Δεν έρχεται ο Ν. Παππάς;

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2019 19:07
• ΕΞΑΡΧΗΣ βρήκαν κώδικα επικοινωνίας, ανέπτυξαν αμέσως διαύλους συνεννόησης και άνοιξαν δρόμους συνεργασίας.  Ζ. • ΕΞΑΡΧΗΣ βρήκαν κώδικα επικοινωνίας, ανέπτυξαν αμέσως διαύλους συνεννόησης και άνοιξαν δρόμους συνεργασίας. Ζ.

* ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ με την παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στη Λάρισα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» ο κορυφαίος υπουργός δείχνει να το ξανασκέφτεται...

Άγνωστο παραμένει αν τελικά ο λόγος της μη επίσκεψής του τη Δευτέρα έχει να κάνει με τις ανακοινώσεις φορέων και συλλόγων που τον χαρακτηρίζουν «ανεπιθύμητο», λόγω των δηλώσεών του για τη Μακεδονία ή θα υπερισχύσει η επιθυμία της κόρης του να την χειροκροτήσει, ως παραστάτρια που είναι με το σχολείο της στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που δεν έλθει τελικά ο υπουργός κ. Παππάς, αυτός που θα εκπροσωπεί την κυβέρνηση, όπως ορίζει το πρωτόκολλο θα είναι ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός.

Γ.Ρ.

 

Οι πάντες έξω

* ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ κόσμος στο κέντρο της πόλης μα και στις συνοικιακές πλατείες. Κομβόι τα καροτσάκια με μωρά αλλά και με βρέφη, στο σεργιάνι η νέα φουρνιά των Λαρισαίων, εσοδείας 2018-2019. Σχεδόν ταυτόχρονα ξεμύτισαν στη λιακάδα κι οι υπερήλικες. Μωρά και παππούδες θέλουν ζέστη.

Ζ.

 

Τριτετραήμερο

* ΠΟΛΥ κοντά στην Αποκριά, το νέο τριήμερο της 25ης, οι Λαρισαίοι δεν πρόλαβαν να κουραστούν για να ξεδώσουν, ωστόσο θα τα καταφέρουν κι αυτή τη φορά, θα πράξουν τα δέοντα, εξορμήσεις και ξενύχτια.

Τριήμερο συν μία παραπάνω, όπως πάντα για τον κλάδο της Εκπαίδευσης, γιορτή χθες στα σχολεία κι από νωρίς μετά στη βόλτα, δασκαλοκαθηγητές και μαθητές.

Ζ.

 

13 μέρες πίσω

* ΣΤΗΝ Οκτωβριανή Επανάσταση αναφερόταν χθες στην παρέα ο Λαρισαίος. Τότε που με ένοπλη εξέγερση οι μπολσεβίκοι ανέτρεψαν τον Τσάρο στη Ρωσία. Έλεγε για την Οκτωβριανή Επανάσταση που όμως γιορτάζεται Νοέμβριο.

Στις 25 Οκτωβρίου 1917 η έφοδος στα Χειμερινά Ανάκτορα, στις 7 Νοεμβρίου όμως γιορτάζεται η επέτειος από τους ανά την υφήλιο κομμουνιστές αλλά και στη Μόσχα, όπου ο Πούτιν τιμά την εξέγερση κι ας έπεσε το καθεστώς στο οποίο αυτή είχε οδηγήσει. Η ημερολογιακή διαφορά οφείλεται στην αλλαγή του Ημερολογίου.

* * *

* ΑΥΤΗ ήταν η αιτία που είχε ανοίξει η συζήτηση στη συντροφιά των Λαρισαίων. Η εξέγερση είχε ξεκινήσει στις 25 Οκτωβρίου με το Παλιό Ημερολόγιο, το Ιουλιανό. Και γιορτάζεται με το Νέο, 13 μέρες αργότερα. Ποιο όμως ήταν το θέμα, Μάρτη μήνα;

- Μα και η Ελληνική Επανάσταση ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου στην Αγία Λαύρα, όμως τότε στα 1821 είχαν το Παλιό Ημερολόγιο. Τώρα που ισχύει το Νέο, το Γρηγοριανό που εφαρμόστηκε εν Ελλάδι στα 1923, μήπως θα έπρεπε να γιορτάζαμε την 25η Μαρτίου στις 7 Απριλίου;

- Μμμ... Θα βόλευε και για την παρέλαση, θα είχε σίγουρα πάντοτε καλοκαιρία...

Ζ.

 

Άλλος παπάς

* - ΜΑ εσύ τα πας καλά με τους παπάδες...

Ο Λαρισαίος πείραζε τον φίλο του, του χώρου των χριστιανοπολυτέκνων, ο οποίος ετοιμαζόταν να «παρελάσει» τη Δευτέρα κατά του υπουργού Νίκου Παππά.

- Ε, αυτός είναι αλλουνού παπά βαγγέλιο...

Ζ.

 

Εναλλαγή ρόλων

* ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ είχε ξεκινήσει το ΚΚΕ με «παρέλαση» μετά την παρέλαση, πορεία διαμαρτυρίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, οργανωμένα όπως πάντα, ελεγχόμενα, δίχως ντράβαλα αν και το καθεστώς έδινε απαγορευτικό κι έβαζε μπροστά την αστυνομία. Ύστερα ήρθαν οι «αγανακτισμένοι», που διαμαρτύρονταν στις παρελάσεις και γενικώς όπου μαζευόταν κόσμος και υπήρχαν κυβερνητικοί παράγοντες, ντράβαλα και αστυνομία μπροστά, εκεί ανάμεσα στους διαδηλωτές και συριζαίοι.

Οι οποίοι τώρα πέρασαν απέναντι, είναι εκείνοι οι κυβερνητικοί, να τρελαίνονται που αντιμετωπίζουν διαδηλώσεις και διαμαρτυρόμενοι, «όχλος» όπως τον έλεγαν παλιότερα, οι νοικοκυραίοι πλέον, οι «μακεδονομάχοι» θα διαμαρτύρονται στην παρέλαση. Εναλλαγή ρόλων. Ντόρος να γίνεται. Κι η αστυνομία, η μόνη σταθερή, πάντα εκεί...

Ζ.

 

Μπερδεμένοι

* ΑΠΟΡΙΕΣ στη νεανική λαρισαϊκή συντροφιά.

- Σήμερα έβαλα το ξυπνητήρι να χτυπήσει στις 6 παρά τέταρτο...

- Και χτύπησε;

- Δεν ξέρω.

* * *

* - ΑΠΟΡΩ που δεν βρίσκω φίλο. Αφού στους άντρες καλέ, αρέσουν τα πιασίματα. Κι εγώ από πιασίματα άλλο τίποτα... Μέση, πλάτη, αυχένα, γόνατο, παντού πιασμένη.

* * *

* - ΠΗΓΑ να βγάλω κάτι αντικλείδια και ο κλειδαράς χτύπησε το τηλέφωνό του πάνω στο κλειδί. Πάρα πολύ βολικό για όταν θα το έχεις χάσει το κλειδί.

Ζ.

 

Ιωνοδραγουμιστές

* ΜΕ έμπνευση από τις θεωρίες του Ίωνα Δραγούμη, η δημοτική παράταξη των «Κοινοτιστών» εφορμούν στην Ίωνος Δραγούμη, όπου και το Δημαρχείο της Λάρισας. Είναι από πίσω κι η οδός Παύλου Μελά, θα το περικυκλώσουν μια χαρά, ιδεολογικά. Βέβαια, μπροστά απ΄το Δημαρχείο βρίσκεται η οδός Αλέξανδρου Παπαναστασίου, του «πατέρα της Δημοκρατίας», οπότε χαλάει το σκηνικό.

* * *

* Η κίνηση πάντως είναι ευρύτερη. Με Δημ. Τσιάρα το πιθανότερο στη Λάρισα και κάμποσες δεκάδες υπογραφές να τον συνοδεύουν, ανθρώπων της δεξιάς που εκτείνεται πέραν της ΝΔ και, όπως υποστηρίζουν δώθε από το χρυσαυγίτικο σύνορο, εκεί ανάμεσα, στον ακάλυπτο της «πολυκατοικίας» ούτως ειπείν. Και με Θαν. Αγγελουσόπουλο υποψήφιο δήμαρχο Κιλελέρ, εκεί δεν υπήρξαν ακόμη συμπαραστάτες ώστε να φανεί η δυνατότητα δημιουργίας αξιόμαχου ψηφοδελτίου.

Και γενικός συντονιστής του εγχειρήματος, ιθύνων νους όπως όλα δείχνουν, ο ιωνοδραγουμιστής φροντιστής ξένων γλωσσών Κων. Βαϊούλης.

Ζ.

 

Δύσκολο

* ΕΙΧΕ δώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης το σύνθημα για την καλή οργάνωση του κόμματος μπροστά στις κάλπες των ευρωεκλογών, λογικά τρέχουν στις Νομαρχιακές να ετοιμαστούν. Πρόβλημα δεν θα έχει ο Χρ. Καπετάνος στη Λάρισα με τον ορισμό των εκλογικών αντιπροσώπων, που είναι και το πιο σοβαρό καθήκον, αμέτρητοι οι πρόθυμοι, ένας καλός συντονισμός χρειάζεται, εμπειρία υπάρχει.

Αυτά όμως λένε οι έξω απ΄ τον χορό, αυτοί που δεν γνωρίζουν. Κι οποίοι δεν συνυπολογίζουν ότι τα βασικά στελέχη, ο κορμός της οργάνωσης στην πόλη και τα χωριά θα είναι υποψήφιοι καθώς συμπίπτουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Επίσης οι γαλάζιοι δημοτικοί συνδυασμοί ψάχνουν για τους δικούς τους εκλογικούς αντιπροσώπους, καθώς τα εκλογικά τμήματα ευρωεκλογών-αυτοδιοικητικών θα είναι χωριστά. Τα πράγματα θα δυσκολέψουν, θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε κομματική εφεδρεία.

* * *

* ΑΝΑΛΟΓΟ πρόβλημα με τους εκλογικούς αντιπροσώπους, για τους ίδιους λόγους, θα έχουν και τα υπόλοιπα κόμματα, μέχρι και το ΚΚΕ του καλοκουρδισμένου μηχανισμού. Εκτός ίσως από τους ανέμελους του ΣΥΡΙΖΑ...

Ζ.

 

Δυνατοί

* ΕΚΕΙ, στη Νίκαια λοιπόν, θα παιχτεί και αυτή τη φορά το παιχνίδι των εκλογών για τον Δήμο Κιλελέρ. Μπορεί να είναι δυνατός ο δήμαρχος Θαν. Νασιακόπουλος, με την ισχυρή δεξιά πτέρυγα της κοινωνίας αλλά και τη διεύρυνση που έχει πετύχει με Αχ. Χατζούλη και Στ. Καραφέργια. Αλλά κι ο υποψήφιος δήμαρχος Θαν. Μούσιος δεν πάει καθόλου πίσω. Πάντα δυνατό το ΠΑΣΟΚ στο Νεμπεγλέρ΄ι κι ο Ρ. Κομήτσας θρύλος, επιπλέον είναι πολλοί κι οι συριζαίοι ιδίως στον νεότερο κόσμο. Και προστίθεται η ομάδα του αδερφέεε-Γ. Ακριβούλη, με την πρόεδρο Βασιλική Πιλάτου, που μόνο τας χείρας της δεν νίπτει μπαίνει στη μάχη στα γεμάτα, ο Δημ. Μάνταλος επίσης πρώην συνεργάτης Νασιακόπουλου αλλά και ο Σπύρος Ακριβούλης που αρχικά πήγαινε ο ίδιος για υποψήφιος δήμαρχος της συνεργασίας όλων των υπολοίπων. (Η αναμέτρηση θα είναι πολύ σκληρή και το αποτέλεσμα απροσδιόριστο.)

Ζ.

 

Ούτε Τηλέφωνο

 Έχουμε

* ΑΠΟ φωτιά λέει προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο του ΟΤΕ στους Νέους Πόρους, η οποία καθυστερεί να αποκατασταθεί το τελευταίο δεκαήμερο. Και το ζήτημα δεν είναι μονάχα το πρόβλημα επικοινωνίας, με τα κινητά αυτό αντιμετωπίζεται εύκολα.

Εκείνο που ανησυχεί τους συνδρομητές είναι που χωρίς τηλέφωνο στο εξοχικό δεν λειτουργούν τα συστήματα φύλαξης και οι συναγερμοί με τις εταιρείες σεκιούριτι με τις οποίες είναι συμβεβλημένοι. Επείγονται.

Ζ.

 

Ποια  Έφη...

* ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ Λαρισαίων μαθητών.

- Όταν λέμε βρε παιδιά «Τάδε έφη», αυτή η Έφη ποια είναι;

* * *

* - ΑΛΗΘΕΙΑ, τα σπασμένα πού πληρώνονται;

Ζ.

 

Αλλαντάλλων

* ΓΙΑ της Μυρσίνης την ποδιά, μια Παναγιά... Τραγουδούσε ο Μάνος, μεγάλωσε η Μυρσίνη, τάμπλεξε όπως τάκανε, έμπλεξαν όμως κι άλλοι εξαιτίας της. Παραιτήθηκε χθες από υποψήφια η Μυρσίνη Λοΐζου κι έγινε ξαφνικά Μυρσίνη Ζορμπά. Η πίεση της ταχύτητας στα μίντια ανακάτεψε το όνομα της υπουργού Πολιτισμού. Και καλά τα sites, όχι όμως και η ΕΡΤ. Η οποία στο μεσημεριανό δελτίο, έκανε τη Λοΐζου Ζορμπά. Και στο τέλος έκαναν και επανόρθωση. Με την παρουσιάστρια να λέει ότι το λάθος έγινε εκ περιδρομής. (Ένας περίδρομος λάθη...)

Ζ.

 

Είναι τρεις

* ΟΙ φιλόλογοι διδάσκουν δύο αλλά στη Λάρισα οι λιμοί είναι τρεις. Βέεεβαια...

Ο λιμός η πείνα, ο λοιμός η αρρώστια, η επιδημία και ου λιμός ο λαιμός του ανθρώπου.

Ζ.

 

Αλλοιώσεις

* ΑΝΗΣΥΧΙΑ και διαμαρτυρίες εκ δεξιών για κυβερνητικές μεθοδεύσεις για ιθαγένειες σε αλλοδαπούς ενόψει εκλογών, προέκυψαν και τα σχετικά δημοσιεύματα στα φιλικά ΜΜΕ.

- Ξαναζεσταμένο φαγητό βρε σεις, σχολίαζε ο Λαρισαίος χθες. Θυμόσαστε; Τα ίδια έλεγε η ΝΔ ως δικαιολογίες και τότε, όταν έχανε απ΄ το ΠΑΣΟΚ.

* * *

* - ΤΩΡΑ όμως, προστίθεται βλέπω και νέο επιχείρημα για πιθανή αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος...

- Τι, πάλι...

- Να λένε για εφεδρεία Τσίπρα με 100 χιλιάδες 17άρηδες...

- Αυτό μάλιστα. Οι πιτσιρικάδες που ψηφίζουν πρώτη φορά, αυτοί σίγουρα αλλοιώνουν το αποτέλεσμα. Των δημοσκοπήσεων, πού να τους βρουν να τους ρωτήσουν οι γκαλοπατζήδες.

- Και δεν είναι 100, οι νέοι που ψηφίζουν για πρώτη φορά είναι κοντά 500 χιλιάδες. Τέσσερις φουρνιές ενηλικιώθηκαν από τις περασμένες εκλογές του 2015, συν οι 17άρηδες που τους δόθηκε δικαίωμα ψήφου...

Ζ.

 

Άγνωστοι

* ΚΑΠΟΙΑ στιγμή πέθανε και το ευρώ, πηγαίνει στις Πύλες του Παραδείσου για να κριθεί. Το διηγούνταν ο Λαρισαίος Β. Α. μετά και τον πρόσφατο έρανο της Μητρόπολης. Πέρασαν λοιπόν πρώτα τα κέρματα εμφανίστηκε και το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ μαζί τους, τα βλέπει ο Θεός και τα στέλνει αμέσως στον Παράδεισο. Έρχεται κατόπιν το δεκάρικο μαζί με το εικοσάρικο και το πενηντάρικο. Τα κοίταξε λίγο πιο προσεκτικά, άντε περάστε κι εσείς, τα έβαλε στον Παράδεισο.

Φτάνουν μετά τα χαρτονομίσματα των 100, των 200 και των 500 ευρώ. Τα κοιτάζει καλά-καλά ο Θεός, τρίβει το σαγόνι του, τα ξανακοιτάζει, το σκέφτεται, «στην Κόλαση» αποφαίνεται. Μα, πήγαν να φέρουν αντιρρήσεις, γιατί, τι κακό κάναμε;

- Μα εσάς δεν σας έχω δει ποτέ στην εκκλησία, τους απάντησε.

Ζ.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 STO PROGRAMMA KAI TIS PROTASEIS THS ND

• ΣΤΟ πρόγραμμα και τις προτάσεις της ΝΔ στον τομέα της Παιδείας αναφέρθηκε η αρμόδια τομεάρχης και βουλευτής του κόμματος, Νίκη Κεραμέως στη συνάντηση που είχε στο ξενοδοχείο «Imperial» με τον πρόεδρο του Γενικού Τμήματος του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Ευθ. Προβίδα, τον πρύτανη του πρώην ΤΕΙ κ. Ξ. Σπηλιώτη, καθηγητές της Ιατρικής Σχολής, της Κτηνιατρικής και του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας. Στη συνάντηση έγινε αναφορά και στην πορεία της συγχώνευσης και στα προβλήματα που εντοπίζονται. Για όσους βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα, στη συνάντηση είχε κληθεί και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζ. Μαμούρης αλλά απουσίαζε στο εξωτερικό.                                  Ν.Π.

 

 

 

TO GNVSTO SYNERGEIO ERGVN DHMOSIOY2

 TO GNVSTO SYNERGEIO ERGVN DHMOSIOY1

• ΤΟ γνωστό συνεργείο έργων δημοσίου. Σύνθεση πριν την κρίση μα και μετά, όταν ο βλάκας εν τω μεταξύ απολύθηκε.

Ζ.

 

 

 TA ERGA KAUARISMOY TVN REMATVN STOYS GONNOYS

• ΤΑ έργα καθαρισμού των ρεμάτων στους Γόννους επισκέφθηκαν ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Μπανιώρας και ο δημοτικός σύμβουλος Αθ. Καραναστάσης, οι οποίοι ευχαριστούν τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό για «τον καθαρισμό των ρεμάτων, κάτι που είχε να γίνει τριάντα και πλέον χρόνια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass