Ε, μα…

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2019 19:45
*ΤΟ ταγκό της παλιάς φρουράς. Κλίμα Αριστείδη Λαμπρούλη στην παρουσίαση του συνδυασμού του Π. Κρίκη.  Ζ. *ΤΟ ταγκό της παλιάς φρουράς. Κλίμα Αριστείδη Λαμπρούλη στην παρουσίαση του συνδυασμού του Π. Κρίκη. Ζ.

*- ΣΕ σένα το λέω, έι Μάρτη;

Ο Λαρισαίος Τ.Ζ . προσπαθούσε να συνεφέρει την κατάσταση.

- Έχει τελειώσει το πετρέλαιο, σου λέω, σύνελθε. Σου αρέσει δηλαδή να σε πούμε γδάρτη και παλουκοκάφτη;

Ζ.

 

Να η ανάπτυξη

*«ΕΙΝΑΙ κοινός τόπος ότι η ελληνική Δημόσια Διοίκηση αποτελεί το απόλυτο βαρίδι στην αναπτυξιακή διαδικασία. Ως εκ τούτου, θα έπρεπε να είναι στο κέντρο των όποιων μεταρρυθμίσεων. Υπάρχει όμως έστω και ένας, εκτός από τον αρμόδιο υπουργό, που να υποστηρίζει ότι έχει επέλθει ποιοτική αλλαγή;» Η επισήμανση από τον Κ. Μ. Ο οποίος παρατηρεί επίσης τα δεκάδες καφέ, αρτοποιεία, σουβλατζίδικα, μικρομάγαζα, που κατακλύζουν τις πόλεις. «Ο μόνος κλάδος που παρουσιάζει θετικές καθαρές επενδύσεις αφορά στις λοιπές υπηρεσίες. Σ’ αυτόν καταγράφονται επισκευές συσκευών και ειδών προσωπικού και οικιακού εξοπλισμού, καθαριστήρια, κομμωτήρια/κουρεία, κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια, γραφεία κηδειών, καθώς και παντός είδους δραστηριότητες οργανώσεων (επιχειρηματικών, εργοδοτικών, επαγγελματικών, συνδικαλιστικών, θρησκευτικών, πολιτικών κ. ο. κ). Σημειώνεται ότι οι επενδύσεις στις «λοιπές υπηρεσίες», έχουν σχεδόν διπλασιαστεί στη διάρκεια της κρίσης». (Κι όλα καλά…)

Ζ.

 

Το 1 δισ.

*«ΔΕΝ την πήραμε τη δόση του ενός δισ. ευρώ» φωνάζουν κάποια μέσα ενημέρωσης και δυσκολεύονται να κρύψουν τη χαρά τους για το στραπάτσο, όπως λένε, που έπαθε η κυβέρνηση στο Eurogroup. «Αναρωτιέται κανείς γιατί πρέπει να χαιρόμαστε που χάνουμε λεφτά», σχολιάζει ο Τ. Π. «Η απάντηση είναι απλή: για όσους πιστεύουν πως η σημερινή κυβέρνηση είναι μια ανορθογραφία, μια βάναυση παραβίαση της κανονικότητας, οτιδήποτε της προκαλεί πρόβλημα είναι ευπρόσδεκτο. Το ότι ενδεχομένως να προκαλεί πρόβλημα και στους πολίτες είναι παντελώς αδιάφορο. Ας πρόσεχαν τι ψήφιζαν».

***

*ΚΑΙ συνεχίζει ενημερώνοντας: Δεν πρόκειται περί δόσης. Είναι τα λεφτά που μας χρωστάνε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κεντρικές τράπεζες κρατών-μελών από τα κέρδη που αποκόμισαν αγοράζοντας κοψοχρονιά τα ελληνικά ομόλογα. Ποσό που ανήκει δικαιωματικά στην Ελλάδα και οι εταίροι είχαν αποφασίσει το 2018 να της επιστραφεί. Θα εκταμιευτεί σε λίγες μέρες, όπως διαβεβαιώνουν αξιωματούχοι της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και εφόσον η κυβέρνηση υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους δανειστές. Η μεθόδευση από την πλευρά των εταίρων μυρίζει εκβιασμό. Σύνηθες. Μπορεί να έχουμε βγει τυπικά από τα μνημόνια, μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να έχει περισσότερη ελευθερία στη δημοσιονομική πολιτική, ωστόσο, για να μην ξεχνιόμαστε, η Ελλάδα είναι βουτηγμένη στα χρέη. Κέρδισε μια παράταση μερικών ετών, όμως το πρόβλημα με το τεράστιο δημόσιο χρέος δεν είναι αντιμετωπίσιμο χωρίς γενναίο κούρεμα…

Ζ.

 

Παρανόηση

*ΕΒΑΛΕ λέει η Λαρισαία ανακοίνωση στην κολώνα της ΔΕΗ, από αυτές που κόβεις ένα χαρτάκι με τηλέφωνο από κάτω και στην οποία έγραφε ''Όποιος θέλει να την βρούμε, ας πάρει τηλέφωνο''. Και τώρα είναι καμιά δεκαριά ανόητοι μαντραχαλάδες που ψάχνουν μια γάτα στους γύρω δρόμους...

Ζ.

 

Παρότι εκλογές

*Η αντιπολίτευση από δεξιά, η Ρ. Καραλαριώτου, μαζί κι ο Θαν. Μαμάκος, και ο Ντ. Διαμάντος, ψήφισαν να πληρώσει ο Δήμος τα αναδρομικά στους 82 δημοτικούς υπαλλήλους που κέρδισαν το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Να μην κατατεθεί έφεση και να ρεύσει πάραυτα το χρήμα, συνολικά θα κόστιζε 200 χιλιάρικα. Η αντιπολίτευση από αριστερά υπερακόντισε, ζητώντας να πληρωθούν αμέσως αναδρομικά σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους. Κι οι εκλογές είναι σε δύο μήνες.

***

*ΩΣΤΟΣΟ η παράταξη Καλογιάννη άντεξε, με δύο μονάχα απώλειες. Αράπκουλε-Βαγενά συντάχθηκαν με την αντιπολίτευση. Υπερίσχυσε η λογική, το κοινό συμφέρον. Ναι, να τα πάρουν όλοι αλλά μόλις δικαιωθούν, που αυτό αναμένεται να γίνει, από το ΣτΕ. Και όσοι δικαιώθηκαν δικαστικά και όσοι θα δικαιωθούν το επόμενο διάστημα ακόμη κι εκείνοι που δεν προσέφυγαν καν. Πάνω από 1000 δημοτικοί υπάλληλοι, με συνολικό κόστος των αναδρομικών γύρω στα 4 εκατομμύρια, μαζί με τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Ώστε να διεκδικήσει ο Δήμος έκτακτη επιχορήγηση από το κράτος, άλλωστε κάποιο κονδύλιο θα προβλεφθεί αφού το ίδιο θα συμβεί και με τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Κι ο Απ. Καλογιάννης έπεισε τους δημοτικούς συμβούλους να μη σκεφτούν προεκλογικά.

Ζ.

 

Με οράματα

*ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι είπαν να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά.

- Αντιμετωπίζω ρε παιδιά σοβαρό πρόβλημα με το αλκοόλ. Μου τέλειωσε.

***

*- ΕΓΩ πάλι, όταν θα γίνω πάρα πολύ πλούσιος, πειράζει να μην τρώω χαβιάρι; Δεν μου πολυαρέσει…

***

*- ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ είναι αυτός που κοιτάζει ένα μοσχάρι σε κάποιο χωράφι με στάρι και βλέπει μακαρόνια με κιμά.

Ζ.

 

Νέα παράταξη

*ΑΡΚΕΤΟΙ υποψήφιοι της παράταξης Νασιώκα στον συνδυασμό Παν. Γούλα. Άλλωστε κι ο ίδιος είναι μέλος της. Άγνωστο αν αυτή θα αυτοκαταργηθεί τώρα ή αν θα ενσωματωθεί στη νέα παράταξη.

Μεταξύ των 57 πρώτων υποψηφίων και η νυν δημοτική σύμβουλος Αγγελική Παναγιωτοπούλου. Όχι όμως και η Μαίρη Καμηλαράκη, η οποία είχε συνεργαστεί με Εκτ. Νασιώκα, τώρα μάλλον δεν θεωρεί ότι είναι το ίδιο.

***

*ΜΙΑ ωριμότητα κυριαρχούσε στην αίθουσα, η εμπειρία ξεχείλιζε. Εξαιρουμένου του Βαγγ. Γιαννούλα, ο οποίος συνεχίζει να φέρει υπερηφάνως τον τίτλο του γραμματέα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ το οποίο ποτέ δεν καταργήθηκε, πλην εκείνου λοιπόν, ο νεότερος ήταν δηλαδή ο πολιτισμολόγος Βαγγ. Μάτος, καλέ του ΟΣΕ, δεν χρειάζονται μπερδέματα.

***

*ΜΕΤΑΞΥ των υποψηφίων ο παθολόγος Μάκης Παπακρίβος, δημοτικός σύμβουλος επί Σάπκα και άλλοι τρεις γιατροί. Ο ακτινολόγος Βασ. Δεληγιάννης, ο παθολόγος Γ. Λυσσόβας κι ο ορθοπεδικός Φώτης Σκούπρας.

Ζ.

 

Δύσκολο σημείο

*ΕΙΔΕ χθες ο Λαρισαίος Γ. Μ. το σχολιάκι για το καλό νέο με την επικείμενη ανακατασκευή στον δρόμο προς Τρίκαλα, στο εναπομείναν επικίνδυνο κομμάτι μετά την Τερψιθέα ως τον κόμβο Ραχούλας και θέλησε να εφιστήσει την προσοχή των αρμοδίων. Να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις απορροές υδάτων, ειδικά στις ανηφοριές-κατηφοριές στον λόφο της Κομμένης Γης, όπου στις έντονες νεροποντές το οδόστρωμα μετατρέπεται σε χείμαρρο, συν τα χώματα από τα παρακείμενα χωράφια. Λογικά θα έχουν βρει τρόπο να καταστήσουν τον δρόμο ασφαλή, άλλωστε γι’ αυτό τον σκοπό δαπανώνται τόσα λεφτά στο έργο. Κι ο Κ. Αγοραστός θα τον έχει το νου του…

Ζ.

 

Αμύνθηκε

*ΜΠΟΡΕΙ να μην τον ήξερε τόσο καλά, ωστόσο η Λαρισαία αδημονούσε. Είχε σχέδια, κοίταζε να προλειάνει το έδαφος.

- Μωρό μου πότε θα μου κάνεις πρόταση;

-Τι πρόταση;

-Ξέρω γω, μια που να ξεκινάει από "Θέλεις" και να τελειώνει σε "γυναίκα μου"

- Α… Μισό, το ΄χω. Θέλεις να σταματήσεις τις βλακείες μην το μάθει η γυναίκα μου; (Αμύνθηκε σθεναρά το δίχως άλλο…)

Ζ.

 

Εβδομήκοντα

*ΜΕ 58 υποψηφίους στην πόλη και 12 στα χωριά του Δήμου, από Εβδομήκοντα που ανέλαβαν να μεταφράσουν την πρόταση του κόμματος στην αυτοδιοίκηση, πλαισιώνεται ο υποψήφιος δήμαρχος Π. Κρίκης. Πανστρατιά κήρυξε το ΚΚΕ καθώς είναι και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, είναι και τα ψηφοδέλτια των περιφερειακών δήμων που πρέπει να στελεχωθούν, δεν περισσεύει κανείς. Πρέπει και να μείνουν ελεύθεροι και 11 πρωτοκλασάτοι για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Καλά που υπάρχουν και οι συνεργαζόμενοι να ενισχύσουν τις κομματικές δυνάμεις.

***

*ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ η επάνοδος του Παύλου Τριανταφύλλου, του γνωστού εμπόρου που είχε διατελέσει αντιδήμαρχος επί Λαμπρούλη. Αλλά και το γεγονός ότι υπάρχει πια στο ψηφοδέλτιο κι ένας πρόεδρος τοπικού φορέα, πέραν των γνωστών σωματείων, ο Νίκος Νταφούλης των νοσοκομειακών γιατρών.

***

*ΠΟΛΛΑ στάνταρ ονόματα, υποψήφιοι και αυτή τη φορά. Περνούν όμως τα χρόνια και σιγά-σιγά αποκτούν τον τίτλο συνταξιούχος. Η καθηγήτρια Άννα Κωσταρίγκα, η συνδικαλίστρια Ευτυχία Λουτριώτη, ο γεωπόνος Κώστας Κωστόπουλος, οι δημοτικοί υπάλληλοι Γιώργος Παπαδούλης και Άγγελος Σίμος…

Προκύπτει όμως και νέο αίμα. Κατά κανόνα τα παιδιά παλιότερων γνωστών συντρόφων, είναι τόσο εύγλωττα τα επώνυμα στον συνδυασμό. (Λίγο πολύ το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες παρατάξεις. Μικρό χωριό η Λάρισα.)

***

*ΘΑ έβαλε σκοπό να αναστηλώσει, να ξανασχεδιάσει τη Λάρισα ο Π. Κρίκης. Κάμποσοι οι μηχανικοί στο ψηφοδέλτιό του. Οι πολιτικοί μηχανικοί Νίκος Γεωργάκης, Βάσω Σβάρνα και Δημ. Σακαλής, ο συνταξιούχος πλέον του 303 ΠΕΒ Γιώργος Θάνος, ο τοπογράφος Αλεξ. Ζορμπάς κι ο αρχιτέκτονας Γιάννης Παναγιώτου.

Ζ.

 

Στρατηγείο

*ΔΕΝ χρειάζεται να είναι κανείς λαγωνικό σαν τον Σέρλοκ Χολμς για να αντιληφθεί ότι κατά το δίμηνο ως τις εκλογές, το ‘’Σέρλοκ’’ πίσω απ΄ το Δικαστικό θα είναι το στρατηγείο τόσο για τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Λιούπα, υποψήφιο με τον συνδυασμό Αγοραστού στην Περιφέρεια, όσο και του Βαγγ. Μάτου, υποψήφιου με το ψηφοδέλτιο Γούλα για τη Δημαρχία. Ε ναι, θα είναι και αυτή τη φορά στέκι και άλλων υποψηφίων αλλά οι ιδιοκτήτες θα μεριμνούν ο καθείς και για τη δική του υποψηφιότητα.

Ζ.

 

Πάλι τα ίδια

*ΜΟΛΙΣ πριν λίγο καιρό τροφοδοτούνταν αρμοδίως, με ασυλλόγιστες δηλώσεις τα όνειρα για Λάρισα-Ευρώπη. Πολύ σύντομα όλοι συνειδητοποίησαν ότι η ΑΕΛ βρίσκεται και πάλι στο χείλος του γκρεμού, στο βάθος του οποίου κυλάει ο χείμαρρος της Β΄ Εθνικής.

Αν όμως κερδίσει λέει η ομάδα αύριο στα Γιάννενα, τότε σώζεται κατά 99%. Στο ίδιο περίπου ποσοστό υπολογίζεται όμως και ο κίνδυνος να πάει στα μπαράζ, αν χάσει. Όπως και να ΄χει πάντως, οι νουνεχείς υπολογίζουν ότι κάνα μήνα ακόμη «θα μας βγάλει την ψυχή». Μπορεί κι ενάμιση…

Ζ.

 

Τσεκ

*ΓΙΑ να δει την αντίδραση του άντρα της, η Λαρισαία έγραψε σ' ένα κομμάτι χαρτί: «Μη με ψάξεις... Έφυγα για πάντα». Το άφησε πάνω στο κομοδίνο και κρυμμένη κάτω από το κρεβάτι, τον περίμενε να φτάσει σπίτι. Όταν εκείνος έφτασε, μπήκε στο δωμάτιο ν΄ αλλάξει και διάβασε το σημείωμα. Φάνηκε κάτι να γράφει στο χαρτί και άρχισε να τραγουδάει χαρούμενος.

Λίγο αργότερα, πήρε το κινητό του και κάλεσε κάποιον αριθμό.

- Αγάπη είσαι εκεί; Η τρελή επιτέλους έφυγε. Σου' ρχομαι… Να θυμάσαι ότι σ΄ αγαπώ πολύ.

Στη συνέχεια, βγαίνει από το σπίτι, παίρνει το αυτοκίνητο και φεύγει... Τρελή από οργή, η γυναίκα βγαίνει κάτω απ΄ το κρεβάτι, μαζεύει το χαρτί και διαβάζει αυτό που είχε γράψει ο άντρας της.

«Βλέπω τα πόδια σου κάτω απ’ το κρεβάτι. Πήγα να πάρω ψωμί. Σταμάτα να κάνεις την ψυχοπαθή και μαγείρεψε τίποτα να φάμε».

Ζ.

--------------------------------------------------

 

JEKINHSE THN PROEKLOGIKH TOY KAMPANIA O YPOCHFIOS*ΞΕΚΙΝΗΣΕ την προεκλογική του καμπάνια ο υποψήφιος δήμαρχος Αγιάς Γιάννης Αγγελάκας. Επισκέφθηκε και τα γραφεία της «Ε» όπου συναντήθηκε με τον Γ. Μιχαλόπουλο.

 

 --------------------------------------------------

 

TO NA XERI SFIGGEI TO ALLO*ΤΟ ‘να χέρι σφίγγει τ’ άλλο…

Ισχύει και το νίβει τ’ άλλο…

Ζ.

 

-------------------------------------------------- 

 

 

OLA KALA KAI OMORFA STH FETINH DIORGANVSH TOY TYRNABITIKOY*ΟΛΑ καλά και όμορφα στη φετινή διοργάνωση του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού και για το Μπουρανί βεβαίως-βεβαίως... Πλήρως ικανοποιημένος ο δήμαρχος Παν. Σαρχώσης, συγχαίρει τη φετινή βασίλισσα του Καρναβαλιού Δήμητρα - Κλειώ Δολμέ.

Κ.Τσ.

 

 --------------------------------------------------

 

TO MELON THS EPIXEIRHMATIKOTHTAS*ΤΟ μέλλον της Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ήταν η εκδήλωση στη ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα, όπου μίλησε η Φ. Γεννηματά σε εκπροσώπους Επιμελητηρίων και κοινωνικών εταίρων. Η υποψήφια βουλευτής στη Λάρισα Μαρία Γαλλιού είχε την ευκαιρία να συναντήσει και τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass