×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/222737

Οι δημαρχήσιμοι

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2019 19:09
*ΕΞ αριστερών (όρθιοι) τα σεντερμπάκ, ο τερματοφύλακας, (καθήμενοι) οι χαφ, τα εξτρέμ, η ομάδα της αυτοδιοίκησης παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο της ΠΕΔ, εν ενεργεία και παλαίμαχοι μαζί αλλά κι επίδοξοι, σαν ρεγιούνιον παλιών συμμαθητών, οι διατελέσαντες δήμαρχοι ξεσάλωσαν στο βήμα της εκδήλωσης ενθυμούμενοι τα παλιά και αλληλοβραβευόμενοι, δήμαρχοι να απονέμουν πλακέτες σε δημάρχους, κι όλοι ευχαριστημένοι.  Ζ. *ΕΞ αριστερών (όρθιοι) τα σεντερμπάκ, ο τερματοφύλακας, (καθήμενοι) οι χαφ, τα εξτρέμ, η ομάδα της αυτοδιοίκησης παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο της ΠΕΔ, εν ενεργεία και παλαίμαχοι μαζί αλλά κι επίδοξοι, σαν ρεγιούνιον παλιών συμμαθητών, οι διατελέσαντες δήμαρχοι ξεσάλωσαν στο βήμα της εκδήλωσης ενθυμούμενοι τα παλιά και αλληλοβραβευόμενοι, δήμαρχοι να απονέμουν πλακέτες σε δημάρχους, κι όλοι ευχαριστημένοι. Ζ.

*- ΕΛΑ βρε Χά-ραλάμπη, να δή-μαρχέψουμεεε…

Παραλλαγή του δημώδους άσματος, κυριακάτικα του Αγίου Χαραλάμπους, σε εκλογική χρονιά. Ενώ πληθαίνουν οι δημαρχήσιμοι. ‘’Είναι κι η απλή αναλογική’’ το πάγιο σλόγκαν τους. Όπου οι μικροί, αυτοί που δεν βάζουν για να βγουν, ελπίζουν βάσιμα ότι θα είναι οι κουμανταδόροι μετεκλογικώς. Υπερπολύτιμοι σύμμαχοι του δημάρχου που θα εκλεγεί μεν αλλά δεν θα διαθέτει πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, μόνιμοι αντιδήμαρχοι τετραετίας το αντάλλαγμα της στήριξης. Υπερωρίες θα δουλέψουν οι μαραγκοί για τις καρέκλες.

***

*ΝΕΟΣ νόμος που φιλοδοξεί να δημιουργήσει νέα εποχή στην αυτοδιοίκηση, όμως οι περισσότεροι εξακολουθούν να πολιτεύονται με την παλιά αντίληψη. Όχι πως θα εμπεδώσουν το απαραίτητο πνεύμα συνεργασίας που θα φέρουν οι νέοι καιροί αλλά πως θα επιβάλλουν τη συνεργασία και θα την εκμεταλλευτούν προς ίδιο όφελος. Για το καλό του λαού και του τόπου γενικότερα, κατά τα άλλα.

Ζ.

 

Προς τιμήν τους

*ΕΙΧΕ χαρακτηριστεί ζήτημα τιμής για την αστυνομία της Λάρισας. Η οποία ανταποκρίθηκε εξιχνιάζοντας την υπόθεση του εγκληματικού ξυλοδαρμού του διαιτητή, έξω από το σπίτι του στη Νεράιδα. Μαφιόζικες δράσεις στις φιλήσυχες γειτονιές της πόλης δεν θα μπορούσε να γίνουν ανεκτές. Η απειλή ‘’ξέρουμε που μένεις’’ υλοποιήθηκε, πλην όμως θα τιμωρηθεί αφού η αστυνομία έδρασε αποτελεσματικά απέναντι στο εισαγόμενο έγκλημα. Απομένει να ξετυλιχθεί το νήμα, να ξηλωθεί το πουλόβερ ως τον γιακά, μαζί με τα μανίκια.

Ζ.

 

Με την κυρία αρχηγού

*- ΚΑΛΑ βρε… Εφτά βουλευτίνες στη Λάρισα για τη Μαρέβα;

- Μη συζητάς… Και λίγες είναι, θα παρεξηγηθούν οι υπόλοιπες που δεν ενημερώθηκαν.

Η μισή γυναικεία κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ καταπλέει στην πόλη για χάρη της συζύγου του αρχηγού. Δεν μιλάει άλλωστε και κάθε μέρα εκείνη σε κομματική συγκέντρωση, μάλλον εγκαινιάζεται νέα τακτική Μητσοτάκη ενόψει εκλογών. Το ότι θα πλημμυρίσει το ‘’Imperial’’ νεοδημοκράτισσες θεωρείται δεδομένο. Παταγώδης αναμένεται η επιτυχία. Αν μη τι άλλο, το κοσμικό γεγονός του μήνα και βάλε.

Ζ.

 

Κρύβονται;

*ΕΣΤΕΙΛΑΝ τα ραβασάκια με το ανεξήγητης χρήσης χαράτσι τους από τον ΓΟΕΒ και μάλιστα αυξημένα, εκεί που οι κυβερνώντες υπόσχονταν κατάργηση, τα παρέλαβαν αγρότες και ιδιοκτήτες χωραφιών στα τυχερά χωριά και τώρα ψάχνουν να τους βρουν. Μέρες ολόκληρες τα τηλέφωνα του Οργανισμού δεν απαντούν. Τι, δηλαδή, να ψάξουν τον πρόεδρο Δημ. Παπαμιχαήλ στο κινητό; Αν μη τι άλλο χρωστά μια απάντηση δικαιολογώντας τη γενναία αύξηση του τέλους.

Ζ.

 

Ανταπόδοση

- ΚαλO μήνα…

Είπε να χαλαρώσει η Λαρισαία νύφη προχθές ευχόμενη στη σκληρή της πεθερά.

- Καλός θα είν’ ο μήνας που θα σε χωρίσει.

- Α μαμά… Να πείτε καλό μήνα και στη Ρωσίδα του μπαμπά…

Ζ.

 

Γαλήνια Κυριακή

*ΗΤΑΝ μια από κείνες τις Κυριακές που μόνο στις παιδικές αναμνήσεις υπάρχουν. Δεν είχες παρά να κλείσεις τα μάτια και ν’ ακούσεις τις καμπάνες, κι ένιωθες ότι ο ουρανός ήταν γαλήνιος, ο αέρας καθάριος, πιο ρευστός από τις άλλες μέρες, χάρη στους άδειους δρόμους και τις πιο αργές κινήσεις των ανθρώπων.

Πραγματική λογοτεχνία από τον Ζορζ Σιμενόν, σε ένα από τα χωρίς επιθεωρητή Μαιγκρέ, τα αμέτρητα κοινωνικά του μυθιστορήματα από τα οποία όμως επίσης δεν λείπει η πλοκή, εξελισσόμενη κλασικά πάνω στη μελαγχολική καθημερινότητα. Στον ‘’Δραπέτη’’.

***

*ΟΠΟΥ ανάστατος ο Ζ. Π. Γ. , ο μυστηριώδης καθηγητής Γερμανικών που παραφέρεται αιφνιδίως μετά από μια εικοσαετία τυπικής, φυσιολογικής ζωής, ο παλιός δραπέτης όπως αποδεικνύεται τελικά κύριος Γκυγιώμ υποχρεώνεται να συζητήσει και με τον γιατρό του.

- Δεν έχεις την εντύπωση ότι εδώ και μερικές μέρες δεν είσαι σε φυσιολογική κατάσταση; Σου ζητώ μόνο να σκεφτείς. Να δεις μήπως κάποιο από τα όργανά σου δε λειτουργεί σωστά. Χωνεύεις κανονικά;

- Πολύ κανονικά.

- Και το συκώτι, τα νεφρά, η κύστη;

Ήταν οι μόνοι που έκανα βόλτα στο λιμάνι τέτοια ώρα.

- Σου κάνω αυτές τις ρωτήσεις, γιατί τυχαίνει στην ηλικία σου ένας άντρας να νιώσει ορισμένες διαταραχές. Ακριβώς όπως και με τις γυναίκες, υπάρχει μια κρίσιμη ηλικία, ένα δυσάρεστο ακρωτήρι…

Ζ.

 

Συμπλήρωσαν

*ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ έχει συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο και της ΝΔ στη Λάρισα. Οι δύο νυν βουλευτές καταρχάς, Μ. Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας. Οι δύο επιλαχόντες των προηγούμενων εκλογών Κ. Τζανακούλης και Στέλλα Μπίζιου. Σφήνα ο καθηγητής Θεόφ. Καραχάλιος, παρών φυσικά ο εκ μεταγραφής βουλευτής Γ. Κατσιαντώνης. Βέβαιες θεωρούνται η Λένα Αξιόγλου ως άνθρωπος του Μητσοτάκη και η Αθηνά Σιαφαρίκα του Μητρώου στελεχών αλλά και ο Γ. Καραβάνας ο ‘’Δραστήριος’’. Καιροφυλακτούν ο Σάκης Παιδής για να καλύψει την Ελασσόνα, η Θεοδ. Κάλλα απ’ τον κάμπο αλλά και Κατερίνα Ζαχείλα, Τάνια Δόκου κ.ά. Υπερπλήρες.

Ζ.

 

Παράλογα

*ΚAI είπε ο Στ. Θεοδωράκης, το απολύτως λογικό για τα παράλογα. «Εκπλήσσομαι γιατί εξ αριστερών μου έχω έναν κυβερνητικό σχηματισμό που θα ψηφίσει υπέρ της νατοϊκής επιλογής ενώ ταυτόχρονα χειροκροτεί το καθεστώς Μαδούρο, ενώ εκ δεξιών μου έχω ένα αντιπολιτευτικό σχηματισμό που υποστηρίζει την πολιτική του ΝΑΤΟ-και χθες και αύριο και πάντα- αλλά σήμερα θα ψηφίσει ΟΧΙ στην ένταξη μιας μικρής βαλκανικής χώρας στον Οργανισμό».

***

*ΛΟΓΙΚΟ να υπάρξουν κι άλλες παρενέργειες. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν, για τον ρόλο της αμερικανικής πρεσβείας. «Είναι παραλογισμός να διαδίδεις ότι κάποιος πιέζει κάποιον για να πράξει αυτά που εκείνος έχει ήδη δηλώσει ότι θα κάνει».

Ζ.

 

Πάνους

*-ΠΩΣ σι λιέν;

-Πάνου.

Η γιαγιά ρωτούσε, ο πιτσιρικάς απαντούσε.

- Τίνους είσι μάναμ;

-Τ’ Πάνου.

-Πααίντς σκουλιό;

-Πάνου.

-Κι που πααίντς τώρα;

-Σια πάνου.

Ζ.

 

Καλύτερα σκύλος

*ΑΠΑΝΩΤΑ τα κρούσματα με επιθέσεις αδέσποτων σκύλων στη Νίκαια. Προσφάτως πάλι δάγκωσαν γυναίκα έξω από το περιφερειακό ιατρείο. Τουλάχιστον το έχουν εμβολιασμένο, όπως είπαν απ’ τον Δήμο. Αλλά και τι να γίνει, τι να τα κάνουν τα αδέσποτα που έχουν καταλάβει το χωριό σε αγέλες. Με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο…

***

*«ΣΗΜΕΡΑ είναι καλύτερα να είσαι σκύλος παρά άνθρωπος» έλεγε ο πρώην δήμαρχος Ρ. Κομήτσας. «Αν είσαι άνθρωπος και δαγκώσεις κάποιον θα σε πάνε δικαστήριο ή στο τρελοκομείο. Αν είσαι σκύλος, ελεύθερα…»

Δεν μέμφεται τον Δήμο λέει, τι να κάνει κι ο δήμαρχος, το αδιέξοδο είναι πανελλαδικό. Κάτι πρέπει να γίνει γενικότερα ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των αδέσποτων.

Ζ.

 

Τόσοι πολλοί;

*ΔΕΝ είναι ότι χάνει ο πρόεδρος τα προνόμια ομιλιών στη Βουλή, με τη διάλυση της Κ. Ο. των ΑΝΕΛ «χάνουν τη δουλειά τους 50 άνθρωποι», είπε ο Π. Καμμένος. Βέβαια, οι περισσότεροι αποσπασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου θα είναι λογικά, απλώς θα επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους. Φυσικά οι βουλευτές δεν χάνουν τους υπαλλήλους που δικαιούνται, τους αστυνομικούς τους κλπ. Και η Βουλή επίσης διατηρεί άθικτο τον υπηρεσιακό της μηχανισμό. Πενήντα άνθρωποι όμως για μια μικρή πενταμελή κοινοβουλευτική ομάδα; Δηλαδή πόσοι απασχολούνται συνολικά στις πολυμελείς των μεγάλων κομμάτων; (Εντάξει η δημοκρατία κοστίζει. Αλλά να μην είναι και σπάταλη…)

Ζ.

 

Τα χρονόμετρα

*ΜΠΟΡΕΙ να βγήκε η χώρα απ’ τα μνημόνια, η κρίση όμως δεν έχει ξεπεραστεί. Να, στο Κολυμβητήριο της Λάρισας φαίνεται πως εξακολουθεί να ‘’μην υπάρχει σάλιο’’. Πανελλήνιοι προκριματικοί αγώνες εφήβων και παίδων, όπου οι νεαροί αθλητές αναμετρώνται πρακτικά με τα χρονόμετρα. Κι ο κανονισμός απαιτεί σύγχρονα χρονόμετρα, τα οποία το Κολυμβητήριο δεν διαθέτει αλλά ούτε και απέκτησε, ‘’δεν βγαίνω μάναμ’…’’, παρότι είχαν ειδοποιηθεί αρμοδίως έγκαιρα. Παρότι θα τα χρειαστούν οπωσδήποτε και σε επόμενες διοργανώσεις. Κι έτσι, αντί να φτάσουν στη Λάρισα για τους αγώνες αθλητές από άλλες πόλεις μαζί με τους γονείς τους κλπ κλπ , υποχρεώνονται να τρέχουν αλλού οι Λαρισαίοι με τις οικογένειές τους. (Μιλούν για επένδυση κόστους 2-3.000 ευρώ.)

Ζ.

 

Κομισιόν εν Λαρίση

*ΞΑΝΑ στη Λάρισα, όπου έχει βρεθεί προσφάτως, ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, το alter ego Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα μιλήσει τη μεθεπόμενη εβδομάδα σε σχολείο της πόλης. Όταν υπάρχουν εκπαιδευτικοί με δυναμισμό και δράση τα καταφέρνουν και με υψηλούς προσκεκλημένους.

Ζ.

 

Συστάσεις

*ΧΘΕΣ στη λαϊκή της Νεάπολης.

-Είναι ελληνικές οι ντομάτες;

-Ηλείας…

-Χάρηκα, Μαρία. Είναι ελληνικές οι ντομάτες;

Ζ.

----------------------------------------------------------------

 

LARISAIOI SYNOMHLIKOI ALLA

*ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ, συνομήλικοι αλλά και πανεπιστημιακοί, μα και με παρεμφερές ταμπεραμέντο, Στεφανίδης κι Αγοραστός έχουν πολλά να τους συνδέουν.

Ζ.

 

 

NA HTAN MONAXA H RACANH

*NA ήταν μονάχα η Ραψάνη, απ’ όπου και το στιγμιότυπο με τον Σύλλογο Γυναικών… Πανταχού οι εμφανίσεις της νεαρής δικηγόρου, που έχει εκμηδενίσει τις αποστάσεις στον νομό, παρά τις αυξημένες επαγγελματικές της υποχρεώσεις. Τι Αμπελώνας, τι Φαλάνη, τι Ελασσόνα, Πυργετός και Βλαχογιάννι. Η οσονούπω υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Αθηνά Σιαφαρίκα δείχνει καλά εκπαιδευμένη. Κι είναι και τα νιάτα, δεδομένες οι αντοχές.

Ζ.

 

 

O NYN KI O PRVHN KALOGIANNHS KAFFES

*Ο νυν κι ο πρώην, Απ. Καλογιάννης και Χριστόδ. Καφφές, εδώ και πολλά χρόνια συνεννοούνται με τα μάτια.

Ζ.

 

ME MEGA KVNSTANTINO STO PLEYRO THS

*ΜΕ Μέγα Κωνσταντίνο στο πλευρό της είναι σαν να προηγείται των στρατευμάτων της το ‘’Εν Τούτω Νίκα’’.

Ζ.

 

 

URYLOI AYTODIOIKHTIKOI TOY

*ΘΡΥΛΟΙ αυτοδιοικητικοί του πρόσφατου παρελθόντος, με μέλλον κιόλας. Όλοι μαζί μπορεί και να συμπληρώνουν έναν αιώνα δημαρχηλίκι.

Ζ.

 

 

 

 

Gallery άρθρου

{gallery}222737{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass