ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει...

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2019 19:05
Με θυμιατό και κινητό, το προχωρημένο ράσο Με θυμιατό και κινητό, το προχωρημένο ράσο

*ΤΑ χρώματα της φύσης παραπέμπουν όλο και πιο πολύ σε άνοιξη. Στα περίχωρα της Λάρισας τα χωράφια καταπράσινα πια, αν και το κρύο επανήλθε… Καλύτερα… Με την άνοδο της θερμοκρασίας... ανεβαίνει και η γρίπη.

Από το F/B πληροφορείσαι ότι οι «φίλοι» άρχισαν να εκδράμουν από δω κι από κει, ένα ξέσκασμα είναι απαραίτητο.

26 Μαΐου

*Ο ΤΣΙΠΡΑΣ μόνο ξέρει τι θα κάνει με τις εκλογές, ωστόσο, όλα τα πολιτικά κέντρα στην Αθήνα βοούν πως αυτές έχουν κλειδώσει για 26 Μαΐου, μαζί με τις δημοτικές (β’ γύρος) και τις ευρωεκλογές.

Βολεύει από πολλές απόψεις. Κυρίως διότι στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πόσο... διαλυμένοι είναι οι «μικροί», και ότι εύκολα «θα σκουπίσουν» ό,τι παίζει σε Κεντροαριστερά.

Και πράγματι, δεν έχει νόημα η παράταση της εκκρεμότητας. Η κατάσταση πια απαιτεί μια νέα αναβαπτισμένη κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» και όχι μια κυβέρνηση – όπως η τωρινή – χωρίς... σκοπό.

Γκρίνιες

*ΣΤΗΝ Ν.Δ. Λάρισας πάντως γκρίνιες ακούγονται που ο Μητσοτάκης ακόμη να ανακοινώσει και επίσημα το ψηφοδέλτιο.

-Ξέρεις σε πόσες πίτες πήγαμε – μου έλεγε προαλειφόμενη για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο- και δεν ξέρουν οι άνθρωποι πώς να μας... αναγγείλουν;

- Μην ανησυχείς καλή μου, την καθησύχασα. Εσείς ψάχνετε απλώς για επισημοποίηση και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν για... υποψήφιους (μόνο στον ΟΑΕΔ δεν έχουν αποταθεί).

Ξέμειναν

*ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρούν αμφιβολίες για το εάν τελικά... έχουν ως υποψήφιο περιφερειάρχη τον (αόρατο) προσώρας Νίκο Τσιλιμίγκα.

Αποτέλεσμα, κάποιοι να έχουν κιόλας φλερτάρει με τον καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα.

Ο ίδιος ο κ. Κουρέτας βγήκε σε τοπικό ραδιόφωνο και αφού ξεκαθάρισε πως ο Συνδυασμός του είναι και θα είναι εντελώς ανεξάρτητος, τόνισε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ, (ή ο ΜΥΡΙΖΑ, ή ο ΤΣΙΡΙΖΑ λέμε εμείς) ή όποιο άλλο κόμμα θέλει να τον στηρίξει. (Κορόιδο είναι;).

Διεργασίες

*ΠΑΝΤΩΣ κάποιοι που ξέρουν, λένε ότι ο κ. Τσιλιμίγκας, δεν είναι και τόσο «αόρατος» όσο θέλουν να πιστεύουν ορισμένοι αφελείς και ότι παρασκηνιακώς κάνει δουλειά. Και μάλιστα δουλειά... β’ γύρου όπου ελπίζει ότι θα κριθεί το ντέρμπι.

Μάλιστα φίλοι του γιατρού αναθάρρησαν διότι έχουν την πληροφορία ότι μερικά από τα καλύτερα στελέχη του Αγοραστού, διαβλέποντας ότι γενικώς δεν έχει «ψωμί» η Περιφέρεια καλοβλέπουν ήδη το... εθνικό ψηφοδέλτιο. Οπότε…

 

Τυχερός

*ΤΥΧΕΡΟΣ ο Τσίπρας…

Εδώ που τα λέμε δεν είναι και τόσο άσχημα να σε βρίζει ο... Καμμένος (για καμμένος).

Ξαφνικά, αποκτάς και πάλι μια κεντροαριστερή «εσάνς». Μια χαρά…

 * * *

*Ο ΟΠΟΙΟΣ Καμμένος δήλωσε χτες για τον Τσίπρα:

- «ΕΓΩ του έμαθα τα πουράκια κι αυτός το γύρισε στα Cohiba».

Ψεύτης και σ’ αυτό ο Καμμένος ! Προεκλογικά μας είχε τάξει να μάθει στον μικρό Αλέξη να οδηγάει σωστά το τρενάκι του, όχι να του μάθει το... κάπνισμα…

Τα παιδία

*ΚΑΙ ενώ τα «παιδία» ασχολούνται με τα πούρα τους και τι καπνό φουμάρει έκαστος, βγαίνουν κάτι Δραγασάκηδες, κάτι Φλαμπουράρηδες και αφήνουν να εννοηθεί ότι «κάτι τρέχει» με τις Τράπεζες. Το οποίον ο πολύς κόσμος εκλαμβάνει ως κίνδυνο για «κούρεμα». Είναι δυνατό; Να που είναι... Διότι η οικονομία δεν παίζει.

Ποίηση

*ΚΑΙ καθώς στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί εκφράζονται – γενικώς – με ποίηση, ας τους αφιερώσουμε το ποίημα που έχει κατά νου σήμερα ο λαός για την πολιτική κατάσταση της χώρας:

- Τρία πουλάκια κάθονταν και έπλεκαν πουλόβερ, μα τους τελειώνει η κλωστή και λένε γκέιμ όβερ...

«Νέα» κίνηση

*ΡΩΜΑΝΙΑΣ και Μητρόπουλος ανακοίνωσαν ότι φτιάχνουν νέα πολιτική κίνηση.

Πιθανά συνθήματα:

-«Ελλάς Ελλήνων Συνταξιούχων» -

- «Με τρέλα και... μασέλα» -

- «Γέ-ροι- γερά για α-να- δρο- μικά».

«Με Παπαδάκη και Αυτιά παίρνουμε όλα τα λεφτά»

(Και άλλα τέτοια προφανή... .).

Κάποτε στο μέλλον

*ΕΞΕΤΑΖΕΙ το ενδεχόμενο υπογείωσης των γραμμών της Λάρισας ο ΟΣΕ, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Χρ. Διονέλλη.

Οπωσδήποτε τυχερά τα... δισέγγονά μας. Όλα τα μεγάλα προβλήματα θα τα έχουν λυμένα.

Η πεπατημένη

*ΑΡΧΙΣΕ ΣΧΕΔΟΝ η προεκλογική περίοδος. Και καθημερινές οι ανακοινώσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σε όλους τους δήμους εναντίον όλων των νυν δημάρχων. Οι οποίοι είναι συνήθως «ανίκανοι» με «ανύπαρκτο έργο», έχουν κάνει «σπατάλες» και έδωσαν δουλειές με «αδιαφανείς διαδικασίες».

Όχι, διάβασε ανακοίνωση αντιπολιτευόμενης παράταξης κι άμα δεν βρεις όλα αυτά τα στοιχεία έλα και πες μου.

Έλλειψη φαντασίας γενικώς.

Ξέφυγαν

*ΤΟ κακό πάει πια να ξεφύγει… Όλο και πιο ανεξέλεγκτες είναι πλέον οι διαφημίσεις στο Διαδίκτυο, ενώ καθημερινά «εισβάλλουν» όλο και περισσότερο και στα “smart” κινητά μας τηλέφωνα. Κατά τ’ άλλα έχουμε αρχή προστασίας δεδομένων… Που θες να τηλεφωνήσεις και πρέπει πρώτα να δεις κάμποσες διαφημίσεις…

Για... αποσυμπίεση

*ΝΤΑΞΕΙ, μωρέ, είπε ο Ολυμπιακάρας στον ΠΑΟΚτζή, καθώς έβλεπαν χτες βράδυ τηλεόραση…

- Τι να κάνουμε, κάτσαμε να χάσουμε γιατί με όλα αυτά που έγιναν στο σκοπιανό, σας είδαμε πολύ πιεσμένους εσάς τα ΠΑΟΚια και δεν είστε για άλλες στενοχώριες...

Το χούι

*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ σε εκδήλωση της ΠΕΔ όλοι οι παλιοί αυτοδιοικητικοί του Ν. Λάρισας για να τους απονείμουν τιμητικές πλακέτες . Και επειδή ήταν να απονεμηθούν καμιά... ογδονταριά πλακέτες (το ‘χουμε μ’ αυτό το σπορ) συμφωνήθηκε να μην υπάρξουν ξεχωριστές ομιλίες, χαιρετισμοί, προσφωνήσεις ή αντιφωνήσεις….

Σιγά που δεν θα μιλούσαν οι κ. Τζανακούλης, Κομήτσας και Κοκκινούλης… Κόβεται το χούι του μικροφώνου; Και... το διέπραξαν.

ΔΕΥΑΚ

•ΟΠΩΣ κάποιοι της ΔΕΥΑ του Δήμου Κιλελέρ που - λέει συμπολίτης τους που τηλεφώνησε στην «ΕτΔ» - προχθές έκοψαν το νερό απ’ το σπίτι καρκινοπαθούς στον Πλατύκαμπο! Στην αρχή φαινόταν απίστευτη η καταγγελία, αλλά όταν του ζητήθηκαν λεπτομέρειες, π.χ. για το ποιος, πότε και γιατί, κατά την εκτίμησή του προχώρησαν οι αρμόδιοι σε μια τέτοια, επιεικώς απαράδεκτη ενέργεια, ο άνθρωπος εξήγησε ότι όταν επισκέφθηκε το συγκεκριμένο σπίτι του καρκινοπαθούς συγγενή του, βρήκε το ρολόι του μετρητή αποσυνδεδεμένο και το νερό κομμένο. Ο συγγενής του δεν ήταν εκεί, επειδή όπως είπε, πήγε να επισκεφθεί τον γιατρό του στη Θεσσαλονίκη! Για τυχόν απλήρωτους λογαριασμούς ή άλλα προβλήματα μεταξύ του ανθρώπου του και της ΔΕΥΑΚ - δήλωσε πως - δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει, σε κάθε περίπτωση όμως, έλεγε, η διακοπή νερού σε ένα σπίτι με βαριά ασθενή, δεν θα έπρεπε να γίνει. Η «ΕτΔ» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αλλά μάταια. Σήμερα προφανώς, θα επικοινωνήσει εκείνος, για τις απαραίτητες εξηγήσεις...

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass