Σ’λάρσα

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2019 19:00
• ΑΠΟ πάντα είχαν μια καλή χημεία μεταξύ τους Καλογιάννης-Μπαργιώτας, δεν χρειαζόταν να έρθει το ΚΙΝΑΛ για να τους συνδέσει.  Ζ. • ΑΠΟ πάντα είχαν μια καλή χημεία μεταξύ τους Καλογιάννης-Μπαργιώτας, δεν χρειαζόταν να έρθει το ΚΙΝΑΛ για να τους συνδέσει. Ζ.

* ΧΑΜΟΣ θα γίνει σήμερα Τσικνοπέμπτη, απ’ το μεσημεράκι κιόλας. Όπως το βλέπει η Φ.Μ. κάπως έτσι θα εξελιχθεί το πράγμα. Παραγγέλντς ισπρέσου Ντζικνουπέμπτ’ι  Σλάρσα, στουν φέρν μι σουβλάκ’ι.  Παραγγέλντς καπουτσίνου, στουν φέρν μι λουκάνκου. Ιέ νιβριάζισι κι συ, παραγγέλντς τσίπρου κι σι φέρν ουλόκλιρ’ι τη σούβλα μι του κιμπάπ.

* * *

* Ο Λαρισαίος έκανε προπόνηση από χθες.

- Τι θα πάρετε;

- Δώδεκα σουβλάκια.

- Περιμένετε κι άλλους;

- Ναι, γι’ αυτό τα θέλω γρήγορα, πριν έρθουν.

Ζ.

 

Ασπροκόκκινη

* Ε ναι, από απόψε πρέπει αν φτιαχτεί ο μάρτης. Ώστε τα παιδιά να φορέσουν στον καρπό του χεριού του, αύριο το πρωί, πρωτομηνιά, το βραχιολάκι από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή.

Έτσι ορίζει η λαϊκή παράδοση, ο μάρτης προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, να μην καούν. Ήλιος που όταν εμφανίζεται πραγματικά ζεσταίνει μέχρι που καίει. Ναι, ο μάρτης φοριέται και σαν δαχτυλίδι εκτός από βραχιόλι. Καμιά φορά φοριέται ακόμα και στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, για να προστατεύει υποτίθεται από το σκόνταμμα.

Ζ.

 

Πάλι καλά...

* ΓΙΑ «κατσικοκλέφτες της Αριστεράς» γι’ αυτούς που «έχουν παχύνει και μεθύσει από την εξουσία»  μίλησε ο Νίκος Παπανδρέου, ναι του Αντρέα, στην εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ στη Λάρισα.  Ενθουσιάζοντας εκείνους τους πασοκτζήδες που θεωρούν τους συριζαίους αιτία όλων των κακών αλλά μαγκώνοντας τους υπόλοιπους.

-Καλά δηλαδή που δεν ήρθε στην εκδήλωση της πίτας ο δήμαρχος που υποστηρίζουμε στη Λάρισα μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, έλεγε κάποιος μετά.

Ζ.

 

Περιφερειακό

* ΣΕ ήρεμους τόνους κινήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν περισσότερο γραφειοκρατικά και τεχνοκρατικά.

Ξεχώρισε η δήλωση ανεξαρτητοποίησης των Τάκη Γιαλαμά, Στ. Αναγνωστόπουλου από την παράταξη «Δρόμος της Ανατροπής», η παρθενική παρουσία ως εκπροσώπου της «Οικολογικής Θεσσαλίας» Νίκου Σαμαρά στα έδρανα, μετά την αντικατάσταση του Ν. Πουτσιάκα, η καταγγελία του εκπροσώπου της «Αριστερής Παρέμβασης» Νίκου Ταλαχούπη κατά των τοπικών τηλεοπτικών καναλιών, που δεν καλύπτουν τη δράση και τις θέσεις της παράταξης, όπως και η συνέπεια που επιδεικνύει με τις παρουσίες της στις συνεδριάσεις της η κ. Μαρ. Χρυσοβελώνη, αν και υφυπουργός. 

Γ.Ρ.

 

Παραμένει viral

* ΟΤΙ διάφοροι κλέβουν καθημερινά την «Ε» είναι γνωστό, ας όψεται το μεροκάματο. Να κλέβουν όμως και τα παλιά της «Ε» παραπάει. Εντάξει τόσο ωραία θέματα, καλογραμμένα ρεπορτάζ, διαβαζούμενα, αλλά νισάφι. Τους γλεντούν εν τω μεταξύ οι αναγνώστες. Καθώς συνεχίστηκε και χθες σε μικρά μα και μεγάλα sites, η ‘’πατάτα’’ με το προ τετραετίας θέμα της εφημερίδας που το εμφανίζουν ως ειδησάρα της ημέρας. Για την υπηρεσία των 38 υπαλλήλων, όπου σε έφοδο βρέθηκαν παρόντες μονάχα 5. Τον Νοέμβριο του 2015 το είχε δημοσιεύσει η «Ε». Κάποιοι κατεβάζουν την ανάρτηση όταν τους το επισημαίνουν, άλλοι συνεχίζουν απτόητοι. Για την επόμενη γκάφα.  

Ζ.

 

Γυναίκες...

* ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι συνέχιζαν τις αναλύσεις τους.

- Αν η γυναίκα που αγαπάς τρέμει όταν τη φιλάς. Αν τα χείλη της καίνε σαν κάρβουνα αναμμένα. Αν η αναπνοή της είναι βαθιά και έντονη. Αν τα μάτια της γυαλίζουν στο σκοτάδι. Ε, τότε φύγε μακριά της. Έχει κολλήσει γρίπη.

* * *

* - ΜΕ πήρε στο τηλέφωνο και μου ζήτησε να χωρίσουμε γιατί δεν αντέχει άλλο την τσιγκουνιά μου ρε φίλε. Κι ύστερα το  ‘κλεισε.

- Κι εσύ, τι έκανες;

-  Ένα σωρό αναπάντητες, να με πάρει να μου εξηγήσει.

Ζ.

 

Λέξη προς λέξη

* ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ δήλωσε ο διοικητής Στουρνάρας με την ακρίβεια της διαρροής του υπουργού Πολάκη για τον μεταξύ τους διάλογο. Μα πώς μπορούσε να θυμάται τόσο λεπτομερώς τι είπαν, συμπέρασμα πως τον είχε μαγνητοφωνήσει, άρα έγκλημα.

Απορούσε ο Λαρισαίος. Που ο διοικητής θυμόταν επίσης λεπτομερώς τον διάλογο ώστε να επιβεβαιώνει ότι όσα δημοσιεύτηκαν ήταν απολύτως ακριβή. Επομένως, ο καταγράψας του καταγράψαντος;

Ζ.

 

Ντούμπλφας

* ΤΟ παρατήρησαν πολλοί Λαρισαίοι διαβάζοντας την εφημερίδα. Υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και ο Ιωαν. Βαρδακαστάνης βρέθηκε στην εκδήλωση της Νομαρχιακής του κόμματος στη Λάρισα, μαζί με τον συνυποψήφιό του Ν. Παπανδρέου. Νωρίτερα την ίδια μέρα, ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑμεΑ μίλησε σε εκδήλωση για τα δικαιώματα των αναπήρων, εκδήλωση στη Λάρισα στο πλαίσιο πανελλήνιας περιοδείας που ξεκίνησε αυτή την περίοδο.

- Βρε να κοιτάξει να τα συνδυάσει, πρότρεπε κοροϊδευτικά ο Λαρισαίος.

Μην κάνει διπλά ταξίδια ως υποψήφιος και ως πρόεδρος, τον  ίδιο καιρό μάλιστα. Να κάνει όπως στη Λάρισα. Μ’ ένα σμπάρο...

Ζ.

 

Όλοι το ίδιο

* - ΒΑΡΥΣ ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης, πίπτει ανελέητα ασχέτως του ονόματος του παραβάτη...

Ο Λαρισαίος σχολίαζε τις αλλεπάλληλες καταδίκες παραγόντων τον τελευταίο καιρό. 

-Και ο Πέτρος Μαντούβαλος και ο Ανδρέας Μαρτίνης, τώρα και ο Νίκος Γεωργιάδης. Καμιά διάκριση. Μια μικρή λεπτομέρεια όμως, όλοι τους με αναστολή, κανένας στη φυλακή.

Ζ.

 

Πάλι;

* ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ στον Τύρναβο αφού είχε περάσει από κει το λευκό βαν. Άσχετα απ’ την ανακατωσούρα που προκλήθηκε, Λαρισαίοι έλεγαν ότι το καλύτερο θα ήταν να πρόκειται για το ίδιο λευκό βαν, το διαβόητο που δήθεν είχε περάσει πέρυσι και πρόπερσι από συνοικίες και πάρκα της Λάρισας, των Τρικάλων, μα και άλλων πόλεων. 

Αυτό το ίδιο που κάνει πάταγο στο διαδίκτυο με τις υποτιθέμενες απαγωγές παιδιών, μακάρι να είναι αυτό και στον Τύρναβο.

Ζ.

 

Γιατρέ;

* ΜΠΛΑΚ χιούμορ από Λαρισαίους μαθητές.

- Πείτε μου την αλήθεια γιατρέ. Ό, τι και να χρειαστεί έχω χρήματα...

- Νομίζω ότι πρέπει να σας πάνε στο εξωτερικό.

- Για χειρουργείο;

- Για αποτέφρωση.

* * *

- ΓΙΑΤΡΕ, οι εξετάσεις είναι καλές;

- Ο μαρμαράς είμαι.            Ζ.

 

Πολυπλοκότητα

* - ΠΟΣΟ πιο πολύπλοκες είναι οι γυναίκες...

Ο έμπειρος Λαρισαίος χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον ορισμό των χρωμάτων.

- Για έναν άντρα η διαδρομή είναι κόκκινο, μωβ, ροζ. Για τη γυναίκα οι αποχρώσεις ποικίλουν στην ίδια περιοχή χρωμάτων: κερασί, κανελί, του κρασιού, δαμασκηνί, μελιτζανί, του σταφυλιού, της ορχιδέας, της λεβάντας, ροζ, του μωρού, βιολετί.

* * *

* ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ το μάτι του άντρα καταγράφει πορτοκαλί και κίτρινο. -Το γυναικείο όμως παίζει: σομόν, μανταρινί, του πεπονιού, χρυσαφί, ηλιοτροπίου, λάιμ, αβοκάντο, λίμον. Αλλά και παρακάτω, πράσινο και μπλε λέει ο άλλος, εκείνη όμως ξεχωρίζει τα χρώματα της δάφνης, της χλωροφύλλης, βρυώδες, της μέντας, σμαραγδί, της πισίνας, πετρόλ, ουρανί, τυρκουάζ.

Ζ.

 

Ο κ. διευθυντής

* ΕΦΤΑΣΕ το πλήρωμα του χρόνου. Μετά από πολλά χρόνια ευσυνείδητης εργασίας, ο Γιώργος Εμμανουήλ επιλέχθηκε, μεταξύ πλήθους υποψηφίων, ως νέος διευθυντής της Εφορίας στη Λάρισα. Κατακτώντας το υψηλότερο τοπικά αξίωμα. Και μάλιστα τώρα που η ΔΟΥ είναι μία και μόνη.

Ζ.

 

Με φόρα

* ΚΟΥΤΙ τού έρχεται του Μάκη Γιαννακόπουλου, του εντεταλμένου από τον δήμαρχο δημοτικού συμβούλου για το Γραφείο Πολιτών, αρμόδιου για την  υποδοχή των παραπόνων και της επίλυσης των μικροπροβλημάτων της καθημερινότητας. Θα κάνει γερό ντεμαράζ ενόψει των εκλογών καθώς τις τελευταίες πενήντα ημέρες θα είναι συνταξιούχος. Ο σταθμάρχης του ΚΤΕΛ ολοκληρώνει τον άλλο μήνα ευδοκίμως τον εργασιακό του βίο.

Ζ.

 

Τρεχάματα

* ΦΤΩΧΕΙΑ από επίσημους στην πρώτη σειρά των καθισμάτων στην πρεμιέρα του «Γλάρου» από το «Θεσσαλικό».

Κατανοητό, είναι που έχουν δουλειές οι άνθρωποι, τρεχάματα, εκλογές μπροστά.  Η παρουσία της Βιβής Τσεκούρα δεν σώζει την κατάσταση, είναι η πρόεδρος του δημοτικού θεάτρου, όπως και η επίσης παρούσα Λίτσα Γκολφινοπούλου, τυγχάνει προκάτοχός της. Η βουλευτής Άννα Βαγενά εκεί, αλλά αυτή είναι ηθοποιός, δεν πιάνεται.

Ίσως η παρουσία του αντιδημάρχου Αλέξη Μπατζανούλη, κάπως διόρθωνε την εικόνα. Αλλά και εκείνη της Μαρίας Γαλλιού στις παραπίσω σειρές. Η υποψήφια βουλευτής τα κατάφερε να παραστεί το ίδιο βράδυ και στην πίτα του ΚΙΝΑΛ με τον Ν. Παπανδρέου αλλά και θέατρο να πάει με τον μεγάλο της γιο, προφανώς μυώντας τον σε θέματα τέχνης. (Αξιοσημείωτο ότι το κοινό στην παράσταση ήταν ποικίλο, από εικοσάχρονα μέχρι ογδοντάχρονες.)

Ζ.

 

Ο χαλβάς

* Ο τσιγκούνης Λαρισαίος κατάφερε να τον συγχύσει τον πωλητή.

- Καλησπέρα, έναν χαλβά θα ήθελα.

-  Έχουμε αυτόν εδώ στα 7 ευρώ, με αμύγδαλο, Φαρσάλων...

- Κάτι πιο φτηνό;

- Έχουμε αυτόν εδώ, σκέτο, 5 ευρώ.

- Κάτι σε προσφορά;

- Κωστάκη;  Έλα λίγο που σε θέλουν...                        Ζ.

 

 

---------------------------------

 

Οι Παπανδρέου, τα απρόοπτα και τα δημοτικά

O PAPANDREOY TA APROOPTA KAI TA DHMOTIKA

* Μια πίτα, μα τι πίτα... Για την πίτα της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής ο λόγος προχθές στον «Διόνυσο» με έναν ακόμα Παπανδρέου, τον Νίκο αυτή τη φορά να δίνει τη δική του παράσταση και να κερδίζει τις εντυπώσεις κατορθώνοντας να ζεστάνει ένα -«βουβό» τα τελευταία χρόνια- κοινό.

* * *

* Πολλά ήταν τα απρόοπτα στην εκδήλωση, που όμως δεν πτόησαν τον Νίκο Παπανδρέου –αντιθέτως τα αντιμετώπισε με αρκετή δόση χιούμορ. Από τα δύο ποτήρια που έπεσαν και έγιναν θρύψαλα με την είσοδό του στο ξενοδοχείο μέχρι και τα προβλήματα στη μικροφωνική εγκατάσταση στον χώρο της εκδήλωσης με αποτέλεσμα άλλοτε να σκύβει για έρθει πιο κοντά στο μικρόφωνο και άλλοτε να απομακρύνεται από αυτό γιατί... μικροφώνιζε!

* * *

* Συνέβη και αυτό στην κοπή της πίτας. Ποια κοπή δηλαδή, γιατί για να μιλάμε για κοπή πρέπει να υπάρχει μαχαίρι και μαχαίρι στην αίθουσα δεν προβλέφθηκε να υπάρχει. Για αρκετή ώρα Νίκος Παπανδρέου και Νομαρχιακή Επιτροπή που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην πίτα αναζητούσαν μαχαίρι, που μετά από πολλούς κόπους βρέθηκε για να βγουν οι αναγκαίες φωτογραφίες της κοπής και να ξεκινήσει η εκδήλωση. Τυχερή της βραδιάς η υποψήφια βουλευτής Φανή Αγορίτσα, που μαζί με το φλουρί κέρδισε και ένα βιβλίο του Νίκου Παπανδρέου με ιδιόχειρο μήνυμα της αγάπης του συγγραφέα, το οποίο κυκλοφόρησε χθες στα social media.

* * *

* Όλες οι φυλές του άλλοτε κραταιού κόμματος παρούσες στην αίθουσα με έντονη διάθεση πολιτικής αντιπαράθεσης και με πολλαπλά μηνύματα επιστροφής στο πολιτικό προσκήνιο. Άνθρωποι που καθόρισαν την πορεία του τόπου τις τελευταίες δεκαετίες και παρότι παραμένουν «περιζήτητες νύφες» στις κυβερνητικές προσκλήσεις για «συνεργασία» παραμένουν στις επάλξεις να εργάζονται για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη όπως τη διαμόρφωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Χαρακτηριστικές οι παρουσίες του πρώην υφυπουργού Γιώργου Αδαμόπουλου και του πρώην βουλευτή Γιάννη Καραμπάτσα στην αίθουσα στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα στην τοπική κοινωνία.

* * *

* Έντονο το παρασκήνιο περί τα δημοτικά στην αίθουσα με την ομάδα των στελεχών της Συμπαράταξης –Γ. Ζαούτσος, Δημ. Τάχος, Γ. Σούλτης-, την οποία στηρίζει επισήμως το Κίνημα, να παρακολουθεί με αρκετή δόση αμηχανίας την εξέλιξη της εκδήλωσης εξαιτίας των ιδιαίτερα σκληρών αναφορών του Νίκου Παπανδρέου εναντίον της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και της ξεκάθαρης άρνησής του στο ενδεχόμενο της πολιτικής συνεργασίας των δύο κομμάτων.          Δ.Κ.

 

 

 

ENTYPVSIASMENOI APO TO HLETKRIKO AYTOKINHTO

• ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΙ από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που δοκίμασαν οι αντιδήμαρχοι Πάνος Σάπκας και Γιώργος Σούλτης. Το αυτοκινητάκι που πάει παντού, αφού χωράει να παρκάρει κι επειδή καίει ελάχιστα, φουλάροντάς το στο σπίτι, στην πρίζα.

Ζ.

 

 

 

EUIMOTYPIKH EPISKECH STA GRAFEIA

• ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ επίσκεψη στα γραφεία της εφημερίδας χθες ο θεσσαλάρχης της Πυροσβεστικής Χρ. Σπαθούλας συζήτησε με τον Γ. Μιχαλόπουλο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass