Πάνω κάτω

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2019 19:00
*ΣΕ τοπικά θέματα επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχαν με τον Γ. Μιχαλόπουλο, ο βουλευτής Γ. Λαμπρούλης και η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επισκεπτόμενοι την εφημερίδα *ΣΕ τοπικά θέματα επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχαν με τον Γ. Μιχαλόπουλο, ο βουλευτής Γ. Λαμπρούλης και η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επισκεπτόμενοι την εφημερίδα

*ΤΗ μια μέρα 20 βαθμούς, την επομένη ακριβώς 20 πόντους. Απ΄ τη ζέστη στο χιόνι. Σταθερά όμως, πάντα στους 20 η Σπηλιά στον Κίσσαβο.

***

*ΚΙ έλεγε ο Λαρισαίος, καμαρωτός.

- Πήγα στη δουλειά άνοιξη κι έφυγα χειμώνα. Τι έγινε βρε παιδιά, πόσο δούλεψα;

- Δούλεψέ μας κι εμάς τώρα…

Ζ.

 

Επιπέδου

*ΑΥΡΙΟ Παρασκευή, και μεθαύριο Σάββατο, το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Θεσσαλίας. Η πρωτοβουλία της «Ε», η οποία καταγράφει αλλά και δημιουργεί γεγονότα. Μια διοργάνωση επιπέδου, που υποστηρίχθηκε από τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις και στην οποία θα εκφραστούν κεντρικοί και περιφερειακοί παράγοντες, πολιτικοί και στελέχη της οικονομίας και της κοινωνίας. Από αύριο στο «Divani».

***

*ΚΙ όχι μόνο Αθήνα, Θεσσαλία, Λάρισα. Χαιρετισμός στην εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου και από την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής,  Κορίνας Κρέτσου από τις Βρυξέλλες. Η Ρουμάνα επίτροπος που διατηρεί στενή σχέση συνεργασίας με τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό αλλά και με την εφημερίδα της Λάρισας.

Ζ.

 

Ξεκινάει

*ΑΠΟ την περιοχή του Δήμου Κιλελέρ, με πολλούς συμβολισμούς, ξεκινάει ο Κ. Τζανακούλης. Σήμερα Πέμπτη 14 του Μάρτη, βραδάκι, ομιλία στο Πολιτιστικό κέντρο της Νίκαιας για τις πολιτικές εξελίξεις. Μια συγκέντρωση στην οποία καλεί -λέει- όλο τον κόσμο, όχι μόνο τους νεοδημοκράτες.

Ζ.

 

Κρίσιμα έργα

*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ωρίμασε, επιτέλους… Και δρομολογείται η ανακατασκευή του δρόμου προς Τρίκαλα, το κομμάτι σκοτώστρα από το ύψος της Τερψιθέας μέχρι τον κόμβο της Ραχούλας, τα 5 χιλιόμετρα του μονού δρόμου στην ‘’Κομμένη Γη’’, που έχει κόψει κόσμο και κοσμάκη όλα αυτά τα χρόνια. Επιτέλους δημοπρατείται από την Περιφέρεια εντασσόμενο στο ΕΣΠΑ, ώστε να γίνει ο δρόμος Λάρισας - Τρικάλων ασφαλής σε όλο του το μήκος.

***

*ΑΚΟΜΗ πιο προχωρημένο, το αντίστοιχης σοβαρότητας έργο της παράκαμψης Συκεώνας, στον δρόμο Λάρισας-Καρδίτσας, καθώς εκεί υπογράφεται η σύμβαση με τον εργολάβο και ξεκινά η ανακατασκευή. Κι εκεί 5 χιλιόμετρα σκοτώστρα, ανηφοριές-κατηφοριές-στροφές, καταμεσής στον κάμπο. Επιτέλους… (Σημειωτέον ότι πέντε χιλιομετράκια τέτοιων δρόμων ίσον καμιά εικοσαριά εκατομμυριάκια κόστος.)

Ζ.

 

Διπλή ονομασία

*ΜΠΟΡΕΙ ο Ν. Κοτζιάς να έδωσε μάχη με τους Σκοπιανούς και να πέτυχε στις διαπραγματεύσεις ονομασία «erga omnes», αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ αλλιώς θα το πάει στις ευρωεκλογές, όπου θα κατέβει με διπλή ονομασία. Συγκεκριμένα, στα ψηφοδέλτια θα αναγράφεται «ΣΥΡΙΖΑ», αλλά στα προεκλογικά υλικά θα έχει τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία». Αυτός ο τίτλος είχε γραφεί πριν πολύ-πολύ καιρό στα «Ψ» ως το πιθανότερο και δεν ήταν βέβαια μαντεψιά, βάσει σχεδίου κινείται ο Αλ. Τσίπρας. Μέσα από τη διπλή ονομασία, επιχειρείται να βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα στο κεντροδεξιοαριστερό άνοιγμα και την αριστερή ταυτότητα του κόμματος. Άγνωστο ποια θα είναι ακριβώς η πολιτική εθνότητα του εκκολαπτόμενου σχήματος και η γλώσσα στην οποία θα μιλάει.

Ζ.

 

Μη σηκώνεις…

*ΛΟΓΟΠΑΙΖΑΝ πάλι στη συντροφιά των Λαρισαίων.

- Ένα καπουτσίνο…

- Μέτριο;

- Αν δεν μπορείς καλό, κάντο μέτριο.

***

*- ΠΡΙΝ από οχτώ χρόνια, βρε σεις, όταν ήταν τρίτη δημοτικού, έμαθα στον γιο μου ότι απαγορεύεται να σηκώνεις χέρι σε γυναίκα. Από τότε έχει να πει μάθημα ο μπαγλαμάς.

***

*- ΟΤΑΝ πας σε σπίτι φίλου που μένει σε υπόγειο, του λες σε 5 λεπτά είμαι από πάνω;

Ζ.

 

Απ΄ αλλού

*ΓΙΑ σκάνδαλο με αυταπόδεικτες ευθύνες λέει η κυβέρνηση, καταγγέλλοντας το «δωράκι στις φαρμακευτικές», όταν την περίοδο 2005-2010, επί κυβέρνησης Καραμανλή βασικά, ξεχνούσαν να τους ζητήσουν τα «επιστρεφόμενα». Και δεν αντέδρασε η ΝΔ αλλά το ΚΙΝΑΛ, διαμαρτυρόμενο για «στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων».

-Το ΄να χέρι νίβει τ΄ άλλο, σχολίασε ο Λαρισαίος στην παρέα.

Ζ.

 

Σαν βγεις…

*ΣΕ στυλ Καβάφη, ο αντιπολιτευόμενος αρχηγός Τεμπών Γ. Μανώλης: «Σαν βγεις στον δρόμο στην ορεινή Ραψάνη

στο Ανήλιο πάντα τον νου σου να έχεις

όχι στον προορισμό

μα πώς να αποφύγεις τις λακκούβες».

***

*ΔΙΟΤΙ, λέει, «αν δεν τις αποφύγεις, μπορεί να πας για αλλαγή ζάντας. Πέρασαν 9 χρόνια της παρούσας Δημοτικής Αρχής και αυτές ακόμη αντιστέκονται». (Τώρα όμως, δεν γλιτώνουν.)

Ζ.

 

Άργησε

*ΣΤΗΝ αναμονή το αποτεφρωτήριο νεκρών, πόσα χρόνια; Και μάλιστα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πάλι κολλημένο. Τελικά προχωράει στον Ελαιώνα από τον Δήμο της Αθήνας, για τη Λάρισα ούτε συζήτηση βέβαια, ούτε αλλού. Ποιος μπορεί να σηκώσει το πολιτικό κόστος, να αντέξει την αντίδραση της Εκκλησίας. Στην Αθήνα υπέγραψε ο υπουργός Γ. Σταθάκης, τον συνεχάρη δημοσίως ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Αλλά και η Λαρισαία βουλευτίνα Άννα Βαγενά. Όλοι θυμούνται πως υποχρεώθηκε ο άντρας της ο Λουκιανός Κηλαηδόνης να κάνει προ διετίας το τελευταίο του ταξίδι μέσω Βουλγαρίας.

Ζ.

 

Δεν του ξεφεύγει

*Ε, ρε τι τραβάει ο πρόεδρος Κώστας Ζέβλας… «Στην ιστοσελίδα της 3ης Δημοτικής Κοινότητας του Δ. Λαρισαίων δημοσιεύθηκε κείμενο με τίτλο "Σε τροχιά ανόδου η υποψηφιότητα του κ. Κουρέτα Δ. στη Θεσσαλία". Δηλώνουμε ότι η 3η Δ.Κ. ουδεμία σχέση έχουμε με αυτό και το θέμα θα ερευνηθεί». (Τον ταλαιπωρούν στο ίντερνετ σ΄ αυτή την ηλικία. Ωστόσο κι εκεί τα καταφέρνει, όλα τα παρακολουθεί απ΄ τη σκαλωσιά.)

Ζ.

Νύφη Τυρνάβου

*ΜΙΚΡΟΣ που είναι ο κόσμος… Και πόσο εύκολα μπορεί να γίνει το λάθος, αντί για καλό να προκύψει πρόβλημα. Παρεξήγηση, λάθος χθες στο κοσμικό σχολιάκι. Η Καλλιόπη Μαλλιωτάκη, που παντρεύεται με τον Τυρναβίτη επαγγελματία Θοδωρή Σαλτζίδη δεν είναι η Πόπη, η γνωστή στην Αθήνα τραγουδίστρια. Κρητικιά κι η νύφη η Τυρναβίτισσα αλλά άλλο πρόσωπο, εντελώς διαφορετικό. Είναι η Πόπη Μαλλιωτάκη, η νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο. Το ξέρουν όλοι στον Τύρναβο αυτό. (Να ζήσουν και να ευτυχίσουν…)

Ζ.

 

Ακριβό εισιτήριο

*ΤΩΡΑ που άνοιξε, δεν λέει να κοπάσει η συζήτηση για το ακριβό εισιτήριο της Αστικής στη Λάρισα. Μόνο το ΚΤΕΛ ίσως δεν θέλει να το κουβεντιάζει, λογικό.

Λοιπόν, Λαρισαίοι επικοινώνησαν χθες για να συμπληρώσουν στο χθεσινό σχόλιο πως όχι μόνο στην Ξάνθη αλλά και στην Κομοτηνή οι φοιτητές δεν πληρώνουν εισιτήριο στο λεωφορείο, με το οποίο πηγαινοέρχονται στο Πανεπιστήμιο που βρίσκεται επίσης έξω από την πόλη. Κι εκεί δωρεάν το αστικό. Αδιανόητο για τη Λάρισα.

***

*ΕΠΙΣΗΣ, στην Ξάνθη λέει λειτουργεί φοιτητική λέσχη και στον χώρο του πανεπιστημίου και στο κέντρο της πόλης. Ώστε να μπορούν να τρώνε οι δικαιούχοι φοιτητές είτε εδώ είτε εκεί, ανάλογα πώς τους βολεύει κάθε μέρα, το μεσημέρι ή το βράδυ. Tres Bien… Στη Λάρισα, στο ΤΕΙ, δεν το έχουν καν σκεφτεί αυτό.

Ζ.

 

Την πέτυχε

*ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΟΙ απέναντι στις γυναίκες οι νεαροί Λαρισαίοι, στα λόγια πάντα κι όταν μιλούν μόνοι τους.

- Πέτυχα την πρώην μου χθες βράδυ.

- Πού την πέτυχες;

- Στο πόδι αλλά μπορώ και καλύτερα.

***

*- ΡΕ φίλε, πώς έκανε τόσα λεφτά αυτή;

- Καθότανε.

- Και της ήρθαν ουρανοκατέβατα;

- Οχι, δεν κατάλαβες.

***

*- ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ τη γυναίκα μου για ρατσισμό και ξενοφοβία. Δεν δέχεται να φιλοξενήσουμε δύο εικοσάχρονες Ουκρανές.

Ζ.

 

Οχι ακριβό

εισιτήριο

*«ΟΧΙ, δεν είμαστε οι πιο ακριβοί», διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας των αστικών. Ο Μιχ. Σακελλαρίου εξηγεί ότι «σε όλες τις πόλεις, πλην Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ισχύει η ίδια υπουργική απόφαση για το εισιτήριο. Στο 1,20 βρίσκονται και η Πάτρα και το Ηράκλειο, ο Βόλος, τα Τρίκαλα, οι πάντες…». Και προσθέτει ότι «στη Λάρισα εφαρμόζεται ιδιαίτερη τιμολογιακή πολιτική με τις περισσότερες παροχές, όπως το 10+1 που σημαίνει έκπτωση 10%, το μαθητικό εισιτήριο για όλες τις ημέρες πλην του καλοκαιριού, η κάρτα των πολυτέκνων και άλλα…».

***

*Α, όσο για Ξάνθη, Κομοτηνή αλλά και για την Αλεξανδρούπολη, συνολικά στις πόλεις της Θράκης, το Πανεπιστήμιο είναι που επιχορηγεί τα εκεί ΚΤΕΛ ώστε να κινούνται οι φοιτητές δωρεάν. Pas mal, pas mal, στη Λάρισα όμως;

Ζ.

 

Ο γιος

*ΠΟΛΙΤΙΚΗ των γόνων και στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι ακριβώς όπως στα υπόλοιπα κόμματα αλλά να, μεταξύ των υποψηφίων ευρωβουλευτών και η Άννα, η κόρη του συνταγματολόγου Δημήτρη Τσάτσου και η Μυρσίνη, κόρη του συνθέτη Μάνου Λοΐζου αλλά κι ο γιος του Νίκου Πλουμπίδη. Ο εβδομηντάχρονος ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθήνας και πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

***

*ΕΙΝΑΙ κάπως αλλιώς τα πράγματα. Και να που η «Νέα Σελίδα» θυμίζει μία συγκλονιστική ιστορία που είχε αφηγηθεί η Έλλη Παππά, η γυναίκα του Νίκου Μπελογιάννη εξιστορώντας πως ο θρύλος του ΚΚΕ Νίκος Πλουμπίδης είδε για πρώτη και τελευταία φορά τον γιο του, στη διάρκεια της παρανομίας. «Ο Πλουμπίδης ήταν πολύ καλός συνωμότης. Χαρακτηριστικό δείγμα είναι το τι σκέφτηκε για να καταφέρει να δει τον γιο του. Ο Δημήτρης, ο γιος του, ήταν παιδάκι τότε. Ο πατέρας του δεν τον είχε δει ποτέ από την αρχή της παρανομίας. Λαχταρούσε να τον δει, έστω κι από μακριά. Έτσι ειδοποίησε τον Βρασίδα, τον αδερφό της Ιουλίας, της γυναίκας του, να φέρει τον γιο του, σε ένα οικόπεδο, σε ένα άχτιστο μέρος στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Θα πηγαίναμε με ταξί μαζί με τον Πλουμπίδη προς το Θησείο. Είχε κανονίσει να έχει ο Βρασίδας το παιδί κοντά στον δρόμο για να το δει από το αυτοκίνητο. Μπήκαμε λοιπόν στο ταξί και εγώ ζήτησα από τον οδηγό να πηγαίνει πιο σιγά: «Για να δούμε λίγο την Ακρόπολη, επειδή ο κύριος δεν είναι από την Αθήνα». Και ο ταξιτζής πήγε σιγά. Ο Δημήτρης ήταν εκεί, σχεδόν μπροστά μας, ένα παιδάκι που κλώτσαγε μια πέτρα...».

Ζ.

 

Από τώρα

*ΚΑΙ διηγιόταν ο Λαρισαίος Σ. Μ. ιστορία απ΄ το χωριό του. Όπου είχε πάει λέει ένας λοχαγός, κορδωμένος και περήφανος και τον ρωτάει ένας χωρικός.

-Τι θα γίνεις μετά;

-Ταγματάρχης.

-Και μετά;

- Συνταγματάρχης, ταξίαρχος και στρατηγός.

-Μετά; Τίποτα;

- Ε, μπορεί και υπουργός σε καμιά υπηρεσιακή κυβέρνηση.

-Μετά; Τίποτα;

- Ε, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί και πρωθυπουργός.

-Μετά τι θα γίνεις, μετά;

-Ε, μετά... Τίποτα.

- Ε, εγώ είμαι από τώρα τίποτα. Οπότε σε περνάω.

Ζ.

 

-----------------------------------

 

O ANTIDHMARXOS UANOS ADAMOPOYLOS BOHUAEI SYNYPOCHFIOYS

*O αντιδήμαρχος Θάνος Αδαμόπουλος βοηθάει συνυποψηφίους του να φωτογραφηθούν με τον δήμαρχο. Ενόψει εκλογών όλοι χρειάζονται παρόμοια ενσταντανέ με τον Απ. Καλογιάννη.

Ζ.

 

 

OI GALAZIES JANUIES SE SYSTOIXIA

*ΟΙ γαλάζιες ξανθιές σε συστοιχία, στην πρώτη γραμμή της αυτοδιοικητικής αναμέτρησης.

Ζ.

 

H ENOTHTA EINAI TO KYRIARXO STOIXEIO MOYSIOY1

H ENOTHTA EINAI TO KYRIARXO STOIXEIO MOYSIOY2

* Η ΕΝΟΤΗΤΑ είναι το κυρίαρχο στοιχείο του νέου δημοτικού συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Θανάση Μούσιου, που θα διεκδικήσει τη δημαρχία του Δήμου Κιλελέρ, στις επικείμενες εκλογές.

Αλλωστε, το λέει και το όνομα: «Ενωμένο Κιλελέρ» και μαζί του συντάχθηκαν ονόματα της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής πολιτικής σκηνής, όπως ο πρώην δήμαρχος Ρίζος Κομήτσας (φωτ.), οι Δημήτρης Μάνδαλος, Γιώργος Ακριβούλης (φωτ. δεξιά) και Βασιλική Πιλάτου, ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης Βασίλης Μακατός κ.ά., και μάλιστα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους όλοι τους.

Ακόμη πιο ενωτικός ο Θ. Μούσιος; Φυλάει κι άλλους άσους;

***

* Η χθεσινή παρουσίαση της ταυτότητας του νέου συνδυασμού ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο. Σε μεγάλη οθόνη προβλήθηκε βίντεο με εικόνες χαρακτηριστικών στοιχείων της γεωγραφικής περιοχής του Δήμου Κιλελέρ, οι οποίες συνοδεύονταν από λέξεις-μηνύματα: Ευθύνη, Διεκδίκηση, Αποτελεσματικότητα, Ανανέωση, Συνεργασία, Αλληλεγγύη… καταλήγοντας και πάλι στη λέξη «κλειδί» Ενότητα, με φόντο το μνημείο της εξέγερσης Κιλελέρ, τον αγρότη με το δρεπάνι.

Δυναμική κατακλείδα! Αν μη τι άλλο, μαρτυρά αγωνιστικές διαθέσεις.

***

* Η αίθουσα, αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υποψηφίου δημάρχου και των συνεργατών του. Έχουν ρεύμα…

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass