Πάλι βρέχει...

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2019 19:45
• ΤΟΥΣ ενώνουν πολλά, όχι κατ’ ανάγκην ιδεολογικά τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Τυρνάβου. Τους ενώνει κυρίως η θέληση για προσφορά στον τόπο. Ο Κ. Αγοραστός κι ο Παν. Σαρχώσης δέχτηκαν ευχαριστίες από τον αρχιερατικό επίτροπο Αμπελώνα Νεκτάριο Φωκίδη μετά την ανακοίνωσή τους για την αποκατάσταση του τρούλου στην Παναγία.  Κ.Τσ. • ΤΟΥΣ ενώνουν πολλά, όχι κατ’ ανάγκην ιδεολογικά τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Τυρνάβου. Τους ενώνει κυρίως η θέληση για προσφορά στον τόπο. Ο Κ. Αγοραστός κι ο Παν. Σαρχώσης δέχτηκαν ευχαριστίες από τον αρχιερατικό επίτροπο Αμπελώνα Νεκτάριο Φωκίδη μετά την ανακοίνωσή τους για την αποκατάσταση του τρούλου στην Παναγία. Κ.Τσ.

* ΔΕΝ χρειάστηκε παρά πεντέξι μέρες φέτος ο Φλεβάρης για να τρυπήσει τον ουρανό.

Άρχισε να στάζει, μετά πλημμύρισε ο τόπος. Ευεργετικές βροχές Φεβρουαρίου ίσον νερά Απριλίου.

* * *

* - ΒΡΕΧ’ ολ ‘ν ώρα...

- Μσκιδ’ γίγ’καμι. (Υπάρχουν και διερμηνείς ένα σωρό.)

* * *

* ΔΕΝ είναι όμως τα πράγματα ακριβώς όπως τα λένε. Κι έγραψε ο Λαρισαίος.

- Αυτή η νέα σφοδρή κακοκαιρία με έντονες βροχές χωρίς βροχές, πρέπει να είναι ελληνική πατέντα.

Ζ.

 

Με άλλο όνομα

* ΩΣ «Προοδευτική Συμμαχία» φαίνεται ότι θα κατέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, λέει, έχουν αποφασίσει να συγκροτήσουν το προαναφερθέν σχήμα στην Ελλάδα και αρχές Μαρτίου ο επικεφαλής της ευρωομάδας τους, Ούντο Μπούλμαν, θα βρεθεί στην Αθήνα για να μιλήσει σε σχετική εκδήλωση μαζί με τον Δημήτρη Παπαδημούλη και τη Λούκα Κατσέλη, ενώ, όπως όλα δείχνουν το «παρών» θα δώσει και ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, ο ευρωβουλευτής της «Ελιάς» Νίκος Ανδρουλάκης προσκλήθηκε αλλά αρνήθηκε να παραστεί. Το θέμα το έχουν στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, που οι Ευρωπαίοι σύντροφοι τούς σπρώχνουν άσπλαχνα στην αγκαλιά του Τσίπρα.

 Ζ.

 

Ο κύριος

καθηγητής

* ΤΡΙΑΝΤΑ χρόνια από την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής, έφτασε λένε το πλήρωμα του χρόνου να στείλει η Λάρισα έναν πανεπιστημιακό στη Βουλή. Ο ίδιος δεν έχει πει κάτι, αλλά πολλοί πλέον θεωρούν δεδομένο ότι ο Θεόφιλος Καραχάλιος θα δεχτεί και θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ. Ο καθηγητής Ορθοπαιδικής θεωρείται ότι θα ενδυναμώσει το γαλάζιο ψηφοδέλτιο, καθώς είναι από κείνους που θα φέρουν ψήφους στο κόμμα, δεν θα ψαρεύει στην υφιστάμενη δεξαμενή όπως άλλοι.

Ζ.

 

107, χθες...

* - ΜΕΤΡΑΕΙ μέρες ο Μητσοτάκης...

Έπαιζε με τις λέξεις ο Λαρισαίος. Είχε όμως να πατήσει καθώς ο αρχηγός της αντιπολίτευσης είχε πει προχθές το περίφημο «σε 108 μέρες ο λαός θα απαντήσει στον Τσίπρα...».

- Να αγόρασε άραγε και τσατσάρα; Στον στρατό μετρούσαμε έτσι. Αλλά κι αυτός μπούχτισε περιμένοντας, απ’ την αντιπολίτευση θέλει να απολυθεί.

* * *

* Ο άλλος όμως από δίπλα το σοβάρεψε.

- Ο Κυριάκος νομίζει ότι αφού ανέλαβε πρόεδρος της ΝΔ θα γίνει οπωσδήποτε και πρωθυπουργός. Να περάσει ο καιρός μονάχα. Ξεχνάει ότι πρέπει οπωσδήποτε να μεσολαβήσουν εκλογές, που πρέπει και να τις κερδίσει κιόλας...

 Ζ.

 

Πάλι

* ΤΟ άκουσαν όλοι στα πλάνα από την Άγκυρα. «Nice to meet you», είπε ο Τσίπρας στον Ερντογάν, πρώτη φορά τον έβλεπε; Κι άρχισε πάλι το «λαναρείο» με τα αγγλικά του Έλληνα.

 Ζ.

 

Πριν τα μπλόκα

* ΣΕ ανύποπτο χρόνο ο Βασίλης Κόκκαλης έβαλε στις θεσμικές «ράγες» το ζήτημα της τιμής στο βαμβάκι. Θέμα παρέμβασης δεν τίθεται μεν, για αυτονόητους λόγους, όμως ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφάσισε να δει αντισυμβατικά την υπόθεση. Να βρει δηλαδή τη μέση οδό και να φέρει αγρότες και εκκοκκιστές σε μία «συμφωνία κυρίων» όπου άπαντες θα συνομολογούν τους όρους με τους οποίους θα καθορίζεται η τιμή στον ελληνικό «λευκό χρυσό». Έτσι, η επιστολή προς την καθ’ ύλην αρμόδια Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τον περασμένο Δεκέμβριο, πολύ πριν τα μπλόκα, έδειξε τον δρόμο που πλέον έγινε μονόδρομος. Προς έναν οδικό χάρτη με ενδεικτική τιμή προϊόντος.

 

Για ν’ αλλάξουν

* - ΠΕΝΤΕ λεπτά διάλειμμα, ανακοινώνει ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης. Για ν’ αλλάξουν θέση οι βουλευτές στα έδρανα. (Αν και δεν χρειάζεται τόσος χρόνος, μερικοί έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι διακτινίζονται).

 Ζ.

 

Σύμπτωση

* ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ στην εκδήλωση των αποστράτων αστυνομικών, ο Απ. Παπαπαρίσης με την ιδιότητα του προέδρου των αποστράτων αξιωματικών ΤΧ Σώματος, κλήθηκε από τον οικοδεσπότη πρόεδρο Θεοδ. Χρυσόμαλλο να παραδώσει το βραβείο σε κάποια μαθήτρια. Το κορίτσι απουσίαζε και το παρέλαβε ο πατέρας της Νίκος Πολύζος. Ο οποίος έσκυψε και του θύμισε ότι και το 2014, στην ίδια εκδήλωση, ο ίδιος του είχε επιδώσει το βραβείο για τον γιο του, που είχε εισαχθεί στη ΣΣΕ. Απίστευτο;

Ζ.

 

Λύσεις βαρύτητας

* ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ λύσεις οι Λαρισαίοι μιας κάποιας βαρύτητας.

- Από τότε που ξεκίνησα βρε παιδιά να χρησιμοποιώ το «Φωτοσόπ» στον υπολογιστή έχασα 17 κιλά. Και συνεχίζω.

* * *

* - ΈΧΕΙΣ πάρει κιλά;

- Μπα... Στα ίδια είμαι.

- Η ζυγαριά τι λέει;

- Τώρα γιατί μπλέκεις τρίτους στην κουβέντα...

* * *

* - ΆΜΑ βγαίνω έξω, βρε σεις, πίνω. Άμα μένω μέσα τρώω. Καμιά σωτηρία, πουθενά.

Ζ.

 

Ο αστάθμητος

* Η έντονη κινητικότητα δεν έλειψε ποτέ το τελευταίο διάστημα στα πολιτικά δρώμενα του Δήμου Αγιάς. Τελικά οι δύο παλιοί αντίπαλοι έχουν πάρει ξανά θέση μάχης. ‘’Αστάθμητος παράγοντας’’ χαρακτηρίζεται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Ευθυμίου. Ο οποίος από τη μία δεν επιβεβαιώνει τίποτα για την ώρα, ωστόσο συνεχίζει τις δημόσιες παρεμβάσεις του για τα κακώς κείμενα στην περιοχή. Πιθανότατα κινείται και στο παρασκήνιο, με επαφές. Μπορεί και να περιμένει την επίσημη τοποθέτηση της ΝΔ, πριν προχωρήσει στην κίνησή του. Αν προχωρήσει... Ζ.

 

Ηλεκτρονικά

* ΓΡΑΦΕΙ λέει ο ίδιος ανακοινώσεις για τον εαυτό του βάζοντας όμως τα επαινετικά λόγια στα χείλη άλλων. Παραλήπτης τις όμως, τού ‘’τι λέει’’ του τοπικού παράγοντα. Και κείνος δεν καταλαβαίνει πως το εντοπίζει, δεν έχει ιδιαίτερο γραφικό χαρακτήρα το πληκτρολόγιο, πώς να κάνει ο άλλος τον γραφολόγο στο κομπιούτερ; Κι όμως, κι όμως...

Ζ.

 

Μέσα σ’ όλα

* ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ με κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες ο Βασίλης Γκουράβας, με ποικίλη δράση στα κοινά, εκλεγμένος στα ΔΣ των γυμναστών, εφέδρων αξιωματικών, του Πολιτιστικού συλλόγου εκπαιδευτικών, συμμετέχει επίσης στον τομέα Αθλητισμού του ΚΙΝΑΛ και στη δημοτική οργάνωση ΚΙΝΑΛ ενώ συχνή είναι η παρουσία του σε επιστημονικά συνέδρια με ομιλίες για την παχυσαρκία και την άσκηση, τον μαζικό αθλητισμό και την τοπική αυτοδιοίκηση. Είχε εμπλακεί και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, τώρα όμως από τις πέντε κρούσεις που έχει ήδη δεχτεί, συμφώνησε λέει με ‘’την κυρίαρχη παράταξη’’. Η ανακοίνωση οσονούπω.

Ζ.

 

Με λεφτά, ναι...

* «ΤΟ νέο μέτρο ιατρικής περίθαλψης, με τον οικογενειακό γιατρό απέτυχε πριν ακόμη ξεκινήσει καλά - καλά. Τούτο καταφαίνεται στα εξής δύο παραδείγματα. 1ον. Συγγενικό μου πρόσωπο επισκέφθηκε τον οικογενειακό της γιατρό για εξέταση. Η απάντηση ήταν ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα και έπρεπε να κλείσεις ραντεβού. Εάν ο χρόνος εξέτασης είναι πάνω από 15 λεπτά θα πληρώσεις επίσκεψη. Μπορείς να εξεταστείς τώρα, αλλά με αμοιβή. 2ον. Εγώ προσωπικά επισκέφθηκα τον οικογενειακό μου γιατρό να μου γράψει συνταγή φαρμάκων. Πελάτης δεν υπήρχε στο ιατρείο εκείνη τη στιγμή. Τα ίδια με τον συγγενή μου, όχι στον ίδιο γιατρό. Πρέπει να κλείσεις ραντεβού, αυτή την ώρα δεν συνταγογραφούμε, βέβαια αν πληρώσετε γίνεται. Το ραντεβού για φάρμακα μπορώ να το σημειώσω, για μετά από ένα μήνα περίπου. Τα συμπεράσματα δικά σας». Χρειάζεται σοφία; Συνεννοημένοι οι γιατροί, όσοι μετέχουν στο σύστημα. Να τους έκανε άραγε σχετικά σεμινάρια ο Ιατρικός σύλλογος; (Ποιος καταγγέλλει; Ο πρώην αντινομάρχης Θανάσης Αγγέλης.)

 Ζ.

 

Νεροτσουλήθρες

* ΕΙΧΑΝ κέφια και έμπνευση οι Λαρισαίοι μαθητές.

- Γιατί πήγαν οι Έλληνες στην Τροία;

- Δεν θα βρήκαν εισιτήριο στην 4.

* * *

* - ΛΙΓΟΙ γνωρίζουν ότι τους φαραώ τους έθαβαν με χέρια σταυρωμένα επειδή τότε πίστευαν πως στην επόμενη ζωή έχει νεροτσουλήθρες.

* * *

* - ΆΡΠΑΞΑ τη ζωή απ’ τα μαλλιά ρε σεις, αλλά φορούσε περούκα.

Ζ.

 

Ο ντενεκές

* ΟΙΣΤΡΟΣ ποιητικός από εικόνα καθημερινή, αν και λιγάκι παράξενη, με τον άδειο ντενεκέ τυρί δίπλα στο επιτοίχιο μηχάνημα αυτόματων τραπεζικών συναλλαγών. Α, πενήντα ή και εξήντα τού πήγε η πίεση, του εν Τρικάλοις διαβιούντος Μελιβοιώτη Α.Π.

Πηγαίνοντας στην τράπεζα απ’ έξω στο ΑΤΜ

Πιστεύοντας πως ειν’ εκεί του χρήματος η Εδέμ

Ένα βελάκι που θωρείς γυρίζοντας τη ματιά

Ενημερώνει πού μπορείς να ρίχνεις τα χαρτιά

Έναν μεγάλο ντενεκέ κάτω έχουν αφήσει

Μ’ ό,τι περίσσιο είναι και σκουπίδια να γεμίσει

Απ’ ό τι λεν τα γράμματα κι οι όμορφες ζωγραφιές

Από τυρί ήτανε φέτα με προδιαγραφές

Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί σαν απομονωμένο

Ή είναι σετ για να μπορεί να ‘ναι ολοκληρωμένο

Να ‘χει τασάκια και στιλό και γόμες και στολίδια

Ρολόγια αποδείξεις σε ρολό κούπες για τα μολύβια

Βγαίνει άρα σ’ ανθότυρα ή σε κεφαλοτύρι

Ή σε κασέρι ημίσκληρο ή βούτυρο σε ποτήρι

Πώς ξέπεσε η τράπεζα, πού πήγανε τα σχέδια;

Να χρησιμοποιεί πεζά τα άδεια ντενεκέδια;

Δικαιολογία δεν χωρεί και σχόλιο ουδέν

Ο ντενεκές κυκλοφορεί σα σήμα κατατεθέν

Αφού μαζεύει τα παλιά τα μεταχειρισμένα

Τα τωρινά είναι δύσκολα τιμά τα περασμένα

Πού έχει τα γραμμάτια; Μου έρχονται ιδέες

Στα χρηματοκιβώτια ή γκαζοντενεκέδες;

Για δέστε πώς κατάντησε το άμοιρο δοχείο

Αφού τυρί μάς χάρισε σκουπίδια κάνει αρχείο

Και άδειος είναι χρήσιμος προτέρημα μεγάλο

Βροντάει στον κατήφορο κουδούνι δεν είν’ άλλο.

Ζ.

 

Βοήθειά μας...

* ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ ο κεντροεπίτροπος της ΝΔ, τίποτε δεν αφήνει να πέσει κάτω ο Ηρ. Γερογιώκας που στέλνει το γραμματάκι του: «Αγαπητέ Ζ, Στο χθεσινό σχόλιο της στήλης με τίτλο Παΐσιος, ο γράφων εγείρει κάποια ερωτηματικά καθώς αναφέρεται σε αντιπολιτευτικό λόγο της ΝΔ, ο οποίος ουδέποτε ελέχθη. Στη ΝΔ είμαστε υπέρ επισκέψεων συνανθρώπων μας σε αγίους τόπους, όπως η Αγιά Σοφιά και η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Ουδείς μιλά για ντροπή και υποκρισία. Ο Άγιος Παΐσιος που ειρήσθω εν παρόδω δεν άφησε γραπτά κείμενα, θα χαίρεται για την εξέλιξη του κ. Τσίπρα. Μιλήσαμε απλά για κακή προετοιμασία της επίσκεψης, καθώς συνήθως συμφωνείται ένα modus vivendi». (Ούτε η καθ’ υπερβολήν σχολιογραφικού τύπου γραφή γίνεται ανεκτή.)

* * *

* ΕΠ’ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. «Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός». Με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα η ιστοσελίδα «dogma.gr» παραθέτει προφητεία Παΐσιου: Τον ρώτησα επίσης εάν η Ελλάδα θα πάθει κακό. Μου απάντησε ότι θα υπάρξουν κάποια προβλήματα, τα οποία όμως θα είναι ασήμαντα. «Άντε στην ευχή της Παναγίας και μην ανησυχείς. Η Κύπρος θα απελευθερωθεί μέσα στα χρόνια που περπατάμε και η Τουρκία θα διαμελισθεί. Όλες οι χώρες έχουν τα προβλήματά τους, αλλά δεν υπάρχει για μας πρόβλημα». (Από το βιβλίο μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1, Σελ: 297).

 

Ανείπωτο

* ΚΑΝΕΙΣ δεν το ‘δε και δεν το ‘πε ακόμα. Ότι εγκαταλείπει το ποδόσφαιρο. Μήτε ο Παΐσιος, ούτε κάποιος άλλος.

Ζ.

 

Στο περίμενε

* - ΠΕΡΑΣΕ το σάμερ κι ακόμη ο Σάμερ... Κοντεύει να τελειώσει κι ο γουίντερ και τίποτε...

Στον Τύρναβο περιμένουν τον Αθανάσιο-Αμάρι να ανακοινώσει τη δημαρχιακή του υποψηφιότητα αλλά δεν... Πάει καιρός από τότε που η παράταξη του Ν. Μαλάκου πρότεινε ομοφώνως στον γιατρό να ηγηθεί, εκείνος τους ευχαρίστησε, είπε ότι θα προχωρούσε στις δέουσες επαφές αλλά κατόπιν τούτου ουδέν. Εξαφάνιση.

- Βρε αυτός κοντεύει να ξεπεράσει και τον Τσιλιμίγκα, διέγνωσε το πολιτικό πειραχτήρι.

Ζ.

 

Συνέφερε

* ΈΝΑ ζευγάρι πενηντάχρονων Λαρισαίων πήγε σε γραφείο σεξολόγου.

- Τι μπορώ να κάνω για σας, ρώτησε ο γιατρός.

- Θέλουμε να κάνουμε σεξ εδώ. Εσείς μπορείτε να μας παρακολουθείτε διακριτικά και να μας πείτε τη γνώμη σας, μην και έχουμε πρόβλημα.

Προχωρημένος ο επιστήμων, υπήρχαν κι αναδουλειές, καινούργιο το γραφείο, δέχτηκε. Όταν το ζευγάρι τελείωσε, γνωμάτευσε ότι δεν διαπίστωσε κάποιο κακό και τους χρέωσε 50 ευρώ. Αυτό συνέβη για αρκετές εβδομάδες στη σειρά. Το ζευγάρι έκλεινε ένα ραντεβού, έκανε σεξ, πλήρωνε τον γιατρό και μετά έφευγε. Τελικά, ο γιατρός αποφάσισε να ρωτήσει.

- Τι ακριβώς προσπαθείτε να μάθετε;

- Δεν προσπαθούμε να μάθουμε τίποτα, απάντησε ο άντρας. Είναι παντρεμένη και δεν μπορούμε να πάμε στο σπίτι της. Είμαι παντρεμένος και δεν μπορούμε να πάμε στο σπίτι μου. Το ξενοδοχεία χρεώνουν άλλο 60, άλλο 70 ευρώ, ενώ εσύ μονάχα 50. Και παίρνω και από το ΙΚΑ πίσω και τα 43 ευρώ.

Ζ.

 

 

H KAUIERVMENH FVTOGRAFIA STHN PARADOSH PARALABH • Η καθιερωμένη φωτογραφία στην παράδοση-παραλαβή της 1ης Στρατιάς. Οι στρατηγοί μετά συζύγων, με την κυρία Δώρα ο απελθών Δημόκριτος Ζερβάκης κι ο ερχόμενος Κων. Φλώρος με την κυρία Άννα-Μαρία.

Ζ.

 

 

TZAMPA OI EMFANISEIS ANA THN EPIKRATEIA • ΤΖΑΜΠΑ οι εμφανίσεις ανά την επικράτεια, και στη Λάρισα πάντα με τεντωμένα τ’ αυτιά του, δεν τον βάζει τελικά η ΝΔ για ευρωβουλευτή...

 Ζ.

 

 

 

THN EMPEIRIA KAI TA SYMPERASMATA• ΤΗΝ εμπειρία και τα συμπεράσματα, από την υπογείωση των κάδων απορριμμάτων, ζήτησε από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Κιλελέρ Χρήστος Χατζούλης, καθώς ο Δήμος Κιλελέρ προχωρά στην υλοποίηση ανάλογου προγράμματος. Οι δύο γνωρίζονται εδώ και χρόνια από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Τον αντιδήμαρχο συνόδευαν ο προϊστάμενος Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Πουρνάρας και ο υπηρεσιακός παράγοντας Γιάννης Κουκούτσης.

Λ.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass