Κου κου…

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2019 19:06
*ΣΤΗ Λάρισα σε κομματική αποστολή οι επικεφαλής του τομέα Υγείας της ΝΔ, ο Βασ. Οικονόμου κι ο Ιάσων Φωτήλας άδραξαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Αναπτυξιακό Συνέδριο της εφημερίδας. Μαζί με τους ντόπιους και τον Καρδιτσιώτη Κ. Τσιάρα, συμπληρώθηκε στην αίθουσα μισή ντουζίνα γαλάζιων βουλευτών.  Ζ. *ΣΤΗ Λάρισα σε κομματική αποστολή οι επικεφαλής του τομέα Υγείας της ΝΔ, ο Βασ. Οικονόμου κι ο Ιάσων Φωτήλας άδραξαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Αναπτυξιακό Συνέδριο της εφημερίδας. Μαζί με τους ντόπιους και τον Καρδιτσιώτη Κ. Τσιάρα, συμπληρώθηκε στην αίθουσα μισή ντουζίνα γαλάζιων βουλευτών. Ζ.

*- ΠΟΥ να βρίσκεται αυτός ο ένας κούκος…

Απελπισμένος από τις καιρικές διαταραχές ο Λαρισαίος, κοίταζε και την κλωστή του Mάρτη που είχε περάσει προνοητικά στον καρπό του.

- Ας εμφανιζόταν, έστω μόνος του κι ας μην την έφερνε την άνοιξη. Τουλάχιστον θα ελπίζαμε ότι κοντεύει να φτάσει κι η συντροφιά του.

Ζ.

 

Πρώτη φορά

* "ΜΕ την ευθύνη του πρώτου", το μότο της εφημερίδας που επιβεβαιώθηκε με την πρωτοβουλία του Αναπτυξιακού Συνεδρίου. Μια διοργάνωση που φάνηκε να αλλάζει επίπεδο και στην εφημερίδα και στην πόλη. Καθώς όπως ειπώθηκε κιόλας χθες από το βήμα «μέσα από συνθήκες πολύπλευρης κρίσης που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, και στην κρίση ήθους και αξιών που έχει χτυπήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καταδεικνύεται η διαφορετικότητα της "Ε"…»

***

*ΠΕΡΑ από την οργάνωση και την προετοιμασία μιας δύσκολης διοργάνωσης και μάλιστα από ανθρώπους που δεν είναι τόσο ειδικοί στον τομέα αλλά και την προβολή και ανάδειξή της, εκεί η ειδικότης δεδομένη, πέρα από το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα που προδιαγράφονταν λαμπρά, ήταν αυτή η εντυπωσιακή έναρξη που κατά κάποιο τρόπο έγραψε ιστορία. Αν μη τι άλλο, δεν συμβαίνει συχνά, μάλλον σπάνια, όπου η σπανιότητα αγγίζει το πρωτοφανές: το γεγονός να συμμετέχουν σε εκδήλωση και οι 8 Λαρισαίοι βουλευτές, εκπρόσωποι όλων των κομμάτων. Σύμπασα η αυτοδιοίκηση εκεί, με τον περιφερειάρχη και την αντιπολίτευσή του αλλά παρούσα την ηγεσία και των 7 δήμων του νομού, μαζί και δήμαρχοι από την υπόλοιπη Θεσσαλία. Απαξάπαντες οι πρόεδροι των βασικών τοπικών φορέων. Και όλοι οι ομιλητές να επιδαψιλεύουν επαίνους στους οργανωτές, να επαινούν την πρωτοβουλία της εφημερίδας. (Δεν έτυχε, πέτυχε.)

Ζ.

 

Θύμωσε

*Ε ναι, δεν ήταν από κακό μάτι, πάντοτε προκύπτουν μικρές τουλάχιστον παρεκτροπές. Να όπως με την Α. Βαγενά χθες στο συνέδριο, η οποία για μια ακόμη φορά θύμωσε και αποχώρησε διαμαρτυρόμενη. Αφού είχε μιλήσει πρώτη, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, διαπίστωσε ότι ο Κ. Τσιάρας της ΝΔ, που την ακολούθησε στο βήμα μίλησε περισσότερο χρόνο, δεν άκουσε και τον Γ. Λαμπρούλη του ΚΚΕ κατόπιν που τους ξεπέρασε όλους. Διαφωνούσε και με όσα είπε ο Καρδιτσιώτης βουλευτής, σηκώθηκε λοιπόν, τον πλησίασε, του έκανε μεγαλοφώνως παρατήρηση «προεκλογική ομιλία ξέρουμε να κάνουμε κι εμείς» κι αποχώρησε από την αίθουσα. Τη μεγαλύτερη έκπληξη την ένιωσαν οι σύντροφοί της του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξαν ενοχλημένοι, φυσικά κανείς τους δεν την ακολούθησε, κατόπιν μιλούσαν για «σπασμωδικές κινήσεις» και «για αλγεινή εντύπωση», άλλοι δεν ασχολήθηκαν μαζί της, υπήρξε μια διάχυτη συγκατάβαση στο ακροατήριο. (Ούτε καν την παράσταση δεν έκλεψε, παρότι ηθοποιός.)

***

*ΑΜΕΣΩΣ μετά στο βήμα ο Κ. Μπαργιώτας, άδραξε την ευκαιρία ο ΚΙΝΑΛίτης, μιλώντας για «το μικροεπεισόδιο που δείχνει ότι πρέπει να ξεπεραστεί η κουλτούρα ότι η ήττα του αντιπάλου μπορεί να λύσει τα προβλήματα». Είπε κι άλλα σχετικά, με τακτ πάντοτε, λουκούμι του ήρθε.

Ζ.

 

Αναδεικνύεται

*ΕΚΤΟΣ από τις πένες των δημοσιογράφων, τα ρεπορτάζ και τις πλούσιες ειδικές εκδόσεις της εφημερίδας με τα ένθετα, το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Θεσσαλίας αποτυπώνεται και από τηλεοπτικές κάμερες. Μεταδίδεται ζωντανά από το ‘’web tv’’ της εφημερίδας, ενώ στο site της ‘’Ε’’ υπάρχει ολόκληρη η διοργάνωση σε βίντεο.

Ζ.

 

Αιχμές

*ΑΙΧΜΗΡΗ κριτική, στην απόφαση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, να κατεβεί υποψήφιος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά να κρατά και τη δημόσια θέση του, έκανε ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Βασ. Οικονόμου, χθες κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας, λέγοντας τα εξής: «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να κρατά στη θέση αυτή, ένα άτομο που πολιτεύεται. Είναι πρωτόγνωρο.

Να πολιτευθεί ο διοικητής του Νοσοκομείου Λάρισας, έχει φυσικά το δικαίωμα, αλλά όχι εις βάρος του συστήματος υγείας».

Λ.Κ.

 

Πρόεδρος Έβο

*«ΠΡΙΝ από την άνοδο του αδελφού Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία…» Τσουτσούρωσαν συριζαίοι και άλλοι κεντροαριστεροί ακούγοντας τον πρόεδρο Μοράλες να μιλά στην Αθήνα. Τόσα ακούνε για τη Βενεζουέλα, οι ‘’μαδουριστές’’ της ελληνικής κυβέρνησης, μέσω της Βολιβίας πήραν βαθιά ανάσα, πολιτικοϊδεολογική. Κάποιοι κερνούσαν χθες στη Λάρισα.

Ζ.

 

Αγχωμένες

*ΟΙ Λαρισαίες φοιτήτριες είχαν τα άγχη αλλά και τις απορίες τους.

- Αλήθεια γιατί βάζουν ημερομηνία λήξης στις μερέντες; Σάμπως πόσες μέρες μένουν;

***

*- ΑΠΟ θαλασσινά τι σου αρέσει;

-Κεφτεδάκια δίπλα στο κύμα.

***

*- ΕΙΠΑ καλέ να φάω λίγη κανέλλα το πρωί κι αν θέλετε το πιστεύετε… Είχε μπουγάτσα από κάτω.

Ζ.

 

Τρέχουν

*ΠΑΙΖΟΥΝ δυνατά στο ΚΚΕ της Λάρισας ενόψει των εκλογών του Μαΐου, μαρκάρουν σ’ όλο το γήπεδο. Οι ίδιοι άνθρωποι διαχειρίζονται τόσα πράγματα και ψηφοδέλτια μαζί, λογικό να υπάρξουν μικρομπερδέματα, δείγμα ωστόσο ότι η προσπάθεια εξελίσσεται μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Ανακοινώθηκε λοιπόν απόγευμα η λίστα των υποψηφίων του Π. Κρίκη, με 71 ονόματα. Το σούρουπο στάλθηκε νέα λίστα ‘’ορθή επανάληψη’’ με 70 ονόματα, μείον ένας. Και το βράδυ ‘’επανόρθωση της ορθής’’ με συν τρεις, τελικά οι υποψήφιοι 73.

Ζ.

 

Πρόλαβε

*ΤΡΕΧΕΙ κι ο Ντ. Διαμάντος, που έχει πει ότι θα πάει ξανά για υποψήφιος δήμαρχος. Προς το παρόν σε συγκεντρώσεις άλλων. Το ίδιο βράδυ στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου στην ομιλία του πρώην δημάρχου Κ. Τζανακούλη στη Νίκαια και καπάκι πρόλαβε και την εκδήλωση του νυν δημάρχου Απ. Καλογιάννη, τον οποίο παρακολούθησε από τη δεύτερη σειρά στο Ωδείο. Τουλάχιστον βρίσκεται εκεί που μαζεύεται κόσμος.

Ζ.

 

Παρουσίες

*ΘΕΣΜΙΚΗ η εκδήλωση στο Ωδείο, ο δήμαρχος παρουσίασε τον απολογισμό του, οπότε παρέστησαν όπως είχαν υποχρέωση οι εκπρόσωποι των αρχών του τόπου. Κι έτσι βρέθηκε σε ομιλία Καλογιάννη κι ο κομαντάντε Νέστορ, άλλο που τυγχάνει ακόμη δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου. Δικαιολογείται επίσης έτσι και η παρουσία του λαφαζανίστα Τάκη Γιαλαμά, με την ιδιότητα του περιφερειακού συμβούλου, μην τον κυνηγάνε οι άλλοι της ΛΑΕ.

***

*ΘΕΣΜΙΚΗ εκδήλωση αλλά και προεκλογική εκ των πραγμάτων. Στην πρώτη σειρά δίπλα-δίπλα οι σύντροφοι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, Π. Παπαγεωργίου και Στ. Τσιάκαλος. Εκεί κι ο Νίκος Σαμαράς των Οικολόγων, ο Δημ. Σακατζής του Ποταμιού. Φυσικά και το μισό βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, οι υπόλοιποι θα είχαν περιοδείες στην ύπαιθρο.

Εκεί και η διευθύντρια Κυριακή Σπανού, μαζί με τη συνείδηση του ‘’Θεσσαλικού’’ τον προκάτοχό της Κώστα Τσιάνο. Θεσμική η εκδήλωση αλλά κι οι συμπάθειες δεν κρύβονται.

Ζ.

 

11 στις 10

*ΕΙΧΑΝ υποφέρει πολλά κι έλεγαν στην παρέα οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Είναι αποδεδειγμένο πλέον. Οι 11 στις 10 γυναίκες έχουν δίκιο...

***

*- ΦΙΛΕ; Πλάσμα που αιμορραγεί πέντε μέρες τον μήνα κι δεν πεθαίνει, να το φοβόμαστε.

***

*- ΣΕ θέλω, της ψιθύρισα, σε θέλω σαν Παρασκευή.

- Σε βλέπω σαν Τρίτη, μου απάντησε.

Ζ.

 

Περιστρεφόμενες…

*Η αξιόμεμπτη τακτική των ‘’περιστρεφόμενων θυρών’’ στην Ε. Ε. ξανακούστηκε με την παρουσία του Μ. Μπαρόζο, προκειμένου να επικριθεί ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν και μετέπειτα της ‘’Γκόλντμαν Σακς’’. Έγινε πάλι λόγος για το πηγαινέλα παραγόντων μεταξύ πολιτικής και μεγάλων εταιρειών, για φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς. Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου…

***

*ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ανάλογων ‘’περιστρεφόμενων θυρών’’ όμως εμφανίζεται και στη δημοσιογραφία, στην Ελλάδα γενικότερα μα και στη Λάρισα σε μικρότερη έκταση. Όχι ίδιο, ανάλογο φαινόμενο. Ενεργοί, γνωστοί δημοσιογράφοι που πολιτεύονται με κόμματα για να σώσουν κι αυτοί τον τόπο κι επιπλέον μερικοί επιστρέφουν κιόλας στη δουλειά κατόπιν, να συνεχίσουν να πληροφορούν τον κόσμο. Πάντοτε αντικειμενικά, εννοείται.

Δημοσιογράφοι που σε μια νύχτα διαβαίνουν τον Ρουβίκωνα, περνούν απέναντι κι αντί να αναδεικνύουν τα προβλήματα, να κρίνουν τους πολιτικούς και τα κόμματα, να ελέγχουν την εξουσία, αλλάζουν στρατόπεδο και γίνονται κομμάτι του πολιτικού συστήματος. Κι άμα δεν τα καταφέρουν, επιστρέφουν στο μετερίζι της μαχόμενης δημοσιογραφίας. Ναι;

***

*ΑΝΕΚΥΨΕ λοιπόν ξανά το θέμα με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτη, το ανέδειξαν φυσικά τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ. Μέσα κιόλας στην εκπομπή του στην ΕΡΤ ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του και με ‘’τεατράλε’’ στυλ σηκώθηκε και ‘’απετάξατο’’ τη δημοσιογραφία.

Η δημοσιογραφία μπορεί να σε πάει παντού, αρκεί να την εγκαταλείψεις εγκαίρως, λέει ένα παλιό ρητό. Ειδικά με την πολιτική, περπατάει καθώς φαίνεται αγκαζέ, είναι κι η αναγνωρισιμότητα των δημοσιογράφων που ευνοεί στη συγκέντρωση σταυρών.

Ζ.

 

…θύρες

*ΔΕΝ είναι μονάχα ο προαναφερθείς. Έχουν προηγηθεί ο Στ. Κούλογλου με τον ΣΥΡΙΖΑ, επίσης ο Γ. Βαρεμένος, ο Ν. Φίλης, η Αννέτα Καββαδία, ο Νάσος Αθανασίου, ο Μάκης Μπαλλής στον Βόλο, ο Αλ. Τριανταφυλλίδης, τώρα και ο Χρ. Γιαννούλης στη Θεσσαλονίκη.

Εκείνοι που επικρίνουν τον Κ. Αρβανίτη όμως ξεχνούν να κάνουν το ίδιο με τον Γ. Αυτιά, που παραλίγο αλλά ίσως τελικά, τις επικείμενες υποψηφιότητες του Μπ. Παπαδημητρίου και Μπ. Παπαπαναγιώτου με τη ΝΔ, τις πιθανές επίσης του Άρη Πορτοσάλτε, Γ. Λοβέρδου και Αντ. Πανούτσου, τη ναυαγήσασα του Κ. Μπογδάνου, τις προηγηθείσες των δημοσιογράφων ευρωβουλευτών Μ. Σπυράκη, Γ. Κύρτσου, Μαν. Μαυρομάτη. Εν ενεργεία δημοσιογράφοι που πέρασαν απέναντι, άλλαξαν βάρκα εν μία νυκτί.

***

*ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ τελικά οι δημοσιογράφοι που έχουν πολιτευτεί. Από Γ. Λιάνη και Γ. Δημαρά σε Φωτεινή Πιπιλή και Λιάνα Κανέλλη, από Καψή Α’ σε Καψή Β’, Πάνο Παναγιωτόπουλο και Θοδ. Ρουσσόπουλο, σε Γ. Ρωμαίο και Εύα Καϊλή. Από Σίμο Κεδίκογλου και Σοφία Βούλτεψη, σε Αργ. Ντινόπουλο και Γ. Μιχελάκη, από Χρ. Μπουκώρο στον Βόλο επίσης και Άννα Καραμανλή και Άρια Αγάτσα και άλλοι ων ουκ έστι αριθμός. Τελικά μήπως αυτός είναι ο σωστός δρόμος;

***

*ΚΑΙ μήπως το λάθος βρίσκεται στην πλευρά κάποιων σαν την Έλενα Ακρίτα; «Δεν μπορώ να διαψεύσω μια είδηση που είναι αληθινή. Όντως μου προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ να είμαι υποψήφια για το Ευρωκοινοβούλιο και όντως αρνήθηκα. Δεν είναι πρώτη φορά που αρνούμαι», έγραψε χθες. «Ο λόγος είναι ένας. Δεν μπορώ - και δεν θέλω - να συνδυάσω τη δημοσιογραφία με την όποια κομματική στράτευση. Με βάση το δικό μου αξιακό σύστημα αυτά τα δύο είναι ασυμβίβαστα».

Ζ.

 

Από δω κι από κει

*ΟΣΟ για τη Λάρισα, μπορεί να μην διαθέτει εν ενεργεία δημοσιογράφους, ως βουλευτές στη σύγχρονη περίοδο, καναδυό απόπειρες στέφθηκαν από λαμπρή αποτυχία, ή να έχει απλώς κάποιους λίγους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Υπάρχουν όμως δημοσιογράφοι που εργάζονται για λογαριασμό δημάρχων μα και δημαρχήσιμων, σε γραφεία Τύπου τοπικών παραγόντων, παρατάξεων ή και κομμάτων, στενοί συνεργάτες πολιτικών και οι οποίοι εμφανίζονται παράλληλα να δημοσιογραφούν, να ενημερώνουν, να σχολιάζουν, να κρίνουν ταυτόχρονα. Και να επικρίνουν, τους αντιπάλους εννοείται. Δίπορτο κανονικό. Έτσι είναι φτιαγμένος ο κόσμος, Κεμάλ…

Ζ.

 

Αποκαλυπτική

*ΠΙΚΡΑΜΕΝΗ η Λαρισαία, ήταν αποφασισμένη να μιλήσει.

-Αγόρι μου πρέπει να σου πω ότι πέθανε ο πατέρας σου.

-Τι λες ρε μάνα, τώρα πριν ήμασταν μαζί στην κηδεία του Νίκου του μανάβη.

-Δεν κατάλαβες, ας το ξαναπάρουμε από την αρχή…

Ζ.

 

 

--------------------------------------

 

 

 GIANNHS KANTVNIAS KAI ST TSAGKOYLHS

*ΓΙΑΝΝΗΣ Καντώνιας και Στ. Τσαγκούλης, φυσικά και είχαν να συζητήσουν στο περιθώριο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου με τον πρόεδρό τους, του ΣΘΕΒ, Αχ. Νταβέλη.

Ζ.

 

 ME TETOIA EMPROSUOFYLAKH PV S NA MHN AISUANETAI

*ΜΕ τέτοια εμπροσθοφυλακή, πώς να μην αισθάνεται αισιόδοξος για την επικείμενη εκλογική μάχη, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Μούσιος; Για τους (από αριστερά) Βασίλη Χατζούλη, Γιώργο Πασχούδη, Νίκο Μπρέτα και Ρίζο Κομήτσα, ο λόγος, οι οποίοι τον στηρίζουν με θέρμη.

Τετράδα με ειδικό βάρος και πολλή απήχηση στην κοινωνία του Δήμου Κιλελέρ.

Λ.Κ.

 

 

TON EGKATELEICE KI H A BAGENA AFOY PRVTA

*ΤΟΝ εγκατέλειψε κι η Α. Βαγενά, αφού πρώτα είχε μιλήσει στο συνέδριο, έμεινε μόνος του να μελετά ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλος. Σιγά μη δυσκολευόταν να αντεπεξέλθει…

Ζ.

 

 

H ANAPTYJH THS UESSALIAS XREIAZETAI ENOTHTA

*H ανάπτυξη της Θεσσαλίας χρειάζεται ενότητα και συνεργασίες, θέλει και χαμόγελο. Τα έχουν εμπεδώσει αυτά οι δύο αντίπαλοι στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass