Δόντια

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2019 19:45
*Η επισκεψιμότητα στη φετινή έκθεση Agrothessaly ήταν ιδιαίτερα αυξημένη σε σύγκριση με πέρυσι και αυτό αποτελεί κοινή αίσθηση. Για την αποτίμηση της διοργάνωσης ιδέτε σχετικό ρεπορτάζ. Μια παρατήρηση ωστόσο με αφορμή τη συμπεριφορά ορισμένων οδηγών.  Οι οποίοι δεν είχαν καμιά δυσκολία να σταθμεύσουν και σε χώρους πρασίνου. Επειδή ήθελαν να σταθμεύσουν όσο το δυνατό πιο κοντά στην είσοδο της έκθεσης, όχι γιατί δεν έβρισκαν θέση να παρκάρουν, αφού ο χώρος στάθμευσης απέναντι ακριβώς από τη διοργάνωση είναι αρκετός για να καλύψει τις σημερινές ανάγκες. Μάλλον απαιτείται περίφραξη…  Β.Κ. *Η επισκεψιμότητα στη φετινή έκθεση Agrothessaly ήταν ιδιαίτερα αυξημένη σε σύγκριση με πέρυσι και αυτό αποτελεί κοινή αίσθηση. Για την αποτίμηση της διοργάνωσης ιδέτε σχετικό ρεπορτάζ. Μια παρατήρηση ωστόσο με αφορμή τη συμπεριφορά ορισμένων οδηγών. Οι οποίοι δεν είχαν καμιά δυσκολία να σταθμεύσουν και σε χώρους πρασίνου. Επειδή ήθελαν να σταθμεύσουν όσο το δυνατό πιο κοντά στην είσοδο της έκθεσης, όχι γιατί δεν έβρισκαν θέση να παρκάρουν, αφού ο χώρος στάθμευσης απέναντι ακριβώς από τη διοργάνωση είναι αρκετός για να καλύψει τις σημερινές ανάγκες. Μάλλον απαιτείται περίφραξη… Β.Κ.

*ΚΑΙ να που ο ήλιος κατά τη διάρκεια της ημέρας αρχίζει να ζεσταίνει για τα καλά.

Βγήκαν και τα πρώτα κοντομάνικα από τους θαρραλέους και πιτσιρικάδες στο κέντρο. Κάνουν προπόνηση για την καλοκαιρία που πλησιάζει. Μα μην ξεχνιέστε. Σαν πιάσει απογευματάκι δεν βγαίνει το μπουφάν από πάνω σου. Και κουκούλα και λίγο σκουφάκι τα βράδια… Μην ξεθαρρεύετε ακόμα.

Κ.Γ.

 

Πληρωμές

*ΕΓΙΝΕ χθες το απόγευμα η πίστωση στους λογαριασμούς χιλιάδων δικαιούχων παραγωγών των ποσών που αντιστοιχούν στις συνδεδεμένες του 2018, για τα όσπρια προς ανθρώπινη κατανάλωση, τα πρωτεϊνούχα καρποδοτικά ψυχανθή, τα πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή, τους καρπούς με κέλυφος, τα μήλα, τα σπαράγγια και το σκληρό σιτάρι.

Όπως έγραψε χθες η «ΕτΔ» στα «Αγροτικά Εφόδια» μαζί με τις συνδεδεμένες, πληρώθηκαν και 14.194 παραγωγοί τη βασική τους ενίσχυση και το πρασίνισμα, καθώς είχαν κοπεί για διάφορους λόγους από τις πληρωμές του προηγούμενου Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου. Πρόκειται για παραγωγούς με προβλήματα, λόγω δασικών χαρτών στις δηλώσεις ΟΣΔΕ, καθώς επίσης και για όσους ήταν σε διαδικασία ελέγχου από την Εφορία. Συνολικά, χθες ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατέβαλε (μαζί με ενισχύσεις άλλων καθεστώτων) 63,6 εκατ. ευρώ σε 182.362 παραγωγούς.

Γ.Ρ.

 

Κόμβος Πυργετού

*ΤΟ «πράσινο φως» του Υπουργείου Υποδομών και συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Χρ. Σπίρτζη αναμένει ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος για να δρομολογηθεί η δημοπράτηση του πολυπόθητου έργου. Στο περιθώριο της υπογραφής σύμβασης στην Περιφέρεια για τον δρόμο της Αιγάνης, ο κ. Κολλάτος μιλώντας στους δημοσιογράφους υποστήριξε πως ο κόμβος του Πυργετού συνδέεται άμεσα με τον διαγωνισμό των αναλογικών διοδίων. Οι εμπλεκόμενες εκτάσεις έχουν απαλλοτριωθεί, τα κονδύλια είναι εξασφαλισμένα, οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων εγκρίθηκαν και το μπαλάκι πλέον βρίσκεται στο Υπουργείο για να προκηρύξει τον διαγωνισμό». Όπως φαίνεται λοιπόν, ένα ακόμη καλοκαίρι τα παράλια του Δήμου Τεμπών οδικώς θα παραμείνουν αποκλεισμένα για τη Βόρεια Ελλάδα.

Γ.Ρ.

 

Επιτυχία

*ΜΕΓΑΛΗ η επιτυχία του προγράμματος «Ασφαλής συμβίωση μαθητών με το σιδηροδρομικό δίκτυο» που υλοποιείται στα σχολεία της Λάρισας από τα στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ). Τόσο μεγάλη που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Σιδηροδρόμων (UIC) έχει καλέσει τους δημιουργούς του προγράμματος για τα Ελληνικά Σχολεία στις 26 Μαρτίου στο Παρίσι, για να το παρουσιάσουν στην ημερίδα για την ασφάλεια στις Ισόπεδες Διαβάσεις. Ο προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Ηλεκτροκίνησης Κεντρικής Ελλάδας – ΟΣΕ κ. Νίκος Κόνδυλας, που είναι και η ψυχή του προγράμματος, μαζί με τον κ. Κώστα Καπετανίδη από τη ΡΑΣ θα ταξιδέψουν προκειμένου να μεταφέρουν τις πολύτιμες αυτές γνώσεις. Τέτοιες πρωτοβουλίες αξίζουν συγχαρητήρια και προβολή.

Ν.Π.

 

Ελλάδα-Σερβία:

συμμαχία

*ΟΙ Σέρβοι οργανώνουν Ελληνικό Σαββατοκύριακο (το ερχόμενο) στο Βελιγράδι, με σκοπό να παρουσιάσουν τον ελληνικό τουρισμό, τις επιχειρήσεις, τη μουσική και την κουζίνα, ενισχύοντας παράλληλα τις καλές σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας.

Μεταξύ άλλων, θα προσφέρουν σε δημόσιο χώρο της πόλης, δωρεάν μαθήματα ζεϊμπέκικου και συρτάκι και γενικά θα διαφημίσουν τη χώρα μας στο έπακρο ενόψει του καλοκαιριού.

Νομίζετε ότι είναι τυχαίο που έχουμε πολλούς Σέρβους τουρίστες και στα παράλιά μας το καλοκαίρι;

Λ.Κ.

 

Κουδούνι

*ΆΝΤΕ πάλι αναστάτωση με τις δηλώσεις Γαβρόγλου για το κουδούνι στις 9 το πρωί για τα Γυμνάσια και Λύκεια. Το είπε, το ξαναείπε όμως βλέποντας τις αντιδράσεις προσπαθεί το Υπουργείο να τα μαζέψει. Δεν υπάρχει οριστική απόφαση και το Υπουργείο διευκρινίζει: «Η συγκεκριμένη σκέψη που εξαγγέλθηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί εάν δεν προηγηθεί, όπως έχει πολλές φορές δηλώσει ο κ. Γαβρόγλου, η επιστημονική τεκμηρίωση από την επιτροπή που μελετά το θέμα και, φυσικά, η διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εκπροσώπους της». Το κακό όμως είναι ότι οι πολιτικοί και ακόμη περισσότερο οι υπουργοί, θα πρέπει να προσέχουν όταν κάνουν φωναχτά τις σκέψεις τους ή μήπως σκοπίμως γίνεται;

Ν.Π.

 

Συνέδριο

*ΤΟΥΣ αντιπροσώπους τους για το έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής εξέλεξαν προχθές (και) οι Λαρισαίοι σε μια σχετικά μαζική, για τα σημερινά δεδομένα, διαδικασία. Η διαδικασία αφορά στους ίδιους τους κομματικούς και δεν πέφτει λόγος σε τρίτους είναι αλήθεια αλλά στο ΚΙΝΑΛ, μόνο το ΠΑΣΟΚ απέμεινε πλέον. Υπάρχει δηλαδή λόγος να μην ονομάζεται και ΠΑΣΟΚ κιόλας;

Αφού το εγχείρημα της σύμπραξης, με «Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ, απέτυχε, ναυάγησε όπως «φουντάρουν» όλες οι συμπράξεις που εξυπηρετούν προσωπικά σχέδια, αρχηγικών κομμάτων. Τώρα πια η σοσιαλδημοκρατία, διεθνώς θα τολμούσαμε να πούμε, βασίζεται στο γεμάτο φρεσκάδα, εγχείρημα της «Γέφυρας». Η προσωποποίηση της ανανέωσης. Αλήθεια, ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι θα στείλουν αντιπροσώπους να χαιρετίσουν στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ;

Β.Κ.

 

Τι λένε;

*Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης επισκέπτεται αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει πως για τη Νέα Δημοκρατία «δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή στη βία» και πως «θα στηρίξουμε την ΕΛ.ΑΣ. και θα της παρέχουμε απόλυτη πολιτική κάλυψη».

Η τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ, Εύη Χριστοφιλοπούλου δηλώνει πως «ο εκδημοκρατισμός της ΕΛΑΣ ήταν έργο δεκαετιών του ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψαν σε μια τετραετία Τσίπρας - Τόσκας - Γεροβασίλη!».

Η δε αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη σημειώνει πως «η οικονομία της χώρας αναβαθμίζεται, η ανεργία μειώνεται, η ζωή των πολιτών βελτιώνεται, η Ελλάδα αναγνωρίζεται διεθνώς ως μια από τις ασφαλέστερες χώρες και ο κ. Μητσοτάκης τρέχει πίσω από τις μολότοφ μήπως και διασωθεί».

Αντί για το θέμα της ασφάλειας του πολίτη να καθίσουν και να τα βρούνε (σ.σ. άλλωστε πού διαφωνούν;) το αναγάγουν σε μείζον ζήτημα, μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Όταν η Πολιτεία τούς διαθέτει αναρίθμητους αστυνομικούς για τη φύλαξή τους ενώ για τον πολίτη, δεν... περισσεύει περιπολικό. Όλοι αυτοί που ενώ έχουν αποσπασμένους αστυνομικούς στα γραφεία τους, θέλουν και πρόσθετη συνοδεία στις μετακινήσεις τους...

Β.Κ.

 

Ηλεκτρονικές

εκπτώσεις

*ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ χθες οι εκπτώσεις για το ηλεκτρονικό εμπόριο στα Ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα, τις οποίες έχει καθιερώσει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.EC.A., για έκτη συνεχή χρονιά.

Θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 11 Μαρτίου και μάλιστα φέτος θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά τράπεζες, οι οποίες θα παρέχουν επιπλέον εκπτώσεις μέσω προγραμμάτων επιβράβευσης.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, όσο αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να διαχειριστούν το διαδίκτυο, ενώ παράλληλα εδραιώνεται με τη σύσταση δυναμικών φορέων, διαχείρισης και προβολής του.

Το ζητούμενο βέβαια είναι να κερδίσει αξιοπιστία, καθώς οι καταναλωτές φοβούνται ακόμη το απρόσωπο.

Λ.Κ.

 

Φυσικό Αέριο

*ΣΤΟ «περίμενε» βρίσκονται 15 περίπου κάτοικοι της οδού Απ. Παύλου στην Τερψιθέα, καθώς έχουν αιτηθεί σύνδεση για φυσικό αέριο στην Εταιρεία, αλλά ακόμη το αίτημά τους βρίσκεται υπό επεξεργασία. Προφανώς ο αριθμός των αιτούντων δεν είναι αρκετός, γι’ αυτό και καθυστερεί η πολυπόθητη σύνδεση. Οι ίδιοι πάντως υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που το δίκτυο περνά από τη βασική αρτηρία του χωριού (οδό Λεωνίδα), είναι κρίμα να μην γίνει σύνδεση και στη δική τους οδό. «Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το κόστος θέρμανσης, το αέριο αποτελεί κοινωνικό αγαθό και δεν θα πρέπει όλα να λαμβάνονται υπόψη βάσει οικονομικών μεγεθών της εταιρείας» δηλώνει ο συμπολίτης.

Γ.Ρ.

 

Γεροπλάτανος

*ΣΤΟΥΣ περισσότερους, μας είναι άγνωστο ότι η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου, είναι αυτή που ευθύνεται για τα εκατοντάδες χιλιάδες πλατάνια της χώρας που ασθένησαν και ξεράθηκαν.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς κήρυξε την έναρξη εθνικής καμπάνιας για τη σωτηρία των πλατάνων όταν το πρόβλημα της ασθένειας είναι γνωστό από το 2003 αλλά μόνο σε υπηρεσιακούς παράγοντες. Πρόβλημα που δεν αντιμετωπίσθηκε, λόγω της γραφειοκρατίας, της γνωστής αποποίησης ευθυνών και κυρίως της έλλειψης πολιτικής βούλησης.

Η πρωτοβουλία Δημαρά κρίνεται επιβεβλημένη όχι μόνο περιβαλλοντικά αλλά και με αφορμή το γεγονός ότι ο πλάτανος αποτελεί μέρος της συλλογικής μνήμης και της ιδιαίτερης πολιτισμικής ταυτότητας του λαού μας, που λένε και οι γραμματιζούμενοι.

Β.Κ.

 

Αδέσποτα

*ΔΕΝ σταματούν ποτέ οι διαμαρτυρίες πολιτών για το θέμα των αδέσποτων σκυλιών στην πόλη. Είτε οι περισσότεροι φοβούνται τα σκυλιά, είτε έχουν να διηγηθούν ένα δυσάρεστο επεισόδιο, γίνονται συχνά - πυκνά παράπονα.

Η τελευταία καταγγελία που αναφέρθηκε στην «Ε» είναι η εξής: «Κοντά στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ, στη συνοικία της Ανθούπολης, σε σημείο όπου υπάρχουν ακατοίκητα κτίρια, έχουν βρει καταφύγιο αδέσποτα σκυλιά, τα οποία και επιτίθενται σε ανυποψίαστους ανθρώπους όταν περνούν τη διάβαση (γέφυρα) που συνδέει την Ανθούπολη με τη Νεράιδα».

«Πρέπει να ληφθεί μέριμνα», τονίζει ο πολίτης, ενώ έχει απευθυνθεί ήδη στο νεοσύστατο γραφείο πολιτών του Δήμου Λαρισαίων, όπου οι αρμόδιοι υπάλληλοι τον ενημέρωσαν πως θα ειδοποιήσουν το Δημοτικό Κυνοκομείο.

Λ.Κ.

 

ΚΙΝΑΛ

*ΚΑΙ να μην ήθελες να εκλεγείς αντιπρόσωπος για το Έκτακτο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, που θα γίνει στα τέλη του Μάρτη στο ΣΕΦ, δύσκολα θα το πετύχαινες αν ήσουν υποψήφιος. Από τους 99 εκλέχθηκαν οι 89. Μόνο δέκα δηλαδή απ’ όλο τον νομό έμειναν εκτός.

Οι έξι από τη Λάρισα, δύο από το Κιλελέρ και από ένας σε Τύρναβο και Φάρσαλα.

***

*ΣΑΦΩΣ και θεωρείται επιτυχία από τους ανθρώπους του Κινήματος στη Λάρισα ο αριθμός αυτός, αφού προέκυψε από το γεγονός πως ψήφισε ικανοποιητικός αριθμός μελών. Συνολικά κινητοποιήθηκαν 1.614 μέλη σε όλο τον νομό.

***

*ΑΠΟ τους 89 τώρα συνέδρους περίπου το 1/3 θα είναι γυναίκες. Συγκεκριμένα 27 απ’ όλο τον νομό ενώ οι υπόλοιποι 61 θα είναι άνδρες. Οι 13 από τη Λάρισα, οι 6 από την Ελασσόνα, 3 Φάρσαλα, 2 από Αγιά και Τύρναβο και μία από το Κιλελέρ.

Κ.Γ.

 

Ταϊβάν

*ΞΕΚΙΝΗΣΕ από την Αλάσκα με το ποδήλατό του για να κάνει τον γύρο του κόσμου με το ποδήλατό του. Ο λόγος για έναν 40χρονο Ταϊβανέζο που μετά από 3,5 χρόνια στους δρόμους έφτασε η στιγμή να περάσει και από τη Λάρισα. Πρόλαβε και τον σταμάτησε η «Ε» για να του αφιερώσει λίγο χώρο. Έμεινε δύο βράδια στην πόλη μας. Το ένα φιλοξενήθηκε από πολίτη, το άλλο όμως τον φιλοξένησε ο Δήμος Λάρισας που αμέσως ανταποκρίθηκε στο αίτημα του μηχανικού Ασιάτη.

Κ.Γ.

 

Μπεχράκης

*ΈΦΥΓΕ από τη ζωή ο σπουδαίος φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης που πραγματικά τίμησε τον κλάδο με την παρουσία του.

Στο χθεσινό φύλλο του το Έθνος πάντως τίμησε με όλη τη σημασία της λέξης τη δουλειά του βραβευμένου  φωτογράφου. Εικονογράφησε όλες τις σελίδες της εφημερίδας (πλην των αθλητικών) με επιλεγμένες φωτογραφίες του Γ. Μπεχράκη. Εύγε!

Κ.Γ.

 

Πανεπιστημίου

*ΠΑΕΙ, έληξε η υπόθεση της συγχώνευσης του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Και το εντοπίζουν οι Λαρισαίοι διαβάζοντας άρθρα στην εφημερίδα αλλά και παρουσίες. Οι καθηγητές ΤΕΙ εμφανίζονται πλέον ως καθηγητές Πανεπιστημίου. Έγιναν σε μια μέρα μέσα. Είναι να μη μνημονεύουν τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου;

Ζ.

 

Αποκριάτικες πίτες

* ΜΠΟΡΕΙ το Τριώδιο να άνοιξε, όμως στη Λάρισα ακόμη καλά κρατούν οι εκδηλώσεις για την κοπή της βασιλόπιτας. Είναι πολλοί οι σύλλογοι, αλλά να κόβουν πρωτοχρονιάτικη πίτα τον Μάρτιο μαζί με πάρτι μασκέ είναι κάπως. Όχι τίποτα άλλο, σε λίγες μέρες ξεκινούν και οι Χαιρετισμοί για το Πάσχα.

Ν.Π.

 

 

SE MIA IDIAITERA EPAINETIKH GIA TO ERGO TOY PERIFEREIARXH UESSALIAS*Σε μια ιδιαίτερα επαινετική για το έργο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού ανάρτηση στα social media προέβη η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλλα Μπίζιου μετά την κυριακάτικη εκδήλωση στον Βόλο, παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη. «Τα εκατοντάδες έργα των τελευταίων ετών στη Θεσσαλία φέρουν το δικό του όνομα: Κώστας Αγοραστός. Και όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Θεσσαλίας: Συνεχίζουμε μαζί του, έχουμε μια χώρα να αλλάξουμε!».

 

 

 

 

 

BRABEIO STH RENA KARALARIVTOY APO TON SMAL

*Βραβείο στη Ρένα Καραλαριώτου από τον Σ.Μ.Α.Λ. Για την προσφορά της στον Σύλλογο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Λάρισας (Σ.Μ.Α.Λ.) βραβεύτηκε η υποψήφια δήμαρχος Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου. Το βραβείο παρέδωσε στην ίδια ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Παπαθανασίου, με τον οποίο η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τις προοπτικές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και τις προτάσεις του Συλλόγου για περισσότερες εκδηλώσεις και διοργανώσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass