Σχολεία

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2019 19:00
* ΕΝΑΣ μιλάει, πέντε τραβούν φωτογραφίες και βίντεο για τα ΜΜΕ και τα social media, διότι η μάχη της επικοινωνίας ανέκαθεν έπαιζε πρωταρχικό ρόλο… * ΕΝΑΣ μιλάει, πέντε τραβούν φωτογραφίες και βίντεο για τα ΜΜΕ και τα social media, διότι η μάχη της επικοινωνίας ανέκαθεν έπαιζε πρωταρχικό ρόλο…

* ΜΕ τούτα και με κείνα τα σχολεία θα είναι πάλι κλειστά αύριο για να γιορτάσουν τους Τρεις Ιεράρχες.

Σε λίγο έτσι, όπως το πάνε, δεν θα ρωτάμε πότε είναι κλειστά, αλλά πότε είναι ανοιχτά. Λίγο οι απεργίες, λίγο οι αργίες, λίγο η κακοκαιρία φτάσαμε στα τέλη Γενάρη. Και έχουμε μπροστά μας Απόκριες, 25η Μαρτίου, να’ σου και το Πάσχα. Μια ανάσα δρόμος μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές. Χαίρονται οι μαθητές, αγωνιούν οι γονείς.

Ν.Π.

 

Διθύραμβοι

* ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΥΣ έπλεξε για τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, στη χθεσινή εκδήλωση για το δημογραφικό πρόβλημα, που έγινε στη Λάρισα.

Τον επαίνεσε τόσο για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης αλλά κυρίως για την ανταπόκριση που έχει από την κοινωνία, σχολιάζοντας ότι, ο περιφερειάρχης κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πολιτών και να «γεμίσει» την αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου, παρά το ότι ήταν μια δύσκολη μέρα, με ανοιχτή της αγορά της Λάρισας.

***

* ΒΕΒΑΙΑ αυτό ήταν το λιγότερο, καθώς εντυπωσιασμένος ο δημοσιογράφος από το έργο που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα ο Κ. Αγοραστός, δήλωσε από το βήμα: «Από το 2015 μέχρι σήμερα ο Αγοραστός κατέκτησε πόρους για τη Θεσσαλία ύψους 5 δισ.!», ενώ ως δείγμα του ήθους και της σεμνότητας του περιφερειάρχη ανέφερε: «Ενώ είμαστε φίλοι τόσα χρόνια, αυτό δεν μου το είπε ποτέ, παρά το έμαθα από αλλού!».

Λ.Κ.

Ενότητα

* ΔΕΝ εγκρίθηκε τελικά στη χθεσινή συνέλευση της κίνησης «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή» η πρόταση για συνεργασία με άλλες δυνάμεις και σχήματα, της αριστεράς εννοείται.

Οπότε στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου η «Αριστερή Παρέμβαση» θα κατέλθει αυτόνομα. Δεν ξέρουμε τους λόγους που οδήγησαν τη συνέλευση στην απόφαση, τα μέλη της Παρέμβασης είναι αυτά που αποφάσισαν.

Απλά πολιτικά σχολιάζοντας την απόφαση, φανταζόμαστε ότι αύριο – μεθαύριο, ενόψει εκλογών η «Αριστερή Παρέμβαση» θα καλέσει τους πολίτες σε ενότητα. Το δράμα της Αριστεράς που όλο διασπάται σε μικρότερα σχήματα – με αποφάσεις των ηγεσιών εννοείται - και παράλληλα καλούνται οι σύντροφοι σε ενότητα…

Β.Κ.

Βραβεία

*Ο Τσιτσιπάς φτάνει μια ανάσα από τον θρίαμβο στην Αυστραλία. Με δέκα υποψηφιότητες ο Γιώργος Λάνθιμος με την ταινία του «The Favourite» (Η Ευνοούμενη) φαντάζει ως ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για τα φετινά βραβεία Όσκαρ.

Ε, λογικό είναι πλέον όταν προτείνεται για το Νόμπελ Ειρήνης ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας (όπως και αυτός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ) να μας φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό… Συνηθίσαμε μάλλον.

Κ.Γ.

ΟΥΗΛ

* ΤΙΣ δικές του αποφάσεις υπενθυμίζει ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων, Κων. Τζανακούλης με αφορμή προχθεσινό δημοσίευμα της «Ε», για το θέατρο ΟΥΗΛ.

Η αποπεράτωση του οποίου χρηματοδοτήθηκε με 3 εκατ. ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων ενώ με άλλα 5 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω του ΕΣΠΑ, με πρωτοβουλίες των Απ. Καλογιάννη και Κων. Αγοραστού αντίστοιχα.

Ο κ. Τζανακούλης σημειώνει λοιπόν ότι το έργο ξεκίνησε επί δικής του θητείας, πριν από 15 περίπου χρόνια και δεν αποπερατώθηκε όταν το Υπουργείο Πολιτισμού διέκοψε τη χρηματοδότηση.

Β.Κ.

Σύμμαχοι

* ΜΕ τα καλύτερα λόγια σχολιάζουν οι… «σύμμαχοι» στην Ε.Ε. – και στις ΗΠΑ προφανώς - την απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη να μην καταθέσει τελικά πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Αλ. Τσίπρα με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επίσης ο πρόεδρος ουδέποτε μίλησε για προδότες και περί προδοσίας. Ας πάρουν γραμμή οι της ΝΔ…

Β.Κ.

Φάρσα

* ΑΠΟ πού προέκυψε ότι τα τηλεφωνήματα περί τοποθέτησης βόμβας στη Δημοτική Πινακοθήκη μπορεί να στοχοποιούσαν την αντιπρόεδρό της και μέλος παράλληλα της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Αννυ Ψάρρα επειδή υπέγραψε κείμενο με το οποίο συντάσσεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Δεν γνωρίζουμε τι θα αποδείξει η αστυνομική έρευνα – αν πρέπει να γίνει εκτενέστερη έρευνα - αλλά γιατί δεν περίμεναν πρώτα να γίνει έλεγχος και μετά να καταγγείλουν στοχοποίηση; Φάρσα αποδείχθηκαν τα τηλεφωνήματα.

Μάλιστα στο δεύτερο τηλεφώνημα που επίσης θα γινόταν η έκρηξη βόμβας και έπρεπε να εκκενωθεί ο χώρος από τα παιδιά, εκείνη την ώρα… δεν υπήρχαν παιδιά στην Πινακοθήκη. Με τον θιασάρχη να «επιμένει» ότι αλλού πρέπει να αναζητήσουν τον φαρσέρ…

Προφανώς και δεν είναι αστεία πράγματα αυτά τα τηλεφωνήματα και ούτε κάποιος θα έπαιρνε το ρίσκο με τα παιδιά. Άλλο αυτό και άλλο να δημιουργηθεί πολιτικό θέμα εκ του μη όντως δηλαδή…

Β.Κ.

Πόθος

* ΤΡΕΧΕΙ και δεν φθάνει ο διοικητής των δύο νοσοκομείων Παναγιώτης Νάνος τις τελευταίες εβδομάδες. Ο χρόνος της παραμονής του στη διοίκηση λιγοστεύει επικίνδυνα και δεν είναι ουκ ολίγες οι εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετήσει πριν παραιτηθεί για να δοθεί ολοκληρωτικά στον προεκλογικό αγώνα στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Φυσικά και δεν είναι μόνο τα αναρίθμητα έργα και οι διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη και πρέπει να κλείσουν. Πριν φύγει, όπως συνηθίζει να λέει, θέλει τους επιτυχόντες του 2017 να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις στους τομείς της φύλαξης, της σίτισης και της καθαριότητας και κυρίως τους εντατικολόγους γιατρούς να διορίζονται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Η πρόσφατη παρέμβασή του στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιβεβαίωση ότι αποτελεί διακαή πόθο για τον διοικητή, που ολοκλήρωσε στην 5η ΥΠΕ νωρίτερα από κάθε άλλη  υγειονομική περιφέρεια της χώρας την αξιολόγηση και την κατάρτιση του πίνακα διοριστέων.

Δ.Κ.

Εσωστρέφεια

* ΔΕΝ πίστευε στα αυτιά του όταν άκουσε την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής να ανακοινώνει συνέδριο μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ νέος υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος.

Μπορεί το συνέδριο να λύσει πολλά προβλήματα αλλά η διοργάνωσή του μέσα σε προεκλογική περίοδο προκαλεί άλλα. Να, έλεγε χαρακτηριστικά, αντί να ασχολούμαστε να πείσουμε με επιχειρήματα τον πολίτη για την πολιτική πρόταση του Κινήματος, πρέπει να ασχολούμαστε με το Συνέδριο. Δηλαδή νέος κύκλος εσωστρέφειας σε μια εποχή που χρειάζεται ακριβώς το αντίθετο!

Δ.Κ.

Αφίσες

* ΕΚΕΙΝΟ που φαίνεται να μένει, μετά και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι το μίσος και η διχόνοια μεταξύ των πολιτών. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά την τελευταία πορεία μαθητών της Λάρισας κατά της Συμφωνίας, κυριάρχησε το σύνθημα «αλήτες, προδότες, πολιτικοί».

Γενικευμένη η αναφορά αλλά πολιτικοί εννοείται μόνο οι… αντίπαλοι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως κάποιοι από τους προπορευόμενους της κεφαλής της πορείας, ξήλωναν με μίσος τις αφίσες του ΚΚΕ. Που καλούσε την ίδια ημέρα σε συγκέντρωση επίσης κατά της Συμφωνίας. Μόνο οι αφίσες του ΚΚΕ τους ενοχλούσαν. Όχι τους μαθητές, αλλά κάποιους που «ξεφύτρωσαν» μέσα από τη μαθητική πορεία…

Β.Κ.

Καμπάνα

*«ΚΑΜΠΑΝΑ» έριξε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου στον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, ο οποίος κατηγορείτο για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, μετά την ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό ιστολόγιό του και είχε καταφερθεί κατά των ομοφυλόφιλων.

«Να και μια ευχάριστη είδηση», σχολίαζαν πολλοί χρήστες των Μέσων Κοινωνικών Δικτύων αναρτώντας τα ηλεκτρονικά δημοσιεύματα.

Κ.Γ.

Κάδοι

* ΤΕΛΙΚΑ στο τέλος θα ψάχνουμε τους κάδους απορριμμάτων και δεν θα τους βρίσκουμε. Από τη μια η υπογειοποίησή τους, από την άλλη η κάλυψή τους με ξύλινα παρτέρια για αισθητικούς λόγους. Ωραίες λύσεις, αρκεί ο πολίτης να αντιληφθεί ότι η θέση των σκουπιδιών είναι μέσα σε αυτούς και όχι πέριξ των κάδων ή η ρίψη τους στο έδαφος. Δυστυχώς όμως η εικόνα να υπάρχουν σκουπίδια έξω από τους κάδους ενώ είναι άδειοι εξακολουθεί να κυριαρχεί. Άλλοι βαριούνται, άλλοι σιχαίνονται. Για δαύτους τι λύση να υπάρχει άραγε;

Ν.Π.

Ξαναπήρε

το ρόπαλο

* ΟΣΟ πλησιάζουμε προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόσο θα μπερδεύεται η κεντρική πολιτική σκηνή με τα γεγονότα στους δήμους και την περιφέρεια. Έτσι το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ηρακλής Γερογιώκας, σε μια σκληρή του ανακοίνωση, σχολίασε τις χθεσινές αλλαγές αντιδημάρχων από τη δημοτική αρχή, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως από «Συμπαράταξη Λαρισαίων» μετατρέπεται σε «παράταξη Συριζαίων». Σύμφωνα με τον νεοδημοκράτη καθηγητή «οι εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση σηματοδοτούν την προδιαγεγραμμένη πορεία της Δημοτικής Αρχής Καλογιάννη. Η «αξιοποίηση» κομματικών στελεχών του Σύριζα, σε συνάρτηση με ηχηρές αποχωρήσεις συμπολιτών μας, δείχνουν τη μοναξιά του δημάρχου. Καλωσορίζοντας στην αντιδημαρχία την ερασιτέχνη διεθνολόγο κ. Ψάρρα που έσπευσε να υπογράψει υπέρ της χείριστης Συμφωνίας των Πρεσπών, οι Λαρισαίοι αντιλαμβάνονται ότι θα πληρώσουν πολύ λιγότερα για λαμπιόνια τα επόμενα Χριστούγεννα».

Ευχαριστίες

*ΤΑ καλά να λέγονται και δημόσια, όπως άλλωστε ευχαριστεί το ΕΚΑΒ και το Τμήμα Επειγόντων του -εφημερεύοντος- ΓΝΛ συμπολίτης, που χρειάστηκε τη συνδρομή τους νωρίς προχθές το βράδυ.

Έφτασαν αμέσως μόλις κάλεσα το πρώτο και μου φέρθηκαν με τον πιο επαγγελματικό και ανθρώπινο τρόπο οι γιατροί στο δεύτερο, αναφέρει στην "Ε".

Οπότε λιγόστεψε κι ο πόνος απ' την εξάρθρωση του ποδιού του (αλλά) και αυξήθηκε η εμπιστοσύνη του στο δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Μπάλα

*ΜΠΑΛΑ παντού παίζει η ΑΕΛ. Ακόμα και στην Αγιά. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως χθες κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγιάς ο τυχερός (Γραμματέας του ΔΣ κ. Γιώργος Κούκας) πήρε για δώρο μια μπάλα ποδοσφαίρου Super League, προσφορά της ΠΑΕ ΑΕΛ. Υπάρχει εξήγηση όμως και λέγεται Σωτήρης Μάρκου. Αγιώτης μεν, στη διοίκηση της ΑΕΛ δε.

Κ.Γ.

ΕΛ.ΑΣ.

* Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας μάλλον θα πρέπει να διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο οχημάτων στη χώρα. Αφού με δύο οχήματα της Λάρισας ενίσχυσε τις Διευθύνσεις της Εύβοιας παλαιότερα και της Σπάρτης σήμερα.

Οι αστυνομικοί καταφεύγουν στην πρακτική των δωρεών (σ.σ. πρακτική που γενικότερα ελλοχεύει διάφορους κινδύνους) για να έχουν οχήματα και να κάνουν τη δουλειά τους - ενίοτε πληρώνοντας επισκευές και από την τσέπη τους - και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. παριστάνει τον γαλαντόμο.

Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δεν προβλέπει αγορές και οι τοπικές Διευθύνσεις, προσδοκούν στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, ενώ μέχρι τότε ελπίζουν σε δωρεές. Όταν μια Διεύθυνση δεν έχει περισσευούμενα οχήματα, είναι οξύμωρο το Αρχηγείο να τα διαθέτει σε άλλους νομούς.

Πώς πάνε οι ασθενείς στο νοσοκομείο με γάζες και επιθέματα από το σπίτι; Ε, κάπως έτσι θα απευθύνονται εφεξής και οι παθόντες στην ΕΛ.ΑΣ. προσφέροντας, για παράδειγμα, λάδι αυτοκινήτου (4λιτρο κατά προτίμηση).

Οι δε παθόντες – ιδιοκτήτες παράλληλα Ι.Χ. θα καταφεύγουν οι ίδιοι στην ΕΛ.ΑΣ. μεταφέροντας τούς αστυνομικούς στον τόπο του συμβάντος, τυγχάνοντας καλύτερης αστυνόμευσης εννοείται.

Ακούγεται υπερβολικό;

Β.Κ.

 

-------------------------------------------------

 

SYNEPEIS KAI FETOS OLES

* ΣΥΝΕΠΕΙΣ και φέτος όλες οι «φυλές» του αγροτοσυνδικαλισμού του κάμπου στο μπλόκο της Νίκαιας.

 

 -------------------------------------------------

KAI MIA KAI DYO KAI TREIS

* ΚΑΙ μία και δύο και τρεις σημαίες στο κτίριο του Εμπορικού Συλλόγου. Η Ελληνική συνυπάρχει αρμονικά με τις αντίστοιχες της Ευρώπης και του Εμπορικού Συλλόγου με τον αναγνώστη να απορεί (ευλόγως) για την παρουσία του σταυρού στα κοντάρια των σημαιών της Ευρώπης και του Εμπορικού Συλλόγου. Να συμβολίζουν κάτι; Μάλλον ο σύλλογος οφείλει μια εξήγηση για να γίνει κατανοητό…

 

 

-------------------------------------------------

 

KANEI KRYO EINAI VRAIA

*ΚΑΝΕΙ κρύο, είναι ωραία όμως στο γήπεδο, με το μωρό. Να φοράει και τη φανέλα του.

 

-------------------------------------------------

 

AN ISXYOYN AYTA POY LEGONTAI MANVLHS

* ΑΝ ισχύουν αυτά που λέγονται για τους τυχερούς που βρίσκουν το φλουρί για τη νέα χρονιά, τότε ο υποψήφιος δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης έχει κάθε λόγο να χαμογελά. Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δημοτικού Συμβουλίου, βρήκε το φλουρί και παρέλαβε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρατέγο το συμβολικό δώρο, ένα στιλό PARKER. Στενός του συνεργάτης τον συμβούλεψε «να κρατήσει το στιλό ανέπαφο και να το χρησιμοποιήσει μόλις βάλει την πρώτη του υπογραφή ως δήμαρχος στην τελετή ορκωμοσίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass