«Γδάρτης»

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2019 19:06
* ΣΤΗ Νίκαια χθες, με τους Νεμπεγλεριώτες δημοτικούς συμβούλους και εκ νέου υποψηφίους του συνδυασμού του, ο Θανάσης Νασιακόπουλος. Γνωστά πρόσωπα, με αποδοχή στην τοπική κοινωνία. Το στιγμιότυπο στο εκλογικό κέντρο της δημοτικής παράταξης, το οποίο θα εγκαινιαστεί επισήμως στις αρχές Απριλίου, σε εκδήλωση όπου θα δημοσιοποιηθεί και το σύνολο του συνδυασμού του δημάρχου Κιλελέρ. Ζ.   * ΣΤΗ Νίκαια χθες, με τους Νεμπεγλεριώτες δημοτικούς συμβούλους και εκ νέου υποψηφίους του συνδυασμού του, ο Θανάσης Νασιακόπουλος. Γνωστά πρόσωπα, με αποδοχή στην τοπική κοινωνία. Το στιγμιότυπο στο εκλογικό κέντρο της δημοτικής παράταξης, το οποίο θα εγκαινιαστεί επισήμως στις αρχές Απριλίου, σε εκδήλωση όπου θα δημοσιοποιηθεί και το σύνολο του συνδυασμού του δημάρχου Κιλελέρ. Ζ.

* ΥΠΟ μία έννοια εξελίχθηκε σε γδάρτη ο φετινός Μάρτης. Αφού ξεφλούδισε τα σώματα των Λαρισαίων, έβγαλε σχετικά νωρίς από πάνω τους παλτό, μπουφάν και ό,τι άλλο προστατεύει απ’ το κρύο. Πρώιμες ζεστούλες, ευχάριστος καιρός.

Ζ.

Φιγουράρουν

* - ΣΕ ποια περιφέρεια εκλέγεται ο Γαβρόγλου, να μεταδημοτεύσουν να πάνε να τον ψηφίσουν με τα δυό τα χέρια;

- Άστο, Κωνσταντινοπουλίτης είναι ο υπουργός Παιδείας, με το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε βουλευτής…

Τα πειράγματα στη Λάρισα για τους πρώην καθηγητές του ΤΕΙ, που μετά την επιτευχθείσα αναιμάκτως συνένωση καμαρώνουν πια με τον νέο φανταιζί τίτλο τους: Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

-Το κοιτούν μερικοί και δεν το πιστεύουν, σου λέω… Εγώ είμαι αυτός; Απ’ το ταπεινό ΤΕΙ τώρα πανεπιστημιακός; Κάποιος λέει σκέφτεται να το βάλει και στη μαρκίζα του σπιτιού του με φωτιζόμενη μεγάλη πινακίδα.

Ζ.

Ανέκρουσε πρύμναν;

* ΕΔΩ ο παπάς, εκεί ο παπάς, στη Λάρισα πάντως δεν είναι ο Παπάς… Ανέκρουσε πρύμναν κατά τα φαινόμενα ο υπουργός, μετά την υποδοχή που του είχαν ετοιμάσει οι μακεδονομάχοι σε Κιλκίς και Βέροια, μάλλον φοβήθηκε τα ίδια στη Λάρισα μετά τις ανακοινώσεις των αντίστοιχων οργανώσεων. Τα ίδια και χειρότερα, καθώς η όποια διαμαρτυρία σε συνδυασμό με την παρέλαση και την πολυκοσμία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτη φάση. Τελικά Παν. Γκουντελάκης και Σωτ. Μουντζούρης επικράτησαν του Νίκου Παπά. Αν και ήρεμοι άνθρωποι σαν αυτούς δεν θα ήταν ποτέ πρόβλημα, οι άλλοι που θα έβρισκαν αντάρα να χαρούν μέσα της, εκείνοι είναι που απασχολούν.

***

* ΚΑΙ δηλαδή πώς θα γίνει… Δεν θα εκπροσωπηθεί η κυβέρνηση πουθενά στην παρέλαση, σε καμία πόλη; Τουλάχιστον πάνω από τα Τέμπη; Ίσως βέβαια να επιλεγούν για τις δύσκολες περιοχές άλλα ονόματα, που δεν θεωρούνται αιχμή του δόρατος, δεν τους κυνηγούν «θεοί και δαίμονες» αναζητώντας ευκαιρία να τους εκθέσουν, να τους περιλάβουν μετά με τα ρεπορτάζ και τις κοπτοραπτικές τους.

***

* ΟΠΩΣ και αν έχει πάντως, θα θεωρηθεί ήττα της κυβέρνησης αν δεν παραστεί στην παρέλαση της Λάρισας ο Ν. Παππάς, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Ήττα της Πολιτείας επίσης, καθώς δεν μπορεί να βρεθεί σε εκδήλωση για την εθνική επέτειο ο εκπρόσωπος της νόμιμης κυβέρνησης.

Ζ.

Διά πέντε

* ΕΙΝΑΙ πιθανό να κριθεί στο «φώτο φίνις» η δημαρχία στον Τύρναβο. Πέντε υποψήφιοι και για κανέναν δεν μπορεί να ειπωθεί μετά βεβαιότητας ότι θα περάσει στον β’ γύρο ή αντιστοίχως ότι θεωρείται εκ προοιμίου αποκλεισμένος. Από το ποιοι 2 θα προκριθούν θα φανεί και ποιος θα εκλεγεί. Υπάρχουν υποψηφιότητες που κερδίζουν αβλεπί τη δεύτερη Κυριακή κι άλλες που χάνουν από χέρι.

***

* - ΠΕΝΤΕ οι υποψήφιοι δήμαρχοι στον Τύρναβο, δύο είναι τα θέματα που κανένας τους δεν πρόκειται ν’ αγγίξει, προέβλεπε με σιγουριά ο παλιός αυτοδιοικητικός. Κι αναφερόταν στο πρόβλημα των τσιγγάνων και στην απαγόρευση του καπνίσματος. «Πού να μπλέξουν… Προεκλογικά κιόλας;».

Ζ.

Τον ξέρουν όλοι

* ΕΝΤΑΞΕΙ στα χωριά του Δήμου Τεμπών. Τα έχει οργώσει όλη αυτή την πενταετία, τα διπλοδισκοσβάρνισε, έσπειρε και τώρα περιμένει το φύτρωμα στις 26 Μαΐου. Υψηλής αναγνωρισιμότητας όμως τυγχάνει και στην πόλη ο Γιώργος Μανώλης. Περνάει και δεν σώνει να χαιρετάει στους δρόμους και τις πλατείες. Η δημοσιότητα της οποίας έτυχε μέσω της εφημερίδας τον τελευταίο ιδίως καιρό, με τη δραστηριότητά του, έχει φέρει αποτέλεσμα. Και ως γνωστόν στη Λάρισα ζουν ή κινούνται οι περισσότεροι δημότες Τεμπών.

Ζ.

Υπό έλεγχο

* ΨΑΧΝΟΥΝ και βρίσκουν λύσεις τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.

-Επιτέλους, βρήκα τρόπο να ελέγχω τα κιλά μου.

-Πώς βρε φιλαράκι;

-Τρώω καθισμένος στη ζυγαριά.

***

* - Ό,ΤΙ τρώω, το καίω αμέσως. Τώρα μόλις πέταξα στο τζάκι το κουτί από την πίτσα...

***

* - Την κόκα-κόλα ρε σεις, πώς διάολο την ανακάλυψαν σε χώρα που δεν έχει σουβλάκια;

Ζ.

Εξοικονόμηση

* ΟΥΤΕ να κουράσουν τον κόσμο είναι μήτε οι ίδιοι να εξαντληθούν θέλουν. Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν οι βουλευτικές μαζί με τις άλλες εκλογές τον Μάιο, όμως ο Τσίπρας εξακολουθεί να παραπέμπει στον Οκτώβριο. Οπότε εξακολουθούν να επιφυλάσσονται κι οι Λαρισαίοι νεοδημοκράτες βουλευτές. Εξοικονομούν δυνάμεις, οι δύο του κόμματος δηλαδή, καθώς ο εκ μεταγραφής είναι εκτός συναγωνισμού, υπό την έννοια πως έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να τους απειλήσει.

***

* ΟΠΟΤΕ Μ. Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας συνεχίζουν με χαλαρούς ρυθμούς, συμπιέζουν το δυναμικό τους ώστε να εκτιναχθούν ως ελατήριο την κατάλληλη στιγμή. Εν τω μεταξύ οι μηχανισμοί αντικατασκοπείας των βουλευτικών γραφείων δουλεύουν στο φουλ. Κι έτσι, όταν ο ένας θα ξεκινήσει ο άλλος ήδη θα προηγείται.

Ζ.

Σαν το οινόπνευμα

* ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ με τη γλώσσα στη συντροφιά των μεσηλίκων Λαρισαίων.

- Η αλήθεια είναι σαν το οινόπνευμα. Τσούζει αλλά κάνει καλό.

***

* - ΟΤΑΝ είσαι νέος θέλεις να είσαι καλός στις εξετάσεις. Όταν μεγαλώσεις θέλεις να είναι καλές οι εξετάσεις σου.

***

* - ΚΙ από πού η καταγωγή σας, κυρία μου;

- Ο πατέρας μου από Μελίσσια κι η μάνα μου από Κυψέλη.

- Εργάτρια είσαι ή βασίλισσα;

Ζ.

Ιλάτι, πάλι…

* «ΣΗΜΙΡΑ λάτι να σας δείξουμι τ’ ς αγ’ ναίκις, απού κουπανάν τα σέα τ’ ς στου νιρό του Νερέ. Άπου σια πάν του Αρτάσαβου, κατιβαίν’», συνεχάει κι απουτιλιών’ ι του «Ιλάτι να θυμ’ θούμε», ου Κ. Ι. Π. ου Νιμπιγλιριώτς, αρέ η δάσκαλους… Σ’ν άκρ’ έβαζαν τα γκατζιόρια, μέσα σ’τσι σαρμανίτσις μι του ραγουβίζ’ στου στόμα τ’ς. Τα τρανίτιρα πιδιά να π’λαλάν κι να πλιατσανάν στα νιρά. Άρα ικείνις ήταν αγ’ ναίκις. Μι τουν κόπανου γκάπα-γκούπα να βαρούν τα σέα και να είνι πιστίλ’ στα νιρά κι τουν ιδρώτα. Οχ, ιτούτις ιδώ. Του κουμπί μουνάχα πατάν κι τα ρούχα τ’ς έτοιμα. Αλλά κι αυτό του θιουρούν τρανό. Ουκνίζουν να του πατίσουν. Μη κι κουν’ θούν λίγο. Σια ύστερα του πατάει ου άντραας. Τι να καν’ ου δόλιους; Ντίπ αχμάκ’ς, μωρέ κατάντ’ σι.

Άντι μισμέριασι. Τότι, ζαλ’κώνουνταν τα γκατζιόρια κι τα σέα τ’ς. Σι λίγου θε να’ ρθ ου άντρας τ’ς απ του χουράφ’. Να σμ’ασ’ τα ζά, να τουν αγαντάρ’ να φκιάσ’ φαί να φάει, κι να πααίν κι αυτός ο δόλιος στουν καφινέ για κάνα τσίπρου.

***

* ΩΧ, δόλιου Νιμπιγλέρ. Πώς χάθ’κις κι σ’ αναπουλάμι μι πόνο καρδιάς. Κανά γκιρό, ιδώια στ’ Αμιλικό, γίνουνταν του παν’ γκίρ του χουριού. Ωχ, ψυχούλα μ’. Χουροί, αθλήματα κι νυφουδιαλέματα. Απού δώ οι τσούπρις, μι το ‘να μάτ’ σια κατ’ κι τ’ άλλου καρφουμένου στα παληκάρια να πουδουπατάν’ σαν τα βαρβάτα. Κι φάιρ-όπ οι γκράδις. Λαλούμινα μι του Τρίο φάλτσο, να σ’κώνιτι ούλου του χουριό στου πουδάρ’. Σα μούργουνι η μέρα άρχιζαν οι επισκέψεις. Μι στραγάλια κι σταφίδις. Τώρα απ’ θέλουν βότκις κι ουίσκια. Κι του βράδ’ τα παληκάρια, σαν τσι γάτ’ μι καντάδις κατ’ απ’ τα παράθυρα, τσι καλής. Και να οι νταλκάδις. Ωχ, μάνα μ’. Όι που ‘νι τούτοι οι κιροί…

Ζ.

 

Στύλος εκκρεμούς

* ΣΑΝ την κολόνα του εκκρεμούς, είναι και ψηλός ο Ρίζος Κομήτσας, του ταιριάζει ο ρόλος του στύλου στο μέσον, περί τον οποίο πηγαινοέρχονται οι αιωρούμενες σφαίρες. Είκοσι χρόνια δήμαρχος έχει συνεργαστεί σε εκλογές με ανθρώπους κάθε πολιτικής απόχρωσης. Από τη μια άκρη του φάσματος μέχρι την άλλη. Πήγαν κι ήρθαν αμέτρητοι υποστηρίζοντάς τον. Κι εκείνος εκεί να ισορροπεί και να τους εξισορροπεί. Φαινόμενο…

Ζ.

Αργά-αργά

* ΚΑΙ στη Λάρισα γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί Πρωτοβουλία Πολιτών για τη συγκρότηση Προοδευτικού Μετώπου ενόψει ευρωεκλογών. Πρακτικά πάντως, πέραν των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο η Ζωή Ακριβούλη φαίνεται να εκπροσωπεί τους πρώην πασόκους. Άλλος δεν ακούγεται. Ούτε καν από τους συνεργαζόμενους στον Δήμο.

***

* ΠΡΙΝ το Πάσχα πάντως φιλοδοξούν αν οργανώσουν εκδήλωση και στη Λάρισα, με ομιλητές τον Γιάννη Ραγκούση, πιθανότατα και τη Λούκα Κατσέλη. Με αργό βηματισμό ακολουθούν, μετά την Αθήνα, τις οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα και το Ηράκλειο που προηγήθηκαν αλλά και εκείνη της Λαμίας που επίσης έπραξε το πολιτικό της καθήκον.

Ζ.

Ταμπού

* Η σεξουαλική αγωγή στους εφήβους έχει πάρει σήμερα τη θέση που αξίζει σε μια σύγχρονη κοινωνία, η οποία αν και προσπαθεί ακόμη να καταρρίψει ταμπού, πορεύεται στην εξέλιξη, ενάντια στις προκαταλήψεις. Περίτρανο παράδειγμα είναι ότι όλο και περισσότεροι φορείς δίνουν πλέον βαρύτητα σε αυτό το θέμα και στη σωστή ενημέρωση των εφήβων, ενισχύοντας τον ρόλο του σχολείου. Ενας από αυτούς είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου το τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων αγωγής υγείας και έχοντας ως στόχο την πρόληψη ανεπιθύμητων στάσεων και συμπεριφορών των εφήβων, καθώς και την ευαισθητοποίησή τους σε υγιεινές συνήθειες, συνεχίζει με επιτυχία για έκτη συνεχόμενη χρονιά με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Υγείας, ενημερώσεις σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας, σταθερά…

Λ.Κ.

Γιατρός

* ΠΟΙΟΣ πολύ γνωστός γιατρός της Λάρισας, με αξιόλογη κοινωνική προσφορά και ιδιαίτερα αγαπητός, «πολιορκείται» από τον περιφερειάρχη Κων. Αγοραστό για να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του; Η «πολιορκία» είναι έντονη και όπως δείχνουν τα πράγματα, ο γιατρός είναι έτοιμος να ενδώσει...

 

---------------------------------------------------------------------

 

2.ME KOINO ORAMA THN ANAPTYJH AGORASTOS NTABELHS

* ΜΕ κοινό όραμα την ανάπτυξη, με στόχο το καλό του λαού και του τόπου γενικότερα…

Ζ.

 

3.TO PALEYEI OSO MPOREI O DHMARXOS

* ΤΟ παλεύει όσο μπορεί ο δήμαρχος, αλλά κι οι Λαρισαίοι ζόρικα φουγάρα.

Ζ.

 

 

4.POLLES DEKAETIES FILOI SAPKAS

* ΠΟΛΛΕΣ δεκαετίες φίλοι, συντονισμένοι στο ίδιο μήκος κύματος Λαρισαίοι.

Ζ.

 

 

5.ME GRABATA EPISHMVS O P KRIKHS

* ΜΕ γραβάτα, επισήμως ο Π. Κρίκης, να υποδεχτεί τον γενικό του γραμματέα στην πόλη του. Αλλωστε είναι ο δήμαρχος του ΚΚΕ.

Ζ.

 

6.SYNELHFUH O PARAXARAKTHS

* ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ο παραχαράκτης, κατασχέθηκαν τα πλαστά. Πόντιος ήταν...

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass