Αραχτοί

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2019 19:01
*ΣΥΓΧΡΟΝΗ Τέχνη με φόντο τη Μητρόπολη; Ή και εκτόνωση νέων παιδιών, το πιθανότερο. Κάτι θα πρέπει να σκαρφιστούν στον Δήμο ώστε να γλιτώσουν τα μάρμαρα από τα κάθε είδους σπρέι. Δεν είν’ ωραίο…  Ζ. *ΣΥΓΧΡΟΝΗ Τέχνη με φόντο τη Μητρόπολη; Ή και εκτόνωση νέων παιδιών, το πιθανότερο. Κάτι θα πρέπει να σκαρφιστούν στον Δήμο ώστε να γλιτώσουν τα μάρμαρα από τα κάθε είδους σπρέι. Δεν είν’ ωραίο… Ζ.

*ΠΗΓΑΙΝΑΝ για Όσκαρ τεμπελιάς οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Θέλω ρε σεις να σηκωθώ να φτιάξω ένα καφεδάκι και να την αράξω έτσι μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

***

*- ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, πόσο άνετη η καρέκλα του οδοντιάτρου. Πώς θα γίνει να πάρω μια σπίτι να βλέπω τηλεόραση; Αλλά τη θέλω ολοκληρωμένη να έχει και τη βρυσούλα να μη σηκώνομαι να βάζω νερό.

Ζ.

 

Αντικατασκοπεία

*«ΑΥΤΟΙ θα τς πιάσν αιχμάλωτοι κι δε θα καταλάβουν» ήταν το σχόλιο του αδερφέεε-Γ. Ακριβούλη για την αντικατασκοπεία Νασιακόπουλου. «Άμα ήταν να κάνω μυστική συνάντηση με τον Κομήτσα θα την έκανα μεσημέρι σε ουζερί;».

Και συνεχίζει με αφορμή χθεσινό σχόλιο, χωρίς να δίνει ωστόσο εξήγηση μήτε είδηση, προς το παρόν: «Αντικατασκοπεία χρειάζεται μόνο σε περίοδο πολέμου. Όταν η δημοκρατία λειτουργεί, όλα γίνονται στο φως και ενημερώνονται οι πολίτες. Άλλωστε, αυτό το γνωρίζουν καλά οι συνεργάτες του νυν δημάρχου, γι’ αυτό και θέλουν να συζητούν με συνεργάτες μου.

Νεότερα οσονούπω, φίλε Ζ».

 

Ελεύθερη καπνού

*Ο δικηγόρος Π. Φ. κι ο γιατρός Φ. Τ. μαζί, λένε ακριβώς τα ίδια χωρίς να γνωρίζονται οι δυο τους. Η πόλη της Λάρισας ένα απέραντο φουγάρο, η τσιγαρίλα μάς πνίγει, ο αντικαπνιστικός νόμος στα σκουπίδια. Οι αρμόδιοι για την εφαρμογή του νόμου δεν ακούν, δεν βλέπουν, δεν τους ενδιαφέρει η υγεία των πολιτών; Ο δήμαρχος Λαρισαίων, η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας και εισαγγελία Λάρισας, έχουν πειστικές απαντήσεις γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος; (Πληθαίνουν οι αντιδράσεις.)

Ζ.

 

Σαρακατσάνοι

*Η δραστήρια διοίκηση του συλλόγου Σρακατσαναίων εμπλέκεται έντονα στα αυτοδιοικητικά. Η αστραφτερή γ. γ. Χριστίνα Κοντογιάννη ανακοινώθηκε στο ψηφοδέλτιο της Ρ. Καραλαριώτου για τον Δήμο κι ο μεθοδικός πρόεδρος Παν. Κατσαρός αναμένεται να μετάσχει στο ψηφοδέλτιο Κ. Αγοραστού για την Περιφέρεια. Εν τω μεταξύ έχει ψηθεί ηχηρή σαρακατσάνικη μεταγραφή και για το πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο του Απ. Καλογιάννη στον Δήμο, όνομα που θα κάνει -λένε- αίσθηση. Ίδωμεν…

Ζ.

 

Χαράτσι

*ΓΑΛΗΝΙΟΣ ο Κώστας Πράττος απ’ τη Γαλήνη, αλλά όχι πάντα. Και πώς να είναι κάποιος όταν έρχονται τα ραβασάκια του ΓΟΕΒ. Αυτού του μάλλον ανύπαρκτου αρχαίου οργανισμού των εγγειοβελτιωτικών έργων, που τώρα πια εμφανίζεται μονάχα μία φορά τον χρόνο. Και μάλιστα σε λίγα, πολύ συγκεκριμένα χωριά. Για το χαράτσι εμφανίζεται. Αυτό που έλεγαν ότι θα καταργηθεί. Και το οποίο φέτος αυξήθηκε. Ναι, οι αγρότες έλαβαν τις ειδοποιήσεις πληρωμής με 33% αύξηση. Αντί να καταργηθεί, μπήκε και καπέλο. Χωρίς καμία εξήγηση, τι, πώς και γιατί. Μονάχα πληρώστε τόσα. Και τώρα τι πράττω, αναρωτιέται ο Πράττος μα και πολλοί άλλοι στον κάμπο.

Ζ.

 

Δίτροχος τρόμος

*ΤΟ μεροκάματο του τρόμου, συχνότερα και νυχτοκάματο, για τους ντελιβεράδες της Λάρισας. Τρέξε να προλάβεις, μόλις έφυγε η παραγγελία σας…

Αναμενόμενο να προκύψουν δυσάρεστα συμβάντα. Μεσάνυχτα Παρασκευής κοντά, όταν δύο διανομείς φαγητού συγκρούστηκαν μεταξύ τους στην Ηπείρου και Κολοκοτρώνη, ο ένας είχε παραβιάσει το STOP. Νέοι και ευλύγιστοι τη γλίτωσαν με μώλωπες παρότι σύρθηκαν κι οι δύο στο οδόστρωμα. Ευτυχώς. Ευτυχώς δεν βρέθηκε και κάποιος πεζός κοντά.

***

*ΌΜΩΣ αυτό το τρεχαλητό δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία της πόλης συνολικά. Τα παρολίγον τροχαία με πεζούς και δίτροχα στην καθημερινή ατζέντα. Πολλοί διαβάτες τρομάζουν στους πεζόδρομους, δεν ξέρουν από πού να φυλαχτούν. Ιδίως οι μιας κάποιας ηλικίας που νιώθουν ανυπεράσπιστοι. Ηρεμία και προστασία ζητούν αλλά από ποιον να τη βρουν…

Ζ.

 

Πήγε να…

*ΕΧΕΙ σκεφτεί να μην είναι ξανά υποψήφια για το δημοτικό συμβούλιο η οδοντίατρος Βιβή Τσεκούρα-Ζαχαρού. Μπορεί να την κούρασε η προεδρία του ‘’Θεσσαλικού Θεάτρου’’, είναι και κάποια επαγγελματικά της σχέδια στα σκαριά. Ωστόσο ο δήμαρχος της το ξέκοψε. Δεν υπάρχει περίπτωση, της ξεκαθάρισε ο Απ. Καλογιάννης, τονίζοντας ότι είναι ζήτημα τιμής να υπερασπιστούν το έργο τους στις εκλογές. Οπότε…

Ζ.

 

Καμία σχέση

*ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ δήλωση του παλιού αντιδημάρχου Βάιου Καραΐσκου, καθώς κάποιοι παρεξήγησαν το χθεσινό στιγμιότυπο με παράγοντες της δημοτικής αρχής: «Δεν έχω καμία σχέση με την παράταξη Καλογιάννη». (Κι εξηγούσε εν συνεχεία «εγώ έχω μια ιστορία…» και τα συναφή.)

Ζ.

 

Με φλουρί

*ΤΟΣΕΣ πίτες πρωτοχρονιάτικες κόβονται αυτές τις μέρες, ευκαιρία για συναντήσεις και γλέντια. Η συντροφιά των Λαρισαίων που είχαν αποφασίσει να βάλουν ένα αρνί σε γνωστή ψησταριά, σκέφτηκαν ότι θα έπρεπε να βάλουν κι αυτοί ένα φλουρί. Και να το πουν πρωτοχρονιάτικο αρνί. Η ιδέα εμπλουτίστηκε. Και το τραπέζι. Καλύτερα το φλουρί στο κοκορέτσι. Να κοπεί σε ίσα κομμάτια, να πάρει ο καθένας το δικό του.

Ζ.

 

4 επί 4…

*ΚΑΛΑ τις συνοικίες, τις θεωρεί εγκαταλελειμμένες ο αντιπολιτευόμενος Δημ. Γεωργάκης. Αλλά και στο κέντρο δεν τα βλέπει καλά τα πράγματα, εντοπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως στην Κύπρου και Ερμού, καράκεντρο. Μάλλον θα έχει λάβει άδεια από τον Γ. Μότσιο και υπερίπταται στην περιοχή. Ο συνταγματάρχης πάντως εντοπίζει «4 τρύπες που περιμένουν ένα δέντρο πάνω από 4 χρόνια». Για τις άδειες δενδροδόχους λέει. Λογικά, θα τον αποκρούσει αύριο ο αντιδήμαρχος Γ. Ζαούτσος. (Τα κενά πάντως εκεί είναι πολύ περισσότερα, καμιά δεκαριά, ίσως θα πρέπει ο Δήμος να την κηρύξει αναδασωτέα την περιοχή.)

Ζ.

 

Ορεξάτοι

*ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας όπως πάντα σε κέφια. Άλλωστε ο καλός ο άνθρωπος είναι που έχει και όρεξη.

- Θα πάω ρε σεις να παίξω τα κιλά μου στο καζίνο. Μόνο έτσι υπάρχει περίπτωση να τα χάσω.

***

*- ΟΧΙ ρε παιδιά, αν μπορείτε δείξτε μου έναν που χόρτασε με ψάρι και σαλάτα…

***

*-ΤΙ θα μου πάρεις για του Αγίου Βαλεντίνου;

-Καναδυό κιλά κοψίδια για την Τσικνοπέμπτη.

Ζ.

 

Στο Επιμελητήριο

*ΑΦΗΣΕ να περάσουν λίγες μέρες, κατόπιν ωρίμου σκέψεως δηλαδή, ο γνωστός Λαρισαίος παράγοντας καταθέτει τη γνώμη του. Σημειωτέον ότι δεν έχει να κερδίσει κάτι στο Επιμελητήριο. Χαρακτηρίζοντας λοιπόν ενδιαφέροντα τον λόγο του προέδρου Σωτ. Γιαννακόπουλου, αναρωτιέται γιατί πρέπει να παίρνουν τον λόγο στην ετήσια εκδήλωση διάφοροι άσχετοι όπως οι βουλευτές, για να μεταφέρουν την κομματική τους γραμμή, ενίοτε και άγαρμπα. Προφανώς η άποψή του ενισχύεται κι από τον βουλευτικό καυγά που προέκυψε φέτος στην αίθουσα.

Θεωρεί λοιπόν ότι καλό είναι να μιλούν ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος εφόσον είναι παρόντες και ίσως ένας ακόμη πρόεδρος κάποιου όμορου φορέα, εκ περιτροπής κάθε χρόνο.

Ζ.

 

Οι βιομήχανοι

*Ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων, πάλι, φέτος έκοψε πρώτη φορά πίτα. Κι άρχισαν τα αστειάκια για το γεγονός.

- Μέχρι τώρα, ο ΣΘΕΒ δεν έκοβε πίτα διότι την ήθελε ολάκερη…

- Πιο ανοιχτοχέρης ο Νταβέλης, οι προηγούμενοι πρόεδροι απέφευγαν τα έξοδα, ‘’δεν βγαίνω μάνα μ’, δεν βγαίνω…’’.

-Βρε μήπως αποφάσισαν να γιορτάσουν την έξοδο από τα μνημόνια;

Ζ.

 

Έξι τουλάχιστον

*- ΟΙ εκλογές είναι γένους θηλυκού. Όπως και οι κάλπες και οι ψήφοι…

Όμως ο Λαρισαίος αλλού επικέντρωνε. Ότι στις επόμενες βουλευτικές, η αναμέτρηση θα γίνει στο γήπεδο του Δικηγορικού συλλόγου. Τουλάχιστον έξι δικηγορίνες θα αναμετρηθούν.

- Οι γαλάζιες Λένα Αξιόγλου, Στέλλα Μπίζιου και Αθηνά Σιαφαρίκα από τη μια κι από την άλλη οι πράσινες Μαρία Γαλλιού και Ευαγγ. Λιακούλη. Λογικά θα προκύψει και η κόκκινη Μαρία Γαβαλά…

Ζ.

 

Διθύραμβος

*ΕΥΛΟΓΗΣΕ ο Έκτ. Νασιώκας τον Παν. Γούλα ως υποψήφιο δήμαρχο. Κι η δημοτική παράταξη του πρώην υπουργού συντάχθηκε μαζί του. Με μία οικειότητα στην ανακοίνωση «για τον Παναγιώτη», ο οποίος άλλωστε ήταν μέλος της εξαρχής. Επιπλέον, σαράντα χρόνια φίλοι και συνεργάτες στην πολιτική, το αναφέρει στη δήλωσή του κι ο Ε. Νασιώκας.

***

*ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ διθύραμβος για τον Π. Γούλα. Που είναι καλός, είναι χρυσός, έχει τις χάρες όλες, που είναι και τεράστιος είπαν, έπαινοι με τη σέσουλα, τόσο που μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος, μα πού τον είχαν κρυμμένο τόσα χρόνια, γιατί δεν τον έβαζαν εκείνον μπροστά, να δουν κι αυτοί κι η πόλη χαΐρι και προκοπή.

Ζ.

 

Μύγδαλα

*ΕΙΧΕ πάει ο Λαρισαίος πλασιέ στο σπίτι μιας γριάς για να της πουλήσει βιβλία. Όπως κάθονταν και κουβέντιαζαν είδε κάτι αμυγδαλάκια σε ένα μπολ και τα λιγουρεύτηκε.

-Θα μπορούσα να πάρω μερικά;

- Φάε όσα θες παιδάκι μου…

Εκείνη παρέα ήθελε και κουβέντα. Ξεχάστηκε ο νεαρός και τα έφαγε όλα. Μόλις το συνειδητοποίησε ένιωσε λιγάκι άβολα.

-Χίλια συγγνώμη, τα έφαγα όλα…

-Δεν πειράζει, παιδάκι μου… Από τη μέρα που έβγαλα τα δόντια μου και έβαλα μασέλες δεν μπορώ να φάω τίποτε σκληρό. Γλύφω τη σοκολάτα, και τα αμύγδαλα τα αφήνω.

Ζ.

 

---------------------------------------

 

EPI TVN EPALJEVN AGORASTOS

*ΕΠΙ των επάλξεων γιόρτασε ο Κ. Αγοραστός, μέσα στην καθημερινότητα των υποχρεώσεων. Εκεί λοιπόν στην εκδήλωση του ΣΘΕΒ, το είχαν μάθει ότι είχε γενέθλια και τον περίμεναν καταλλήλως. Γιορτή στο φτερό δηλαδή, στιγμιαία.

Ζ.

 

 

ANURVPOI SKEPTOMENOI KAI DIALLAKTIKOI

*ΑΝΘΡΩΠΟΙ σκεπτόμενοι και διαλλακτικοί, πολύ γρήγορα βρήκαν σημεία επαφής και κοινό βηματισμό για την πόλη τους.

 

 

ANTIPALOI STO KYNHGI TOY STAYROY

*ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ στο κυνήγι του σταυρού, αν και η τρισταυρία εξομαλύνει τα πράγματα, μαζί όμως στην προσπάθεια για την πρόοδο της κοινωνίας, ο γιατρός κι η δικηγορίνα, δίπλα-δίπλα στις επάλξεις του ΚΙΝΑΛ η Μαρία Γαλλιού κι ο Κ. Μπαργιώτας.

Ζ.

 

 

ME TON PROSHKONTA SEBASMO NESTOR

*ΜΕ τον προσήκοντα σεβασμό ο κομαντάντε Νέστορ μπροστά στην Ιατρική Σχολή, με τον πρόεδρο Θαν. Γιαννούκα και τον αντιπρόεδρο Χρ. Χατζηχριστοδούλου, ξέρουν επιπλέον κι αυτοί καλά από επαναστατικές τακτικές.

Ζ.

 

 

KAUVS O LARISAIOS PROXVROYSE

*ΚΑΘΩΣ ο Λαρισαίος προχωρούσε στη δεύτερη εβδομάδα της δίαιτας, άρχισαν οι παραισθήσεις.

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass