Ζέστανε

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2019 19:04
* ΜΕ τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου συναντήθηκε η υποψήφια βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής Μαρία Γαλλιού στο πλαίσιο της ημερίδας που οργάνωσε το Επιμελητήριο Λάρισας για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Άνθρωποι της αγοράς αμφότεροι συζήτησαν για θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο, με την κουβέντα τους να επικεντρώνεται στο μείζον πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών επαγγελματιών και επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου έλεγε δε «επιτέλους η νέα γενιά δείχνει ενδιαφέρον για τα κοινά και μάλιστα η νέα γενιά που γνωρίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας!». * ΜΕ τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου συναντήθηκε η υποψήφια βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής Μαρία Γαλλιού στο πλαίσιο της ημερίδας που οργάνωσε το Επιμελητήριο Λάρισας για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Άνθρωποι της αγοράς αμφότεροι συζήτησαν για θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο, με την κουβέντα τους να επικεντρώνεται στο μείζον πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών επαγγελματιών και επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου έλεγε δε «επιτέλους η νέα γενιά δείχνει ενδιαφέρον για τα κοινά και μάλιστα η νέα γενιά που γνωρίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας!».

*ΜΕΧΡΙ και μίνι καύσωνας χθες στη Λάρισα. Καθώς προχωρούσε η μέρα, τα πανωφόρια αποδείχθηκαν βάρος.

- Άνοιξη, φίλε;

- Απ’ έξω είσαι; Σ' ανοίγω.

Ζ.

 

Πάντα χαμόγελο

*- ΜΠΗΚΑ στο σουπερμάρκετ και φώναξα ‘’ληστεία…’’ Και ήρθε η διευθύντρια μ' ένα χαμόγελο μέχρι τ' αυτιά να με ρωτήσει αν θέλω κάτι άλλο εκτός απ' τις εισπράξεις.

Ζ.

 

Προληπτικώς

*ΤΟΥΣ πήρε από φόβο ο Λαρισαίος Ν. Μπ.

- Θέλω να πάρω Μακεδονικό χαλβά τώρα τις Αποκριές, αλλά διστάζω να αγοράσω για να μην προσαχθώ προληπτικά. Και χάσω και το μπουρανί…

Ζ.

 

1 και 2

*ΑΚΟΜΑ πιο προχωρημένος ο Λαρισαίος Δ. Μ. πρότεινε να καταργηθούν και οι όροι νύφη και γαμπρός. Να λέγονται κρεμασμένος 1 και κρεμασμένος 2.

***

*Η Κ. Ζ. διηγείται τι συνέβη με φίλους της. Ο γονέας 1 έκανε τσακωτό τον γονέα 2 με τον κουμπάρο 1. Ενημερώθηκε ο κουμπάρος 2. Τα παιδιά του 1 και του 2 θα μείνουν προσωρινά με τον ηλικιωμένο γονέα 1 του γονέα 1.

***

*- ΕΙΝΑΙ δίπλα μου ένας νεαρός μπαμπάς και προσπαθεί να μάθει στο μωρό του να μιλάει. Και του λέει συλλαβιστά "πες γό- νέ-ας έ- να"…

Ζ.

 

Ψέματα;

*ΜΕΤΑ την αναμενόμενη άρνηση των εκπροσώπων των μεγάλων επιχειρήσεων, που δυστρόπησαν στην κυβερνητική παρέμβαση για αύξηση των χάλια κατώτατων μισθών, ο Λαρισαίος είχε να αντιτείνει.

- Αν οι χαμηλοί μισθοί ήταν προϋπόθεση της ανταγωνιστικότητας, τότε το Μπαγκλαντές θα ήταν κυρίαρχος της γης κι οι Σουηδοί και Καναδοί θα έφευγαν μετανάστες.

Ζ.

 

Αμφισβητεί

*«ΤΕΛΙΚΑ πανηγυρίζουν στο ΚΙΝΑΛ για τους 62.000 που ψήφισαν πανελλαδικά, δυστυχώς ούτε το 1/3 δεν έφτασαν από τις προηγούμενες διαδικασίες», σχολιάζει ο παλιός πασοκτζής Στ. Π. Ο οποίος απορεί «πως υπάρχει ταύτιση αριθμών ψηφοφόρων και υποψήφιων συνέδρων ώστε να εκλεγούν όλοι τους. Να είναι τόσο καλά μαγειρεμένα για τη μεγάλη φιέστα του συνεδρίου;» (Να ήταν μέντιουμ στη Νομαρχιακή, δεν παίζει…)

Ζ.

 

Τρέχει παντού

*ΠΑΝΤΑΧΟΥ παρών ο Κώστας Μπαργιώτας… Και τα πάντα πληρών, υποχρεωμένος γαρ ως μοναδικός βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Από το Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς, όπου μίλησε για μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, κατευθείαν στη Βερδικούσια. Και από την ψηφοφορία για την εκλογή Συνέδρων πίσω στην Αθήνα για τη Βουλή, με βαρύ πρόγραμμα εκεί. Είναι και εισηγητής σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας και εκπρόσωπος του κόμματος στην επιτροπή για το δημογραφικό. Για να τα προλαβαίνει όλα, γράφει χιλιόμετρα...

***

*ΚΑΙ είναι και αποτελεσματικός. Αν μη τι άλλο, πείθει στο Κοινοβούλιο. Χθες ο υπουργός Υγείας έκανε δεκτή τροπολογία που είχε καταθέσει ο Λαρισαίος στο νομοσχέδιό του για τις μεταμοσχεύσεις. Να σημειωθεί ότι ήταν η μοναδική τροπολογία βουλευτή άλλου κόμματος που έγινε δεκτή. Τα ξενύχτια του Κ. Μπαργιώτα στη Βουλή αποδίδουν τουλάχιστον καρπούς.

Ζ.

 

Επισήμως

*«ΜΕ μεγάλη τιμή δέχτηκα την πρόταση του περιφερειάρχη μας Κώστα Αγοραστού και θέτω την υποψηφιότητά μου στην ΠΕ Λάρισας». Το ανακοίνωσε η Μαργαρίτα Γκότη, πρόεδρος της Τοπικής Φαρσάλων της ΝΔ, παλιά συνεργάτιδα του Κ. Τζανακούλη όπου μαθήτευσε στα αυτοδιοικητικά. Μια από καιρό προαναγγελθείσα υποψηφιότητα.

Ζ.

 

Παλιοσειρές

*- ΛΟΓΩ του δημογραφικού προβλήματος της χώρας ανακαλούνται στη δράση οι γενιές του Πολυτεχνείου και της Μεταπολίτευσης. Προσοχή: Η γενιά του 1-1-4 να καθίσει στ΄ αυγά της. (Ο εξηντάχρονος Λαρισαίος βρήκε αφορμή να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά με τις σειρές του.)

Ζ.

 

Λιθοβολισμός

* ΝΟΣΗΡΟ κλίμα με αφορμή και την καταδίκη πρώην βουλευτή της ΝΔ, υπόθεση για την οποία η ΝΔ κάνει αφωνία ενώ πιο προκλητική είναι η στάση μερίδας ΜΜΕ που «έπνιξαν» το θέμα.

Όταν λοιπόν καταδικάζεται στέλεχος της ΝΔ και για τέτοιο αδίκημα είναι Δευτέρα; Αν καταδικαζόταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για ανάλογο αδίκημα, ο αντιπρόεδρος Αδ. Γεωργιάδης δεν θα ζητούσε την αποπομπή του από το πολιτικό σύστημα, δεν θα καλούσε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, δεν θα πρότεινε λιθοβολισμό;

‘Η εκείνος ο μητροπολίτης των ηπίων τόνων και της… αγάπης, δεν θα τον αφόριζε; Άθεοι, ΣΥΡΙΖΑΙοι, παιδεραστές, άλαλα τα χείλη των ασεβών κ.λπ.;

Β.Κ.

 

Κάνναβη

* Η κάνναβη είναι της μόδας. Πουλάει πολύ και όλοι πια μιλούν για αυτή. Τη βάλαμε στην καθημερινότητά μας για τα καλά, αναγνωρίζοντας τις ευεργετικές της ιδιότητες. Ψωμί από αλεύρι κάνναβης, αλλαντικά από κάνναβη, τσάι κάνναβης, ρούχα κάνναβης και επιχειρήσεις βιομηχανικής κάνναβης είναι στο προσκήνιο. Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότερες συζητήσεις ανοίγουν γύρω από την καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης και μάλιστα το ενδιαφέρον παλιών και νέων αγροτών είναι εντονότατο, αφού όπου πραγματοποιείται εκδήλωση για την κάνναβη δεν πέφτει καρφίτσα. Τι να κάνουμε, η κάνναβη «φοριέται» πολύ πια.

Ν.Π.

 

Μάστερ σεφ

*ΑΥΤΟ το Μάστερ Σεφ πολλή ζημιά έχει κάνει. Το παρακολουθούν οι νοικοκυρές μετά μανίας και μετά παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έγραφε χτες η άλλη «ριζότο με χτένια και δαντέλες πράσου». Έριξε και την ανάλογη φωτογραφία του τεράστιου άδειου πιάτου με μια κουταλιά φαγητό και πήραν φωτιά τα πληκτρολόγια των σχολιαστών. «Εγώ τόσο βάζω για να το δοκιμάσω στο αλάτι» έγραφε μια και βρήκε πολλούς υποστηρικτές, ιδιαίτερα άντρες που έσπευσαν να σχολιάσουν. Τι να κάνουμε βρε παιδιά, η μαγειρική είναι μόδα πια.

Ν.Π.

 

Τώρα όχι

*- Ο Αχ. Νταβέλης των βιομηχάνων δεν πήγε να ψηφίσει για το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ.

- Γιατί, πασοκτζής είναι ο Νταβέλης;

- Όχι αλλά είχε εμπλακεί στην εκλογή αρχηγού του ΚΙΝΑΛ, είχε ψηφίσει για την ανάδειξη της Φώφης.

- Τώρα τους άφησε να λύσουν μόνοι τα οικογενειακά τους…

Ο Λαρισαίος θύμιζε ότι και στη ΝΔ είχε ψηφίσει. Άλλωστε και τα δύο κόμματα είχαν ανοίξει τις πόρτες όταν άνοιξαν εσωκομματικές κάλπες.

Ζ.

 

Με όργανα;

*ΕΝ χορδαίς και οργάνοις φαίνεται ότι θα φύγει ο Καρδιτσιώτης Παν. Νάνος από το Πανεπιστημιακό, πηγαίνοντας να διεκδικήσει δημαρχία στα χωριά του. Κόντρα σχεδόν με όλους τους γιατρούς, όλων των ειδικοτήτων. Την προηγούμενη φορά απαντώντας είχε πει ότι «θα μας κρίνει ο λαός», παρασυρμένος ίσως από την προεκλογική του καμπάνια, αφού οι καθηγητές Ιατρικής δεν ψηφίζονται.

***

*ΤΩΡΑ στη νέα του απάντηση προσεγγίζει με συγκατάβαση, ενωτικά. «Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα, όχι οι θεσμικοί εταίροι, συνεργάτες και φίλοι. Είμαστε εδώ για να λύνουμε προβλήματα με τη δέουσα σοβαρότητα…». Και καπάκι, δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί, βάζει πάλι φιτιλιές στους γιατρούς. «… χωρίς ‘’κραυγές αγωνίας’’, χωρίς ‘’εμφυλιοπολεμικές’’ προσεγγίσεις και ξεπερασμένες συνδικαλιστικές πρακτικές που μόνο θυμηδία προκαλούν...» (Θα ξεκαρδίστηκαν πάλι Γιαννούκας, Μαλίζος, Φουντάς, Τζοβάρας, Χατζηχριστοδούλου, Αρναούτογλου, Ποταμιάνος και λοιποί.)

***

*ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ υπάρχουν κι άλλα παράδοξα στο Πανεπιστημιακό. Όπως αυτή η κόντρα μεταξύ πανεπιστημιακών και γιατρών ΕΣΥ. Οι ομονοούντες σύλλογοί τους, που πριν λίγα χρόνια βρήκαν «μόντους βιβέντι», τώρα ξανά στα χαρακώματα; Τη στιγμή μάλιστα που οι ηγεσίες τους, η Έφη Καψαλάκη από τη μια και η Γεωργία Παπαδάμου με την Πόπη Κουρσούμη από την άλλη, τυγχάνουν φίλες μεταξύ τους διαπνεόμενες από υψηλή αλληλοεκτίμηση. Τις μάτιασαν;

***

*ΓΝΩΣΤΟΣ Λαρισαίος, διαβάζοντας την εφημερίδα, διαπίστωνε διαφορετικές προσεγγίσεις στο πρόβλημα από τον καθηγητή Νευροχειρουργικής Κώστα Φουντά και την καθηγήτρια Έφη Καψαλάκη. Οι οποίοι όμως τυγχάνουν σύζυγοι μεταξύ τους.

- Βρε σεις; Δεν έπρεπε να τα συζητάνε πρώτα στο σπίτι;

Ζ.


Κι η καθαριότητα;

*«ΔΥΟ παγκάκια έχει η οδός Κωλέτη στην είσοδό της από την Ρούσβελτ. Ανοιξιάτικος καιρός, 20 βαθμοί Κελσίου, και τα παγκάκια γεμάτα κουτσουλιές». Η επισήμανση από τον Δημ. Γεωργάκη.

«Μου παραπονέθηκαν οι περίοικοι» αναφέρει ο αντιπολιτευόμενος δημοτικός σύμβουλος, που ως στρατιωτικός τα λέει τσεκουράτα. «Να βγάλουν βάρδιες για την ’’Καλλιόπη;’’ Δεν τα βλέπουν στον Δήμο; Δίπλα είναι η Καθαριότητα, η Δημοτική Αστυνομία και η Κοινωνική Υπηρεσία, απέναντι το Χατζηγιάννειο. Οι αντιδήμαρχοι που περνούν το πρωί για το γραφείο τους, δεν τα βλέπουν;»

Ζ.

 

Τους πνίγει

*Η γνωστή, η περιλάλητη λακκούβα επί της αναμορφωμένης Μανδηλαρά παραμένει, εκεί στο ύψος της Μπότσαρη. Με τον πολύ παλιό αγωγό ομβρίων από κάτω, που προκάλεσε την καθίζηση όπως είπαν εκ των υστέρων οι αρμόδιοι. Αυτόν που εξακολουθούν να μελετούν πριν αποκαταστήσουν τη βλάβη του οδοστρώματος. Όμως ήρθε η άνοιξη, λιακάδες και σκόνη, πολλή σκόνη. Πολύ εκνευρισμένοι κι οι παρόδιοι καταστηματάρχες. Πριν προλάβουν να απολαύσουν τα νέα πεζοδρόμια που αναβάθμισαν την περιοχή τους, ήρθε ο κουρνιαχτός. Κάτι πρέπει να γίνει, εννοείται.

Ζ.

 

Διαρκώς βλακείες

*ΕΙΝΑΙ ο καθολικός παπάς στη Ρώμη και εξομολογεί έναν νεαρό, διηγιόταν ο Λαρισαίος Δ. Γ. , περιγράφοντας το γνωστό διπλό καμαράκι με το δικτυωτό ανάμεσα.

-Πες μου τέκνον μου, τι αμαρτίες έχεις κάνει;

-Να πάτερ, πριν μία βδομάδα πήγα στο σπίτι της αρραβωνιαστικιάς μου αλλά εκείνη δεν ήταν εκεί. Ήταν όμως εκεί η μεγάλη της αδερφή. Ε, μόνος εγώ, μόνη αυτή στο σπίτι. Έγινε η βλακεία…

- Μα παιδάκι μου, με την αδερφή της; Αυτή είναι μεγάλη αμαρτία.

- Και δεν είναι μόνο αυτό παπά μου, συνεχίζει ο αμαρτωλός. Την άλλη μέρα πήγα πάλι σπίτι και ήταν εκεί η μικρότερη αδερφή της. Ε, μόνος εγώ, μόνη αυτή. Έγινε η βλακεία…

***

*Ο παπάς φρύαξε.

- Μα είναι δυνατόν, τέκνον μου; Και με την άλλη της αδερφή; Αυτό κι αν είναι πολύ μεγάλη αμαρτία…

- Και δεν σταματάει εκεί το κακό παπά μου. Γι’ αυτό ήρθα για συγχώρεση. Την άλλη μέρα πήγα πάλι σπίτι και ήταν εκεί ο αδερφός της. Ε, μόνος εγώ, μόνος αυτός. Έγινε η βλακεία…

-Τι λες βρε αμαρτωλέ…

***

*ΩΡΥΕΤΑΙ ο παπάς, συνεχίζει ο εξομολογούμενος.

-Και δεν σταματάει εκεί το κακό παπά μου. Την άλλη μέρα πήγα πάλι σπίτι και ήταν εκεί ο…

Αλλά δεν προλαβαίνει να τελειώσει τη φράση του και καταλαβαίνει ότι ο παπάς έχει φύγει. Σηκώνει το κεφάλι και τον βλέπει να τρέχει έξω από το εξομολογητήριο.

-Πάτερ πού πας; Δεν τελείωσα…

-Μα τι λες τέκνον μου… Μόνος εγώ, μόνος εσύ, ε, άσε μη γίνει καμιά βλακεία…

Ζ.

 

 

------------------------------------------------------------------

 

 

TIMES APODIDONTAI APO TO

* ΤΙΜΕΣ αποδίδονται από το άγημα στον μητροπολίτη, μόνο. Αλλά με την ευκαιρία…

Ζ.

 

 

STON DROMO AGIAS AGIOKAMPOY

• ΣΤΟΝ δρόμο Αγιάς - Αγιοκάμπου, μετά τη διασταύρωση προς Σωτηρίτσα, οδηγοί εντοπίζουν ένα επικίνδυνο σημείο του δρόμου, που πιθανόν διαφεύγει της προσοχής των αρμόδιων. Ο δρόμος στενεύει πάνω στη στροφή και αν το όχημα έχει μεγάλη ταχύτητα, εύκολα μπορεί να εκτραπεί της πορείας του. Προτείνουν, η δημοτική αρχή να το εντάξει στα τεχνικά της σχέδια.

Λ.Κ.

 

 

 

O KALOS MYLOS OAL T ALEUEI 

*Ο καλός ο μύλος όλα τ’ αλέθει… Τι άλλο να σκέφτεται ο Κ. Αγοραστός στον Μύλο του Παππά, έχει και τις εκλογές μπροστά…

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass