Με ταχύτητα

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2019 19:45
*Ο δήμαρχος με δύο από τα πουλέν του. Τον εκ των συμβούλων του νεότερο Θάνο Αδαμόπουλο και τον πλέον συριζόπουλο Γ. Κωσταρόπουλο.  Ζ. *Ο δήμαρχος με δύο από τα πουλέν του. Τον εκ των συμβούλων του νεότερο Θάνο Αδαμόπουλο και τον πλέον συριζόπουλο Γ. Κωσταρόπουλο. Ζ.

*ΟΠΟΤΕ, σήμερα τα ξημερώματα ήταν να κοπεί το συρματόσχοινο που ανέβαζε τον Κέλσιο στον όροφο της Άνοιξης.

Και θα γλιστρούσε λέει με ταχύτητα προς τα χειμωνιάτικα υπόγεια. Η Φεβρουριανή ασφάλεια πάντως θα λειτουργούσε για να εξισορροπήσει κάπως τα πράγματα. Άλλωστε είχε υπάρξει η έγκαιρη προειδοποίηση των μετεωρολόγων, ουδείς θα αιφνιδιαζόταν.

Ζ.

 

Ή θα βρέξει

ή θα χιονίσει ή…

*ΕΙΧΑΝ ξεκινήσει από μέρες να λένε για την Πέμπτη, ύστερα υποχωρώντας σιγά-σιγά, μέρα τη μέρα και ώρα την ώρα, οι προγνώσεις έφτασαν σε χιονισμένο μεσημεριανό Σαββάτου. Και αν δηλαδή…

Οι Λαρισαίοι το πήραν στην πλάκα.

- Γιατί πρέπει πάντα να χαλάει ο καιρός σαββατοκύριακο.

- Γιατί ο ήλιος αυτόν τον καιρό δουλεύει πενθήμερο. Και σαραντάωρο ακόμη.

***

*- Ο χιονιάς που καταφθάνει θα είναι ιστορικός.

- Εκτός που δίνουν ονόματα στις κακοκαιρίες, έχουν σπουδάσει κιόλας.

Ζ.

 

Τρέχουν

*ΑΝ δεν γίνουν κι οι βουλευτικές μαζί με τις δημοτικές, τότε είναι που θα δοξαστούν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Αν συμπέσουν όμως οι εθνικές εκλογές, μάλλον κανείς δεν θα ασχοληθεί με τους ευρωπατέρες και τις ευρωμητέρες. Σε άλλη περίπτωση, στην πίστα της 26ης Μαΐου θα μαζέψουν χειροκροτήματα 42 υποψήφιοι από κάθε κόμμα. Μέχρι τόσους μπορούν να βάλουν στα ψηφοδέλτια, τους διπλάσιους από τους 21 ευρωβουλευτές που εκλέγει συνολικά η Ελλάδα. Κι όλοι αυτοί ξεκίνησαν να οργώνουν τη χώρα. Ό, τι προλάβουν τώρα, διότι αν τυχόν προκηρυχθούν εθνικές, θα χαθούν στον κουρνιαχτό τους. Τρέχουν αφού, όπως και την προηγούμενη φορά, εκλέγονται με σταυρό. Από 6 ως 8 θα βγάλουν τα δύο μεγάλα κόμματα, από 2 ως 3 ευρωβουλευτές τα μικρότερα αλλά και τα πολύ μικρά ελπίζουν να εκλέξουν κάποιον.

Ζ.

 

Διορθωτής

*ΣΤΑ δύσκολα τώρα, αφού οι συζητήσεις συνεχίζονται και γραπτώς, παρεμβαίνει παρακλητικά ο Λαρισαίος Γ. Ο., που δεν είναι δα και φιλόλογος.

- Όχι άλλο "στη μετά Πρεσπών εποχή" αλλά "στη μετά Πρέσπες εποχή". Όπως και όχι άλλο "υπό του μηδενός" αλλά "υπό το μηδέν". Άλλο το "άνω".

Ζ.

 

Καθόλου αστείο

*ΟΧΙ μόνο στην ΑΕΛ αλλά και σε άλλες ομάδες έγινε λέει σεμινάριο για τα στημένα παιχνίδια. Και για κάποια απ’ αυτές, που τόσα ακούγονται, ο Λαρισαίος, που το πήρε στην αρχή ως αστείο, αναρωτήθηκε.

- Καλά, αυτός που πήγε να διδάξει μήπως τελικά άκουσε; Αν δεν είχαν ειδικά εκείνοι ‘’know how’’ να μεταφέρουν, τότε ποιος…

Ζ.

 

Σιγά μην κλάψω…

*ΜΑ εγώ μ’ ένα άγριο περήφανο χορό

σαν αετός πάνω απ’ τις λύπες θα πετάξω.

Κάτι τέτοια τραγουδάει αυτές τις μέρες ο Γρηγόρης Καλαγιάς στον Δήμο της Αγιάς. Στιχάκια του Γιάννη Αγγελάκα.

Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ… Σιγά μην κλάψω…

***

*ΤΟΥ Γιάννη Αγγελάκα του μουσικού, που είχε φτιάξει τις ‘’Τρύπες’’ και που σ’ αυτό τουλάχιστον δεν θέλει να του μοιάσει ο Γιάννης Αγγελάκας, ο γιατρός που θέλει να πάει για δήμαρχος Αγιάς . Ο Γρ. Καλαγιάς πάντως τον χαβά του, πάντα Αγγελάκα.

Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό,

θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω.

Ζ.

 

«Αύρα

ανανέωσης»

*ΜΕ πολλά νέα πρόσωπα η ‘’Συμπαράταξη’’ στις εκλογές, οι συνεργάτες του δημάρχου επισημαίνουν «έντονη αύρα ανανέωσης» στο ψηφοδέλτιο του Απ. Καλογιάννη.

Στην εκδήλωση στο Διβάνι και στη μεγάλη συγκέντρωση της Συμπαράταξης ανακοινώθηκαν 110 από τους 228 υποψηφίους που είναι και ο μέγιστος αριθμός υποψηφίων.

Από τα πρώτα 110 ονόματα οι 53 είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκ των οποίων 24 εν ενεργεία, 4 που δεν είχαν εκλεγεί στις περασμένες εκλογές και 25 που βάζουν για πρώτη φορά. Οι 57 είναι υποψήφιοι στις δημοτικές κοινότητες και απ’ αυτούς οι 36 είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά με τη Συμπαράταξη. Προβλέπεται ότι με την ανακοίνωση του πλήρους συνδυασμού, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 228 ονόματα, οι 2 στους 3 θα είναι καινούργιοι. (Και οι γυναίκες υποψήφιες λένε, σε ποσοστό άνω του 35% με τις περισσότερες πρωτάρες.)

Ζ.

 

Συνωστισμός

*ΕΚΕΙΝΟ ίσως που δεν μέτρησαν στο επιτελείο Καλογιάννη είναι ο συνωστισμός εκπαιδευτικών. Όλων των βαθμίδων. Ξεπερνούν τους 30 στους 110. Προφανώς ο δήμαρχος θεωρεί ότι έχει να μάθει πολλά ακόμη αυτή η πόλη.

***

*ΚΑΙ στον αθλητικό χώρο δηλαδή, πληθώρα υποψηφίων. Εκτός από τον αρχηγό της ΑΕΛ Βαγγέλη Μόρα, είναι ο εντεταλμένος του δημάρχου επί των αθλητικών Γ. Κωσταρόπουλος, πρόεδρος και του ΕΑΚ αλλά και ο διαιτητής Μάκης Γιαννακόπουλος, εντεταλμένος να σφυρίζει τα φάουλ στην καθημερινότητα των πολιτών αυτός. Επίσης οι πρόεδροι της Πελασγιώτιδας Αργύρης Γκρίμπας και του Λαρισαϊκού Μιχάλης Κόκκινος ενώ τα αθλητικά είναι ο τομέας και του γυμναστή Βασ. Γκουράβα.

Ζ.

 

Καμιά εικοσαριά

*ΔΙΑΣΗΜΟΣ και από την πολιτική του διαδρομή και τις συνακόλουθες τηλεοπτικές του εμφανίσεις, ο Πέτρος Τατσόπουλος δεν προσείλκυσε Λαρισαίους στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του. Ελάχιστοι πήγαν στην εκδήλωση, όπου βρέθηκαν και γυναίκες -το τόλμησαν- κυρίως μέσης ηλικίας. Απουσίασαν παντελώς οι νεοδημοκράτες, δεν στήριξαν τη μεταγραφή Μητσοτάκη. Ευτυχώς ο άνθρωπος βάζει υποψηφιότητα στην Αθήνα, αν ήταν στη Λάρισα... (Άλλα είχαν στον νου τους οι οργανωτές, οι οποίοι διάλεξαν τη μεγάλη αίθουσα του Χατζηγιάννειου και εκτέθηκαν.)

Ζ.

 

Πάει για όλα

*ΕΙΝΑΙ σαφές ότι τον χτυπάει το κατεστημένο, βγάζει μάτι ότι ενοχλεί ο πορτοκαλένιος αρχηγός. Ακούς εκεί να τον σέρνουν στο δικαστήριο επειδή τόσος κόσμος τον καταγγέλλει ότι τους κορόιδεψε και τους έφαγε λεφτά, υποσχόμενος ότι θα τους ξεμπλέξει από τον βραχνά των δανείων τους. Που ο αρχηγός των Οράνιε το είχε κάνει τρόπο ζωής: και πρόεδρος των δανειοληπτών και δικηγόρος των υποθέσεών τους συνάμα. Ακούς εκεί να τον δικάζουν…

Εκεί πάνω που πάει να κάνει την ανατροπή, λίγο πριν, παρεμβαίνει το σύστημα. Επιχειρώντας να τον κόψει. Την ώρα που ο Van der Μπαρτζ πάει για πρωθυπουργός ως αρχηγός κόμματος, δανειοληπτών πάντα μα και εθνικιστών προσθέτει πια, αλλά και για ευρωβουλευτής ταυτόχρονα μα και για δήμαρχος ως επικεφαλής και δημοτικής παράταξης. Πάνω που πήγαινε να τους τα πάρει όλα… (Όταν κάποιος χάνει λεφτά όμως, μόνο αστεία δεν είναι η υπόθεση.)

Ζ.

 

Φαγωμένοι

*ΕΙΧΑΝ μεγάλα κέφια τα φαγανά παιδιά της Λάρισας, ήταν η ώρα που δεν πεινούσαν.

- Το αγαπημένο σου γλυκό ποιο είναι;

- Κοτόπουλο με πατάτες.

- Γλυκό είπα…

- Η μάνα μου το κάνει λουκούμι.

Ζ.

 

Φεγγοβολάει

*ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ Λαρισαίος επισημαίνει ότι το κτίριο του ΤΕΕ φεγγοβολάει «μέρα νύχτα και μέσα-έξω» κι αναρωτιέται για τη σπατάλη. Ωστόσο αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο πρόεδρος Ν. Παπαγεωργίου μερίμνησε να τοποθετηθούν λαμπτήρες εξοικονόμησης και να φωτίζεται εξωτερικά το κτίριο όταν νυχτώνει, μέχρι τα μεσάνυχτα. Ώστε να αναδεικνύεται, που είναι και ωραίο. Σε κάποιον από τους ορόφους δε, που ενοικιάζονται από το ΤΕΕ σε υπηρεσίες, σε κάποια εξ αυτών με ευαίσθητο αντικείμενο αφήνουν τα φώτα αναμμένα στα γραφεία για λόγους ασφαλείας.

Ζ.

 

Με τις γυναίκες

*- Ο καλός ο καπετάνος στη θύελλα φαίνεται… Οπότε ο πρόεδρος είναι Καπετάνος με τ’ όνομα.

Ήταν το πείραγμα Λαρισαίου χθες για τον πρόεδρο της γαλάζιας Νομαρχιακής, επειδή τον είχε δει ανάμεσα σε μια ντουζίνα γυναικών καθώς έκοβαν στα κομματικά γραφεία την πίτα του τομέα οικογένειας και ισότητας των δύο φύλων. Αυτό μάλλον ως προπόνηση, καθώς ακολούθησε η γυναικεία θύελλα που έπληξε το Imperial. (Εκεί όμως του στάθηκαν και οι βουλευτές και πολιτευτές του κόμματος που βρέθηκαν στο ακροατήριο.)

Ζ.

 

Ποτέ των ποτών

*ΣΑΝ έτοιμοι από καιρό… Εκείνη η αράδα χθες στα «Ψ» προκάλεσε το Συντονιστικό των ‘’λαφαζανίστας’’, που εξέδωσε μια απανταχούσα, να έχουν να πορεύονται: Εμείς με τον Καλογιάννη; Ποτέ των ποτών. Κι όποιον πάει μαζί του, τον διαγράφουμε στο γόνατο. Ή ευπρεπέστερα «δεν θα διατηρήσουμε οργανική σχέση μαζί του».

Ο συντονιστής της ΛΑΕ Λάρισας διαβεβαιώνει ότι η επίμαχη ανακοίνωση τελικά εκδόθηκε νομότυπα και πως «απηχεί την άποψη της ηγεσίας του κόμματος σε ανώτατο επίπεδο».

-Του Λαφαζάνη δηλαδή…

-Σε ανώτατο επίπεδο.

-Τι, έχει και παραπάνω;

***

*Ο Γιάννης Παπαϊωάννου, λοιπόν, εξηγεί ότι όλα είχαν προαποφασιστεί. Δύο βράδια πριν είχε συνεδριάσει το 7μελές Συντονιστικό, απουσίαζε λέει η εκπρόσωπος Τύπου, η οποία αμφισβήτησε τη γνησιότητα της ανακοίνωσης. Και συμφώνησε ότι άμα γραφεί κάτι για ΛΑΕ και Καλογιάννη, θα αντιδρούσαν αμέσως. Μάλλον το είχαν μαντέψει.

***

*ΣΥΜΦΩΝΑ με την ανακοίνωσή της η ΛΑΕ ετοιμάζεται για δικό της συνδυασμό στον Δήμο. Κι άλλος; Αν περισσέψουν υποψήφιοι από τον συνδυασμό της στην Περιφέρεια. Τι άλλο να σημαίνει το «η πόλη της Λάρισας χρειάζεται μια Δημοτική Αρχή με άλλον, πολύ διαφορετικό, ριζοσπαστικό, προοδευτικό, δημοκρατικό προσανατολισμό…» κλπ κλπ (Με γειά… Εκτός αν πάνε με το ΚΚΕ.)

Ζ.

 

Υποψήφιοι

*ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ από την «Ε» όπου εργάστηκε επί δεκαετίες, ο παλιός επικεφαλής του τεχνικού τμήματος Δημήτρης Ζαχαρός, συνταξιούχος πια, εκλεγμένος σύμβουλος στην 1η Κοινότητα της Λάρισας επιχειρεί να επανεκλεγεί με τον συνδυασμό του Απ. Καλογιάννη. Εκτός από χρόνο, αν μη τι άλλο έχει και μεράκι.

***

*ΚΙ ένας ακόμη παλιός της εφημερίδας, ο Γιώργος Γούλας που είχε εργαστεί στο κρίσιμο πόστο του διορθωτή, κατέρχεται στις εκλογές ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βορείων Σποράδων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», από τη Σκόπελο όπου ζει και εργάζεται εδώ και χρόνια.

Ζ.

 

Αγιά και ΝΔ

*ΞΑΝΑ Αγιά-Αγγελάκας-ΝΔ. Οι περισσότεροι το θεωρούν δεδομένο ότι το γαλάζιο χρίσμα για την Αγιά θα δοθεί στον Γιάννη Αγγελάκα. Από την Αγιά και ο Μανώλης Αγγελάκας, ξάδερφος του γιατρού, ο οποίος είχε τοποθετηθεί υποψήφιος στη λίστα και θήτευσε ως ευρωβουλευτής της ΝΔ προ δεκαετίας, εν συνεχεία γραμματέας Οργανωτικού επί Σαμαρά και διορισμένος γ.γ. Αποκεντρωμένης στην Αττική, υποψήφιος βουλευτής στην Αθήνα κι άλλα πολλά με τη ΝΔ.

Ζ.

 

Προσεκτικός

*- ΠΑΡΑΚΑΛΩ τι θα πάρετε;

Ο σερβιτόρος πλησίασε τον πελάτη στο ταβερνάκι της Λάρισας.

- Πιάσε μία χωριάτικη, ένα σαγανάκι, δύο πατάτες, μία φάβα, μία γιουβέτσι, μία φρικασέ, μισό κιλό παϊδάκια και τρεις μπίρες.

- Περιμένετε κόσμο να σας βάλω σε μεγαλύτερο τραπέζι;

- Μόνος μου είμαι.

- Μάλιστα. Νεράκι να σας φέρω;

- Όχι ρε φίλε, με φουσκώνει.

Ζ.

 

 

 

 

 

SE OIKEIO PEDIO ME TIS GYNAIKES THS ND LADOPOYLOS• ΣΕ οικείο πεδίο, με τις γυναίκες της ΝΔ ο Γ. Λαδόπουλος. Με ξανθιές μα και με μελαχρινές. Έχει και να τις εκπαιδεύσει, τη Μαργαρίτα Γκότη και την Τάνια Δόκου. Αν τελικά κατέβουν κι εκείνες με τον συνδυασμό του Κ. Αγοραστού στην Περιφέρεια.

Ζ.

 

 

 

KAI TVN SVMATVN ASFALEIAS H UESSALIKH HGESIA• ...και των Σωμάτων Ασφαλείας, η θεσσαλική ηγεσία. Ο προαχθείς στρατηγός Β. Καραπιπέρης απ’ το Σούμπασ’ι, τη Χαρά στον Φαρσαλόδρομο κι ο ταξίαρχος Χρ. Σπαθούλας απ’ τη Δαμάστα στις υπώρειες του Καλλίδρομου.

Ζ.

 

 

 

ALLOI STRIMVXNONTAN STH LARISA GIA TH MAREBA*ΑΛΛΟΙ στριμώχνονταν στη Λάρισα για τη Μαρέβα, ο Νίκος Καρδούλας όμως στην Αθήνα με τον Κυριάκο, στην πίτα της Γραμματείας Οργανωτικού, που ο πρόεδρος την προσέχει σαν τα μάτια του.

Ζ.

 

 

 

PANTA FILOI OI G MANVLHS KAI DHM KOYRITAS

*ΠΑΝΤΑ φίλοι οι Γ. Μανώλης και Δημ. Κουρίτας. Ο πρώην πρόεδρος της γαλάζιας Τοπικής στα Τέμπη στηρίζει σταθερά τον υποψήφιο δήμαρχο.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass