Τέλος

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2019 19:45
• ΜΠΟΡΕΙ η θορυβώδης αντιπαράθεση του βουλευτή της ΝΔ Χρ. Κέλλα με τον Νικ. Παπαδόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ να «επισκίασε» προς στιγμή την εκδήλωση στο Επιμελητήριο αλλά η πρωτοβουλία του προέδρου Σωτ. Γιαννακόπουλου να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη δύο κορυφαίων στελεχών του επαγγελματικού κόσμου της Λάρισας ήταν αυτή που προκάλεσε συγκίνηση. Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των εκλιπόντων, Δημ. Γκουντόπουλου που διετέλεσε πρόεδρος στο Επιμελητήριο και Δημ. Γιαννούκα, που πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Εμπορικού και Βιοτεχνικού -πριν από δεκαετίες- Επιμελητηρίου...    Β.Κ. • ΜΠΟΡΕΙ η θορυβώδης αντιπαράθεση του βουλευτή της ΝΔ Χρ. Κέλλα με τον Νικ. Παπαδόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ να «επισκίασε» προς στιγμή την εκδήλωση στο Επιμελητήριο αλλά η πρωτοβουλία του προέδρου Σωτ. Γιαννακόπουλου να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη δύο κορυφαίων στελεχών του επαγγελματικού κόσμου της Λάρισας ήταν αυτή που προκάλεσε συγκίνηση. Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των εκλιπόντων, Δημ. Γκουντόπουλου που διετέλεσε πρόεδρος στο Επιμελητήριο και Δημ. Γιαννούκα, που πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Εμπορικού και Βιοτεχνικού -πριν από δεκαετίες- Επιμελητηρίου... Β.Κ.

• Ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ φεύγει, η «Βόρεια Μακεδονία» έρχεται κι εμείς μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα. Η συμφωνία αποτελεί πλέον μέρος της διεθνούς πραγματικότητας και όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση. Μάλλον θα πρέπει να το κλείσουμε το κεφάλαιο, διότι όλα στη χώρα μοιάζουν να έχουν σταματήσει. Και υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα. Βασικά η... καθημερινότητα. Που όλοι έχουν ξεχάσει.

 

Βόρεια – Νότια

• ΓΕΝΙΚΑ η Ελλάδα είναι χώρα των ανοιχτών μετώπων. Προσέξτε: Αρχές 20ού αιώνα διαμορφώθηκε το σχήμα... Δυτική - Ανατολική Θράκη που διαμοιράστηκε ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Μετά, αποκτήσαμε... «Βόρεια Ήπειρο» που τη διεκδικήσαμε χωρίς επιτυχία. Με την τουρκική εισβολή τέθηκε και ζήτημα... «Βόρειας Κύπρου». Τώρα και «Βόρεια Μακεδονία»... Προσεχώς τι;

 

Μπάλκαν

• ΘΑ μου πεις και ποιος δεν έχει εκκρεμότητες; Έπαψαν ας πούμε ποτέ οι Γερμανοί να ονειρεύονται τη (γαλλική σήμερα) Αλσατία, οι Ούγγροι τη (ρουμάνικη) Τρανσυλβανία; Έπαψαν ποτέ οι Βαλόνοι του Βελγίου να καλοβλέπουν Ένωση με τη Γαλλία, οι Φλαμανδοί με την Ολλανδία και πάει λέγοντας... Ακόμη και σήμερα με το Brexit οι παλιές διαφορές Άγγλων, Σκώτων και Ιρλανδών βγήκαν στην επιφάνεια.

Η διαφορά είναι πως... «εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε». Και δεν πολυκαταλαβαίνουμε από «ειρηνικές συνυπάρξεις», από «αποδοχές της διαφορετικότητας» και λοιπά μοντέρνα. Εδώ, κουμάντο κάνει η... Ιστορία. Τα ιερά, τα όσια... Οι παλιές προκαταλήψεις... Εδώ είναι Βαλκάνια. Και το ζωνάρι είναι πάντα λυμένο για καβγά. Όχι για πραγματικά διακυβεύματα πάντα... Αλλά για τη... «μαγκιά», τον «τσαμπουκά», το «γαμώτο»...

 

Ιδιαίτεροι Έλληνες

• ΔΕΣ για παράδειγμα το παιχνίδι του Τσιτσιπά με τον Ναδάλ. Ασχολήθηκε κανένας στην Ισπανία –πέρα από τους φίλους του τένις; Δεν νομίζουμε... Ένας αγώνας ήταν... Για μας, εξελίχτηκε σε ένα ακόμη «εθνικό θέμα». Νυν υπέρ πάντων ο αγών... Ίτε παίδες Ελλήνων, εμπρός παιδιά της Ελλάδας παιδιά, ίτε Στέφανε... Και η ήττα που επήλθε, σχεδόν... εθνικό πένθος. Στον πλανήτη Βαλκάνια, όλα έχουν το δικό τους ειδικό βάρος... και οι Ελληνες μία κατηγορία μόνοι μας.

 

Το βασικό σενάριο

• ΟΣΟ περνά ο καιρός, ολοένα και περισσότεροι πείθονται πως ο Τσίπρας θα εξαντλήσει την τετραετία. Εκλογές τον Οκτώβριο επομένως. Διότι βέβαια χρειάζεται κάποιον χρόνο να βάλει στο «μαντρί» τους αδέσποτους του ΠΑΣΟΚ (λέγεται και ΚΙΝΑΛ) και να φτιάξει τη νέα Κεντροαριστερά. Και στην παρούσα φάση δεν τον νοιάζει που θα χάσει από τον Μητσοτάκη (θα χάσει). Αλλά να «τσιμεντάρει» τον χώρο του και να εξελιχτεί σε απόλυτο κυρίαρχο της κεντροαριστεράς.

Θα κάτσει στην Αντιπολίτευση, υπολογίζοντας ότι ο Κυριάκος θα «πνιγεί» στο πέλαγος των προβλημάτων που θα παραλάβει. Και ότι ο ίδιος θα επανέλθει «δόξη και τιμή» στις επόμενες εκλογές που δεν θα αργήσουν.

Σάμπως τον πήραν τα χρόνια;

 

ΟΑΕΔ

• ΘΑ του βγει άραγε το σενάριο; Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι –όπως αποδείχθηκε- από... «πρόθυμους» ξεπεσμένους ΠΑΣΟΚους γεμάτος ο τόπος.

Αυτήν την περίοδο γενικά, ο Τσίπρας είναι κάτι σαν... ΟΑΕΔ. Βρίσκει δουλειά σε άνεργους «αγωνιστές».

ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις επομένως, εκεί που κάποτε λέγαμε ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

 

Ο... σάτυρος

• ΕΠΙΣΗΣ θα μπορούσες να ταυτίσεις την πολιτική συμπεριφορά του Τσίπρα τούτο το διάστημα με αυτήν που περιγράφει χθεσινή είδηση από τη Λέρο:

- Συνελήφθη σάτυρος για παρενόχληση α(ε)νηλίκων...

 

Μεταγραφές

• ΚΟΙΤΑ να δεις που το καλοκαίρι, αντί ως φυσιολογικοί άνθρωποι να ασχολούμαστε με τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών, θα συζητάμε για μεταγραφές πολιτικών... Πόσο πιο κάτω μπορεί να πέσει ο άνθρωπος; Πού βαδίζει ο ελληνικός πολιτισμός; Όλα παζάρι και καρέκλα πια...

 

Μια λύση

• ΓΕΝΙΚΑ, όταν βλέπεις ποιους ψηφίσαμε για βουλευτές, πείθεσαι ότι για να σωθεί αυτός ο τόπος οι εκλογές πρέπει να γίνονται όπως ψηφίζουμε στη «Γιουροβίζιον»: Να μην ψηφίζουν οι Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα!

 

Ανασχηματισμός

• ΚΑΤΑ τα φαινόμενα ο Τσίπρας θα πάει σύντομα σε ανασχηματισμό. Το ΠΑ- ΣΟΚ εί-ναι ε-δώ...

 

Ζωή

• ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Ανεζίνα Σολωμονίδου, είναι ερευνήτρια της ΝΑΣΑ και σε συνέντευξή της σε ελληνικό Ιστότοπο δήλωσε ότι η ΝΑΣΑ ψάχνει ήδη για ζωή στους πλανήτες Τιτάνα και Καλλιστώ. Εμείς πάλι ψάχνουμε για ζωή στον πλανήτη Ελλάδα...

 

Παρ’ ολίγον

• ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ το αεροπλάνο του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζάεφ, το οποίο έπεσε σε χιονοθύελλα. (Λίγο ακόμη και θα έπιαναν οι... αγρυπνίες που έγιναν σ’ όλη την Ελλάδα για... επίλυση του σκοπιανού...).

 

Ονοματολογικό

• ΓΡΑΦΟΥΜΕ στο προηγούμενο σχόλιο για το αεροπλάνο του (εισαγωγικά) «σκοπιανού πρωθυπουργού». Κανονικά θα έπρεπε να γράψουμε του βορειομακεδόνα πρωθυπουργού. Αλλά... δεν μας βγαίνει. Και δεν νομίζουμε ότι θα βγει ποτέ σε όλους εμάς που μια ζωή «σκοπιανούς» μάθαμε να τους λέμε.

(Αυτά, για να μην τρελαινόμαστε που οι σκοπιανοί ακόμη αυτοαποκαλούνται «μακεδόνες». Ούτε αυτονών τους βγαίνει. Στις επόμενες γενιές ίσως...).

 

Η δουλειά

• ΣΚΑΣΙΛΑ της βέβαια όλης της υπόλοιπης Ευρώπης και Δύσης γενικότερα για το πώς θα αποκαλούνται πλέον τα Σκόπια. Δεν πα’ να λέγονται και... «Αρειανοί» ή ό,τι άλλο «παίζει» σε εξωγήινο... Μπήκαν στο ΝΑΤΟ; Μπήκαν. Α, γεια σου... Η δουλειά έγινε.

 

Της ΑΕΛ

• ΑΕΛάρα ολέ... Η ομάδα της καρδιάς μας!

Την ακολουθείς πιστά και στο τέλος ένα καρδιακό επεισόδιο το έχεις «σιγουράκι». ΑΕΛ... Η ομάδα που επιτέλους -μετά το βατερλώ της Τριπολιτσάς- έμαθε ότι έτσι και το ματσάκι κοντεύει να λήξει και το σκορ σε βολεύει, τραβάς αδερφέ μου κάτι ξάπλες στο χορτάρι, μα... κάτι ξάπλες...

 

Λύσεις (1)

• ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ για το γηπεδικό της ΑΕΛ ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης. Κοίτα, δήμαρχε, η μόνη λύση για το ΑΕΛ FC ARENA είναι να φύγει από την αρμοδιότητα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και να υπαχθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μπας και πάρει καμιά αγροτική επιδότηση ως χωράφι.

 

Λύσεις (2)

• ΔΕΥΤΕΡΗ λύση, να το σπείρει ο Πηλαδάκης του χρόνου βαμβάκι.Κρίμα να πάει χαμένος τόσος μεριάς...

 

Υποψηφιότητα

• Το διεθνές βραβείο καινοτομίας CLASSICAL NEXT 2019 διεκδικεί με την υποψηφιότητά της η γυναικεία χορωδία Indonnation του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας Ωδείου Λάρισας με μαέστρο τον Δημήτρη Κτιστάκη... Το βραβείο CLASSICAL NEXT Innovation Award 2019 έχει στόχο να προσφέρει διεθνή αναγνώριση σε άτομα και ομάδες που προάγουν την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την ευφάνταστη προσέγγιση στη διεθνή μουσική κοινότητα. Το γυναικείο φωνητικό σύνολο Indonnation είναι μία από τις 37 διαφορετικού μουσικού ύφους και κατεύθυνσης υποψηφιότητες του διαγωνισμού και, αν μη τι άλλο, σίγουρα ξεχωρίζει με τις ευφάνταστες εμφανίσεις του.                               

 Ν.Π.

 

Αυτοδιοικητικά

• ΝΕΟΣ υποψήφιος για δήμαρχος Λαρισαίων ο καθηγητής ΤΕΙ κ. Παναγιώτης Γούλας. Κατά γενική εκτίμηση στελεχών του Απόστολου και της Ρένας θα μαζέψει κάποιον κόσμο, από το ΠΑΣΟΚ κυρίως, που δεν επιθυμούσε συνεργασίες. Οπότε το ενδιαφέρον της εν λόγω υποψηφιότητας μετατίθεται κυρίως στον... β’ γύρο των εκλογών. Αλλά με τα αυτοδιοικητικά η «βόμβα» -λένε κάποιοι κουτσομπόληδες- θα σκάσει αλλού. Μάλλον στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Όπου θα έχουμε μια μεγάλη «είσοδο» αλλά μπορεί και μια μεγάλη... «απόσυρση». Τα πάντα ρει γενικώς...

 

Γιατί;

• ΟΠΩΣ ρει και στη δημοτική «Συμπαράταξη» όπου ο δήμαρχος αποφάσισε να αποσύρει τον Απ. Σουρλαντζή. Κίνηση ωστόσο που -αν μη τι άλλο- προκάλεσε απορία και προβληματισμό, καθώς ο καθηγητής και την πόλη έβγαλε ασπροπρόσωπη κατά τον πρόσφατο χιονιά και οι πολιτικές του ρίζες (έδειξε πως) ταιριάζουν απόλυτα σχεδόν με το συνεργατικό προφίλ και τη συναινετική φιλοσοφία της «Συμπαράταξης». Άλλαι αι βουλαί του Αποστολου όμως, οπότε αργά ή γρήγορα, όλο και θα φανεί τι παίζεται με τις -έτσι κι αλλιώς- λεπτές δημοτικές ισορροπίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass