Στο γυμναστήριο

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2019 19:45
*ΕΚΕΙ στα ρηχά του κτιρίου της Περιφέρειας, οι συναγωνιστές των εκλογών της 26ης φτιάχνουν τα πλάνα τους. Το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο, ισχύει και στον Δήμο Τεμπών. Ο Γ. Μανώλης και το δεξί του χέρι Γ. Νικολάου έχουν βάλει στη μέση τον φίλο, αδερφό και κολλητό Γ. Λαδόπουλο.  Ζ. *ΕΚΕΙ στα ρηχά του κτιρίου της Περιφέρειας, οι συναγωνιστές των εκλογών της 26ης φτιάχνουν τα πλάνα τους. Το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο, ισχύει και στον Δήμο Τεμπών. Ο Γ. Μανώλης και το δεξί του χέρι Γ. Νικολάου έχουν βάλει στη μέση τον φίλο, αδερφό και κολλητό Γ. Λαδόπουλο. Ζ.

*- Πηγαίνεις λοιπόν στο γυμναστήριο εδώ και δέκα χρόνια έξι ώρες καθημερινά…

Ο άλλος την κοίταζε παραξενεμένος την αφρατούλα Λαρισαία.

- Και τι ακριβώς κάνεις εκεί;

- Στη γραμματεία δουλεύω.

Ζ.

 

Άφαντος

*ΣΤΑ παλιά έχουν ξαναγυρίσει λέει στον Τύρναβο. Τι παίζουν λέει εκεί στην πλατεία και στα καφενεία; Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς;

Ζ.

 

Κανονικά

*ΥΠΗΡΞΕ λέει πληθώρα διαφοροποιήσεων στο κυβερνητικό αλλά και στα υπόλοιπα κομματικά στρατόπεδα στην ψηφοφορία-σεντόνι με τις 150 συνολικά προτάσεις επί της Συνταγματικής αναθεώρησης. Στη Λάρισα όμως δεν είχε, όλοι οι βουλευτές κινήθηκαν σύμφωνα με τη γραμμή του κόμματός τους. Ο δε υφυπουργός Β. Κόκκαλης, ως ανεξάρτητος βουλευτής, ψήφισε «παρών» στο άρθρο 3 για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, υπερψήφισε τα σχετικά με την εκλογή του ΠτΔ και είπε «όχι» στο άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Ζ.

 

Στα κάγκελα

οι αγρότες

* ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ οι αγρότες που συμμετείχαν στην προχθεσινή συζήτηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο από τη στάση των κυβερνώντων, οι οποίοι όχι μόνο δεν έδειξαν καμία διάθεση επίλυσης των προβλημάτων, αλλά ήταν και προκλητικοί. «Έφθασαν δε στο σημείο να πούνε ότι δεν ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Δεν φτάνει που δείξαμε υπομονή, που ξημερώσαμε συζητώντας μαζί τους, αναζητώντας λύσεις» δηλώνει εκνευρισμένος ο Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως «την πιο εχθρική που συναντήσαμε ποτέ».

Μάλιστα ο ίδιος υποστηρίζει πως «δέχθηκε προσωπική επίθεση από τον υφυπουργό Τ. Πετρόπουλο, κι όταν του ζήτησε να ανασκευάσει, το κυβερνητικό στέλεχος το έκανε, υποστηρίζοντας πως η μομφή αφορούσε άλλον συνδικαλιστή».

Πάντως είναι η πρώτη φορά, μετά από χρόνια που οι αγρότες αποχωρούν από τους δρόμους χωρίς να έχει ικανοποιηθεί ή να υπάρχει κυβερνητική δέσμευση για κάποιο από τα βασικά τους αιτήματα.

Γ.Ρ.

 

Πιο υγιείς

*ΟΠΟΤΕ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταρρίπτει τον μύθο για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι πιο υγιείς αυτοί από τους Ευρωπαίους, λέει η μελέτη του. Φυσικό κι επόμενο, άμα είναι να κάνεις τόσο δρόμο με τέτοιο τρόπο, με τόση ταλαιπωρία δεν μπορεί να είσαι σαράβαλο, εξ αντικειμένου είναι και κατά κανόνα νέοι κι όχι σάψαλα όσοι εγκαταλείπουν τις δύσμοιρες πατρίδες τους για μια θέση στον ήλιο.

Το πρόβλημα για τους Ευρωπαίους είναι -λέει- τα χρόνια νοσήματα, που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής. Θέμα στο οποίο οι μετανάστες συχνά πλεονεκτούν. Περπατούν περισσότερο, δεν καταναλώνουν έτοιμα φαγητά, μειωμένη η χρήση αλκοόλ και ουσιών. Ωστόσο αναφέρεται, «αρκετές ασθένειες μεταξύ των προσφύγων σχετίζονται με τη διαβίωση σε κακές συνθήκες υγιεινής, με την κατανάλωση μολυσμένου νερού πριν ή κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής διαδικασίας». (Οπότε; Να φυλάγονται μην τους κολλήσουμε, συνήθειες. Το λέει κι αυτό ο ΠΟΥ.)

Ζ.

 

Απουσίες

* ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΕΝΕΣ οι σχολικές αίθουσες από μαθητές που λόγω των ιώσεων βρίσκονται στα σπίτια τους και έτσι το απουσιολόγιο γεμίζει. Το Υπουργείο Παιδείας όμως αναγνωρίζει ότι λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα και έτσι απέστειλε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας εγκύκλιο, με την οποία οι απουσίες των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον οι κηδεμόνες τους ή οι ίδιοι, εάν είναι ενήλικοι, προσκομίσουν στη σχολική μονάδα πρόσφατη βεβαίωση/γνωμάτευση δημοσίου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία να αναγράφεται ο λόγος και η επιβεβλημένη διάρκεια απουσίας από το σχολείο. Τουλάχιστον να μην ανησυχούν οι γονείς και να κρατούν τα παιδιά σπίτι μέχρι να αναρρώσουν πλήρως.

Ν.Π.

 

Τους βράβευσαν

*ΣΕ μια σεμνή εκδήλωση στη Λάρισα, οι εργολάβοι δημοσίων έργων, ο πανελλήνιος σύνδεσμός τους ο ΣΑΤΕ, βράβευσαν τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη «για την προσφορά τους», κλασικά. ‘’Έργα, έργα, έργα…’’ κι οι δυό τους, οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι το αναγνώρισαν. Διαμαρτυρόμενοι ωστόσο για τις αλόγιστες εκπτώσεις στις δημοπρασίες. Τις οποίες όμως τις δίνουν οι ίδιοι.

Ζ.

 

Σύγχρονη

οικογένεια

*ΣΤΗ συντροφιά των Λαρισαίων ερευνούσαν και σχολίαζαν ενόψει της μεγάλης εκδήλωσης που διοργανώνει η τοπική ΝΔ, την επόμενη εβδομάδα, με θέμα ‘’Σύγχρονες πολιτικές για την προστασία της οικογένειας’’. Βασική ομιλήτρια η σύζυγος του προέδρου Μαρέβα Γκαμπρόφσκι και δεν τους ενοχλούσε που έχουν ζήσει αρκετά χρόνια σε διάσταση με τον Κυρ. Μητσοτάκη, συμβαίνουν αυτά.

***

*ΕΙΝΑΙ που καταφθάνουν στη Λάρισα ως ομιλήτριες εφτά βουλευτίνες του κόμματος, όλες τους γνωστές, δυναμικές γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 45 χρόνια. Εξ αυτών μονάχα δύο σε κλασική οικογενειακή κατάσταση, σύζυγος και δύο παιδιά, η Καστοριανή Μαρία Αντωνίου κι η Αθηναία Σοφία Βούλτεψη. Από κει και μετά, είχαν κι έλεγαν:

Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, βουλευτής Αθηνών, είχε το 2014 ένα άγριο διαζύγιο στα Γιάννενα με τον πρώην σύζυγο Β. Παπαϊωάννου, το οποίο είχε απασχολήσει τον Τύπο, αυτόν που τρελαίνεται με κάτι τέτοια, καθώς είχε και καταγγελίες για βία κ.λπ.

***

*ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ φανταιζί και το ένα από τα δύο διαζύγια που σχετίζονται με την Κατερίνα Μάρκου, βουλευτή Θεσσαλονίκης κάποτε της ΔΗΜΑΡ, κατόπιν με το Ποτάμι, τώρα στη ΝΔ. Παντρεμένοι κι οι δυό, είχαν αναπτύξει σχέση με τον τότε ΔΗΜΑΡ, πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου, τον εξ Ιωαννίνων, νάτη πάλι η Παμβώτιδα. Χώρισαν αμφότεροι για να παντρευτούν, το διαζύγιο εκείνου ήταν περιπετειώδες, δεν συναίνεσε εύκολα η πρώην που της τον έκλεψε η άλλη.

***

*ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ πράγματα αλλά διαζύγιο επίσης και για τη Σερραία βουλευτίνα Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία ήταν επί δεκαετία παντρεμένη με τον τότε υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μαγκριώτη.

Αναλόγως ήρεμα και για τη βουλευτή Αθηνών, που τόσο συχνά επισκέπτεται τη Λάρισα, τη Θεσσαλονικιά Άννα Καραμανλή, η οποία έχει χωρίσει εδώ και πολλά χρόνια με τον μπασκετμπολίστα τότε Μιχάλη Ρωμανίδη, αθλήτρια άλλωστε κι εκείνη, με τον οποίο έχουν δύο παιδιά.

***

*Η έβδομη ομιλήτρια είναι η Έλενα Ράπτη, η οποία δεν είχε παντρευτεί ποτέ, η όμορφη Θεσσαλονικιά που κατά καιρούς απασχολεί κουτσομπολίστικες εφημερίδες και εκπομπές.

- Όλες αυτές λοιπόν θα μιλήσουν για την ‘’προστασία της οικογένειας’’; Έτσι δεν λέει η πρόσκληση της εκδήλωσης;

- Ναι, λέει όμως και της ‘’σύγχρονης’’, δεν είδες; Έτσι είναι τώρα τα πράγματα, η οικογένεια πια περνάει από συμπληγάδες…

- Α, κι εγώ που νόμιζα ότι οι αριστερές, συριζαίες και τέτοια, είναι οι άστατες και οικογενειακά φιλελεύθερες.

Ζ.

 

Όλοι για έναν

*ΧΑΛΑΡΑ δείχνει να αντιμετωπίζει η ΝΔ τις περιπτώσεις δήμων όπου δεν τα βρίσκουν οι δικοί της, τύπου Δήμου Αγιάς. Η λογική που φαίνεται να επικρατεί είναι ‘’αφήστε όλα τα λουλούδια ν΄ ανθίσουν’’, ώστε να μην δυσαρεστηθεί κανείς, να τρέξουν όλοι για την κάλπη του Μητσοτάκη στις βουλευτικές εκλογές. Και στην αυτοδιοικητική, όποιος επικρατήσει. Αυτό που δεν θέλουν στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι έριδες και άγριες κόντρες. Προσπαθούν η όποια αντιπαράθεση να κρατηθεί χαμηλά. Γι’ αυτό άλλωστε συστήνουν να βρεθεί κοινός τόπος. ‘’Κατεβείτε όποιος θέλει για δήμαρχος, μη μαλώνετε όμως μεταξύ σας και δεσμευτείτε ότι θα υποστηρίξετε όποιον επικρατήσει τελικά και περάσει στον β΄ γύρο’’.

Ζ.

 

Υποψήφια ΔΝ

* ΒΙΑΖΕΤΑΙ ο δαίμων του τυπογραφείου να χρίσει τη νεαρή δικηγόρο Αθηνά Σιαφαρίκα υποψήφια βουλευτή της ΝΔ Λάρισας. Έτσι στο χθεσινό της εμπεριστατωμένο άρθρο για το πώς πρέπει να δημιουργηθεί, αλλά κυρίως να λειτουργήσει το Αγροτικό Επιμελητήριο στη χώρα, μετέτρεψε την ιδιότητα της υποψήφιας Διδάκτορα Νομικής (ΔΝ), σε υποψήφια της ΝΔ. Η ίδια περιμένει υπομονετικά την ανακοίνωση του κόμματος για τα ψηφοδέλτια, που λόγω των πολιτικών εξελίξεων καθυστερεί και ταυτόχρονα συνεχίζει να «οργώνει» τον νομό και συναντιέται με φίλους και ψηφοφόρους της.

 

Του 1

εκατομμυρίου…

*ΚΡΙΤΙΚΗ στη δημοτική αρχή από τον υποψήφιο δήμαρχο του ΚΚΕ. Ο οποίος αναφέρθηκε «στην πολιτική που άσκησε όλα αυτά τα χρόνια η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, ΛΑΕ κ.α. στη Λάρισα, η οποία βάδισε πάνω στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες της προηγούμενης της ΝΔ. Συνέχισε να φορτώνει τα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά του δήμου». Έλεγε ο Πέτρος Κρίκης και συνέχισε: «Στρώνει ταυτόχρονα το χαλί για τους επιχειρηματίες όπως π.χ. έκανε με το Πάρκο των Ευχών, όπου ξόδεψε χωρίς φειδώ 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ από την άλλη αρνείται πεισματικά να απαλλάξει από τα τροφεία τα νέα ζευγάρια στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και τους γονείς από τα ανταποδοτικά τέλη σε πολιτισμό και αθλητισμό». (Είχαν συνηθίσει τα εκ δεξιών, τώρα και εξ ευωνύμων τα ίδια βέλη).

Ζ.

 

Δεν χρειαζόταν

*ΤΕΛΙΚΑ το ΤΕΕ τίμησε χθες τους μηχανικούς «που είχαν θέσεις ευθύνης στη διάρκεια της καλλικρατικής αυτοδιοίκησης», από το 2010 και μετά αλλά μονάχα τους Λαρισαίους και όχι ολόκληρης της περιοχής ευθύνης του Κ&Δ Θεσσαλίας. Κι όλοι το κατάλαβαν ότι ο πρόεδρος Ν. Παπαγεωργίου δεν σκέφτηκε που θα μαζεύονταν πολλοί αν καλούνταν για βράβευση και οι Τρικαλινοί και Καρδιτσιώτες, άλλωστε αυτοί μπορεί να τιμηθούν στις άλλες πίτες στις πόλεις τους, μπορεί. Είναι που αν τους καλούσαν όλους μαζί, τότε ο Τρικαλινός δήμαρχος Δημ. Παπαστεργίου θα επισκίαζε με τη λάμψη του κάθε άλλη βράβευση, οπότε…

Ζ.

 

Ιστορικά αυτοκίνητα

* ΟΙ λάτρεις των παλιών αυτοκινήτων –αντικών, τα οποία ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους και τα ιδιαίτερα στοιχεία τους στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα μπορούν πλέον, με τη βούλα του κράτους, να τα ονομάσουν «ιστορικά»!

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δρομολογεί τη δημιουργία ειδικών πινακίδων για αυτοκίνητα «ιστορικού ενδιαφέροντος», οι οποίες θα δίνονται στα ανάλογα οχήματα, μετά από έγκριση ειδικής επιτροπής.

Ευτυχώς, η επιτροπή που θα συσταθεί θα περιλαμβάνει γνώστες του αντικειμένου, όπως εκπροσώπους Διεθνών Ομοσπονδιών Παλιών Αυτοκινήτων (Δ.Ο.Α. Δ.Ο.Π.Α και Δ.Ο.Μ.) στην Ελλάδα και της Ενιαίας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων και Μοτοσικλετών, ώστε να μπορούν να κρίνουν τα αυτονόητα!

Λ.Κ.

 

Ατύχησε

*Ο ατακτούλης Λαρισαίος είχε ανατριχιάσει με το συμβάν, ακόμη να συνέλθει. Όσο σκεφτόταν τον εαυτό του στη θέση εκείνου στην Αθήνα που τον είχε καλέσει η γυναίκα.

- Έλα να βρεθούμε σπίτι μου κατά τις 8, ο άντρας μου θα είναι στο ΟΑΚΑ για το μπάσκετ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, δεν πρόκειται να γυρίσει πριν τις 11… (Ποιος να σκεφτεί ότι οι κόκκινοι θα αποχωρούσαν.)

Ζ.

 

Ιστορία

* ΧΟΡΟΥΣ της Μακεδονίας, χόρεψαν οι Σερραίοι που διαμένουν στη Λάρισα, με κλαρίνα, νταούλια και ζουρνάδες, σε εκδήλωση του Συλλόγου τους.

Οι Σύλλογοι, ως μικρές κοιτίδες πολιτισμού, αποτελούν φύλακες της τοπικής παράδοσης, και σε πείσμα των καιρών, τη διασώζουν και τη μεταδίδουν στις νεότερες γενιές, με κίνητρο την αγάπη τους και μόνο για τα πάτρια εδάφη.

Όσο υπάρχουν αυτοί, διατηρείται και η ιστορία, η οποία δεν διδάσκεται μόνο στα σχολεία, αλλά μένει στη μνήμη ενός λαού όταν την κρατά ζωντανή στην καθημερινότητά του.

Λ.Κ.

 

Θα σε σβήσει…

*ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ συμβάν, καλύτερο κι από σπουδαίο ανέκδοτο, προχθές στην Κοίτη του Πηνειού. Περπατούσε λοιπόν η συντροφιά των Λαρισαίων εβδομηντάρηδων, που φροντίζουν την υγεία τους. Κάποια στιγμή ένας της παρέας ένιωσε μια πίεση στο έντερο κι επιβραδύνοντας έμεινε πίσω από τους υπόλοιπους ώστε να αεριστεί διακριτικά. Κοίταξε τριγύρω με τρόπο, κανένας, οπότε αφέθηκε πρρρ… πρρρρ….πρρρ… Έλα όμως που από πίσω κατέφτασαν ένα νεαρό ζευγάρι με αθλητικό ρυθμό, αγόρι και κορίτσι 20-22 χρονών τον πλησίασαν καλπάζοντας, πριν προλάβει να τους αντιληφθεί. Εκείνος πρρρ… πρρρρ….πρρρ… Κι ο νεαρός προσπερνώντας τον, τον παρότρυνε φωνάζοντας. «Γκάζωνε μπάρμπα, γκάζωνε, θα σε σβήσει…». (Οι υπόλοιποι που τον άκουσαν και κατάλαβαν, παραλίγο να πέσουν στο ποτάμι απ΄ τα γέλια. Κι από τότε τον ψάχνουν για ν΄ ακούσουν κι άλλα απ΄ τον ετοιμόλογο νεαρό.)

Ζ.

 

Κλοπές

* ΤΟ θέμα της καλύτερης αστυνόμευσης θίγει κάτοικος του Δήμου Τεμπών με αφορμή κλοπή αποθήκης στον Πυργετό. Οι κλοπές αποτελούν υπαρκτό πρόβλημα και δεν αφορούν μόνο στα Τέμπη. Μόνο στα Δελέρια τις προάλλες διέρρηξαν «αναρίθμητα» σπίτια ενώ διαρρήξεις καταγράφονται και στη Λάρισα.

Η περιφέρεια έχει μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς αποτελεί «ευκολότερο» στόχο για τους δράστες. Όταν η αστυνομία απασχολείται σε αλλότρια καθήκοντα, φυσικό είναι. Είναι δυνατόν τόσες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να απασχολούνται σε κάθε αγώνα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου και οι αστυνομικοί να μετατρέπονται σε δωρεάν Security των ΠΑΕ, ενώ τη δαπάνη να την πληρώνουν οι φορολογούμενοι; Είναι δυνατόν η ΕΛ.ΑΣ. να φυλάει πολιτικούς με πρόσθετες βάρδιες για να περιφρουρήσει σπίτια βουλευτών επειδή ψήφισαν ή δεν ψήφισαν κάποια απόφαση της εκάστοτε κυβέρνησης;

Ο πολιτικός κόσμος να συζητήσει για τα θέματα της ασφάλειας των πολιτών γιατί το πρόβλημα είναι οξύ αντί να κάνει μικροπολιτική. Γιατί όταν είναι στην αντιπολίτευση λένε πολλά και όταν βρίσκονται στην κυβέρνηση, κάνουν ελάχιστα.

Τα φαινόμενα των κλοπών και των διαρρήξεων δεν θα εκλείψουν ποτέ, αλλά ας ενταθεί η πρόληψη και κυρίως ας αποτελέσει κάποτε πραγματική προτεραιότητα της κεντρικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ..

Β.Κ.

 

 

PROSO OLOTAXOS GIA TIS EKLOGES EXEI BALEI O SYNDYASMOS TOY DHMARXOY* ΠΡΟΣΩ ολοταχώς για τις εκλογές, έχει βάλει ο συνδυασμός του δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου.

Όλο το επιτελείο επί ποδός στο υπό διαμόρφωση κεντρικό εκλογικό κέντρο - δεν θα είναι το μοναδικό - που βρίσκεται στην πλατεία της Νίκαιας.

«Σε αυτόν τον χώρο, που λειτουργούσε παλαιότερα ως καφενείο, έγινε η πρώτη συνάντηση των υποψηφίων του συνδυασμού, την άνοιξη του 2014, λίγο πριν τις νικηφόρες δημοτικές εκλογές» είπε ο δήμαρχος κρίνοντας ότι είναι καλός οιωνός για τις 26 Μαΐου!

Λ.Κ.

 

 

TO PROTOSELIDO THS E THN TRITH 10 AYGOYSTOY*ΤΟ πρωτοσέλιδο της «Ε» την Τρίτη 10 Αυγούστου 1954, ημερομηνία που γεννήθηκε ο Δ. Γ. ο οποίος και προσκομίζει το φύλλο, με τον τίτλο «Υπεγράφησαν τα κείμενα της Βαλκανικής συμμαχίας». Δεν είναι μόνο τωρινό, και τότε υπογράφονταν κείμενα και συμφωνίες, αλλά τα Βαλκάνια, Βαλκάνια…

Ζ.

 

 

DEN EINAI DHMOTIKOI YPALLHLOI PRASINOY*ΔΕΝ είναι δημοτικοί υπάλληλοι πρασίνου όλοι οι από κάτω που χαζεύουν κοιτώντας τον έναν που κλαδεύει πάνω στο καλαθοφόρο. Οι πιο πολλοί, περίεργοι που μαζεύονται πάντοτε πάνω από κείνον, κάτω εν προκειμένω, απ’ αυτόν που μαστορεύει. Είναι συνήθεια παλιά…

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass