Στο κοφίνι

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2019 19:45
• ΟΙ δύο δημοτικοί παράγοντες, Νέστορ και Δεληγιάννης, διαπιστώνουν ότι είναι άδειες πάρα πολλές καρέκλες. Όχι όμως στο Δημαρχείο.  Ζ. • ΟΙ δύο δημοτικοί παράγοντες, Νέστορ και Δεληγιάννης, διαπιστώνουν ότι είναι άδειες πάρα πολλές καρέκλες. Όχι όμως στο Δημαρχείο. Ζ.

* - ΟΙ πλαστικές σακούλες ρυπαίνουν το περιβάλλον, οι χάρτινες πάλι το καταστρέφουν. Χάνονται τα δάση κλπ...

Αδιέξοδο στην οικολογική συζήτηση μεταξύ των Λαρισαίων.

- Κι η λύση; Στα καλάθια δεν χωράς, στα κοφίνια περισσεύεις...

 - Να, το βρήκες. Επιστροφή στα πλεχτά καλάθια από καλάμι.

Ζ.

 

Τένις=Διάλογος

* «ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις και οι αριστεροί κάθονται σπίτι και βλέπουν τένις» ήταν το εύστροφο tweet που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου. Με τους όρους «δεξιός» και «αριστερός» να είναι πιο συγκεχυμένοι από ποτέ, είναι ξαφνικά, λες και επιστρέφει δυναμικά ένα ευγενές άθλημα, αλλιώτικο από τα άλλα στη ζωή και στις συζητήσεις μας».

Η Αστερόπη Λαζαρίδου, στη δική της ανάλυση: «Το τένις σού διδάσκει τον διάλογο: έχεις απέναντί σου τον αντίπαλο-συνομιλητή σου. Κάτι σου λέει, σου πετάει το μπαλάκι κι εσύ τρέχεις να το προφτάσεις, να απαντήσεις, αρνείσαι να το αφήσεις να πέσει κάτω. Κάποιοι που αγαπούν τους συμβολισμούς, θα έλεγαν ότι όταν παίζεις τένις, είναι σαν να έρχεσαι αντιμέτωπος με την καλή ή την κακή εκδοχή του εαυτού σου – και στις δύο περιπτώσεις πασχίζεις να τις ξεπεράσεις.

Ως γνωστόν, ο δημιουργικός διάλογος δεν ήταν ποτέ στα φόρτε μας, δύσκολα θα μπορούσε να αναχθεί σε εθνικό μας σπορ.

Ωραία θα ήταν όμως, να εμπνευστούν νέα αγόρια και κορίτσια και να ξεκινήσουν τουλάχιστον προπονήσεις, και ας μην μένουν ούτε στα νότια, ούτε στα βόρεια προάστια της Αθήνας».

Ζ.

 

Τα πάντα όλα

* ΓΡΑΦΕΙΟ Πολιτών του Δήμου για την υποδοχή παραπόνων, καταγγελιών, επισημάνσεων και άρεσε πολύ εξαρχής η δωρεάν εφαρμογή «novoville» στα κινητά. Παρέχει, λέει, αμέτρητες δυνατότητες επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ένα κλικ υπόθεση ήταν τελικά;

Μέχρι και δυνατότητα καταγγελίας για παράνομο κάπνισμα σε καταστήματα παρέχει ή και για παράνομο παρκάρισμα που εντοπίζει κάποιος στη Λάρισα.

(Εκκρεμεί φυσικά να αποδειχθεί η ετοιμότητα ανταπόκρισης των δημοτικών υπηρεσιών).

Ζ.

 

Προσφορά

* ΜΕ ηρεμία, γνώση και δύναμη, πορεύεται η Λίτσα Λιακούλη, υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές, με το κόμμα του ΚΙΝΑΛ.

Τη μεγάλη προσφορά της στον τόπο αναγνωρίζουν όλοι, ακόμη και οι πολιτικοί της αντίπαλοι, οι οποίοι μόνο καλές κουβέντες έχουν να πουν «για την ανθρωπιά, την εργατικότητα και το ήθος της», καθώς και το πόσο «ενωτική και συνεργάσιμη είναι με τους φορείς».

Τόσο στην αυτοδιοίκηση, όσο και στον κοινωνικό τομέα, ο νομός έχει να θυμάται απ’ αυτή πολλά, με αποκορύφωμα το έργο της στον ΟΚΑΝΑ, που έγινε πρόσφατα εθνική επιτυχία.

Κ.Γ.

 

Απ’ την γκλίτσα

* ΟΠΩΣ αποδείχτηκε, ιδίως στο θρυλικό Προάστιο Καρδίτσας, που δεν είναι καν Βόρειο, «απ’ την γκλίτσα στη ρακέτα, ένα μπάκχαντ δρόμος».

* * *

* ΚΙ ο Χ. Τ. φώναξε από πέρα.

- Μωρή Βαγγελιώ τάμασες τα γίδια;

- Δεν μπορώ τώρα, έχω τένις.

* * *

* ΚΙ όταν ο νεαρός Έλληνας ξεκίνησε παίρνοντας τον πρώτο πόντο, 1-0.

-Στεφανάκο; Άμυνα τώρα, γύρνα πίσω και καθυστερήσεις όσο μπορείς...

Ζ.

 

Για Μεβλούρνη

* ΜΕΡΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ και για τη Μεβλούρνη.

Σε κεφαλαία φυσικά, για πιο εύκολα, από τους «Τσιτσιπάς Χούλιγκανς», τι δεν θα υπάρξουν; Κλασικό στυλ και λαθάκια βεβαίως.

Τα πούλμαν φεύγουν από Ομόνοια στις 23.00. Έχουμε όλοι μαζί μας ρακέτες. Τις κροτίδες τις κρύβουμε μέσα στη λαβή της ρακέτας. Όταν φτάσουμε Μεβλούρνη δεν κάνουμε βλακείες όπως στο Τορίνο ή στη Λυών, δεν αδειάζουμε μαγαζιά, δεν κλέβουμε μπουφάν και γούνες, οι μπάτσοι εκεί σε μαζεύουνε με τη μια και πρέπει να είμαστε αύριο το πρωί όλοι παρόντες μέσα στο γήπεδο.

Δεν σκάμε κροτίδες μέχρι να μπούμε μέσα. Το ντου θα γίνει από την πύλη Πητ Σάμπρας του μεγαλύτερου δηλαδή Έλληνα τενίστα μέχρι τον Στέφανο, ώστε να αποκτήσει το ντου και συμβολικό χαρακτήρα. Δεν ρίχνουμε κροτίδες την ώρα του ντου γιατί θα παίζει στρίμωγμα στο τουρνικέ και θα πέφτουν οι κροτίδες πάνω μας. Καπνογόνα μόνο στην αρχή και στο τέλος κάθε νικηφόρου σετ. Δεν διακόπτουμε τον αγώνα αλλά απειλούμε διαιτητή και επόπτη από πριν καν ξεκινήσει το ματς.

Αν όμως προκληθούμε από την ITF mafia με συνεχόμενα άουτ που δεν είναι και τίποτα οφσάιντ αλλαντάλλων και ο αγώνας πάει στάνταρ για να χαθεί τον σκίζουμε, μπουκάρουμε και δέρνουμε μπολ μπόιζ διαιτητές και επόπτες ώστε να δώσουμε ένα μήνυμα για επόμενα τουρνουά. Με αλλα λόγια άμα δεν μας σέβονται τότε να μας φοβούνται. Αυτά για τώρα τα λέμε στην Ομόνοια, ο οδηγός του πούλμαν είναι ο Αλέκος που μας είχε πάει και με Δανιηλίδου είναι Ok με φοσμπαδες και τέτοια αλλά όχι εντελώς ντουμάνι μέσα γιατί έχει μεγάλο ταξίδι μέχρι Μεβλούρνη ας τον σεβαστούμε τον άθρωπο. Στέφανε ερχόμαστε. Ναδάλ τελείωσες. Επόπτη την ήπιες.

Ζ.

 

Τα συνήθη

* ΚΙ όμως... Η πραγματικότητα ξεπερνάει ως γνωστόν την πιο δημιουργική φαντασία. Έλληνες χωρίς εισιτήριο έξω από το γήπεδο στη Μελβούρνη, ενίσχυαν το εθνικό ίνδαλμα φωνάζοντας ρυθμικά το κλασικό «Ράφα μπ..έ, που....νας γιε».

* * *

* ΦΥΣΙΚΑ στον τελικό θα αναζωπυρωθεί η Ελληνοσερβική φιλία. Όλοι με τ’ αδέρφι μας τον Τζόκοβιτς.

* * *

* ΟΙ βαθυστόχαστες αναλύσεις δεν είχαν όριο. Ο άλλος έλεγε για το χειρότερο ελάττωμα του Τσιτσιπά. «Είναι ατομιστής, μωρέ...» (Δεν μοιράζει μπαλιές στους συμπαίχτες του.)

Ζ.

 

Από φιλόλογο

* - ΛΟΓΙΚΑ το πρώτο κλικ θα το πήραν από φιλόλογο...

Περιπαικτικό το σχόλιο αναγνώστη, ο οποίος είδε στην εφημερίδα το ηλεκτρονικό σύστημα που εφαρμόζει ο Δήμος Τυρνάβου, με την εφαρμογή «novo ville» για την υποδοχή παραπόνων των πολιτών.

- Τι τα θέλουν τα γαλλικά, μετά από τόση εξάσκηση στα αγγλικά;

Το πείραγμα για τις γνωστές ιστορίες αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση.

Ωστόσο το πρόβλημα αντιμετωπίζεται στη χρήση των ελληνικών. Παράπονα, υποδείξεις με ένα κλικ αλλά και τρία λάθη σε μια αράδα στην εναρκτήρια σελίδα του συστήματος: Καμμένες, λακούβες, εγκαταλειμμένα. (Ευτυχώς τα απορρίμματα γράφτηκαν σωστά.)

Ζ.

 

Είχε τακτοποιηθεί

* ΚΑΠΩΣ αλλιώς φαίνεται ότι έχουν τα πράγματα, μετά από όσα εξηγεί στον αντιπολιτευόμενο σύμβουλο Δημ. Γεωργάκη ο αντιδήμαρχος Δημ. Δεληγιάννης.

Φίλε ψιθυριστή,

...για την παρουσία αλλοδαπών «αστέγων» σε δρόμους της πόλης, να σημειώσουμε και πάλι τη λειτουργία 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής, (τηλ. 6970-236181) με την ευθύνη κοινωνικών λειτουργών του Δήμου μας για τις σχετικές αναφορές συμπολιτών, και ας συμφωνήσουμε σ’ αυτή την πόλη πως τα αντίστοιχα περιστατικά πρέπει να είναι αντικείμενο σοβαρής παρέμβασης κοινωνικών επιστημόνων και όχι μικροπολιτικής εκμετάλλευσης. Η επικοινωνία άλλωστε με τον αρμόδιο υπάλληλο θα επέτρεπε και στον αγαπητό συνάδελφο δημοτικό σύμβουλο να ενημερωθεί πως οι δύο συγκεκριμένοι συνάνθρωποί μας με παρέμβαση κοινωνικού λειτουργού διανυκτέρευσαν στο υπνωτήριο του Δήμου, ενώ αξιοποίησαν και τις παροχές του κοινωνικού συσσιτίου και του κοινωνικού παντοπωλείου. Και βέβαια είμαστε πάντα στη διάθεσή του να ενημερωθεί, έστω και τώρα για τη λειτουργία των κοινωνικών μας δομών. (Ανοίχτηκε ο συνταγματάρχης στην επίθεση και βρέθηκε με τα νώτα του ακάλυπτα.)

Ζ.

 

Πάλι εκεί

* ΚΑΙ χθες στο Σύνταγμα, στο νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ο Κ. Τζανακούλης, μετά της συζύγου του Σοφίας μάλιστα. Ωστόσο λιγότερος ο κόσμος, άλλωστε είχαν διοργανωθεί κατά τόπους διαδηλώσεις ανά την επικράτεια, όπως και στη Λάρισα.

Ζ.

 

Διίστανται

* ΠΑΡΑΤΑΣΗ στη Βουλή, σήμερα το μεσημέρι θα ψηφιστεί η Συνθήκη των Πρεσπών. Λογικό κι επόμενο. Έπρεπε να συνεχιστεί η συζήτηση που άνοιξε με τη ρήση του Κ. Καραμανλή. «Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα». Ποιον ευνοούσε τελικά η πολυαναμενόμενη δήλωση απ’ τη Ραφήνα;

Ζ.

 

Βρες άκρη...

* - ΤΙ κάνει το κορίτσι μου;

- Μαγειρεύω, δεν βλέπεις;

- Και γιατί έχει νεύρα το μωρό μου;

- Περιμένω μία ώρα τώρα να βράσει το νερό για τα μακαρόνια.

- Το μάτι το άνοιξες;

- Δεν κοιμήθηκα.

* * *

* ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι εξακολουθούσαν να αναζητούν άκρη στο θέμα γυναίκα.

- Πες μου μωρό μου τις τρεις λέξεις που θέλω ν’ ακούσω...

- Σε αγαπώ πολύ.

- Όχι αυτές...

- Ααα... Αρχίζουν οι εκπτώσεις;

Ζ.

 

Ξανά

* ΟΤΙ ο Μητσοτάκης τραβάει τα ίδια με τον πατέρα του, από τον ίδιο άνθρωπο κιόλας, είκοσι πέντε χρόνια μετά, γνωμάτευε ο Λαρισαίος, βάζοντας στο κέντρο του κάδρου τον Α. Σαμαρά. Θυμίζοντας την αδιαλλαξία του στο Σκοπιανό από το 1993, που είχε ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

- Ο Σαμαράς βάσισε όλη του την καριέρα στο Μακεδονικό. Δεν μπορεί να κάνει πίσω τώρα, δεν γίνεται να απαρνηθεί τον εαυτό του. Θα το πάει μέχρι το τέλος. Κι ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτόν, φοβήθηκε ότι θα πάθει τα ίδια και μάλιστα πριν γίνει ακόμα πρωθυπουργός...

Ζ.

 

Στους 19

* ΜΕΤΑΞΥ των 19 της ΔΗΜΑΡ που δεν ακολουθούν τον αρχηγό Θαν. Θεοχαρόπουλο και οι οποίοι πρακτικά μένουν στο ΚΙΝΑΛ ή όπως αλλιώς θα λέγεται, φιγουράρει και η υπογραφή της Λαρισαίας Ευγενίας Μπουρνόβα. Ο πρώην βουλευτής Θωμάς Ψύρρας, που επίσης θεωρείται κεντρικό στέλεχος, δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη.                     

Ζ.

 

Το κουμπί

* ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΑ η επίσκεψη του μητροπολίτη στις εγκαταστάσεις της «Ε», κανονική αγρυπνία. Ο κ. Ιερώνυμος, άνθρωπος με ποικίλα ενδιαφέροντα και γνώσεις, ήθελε να δει μέχρι και το πώς εκτυπώνεται η εφημερίδα. Συμβολικά, πάτησε και το κουμπί για να ξεκινήσει να λειτουργεί το πιεστήριο, πήρε και το πρώτο φύλλο που γεννήθηκε από την έξοδό του.

Και ο παλιός δημοσιογράφος προέβλεψε, περιγράφοντας τον πόνο και των νεοτέρων συναδέλφων του για την καθημερινή κλεψιά.

- Να πάει ο δεσπότης και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, να δει. Εκεί όμως θα χρειαστεί να πατήσει δυό κουμπιά. Το «copy» και το «paste», στο πληκτρολόγιο.

Ζ.

 

Διαπαραταξιακά

* Ο Παν. Σαρχώσης συγκαλεί τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή την Τρίτη, στο Δημαρχείο. Μετά την πρόσκληση από τον υπουργό Στ. Αραχωβίτη, ο δήμαρχος Τυρνάβου, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να ορισθεί η ατζέντα αλλά και οι εκπρόσωποι που θα μετέχουν στη συνάντηση-σύσκεψη με θέμα «Δημιουργία Ομάδας για το Τσίπουρο». Ενδιαφέρον θα έχει το πώς θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα αμβυκούχοι αγρότες και αγροτικοί σύλλογοι οι οποίοι έχουν σήμερα Παρασκευή συγκέντρωση στο «Εμμανουήλειο».

Κ.Τσ.

 

Πόλεμος

* ΑΓΡΙΑ κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και Κ. Μπαργιώτα. Ξεκίνησε απ’ τ’ αρχαία αλλά γρήγορα επεκτάθηκε και στα νέα. Και φυσικά δεν μπορεί να είναι άσχετη από την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί κεντρικά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ. Το κλίμα μυρίζει μπαρούτι, οι αλληλοεκτοξευόμενοι χαρακτηρισμοί βαρείς. «Κάθε χτύπημα κάτω από τη ζώνη θα απαντάται αμέσως», εξήγησαν στην ανακοίνωσή τους οι συριζαίοι.

- Και στον Κέλλα που τους κατηγόρησε επίσης, γιατί δεν απάντησαν;

- Θα θεωρήθηκε φαίνεται χτύπημα πάνω από τη ζώνη.

Ζ.

 

Ελιγμοί

* ΟΛΑ ομαλά με τα χθεσινοβραδινά μακεδονικά συλλαλητήρια στη Λάρισα. Ελήφθη επίσης αρμοδίως μέριμνα, έγιναν τα κατάλληλα φρεναρίσματα και ελιγμοί, έτσι δεν συναντήθηκαν οι γαλάζιοι με τους κόκκινους διαδηλωτές, οι πλατείες μοιράστηκαν. Οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν την ίδια ώρα, στο κέντρο της πόλης, ωστόσο επαφή δεν υπήρξε.

* * *

* ΟΙ υπό Απ. Παπαπαρίση-Σωτ. Μουντζούρη κινήθηκαν από την πλατεία Νομαρχίας στην Ταχυδρομείου για να καταλήξουν στην Κεντρική, με ζιγκ-ζαγκ στους πεζόδρομους Κουμουνδούρου, Μ. Αλεξάνδρου, Πατρόκλου, Ρούσβελτ, Παπακυριαζή. Και οι υπό Κ. Αβραμόπουλο - Αγγ. Σίμο, από την πλατεία ΑΤΑ μπήκαν Βενιζέλου, έστριψαν Ερμού και μέσω της Κύπρου κατέληξαν στην πλατεία Λαού, πού αλλού... (Χίλιους καλούς χωράει η Λάρισα. Αν και δεν ήταν τόσοι.)

Ζ.

 

Επίλογος

* ΚΙ ύστερα, όταν αποσύρθηκαν οι πεζοί εμφανίστηκε το ιππικό. Ολιγομελές όπως πάντα, λίγοι οι εκλεκτοί. Η κλασική μηχανοκίνητη πορεία της Τετάρτης, που χθες έγινε Πέμπτη, άλλο που οι συριζαίοι «τους την έπαιξαν» κι αυτών, πηγαίνοντας την ψηφοφορία μια μέρα παραπίσω. Μισή για την ακρίβεια. Κι αφαίρεσαν έτσι το σασπένς της ψηφοφορίας εν μέσω συγκεντρώσεων και αγρυπνιών. Καινούργια κόλπα...                   Ζ.

 

Σαν την κοακόλα

* ΜΙΑΣ κάποιας ηλικίας οι δύο Λαρισαίοι, παλιοί συμμαθητές που συναντήθηκαν μετά από χρόνια. Η συζήτηση προχωρούσε.

- Και δε μου λες; Πώς πάει η σεξουαλική σου ζωή;

- Να σου πω... Σαν την κοακόλα.

-Ε;

- Να, ήταν κανονική, μετά λάιτ, τώρα πια zero.        

 Ζ.

 

 

OXI SYNTROFISSA PROEDRE NAI DHLADH• - ΟΧΙ συντρόφισσα πρόεδρε, ναι δηλαδή συμφωνώ, όχι άλλες διαγραφές. (Ο Λαρισαίος διευθυντής συντάσσεται.)

Ζ.

 

 

 

 

YPARXOY SKYLOI TOY AGIOY BERNARDOY• ΥΠΑΡΧΟΥΝ σκύλοι του Αγίου Βερνάρδου που σώζουν στα χιόνια, σκύλοι στη Δίωξη Ναρκωτικών, τσομπανόσκυλα, οι σκύλοι των τυφλών... Σκύλος καθαριότητας όμως πρώτη φορά. Στην πλατεία των Γόννων, όπου τον συνέλαβε ο φακός του Β. Καραβιδέ να καθαρίζει κολόνες από ανακοινώσεις. Καθώς μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο με πολλές αφισοκολλήσεις, θα έχει αρκετή δουλειά να κάνει. Μήπως να προσληφθεί από τον Δήμο, τουλάχιστον ως πενταμηνίτης;

Κ.Τσ.

 

 

 

LEYKO BANAKI TOY PANEPISTHMIOY UESSALIAS• ΛΕΥΚΟ βανάκι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εθεάθη χθες στο ΤΕΙ στη Λάρισα. Όχι, δεν μετέφερε το Πρυτανικό Συμβούλιο που βρέθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος για συνάντηση με τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και το διοικητικό προσωπικό, αλλά διευθυντές υπηρεσιών. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν και παρότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί το ΦΕΚ του νομοσχεδίου της συγχώνευσης, οι πανεπιστημιακοί «σήκωσαν τα μανίκια και έπιασαν δουλειά». Πρέπει να πετύχει το εγχείρημα και ο μόνος τρόπος είναι η σκληρή δουλειά, παραδέχονται και οι μεν και οι δε.

Ν.Π.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass