Ζέστανε

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2019 19:45
*ΣΤΑΘΕΡΑ υψηλές παρουσίες στο πλευρό του Απόλλωνα. Μονίμως στο γήπεδο της Φιλιππούπολης ο Κ. Αγοραστός.  Ζ. *ΣΤΑΘΕΡΑ υψηλές παρουσίες στο πλευρό του Απόλλωνα. Μονίμως στο γήπεδο της Φιλιππούπολης ο Κ. Αγοραστός. Ζ.

*ΔΙΨΗΦΙΕΣ πλέον οι θερμοκρασίες ακόμη κι όταν ο Κέλσιος ρίχνει τα μάτια και χαμηλά, ποτέ δεν κάνει κρύο πια.

Η άνοιξη εγκαθίσταται, ούτε οι ελάχιστες τη νύχτα δεν πέφτουν στα μονοψήφια. Κι όταν μεσουρανεί ο ήλιος, οι Λαρισαίοι έχουν αρχίσει και πιάνουν τα ίσκια...

Ζ.

 

Τοπικό γκάλοπ

*ΑΝΤΙ να επεξεργάζεται τις δημοσκοπήσεις άλλων, αυτή τη φορά ο Ν. Καρδούλας έκανε το δικό του γκάλοπ. Ο μηχανικός, απόστρατος και στέλεχος της ΝΔ, επέλεξε λέει τυχαία μέσω διαδικτύου το δείγμα του και μέσω sms έστειλε τις ερωτήσεις του στα κινητά Λαρισαίων. Οι οποίοι μπορούσαν να απαντήσουν μέχρι χθες το βράδυ. Λογικά θα ξενύχτησε μετά, οπότε σήμερα θα έχει αποτελέσματα. Κι όποιος τον εμπιστεύεται, μπορεί να τα λάβει υπόψη. (Για πες καρδούλα μ΄ …)

***

*ΤΟ γκάλοπ Καρδούλα λοιπόν ζητά προτίμηση μεταξύ των 8 υποψήφιων δημάρχων Λάρισας και των 5 μέχρι σήμερα υποψήφιων περιφερειαρχών Θεσσαλίας καθώς και επιλογή μεταξύ Καλογιάννη – Καραλαριώτου και Αγοραστού - Τσιλιμίγκα για τον β΄ γύρο των εκλογών. Επίσης ρωτάει για την ψήφο στις ευρωεκλογές με δυνατότητα επιλογής μεταξύ 15 κομμάτων. Πέντε ερωτήσεις όλες κι όλες, απλά πράγματα και αξιόπιστα. Αν είναι και το δείγμα του τέτοιο…

Ζ.

 

Ανεξάρτητος

*Ο δημοσιογράφος που δεν φοβήθηκε. Έτσι έμεινε στην ιστορία της προηγούμενης αγωνιστικής, των εξωαγωνιστικών της ακριβέστερα, ο Γ. Λυκουρόπουλος της ΕΡΤ. Γιατί περιγράφοντας τον αγώνα Παναιτωλικού-ΠΑΟΚ ήταν ανεπηρέαστος από το γεγονός ότι λίγο πριν αρχίσει το παιχνίδι και μετά τα σοβαρά επεισόδια που είχαν προηγηθεί στο Αγρίνιο, εκεί στο γήπεδο ‘’του την έπεσαν’’ σκληροί του ΠΑΟΚ. Με τον θρυλικό από μια άποψη Γ. Μίνο να παρεμβαίνει αποτρέποντας τα χειρότερα. Ο αθλητικογράφος, αμέσως μετά πίσω απ΄ το μικρόφωνο, μετέδωσε ό, τι έβλεπε, πήρε θέση για φάσεις στις οποίες είχαν παράπονο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και το ριπλέι τον δικαίωσε, σχολίασε και την άσχημη εικόνα του πάγκου του που διαμαρτυρόταν συνεχώς και κατά κανόνα αδίκως για τον διαιτητή. Κι επιπλέον, ο Γ. Λυκουρόπουλος δεν μίλησε μετά, δεν εξήγησε, δεν απάντησε σε όσα του έγραψαν. Απλώς απολαμβάνει την εκτίμηση όσων μπορούν να δουν μπάλα χωρίς οπαδικά γυαλιά.

Ζ.

 

Ενδεχομένως

-ΟΡΕ τι του μέλλεται του βάζελου…

Δευτέρα, είχε κουβέντα για μπάλα στη Λάρισα. Ιδίως μετά το ντέρμπι αιωνίων με τα γνωστά συμβάντα.

-Λέτε ρε σεις να κατέβει στη Φιλιππούπολη για μπαράζ;

Έλεγαν πως με την αφαίρεση βαθμών μπορεί να βρεθεί στην κρίσιμη θέση χαμηλά στην Α΄. Κι αν μείνει δεύτερος κι ο Απόλλωνας στη Β΄…

-Να κοπιάσουν οι πράσινοι να συγκρουστούν με την πεδινή ταξιαρχία του Ρίμινι; (Σε αντιδιαστολή με την ορεινή, ένεκα ο κάμπος.)

Ζ.

 

Τσεκ στο τσεκ

*ΜΙΛΟΥΣΕ σε στρογγυλό τραπέζι στο Αναπτυξιακό Συνέδριο ο Κ. Αγοραστός, δίπλα του ο κ. Ιερώνυμος. Χαλαρός στη συζήτηση ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος κάποια στιγμή σε κάποια πρωτοβουλία που κόλλησε είπε «…και τελικά πήγε κατά διαόλου».

«Επ…» τον σκούντηξε ο μητροπολίτης, «τι λες, είμαι κι εγώ εδώ…». Έδειξε να παγώνει στιγμιαία ο Κ. Αγοραστός, αμέσως όμως έκανε ρελάνς. «Συγγνώμη… Απλώς ήθελα να ελέγξω τα αντανακλαστικά του δεσπότη μας…».

Ζ.

 

Σε σειρά

*ΚΕΦΑΤΕΣ μέσα στα ζόρια τους οι Λαρισαίες φοιτήτριες.

-Τζάμπα στενοχωριέσαι.

-Γιατί, εσύ πληρώνεσαι;

***

*- ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ είναι να προσελκύεις όλα τα νούμερα καλέ, εκτός απ΄ αυτά του Τζόκερ.

***

*- ΠΡΕΠΕΙ να πάρω δεύτερη σιδερώστρα.

- Γιατί;

- Στην πρώτη έχω τα ασιδέρωτα.

Ζ.

 

Ιλάτι…

*ΛΟΙΠΟΝ, ου Κ. Ι. Π. Νιμπιγλιριώτς καλάει ‘’Ιλάτι να θυμ’ θούμε’’. Κι αρχινάει: Άρα τι καρτιράτι; Δα γίνου ντιλάλ’ς κι δα χουιάξου, στιντόρια σ’ Ανατουλή κι Δυσ’. Σ’ ούλην την Ιλλάδα, οπ’ είνι Νιμπιγλιριώτης. Κατά σια πάν’, κατά σιά κάτ’ , δώθι, κείθι να βουδώσουν κι να’ ρθουν στουν τόπου τ’ς, να θυμ’ θούμι ούλ’ αντάμα τα’ αλλούτ’ να.

Δα σας πααίνου πρώτα-πρώτα σ’ν Ικκλησιά τα’ Αι-Γιώργ’ γιατί μι τη χάρη τ’ απού λασπουριά κι κ’ νούπια έκανι του θάμ’ τ’ κι τώρα του χουριό μας του λαγγεύουντι ούλ’ οι ξέν’ κι μη σου πώ, ότι τους ζουλεύουν κιόλας. Φτού στουν κόρφου μας. Να πάρουμι κι αντίδουρου απ’ τουν παπά-Αριστείδη.

***

*ΣΗΜΙΡΑ θα φάμι τα καλούδια τ’ς Ιλάτι, μην αντιρριόστι ντίπ. Αι΄του φαί ντρουπή δεν εχ’ . Του προυί θα φάμι παππάρα μι τρανά ψουμουμπούκια. Μην ουντίζ’ τι αυτά που ξέρ’τι, μπρέκφαστ κι μπέικουν κι κουάκερ. Αρέ ξαστόισατι απού ετρουγάμι ραγκς΄τες μι γρουνόλιπα; Ή που χαίρουμάσταν του σ’μίτ, που μας ίφιρναν απ’ τη Λάρ’ σα κι το τρούγαμι μι τη μπουμπότα; Σια ύστερα θα μας δωσ’ η μανιά μ’ η Παρασκιβί τη μπουκουβάλα. Ψουμουτύρ’ αλλά τι’ νόστιμου!! Του μισ’ μέρ θα φάμι φάβα μι ντόπια κουκιά κι μπλουγούρ’ μι ζ’ γουρίσια λίγδα. Του βράδ’ λουκάνγκα καυτηρά μι τσιγαρίδις κι ντόπιου κρασί. Μη σας κατέχ’ ου φόβους, φαγιά γνήσια να ξαστουχίστι χουληστιρίνις κι ζάχαρα. Σιγά μωρέ πιδιά. Μην του παρακάν’τι. Ουλούρμου. Απ’ του προυί ντιρλικόν’ τι. Χουρτασμό δεν εχ’ τι. Τι αλληξουράδα ειν’ αυτή; Σα, να μη σας έφταναν ρήημαξάτι τ’ σι κουκόσιες, και τα γκόρτσα.

Ζ.

 

Ραμφίζει

-ΚΙ τι λέει ου Κόκκουρας;

-Αρά φουρτουράει…

Δεν πρόκειται να σταματήσουν τα λογοπαίγνια με τον Τυρναβίτη υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ.

-Κι τσιουμπάει σι λέου.

Ζ.

 

Ό, τι καλύτερο

*ΕΒΑΛΕ τα δυνατά του το ΚΚΕ για να στηρίξει το περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Εκεί άλλωστε θα παιχτεί το πολιτικό παιχνίδι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, επιλέχθηκαν τα πιο ισχυρά χαρτιά για τον συνδυασμό.

Καταρχάς η αφρόκρεμα του ταξικού συνδικαλισμού. Ο Πάρις Λιόλιος του συνδικάτου γάλακτος, γ. γ. του ΕΚΛ και οι πρόεδροι, των οικοδόμων Γ. Βαλώζος, των εμποροϋπαλλήλων Αγγελική Δασκαλάκη και των συνταξιούχων Θανάσης Κουματζέλης.

***

*ΥΠΟΧΩΡΩΝΤΑΣ από την πρώτη γραμμή για χάρη των νεότερων αλλά πάντα στο μετερίζι, στο ψηφοδέλτιο ο γεωπόνος Μπάμπης Μπακούλας που ήταν δύο φορές υποψήφιος νομάρχης υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ τότε. Παρούσα και η Λίτσα Ούντρια της Γαλλικής, που θήτευσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας.

***

*ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ περιφερειακοί σύμβουλοι οι γιατροί του ΓΝΛ, ο ογκολόγος Αθ. Αθανασιάδης κι η ηγερία της αιμοδοσίας Μαίρη Χατζητάκη.

Στο ψηφοδέλτιο κι η Δήμητρα Παπαστεργίου, η δασκάλα της Επιτροπής Ειρήνης και της ΟΓΕ. Ό, τι καλύτερο είχαν, το έριξαν στη μάχη.

Ζ.

 

Του χρόνου…

*ΠΟΛΛΟΙ Λαρισαίοι επιχειρηματίες στην ‘’Food Expo’’, τη μεγάλη διεθνή έκθεση τροφίμων της Αθήνας. Ανάμεσά τους και ο Κ. Τζανακούλης, για τα προϊόντα απ΄ το ομώνυμο ‘’Αγρόκτημα’’ αλλά και ως υποψήφιος βουλευτής ταυτόχρονα. Τι επιθυμία - πρόγνωση λάνσαρε σε συνομιλητές του ο μακροβιότερος δήμαρχος Λαρίσης; Του χρόνου να εγκαινιάσει εκείνος την Έκθεση. Να κερδίσει δηλαδή ο Μητσοτάκης τις εκλογές και εφόσον εκλεγεί κι ο ίδιος, να τον ορίσει υπουργό Γεωργίας. (Έδειχνε να τα πιστεύει.)

Ζ.

 

Πρώτη τη τάξει

*ΓΙΑ το θέμα που δημιουργήθηκε με την ομιλία της στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, όχι με το μικροεπεισόδιο που προκάλεσε διαμαρτυρόμενη αποχωρώντας, για να επιστρέψει όμως μετά από μερικές ώρες καλοδιάθετη, για την εμπλοκή σχετικά με το ποιος θα μιλούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ, σ΄ αυτό αναφέρεται η βουλευτής Άννα Βαγενά, σημειώνοντας: «…είχα την τιμή να εκπροσωπήσω την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση. Όπως άλλωστε αναγράφεται και στο πρόγραμμα του συνεδρίου, χαιρετισμό θα απηύθυνε εκπρόσωπος της κυβέρνησης και όχι του κόμματος. Το ίδιο συνέβη και με τους υπολοίπους που χαιρέτισαν την εκδήλωση, οι οποίοι ήταν βουλευτές και όχι μέλη των νομαρχιακών επιτροπών των κομμάτων τους. Φυσικό λοιπόν ήταν να απευθύνω εγώ τον χαιρετισμό ως πρώτη τη τάξει εκλεγμένη βουλευτής στον νομό. Πραγματικά δεν ξέρω για ποιο λόγο γίνεται όλη αυτή η συζήτηση. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά συμπεράσματα αυτού του συνεδρίου». (Αν είναι να της απαντήσει κάποιος, είναι οι σύντροφοί της απ΄ τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν… Που δεν… Παρασκηνιακά τα λένε.)

Ζ.

 

Όλοι μαζί

*ΣΗΚΩΣΑΝ τα μανίκια οι συριζαίοι και άλλοι, εκεί στην Ελασσόνα, είναι και ο υποψήφιος δήμαρχος που εμπνέει κι έτσι όλα τα ‘’βαριά χαρτιά’’ του χώρου εμφανίζονται να πλαισιώνουν τον Δημ. Καρανίκα. Υποψήφιοι σύμβουλοι μαζί του ακόμη κι όσοι είχε ακουστεί το όνομά τους ότι θα πήγαιναν για δήμαρχοι, κι αυτοί ανάμεσα στα 33 ονόματα της πρώτης δόσης του ψηφοδελτίου. Κι έπεται συνέχεια.

***

 *Ο Δημ. Καρανίκας ζητά από τους πολίτες «να εμπιστευτούν και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό μας, το οποίο είναι απαλλαγμένο από οικονομικές, εργολαβικές ή οποιασδήποτε άλλες εξαρτήσεις. Θα υποστηρίξουμε με πάθος και ανιδιοτέλεια τα συμφέροντα των δημοτών. Η εντιμότητα και η ικανότητα των προσώπων που το απαρτίζουν το εγγυώνται». (Κι όπως έχει διαμορφωθεί το σκηνικό, ελπίζουν βάσιμα ότι θα φτάσουν στον β΄ γύρο. Και τότε…)

Ζ.

 

Είχαν θέμα

*ΣΤΗ συντροφιά των Λαρισαίων μεσηλίκων προσπαθούσαν να συνεννοηθούν.

- Έχεις πάει τελευταία με γυναίκα;

- Πού;

***

*- ΠΟΙΟ είναι το χειρότερο πράγμα που σου έχει συμβεί κατά τη διάρκεια του σεξ;

- Μπήκε η γυναίκα μου.

Ζ.

 

Αναγνώριση

*ΜΕ τον Κροάτη πρέσβη φιλοξενούμενο στην πόλη για το Φεστιβάλ Ποίησης ο Πάνος Σάπκας. Τον τσίγκλησε για το ποδόσφαιρο τον Άλεξ Σούνκο ο αντιδήμαρχος, σε ποιον συμπατριώτη του Μόντριτς και του Μάτζουκιτς δεν αρέσει φέτος να μιλάει για μπάλα. «Στο ποδόσφαιρο σας κερδίζουμε άνετα», είπε ο πρέσβης. «Στον πολιτισμό όμως, θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε περισσότερο…».

Ζ.

 

Ποιος

γραμματέας…

*ΤΟ είδε να γράφεται και να ξαναγράφεται τελευταία στην εφημερίδα και αντέδρασε η ‘’Καθοδήγηση’’ του κόμματος. Οι Νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν, έχουν καταργηθεί θυμίζει, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υφίσταται, όχι όμως και τα όργανά του, τα οποία δεν συνεδριάζουν, εποχή ΚΙΝΑΛ πια. Ποιο το συμπέρασμα; Ο Βαγγ. Γιαννούλας δεν μπορεί να περιφέρει λέει τον τίτλο του γραμματέα της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ. Αφού δεν υφίσταται Νομαρχιακή, πώς υπάρχει γραμματέας. Ως πρώην, ναι… (Αυτό δεν μπορούν να του το αφαιρέσουν).

Ζ.

 

Η τσατσάρα

*«ΤΙ απέγινε εκείνη η αντίστροφη μέτρηση του Ακριβούλη και της παρέας του;» Από την παράταξη Νασιακόπουλου θυμίζουν περιπαικτικά τις αλλεπάλληλες φανταιζί προαναγγελίες του ‘’αδερφέεε’’, σε τόσες μέρες ερχόμαστε, σε τόσες φτάνουμε κλπ κλπ, «πού πήγε η τσατσάρα, τέλειωσαν τα δόντια της;». Σαρξ εκ της σαρκός τους η ομάδα Ακριβούλη, ενοχλούνται οι δεξιοί που προσχώρησε στον αντίπαλο συνδυασμό Μούσιου.

Ζ.

 

Διακοπές ΔΕΗ

* ΝΕΑ διακοπή ρεύματος το βράδυ της Κυριακής στη συνοικία Ιπποκράτη, ολιγόωρη αυτή τη φορά. Είχε προηγηθεί προ δεκαημέρου, πολύωρη διακοπή ηλεκτροδότησης. Τι συμβαίνει με το δίκτυο; Γιατί αυτές οι διακοπές ρεύματος; Τι θα γίνει αν δημιουργηθούν προβλήματα, λόγω τάσης στις ηλεκτρικές συσκευές;

Γ.Ρ.

 

Ναι αλλά…

*ΤΟΝ είχε καταμπερδέψει ο Κυπριολαρισαίος.

- Τι ομάδα είσαι;

- ΑΠΟΕΛ…

- Λίβερπουλ;

- ΑΠΟΕΛ, είπα…

- Λάτσιο;

- Με δουλεύεις; ΑΠΟΕΛ…

- Ξέρω γω… Λεβερκούζεν;

- Όχι βρε, ΑΠΟΕΛ…

-Ναι βρε, από ‘’Ελ’’, αλλά τι ομάδα;

Ζ.

 

-----------------------------------------------------

POIKILIA HLIKIVN KAI EPAGGELMATVN STO ANAPTYJIAKO SYNEDRIO*ΠΟΙΚΙΛΙΑ ηλικιών και επαγγελμάτων στο Αναπτυξιακό Συνέδριο, η Λάρισα παρούσα, ενδεικτική η εικόνα.

Ζ.

 

 -----------------------------------------------------

 

LOIPON PERIKLIS FAINETAI OTI H PARATAJH PHRIE KLISH* - ΛΟΙΠΟΝ Πιρικλίς, φαίνεται ότι η παράταξη πήρι κλίσ’ για νίκη…

Ζ.

 

 -----------------------------------------------------

AGNVSTO SE TI MPREI NA XRHSIMEYOYN AYTOI O STYOLOI1

AGNVSTOS SE TI MPOREI N XRHSIMEYOYN OI AYTOI OI STYLOI2

*ΑΓΝΩΣΤΟ σε τι μπορεί να χρησιμεύουν αυτοί οι στύλοι, στην οδό Κάρλας στο ύψος της διάβασης ΟΣΕ κι απέναντι απ' το Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου. Αναρωτιέται ο Χ. Χ. ίσως μονάχα να φοβίζουν τους διερχόμενους ότι μπορεί και να πέσουν μια μέρα στα κεφάλια τους. Ουσιαστικά τα τεντωμένα σύρματα ψηλά είναι που τους κρατάνε. Κι αν ο ΟΤΕ αδιαφορεί, μπορεί να επέμβει ο Δήμος να τον υποχρεώσει.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass