στο Λεξικό.

-Τι ομάδα είσαι στο ΝΒΑ;

- Σίξερς…

- Ε πώς; Εσένα ρωτάω, δεν ξέρω…

Ζ.

 

Συνωνυμία

*«ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ με χαρά τη συστράτευση του Β. Κόκκαλη στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής» δήλωσε ο Γ. Πατούλης. Ωπ… Απλή συνωνυμία με τον Λαρισαίο. Εκείνος που συστρατεύεται με τον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ στην Αθήνα είναι ο Βασίλης Κόκκαλης αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου, δικό του δηλαδή που τον ακολουθεί.

Ζ.

 

Επισήμανση

*ΑΠΟ την προηγούμενη εβδομάδα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ο δημοτικός φωτισμός στην οδό Μανουσάκη στον Πέρα Μαχαλά. Οι γονείς ανησυχούν, κυρίως για τα παιδιά τους που γυρίζουν το βράδυ από τα φροντιστήρια, καθώς το σκοτάδι εγκυμονεί κινδύνους για κάποιο ατύχημα. Μήπως οι της δημοτικής αρχής να λύσουν σήμερα το πρόβλημα;

 Γ.Ρ.

 

Χρωστούμενα

*ΔΕΝ είχαν πολύ καιρό που γνωρίζονταν δύο ζευγάρια στη Λάρισα και κάποια μέρα βρέθηκαν να παίζουν χαρτιά. Σε μια στιγμή του Νίκου του έπεσαν κατά λάθος κάποια φύλλα στο πάτωμα και έσκυψε να τα μαζέψει. Κάτω από το τραπέζι όμως, με έκπληξη, είδε ανοιχτά τα πόδια της γυναίκας του Γιώργου. Απόλαυσε το θέαμα, ταραγμένος όμως σηκώθηκε και πήγε στην κουζίνα να πιεί ένα νερό. Εκείνη τον ακολούθησε, για να τον εξυπηρετήσει υποτίθεται, βρήκε όμως ευκαιρία να τον ρωτήσει.

-Είδες τίποτε που σου άρεσε όταν έσκυψες;

Έκπληκτος αρχικά ο Νίκος, της απάντησε ότι όντως είδε κάτι που του άρεσε πολύ.

- Ωραία... Αν θέλεις να το απολαύσεις θα σου στοιχίσει 1000 ευρώ.

***

*ΕΚΕΙΝΟΣ της απάντησε ότι ενδιαφέρεται. Αυτήν του είπε ότι ο Γιώργος τις Παρασκευές δουλεύει και τα απογεύματα, οπότε μπορούσε να πάει κατά τις 3 στο σπίτι της. Παρασκευή λοιπόν, 3 η ώρα, έμπαινε στο σπίτι της και αφού πέρασαν ένα απόγευμα γεμάτο πάθος, της έδωσε τα 1000 ευρώ και έφυγε.

Κατά τις 9 γύρισε ο Γιώργος σπίτι και μπαίνοντας ρωτάει τη γυναίκα του.

-Πέρασε από εδώ ο Νίκος το μεσημέρι;

Πανικόβλητη εκείνη, η καρδιά της πήγαινε να σπάσει.

-Γιατί ρωτάς; Ναι, πέρασε για λίγα λεπτά το μεσημέρι.

-Και σου έδωσε 1000 ευρώ;.

Τρομοκρατημένη πλέον τελείως, σκέφτεται ότι από κάπου κάτι έμαθε.

-Ναι αγάπη μου, όντως έφερε 1000 ευρώ.

-Χα… Το ήξερα ότι είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης. Ήρθε το πρωί από το γραφείο να μου ζητήσει 1000 ευρώ δανεικά και μου είπε ότι θα περνούσε από το σπίτι το απόγευμα να σου τα αφήσει.

Ζ.

 

 

 

EBIBA BASILH EIPE H ELENA UA TO KACOYME*-ΕΒΙΒΑ Βασίλη, είπε η Έλενα, θα το κάψουμε σήμερα επηρεασμένοι από τον καμένο.

Ζ.

 

 

 

 

EKLOGES EXOYN KI OI DYO TREJI O AGORASTOS OMVS*ΕΚΛΟΓΕΣ έχουν κι οι δυό, τρέξιμο, ο Αγοραστός όμως δεν πρόσεξε, κρύωσε, ίωση, καθηλωμένος δύο μέρες τώρα στο σπίτι με λαιμό και πυρετό.

Ζ.

 

 

 

KAI SYNTOMA YPOYRGOS AYTH H EYXH SYNODEYE*«ΚΑΙ σύντομα υπουργός…». Αυτή η ευχή συνόδευε τα Χρόνια Πολλά που δεχόταν μέχρι αργά το βράδυ χθες για την ονομαστική του εορτή ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος. Αν η προσέλευση του κόσμου είναι βαρόμετρο για τις εκλογές, τότε σίγουρα, ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής του νομού έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος. Από το γραφείο του στην Ανθ. Γαζή πέρασαν για ευχές οι θεσμικοί της ΝΔ και κυρίως πλήθος πολιτικών φίλων του γαλάζιου σκιώδους υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass