Κατόπιν εορτής

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2019 19:45
*ΤΟ χορευτικό συγκρότημα των Λαρισαίων επισήμων, σε συχνές εμφανίσεις στην εποχή της πίτας. Το εντόπισε το κοφτερό μάτι του Β. Ντάμπλη. Τέλειος συγχρονισμός.  Ζ. *ΤΟ χορευτικό συγκρότημα των Λαρισαίων επισήμων, σε συχνές εμφανίσεις στην εποχή της πίτας. Το εντόπισε το κοφτερό μάτι του Β. Ντάμπλη. Τέλειος συγχρονισμός. Ζ.

*Ο σερβιτόρος έκανε άνοιγμα στον γνωστό πελάτη.

- Οι καρδούλες μάς τελείωσαν βρε Βαλεντίνο, να βάλω μια συκωταριά;

***

*Η δε νεαρή Λαρισαία, παρέμενε απαρηγόρητη.

-Γιατί κλαις καλέ;

-Ο δικός μου, μού έστειλε ανθοδέσμη και γράφει ‘’θα με ξαναδείς όταν μαραθούν’’…

-Ααα, αυτό είναι πολύ ρομαντικό...

-Τα λουλούδια είναι πλαστικά.

Ζ.

 

Ανοίγματα

*ΑΙΦΝΗΣ η ΝΔ άνοιξε μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ, όταν είδε ότι μέρος του απορροφάται από τον Τσίπρα. Γι’ αυτό και οι ανακοινώσεις ‘’περί κηπουρών’’, που παρέπεμπαν ευθέως στις τότε επιθέσεις τους κατά του Γ. Παπανδρέου.

***

*- Η Φώφη προφανώς όχι, όμως ο ΓΑΠ οπωσδήποτε και θα ήταν ενήμερος για τις υπουργοποιήσεις, εκτιμούσε ο Λαρισαίος.

- Ο Ραγκούσης όμως τους την έκανε, συμπλήρωνε ο συριζαίος. Τζάμπα τον περίμεναν στη γωνία οι γαλάζιοι κι ακόμη πιο ενοχλημένοι οι πράσινοι σύντροφοί του, να τον πουν πουλημένο. Και υπουργός δεν έγινε πάλι και τον Τσίπρα υποστηρίζει.

***

*Ο δεξιός Θ. Ρ. πάλι, είχε διαφορετική προσέγγιση, παραφράζοντας τη ρήση για τη δημοσιογραφία..

- Κάποτε το ΠΑΣΟΚ σε οδηγούσε παντού, αρκεί να ήσουν πιστός. Τώρα σε οδηγεί παντού, αρκεί να το εγκαταλείψεις εγκαίρως.

Ζ.

 

Κρύο πιάτο

*ΤΟ ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ το έχει αφομοιώσει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, και για την ακρίβεια ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα δεν έχει τέτοιες δυνατότητες. Το δεύτερο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ το έχει πάρει ο άλλοτε υπουργός Ευάγγ. Βενιζέλος και οδεύει κατά πως φαίνεται σε συνεργασία με τη ΝΔ. Το τρίτο κομμάτι, δηλαδή ό,τι θα απομείνει από τη λεηλασία, είναι αυτό στο οποίο θα συνεχίσει να ηγείται η Φώφη Γεννηματά.

***

*ΩΣ προς τη λεηλασία, μιας και το έφερε η κουβέντα, ήρθε καθώς φαίνεται ο καιρός, ο ΣΥΡΙΖΑ να πληρώσει το ΠΑΣΟΚ με το ίδιο νόμισμα. Όταν επί Λαλιώτη και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, οι διακριθείσες για την αλαζονεία κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πιπίλιζαν την καραμέλα της κεντροαριστεράς. Παραμονές των εκλογών, γιατί κατόπιν επικέντρωναν στην ανάγκη της αυτοδυναμίας. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί με μαεστρία τις παλιές πρακτικές του ΠΑΣΟΚ, οι του ΚΙΝΑΛ ζορίζονται αλλά αυτά έχει η ζωή, κάνει κύκλους…

Β.Κ.

 

Πενιχρά

*ΕΚΑΝΑΝ τον κύκλο τους τα μπλόκα και φέτος, που πιο πολύ από ποτέ η κινητοποίηση έμοιαζε με έθιμο. Έπρεπε να βγουν τα τρακτέρ στον δρόμο για να μη χαλάσει το σερί; Πρώτη χρονιά που αποχώρησαν δίχως να έχουν κερδίσει τίποτε απολύτως. Ήταν και το πλαίσιο αιτημάτων ελαφρώς αόριστο έως νεφελώδες, ίσως μονάχα το ‘’καρτέλ βαμβακιού’’ ήταν χειροπιαστό. Αυτή ήταν μάλλον και η αιτία της πενιχρής συγκομιδής, πιο λίγα τρακτέρ από ποτέ φέτος. Καμιά τριακοσαριά συνολικά από ολόκληρη τη Θεσσαλία. Πού οι εποχές των 5.000 τρακτέρ ‘’απαπάν ισιακάτ’’…

***

*ΠΡΑΚΤΙΚΑ ήταν τα τρακτέρ που κατάφερε να κινητοποιήσει το ΚΚΕ, κυρίως από την Καρδίτσα. Εξαιρουμένου του Γ. Κουκούτση εκ Πλατυκάμπου, που συνεργάζεται όμως στενά με τον Ρ. Μαρούδα στην αγροτική Ομοσπονδία, αυτή τη φορά οι μόνοι γνωστοί δεξιοί που μετείχαν ήταν οι ‘’παππούδες’’ Χρ. Σιδερόπουλος και Θάνος Χατζηζωγίδης, που φάνηκε ότι ελάχιστους εμπνέουν πια. Είχαν ωστόσο να διηγούνται ιστορίες απ΄ τα παλιά…

***

*ΜΠΟΡΕΙ φέτος να πήγε από την πρώτη μέρα στο μπλόκο το επίσημο ΚΚΕ της Λάρισας, για την υποδοχή. Όμως δεν τηρήθηκε το καθιερωμένο πρωτόκολλο της αποχώρησης. Ότι έπρεπε δηλαδή λίγο πριν φύγουν τα τρακτέρ να κάνει επίσκεψη ο γ. γ. του κόμματος Δημ. Κουτσούμπας, να γίνει και η μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση συμπαράστασης στη Λάρισα, με τα πούλμαν από την Αθήνα. Για κάποιον άγνωστο λόγο δεν έγιναν τα παραδοσιακά.

Ζ.

 

Στο πολιτικό κάδρο

*ΔΕΝ χρειάστηκε παρά ελάχιστο χρονικό διάστημα για να τοποθετηθεί στο πολιτικό κάδρο της Λάρισας. Όχι ως βασικό του στοιχείο φυσικά, αλλά σίγουρα ορατό. Ανακοινώθηκε μεταξύ των δέκα υποψηφίων βουλευτών του ΚΙΝΑΛ και πολύ γρήγορα κατέστη αναγνωρίσιμη στην τοπική κοινωνία. Άρα; Άρα η Μαρία Γαλλιού ήταν από πριν αρκετά γνωστή και βεβαίως αποδεκτή, έτσι εξηγείται. Η προεργασία είχε γίνει, με την κοινωνική δράση και την εργασία της ως δικηγόρος. Τι κι αν είναι μονάχα ‘’τριάντα τόσο’’, είναι ζήτημα ικανοτήτων και ταπεραμέντου.

Ζ.

 

Ενδέχεται

*ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ στη Λάρισα, μάλλον εν αγνοία του. Ότι ο απόστρατος αστυνομικός με τις εκκλησιαστικές, ιδίως ιεραποστολικές ευαισθησίες, θα μπορούσε και να πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές. Με τη ΝΔ φυσικά, η οποία έτσι θα απλώσει το χέρι στους αγωνιστές της Μακεδονίας, καθώς ο Σωτήρης Μουντζούρης πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις εντός και εκτός Λαρίσης. Πατριώτης ανυποχώρητος και ταυτόχρονα άνθρωπος μειλίχιος χαμηλών τόνων, πού θα βρουν άλλον καλύτερο. Ο ίδιος μπορεί και να μην ενδιαφέρεται, αν το απαιτήσει όμως η πατρίδα, η παράταξη έστω; (Κι έχει και το επιπλέον πλεονέκτημα να είναι Καρδιτσιώτης, εξ Ελληνοπύργου μάλιστα, απ΄ όπου παράγονται και λαμπροί πολιτικοί άνδρες.)

Ζ.

 

Όχι στη βία

*ΟΙ Λαρισαίοι μαθητές έκαναν τις αναλύσεις τους.

- Ενδοοικογενειακή βία είναι να ψήνει ο γείτονας στα κάρβουνα, η γειτόνισσα να τηγανίζει κεφτεδάκια κι η μάνα σου να φτιάχνει φακές.

***

*- ΠΕΡΑΣΑ από τη γιαγιά και μου έδωσε 3.000

- Ευρώ;

- Θερμίδες.

Ζ.

 

Πληθώρα υποψηφίων

*ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία για την πίτα της ΔΑΚΕ δασκάλων, τυχαίο που διάλεξαν το μαγαζί όπου τραγουδάει ο Δάσκαλος; Το αδιαχώρητο, αποδεικνύοντας τη δυναμική του γαλάζιου χώρου. Και το διασκέδασαν τρελά. Κοντά δύο ώρες διήρκεσε η διαδικασία των ομιλιών ‘’να πω δυό λόγια μόνο’’, των χαιρετισμών ‘’δεν θέλω να σας κουράσω’’, οι βραβεύσεις που ακολούθησαν μετά λογυδρίου του καθενός και η αναλυτική, διαφανής λαχειοφόρος. Εν τω μεταξύ είχαν αποχωρήσει οι μισοί. Αφού επρόκειτο για νεοδημοκράτες υποψήφιους βουλευτές και συμβούλους, κοντεύουν οι εκλογές, κάνουν υπερωρίες, έπρεπε να πάνε και σε άλλες πίτες το ίδιο βράδυ.

***

*ΥΣΤΕΡΑ έφυγαν κι οι άλλοι μισοί, αφού και πολλοί δάσκαλοι είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια των επικείμενων εκλογών, τρέχουν κι αυτοί μέσα στη νύχτα Παρασκευές και Σάββατα. Απέμειναν οι συνδικαλιστές μονάχοι.

Όσο για την είδηση; Η Βάνα Κυρλόγλου θα είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό Αγοραστού φυσικά. Ανακοινώθηκε μετ΄ επαίνων και ευχών από τους γαλάζιους δασκάλους. Αφού ήταν εκείνη που κέρδισε το φλουρί της πίτας.

Ζ.

 

Σ΄ όλα τα κουλουάρ

*ΟΚΤΩ δημαρχήσιμοι Λαρίσης και περιχώρων έχουν ήδη ανακοινώσει ότι τρέχουν στην κούρσα. Κανονικός πλήρης τελικός, όλα τα κουλουάρ γεμάτα. Αν κι όπως φαίνεται ο τελικός θα γίνει μετά ανάμεσα στους δύο πρώτους, που ξεχωρίζουν κιόλας, δεν έχει ενδιαφέρον.

Οχτώ, διότι με 49 ονόματα λέει φτιάχνεις ψηφοδέλτιο και πας κάλπη. Άλλο αν βρεθείς ‘’κουβά’’. Είναι όμως κι η απλή αναλογική. Που μπορεί να σε ανασύρει μετά και να σε καταστήσει πολύτιμο σύμμαχο του δημάρχου, να μην μπορεί να κάνει χωρίς εσένα.

***

*ΕΧΟΥΜΕ και λέμε λοιπόν, επιγραμματική ανακεφαλαίωση: Απ. Καλογιάννης με υποστήριξη από ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-Οικολόγοι, Ρ. Καραλαριώτου από ΝΔ, Π. Κρίκης του ΚΚΕ, Ντ. Διαμάντος ανεξάρτητος νεοδημοκράτης, Παν. Γούλας ανεξάρτητος πασοκτζής νασιωκικής υποστήριξης, Ν. Γαμβρούλας ‘’ευθυνοδημοκρατικός’’ παπαλιάγκειας επιρροής, Γ. Μπαρτζώκης ανεξαρτητοποιημένος ανεξάρτητος ‘’μακεδονοκατσιφικής’’ απόκλισης, Δημ. Τσιάρας πατριωτικοκοινοτιστής. Απ΄ όλα έχει ο μπαχτσές.

Ζ.

 

Με πέντε ονόματα

*ΠΕΝΤΕ ισχυρά ονόματα θα επιλέξει λέει το ΚΙΝΑΛ της Λάρισας και θα προωθήσει τη σχετική λίστα στον Απ. Καλογιάννη ώστε να τους συμπεριλάβει στον συνδυασμό του, φιλοδοξώντας να εκλεγούν όλοι τους δημοτικοί σύμβουλοι. Οι πασοκτζήδες ξέρουν από εκλογές, μετρούν και τις δυνάμεις τους. Άλλωστε και τριάντα χρόνια πριν κάπως έτσι είχαν κάνει και με τον Αρ. Λαμπρούλη, όταν στην περίφημη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ στον δήμο είχαν συνεισφέρει με περιορισμένο αριθμό υποψηφίων εκλέγοντάς τους όλους, απέναντι μάλιστα στο ισχυρό τότε ΚΚΕ με τη σκληρή γραμμή και τις πριμοδοτήσεις των δικών του. Ήταν τότε η ομάδα Καφφέ, Νασιώκα, Σχοινά, Βακάλη κ.λπ., βγήκαν στο συμβούλιο περισσότεροι πασοκτζήδες από κομμουνιστές.

***

*ΜΕΤΡΟΥΝ και τις δυνάμεις τους τώρα, πέντε υποψήφιοι ΚΙΝΑΛ είναι αρκετοί. Ένας-ένας διαλεγμένοι, με εκλογιμότητα. Άλλωστε έχουν και καμιά δεκαπενταριά δικούς τους που μετέχουν στην τωρινή δημοτική αρχή και θα είναι ξανά υποψήφιοι, από την πάλαι ποτέ απέραντη πράσινη λίμνη θα ψαρέψουν σταυρούς κι αυτοί. Και σάμπως πόσους συμβούλους θα εκλέξει ο Καλογιάννης. Με την απλή αναλογική και καθώς η κατανομή γίνεται με τα ποσοστά του α΄ γύρου, καμιά εικοσαριά εφόσον ισχύσει βέβαια κάποιο από τα καλά σενάρια. Περίπου δέκα λιγότερους απ΄ όσους έχει τώρα, που είχαν εκλεγεί με το πλειοψηφικό σύστημα κι ας είχαν πάρει τότε το μισό ποσοστό απ΄ αυτό που προσδοκούν τώρα. (Άρα ο διαγωνισμός της εκλογής θα είναι πολύ σκληρός, τα τζαρτζαρίσματα άγρια.)

Ζ.

 

Δεν ήταν

*- ΠΩΣ πήγαν οι εξετάσεις, γιατρέ;

Κατατρόμαξε ο Λαρισαίος ασθενής από την απάντηση.

-Χάλια.

- Δηλαδή;

- Να, κόπηκα σε 4 μαθήματα και πρέπει να τα ξαναδώσω για να πάρω το πτυχίο.

Ζ.

 

 

STHN AFETHRIA OI DYO TOYS EKATO AKRIBOS MERES*ΣΤΗΝ αφετηρία, οι δυό τους, εκατό ακριβώς μέρες πριν τον τερματισμό.

Ζ.

 

 

EXOYN TA BASANA TOYS OI DHMARXOI TI LARISA*ΕΧΟΥΝ τα βάσανά τους οι δήμαρχοι, τι Λάρισα, τι Τρίκαλα, επομένως και τους κώδικες επικοινωνίας τους.

Ζ.

 

 

PERASAN PENTE XRONIA TOSO NERO KYLHSE EN TV METAJY*ΠΕΡΑΣΑΝ πέντε χρόνια, τόσο νερό κύλησε εν τω μεταξύ κάτω από τις γέφυρες του Πηνειού. Κι όλα μέλι γάλα πια. Ο καθένας τους με τον στόχο του.

Ζ.

 

 

MELETHROS KAI ME DIAUESJH SYNERGAIAS O DHMARXOS FASALVN

*ΜΕΛΕΤΗΡΟΣ και με διάθεση συνεργασίας ο δήμαρχος Φαρσάλων, ειδικά με τους συναδέλφους του στη Λάρισα.

Ζ.

 

 

NATOS AYTOS EINAI O KOKORS KRASATOS

*ΝΑΤΟΣ, αυτός είναι ο κόκορας κρασάτος.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass