Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μούσκεμα

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2019 19:45
*ΜΕ τον συνήθη δυναμισμό και ρυθμό πολυβόλο στον λόγο, ο Γ. Αυτιάς συζήτησε και ιδιαιτέρως με Λαρισαίους.  Ζ. *ΜΕ τον συνήθη δυναμισμό και ρυθμό πολυβόλο στον λόγο, ο Γ. Αυτιάς συζήτησε και ιδιαιτέρως με Λαρισαίους. Ζ.

*ΣΗΚΩΣΕ ψηλά τα χέρια και το βλέμμα ο Λαρισαίος.

- Σταμάτα να βρέχεις μωρέ, κλαδιά θα βγάλουμε στο κεφάλι…

Ζ.

Στον κατώτατο

*ΦΥΣΙΚΑ και είναι βασικό θέμα στις παρέες Λαρισαίων.

- Μας έκαναν αύξηση του κατώτατου μισθού.

- Να προσέξεις μη σε αλλάξει το χρήμα.

***

*ΚΑΛΑ τα αστειάκια, όμως κάποιοι σοβαροί σαν να ξέφυγαν λιγάκι.

 - Αυξάνει τον κατώτατο μισθό ο Τσίπρας για να πάρουν πιο πολλά λεφτά οι μισθωτοί, να ξεπεράσουν το όριο του αφορολόγητου και να πληρώσουν περισσότερο φόρο.

- Οπότε; Μειώσεις στους μισθούς βρε, κάντε μειώσεις. Για να πέφτει ο φόρος.

Ζ.

 

Συμπαράσταση

*ΔΕΝ δέχονται τα περί γκάφας σχετικά με τα ρεφλέξ που επέδειξαν στη φάρσα για βόμβα στην Πινακοθήκη. Αυτό δα έλειπε. Ανεπισήμως πάντως οι συριζαίοι αξιοποιούν τη νεοδημοκρατική συμπαράσταση λέγοντας ότι «και ο Χαρακόπουλος και ο Γερογιώκας καταδίκασαν την κυριακάτικη ενέργεια στις προσωπικές τους σελίδες στο facebook». Επισημαίνοντας ότι οι νεοδημοκράτες «το συνδύασαν βέβαια με τις κινητοποιήσεις συλλογικοτήτων το 2011 κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου του Μάξιμου, αλλά το περιστατικό το καταδίκασαν».  Οι δεξιοί, τους εξηγούσε ο άλλος, το έχουν καραμέλα το ‘’…απ΄ όπου κι αν προέρχεται’’, τσάκα-τσάκα εκδίδουν ανακοινώσεις, υπερθεματίζουν πάντα βγαίνοντας απ΄ την υποχρέωση.

Ζ.

 

Άλλο όνομα

*ΣΤΟ κόμμα στη Λάρισα το έχουν σίγουρο. Όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές, σ΄ αυτό διατηρούν ακόμη μια μικρή αμφιβολία. Θεωρούν όμως βέβαιο ότι στις επόμενες εκλογές, που θα είναι φυσικά οι ευρωεκλογές τον Μάιο, διότι οι βουλευτικές αργότερα, ως γνωστόν ‘’η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία’’, προαναγγέλλουν λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει με άλλο όνομα. Ως Συμπαράταξη ή κάτι παρεμφερές, Προοδευτική Παράταξη κι έτσι. Διεμβολισμός λέγεται αυτό.

Ζ.

 

Αχ, ο μπαγλαμάς

*Ο Λαρισαίος ήθελε να βεβαιωθεί πριν τα πάρει, να μην τρέχει και τζάμπα.

-Βρε παιδιά; Τα βουνά δέχονται ακόμα κόσμο; Ξέρουμε;

***

*Ο πιτσιρικάς το είχε αντιληφθεί πια.

- Όταν έχεις πονοκέφαλο, μια αποτελεσματική λύση είναι η παρακεταμόλη. Η πιο αποτελεσματική όμως απ΄ όλες είναι η παρατατεμόλη.

***

*ΕΝΩ η Λαρισαία φέρθηκε στον άλλο συγκαταβατικά.

- Δεν είναι κακό να είσαι μπαγλαμάς. Αρκεί να συμμετέχεις σε ρεμπέτικη κομπανία.

Ζ.

 

Χωρίς νταούλια

*ΒΓΗΚΕ λοιπόν η χώρα στις αγορές, διατέθηκε το πενταετές ομόλογο με το γνωστό επιτόκιο και ανάλογα με το κομματικό συμφέρον, άλλοι είδαν το ποτήρι μισογεμάτο ενώ άλλοι μισοάδειο. Το ότι υπήρχε μέσα νερό, μετά από τόσα χρόνια, δεν αμφισβητήθηκε.

Και μια σύμπτωση, στην έμπνευση. Ο βασικός τίτλος της αντιπολιτευόμενης ‘’Καθημερινής’’ και της φιλοκυβερνητικής ‘’Εφημερίδας των Συντακτών’’ ίδιος κι απαράλλαχτος χθες: «Στις αγορές χωρίς νταούλια». Συμφώνησαν κι ας διαφωνούσαν.

Ζ.

 

Καθόλου τυχαία

*ΑΠΟ τα κεντρικά του ΚΙΝΑΛ, απ΄ τον Τομέα Αυτοδιοίκησης, ανακοινώθηκε η προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή της αυτοδιοικητικής τους κίνησης στη Λάρισα. Σκοπός της είναι να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ενοποίηση σε μια ενιαία έκφραση των διάσπαρτων αυτοδιοικητικών δυνάμεών του στην πόλη. Και η σύνθεση της Συντονιστικής επιδιώχθηκε να αποτυπώσει ακριβώς αυτό, δεν προέκυψε τυχαία.

***

*Η κάθε παρουσία κάτι σημαίνει. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ.Τάχος εκ μέρους της ''Λαρισαίων Πόλις'' του Γ. Σάπκα, ο Σωτ. Βούλγαρης και ο Γιάννης Ρουπακιάς ήταν υποψήφιοι με τον συνδυασμό της ''Ανθρώπινης Πόλης'' του Έκτ. Νασιώκα. Μετέχουν επίσης ο γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης του ΚΙΝΑΛ Νίκος Κοσμέτσας ως ''θεσμικός'' και ο Πέτρος Ηλιάδης ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που προφανώς προορίζεται να παίξει τον ρόλο της συγκολλητικής ύλης. Θα πετύχει η προσπάθειά τους; Εκείνοι δηλώνουν αισιοδοξία. Οπότε εν αναμονή των εξελίξεων.

Ζ.

 

Αδυναμίες

* ΣΤΗ θέση του προέδρου της ΑΔΙΠ διορίζεται ο «εκλεκτός» του υπουργού Παιδείας, κ. Παντελής Κυπριανός. Στη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για την τοποθέτησή του, η υποψηφιότητά του έλαβε 10 θετικές ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε σύνολο 21 παρόντων βουλευτών, αφού 6 βουλευτές ψήφισαν αρνητικά και 5 «παρών», ως αποτέλεσμα της απώλειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Η αντιπολίτευση περίμενε ο υπουργός να έχει την πολιτική ευθιξία να αποσύρει την πρότασή του, για ένα πρόσωπο που συζητήθηκε πολύ μιας και ήταν ο σύμβουλός του, μαζί με τον οποίο πολλές φορές αμφισβήτησαν και απαξίωσαν τον ρόλο και τη λειτουργία της ΑΔΙΠ. Αυτό όμως δεν συνέβη.

Ο προεδρεύων της επιτροπής και πρόεδρος της Βουλής δέχτηκε τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως επέμεινε ότι σύμφωνα με το άρθρο 72 του Κανονισμού της Βουλής προσμετρώνται μόνο οι θετικές και οι αρνητικές ψήφοι ενώ και το αποτέλεσμα της επιτροπής επί της ουσίας δεν έχει κάποια βαρύτητα αφού έχει μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα, σημειώνοντας ότι όλα τα άλλα αποτελούν ηθικο-πολιτικές ερμηνείες και απόψεις. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Ν.Π.

 

ΦΕΚ

* ΣΤΟ μεταξύ πήρε ΦΕΚ το νομοσχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έτσι πλέον και επίσημα το ΤΕΙ Θεσσαλίας μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Βέβαια, η πρώτη εικόνα δείχνει ότι όλα βαίνουν καλώς και πως τόσο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όσο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας, έχουν ανεβάσει ταχύτητες με στόχο το εγχείρημα να πετύχει. Ίδωμεν…

Ν.Π.

 

Δύο Νόμπελ

*ΦΩΤΙΑ στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει η αποκάλυψη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε μυστικά με τον Αλέξη Τσίπρα και τον παρακάλεσε να μη λύσει και το Κυπριακό -μετά το Μακεδονικό- ώστε να το λύσει αυτός, όταν γίνει πρωθυπουργός.

Όπως αποκαλύπτει ο ‘’πιτσιρίκος‘’, εντυπωσιασμένος από τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο που θέλουν τον Τσίπρα να είναι το μεγάλο φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Μητσοτάκης του είπε πως του έχει ήδη κλέψει το Μνημόνιο που δικαιούταν -περνώντας δύο Μνημόνια και όχι ένα, όπως προβλεπόταν για κάθε κυβέρνηση- και τον παρακάλεσε να μην του κλέψει και τη λύση του Κυπριακού. Μάλιστα, ο Κυριάκος είπε στον Αλέξη πως, αν μετά το Μακεδονικό λύσει και το Κυπριακό, η Ελλάδα θα χάσει το δεύτερο Νόμπελ γιατί δεν δίνουν δύο Νόμπελ στον ίδιο άνθρωπο. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, αν ο Μητσοτάκης καταφέρει να ακολουθήσει τα βήματα του Τσίπρα και λύσει το Κυπριακό, ο ΟΗΕ θα αναθέσει στους δύο νομπελίστες να λύσουν και το Μεσανατολικό…

Ζ.

 

Προτάσεις

*ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ όμως εμπνεύσεις και σε Λαρισαίους:

Η Ι. Σ. Έλα τώρα παιδιά μη σας πιάνουν οι τσιγκουνιές, μετά το Νόμπελ Ειρήνης στον Τσίπρα δώστε και ένα grammy στη Στικούδη, ένα όσκαρ στον Στράτο τον Τζώρτζογλου, ένα fashion award στην Εύα Μπάση, ένα πούλιτζερ στην Καινούριου, ένα νόμπελ λογοτεχνίας στη Χρυσηίδα της Δημουλίδου και το Υπουργείο Εξωτερικών στην Άντζυ Σαμίου να σώνουμε.

***

* Ο Β. Π. προτείνει να καθιερωθούν:

-Νόμπελ "Εθνικής Ενότητας", πολλοί οι μνηστήρες Παπαχριστόπουλος, Παπακώστα, Τέρενς Κουίκ, Κουντουρά μπροστά στον εθνικό κίνδυνο και για την πατρίδα "θυσιάζουν" τις ιδεολογικές τους ιδεοληψίες.

 -Νόμπελ "Διαχρονικών Διλημμάτων", εδώ είναι αχτύπητος ο Kουρουμπλής ως κύριος εκπρόσωπος των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είναι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω από 30 χρόνια έθεταν το δίλημμα σε όλη την Αριστερά και στους τωρινούς συντρόφους τους: με το ΠΑΣΟΚ είστε ή με την επάρατο Δεξιά; Τώρα το ίδιο δίλημμα το θέτουν στους πρώην συντρόφους, τους Πασόκους, με τον ΣΥΡΙΖΑ είστε ρε μάγκες ή με την επάρατο Δεξιά;

-Νόμπελ "Γεφυροποιών και Γυρολόγων'’, σε αυτή τη φάση επικρατούν Δανέλλης, Μπίστης, Ραγκούσης και Τζουμάκας.

-Νόμπελ "Πήγα για Μαλλί και Βγήκα Κουρεμένος " στον Καμμένο.

-Νόμπελ "Οι Λίμνες Στερεύουν τα Ποτάμια " στον Σταύρο Θεοδωράκη.

-Νόμπελ "Διπολιτικής Προσωπικότητας" στον Ζουράρι .Το πρωί Τσίπρας και το βράδυ Καμμένος.

-Νόμπελ "Πατριωτισμού" στη ΧΑ που ωρύεται για τη Μακεδονία, όταν οι πολιτικοί της πρόγονοι την παρέδωσαν στους Βούλγαρους στην Κατοχή.

-Νόμπελ "Πολιτικής Υποκρισίας" παρότι πολλοί οι δικαιούχοι, ανήκει στη ΝΔ, γιατί το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

-Νόμπελ "Μικρομεγαλισμού" στην ηγεσία το ΣΥΡΙΖΑ.

-Νόμπελ "Διαχρονικά Χαμένου" στον ελληνικό λαό.

Ζ.

 

Μπάμιες/Πρόβειο

*ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι είχαν εμβαθύνει σε ζητήματα της καθημερινότητάς τους.

- Καταστράφηκαν καλλιέργειες λέει, μπρόκολο, κουνουπίδι, παντζάρια, τα χτύπησε ο χιονιάς. Οι μπάμιες όμως εκεί. Μα τίποτα δεν τις πιάνει βρε τις ρουφιάνες;

***

*- ΕΧΩ πιεί δύο διπλούς εσπρέσο κι ακόμα νυστάζω. Από κάπου χάνω καφέ, δεν εξηγείται αλλιώς.

***

*- Ο Πετρούνιας έχει λέει 3,4 κιλά λίπος. Τόσο έχω εγώ μόνο στο πάνω δόντι δεξιά, απ΄ το πρόβειο που φάγαμε χθες βράδυ.

Ζ.

 

Δεκαεφτάρηδες

*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, αποφάσισαν στην κυβέρνηση να νομοθετήσουν ώστε να μπορεί ο κόσμος να δίνει εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης. Κοντά ένα εξάμηνο στην αναμονή, απίστευτο.

Α, με την ευκαιρία και ρύθμιση ώστε να μπορούν οι νέοι να πάρουν δίπλωμα από τα 17.

-Μήπως είναι νωρίς;

-Εσύ ποιον θα εμπιστευόσουν να οδηγεί, έναν 17 ή έναν 77;

-Και στην κάλπη βρε παιδιά. Ποιος από τους δύο είναι πιο χρήσιμο να ψηφίζει;

Ζ.

 

Επιτέλους…

*ΜΕΤΕΦΕΡΕ ο αντιπολιτευόμενος στην παρέα των Λαρισαίων την προσέγγιση ότι ο Τσίπρας αύξησε τον κατώτατο μισθό για να θολώσει τα νερά, ν΄ αλλάξει θέμα και ατζέντα μετά το ζόρι των Πρεσπών. Και τον πήραν οι άλλοι σβάρνα.

- Μα ο Τσίπρας πολύ τη γουστάρει τη Συμφωνία, την προβάλλει ως πολύ μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησής του, την προβάλλει δεόντως και θα συνεχίσει να τη συντηρεί ως θέμα μέχρι τις εκλογές κι ακόμα παραπέρα.

***

**ΚΙ η συζήτηση συνεχιζόταν χθες στο καφέ.

- Καλύτερη είδηση αυτά τα χρόνια υπήρξε; Δέκα χρόνια έχουν να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς, αβέρτα μειώσεις μέχρι τώρα. Καθόλου ασήμαντη αύξηση ένα πενηντάρι καθαρά, σε όσους παίρνουν μισθό ένα πεντακοσάρικο. Κι εκατόν πενήντα ευρώ στους πιτσιρικάδες που παίρνουν μόνο τετρακόσια καθαρά; Μικρό πράγμα είναι;

- Κι όμως βγήκαν και τον επέκριναν και γι’ αυτό. Ότι θα τα πάρει πίσω μέσω του αφορολόγητου του χρόνου κ.λπ.

- Και αν τελικά δεν αυξηθεί του χρόνου το αφορολόγητο, όπως δεν περικόπηκαν και φέτος οι συντάξεις, ποιος θα θυμάται τότε…

- Αντέδρασε κι η ΓΣΕΕ, θεωρεί μικρή την αύξηση, ζητάει περισσότερα.

- Ζει η ΓΣΕΕ; Μάλλον ανήκεστος η βλάβη. Μούγκα στις μειώσεις τόσα χρόνια, γκρίνια τώρα στις αυξήσεις;

Ζ.

 

Μαζί και χώρια

*ΜΠΟΡΕΙ να άργησε μια μέρα, πάλι θα το ψιλοκοσκίνιζαν, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας βγήκε με ανακοίνωση εναντίον της ενέργειας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στα μπλόκα. Μαζί και ο βουλευτής Ν. Παπαδόπουλος, κοινή δήλωση. Κι η Άννα Βαγενά; Δεν κατάφεραν να τη βρουν; Διαφωνεί μήπως; Δεν τα έχουν καλά μεταξύ τους ίσως…

Ζ.

 

Προς τα πάνω

*ΑΝΕΒΑΙΝΑΝ ο Λαρισαίος μαζί με τη γυναίκα του στο βουνό, όπως διηγιόταν ο Δ. Ζ. χθες, περίπατος στη φύση κάπου εκεί πάνω από το Μεταξοχώρι, ξαφνικά όμως εκείνη γλίστρησε κι έπεσε μέσα στο ρέμα. Ο άντρας ανήσυχος, συνέχισε να ανεβαίνει κοιτώντας μήπως και τη βρει. Τον σταμάτησε ένας χωριανός.

-Τι έπαθες πατριώτη; Τι ψάχνεις;

-Να εδώ παρακάτω γλίστρησε κι έπεσε η γυναίκα μου στο ρέμα. Κοιτάω να τη βρω…

-Μα τι λες βρε άνθρωπε; Μπερδεύτηκες απ΄ την ταραχή; Το ρέμα προς τα κάτω πάει, εσύ τι ανεβαίνεις…

-Ααα… Δεν ξέρεις τι ανάποδη είναι η δικιά μου…

Ζ.

 

 

 

EGV PANTOS UA TO BGALO TO PALTO*-ΕΓΩ πάντως θα το βγάλω το παλτό, είπε ο δήμαρχος. Νιώθω ζεστός για εκλογές, εξήγησε.

Ζ.

 

 

 

O BOYLEYTHS KAI O ANTIPERIFERIARXHS PLAISIVNOYN*Ο βουλευτής κι ο αντιπεριφερειάρχης πλαισιώνουν τον εφημέριο του Αγίου Δημητρίου. Πάντα με τη θρησκεία…

Ζ.

 

 

 

DIPLA DIPLA STO MNHMEIO TVN LARISAIVN EBARAIVN*ΔΙΠΛΑ-ΔΙΠΛΑ στο μνημείο των Λαρισαίων Εβραίων θυμάτων των ναζί τα στεφάνια που κατατέθηκαν από την πρέσβη του Ισραήλ και τον εκπρόσωπο της γερμανικής πρεσβείας. Υψηλός συμβολισμός.

Ζ.

 

 

MEGALOY ALEJANDROY KAI KOYMA KAI H EIKONA* ΜΕΓΑΛΟΥ Αλεξάνδρου και Κούμα και η εικόνα των φυτών, όπως αποτυπώνεται στη φωτογραφία, είναι προβληματική. Δικαιολογημένα ο Δ.Π. αναρωτιέται «ποιος αρμόδιος επέλεξε φυτά που δεν αντέχουν τον χειμώνα. Θα πρέπει τώρα οι πολίτες να πληρώσουν νέα για να αντικατασταθούν; Αποτυχημένη επιλογή..», αναφέρει χαρακτηριστικά.