Κρύωνε ήδη

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2019 19:00
*ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΓΜΕΝΟΙ με Καλογιάννη, γνωστοί Λαρισαίοι απόμαχοι μεν διόλου απόστρατοι δε, στη γραμμή όχι αλφαβητικά ούτε ηλικιακά αλλά αυστηρά καθ’ ύψος στη σειρά.  Ζ. *ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΓΜΕΝΟΙ με Καλογιάννη, γνωστοί Λαρισαίοι απόμαχοι μεν διόλου απόστρατοι δε, στη γραμμή όχι αλφαβητικά ούτε ηλικιακά αλλά αυστηρά καθ’ ύψος στη σειρά. Ζ.

*-ΜΠΡΡΡ…

Ο Λαρισαίος είχε διαβάσει στο ίντερνετ, είχε δει και τηλεόραση.

-Έχω ψοφήσει ήδη απ’ το κρύο…

Οι προειδοποιήσεις για επερχόμενο θυελλώδη χιονιά, έχουν ψυχράνει την ατμόσφαιρα από χθες.

Ζ.

 

Αυξημένα

*ΣΕ πολύ αυξημένα για την εποχή επίπεδα κινείται η βλακεία στα περισσότερα διαμερίσματα της χώρας κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, διαπιστώνει ο Λαρισαίος Ν. Χ. ειδικός ανοητολόγος.

Ζ.

 

Ευρωβουλευτές

*ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ η Μαρέβα από Λάρισα, αμέσως μετά η Νομαρχιακή ανακοίνωσε την έλευση Μεϊμαράκη. Επίσκεψη καπάκι, για μεθαύριο Κυριακή, όπου ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου τώρα, θα μιλήσει λέει στη χοροεσπερίδα της ΝΟΔΕ, στις 12 το μεσημέρι στον ‘’Αστέρα’’. (Μα χοροεσπερίδα μεσημεριάτικα; Και πώς να την πουν δηλαδή, χορομεσημερίδα; Ή μήπως λόγω ώρας χοροτσιπουρίδα…)

***

*ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ με σταυρό πάλι άρα δεν νοείται επικεφαλής ψηφοδελτίου, παρά μόνον τύποις. Μετά την κάλπη θα μετρηθεί του καθενός το μπόι.

Ευρωεκλογές και το ΚΙΝΑΛ της Λάρισας κάνει ρελάνς. Δύο μέρες μετά, η δική του εκδήλωση, η πίτα της Νομαρχιακής την Τρίτη στον ‘’Διόνυσο’’. Με τον δικό του υποψήφιο ευρωβουλευτή, τον Νίκο Παπανδρέου. (Έναρξη, θ’ ακολουθήσουν κι άλλοι.)

Ζ.

 

Απλήρωτοι

*ΕΙΔΙΚΟ σεμινάριο για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, οι οποίοι έμαθαν τα πάντα για τα στημένα παιχνίδια. Το διάβαζαν οι Λαρισαίοι χθες στην εφημερίδα. Με την επισήμανση ότι πολλές ομάδες αναγκάζουν τους παίχτες τους σε εμπλοκή στα στημένα καθώς τους αφήνουν απλήρωτους κι εκείνοι προσπαθούν να βιοποριστούν. (Αυτάαα...)

Ζ.

 

Πράσινο/λευκό

*- ΦΟΥΛ ΠΑΣΟΚ με ολίγη από ΣΥΡΙΖΑ…

Ο Λαρισαίος ανθρωπογεωγράφος σχολίαζε την εκδήλωση της παράταξης του δημάρχου.

- Πασοκτζήδες σε αφθονία, κάποιοι πρώην πασοκτζήδες και πασπάλισμα με αριστερά και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

***

*ΠΡΑΣΙΝΟ στα μυαλά, λευκό στα μαλλιά. Ηλικιακά κυριαρχούσαν οι συνομίληκοι του Απ. Καλογιάννη, άντε οι ελαφρώς νεότεροί του. Κάτω των 40 ελάχιστοι, κλασικά.

Άλλωστε το είπε κιόλας ο δήμαρχος, απευθυνόμενος στο ακροατήριο. «Αρκετοί με γνωρίζετε από τη θητεία μου στη δημοτική αρχή Λαμπρούλη...» Ήτοι προ τριακονταετίας, άρα τουλάχιστον πενηνταπεντάρηδες.

Ζ.

 

Νεανικό

*ΚΙ ενώ οι περισσότεροι δημοτικοί συνδυασμοί, και οι συγκεντρώσεις τους, θυμίζουν αυλή των ΚΑΠΗ, μονάχα εκείνος του Νίκου Γαμβρούλα έχει να παρουσιάσει νέα πρόσωπα. Και ηλικιακά και χωρίς προϋπηρεσία στα πολιτικά και σε άλλα κόμματα. Γι’ αυτό συνέβη το ασυνήθιστο, να δημοσιοποιηθούν και οι ηλικίες τους μαζί με τα ονόματα των πρώτων 25 υποψηφίων. Άλλους τόσους χρειάζεται και νάτο το ψηφοδέλτιο, οπότε ελέω απλής αναλογικής μπαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να τεθεί πιο ψηλά ο πήχης, προς το παρόν, χλωμό.

***

*ΤΟΝ 28χρονο υποψήφιο δήμαρχο με το χρίσμα του ευθυνοδημοκρατικού παπαλιάγκειου σχηματισμού, πλαισιώνουν κάμποσοι συνομήλικοί του, ίσως παιδιά κι από την παρέα του. Η επόμενη μεγάλη ομάδα από τους ανακοινωθέντες είναι ηλικιακά ‘’γονείς’’ τους, 55-58 χρονών. Στις ενδιάμεσες ηλικίες χωλαίνει κάπως.

Ζ.

 

Ποια

γραφειοκρατία;

*ΠΑΓΙΩΜΕΝΟ πλέον στη συνείδηση του Έλληνα το πρόβλημα της γραφειοκρατίας στη χώρα. Κι όμως, ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης φαίνεται πως έχει βρει το… γιατρικό. Τουλάχιστον αυτό εκμυστηρεύτηκε ενώπιον υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ ο Αμερικανός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της εταιρείας PENDA κ. Cris Swalfer η οποία θα υλοποιήσει επένδυση ύψους 40 εκατ. δολαρίων στη χώρα μας, στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης.

Ο κ. Swalfer, στο πλαίσιο του ελληνοαμερικανικού αγροτοδιατροφικού φόρουμ στη Νέα Υόρκη, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την αμεσότητα προώθησης των διαδικασιών αδειοδότησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτές στη χώρα μας, ήταν μόλις δύο μήνες όταν στο Μίσιγκαν εκκρεμούν ένα χρόνο.

Με ένα πλατύ χαμόγελο υποδέχθηκε ο Έλληνας υφυπουργός την παραπάνω τοποθέτηση, δείχνοντας πως όταν θέλει κάποιος, μπορεί. Ακόμη και με την ελληνική γραφειοκρατία!

Γ.Ρ.

 

Παντρεμένοι

*ΝΕΑΡΟΙ Λαρισαίοι σύζυγοι διασκέδαζαν με το βάσανό τους.

- Ποια είναι η κύρια αιτία των διαζυγίων;

- Ο γάμος.

***

*- ΕΜΕΝΑ πάντως, μου αρέσει να βλέπω το βίντεο του γάμου ανάποδα. Τρελαίνομαι για τη στιγμή που βγάζω τη βέρα και σιγά-σιγά πισωπατώντας την κοπανάω από την εκκλησία.

Ζ.

 

Συστέγαση

*ΤΗΝ αλλαγή του τόπου «πολιτικής διαμονής», κλήθηκε να σχολιάσει χθες σε δημοσιογράφους ο Πέτρος Τατσόπουλος μιας και πλέον τείνει να γίνει μόδα η μετακίνηση πολιτικών από κόμμα σε κόμμα. Ένας αριστερός διανοούμενος που διεκδικεί ψήφο κατεβαίνοντας με τη ΝΔ, δεν είναι δα και κάτι συνηθισμένο, παρόλα αυτά όμως ο Πέτρος Τατσόπουλος δηλώνει ότι εκείνο που έχει σημασία δεν είναι αν συμφωνούν ή διαφωνούν όλοι μεταξύ τους, αλλά το αν έχουν τον ίδιο σκοπό. «Υπάρχουν άνθρωποι που συστεγάζονται επειδή διορίζονται υπουργοί. Εγώ δεν διορίστηκα πουθενά. Κατεβαίνω με σταυρό και αν το εκλογικό σώμα στη Β’ Αθηνών νομίσει ότι δεν χωράω στο κάδρο της ΝΔ δεν θα με ψηφίσει και θα κάτσω σπίτι μου, να κάνω τη δουλειά που κάνω από 19 χρονών, να γράφω βιβλία» δήλωσε. Απλά και (α)κατανοητά.

Ν.Π.

 

Πάλι τα ίδια

*Ο Βαγγέλης Μόρας υποψήφιος με τον συνδυασμό του δημάρχου. Πόσο κομψό μπορεί να είναι; Που ένας εν ενεργεία ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, στρατεύεται σε ένα από τα δημοτικά στρατόπεδα; Κάθε Κυριακή δένει τα κορδόνια του στη σέντρα, επιτρέπεται να χωρίσει την κερκίδα; Να είχε κρεμάσει τα παπούτσια του, φυσικά, ποιος να πει τότε…

***

*ΤΑ ίδια ακριβώς είχαν γραφεί, στο ίδιο σημείο της εφημερίδας, προ δεκαετίας. Όταν ο τότε δήμαρχος Κ. Τζανακούλης είχε κατεβάσει με το ψηφοδέλτιό του τον επίσης αρχηγό της ΑΕΛ Θωμά-ψυχάρα Κυπαρίσση. Άλλοι είχαν ενοχληθεί τότε με τα γραφόμενα. Φυσικά εκλέχθηκε.

Ζ.

 

Οι χωροθέτες

*ΤΙΠΟΤΕ δεν άφησε στην τύχη ο πρόεδρος στην εκδήλωση με τη Μαρέβα. Ιδίως τα ζητήματα πρωτοκόλλου, εθιμοτυπίας και χωροθέτησης, τα οποία ανέθεσε στους έμπιστους στενούς του συνεργάτες, τους ανθρώπους που τον ακολουθούν εξαρχής. Δεν θέλει και πολύ να παρεξηγηθεί ο κλασικός νεοδημοκράτης παράγοντας, ο πολιτευτής ή δημαρχήσιμος. Πόσο μάλλον που είχαν να κάνουν κυρίως με γυναίκες. Ήθελε μαεστρία και κύρος. Κουμανταδόροι της αίθουσας λοιπόν, ‘’περάστε… από δω… καθίστε… όχι εκεί…’’ τα πλέον υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη στη Λάρισα. Οι κεντροεπίτροποι Κώστας Νινίκας και Χάρης Τσιλιάκος. Ποιος να τους κοντράρει…

Ζ.

 

Απουσιολόγος

*ΝΑΙ, λαφαζανίστας μεν αλλά και καλογιαννικός ο γιατρός Δημ. Μπαμπαλής. Μπορεί ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ να μην είναι ξανά υποψήφιος, «λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων», ωστόσο έδωσε κανονικά το παρών στην εναρκτήρια εκδήλωση της Συμπαράταξης. Παρών και ο αποσυρθείς Κ. Τσιαούσης αλλά και η υποψήφια περιφερειακή Δέσποινα Αράπκουλε. (Οι καταγραφές του απουσιολόγου συνεχίζονται.)

***

*ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ δεν εμφανίστηκε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Ν. Αντωνίου, ο οποίος λόγω του αξιώματος έχει ασυμβίβαστο λέει και δεν θα είναι υποψήφιος. Ο κομαντάντε θα έπρεπε να παραιτηθεί για να επιδιώξει να επανεκλεγεί, οπότε μπα δεν…

Απούσα και η Αγγέλα Βαγενά, η οποία όμως τυγχάνει και τραυματίας αυτή την περίοδο, οπότε θα μπορούσε να είναι και δικαιολογημένη αν ήθελε.

***

*ΠΑΡΩΝ κι άλλος υποψήφιος δήμαρχος, ο πολιτικά πολιτισμένος Παν. Γούλας, ο οποίος επίσης ανταποκρίθηκε και σ’ αυτή την πρόσκληση. Άρα Καλογιάννης-Καραλαριώτου θα πάνε κι εκείνοι στη δική του εκδήλωση, ανταποδίδοντας. Εκεί και κάμποσοι από τους υποψήφιους/ες βουλευτές του ΚΙΝΑΛ. Απουσίασε ο βουλευτής Κ. Μπαργιώτας, έστειλε όμως γραπτό μήνυμα. Ωσαύτως κι ο πρώην βουλευτής Φ. Σαχινίδης. Ισοπαλία.

***

*ΔΕΝ πήγε ωστόσο στη μεγάλη πρώτη εκδήλωση της Συμπαράταξης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά. Γι’ αυτό δεν εμφανίζεται σε καμιά από τις φωτογραφίες στην εφημερίδα. Ως εκ τούτου, μήτε η σκυλίτσα της η Λουλού…

Ζ.

 

Ολα ρυθμισμένα

*ΙΔΑΝΙΚΟΣ καταναλωτής χυλόπιτας ο νεαρός Λαρισαίος.

- Θα έρθεις Μαρία;

- Όχι.

- Γιατί;

- Έχω κανονίσει.

- Τι κανόνισες;

- Να μην έρθω.

Ζ.

 

Ετσι βόλεψε

*Η ανακαίνιση της Δημοτικής Πινακοθήκης ολοκληρώθηκε εσωτερικά, απ’ έξω όμως έχουν ξεχάσει μπάζα και σκουπίδια αφημένα στο πεζοδρόμιο. Εδώ κι ένα μήνα, διαμαρτύρεται ο Γ. Κ. με περαστικούς που περισυλλέγουν τα απογεύματα διάφορα αντικείμενα που τους τραβούν το ενδιαφέρον. Ίσως να υποστηρίζουν έτσι την κυκλική οικονομία. Μ’ αυτή την εικόνα υποδέχτηκαν και την υπουργό Πολιτισμού. Υπάρχουν και βίδες πεταμένες στον δρόμο με θύματα αυτοκίνητα της γειτονιάς. Δεν κάνει…

Ζ.

 

Μετοχικό

*ΑΜΕΣΗ ανταπόκριση, σπάνια ευαισθησία. Ο πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων Ηλίας Μπάρδας επικοινώνησε, από την Αθήνα, αυτοπροσώπως με την εφημερίδα ζητώντας διευκρινίσεις για το σχόλιο με τη διαμαρτυρία του Λαρισαίου Αθ. Α., ο οποίος δεν κατάφερνε να έρθει σε επαφή με το ΜΤΠΥ ώστε να του εξηγήσουν γιατί του περιέκοψαν ποσό του μερίσματος. Του δόθηκε το τηλέφωνο κι ο πρόεδρος πήρε και στον ενδιαφερόμενο εξηγώντας του τι συνέβη. Ενθουσιασμένος μετά ο Λαρισαίος, «βρε, ενδιαφέρονται…». Τα άμεσα αντανακλαστικά επιβραβεύτηκαν.

Ζ.

 

Με βιασύνη

*ΣΑΝ έτοιμοι από καιρό, αποδείχθηκαν καναδυό λαφαζανίστας. Μια αράδα χθες στα «Ψ» τους προκάλεσε ταραχή καθώς επιχειρήθηκε να εκδοθεί σκληρή, μετωπική ανακοίνωση της ΛΑΕ Λάρισας. Χωρίς να συνεδριάσει κανένα όργανο, σε πνεύμα που αντίκειται στην πολιτική του κόμματος καθώς και η Αθήνα φέρεται να αποδοκίμασε το συμβάν. Όμως ο Τάκης Γιαλαμάς δεν είναι χθεσινός. Γι’ αυτό μάλλον διευκρίνιζε στην εκδήλωση της Συμπαράταξης ότι παρευρίσκεται ως περιφερειακός σύμβουλος. (Συμβαίνουν και στις καλύτερες των οικογενειών.)

Ζ.

 

Ευγένεια

*ΣΕ εποχές κυριαρχίας των υλικών αγαθών και υποχώρησης των αρχών και αξιών, ο Νίκος Σκεύης, συμπολίτης συγγραφέας, κοντοστέκεται, αναγνωρίζει και αποδίδει τα εύσημα στην ανθρώπινη ευγένεια. Τη συνάντησε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στο πρόσωπο του κ. Θοδωρή. «Η συμπεριφορά, γράφει σε σημείωμά του προς την «Ε», είναι η εικόνα, η φωτογραφία κάθε ανθρώπου, όχι κλεισμένη σε κάποιο λεύκωμα, αλλά εκεί, έξω στην κοινωνία, όπου ζει και δουλεύει».

Θεωρητικά αυτονόητη η ευγενική συμπεριφορά, ειδικά ενός δημόσιου λειτουργού. Αλλά είναι;

Μάλλον όχι, για να μας προκαλεί ευχάριστη έκπληξη, όταν «πέφτουμε πάνω της». Τόσο που αντιδράμε με αμηχανία ή απλά την προσπερνάμε.

Να όμως που κάποιος δεν την αντιλήφθηκε μόνο, αλλά απονέμει τον έπαινο, τόσο στον κ. Θοδωρή, όσο και στη Χαρούλα και τον Γιώργο γιατί είναι έτοιμοι πάντα να εξυπηρετήσουν τους δικαιούχους του Παντοπωλείου αντλώντας έμπνευση από το ιερό καθήκον τους.

Πράγματα όχι τόσο αυτονόητα σήμερα. Δυστυχώς…

Δ.Χ.

 

Μόνο έναν

*ΣΤΗΝ αγορά ο Λαρισαίος που του άρεσαν τα παζάρια.

- Πόσο τους πουλάς τους καναπέδες;

- Αν τους πάρεις και τους δύο, 400 ευρώ.

- Έναν μόνο θέλω…

- Τον έναν τον δίνουμε 250 ευρώ.

- Τότε να μου δώσεις τον άλλον με τα 150…

Ζ.

 

 

----------------------------------------

 


EDV PATOYN EKEI BRISKONTAI AFOY EKLOGES 

*ΕΔΩ πατούν εκεί βρίσκονται, αφού εκλογές οσμίζονται. Εδώ ακούν εκεί κοιτούν, πανταχού οληνώρα…

Ζ.

 

 ME AFORMH THN TRAGVDIA STHN KRHTH KAI TOYS PNIGMENOYS

*ΜΕ αφορμή την τραγωδία στην Κρήτη και τους πνιγμένους στον πλημμυρισμένο χείμαρρο, αναγνώστης επισημαίνει την επικινδυνότητα του γνωστού ρέματος που κόβει στα δύο τον δρόμο φτάνοντας στη Σωτηρίτσα. Όταν πλημμυρίζει φυσικά και δεν περνάει. Κάπως έτσι όμως την πάτησαν και στον Γεροπόταμο. Οπότε;

 

 OTI EMEINE META APO MIA SXOLIKH EKDROMH

• Ο,ΤΙ έμεινε μετά από μια σχολική εκδρομή. Χθες στην παιδική χαρά του Κηποθέατρου Αλκαζάρ η εικόνα δεν ήταν γεμάτη... χαρά. Λύπη και μάλιστα μεγάλη για το γεγονός πως δεν έχουμε φροντίσει ως γονείς, ως εκπαιδευτικοί, ως παππούδες, ως ενήλικοι, να μάθουμε στα παιδιά μας να φροντίζουν για το περιβάλλον.

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass