Συνταιριάζει

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2019 19:14
* ΣΥΜΦΩΝΑ με τα όσα σημειώνει συμπολίτης, μεταφέροντας μαρτυρίες, η αρχική θέση των κάδων της φωτογραφίας δεν ήταν επί της Φιλελλήνων αλλά ενδεχομένως επί της Βενιζέλου. Δεν γνωρίζουμε εάν όντως είναι έτσι, καλώς αυτό αποτελεί διάσταση που θα ερευνήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας.  Εκείνο ωστόσο που πρέπει να συμβεί άμεσα είναι οι κάδοι να τοποθετηθούν στη σωστή τους θέση γιατί – σωστά προβαίνει στην καταγγελία ο συμπολίτης – δεν μπορεί οι κάδοι να αφέθηκαν πάνω στις πλάκες όδευσης των τυφλών. Τα δικά μας σκουπίδια δεν μπορεί να εμποδίζουν τη διέλευση ανθρώπων και δη τυφλών...  Β.Κ. * ΣΥΜΦΩΝΑ με τα όσα σημειώνει συμπολίτης, μεταφέροντας μαρτυρίες, η αρχική θέση των κάδων της φωτογραφίας δεν ήταν επί της Φιλελλήνων αλλά ενδεχομένως επί της Βενιζέλου. Δεν γνωρίζουμε εάν όντως είναι έτσι, καλώς αυτό αποτελεί διάσταση που θα ερευνήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας. Εκείνο ωστόσο που πρέπει να συμβεί άμεσα είναι οι κάδοι να τοποθετηθούν στη σωστή τους θέση γιατί – σωστά προβαίνει στην καταγγελία ο συμπολίτης – δεν μπορεί οι κάδοι να αφέθηκαν πάνω στις πλάκες όδευσης των τυφλών. Τα δικά μας σκουπίδια δεν μπορεί να εμποδίζουν τη διέλευση ανθρώπων και δη τυφλών... Β.Κ.

*Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, πάλι κάλπες θα μυρίσει, προβλέπει το ‘’Ποντίκι’’ διασκευάζοντας παροιμίες. Μήνα που δεν έχει ‘’ρο’’, στήσε κάλπες στο φτερό. (Μαΐου 26;)

Ζ.

 

Δύο όψεις

*Η απάτη προκλήθηκε άπαξ, όταν κατέθεσε το πλαστό απολυτήριο προ εικοσαετίας για να προσληφθεί κι όχι κατ’ εξακολούθηση όταν εργαζόταν και εισέπραττε κάθε μήνα τον μισθό της. Και άρα το αδίκημα έχει παραγραφεί. Ούτε το Δημόσιο λέει ζημιώθηκε, αφού τα λεφτά που θα ξόδευε έτσι κι αλλιώς για καθαρίστρια πλήρωσε μόνο. Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα… Σαν παραμύθι η εξέλιξη της υπόθεσης της Βολιώτισσας Γιάννας Αγιάννας. Εξίσου επαρκείς δικαστές στο Εφετείο Λάρισας και στον Άρειο Πάγο, αντιδιαμετρικές όμως οι προσεγγίσεις τους, αποδεικνύοντας ότι όλα τα πράγματα μπορούν να ιδωθούν τουλάχιστον από δύο πλευρές. Και πως ο νόμος μπορεί να ερμηνευτεί συχνά ποικιλοτρόπως. (Της δεύτερης ετυμηγορίας πάντως είχε προηγηθεί εκείνη που είχε εκδώσει η οργισμένη κοινωνία.)

Ζ.

 

Θα…

*ΠΑΛΙΟ αλλά επίκαιρο, καθότι εκλογική χρονιά φέτος.

- Έχτι θάλασσα στα Γριβινά;

- Έχουμι, αλλά μόνουν προυϊκλουγικώς.

Ζ.

 

Τώρα Λάρισα

*ΚΙ ήρθε η σειρά της Λάρισας. Μετά τους άλλους θεσσαλικούς νομούς που προηγήθηκαν, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Γ. Κωτσός, δήμαρχος Μουζακίου, βραβεύει σε λαμπρή εκδήλωση τους διατελέσαντες δημάρχους και κοινοτάρχες κατά την τελευταία εικοσαετία. Ζώντες και τεθνεώτες, υπάρχουν κι οι συγγενείς να παραλάβουν, καμιά εκατοστή άτομα θα είναι, μμμ ίσως και παραπάνω. Πόσοι θα παραστούν, άγνωστο, τιμητική διάκριση όμως και μάλιστα θεσμικά, ελκυστικό ακούγεται. Κατά περίσταση η λίστα των τιμώμενων φτάνει και σε εκλεγέντες σαράντα χρόνια πριν ενώ από τις κοινότητες συμπεριλαμβάνονται μόνο όσες είχαν απομείνει επί ‘’Καποδίστρια’’ αλλιώς θα ξεχείλωνε η βράβευση σε πολλές εκατοντάδες παραγόντων. (Του αγίου Δρακωτού θα γίνει πάλι, πλακέτες και μετάλλια ένα σωρό.)

***

*ΕΧΕΙ εξηγηθεί γιατί το κάνει ο δήμαρχος Μουζακίου, που αποχαιρετά την αυτοδιοίκηση για να είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Καρδίτσα. Γιατί χάνει τον χρόνο του περιφερειακά και δεν επικεντρώνεται στην περιοχή του. Επειδή όλοι το ξέρουν ότι είναι αναρίθμητοι οι Λαρισαίοι που διατηρούν τα δικαιώματα στα χωριά τους και ψηφίζουν στον νομό Καρδίτσας. Τι καλύτερος τρόπος να τους προσεγγίσει, να ‘’δέσει’’ και παράγοντες της Λάρισας υπέρ της υποψηφιότητάς του.

Ζ.

 

Συνταξιούχοι

* ΤΟΣΟ πολύ τους συνεπήρε ο αγώνας τους, κατά των περικοπών των συντάξεων, που έβαλαν σε δεύτερη μοίρα την ψυχαγωγία τους, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ασφαλιστικών Ταμείων Νομού Λάρισας.

Αυτό ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του Σωματείου τους Αθανάσιος Κουμαντζέλης, όταν απευθυνόμενος στα μέλη, κατά τη χθεσινή συνέλευσή τους, είπε: «Συνάδελφοι, το Διοικητικό Συμβούλιο εκτίμησε ότι πέρα από τα θετικά που κατέκτησε, έχει και κάποιες αδυναμίες. Είμαστε πάρα πολύ πίσω στα θέματα που έχουν να κάνουν με τα πολιτιστικά, τις συνεστιάσεις και τις εκδρομές μας, τα οποία βοηθούν στη σύσφιξη σχέσεών μας»!

Δεν τους αφήνουν τους ανθρώπους να απολαύσουν τη σύνταξή τους!

Λ.Κ.

 

Καμία σχέση

*- ΔΕΝ απέδωσε η έκκληση Νασιώκα να υποστηριχθεί για δήμαρχος ο φίλος του Παν. Γούλας…

Στη συντροφιά των Λαρισαίων συζητούσαν που αμέσως μετά την ανακοίνωση υποστήριξης του πρώην σημιτικού υπουργού προέκυψε η απόφαση από τα κεντρικά του ΚΙΝΑΛ για συμπαράταξη με τον Απ. Καλογιάννη, επικροτώντας την πρόταση στην οποία είχε καταλήξει και η τοπική οργάνωση.

- Μα ο Νασιώκας δεν ήταν ποτέ στο ΚΙΝΑΛ, κι απ’ το ΠΑΣΟΚ είχε αποχωρήσει και δεν επέστρεψε ποτέ. (Και συνέχιζαν θυμίζοντας ότι εκείνος είχε παραδώσει τη βουλευτική έδρα του κι ας μη συνηθίζονταν αυτό ούτε και τότε.)

Ζ.

 

Πού πήγαν όλοι;

*- ΟΠΟΤΕ, τώρα δεν ισχύει και το βέτο Καμμένου στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Άνετα μπορούν οι ΑΝΕΛ να υποστηρίξουν Καλογιάννη στον Δήμο αφού ο Ακριβούλης έφυγε απ’ το κόμμα του.

Ο Λαρισαίος έβγαζε το συμπέρασμα πιο εύκολα απ’ ό,τι οδοντίατρος παιδικό νεογιλό δόντι. (Ο αδερφέεε παραιτήθηκε από μέλος των ΑΝΕΛ επικαλούμενος «έλλειψη χρόνου, επειδή κατεβαίνει για δήμαρχος».)

***

*ΕΤΣΙ και ο επιλαχών του Κόκκαλη, στις εκλογές του ‘15, αποχαιρέτησε τον πρόεδρό τους. Ακόμα και να είχε παραιτηθεί δηλαδή ο υφυπουργός και να παρέδιδε την έδρα, πάλι τζίφος για τον Π. Καμμένο. ‘’Το χάνουμε το κόμμα πατρώτ’ ι…’’ Στη Λάρισα, τουλάχιστον, δεν του έχει απομείνει ρουθούνι. Σάμπως θα είναι καλύτερα στον Βόλο, με την υφυπουργό Μ. Χρυσοβελώνη να τον έχει ‘’ξεκοτσάρει’’ επίσης;

***

*ΚΙ όλοι ακολούθησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον “total blue electric” Κόκκαλη, όπως τον είπε ο ‘’carbon black’’ πρόεδρος Καμμένος. Kι άρχισε χθες η αναζήτηση μετά τη χθεσινή αναφορά στις ενδυματολογικές προτιμήσεις του γαλάζιου Λαρισαίου υφυπουργού. Άλλο λέει το ‘’total blue’’ κι άλλο χρώμα το ‘’blue electric’’.

***

*ΤΕΛΙΚΑ δεν ήταν ένας ο ‘’Ιούδας’’, όπως είχε γραφεί αλληγορικά τότε, όταν πριν λίγες μόνο εβδομάδες, φιλοξενούσαν οι δικοί του στη Λάρισα την υπουργάρα και προεδράρα τους και του είχαν οργανώσει μυστικό δείπνο στον Πλατύκαμπο με αρνί ψητό. Από τους 12 συνδαιτυμόνες δεν έμεινε κανένας τους να υποστηρίζει τον Π. Καμμένο. Μάλλον δεν του έφερε γούρι που εκείνο το βράδυ καθόταν μπροστά από κορνίζα με τον Γ. Παπαδόπουλο, της Χούντας.

Ζ.

 

Καβαλαρία

*ΝΕΑΡΟΙ Λαρισαίοι αλληλοπαρηγορούνταν αστειευόμενοι με τα χάλια τους.

- Ρε σεις, ο σωστός ο άντρας ξέρει πότε πρέπει να σηκώσει το χέρι του. Για να αποκρούσει την παντόφλα.

***

*- ΠΕΣ μου κάτι ν’ ανέβω, κούκλα μου;

- Γαϊδούρι!

***

*- Μ’ ΑΡΕΣΕΙ να μιλάω βρώμικα στο κρεβάτι. Χθες το είπα ‘’σκατοέπιλπο’’ και ‘’κωλοκρέβατο’’.

Ζ.

 

Οδηγοί

ΟΥΤΕ μία, ούτε δύο…, αλλά δεκατέσσερις, είναι οι διευκρινίσεις που πρέπει να δώσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, πάνω σε άρθρα του νομοσχεδίου, για τη διαδικασία εξέτασης υποψήφιων οδηγών, όπως τις μέτρησαν η Διεύθυνση Μεταφορών Λάρισας με τους Εκπαιδευτές Υποψήφιων Οδηγών Λάρισας.

Είναι μακρύς ο δρόμος…

Λ.Κ.

 

Λεωφόρος

Βυσσινί

*Ο αρχιτέκτονας Νίκος Καλτσάς, πρόεδρος του Ωδείου τώρα πρώην αντιδήμαρχος προανήγγειλε την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, του 6ου κατά σειρά. ‘’Λεωφόρος Βυσσινί’’ ο τίτλος του, σύντομα η παρουσίασή του σε εκδήλωση στην πόλη.

Ζ.

 

Πλεόνασμα

* ΛΕΝΕ, ότι για πρώτη φορά, στα τελευταία έξι χρόνια, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, παρουσίασε πλεόνασμα στα οικονομικά του! Γυναίκα, βλέπεις στο τιμόνι! Τυχαίο;

Λ.Κ.

 

Ποιος, ποια, ποιον

*- ΔΗΛΑΔΗ η Βάσω Αλεξανδρίδου δεν θα υποστηρίξει στις περιφερειακές εκλογές τον σύντροφό της Ν. Τσιλιμίγκα;

Ο Λαρισαίος διάβαζε στην εφημερίδα που ο Αθ. Ακρίβος και η νεότευκτη παράταξή του ‘’Πράσινη Θεσσαλία’’ ανακοίνωσαν ότι υποστηρίζουν την υποψήφια δήμαρχο Αγιάς.

- Ε, δεν θα ανταποδώσει κι αυτή στην Περιφέρεια;

- Ναι, σάμπως θα είναι με τον Τσιλιμίγκα ο Αντ. Γκουντάρας; Τέτοια σχέση που έχει αναπτύξει με Κ. Αγοραστό όλα αυτά τα χρόνια…

Ζ.

 

Με το ίνδαλμα;

*«ΚΟΤΖΑΜ Δήμος Λαρισαίων, πρωτοπόρος στην υπογείωση των κάδων απορριμμάτων, δεν του έφθανε για να πάρει τεχνογνωσία κι ο Χρήστος Χατζούλης πήγε στον Αχιλλέα Μπέο;» Αυτό αναρωτιούνταν στελέχη της αντιπολίτευσης στον Δήμο Κιλελέρ με αφορμή το χθεσινό στιγμιότυπο του αντιδημάρχου Κιλελέρ με τον δήμαρχο Βόλου. «Είναι και συγχωριανός του ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης», αλλά ο Χαλκιώτης αντιδήμαρχος διάλεξε να πάει στο κατά τα φαινόμενα ίνδαλμά του για συμβουλές, κίνηση που σκανδάλισε τους συμβούλους της αντιπολίτευσης στο Κιλελέρ. «Φαίνεται ότι η διαδρομή του Μπέου στο ελληνικό ποδόσφαιρο άφησε στον Χατζούλη τις καλύτερες εντυπώσεις, γι’ αυτό και προτίμησε να ζητήσει την ορμήνια του και για την καθαριότητα του Δήμου μας», συμπλήρωναν.

Ζ.

 

Θέρμανση

* ΣTO κοινοτικό κατάστημα Πλατυκάμπου μετέβηκε χθες κάτοικος της κοινότητας, για έκδοση άδειας ταφής συγγενή του, αλλά μάταια έψαχνε τους δύο υπαλλήλους του.

Είχαν φύγει από τις πρωινές ώρες, όπως ενημερώθηκε, γιατί το κτίριο δεν είχε θέρμανση.

Έξω φρενών, ο πολίτης κατήγγειλε το γεγονός, στην απόγνωσή του να προλάβει τους χρόνους που απαιτούν οι διαδικασίες ταφής.

Πληροφορίες θέλουν να πραγματοποιείται σήμερα η προμήθεια πετρελαίου για τη θέρμανση του κτιρίου, άρα και η επιστροφή των υπαλλήλων, αν τελικά δεν τους γύρισε πίσω στη δουλειά χθες, γι’ αυτό τον λόγο.

 

Στ' όνομά της

*ΣΕ κουβεντούλα οι Λαρισαίες γιαγιάδες.

- Βαφτίστηκε η μικρή.

- Να σας ζήσει. Και πώς την είπατε;

- Τριπλό όνομα ήθελαν οι γονείς της. Σταυρούλα- Διαλεχτή- Λαμπρινή.

-Και πώς τη φωνάζετε;

 -Ξέρω και γω; Σταδιάλα, ίσως.

***

*ΤΗΝ καζάντια του με Καζαντζάκη περιέγραφε ο Λαρισαίος.

-Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι άφραγκος.

Ζ.

 

Με το ζόρι;

*ΔΙΑΒΑΖΑΝ στην παρέα των Λαρισαίων την εφημερίδα. Που έλεγε ο οφειλέτης ότι «η ΠΑΕ πρέπει να πληρώσει χρήματα από τις προσφυγές που κατέθεσαν παίκτες όπως ο Γιοβάνοβιτς, ο Μλαντένοβιτς, ο Περόνε, ο Κριζμάν…». Θυμήθηκαν εκείνους που είχαν πληρωθεί προσφάτως «εντός τριών ημερών», μετά από προσφυγές και υπό την απειλή της αφαίρεσης βαθμών, ανάμεσά τους κι ο κόουτς Άγγελος, μα και άλλους πιο πριν αλλά και παλιότερα, οπότε ανέκυψε να αιωρείται το ερώτημα.

- Καλά, πληρώνεται κανείς κανονικά σ’ αυτή την εταιρεία;

Ζ.

 

Ζέχνει

*ΤΟ πιο βρώμικο σημείο της Λάρισας είναι λέει και το πιο κεντρικό. Ναι στην Κεντρική πλατεία, στο κέντρο της, προς την πλευρά της Λέσχης Αξιωματικών, εκεί κοντά στο σταθμαρχείο της Αστικής, αναδύεται από το παρτέρι μια έντονη δυσοσμία που διαχέεται τριγύρω. Είναι απ’ τις κουτσουλιές της καλιακούδας, απ’ τα αδέσποτα που ξαλαφρώνουν εκεί, από κάποιους περαστικούς ηλικιωμένους που δεν βαστιούνται άλλο; Συνδυασμός όλων, πιθανότατα. Κάπως πρέπει να το διαχειριστεί η δημοτική υπηρεσία.

Ζ.

 

Διίστανται

*ΚΑΙ είπε ο Στ. Π. αντεπιστέλλον μέλος της λεγόμενης ‘’Γερουσίας’’: «Το Κίνημα Αλλαγής δυστυχώς στηρίζει Καλογιάννη ενώ το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει δαγκωτό Γούλα. Αμ πώς…». Είναι κι ο Βαγγέλης Γιαννούλας, ο γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ που θα πρέπει λογικά να πάρει θέση πλέον. Διαφωνούσε έλεγαν, τώρα συντάσσεται άραγε με την πλειοψηφία του κόμματος και με την ηγεσία;

***

*ΑΝ και οι διαφωνούντες φαίνεται να είναι μεμονωμένα και πολύ χαρακτηριστικά περιστατικά. Είναι και το μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που συνεργάζεται με Καλογιάννη από πενταετίας. Και συνεχίζει. Κατά μία εκδοχή δε, γκρινιάρηδων συριζαίων, αποτελούν την ομάδα που κυβερνά τον Δήμο.

Ζ.

 

Λάιτ

*ΣΤΗ φωλίτσα τους το ζευγάρι των Λαρισαίων φοιτητών.

- Θα φτιάξω καρμπονάρα.

- Μη βάζεις ζαμπόν και μπέικον…

- Γιατί;

- Να είναι light μωρέ, δεν κάνουμε δίαιτα; Μη βάζεις καλύτερα ούτε κρέμα γάλακτος…

- Δε μου λες; Μακαρόνια να βάλω ή θα πιούμε το νερό μόλις βράσει;

Ζ.

 

 

-----------------------

 

EMPEIROS KOINOBOYLEYTIKOS PLEON O XR KELLAS

*ΕΜΠΕΙΡΟΣ κοινοβουλευτικός πλέον ο Χρ. Κέλλας, εξηγεί στον επίδοξο Γ. Αναγνωστόπουλο των ‘’λεβέντηδων’’, τι πρέπει να κάνει για να εκλεγεί. Ώστε να μπορέσει κι αυτός μετά να πάρει μια καλή μεταγραφή σε μεγάλο κόμμα;  Ζ.

 

 

KAI STILISTIKA ASORTI ME TO KOMMA

* Και στιλιστικά ασορτί με το κόμμα η γαλάζια αναπληρωτής γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΔ Βάσω Μέκρα, στην πρώτη σύσκεψη των αναπληρωτών γραμματέων, μετά τη νέα οργανωτική δομή στα κεντρικά του κόμματος, στην οδό Πειραιώς. Δίπλα από τη γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα είχε την ευκαιρία να συζητήσει και λεπτομέρειες για την επικείμενη άφιξη στην πόλη μας της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Γ.Ρ.

 

 

EJAIRETIKA DHMOFILHS STH LARISA O EPI TVN

*ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δημοφιλής στη Λάρισα ο επί των αθλητικών σύμβουλος του δημάρχου. Περιερχόμενος την πόλη διαρκώς μιλάει, στο τηλέφωνο και πιο συχνά με περαστικούς. Και ενημερωμένος, με την εφημερίδα παραμάσχαλα το πρωί.

Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass