Θησαυρός

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2019 19:45
*ΤΡΕΙΣ νέες γυναίκες μπορούν εύκολα να συνεννοηθούν, έστω κι αν προσεγγίζουν τα πράγματα από διαφορετικές γωνίες. Στο Αναπτυξιακό της «Ε» η CEO της «Intercomm Foods» Ιωάννα Σαΐτη, πλαισιωμένη από τις δικηγορίνες που πολιτεύονται, τη Στέλλα Μπίζιου με τη ΝΔ και τη Μαρία Γαλλιού με το ΚΙΝΑΛ. Εικόνες από το παρόν και κυρίως το μέλλον της Λάρισας.  Ζ. *ΤΡΕΙΣ νέες γυναίκες μπορούν εύκολα να συνεννοηθούν, έστω κι αν προσεγγίζουν τα πράγματα από διαφορετικές γωνίες. Στο Αναπτυξιακό της «Ε» η CEO της «Intercomm Foods» Ιωάννα Σαΐτη, πλαισιωμένη από τις δικηγορίνες που πολιτεύονται, τη Στέλλα Μπίζιου με τη ΝΔ και τη Μαρία Γαλλιού με το ΚΙΝΑΛ. Εικόνες από το παρόν και κυρίως το μέλλον της Λάρισας. Ζ.

*ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ και φαγάνες χθες απ΄ το πρωί στην Ταχυδρομείου, ο εκσκαφέας να ραμφίζει την πλατεία όπως ο πελαργός στο λιβάδι, συνεργεία τριγύρω να σκάβουν, βρε τι γίνεται;

-Ψάχνουν για θησαυρό, είπε σκωπτικά ο περαστικός. Τις λίρες που μάζεψαν οι καφετεριούχοι της πλατείας δεκαετίες τώρα…

Τελικά έφτιαχναν παιδική χαρά, αναμόρφωναν την από παλιά υφιστάμενη, τον μικρό παιδότοπο που ήταν ανάμεσα στις φυλλωσιές και τις τέντες, έπρεπε να φύγουν εντελώς τα τσιμέντα, τα σίδερα, να μπουν ασφαλή όργανα για παιχνίδι. Έτσι ορίζουν πια οι προδιαγραφές για τις παιδικές χαρές. Εν τέλει θησαυρό έψαχναν με το ‘’τζι σι μπι’’. Να συναντήσουν χώμα δηλαδή στην τσιμεντούπολη, για χορτάρι δεν γίνεται φυσικά συζήτηση, θα μπει πλαστικό.

Ζ.

 

Τι γύρευε…

*«ΟΣΟΙ έρχεστε εκκλησία το βλέπετε, όσοι δεν έρχεστε εκκλησία, να ξέρετε έχω και μαγκούρα». Έβριθε αστεϊσμών η ομιλία του δεσπότη στο αναπτυξιακό συνέδριο. Πέραν των συγκεκριμένων προτάσεων και της τεκμηριωμένης επιχειρηματολογίας του, ως ρήτωρ ήξερε πώς να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

***

*ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ πρωτότυπος ο τρόπος που ξεκίνησε τον λόγο του ο Μητροπολίτης. Αναφερόμενος «στην ίδια ερώτηση και μάλιστα με την ίδια ακριβώς διατύπωση» που του είχαν κάνει την προηγουμένη «ο αρχιεπίσκοπος και τέσσερις μητροπολίτες, τηλεφωνικά συνεννοούμαστε», όχι διευκρίνισε «δεν μεθοδεύαμε τίποτε ενόψει της ιεραρχίας, από διαφορετικές ομάδες είμαστε», ομονόησαν όμως στην προς Ιερώνυμο ερώτηση. Στα τυπικά, τι έχεις αύριο, ο Λαρίσης και Τυρνάβου είπε ότι εκτός από μία λειτουργία «έχω μετά να πάω στο Αναπτυξιακό. Το παρακολουθείς; με ρώτησαν. Όχι είμαι ομιλητής. Και τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;».

***

*ΚΑΙ ο Μητροπολίτης συνέχισε. «Ούτε ως αλεπού αισθάνομαι, ούτε εσάς σας βλέπω ως παζάρι. Αλλά ως ανθρώπους με βαρύνουσα άποψη για το τι πορεία θέλουμε να πάρει η κοινωνία μας, η οικονομία του τόπου, τι κοινωνία θέλουμε αύριο με βάση τα οικονομικά επιτεύγματα του σήμερα. Η εκκλησία έχει άποψη και θέση. Θα μιλήσω, και στο τέλος θα μου πείτε αν έχω δίκιο ή άδικο και ξέρετε εσείς με τον τρόπο σας να μου το δηλώσετε…». Δεν εκμαίευσε το χειροκρότημα, αυτό για τον κ. Ιερώνυμο ήταν μακράν το πιο θερμό που εισέπραξε ομιλητής του συνεδρίου. Και μάλιστα όχι από κυρίες των εσπερινών αλλά από πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες που αποτελούσαν το ακροατήριο. (Αν μη τι άλλο αποδείχθηκε ‘’αλεπού’’ του βήματος.)

Ζ.

 

Η ξαδέρφη

*Ο υπουργός Λευτέρης Κρέτσος συνάντησε προχθές στην Αθήνα την κοινοτική επίτροπο Κορίνα Κρετσού. Προφέρεται και Κρέτσου, το επώνυμο της Ρουμάνας.

Και της διηγήθηκε ότι είχε βρεθεί στο αναπτυξιακό συνέδριο της «Ε» στη Λάρισα, όπου και μίλησε αμέσως μετά την προβολή του βίντεο με τον χαιρετισμό που είχε στείλει η επίτροπος από τις Βρυξέλλες. «Όπως είπε και η ξαδέρφη μου πριν...», είπε κάποια στιγμή ο Κρέτσος για την Κρέτσου. Γέλασε φυσικά η επίτροπος, επισημαίνοντάς του ότι στη Λάρισα έχει πλέον πολλούς φίλους.

Ζ.

 

Επικράτησε

*ΠΑΡΩΝ στην εκδήλωση ολοκλήρωσης του κινηματογραφικού φεστιβάλ, με τις βραβεύσεις, και ο Κ. Αγοραστός. Εξεπλάγη και ο περιφερειάρχης κι ακόμη περισσότερο μάλλον ο Αποστόλης Τότσικας που βρισκόταν μαζί του. Καθώς μετά, υπήρχαν Λαρισαίες και γνωστές που παίζουν ένα κάποιον ρόλο παράγοντα αλλά και άγνωστες νεαρές που έσπευδαν να βγάλουν ‘’σέλφις’’. Με τον περιφερειάρχη κι όχι με τον Λαρισαίο ζεν πρεμιέ. Απίστευτο; (Αν και λόγω κάμπου ο περιφερειάρχης είναι μάλλον κθαρ΄παρά σταρ.)

Ζ.

 

Μήνυμα

*ΚΙΝΗΣΕΙΣ ματ από τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.

- Ξέρει κανείς από πού κλείνει η όρεξη;

***

*- ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ εκεί;

- Μάλιστα.

- Ο Μάκης ο σουβλατζής σε εσάς γυμνάζεται;

- Μάλιστα σε εμάς, τι θα θέλατε;

- Έχασα το τηλέφωνό του, να του αφήσω ένα μήνυμα;

- Πείτε μου.

- Τρεις γύρους απ' όλα και μία πατάτες.

Ζ.

 

Με θετική αύρα

* ΜΕ το σύνθημα «πρώτα θέλω να με γνωρίσετε και μετά να με ψηφίσετε» πορεύεται στην προεκλογική της εκστρατεία η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μαρία Γαλλιού. Όπως δηλώνει η ίδια, κατ΄ επανάληψη «για μένα πάνω από όλα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις, οι οποίες αν δομηθούν σε υγιή βάση, τα θεμέλια θα είναι στέρεα. Εκεί θέλω να επενδύσω...». Γι΄αυτό και δεν φαίνεται να κουράζεται από τις συνεχείς περιοδείες στα χωριά και την ενεργή συμμετοχή της στις εκδηλώσεις. Η επαφή με τον κόσμο αποτελεί την καλύτερη ψυχοθεραπεία για μια γυναίκα που καλείται να μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στις δικαστικές αίθουσες ως μάχιμη δικηγόρος, στην επιμέλεια, ανατροφή των τριών παιδιών της ως μητέρα και ως γυναίκα που θέλει να προσφέρει στα κοινά. Στην παρούσα φάση μέσω της πλούσιας κοινωνικής της δράσης και στο εγγύς μέλλον, αν το θελήσουν οι κάτοικοι του νομού στη Βουλή.

 

Χωρίς αμαρτίες

*ΝΕΟΙ υποψήφιοι βουλευτές στο γυαλί κι ο εκ Τρικάλων ψυχίατρος Χρ. Λιάπης μιλούσε σε αθηναϊκό κανάλι με τον μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού και της Εθνικής Δημ. Παπανικολάου, που θα είναι κι εκείνος υποψήφιος με τη ΝΔ, στην Αθήνα φυσικά αυτός.

Τι καινούργιο φέρνει η ΝΔ, ρωτήθηκε ο Τρικαλινός. Τι απάντησε; «Το καινούριο που φέρνει η Νέα Δημοκρατία είναι ακριβώς αυτή η δύναμη συμμετοχής νέων ανθρώπων που δεν κουβαλούμε τις αμαρτίες του παρελθόντος, δεν έχουμε πίσω μας ούτε μηχανισμούς, ούτε προηγούμενες εμπλοκές με τη διαφθορά της πολιτικής ή με πρακτικές, οι οποίες πληγώσανε την κοινωνία, την παράταξη και ευρύτερα τους πολίτες. Ανθρώπων οι οποίοι έχουμε επάγγελμα και δεν διστάσαμε να το ρισκάρουμε, κατερχόμενοι στον στίβο της πολιτικής...». (Ωχ… Αν συνεχίσει έτσι, αν μη τι άλλο θα έχει μπλέξιμο με τους παλιότερους του κόμματος.)

Ζ.

 

Ανάποδα

*ΚΡΟΥΕΙ τον κώδωνα του κινδύνου η Λαρισαία. Κάποιοι λίγοι οδηγοί λέει, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο και να αποφύγουν να κάνουν τον γύρο, στρίβουν παράνομα αριστερά από την Παπαναστασίου στην Εθνική τράπεζα, προς την Τράπεζα Ελλάδος ανάποδα στην Κύπρου για να μπουν στο μεγάλο υπόγειο πάρκινγκ. Το βραδάκι κατά τις 9 συνήθως, όταν βγαίνουν στο κέντρο για τη βόλτα τους. Δεν φταίει το πάρκινγκ, εκείνοι είναι ανεύθυνοι. Και πάνε και με ταχύτητα για να προλάβουν μη διασταυρωθούν με οχήματα που κινούνται κανονικά στην Κύπρου. Οι πεζοί όμως, που δεν κοιτούν να ελέγξουν και δεξιά τους, αιφνιδιάζονται κατεβαίνοντας από το πεζοδρόμιο, κατατρομάζουν. Δεν περιμένουν ότι έρχεται καταπάνω τους μέσα στη νύχτα αυτοκίνητο που τρέχει ανάποδα στον μονόδρομο. Τώρα που το έχει υπόψη της η Τροχαία, μπορεί να τη στήσει και να επιβάλει καναδυό ποινές προς παραδειγματισμό.

Ζ.

 

Απορίες

*ΟΙ νεαρές Λαρισαίες είχαν τις απορίες τους.

- Πάντως μπράβο καλέ συ… Και τα τρία παιδιά σου είναι πολύ ήσυχα. Πώς τα κατάφερες;

- Παλιά ήταν τέσσερα.

***

*-ΜΕ έκοψαν στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης.

-Γιατί;

-Άργησα να κορνάρω όταν άναψε το πράσινο.

***

*- ΝA κάνω μια ερώτηση; Τα παπούτσια στη βιτρίνα που γράφουν 340 ευρώ περιλαμβάνουν και αεροπορικά εισιτήρια και ημιδιατροφή;

Ζ.

 

Ενιαίο κέντρο;

*ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ δεν θέλουν να τους λένε, ούτε καν εθνικιστές, μα ούτε και ακροδεξιούς, άλλο που ορισμένοι είναι κάτι από τα προαναφερθέντα, μικρή η Λάρισα, όλοι λίγο-πολύ γνωστοί. Αυτή η απλή αναλογική έχει βάλει κόσμο και ντουνιά στα μεράκια για τις δημοτικές εκλογές. Κι όχι μονάχα για τον Δήμο Λάρισας αλλά και για τριγύρω, όπου υπάρχει λιγάκι καπνός, το ενιαίο κέντρο φυσάει από κάτω τη φωτιά. Ελπίζοντας ότι μετά τις εκλογές θα κάνει συνολικά ταμείο.

Ζ.

 

Διευρυμένος

*ΕΙΧΕ σουξέ ο πρόεδρος Στ. Χάμος, μάζεψε κόσμο στην εκδήλωση του Πατριωτικού με ομιλήτρια την αδελφή του Κ. Κατσίφα. Μέχρι και λεωφορείο μάζευε, καθότι στο ΚΤΕΛ ο ίδιος. Μεταξύ των άλλων, στην πρώτη σειρά η πρώην χρυσαυγίτισα βουλευτής Δέσποινα Σβερώνη αλλά και ο πρώην και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης. Ανοίγματα.

Ζ.

 

Στο αεροπλάνο

*ΚΑΙ μετά απ’ όσα προέκυψαν με το Άγιο Φως και τα όσα εγράφησαν για τον τρόπο που ανάβει, το θαύμα ή μη, φέτος λοιπόν θα έχει πολύ ενδιαφέρον για το ποιοι Λαρισαίοι πολιτικοί θα διαγκωνιστούν για να στριμωχτούν στο αεροπλάνο που θα πάει το Μεγάλο Σάββατο στα Ιεροσόλυμα για να το μεταφέρει. Είναι και χρονιά εκλογών…

Ζ.

 

Συγκαταβατικός

*«ΞΕΡΟΥΝ τι θα συμβεί. Το Κιλελέρ αλλάζει. Κι αυτό δεν αλλάζει». Ο αδερφέεε-Γ. Ακριβούλης σταθερά κατά της παράταξης Νασιακόπουλου, απ΄ όπου τον ρώταγαν τι απέγινε η ‘’τσατσάρα’’, αυτή με την οποία ως απολυόμενος στρατιώτης μετρούσε δημοσίως τις μέρες που απέμεναν στο αρχικό σύνθημα ‘’Ερχόμαστε’’.

«Καμιά έκπληξη που ασχολούνται μαζί μου, έστω και ανώνυμα», σημειώνει ο υποψήφιος με τον συνδυασμό του Θαν. Μούσιου. «Είναι απολύτως δικαιολογημένοι, έχουν κάθε δίκιο να φοβούνται».

Ζ.

 

Καταγγελίες

* ΕΔΩ και χρόνια, οι καταγγελίες καταναλωτών στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.), για συμβόλαια ινστιτούτων αδυνατίσματος και γυμναστηρίων, αφορούν σταθερά σε ένα μεγάλο ποσοστό.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός, ότι κάθε χρόνο, οι καταναλωτές βρίσκουν μεγάλη υποστήριξη, σε αυτό το θέμα, από τον μη κερδοσκοπικό φορέα και με τη βοήθειά του δικαιώνονται, λαμβάνοντας επιστροφή χρημάτων που διεκδικούν από τις ανάλογες επιχειρήσεις.

Στον απολογισμό του 2018, το ΚΕ.Π.ΚΑ., καταγράφει ότι οι καταναλωτές – μέλη ωφελήθηκαν, με τη μεσολάβησή του, με το ποσό των 237.798,96 ευρώ.

Απ΄ αυτά τα 78.964,81 ευρώ αφορούν ακυρώσεις συμβολαίων ινστιτούτων αδυνατίσματος και γυμναστηρίων και ακολουθούν χρέη που διαγράφηκαν, σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με βάση αποφάσεις Ειρηνοδικείου: 64.143,69 ευρώ, επιστροφές χρεώσεων και ακυρώσεις συμβολαίων παρόχων τηλεπικοινωνιών: 26.254,13 ευρώ, κ.ά.

Μάλλον, κάτι πάει στραβά με τα ψιλά γράμματα των συμβολαίων των κέντρων αισθητικής και των γυμναστηρίων, τα οποία ή δεν τα διαβάζουν οι καταναλωτές ή δεν τα εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις.

Λ.Κ.

 

Νεύρα βατράχου

*ΗΤΑΝ ένα παλικάρι απ΄ τη Λάρισα πολύ προικισμένο από τη φύση, τόσο που του δημιουργούσε πρόβλημα στην καθημερινότητά του. Πάει λοιπόν σε ένα γιατρό, το και το, του εξηγεί το πρόβλημά του.

- Κοίτα νεαρέ μου, η επιστήμη δεν μπορεί να κάνει τίποτα σε 50 πόντους μέγεθος. Σε αυτή την περίπτωση, θα πας στη μάγισσα του βουνού που σίγουρα κάτι θα ξέρει.

Τι να κάνει το παλικάρι, μες στην απελπισία του πάει στη μάγισσα, της εξηγεί κι εκείνη τον συμβουλεύει.

- Θα πας στο δάσος και θα βρεις τη μεγάλη λίμνη όπου ζει ένας βάτραχος. Στην πραγματικότητα είναι μαγεμένη πριγκίπισσα. Θα της ζητήσεις να σε παντρευτεί και ο βάτραχος θα σου πει όχι. Με κάθε όχι που θα σου λέει θα σου μικραίνει δέκα πόντους. Κανόνισε και προσεκτικά, εντάξει;

***

*ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ το παλικάρι από τη χαρά του. Πάει λοιπόν στη λίμνη, βρίσκει τον βάτραχο.

- Βατραχάκι θα με παντρευτείς;

- Όχι, λέει το βατραχάκι. Τσεκάρει εκείνος και πράγματι είχε μικρύνει δέκα πόντους. Ρωτάει ξανά.

- Βατραχάκι θα με παντρευτείς;

- Όχι, λέει το βατραχάκι. Κοιτάει και πράγματι είχε μικρύνει άλλους δέκα πόντους.

Ωραία, σκέφτεται, αν την κάνω είκοσι θα είναι πολύ καλά, θα είμαι περιζήτητος στις γυναίκες. Ξαναδοκιμάζει τελευταία φορά.

- Βάτραχε θα με παντρευτείς;

- Μα τι βλάκας είσαι εσύ, πόσες φορές θα στο πω; Όχι, όχι, όχι.

Ζ.

 

----------------------------------------

PANOS SAPKAS OI MAIKHNAS TVN TEXNON KATA KAPION TROPO*ΠΑΝΟΣ Σάπκας, ο μαικήνας των τεχνών κατά κάποιον τρόπο στη Λάρισα, καθώς ως αντιδήμαρχος ευνοεί την ανάπτυξή τους. Με την Κυριακή Σπανού του Θεσσαλικού, τον μουσουργό Νίκο Κυπουργό και τον μαέστρο Δημ. Καρβούνη. Πρόσω ολοταχώς.

Ζ.

 

 ----------------------------------------

STA GRAFEIA THS EFHMERIDAS*ΣΤΑ γραφεία της εφημερίδας χθες ο νέος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς συζήτησε με τον Γ. Μιχαλόπουλο.

 

 ---------------------------------------- 

 DEN BGAZEI LOGO DEN LEEI TO PIOHMA MILAME O LADOPOYLOS*ΔΕΝ βγάζει λόγο, δεν λέει το ποίημα, μιλάμε ο Λαδόπουλος προεκλογικά τραγουδάει και άδει και το άσμα Αγοραστού παρουσιάζει.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass