Χαρτομάντιλα

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2019 19:45
• ΔΕΝ θα μπορούσε να μην επισκεφθεί τα μπλόκα των αγροτών η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου. Διαχρονική η στήριξή της, από την εποχή που ήταν αντινομάρχης Λάρισας. Στη σύσκεψη του Σαββάτου στο μπλόκο της Νίκαιας μαζί με τον πρώην δήμαρχο Κ. Τζανακούλη τα είπαν και για τις εκλογές στον Δήμο.   • ΔΕΝ θα μπορούσε να μην επισκεφθεί τα μπλόκα των αγροτών η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου. Διαχρονική η στήριξή της, από την εποχή που ήταν αντινομάρχης Λάρισας. Στη σύσκεψη του Σαββάτου στο μπλόκο της Νίκαιας μαζί με τον πρώην δήμαρχο Κ. Τζανακούλη τα είπαν και για τις εκλογές στον Δήμο.

* ΜΕ τα μπουφάν στον ώμο κυκλοφορούν οι Λαρισαίοι τα μεσημεράκια.

Ανοιξιάτικος ο καιρός, ξεθάρρεψαν κι οι μεγαλύτεροι, άρχισαν να κάθονται έξω για καφέ και τσιπουράκι... Αλλά δίπλα στο κινητό να και τα χαρτομάντιλα, όλη η πόλη φρρρρρ τη μύτη. Υπουλες αυτές οι ζεστούλες, ταμάμ για να αρρωστήσει ο κόσμος.

* * *

* ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ οι γυναίκες πάνε δουλειά, μαγειρεύουν για την οικογένεια, βγαίνουν για καφέ, ποτό, ατσαλάκωτες και λαμπερές.

Αρρωσταίνουν οι άντρες και φωνάζουν τη μαμά τους να τους γιατροπορέψει και να περιποιηθεί τα βλαστάρια της, υπάρχει η περίπτωση δε να φωνάξουν τον συμβολαιογράφο για τη διαθήκη γιατί είναι γνωστό ότι ένα κρυολογηματάκι μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον άντρα ασθενή.

ΘΑ.

 

Προς προσχώρηση

*ANOIXTO παράθυρο στην προσχώρησή του στον ΣΥΡΙΖΑ, ακριβέστερα στην κοινοβουλευτική του ομάδα, άφησε ο Βασ. Κόκκαλης συζητώντας με τον Ν. Χατζηνικολάου χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΑNT1».

Προσκεκλημένος μάλιστα στο στούντιο, μεγαλεία για τον Λαρισαίο, που το πρωί η «ΕτΔ» είχε κεντρικό θέμα τη συνέντευξή του στον Γ. Ρούστα. Ρωτήθηκε λοιπόν ο υφυπουργός, με αφορμή τη χθεσινή δήλωσή του για προσμέτρηση της ψήφου του στην πλειοψηφία της Βουλής, αν πρόκειται να προσχωρήσει στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αν ο ίδιος είναι αριστερός επίσης. Απ’ αυτό το τελευταίο ξέφυγε λέγοντας ότι οι ΑΝΕΛ θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί «σε ένα κεντρώο ή κεντροδεξιό κόμμα», μίλησε για την καλή σχέση που έχει αναπτύξει με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της κυβερνητικής συνεργασίας όλα αυτά τα χρόνια και για την προσχώρηση είπε ότι «θα εξεταστεί εν ευθέτω χρόνω». (Άρα;)

Ζ.

 

Ουκ έστιν

* «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ» αυξάνονται οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τον Δήμο Λάρισας. Υποψήφιοι δήμαρχοι λοιπόν - μέχρι σήμερα - είναι: Ο νυν δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης Ντ. Διαμάντος και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΚΚΕ, Π. Κρίκης.

Με την παράταξη Νασιώκα, επικεφαλής πλέον, ο Παν. Γούλας θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Oπως έχει δηλώσει πως θα είναι, πραγματοποιώντας μάλιστα επαφές και ο Νίκ. Γαμβρούλας. Το ίδιο λέει, ανακοινώνοντας μάλιστα και υποψήφιους και ο Γ. Μπαρτζώκης ενώ ανακοινώθηκε και η κάθοδος της παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν», χωρίς να είναι βέβαιο πως επικεφαλής θα τεθεί ο Δημ. Τσιάρας. Οκτώ τον αριθμό, καλά να είμαστε.

Το πόσοι βεβαίως θα φθάσουν στην κάλπη, με ψηφοδέλτια είναι άλλο θέμα. Με τη διευκρίνιση ότι δεν είναι απαραίτητο να έχουν υποψήφιους σε όλες τις κοινότητες. Αρκεί να έχουν στο κεντρικό, στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Β.Κ.

 

Πρώτη φορά

* ΣΤΟ μικρό όνομα ενός εκ των 52 που υπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» αφορά μια διόρθωση. Η παράταξη λοιπόν ανακοίνωσε πως τη διακήρυξη υπογράφει ο Χρήστος Παπάς ενώ το σωστό είναι πως υπογράφει, ο Κώστας Παπάς.

Οι υπογράφοντες συστήνονται ως «Κοινοτιστές» - με παραπομπές στον Ιωνα Δραγούμη - ενώ πολιτικά αυτοπροσδιορίζονται στον «πατριωτικό» χώρο. Μιας και το έφερε λοιπόν η κουβέντα, μεταξύ των 52 - ενδεικτικά να αναφέρουμε - περιλαμβάνονται ο Πέτρος Ιωάννου που υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με το ΕΠΑΜ του Δημ. Καζάκη, ο έμπορος Δημήτρης Μητσιούλης στέλεχος του ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη και η δικηγόρος Δέσποινα Σβερώνη που υπήρξε και βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Λάρισα ενώ σήμερα – λέγεται πως - δεν ανήκει στη Χρυσή Αυγή.

Και οι άλλοι για να μην αδικηθεί κάποιος προφανώς και θα έχουν τη δική τους κοινωνική και πολιτική δράση, παρεμβάσεις, αρθρογραφία κλπ. Τα υπόλοιπα όταν η παράταξη παρουσιάσει προγραμματικές θέσεις, υποψήφιο κλπ, κάτι που αναμένεται να συμβεί έως τις 20 Φεβρουαρίου. Εκείνο ωστόσο που πρέπει να σημειωθεί είναι πως - αν δεν μας απατά η μνήμη - τα τελευταία χρόνια στις δημοτικές εκλογές στη Λάρισα θα είναι η πρώτη φορά που θα μετάσχει παράταξη από τον «πατριωτικό» χώρο...

Β.Κ.

 

Μπούφος

* ΠΗΡΕ ο Λαρισαίος τηλέφωνο στην εφημερίδα «έχω πληροφορίες ότι ο μπούφος δεν πέθανε από ηλεκτροπληξία» οι πρώτες του κουβέντες ειπωμένες με μεγάλη σοβαρότητα στον δημοσιογράφο, για να συνεχίσει στον ίδιο τόνο «τα σουτ των επιθετικών της ΑΕΛ ευθύνονται για την τύχη του πουλιού. Μα χάνεται αυτό ρε Μιλοσάβλιεβιτς!» ξέσπασε ο χριστιανός για την ήττα στο 89’, βαρύ να το τρως στο τελευταίο λεπτό.

ΘΑ.

 

Πολιτικοί

«κυνηγοί»

* ΤΑ μεγαλύτερα ψέματα –σύμφωνα με τον Μπίσμαρκ- λέγονται «ύστερα από το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έσπευσε όμως να διαψεύσει, έστω κατά το ένα τρίτο, το απόφθεγμα του Γερμανού πολιτικού. Χαιρετίζοντας στη χοροεσπερίδα του Συλλόγου Κυνηγών Λάρισας, σημείωσε: «Σύμφωνα με τον αστικό μύθο οι κυνηγοί λένε περισσότερα ψέματα από τους πολιτικούς. Δεν το πιστεύω είπε...» για να προσθέσει πριν του γυρίσει μπούμερανγκ: «...όχι μόνο γιατί εγώ δεν λέω ψέματα αλλά γιατί έχω καλούς φίλους κυνηγούς που προτιμούν να σε στενοχωρήσουν παρά να σου πουν ψέματα». Και ποιος θα διαφωνήσει –ως προς το πρώτο- μαζί του. Πόσο μάλλον όταν έχουμε μπει ήδη σε περίοδο κατά την οποία οι πολιτικοί «κυνηγούν» την ψήφο...

Δ.Χ.

 

Πινόκιο

* ΤΟ ότι η πολιτική ζωή διαθέτει άφθονους «Πινόκιο», είναι γνωστό. Ίσως να φταίει το ότι οι πολιτικοί μιλούν πολύ, ακόμη κι όταν δεν έχουν κάτι να πουν. Και μοιραία πέφτουν σε αντιφάσεις, προσπαθούν να διορθώσουν, να ανασκευάσουν και συχνά τα περιπλέκουν ακόμη περισσότερο. Αν το παραμύθι ήταν αληθινό τότε πολλοί θα έψαχναν να βρουν μέρος να κρύψουν τη μύτη τους. Όμως δυστυχώς το ψέμα είναι μέσα στην καθημερινότητά μας, αρέσει δεν μας αρέσει.

Να ένα παράδειγμα του «πολύ» κ. Παντελή Κυπριανού, μέχρι πρότινος δεξί χέρι του υπουργού Παιδείας και νυν προέδρου της ΑΔΙΠ. Παραιτήθηκε από τη θέση του συμβούλου, βάζοντας πλώρη για έναν θεσμό που μέχρι πρότινος απαξίωνε τόσο ο ίδιος όσο και ο υπουργός, ο διορισμός-τοποθέτησή του δεν έγινε μετά βαΐων και κλάδων, κάτι που προφανώς τον οδήγησε σε σφάλματα. Η «Ε» είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά τότε μαζί του για μια διευκρινιστική δήλωση αναφορικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση, καθώς κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες μιας και ήταν λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μας είχε δηλώσει λοιπόν ότι καμία σχέση δεν είχε η παραίτησή του με τις συγχωνεύσεις και ότι απλώς είχε άλλα σχέδια για Ελλάδα και εξωτερικό. Αυτά είπε τότε.

Όταν όμως η βουλευτής της ΝΔ κ. Ν. Κεραμέως τον ρώτησε στην επιτροπή σχετικά με το δημοσίευμα της «Ε» και τα σχέδιά του, εκείνος όπως γίνεται συνήθως με πολλούς πολιτικούς –αφού αυτή φαντάζονται είναι μια εύκολη λύση- τα έριξε στον δημοσιογράφο. Λέγοντας ότι η δήλωσή του στην «Ε» ήταν «μην ασχολείστε με αυτό» και με λίγα λόγια άφησε να εννοηθεί ότι παραποιήθηκαν τα όσα... δεν είπε. Φυσικά και τα είπε. Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, καθώς όλα γίνονται για την καρέκλα, όμως υπάρχει και ένα όριο. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Κυπριανός είναι ένας σπουδαγμένος άνθρωπος με εντυπωσιακό βιογραφικό, το οποίο επικαλείται συχνά πυκνά, η στάση του επιβεβαιώνει αυτό που έχει αποδειχθεί πολλάκις: ότι οι σπουδές ουδεμία σχέση έχουν με τη μόρφωση.

Ν.Π.

 

Βαφτίσια

* ΚΑΙ ενώ για το ΤΕΙ της Θεσσαλίας κίνησαν γη και ουρανό για να προχωρήσει η συγχώνευσή του με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο ΤΕΙ της Κρήτης όχι μόνο δεν «άνοιξε ρουθούνι», αλλά οι διαδικασίες γίνονται με απίστευτες ταχύτητες. Έτσι τώρα η επιτροπή ασχολείται με το όνομα. Μεσογειακό, Μινωικό ή Πανεπιστήμιο Ανατολικής Κρήτης; Μάλιστα λέγεται ότι το νέο Πανεπιστήμιο Κρήτης, εκτός απροόπτου, θα ενταχθεί στο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ. Άντε να δούμε τι θα δούμε στα φετινά μηχανογραφικά.

Ν.Π.

 

Φουρτούνα

* «ΣΥΓΓΝΩΜΗ, θα μπορούσατε να κατεβάσετε το κινητό σας;». Πολλοί είναι αυτοί που αντί να απολαύσουν τη στιγμή στις διάφορες παραστάσεις επιλέγουν να τη βιντεοσκοπήσουν με τα κινητά τους, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την οπτική πρόσβαση για τον άνθρωπο που κάθεται από πίσω τους. Μάλιστα το περασμένο Σάββατο θεατής βιντεοσκοπούσε τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών με τάμπλετ (!), ευτυχώς τον αντιλήφθηκε κάποιος υπεύθυνος, ειδοποίησε τον υπάλληλο του Ωδείου κι αυτός έκανε την απαραίτητη παρατήρηση κι έτσι απόλαυσε κι από πίσω το υψηλού ποιότητας θέαμα. Γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν σαν επιβάτης σε πλοίο με φουρτούνα, μια από δω το κεφάλι και μια από κει... ΘΑ.

 

Καλοκαιρία

* ΜΕΤΑ από ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες, που πρόσφερε ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη μουντάδα του χειμώνα, επιστροφή στην κανονικότητα...

Και μόνο δύο μέρες καλοκαιρίας έφτασαν για να αναπολήσουν πολλοί το καλοκαίρι και συνειρμικά να ανάψουν οι συζητήσεις για τα έργα 3 εκατομμυρίων ευρώ, που θα γίνουν στα παράλια του Δήμου Αγιάς

από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον δήμο και με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ποδηλατόδρομοι, γέφυρες, χώροι πρασίνου, πεζοδρόμια, περιλαμβάνουν οι μελέτες τους και εντυπωσιάστηκαν οι περισσότεροι αναγνώστες διαβάζοντας προχθές το σχετικό ρεπορτάζ της «Ε». Τον ενθουσιασμό όμως ακολουθούσε η αγωνία: «Δεν μας είπαν πότε θα αρχίσουν και το σημαντικότερο ποτέ θα τελειώσουν;»

Λ.Κ.

 

Εκθεση

* ΜΙΑ εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας. Ο δικός μας Βασίλης Αγοραστός εκθέτει φωτογραφίες από συναυλίες ιερών τεράτων της μπλουζ σκηνής τις οποίες έχει παρακολουθήσει. B.B. King, Koko Taylor, Albert King, Junior Wells, Screamin Jay Hawkins είναι μερικοί μόνο απ’ αυτούς που αναπαύονται στα αναλόγια του Ωδείου. Ασπρόμαυρες οι φωτογραφίες, σε μια έκθεση με ψυχή, συναίσθημα και ρυθμό, σαν τα μπλουζ που ακούει κι ο Βασίλης...

ΘΑ.

 

Δείγμα

* ΑΥΤΟ και αν είναι άξιο προσοχής. Την ώρα που ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός υποδεχόταν χθες τον επίτροπο Υγείας στο υπουργείο και στη συζήτηση υπήρχε στην ατζέντα η πολιτική κατά του καπνίσματος –Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου γαρ- τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνταν με τις χορευτικές ικανότητες του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη στην πίστα νυχτερινού κέντρου αλλά και τη μαγκιά που υποδήλωνε το ζεϊμπέκικο και το αναμμένο τσιγάρο στο στόμα του.

Φυσικά οι χορευτικές ικανότητες και η διασκέδαση του υπουργού ελάχιστη σημασία έχουν, όμως το βίντεο που ανήρτησε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της κατάφωρης παραβίασης του αντικαπνιστικού νόμου από τον άνθρωπο που εκ της θέσεώς του έχει ταχθεί να τον υπερασπίζεται και να τον εφαρμόζει.

Δηλαδή ο νόμος ισχύει για όλους αλλά ο ίδιος διατηρεί το δικαίωμα να εξαιρείται, να τον παραβιάζει και να επαίρεται ότι το κάνει! Δείγμα πολιτικής...

Δ.Κ.

 

Κουρελού

* ΤΑ περί κυβέρνησης κουρελού απαντήθηκαν χθες από την κυβέρνηση η οποία σημείωνε πως «κατέρρευσε το αφήγημα». Καθώς «και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφος τους θα καταμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ».

Όσο η αντιπολίτευση θα επικεντρώνεται σε τέτοια άστοχα θέματα, άλλο τόσο η κυβέρνηση θα μετατρέπει σε... κουρέλι την κριτική της. Πήγαν να αποδείξουν ότι ο πρωθυπουργός «εκβιάζεται» και ο Αλ. Τσίπρας έστειλε επιστολή στο πρόεδρο της Βουλής, να μην γίνει καμία αλλαγή στον κανονισμό. Είναι η πολλοστή φορά που, οι της αντιπολίτευσης πάνε για μαλλί και βγαίνουν κουρεμένοι. Αλλά για τις γκαζόζες θα κάνουν κριτική, για τα μνημόνια τι να πούνε...

Β.Κ.

 

Πόρσε

* ΣΤΟ Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, Θαν. Νταβούρας «τέσσερις ομπρέλες κοστίζουν 500 ευρώ και τρία καπάκια για τουαλέτες, 550 ευρώ.

Λογικά το βράδυ που θα πάω για Υπηρεσία, αντί για το συνηθισμένο περιπολικό θα βρω... Πόρσε» καταλήγει ο κ. Νταβούρας. Είναι δυνατόν τέτοιες εποχές να δαπανώνται τέτοια ποσά για να αγοράσουν ομπρέλες, όπως καταγγέλλεται από τον πρόεδρο της ΕΑΛ και μέλος της διοίκησης της ΠΟΑΣΥ; Προς το παρόν να φροντίσουν για την προμήθεια οχημάτων που θα αντικαταστήσουν τον απαρχαιωμένο και κατ’ επέκταση επικίνδυνο στόλο.

Σήμερα στη Λάρισα όσοι καλούνται να αναλάβουν Υπηρεσία με περιπολικά που έχουν συμπληρώσει πάνω από 500.000 χλμ (και βάλε), παραλαμβάνουν και ένα λίτρο λάδι για συμπλήρωμα καθ’ οδόν...

Β.Κ.

 

Κειμηλιοφυλάκειο

* ΕΓΙΝΑΝ μεγάλες και πολύχρονες προσπάθειες, για να συγκεντρωθεί, να συντηρηθεί και τελικά να εκτεθεί ένα σημαντικό μέρος του πλούτου εικόνων και άλλων εκκλησιαστικών κειμηλίων, των ναών της ευρύτερης περιοχής της Αγιάς, σε έναν χώρο που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Αντωνίου στην Αγιά.

Ήταν όραμα και ένας μεγάλος στόχος του Αρχιερατικού Επίτροπου Αγιάς, Δρ. Βυζαντινής Ιστορίας, αρχ. Νεκτάριου Δρόσου, ο οποίος τελικά με τη στήριξη και του Δήμου Αγιάς, κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο και να δώσει στην τοπική κοινωνία ένα κειμηλιοφυλάκειο, μοναδικό τουλάχιστον για τα δεδομένα της Θεσσαλίας.

Ο χώρος του είναι επισκέψιμος και αναμφίβολα αποτελεί πρόκληση η γνωριμία με τον θησαυρό του.

Οι Αγιώτες μπορούν κάλλιστα να παινευτούν ότι κρατούν ζωντανή την ιστορική γνώση για τις επόμενες γενιές.

 Λ.Κ.

 

Σιλουέτα

* ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι υποψήφιοι των εκλογών αυτή την περίοδο, αφού με τόσες πολλές εκδηλώσεις που γίνονται για κοπή βασιλόπιτας είναι βέβαιο ότι κινδυνεύει η σιλουέτα τους. Είναι τόσες πολλές οι εκδηλώσεις για κοπή πίτας, που ορισμένοι έχουν χάσει το μέτρημα πια και ακόμη και ψωμί στο σπίτι τους να κόψουν, το σταυρώνουν και περιμένουν να δουν ποιος κέρδισε το φλουρί.

Ν.Π.

 

Τρύπα με μπάζα

* ΠΑΕΙ καιρός από τότε που εταιρεία τηλεφωνίας τοποθέτησε το «καφάο» της στο πεζοδρόμιο της Ηρ. Πολυτεχνείου πριν τη συμβολή της με την Παναγούλη.

Απέμεινε να χάσκει μια τρύπα στο πεζοδρόμιο, αλλά και μπόλικα μπάζα. Ποιος να ενδιαφερθεί;

 

Πού είναι ο ΟΤΕ;

* ΕΝΝΙΑ ολόκληρες μέρες χωρίς τηλέφωνο συμπλήρωσαν στα Νάματα. Τιμωρία τους έχουν απ’ τον ΟΤΕ; Που έχει ειδοποιηθεί αλλά... Άνθρωποι οι πιο πολλοί ηλικιωμένοι, δίχως κινητά ή άλλους τρόπους επικοινωνίας, περιμένουν καρτερικά.

Και να πεις ότι βρίσκονταν σε καμιά χαράδρα του Ολύμπου, καταμεσής στον κάμπο, μπορεί να φτάσει πολύ εύκολα το συνεργείο.

Ζ.

 

 

TO DENTRO THS FVTOGRAFIAS BRISKETAI STHN ARXH THS ODOY• ΤΟ δέντρο της φωτογραφίας βρίσκεται στην αρχή της οδού 23ης Οκτωβρίου με τις πλάκες στη δενδροδόχο, τμηματικά να καταστρέφονται από τις ρίζες του. Με περίοικους και περαστικούς να διαμαρτύρονται. Ειδικοί δεν είμαστε αλλά το πρόβλημα με τις ρίζες δέντρων πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ξεχωριστής μελέτης. Αφού «δεν υπάρχει» πεζοδρόμιο στη Λάρισα που να μην έχει σπασμένες πλάκες από ρίζες. Καλό το πράσινο, ακόμη καλύτερα τα πεζοδρόμια χωρίς παγίδες. Ας το εξετάσουν λοιπόν οι ειδικοί και ας αποφανθούν...

Β.Κ.

 

 

 

TO JEKAUARISE O LARISAIOS YPOYRGOS GIA NA MHN YPARXOYN

• ΤΟ ξεκαθάρισε ο Λαρισαίος υπουργός για να μην υπάρχουν παρερμηνείες για την αρχή της δεδηλωμένης. Έστειλε λοιπόν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και δηλώνει ότι δίνει θετική ψήφο μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε νομοσχέδιο, που ψηφίζεται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία.

Ναι σε όλα (;) λοιπόν γραπτώς (και με αποδείξεις) για να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες και ανησυχίες. Με τον υπουργό τυπικά ανεξάρτητο αλλά ουσιαστικά ενταγμένο στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass