Δεν ανέβηκε

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2019 19:45
*ΣΕ σχηματισμό Λοξής Φάλαγγας, ένεκα και το Μακεδονικό, τα γκεσέμια Λαρίσης της δεξιάς παράταξης, πανέτοιμοι για τις εκλογικές μάχες.  Ζ. *ΣΕ σχηματισμό Λοξής Φάλαγγας, ένεκα και το Μακεδονικό, τα γκεσέμια Λαρίσης της δεξιάς παράταξης, πανέτοιμοι για τις εκλογικές μάχες. Ζ.

*ΚΑΙ ξαφνικά έπεσε θεαματικά η θερμοκρασία. Το σωστό όμως είναι ότι ξαφνικά δεν ανέβηκε η θερμοκρασία.

Αφού γενικά όλον αυτό τον καιρό οι χαμηλές, τα βράδια προς ξημέρωμα, κινούνταν εκεί λίγο πάνω από το μηδέν. Ωστόσο κάθε πρωί, με το που έβγαινε ο ήλιος για το σεργιάνι του, το θερμόμετρο χαμογελούσε κι έπαιρνε την ανηφόρα. Χθες το πρωί όμως άλλαξε γνώμη κι έμεινε ακίνητο χαμηλά, δεν ξεμύτισε. Έτσι οι υψηλές θερμοκρασίες απλώς έκαναν στενή παρέα με τις χαμηλές.

Ζ.

 

Τρίτη Κυριακή

*ΑΝ και η απλή αναλογική εκφράζει μια αντίληψη προοδευτική, πιο δημοκρατική, φαίνεται ότι οι περισσότεροι δημαρχήσιμοι την προσεγγίζουν συντηρητικά, επιδιώκουν να την αξιοποιήσουν μηχανιστικά. Και στην περιοχή της Λάρισας.

Πολλοί θα είναι σε όλους σχεδόν του δήμους οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν την ψήφο στην Πρώτη Κυριακή, 26 Μαΐου. Οι περισσότεροι ήδη μελετούν τις συγκολλήσεις κατά τη Δεύτερη Κυριακή, 2 Ιουνίου. Για πρώτη φορά όμως θα υπάρξει και ‘’Τρίτη Κυριακή’’. Μια σκληρή διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει μέχρι και τον Σεπτέμβριο οπότε θα αναλάβουν οι δήμαρχοι που θα έχουν εκλεγεί. Και οι οποίοι κατά κανόνα δεν θα διαθέτουν πλειοψηφία στα Δημοτικά Συμβούλια. Υποχρεωμένοι πλέον να συνεργάζονται, ενώ κουλτούρα συνεργασιών δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη. Οπότε μέσα στη θολούρα θα ανθίσει ο παραγοντισμός. Έχουν να γίνουν παζάρια…

Ζ.

 

Αγέλη;

*ΕΝΤΑΞΕΙ είναι στη μόδα. Όμως ο Λαρισαίος εξεπλάγη βλέποντας στην ίδια συντροφιά τέσσερις γυναίκες να φορούν όλες τους λεοπάρ. Ωστόσο δεν ένιωσε ως θήραμα.

- Μα οι λεοπαρδάλεις δεν κινούνται σε αγέλες. Άρα δεν βρίσκομαι σε ζούγκλα…

Ζ.

 

Οι πατριώτες

*- ΑΝ δεν είναι ο Απόστολος Μακεδόνας-Παπαπαρίσης, τότε θα πρέπει να βάλετε τον Σωτήριο-Αλέξανδρο Μουντζούρη…

Ο Λαρισαίος συμβούλευε τους νεοδημοκράτες της παρέας για το ψηφοδέλτιο του κόμματος. Προτρέποντας για ενίσχυση του αναχώματος ώστε να μην υπάρξουν διαρροές προς τα εθνικοπατριωτικά σχήματα.

Ζ.

 

Κι αν…

*ΤΟ πανηγύρι θα γίνει αν αντί στις δημοτικές θελήσει να κατέβει η Αγγέλα Βαγενά στις βουλευτικές εκλογές. Από τον ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα μπορέσουν να της το αρνηθούν αυτή τη φορά, είναι και το άνοιγμα Τσίπρα στην Κεντροαριστερά, είναι που κι εκείνη θεωρείται ιδιαιτέρως ικανή στη σταυροσυλλογή. Οπότε τότε θα έχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και Άννα Βαγενά και Αγγέλα Βαγενά, γι’ αυτό και η πρόβλεψη για πανηγύρι. Και μάλιστα αλφαβητικά θα προηγείται η Αγγ- της Ανν-. Αντέχεται;

Ζ.

 

Εμπλοκές

*ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΝ το ζευγάρι των Λαρισαίων κι εκείνος έριξε τη χειρότερη κατάρα που μπορεί ν’ ακούσει γυναίκα. ‘’Που νερό να πίνεις και κυτταρίτιδα να γίνεται’’.

***

*ΤΑ ζητήματα δεν λείπουν μεταξύ των ζευγαριών.

- Θέλω να σταματήσουμε να βλεπόμαστε…

- Εγώ βλέπομαι, εσύ κάνε ό, τι θες…

***

*- ΑΥΡΙΟ κλείνουμε σαράντα χρόνια γάμου, λέω να σφάξω έναν κόκορα.

- Γιατί; Τον ξάδερφό σου να σφάξεις. Αυτός μας γνώρισε.

Ζ.

 

Οι μικροί

*ΑΝ τελικά φτάσουν στη συγκρότηση συνδυασμών και τα 8 σχήματα που προαλείφονται για τις δημοτικές της Λάρισας, τότε τα δύο ισχυρά ψηφοδέλτια θα πρέπει να υπολογίζουν ότι πάνω από την κάλπη θα έχουν να μοιράσουν μεταξύ τους ένα ποσοστό κοντά στο 70% και άρα το πολύ 35 δημοτικούς συμβούλους, λόγω απλής αναλογικής.

Τα 6 ή ακόμη και 7 μικρότερα σχήματα, δεν γίνεται να λάβουν συνολικά κάτω από 25-30%. Στις περασμένες εκλογές, οι δύο πιο αδύναμοι, μόνο Νασιώκας-Διαμάντος, είχαν πάρει συνολικά 24%.

***

*ΤΩΡΑ, όσο μικρής εμβέλειας και να είναι κάποιοι από τους συνδυασμούς, εφόσον θα έχουν 70 και 80 ή και 140 υποψηφίους, αυτοί θα μαζέψουν αρκετούς σταυρούς και άρα ψηφοδέλτια υπέρ του επικεφαλής. Άλλος με 7-8%, άλλος με 3-4% , ένα ‘’τριαντάρι’’ συνολικά θα το αποσπάσουν. Κι από 1 ως 4 συμβούλους ο καθένας. Και με τη στάση τους θα παίξουν ρόλο, ως ένα βαθμό, στο ποιος θα επικρατήσει στον β’ γύρο.

Ζ.

 

Καλλιτέχνες

*ΚΑΙ αρκετοί άνθρωποι του πνεύματος και των τεχνών στους ανακοινωθέντες υποψηφίους Καλογιάννη. Όπως αναφέρονται στη λίστα, μαζί με τυχόν επαγγέλματά τους: η ποιήτρια Χρύσα Βελλησαρίου, η ζωγράφος Γεωργία Γιωτάκη, η συγγραφέας Αγγέλα Δαφτσίδου, η εικαστικός Δήμητρα Εξάρχου, ο μουσικός Αντώνης Ζαφειρίου αλλά και η σχεδιάστρια αντιδήμαρχος Άννυ Ψάρρα.

Ζ.

 

Αντίφαση;

*Η επισήμανση προέκυψε αμέσως από ευαισθητοποιημένους Λαρισαίους. Που ο δήμαρχος, ο οποίος έχει μέρος της ευθύνης για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και ο οποίος είχε προχωρήσει δημοσίως σε επαφές με τους μαγαζάτορες της Λάρισας για να εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους, ο Απ. Καλογιάννης λοιπόν μετά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του μετείχε στη βραδιά της παράταξής του στον ‘’Μύλο’’. Όπου οι θεριακλήδες κάπνιζαν ασυστόλως. Και μάλιστα σε μπαρ ιδιοκτησίας του Δήμου.

Ζ.

 

Πριν τις Πανελλήνιες

*ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ Λαρισαίοι μαθητές, σταθερά στο προσκήνιο.

- Γιωργάκη; Στο ένα χέρι μου έχω τέσσερα μήλα και στο άλλο τρία μήλα. Τι έχω στα χέρια μου;

- Πολύ μεγάλα δάχτυλα κύριε…

***

*- ΤΟ νερό μπορεί να αναμιχθεί με άλλα υγρά, με στερεά ή με αέρια;

- Το νερό μπορεί να ανακατευτεί με όλα τα υγρά. Εκτός από το αίμα. Γι’ αυτό λέμε, το αίμα νερό δεν γίνεται.

***

*- ΓΙΑΤΙ η γιαγιά σου διαβάζει Βίους των Αγίων;

- Προετοιμάζεται για τις Εισαγωγικές, στον άλλο κόσμο.

Ζ.

 

Μιαν ελιά

*ΣΤΟ προσκήνιο η ελιά, ο καιρός των κλαδεμάτων γαρ. Και να πώς την αποτυπώνει με τον ποιητικό του λόγο ο Ν. Β., Βολιώτης πολύ γνωστός και στους Λαρισαίους.

Πέρασαν τώρα χρόνια.

ο μικρός έγινε άντρας

και μετά έγινε νεκρός

που γίνονται όλοι οι άνθρωποι

μαζί με τα ζώα τους.

κι ήρθε λέει μιαν ελιά και χώθηκε στο στήθος του

κι έβγαλε ρίζες.

και με τα χρόνια έφτιαξε καρπό.

και έρχονται παιδιά κι εγγόνια.

όλα του κόσμου τα παιδιά,

και κόβουν την ελίτσα, παίζοντας,

και είναι μαύρη και πικρή σαν τη ζωή,

σαν ομορφιά που χάνεται κι αφήνει πίσω, αγκάθια.

Ζ.

 

Πέρα από το «μι»

*ΤΟ λένε συχνά δάσκαλοι και φιλόλογοι, ο Οκτώβριος δεν έχει ‘’μ’’ σαν τον Σεπτέμβριο ή τον Νοέμβριο που τον περιβάλλουν. Είναι λάθος το Οκτώμβριος, το μαθαίνουν από νωρίς τα παιδιά. Σαφώς επηρεασμένος και ο πορτοκαλένιος αρχηγός αλλά και εντελώς προχωρημένος, όχι μι, όχι μι, μακριά από το μι, πέρα από το μι, οπότε για σιγουριά κοτσάρισε κι αυτός ένα νι κι έγραψε Οκτώνβριος.

***

*ΑΛΛA να ήταν μόνο αυτός… Ο σπίκερ στο ματς της Σάλκε έλεγε προχθές βράδυ για τον «Γενάρη και τον Φεβρουάρη…». Δεν μπορούσε να επιλέξει ανάμεσα στο λαϊκοδημοτικό και γραβατοεπίσημο, οπότε προτίμησε το μεταμοντέρνο. Την ίδια ώρα, ο συνάδελφός του στο ματς της Γιουβέντους είχε δει ‘’ιδίοις όμμασις’’. Το έβγαλαν απ’ τα μάτια.

Ζ.

 

Τον Μάιο

*ΑΡΙΣΤΗ η ενορχήστρωση, η μεθόδευση του σπεσιαλίστα δείχνει να λειτουργεί στην εντέλεια. Φέτος, όχι πέρυσι, πρόπερσι ή του χρόνου, ακριβώς φέτος και μάλιστα τον Μάιο θα ανέβει στην Α’ Εθνική η ομάδα του Βόλου. Τον καιρό που ο μεγαλομέτοχός της θα διεκδικεί την επανεκλογή στη Δημαρχία. Τότε είχε εκλεγεί επειδή οι Βολιώτες ένιωθαν αδικημένοι επειδή έριξαν τον Ολυμπιακό τους, τώρα θα συμβεί το ίδιο επειδή θα νιώθουν ενθουσιασμένοι; (Με τη βοήθεια και της ΝΔ οπωσδήποτε, ενός τμήματός της σίγουρα από τον α’ γύρο.)

***

*ΣΤΗ Λάρισα πάλι, μπορεί να έχουμε δράματα την ίδια εποχή. Αν στραβώσει η υπόθεση με την ΑΕΛ και οδηγηθεί τυχόν η ομάδα στα μπαράζ, που κανείς στην πόλη δεν θέλει να το ζήσει. Αυτή τη στιγμή, από τη βαθμολογία της Β’ Εθνικής, προκύπτει ότι αντίπαλός της θα είναι ο Απόλλων Φιλιππουπόλεως. Ω ρε γλέντια… Μεταξύ των αλληλομισούμενων ιδιοκτητών των δύο ομάδων.

Ζ.

 

Προς εμφύλιο

*ΑΓΝΩΣΤΟ αν θα καταφέρουν οι νεοδημοκράτες να εξασφαλίσουν λόχο κυανόκρανων, ήτοι γαλάζιων κομματικών στελεχών με αντίληψη ΟΗΕ όμως. Ώστε να τους στείλουν στην Αγιά προεκλογικά με σκοπό να επιβάλλουν φιλειρηνικό κλίμα πριν τον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών μεταξύ των 2 ίσως και 3 νεοδημοκρατικών συνδυασμών. Διότι, όσο καλές προθέσεις και να διατυπώνονται τώρα, όσο θα πλησιάζουν προς την κάλπη, τόσο η κατάσταση θα εκτραχύνεται, αποκλείεται να συγκρατηθούν οι αντίπαλοι και να μην γλιστρήσουν στον εμφύλιο. Ανάλογες καταστάσεις από το παρελθόν σε άλλους δήμους, διδάσκουν ότι αυτό δεν γίνεται να αποφευχθεί.

Ζ.

 

Τσιπούρες

*ΧΤΥΠΑΕΙ τηλέφωνο στο σπίτι του Λαρισαίου ο οποίος έχει τέσσερις κόρες. Έτυχε να το σηκώσει ο μπαμπάς, την ώρα που κατάπινε το σάλιο του, η φωνή αλλοιωμένη είχε γλυκάνει.

- Εμπρός;

- Έλα μπαρμπουνάκι μου, εσύ είσαι;

- Όχι. Το αφεντικό του ενυδρείου είμαι…

Ζ.

 

 

PAROIMIVDHS H EYGENEIA TOY GIANNH DIAMANTH*ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗΣ η ευγένεια του Γιάννη Διαμαντή. Όταν ο δήμαρχος τον βράβευσε για την προσφορά του στον Πολιτισμό, ο ευπατρίδης δικηγόρος έσκυψε να του φιλήσει το χέρι, προκαλώντας το τρυφερό χαμόγελο του Απ. Καλογιάννη εκτός από την αμηχανία του.

Ζ.

 

 

 

KI O PIO PALIOS EK TVN ENERGVN TZANAKOYLIKVN EIXE JEKINHSEI*ΚΙ ο πιο παλιός εκ των ενεργών τζανακουλικών, είχε ξεκινήσει πολύ νέος ο Γιάννης Οικονόμου, σημαία της δημοτικής παράταξης, συντεταγμένος στην προσπάθεια της Ρ. Καραλαριώτου.

Ζ.

 

 

 

EGV UA MEINV TVRA MONAXA STHN KARDITSA TOY EJHGEI O G. KVTSOS*- ΕΓΩ θα μείνω τώρα μονάχα στην Καρδίτσα, του εξηγεί ο Γ. Κωτσός, εσύ να συνεχίσεις σ’ ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Ζ.

 

 

 

STHN PRVTH GRAMMH TVN GAALAZIVN STELEXVN*ΣΤΗΝ πρώτη γραμμή των γαλάζιων στελεχών της Λάρισας η Τάνια Δόκου. Αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής, η πιο παλιά στη ΝΟΔΕ παρά την ηλικία της. Και πάντα εκλεγμένη. Η νεαρή δικηγόρος διατηρεί τις υψηλές διασυνδέσεις της, όπως με τον εικονιζόμενο Χρ. Σταϊκούρα, πρώην και, σε περίπτωση νίκης, μελλοντικό υπουργό.

Ζ.

 

 

 

AIFNIDIASE TOYS PANTES O DIOIKHTH THSPYROSBESTIKHS THN OMILIA TOY*ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕ τους πάντες ο διοικητής της Πυροσβεστικής στην ομιλία του κατά την κοπή της πίτας. Παρακάμπτοντας τους παρόντες επισήμους, κι ήταν πολλοί και σπουδαίοι, ο Ζήσης Μπρούζας προέταξε στις προσφωνήσεις του τον πολύ καλό φίλο των πυροσβεστών, όπως τον χαρακτήρισε, τον Βαγγέλη Ρηγόπουλο, υπενθυμίζοντας μεταξύ πολλών άλλων τα δημοσιεύματα στην εφημερίδα υπέρ της διατήρησης της 8ης ΕΜΑΚ. Κοκκίνισε ο σεμνός παλιός δημοσιογράφος αλλά τι μπορούσε να κάνει μετά...

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass