Καλές Δευτέρες

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2019 19:45
• ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΙ οι Λαρισαίοι νεοδημοκράτες άκουγαν τον Χρ. Σταϊκούρα. Πριν ακόμη ξεφουρνίσει τα χαμπέρια ο Μ. Μπαρόζο.  Ζ. • ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΙ οι Λαρισαίοι νεοδημοκράτες άκουγαν τον Χρ. Σταϊκούρα. Πριν ακόμη ξεφουρνίσει τα χαμπέρια ο Μ. Μπαρόζο. Ζ.

* ΦΥΣΙΚΑ και συμφωνεί η Λαρισαία Ι. Σ.

-... κι η Δευτέρα να ‘ταν μόνο κάνα δυο φορές το χρόνο... Συμφωνεί κι επαυξάνει. Κατά προτίμηση η του Αγ. Πνεύματος κι η Καθαρή... (Η οποία θα μπορούσε να λέγεται και Καλή Δευτέρα.)

Ζ.

 

Να ρέει...

* ΕΙΝΑΙ κι οι εκλογές σε απόσταση αναπνοής, σίγουρα θα τα δώσει ο Δήμος τα αναδρομικά στους 83 υπαλλήλους που κέρδισαν το δικαστήριο. Δεν θα κάνει έφεση. Ομόφωνα θα περάσει από το δημοτικό συμβούλιο. Το ζητούμενο είναι ποια παράταξη θα υπερθεματίσει. Σάμπως απ’ την τσέπη τους θα τα βγάλουν; (Σ’ αυτή την εκδοχή ποντάριζαν απαξάπαντες οι Λαρισαίοι στη συζήτηση για το θέμα της καταβολής των Δώρων.)

* * *

* Οι άλλοι του Δημοσίου φυσικά ζηλεύουν. Και γιατί να μην αποφασίσουν να δώσουν τα λεφτά και σε όλους τους υπόλοιπους δημοτικούς υπαλλήλους; Αν δεχτούν ότι δικαιούται ένας τα Δώρα, τότε όλοι. Ή θα περιμένουν να τους πάρει τη δόξα η κυβέρνηση; Που λέει ότι περιμένει την απόφαση του ΣτΕ για να ανοίξει τη γενική κάνουλα για όλο το Δημόσιο. Πού θα βρει τα λεφτά; Μα να, το δεκαετές ομόλογο φέρνει κι άλλα δανεικά.

Ζ.

 

Αντιστρόφως

* ΤΟΝ φτύνουν μην τον ματιάσουν οι γνωστοί του, που δείχνει σε τόσο καλή φυσική κατάσταση, κάποιοι ρωτούν κιόλας για το μυστικό του, χαμογελάει ο γνωστός Λαρισαίος Κ.Κ. Το μυστικό λέει το αποκάλυψε μια σαρακατσάνα που τον ξέρει πάρα πολλά χρόνια. Αυτός; Μικρός τρανούφερν’ι, τώρα που τράνιψι μικρουφέρν’ι.

Ζ.

 

11-3

* ΕΝΤΕΚΑ υποψηφίους, όπως όλα, θα έχει το βουλευτικό ψηφοδέλτιο και του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα. Οι διαθέσιμες θέσεις όμως για στελέχη του κόμματος είναι λιγότερες. Διότι καταρχάς θα υπάρχει πάλι κάποιος εκ των Οικολόγων, την προηγούμενη φορά ήταν ο αρχιτέκτονας Νίκος Σαμαράς. Σίγουρα επίσης θα μετέχει και κάποιος που θα σηματοδοτεί τη «Γέφυρα», πιθανότερη η οικονομολόγος Ζωή Ακριβούλη.

* * *

* ΚΑΙ βέβαια πάντα υπάρχει η προοπτική να συμπεριληφθεί και ο εκ δεξιών προερχόμενος υφυπουργός Βασ. Κόκκαλης, που αν θελήσει δεν θα μπορέσουν να του το αρνηθούν μετά τη στήριξη που προσέφερε στην κυβέρνηση.

Εν προκειμένω βέβαια δεν θα πρόκειται για μία ακόμη υποψηφιότητα καθώς ο σαρακατσάνος θα βάλει για να εκλεγεί. Οπότε αλλάζουν και οι εσωκομματικές ισορροπίες.

Ζ.

 

Μπερδέματα

* ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι φοιτητές και χθες.

- Οι γείτονές μου ακούνε καλή μουσική. Είτε τους αρέσει είτε όχι.

* * *

* - ΘΕΛΩ ρε συ να γυρίσω τον χρόνο πίσω.

- Την απόδειξη την έχεις;

* * *

* - ΚΑΙ με τι ασχολείσαι;

- Σολίστας.

- Πιάνο ή βιολί;

- Σόλες για παπούτσια.

Ζ.

 

Συνέπεσε

* ΤΟ 1907 στον Πυργετό δεν ήταν μια χρονιά σαν όλες τις άλλες. Στις 8 Μαρτίου οι τσιφλικάδες δολοφόνησαν τον οραματιστή αγωνιστή της αγροτιάς Μαρίνο Αντύπα, ο οποίος κηδεύτηκε στο Ομόλιο στις 9 Μαρτίου. Και την επομένη, στις 10 Μαρτίου γεννήθηκε ο θρυλικός κλαριτζής Βάιος Μαλλιάρας. Τέτοια σύμπτωση, έφυγε ο παρηγορητής της φτωχής αγροτιάς κι ήρθε ο διασκεδαστής της. Τι είν’ η ζωή...

Να βλέπεις το μέλλον φωτεινό και να γλεντάς για να ξεχαστείς απ’ τα βάσανα.

 Ζ.

 

Κι ησύχασε...

* - ΕΧΟΥΜΕ και ζόρια τώρα, έλεγε ο Λαρισαίος αγρότης στο καφενείο. Είναι να πληρώσουμε και τον ΟΓΑ, ΕΦΚΑ που τον λένε τώρα..

- Α μπα, εγώ δεν ζορίζομαι καθόλου, ψύχραιμος ο άλλος δίπλα.

- Μπα; Εσύ; Πώς έτσι;

- Γιατί, σάμπως πλήρωσα τον προηγούμενο; Και τον προπροηγούμενο απλήρωτο τον έχω...

Και εξήγησε. Ιγώ έφ’κα, τς είπα... (Τσαπαράτσι.)

Ζ.

 

Μονομαχία

* ΘΑ επαναληφθεί η αναμέτρηση του Νέου Περιβολίου και σ’ αυτές τις εκλογές. Καταγόμενοι απ’το ίδιο χωριό οι δύο Αποστολάδες του Κ. Αγοραστού, ο πρώην κι ο νυν αντιπεριφερειάρχης, ο μηχανικός Απ. Μπέμπης κι ο γεωπόνος Απ. Μπίλλης.

* * *

* ΑΥΤΗ τη φορά το σκηνικό στο New Garden θα εμπλουτιστεί. Αφού φαίνεται ότι θα είναι υποψήφιος κι ο αγγλόφρων Δημ. Μπίλλης με τον χρυσαυγίτικο συνδυασμό της κουνιάδας του. Τριπλή μονομαχία, όχι με σαρανταπεντάρια αλλά με γκλίτσες, βλάχικη. Ο καλός, ο κακός κι ο άσχημος, δύσκολο να γίνει η ταυτοποίηση.

Ζ.

 

Αίτημα φιλίας

* ΚΥΜΑ αιτημάτων φιλίας στο f/b αντιμετωπίζουν αυτό τον καιρό οι περισσότεροι Λαρισαίοι. Κανονική επίθεση φιλίας από γνωστούς ή και ημιάγνωστους. Καμιά διακοσαριά αιτήματα, και μάλλον πρόκειται για την πρώτη δόση. Είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι αλλά και βουλευτές, διαφόρων κομμάτων και παρατάξεων. Που πιάνουν στασίδι για τον Μάιο. Τι, μόνο προεκλογικές χαιρετούρες και χαμόγελα; Έχει και φωτογραφίες και τρυφερά πολιτικά μηνύματα ένα σωρό στο μενού. (Σάμπως όλοι οι υπόλοιποι στο φουμπού είναι περισσότερο φίλοι;)

Ζ.

 

Μπα...

* ΒΡΕΘΗΚΕ σε παρέα στα Τρίκαλα ο Λαρισαίος, οπότε τον ρώτησαν οι ενδιαφερόμενοι, μάλλον πασοκτζήδες.

- Εσείς εκεί στη Λάρισα τουλάχιστον θα τον βλέπετε τον Νίκο τον Τσιλιμίγκα.

- Ε ναι... Γενικά ναι...

- Ως υποψήφιο περιφερειάρχη, λέμε...

- Μπα... Εσείς που είσαστε και πατριώτες του γιατρού θα ξέρετε καλύτερα, τον βλέπετε συχνότερα.

-Ναι, άμα πάμε στο νοσοκομείο μάς εξυπηρετεί.

Ζ.

 

Με τις γυναίκες

* ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι είχαν πάλι τα δικά τους να διεκτραγωδήσουν.

- Γιώργο, γιατί δεν έχουμε κάνει ακόμη τίποτε;

-Ξέρεις Μαρία, σε βλέπω σαν αδερφή...

- Α, τελικά κι εγώ έτσι έχω αρχίσει να σε βλέπω Γιώργο.

* * *

* - Ο χωρισμός μου περνάει κρίση, ρε φίλε.

- Δηλαδή;

- Να, δεν έχω σχέση για να χωρίσω.

* * *

* - Η δικιά μου μ’ έχει μη στάξει και μη βρέξει. Εσένα;

- Εμένα μου τις βρέχει κανονικά.

Ζ.

 

Τουρμπίνα;

* Ο Λαρισαίος είχε αρχίσει να ανησυχεί, ελπίζοντας πάντως.

- Χθες φασολάδα με μπρόκολο, σήμερα ρεβίθια με κουνουπίδι. Αν συνεχίσω έτσι μπορεί να με προσλάβουν για τουρμπίνα σε αεροπλάνο.

Ζ.

 

Σύστημα τράκα

* ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ως καπνιστής το κακό που κάνει το τσιγάρο, ο Λαρισαίος καθηγητής εφάρμοσε ρηξικέλευθη τακτική για να αποθαρρύνει τους μαθητές. Τουλάχιστον να μην καπνίζουν στο σχολείο. Αποφάσισε λοιπόν να μη κουβαλά πακέτο εκεί και να επιδίδεται ασυστόλως σε συστηματικές τράκες ζητώντας τσιγάρο από τα παιδιά που κάπνιζαν. Μια δυό το είδαν ως χαριτωμένο και φιλελεύθερο οι μαθητές, οι οποίοι όμως δεν διακρίνονται για την οικονομική τους ευχέρεια.

Μετά συνειδητοποίησαν ότι ο τρακαδόρος καθηγητής τούς στοιχίζει πολύ. Κι έπαψαν να εμφανίζουν πακέτο στο σχολείο.

Ζ.

 

Αξιολόγηση

* ΔΗΜΟΣΙΟΣ υπάλληλος είναι και αυτός ο πυροσβέστης που με αυτοθυσία ρίχνεται στη φωτιά αλλά και αυτός που απαντά πως δεν είναι ταξιτζής, στη μάνα που αγωνιά να σώσει το παιδί της ενώ καίγονται. Δημόσιος υπάλληλος είναι και αυτός ο εκπαιδευτικός που καλεί μαθητές του τα απογεύματα στο σχολείο για να τους βοηθήσει στις εξετάσεις αλλά και αυτός που δεν έκανε ποτέ 8ωρο στο σχολείο του.

Δημόσιος υπάλληλος είναι αυτός ο νοσηλευτής που εξουθενώνεται στη βραδινή βάρδια καλύπτοντας μια πτέρυγα ασθενών αλλά και αυτός που μόλις μεσημεριάζει, πάει για τσίπουρα. Όπως ο ένας έτσι και ο άλλος δημόσιος υπάλληλος, στο τέλος του μήνα θα λάβουν τον ίδιο μισθό γιατί δεν αξιολογήθηκαν ποτέ.

Τα κόμματα τους χτυπάνε φιλικά στην πλάτη και οι συνδικαλιστές τους, για να επιβιώσουν οι ίδιοι, φυλάνε «ιερά και όσια». Παρακαλούσε μάνα για να σώσει το παιδί της και ο υπάλληλος κορόιδευε; Είναι αυτό κράτος; Η Πολιτεία και οι φορείς της έχουν την πρώτη ευθύνη όπως και για το γεγονός ότι τους βαστάνε ακόμη στη δουλειά. Εκλαιγε η μάνα και αυτός ειρωνευόταν;

Β.Κ.

 

Ιός

* ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ στο Πάσχα εδώ και χρόνια η δημόσια εκπαίδευση απαξιώνεται αφού (έως) όλοι οι μαθητές κρατάνε απουσίες για να προετοιμασθούν στο φροντιστήριο για τις πανελλαδικές. Φεύγουν δηλαδή από το σχολείο και πάνε μόνο φροντιστήριο, γνωστό.

Αυτές τις ημέρες, όπως ανέδειξε με επιστολή του στην «Ε», ο φιλόλογος Απ. Σιέρρας, με αφορμή εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας (σ.σ. όπου δικαιολογούνται οι απουσίες λόγω της γρίπης) πολλοί μαθητές... ασθένησαν.

Από σύμπτωση μόλις εκδόθηκε η εγκύκλιος Γαβρόγλου. Δεν ενδιαφέρει η διάσταση των ιατρικών βεβαιώσεων κ.λπ. αλλά για το γεγονός ότι οι ίδιοι οι γονείς -για το καλό των παιδιών υποτίθεται- μαθαίνουν, διδάσκουν στα παιδιά τους, την απάτη. Σημειωτέον πως ο μαθητής οικουρεί καθότι... ασθενεί έως ότου χτυπήσει το κουδούνι του σχολείου. Ω! του θαύματος θεραπεύεται και μόλις έρθει η ώρα του φροντιστηρίου, παίρνει τα τετράδιά του και πάει για μάθημα.

Λέμε ότι πρόκειται για θαύμα, γιατί το επόμενο πρωί αρρωσταίνει ξανά και γιατρεύεται το απόγευμα. Για καμιά βδομάδα. Οι γονείς, αλήθεια τι διδάσκουμε στα παιδιά μας;

Β.Κ.

 

Ξέσκεπο

* ΓΝΩΣΤΟ το ανέκδοτο με τον ικανό πωλητή που έβαλε την ξανθιά να αγοράσει σπόρους για να ταΐσει το πουλί στο ρολόι με κούκο που είχαν στο σπίτι.

Ίσως από κει να εμπνεύστηκε ο ικανότατος ασφαλιστής που πούλησε σε Τρικαλινό αγρότη, απ’ το εξυπνοχώρι κιόλας, ασφάλεια για το τρακτέρ που συμπεριλάμβανε και πρόβλεψη για θραύση κρυστάλλων.

Πού το θέμα; Μα το τρακτέρ δεν είχε κουκούλα.

Ζ.

 

 

 

TO EUIMO GIA THN APAGVGH THS NYFHS• ΤΟ έθιμο είναι για την «Απαγωγή της Νύφης». Φέτος όμως απήγαγαν τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα. Ο αντιδήμαρχος εξάλλου μετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις που διοργανώνει και φαίνεται να το απολαμβάνει κιόλας.

Ν.Π.

 

 

 

 

O ENAS MPA MPOY O ALLOS MPARGIOTAS• Ο ένας Μπα-, Μπου- ο άλλος, Μπαργιώτας και Μπουκόρος, Λαρισαίος και Βολιώτης, ΚΙΝΑΛ και ΝΔ, γιατρός και δημοσιογράφος, ωστόσο βρίσκουν να πουν οι δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ζ.

 

 

 

 

STAUHKAN DIPLA DIPLA KI ARXISAN KIOLAS NA TOYS EYXONTAI• ΣΤΑΘΗΚΑΝ δίπλα-δίπλα κι άρχισαν κιόλας να τους εύχονται; Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου πρώτος-πρώτος.

Ζ.

 

 

 

 

TYRNABOY KAI PLATYKAMPOY KAI STO MESON PERIFANOY• ΤΥΡΝΑΒΟΥ και Πλατυκάμπου και στο μέσον Περίφανου.

Ζ.

 

 

 

 

AYTH EINAI CARIA LIGAKI XOLISTERINOYXA ALLA GIA TOYS• ΑΥΤΗ είναι ψαριά, λιγάκι χολιστερινούχα αλλά για τους Θεσσαλούς της ενδοχώρας το καλύτερο ψάρι είναι το ζυγούρι. Αν και του γάλακτος δεν υπολείπεται.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass