Μούσκεμα

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2019 19:04
*Η κυβέρνηση μπορεί να μην εκπροσωπήθηκε, η πρώτη τη τάξει βουλευτής όμως Α. Βαγενά κατέθεσε κανονικά στεφάνι στη Λάρισα.  Ζ. *Η κυβέρνηση μπορεί να μην εκπροσωπήθηκε, η πρώτη τη τάξει βουλευτής όμως Α. Βαγενά κατέθεσε κανονικά στεφάνι στη Λάρισα. Ζ.

*ΣΑΝ ρίξει ο Μάρτης δυό νερά…

Η Λαρισαία είχε αρχίσει να μετράει από χθες, περίμενε και σήμερα, ποντάριζε και για αύριο, με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις. Μήπως δεν είναι όπως τις άλλες φορές που ο φετινός Μάρτιος κόντεψε να βάλει τα κλάματα συγκρατήθηκε όμως τελικά μονάχα είχε δακρύσει λιγάκι…

Ζ.

 

Για απολογισμό

*ΠΑΕΙ κι αυτή η 25η Μαρτίου. Η επόμενη, του χρόνου, θα είναι η 199η επέτειος. Οπότε και θ’ αρχίσει να προετοιμάζεται ο μεγάλος γιορτασμός για το 2021, για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του ‘21. Θα είναι σίγουρα διαφορετικά, όποιος κι αν είναι πρωθυπουργός και κυβέρνηση. Και σίγουρα θα είναι ευκαιρία για το Έθνος να κάνει ταμείο. (Όχι, όχι να πάει πάλι στο ταμείο…)

Ζ.

 

Συμπέρασμα...

*ΚΙ ο Λαρισαίος Θ. Ρ. σατίρισε τη φάση με τη Διαλεκτική, να πονάει και περισσότερο: Κάποιοι λένε πως τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμούν να εμφανίζονται σε πόλεις πάνω από τη Λάρισα. Ο υπουργός Νίκος Παππάς ακύρωσε την παρουσία του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Λάρισα. Ο υπουργός νομίζει πως η Λάρισα είναι πάνω από τη Λάρισα.

Ζ.

 

Βακαλάος

*Η ιστορία του μπακαλιάρου ξεκινά λέει την εποχή των Βίκινγκς, όπου πρωτοεμφανίστηκε σαν εμπορικό προϊόν περί το 800 μ.Χ. Τη σκυτάλη από αυτούς πήραν οι Βάσκοι ψαράδες, οι οποίοι ξεκίνησαν το εμπόριο του μπακαλιάρου από τον Μεσαίωνα και οδηγήθηκαν στο πάστωμά του, πετυχαίνοντας να έχουν φαγητό που διατηρείται στα μακρινά τους ταξίδια και βρίσκοντας τροφή φθηνή για τους κατοίκους της ενδοχώρας που δεν είχαν πρόσβαση στα παράλια για να προμηθεύονται φρέσκα ψάρια.

***

*ΠΩΣ, όμως, σχετίζεται με την 25η Μαρτίου και γιατί είναι το πιάτο της ημέρας; Απλούστατα διότι κατά τη διάρκεια της σαρακοστιανής νηστείας η Εκκλησία επιτρέπει μόνο δύο φορές την κατανάλωση ψαριού, του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων. Στην ηπειρωτική Ελλάδα ο παστός μπακαλιάρος τις παλιές εποχές αποτέλεσε την εύκολη λύση, καθώς ήταν πιο εύκολο να τον προμηθευτεί κανείς και επιπλέον, μπορούσε να διατηρηθεί εκτός ψυγείου, οπότε πέρασε στην παράδοση και κατά συνέπεια έγινε το εθνικό φαγητό τη συγκεκριμένη μέρα.

***

*- ΔΥΣΚΟΛΗ μέρα στο γραφείο χθες…

-Πολλή δουλειά;

-Πολλή σκορδαλιά.

Ζ.

 

Υπεκφεύγοντας

*ΜΕΣΑ στην υπεκφυγή οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Σ' αγαπάω.

- Όλο λόγια είσαι… Κι από πράξεις τίποτα.

- Σ 'αγαπάω, έξι οι έξι τριάντα έξι.

***

*- ΑΝ ήταν να διαλέξεις ανάμεσα σε μια βόλτα με τη γυναίκα σου και σε μια πίτσα με μπύρες με τα φιλαράκια, την πίτσα θα την ήθελες με μανιτάρι ή χωρίς;

Ζ.

 

Άναψαν...

*ΚΡΙΤΙΚΗ για τη Μακεδονία δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος από μια μικρή ομάδα πολιτών, μετά το τέλος της παρέλασης, σε κατάστημα στην πλατεία Λαού στα Φάρσαλα. Η λεκτική ένταση άναψε γρήγορα, με την παρέμβαση όμως των ψυχραιμότερων αποσοβήθηκε κάποιο σοβαρό επεισόδιο.

Γ.Γ.

 

Υπομονή

*ΜΕ αφορμή τη μη παρουσία του υπουργού Ν. Παππά στην παρέλαση της Λάρισας αλλά και την παρουσία του υποψήφιου ευρωβουλευτή Κ. Αρβανίτη στο Δημαρχείο της πόλης, το μέλος του Τομέα Εξωτερικών και Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ηρακλής Γερογιώκας ξιφουλκεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και της δημοτικής αρχής. Μέμφεται την κομματική οργάνωση «για τον πανηγυρικό τόνο που δίνει στη Συνθήκη των Πρεσπών, όταν οι παρενέργειές της ταλανίζουν ήδη την ελληνική εθνική υπόσταση», ενώ κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι «έχει μετατρέψει το Δημαρχείο σε εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ».

 Γ.Ρ.

 

Σημαίες και λαμπάδες

*ΜΑΖΙ με τα σημαιάκια για την επέτειο της 25ης Μαρτίου είχαν βγει και τα πασχαλινά. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, αρκετά καταστήματα της πόλης άρχισαν να στολίζουν τις βιτρίνες τους με αυγά, λαγούς και λαμπάδες. Κάποιοι μπορεί να σκέφτονται ότι είναι νωρίς αλλά όπως έλεγε έμπορος του κέντρου χθες, τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν τις αγορές για τα βαφτιστήρια και τους κουμπάρους νωρίς με την ησυχία τους, για να μην τρέχουν τις τελευταίες μέρες μέσα στην πολυκοσμία. Όπως και να έχει, είναι σύνηθες πια οι εορταστικές περίοδοι της αγοράς να ξεκινούν νωρίς.

Ν.Π.

 

Αναζητούν

*Ο άλλος Θανάσης στον Δήμο Κιλελέρ, ο παλιός που κάθεται κι εξετάζει πλέον την κατάσταση εξ αποστάσεως, είναι μεν ταγμένος με Νασιακόπουλο αναφανδόν ο Θαν. Κοκκινούλης, ωστόσο κρίνει γενικότερα διάφορες υποψηφιότητες συμβούλων.

- Γράψε τίποτε και για τους ‘’Ψάχνω-να –βρω-μεροκάματο’’…

Ζ.

 

Το τακτοποίησε

*ΚΑΜΙΑ ανησυχία λέει για τον ορισμό εκλογικών αντιπροσώπων της ΝΔ. Έχει ρυθμιστεί το θέμα για την ευρύτερη περιοχή, από τον Γρ. Δασταυρίδη. Στα γρήγορα κι αθόρυβα.

Ζ.

 

Στοιχηματίζει

*ΥΠΕΡΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ για την επικράτηση και μέσα στη Νίκαια ο Αχ. Χατζούλης.

- Αν πάρουμε κάτω από 60% χάνω πέντε πενηντάρια, στοιχημάτιζε ο αντιδήμαρχος Νασιακόπουλου. (Τα πονταρίσματά σας, κύριοι…)

Ζ.

 

Χιουμορίστες

*ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ χιούμορ στην παρέα των μεσήλικων Λαρισαίων χθες.

- Όταν λήξει κάτι, καλά είναι να το πετάμε. Πέταξα τον λογαριασμό της ΔΕΗ σήμερα. Είχε λήξει την περασμένη εβδομάδα.

***

*- ΣΕ όλες τις φωτογραφίες βγαίνω χάλια, μου λέει. Μη δίνεις σημασία, της λέω, στην πραγματικότητα είσαι χειρότερη.

Ζ.

 

Ηρεμία

*ΕΘΝΙΚΗ επέτειος τριήμερο, χαλαρός στη Λάρισα ο Κ. Μπαργιώτας. Με το ήρεμο ΠΑΣΟΚ παρέα, αποθεραπεία απ’ την ένταση. Ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ με τον συνάδελφό του και διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας Βασ. Έξαρχο, επίσης στην πατρώα γη, τον γραμματέα της Νομαρχιακής Στ. Τσιάκαλο και τον Κ. Καραμπάτσα τον μεγάλο που επιβεβαίωνε μαθηματικά τις ήσυχες στιγμές.

Ζ.

 

Παράλια

*ΤΙ σχέση έχει το Πάσχα με την καθαριότητα των παραλίων; Μεγάλη.

Ενόψει των ετοιμασιών για τη μεγάλη γιορτή, οι ιδιοκτήτες εξοχικών σπιτιών, που θα γιορτάσουν το Πάσχα στα παράλια, ξεκίνησαν τον καθαρισμό της βλάστησης στα οικόπεδά τους, με αποτέλεσμα να γεμίσει η παραλιακή ζώνη και τα ρέματα κλαδιά και χόρτα.

Τι κι αν υπάρχει «πράσινο σημείο» για τη ρίψη αυτού του είδους των σκουπιδιών στην περιοχή της Σωτηρίτσας, τι κι αν ο Δήμος κάθε χρόνο συστήνει στους κατοίκους και παραθεριστές να διατηρούν καθαρό το περιβάλλον. Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται και σταματημό δεν έχει.

Σίγουρα υπάρχουν και οι ευσυνείδητοι, αλλά είναι λίγοι.

Λ.Κ.

 

Δεύτερη

*ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ για την οικογένεια της «Ε», με τη Μαριάννα Ευαγγέλου του τεχνικού τμήματος της εφημερίδας, να αποκτά και δεύτερη εγγονή. Νέα γιαγιά, ό,τι καλύτερο για τα παιδιά.

Ζ.

 

Από παντού

*ΔΕΝ ήταν τελικά μόνο Νικιώτες, οι 14 δημοτικοί σύμβουλοι που περιέβαλλαν στο προχθεσινό στιγμιότυπο τον δήμαρχό τους Θαν. Νασιακόπουλο, αλλά προερχόμενοι από 11 χωριά του Δήμου. Βρέθηκαν μαζί του στο υπό διαμόρφωση εκλογικό κέντρο του συνδυασμού στη Νίκαια προκειμένου να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες για τα εγκαίνιά του στις αρχές Απριλίου. Όλοι τους θα είναι ξανά υποψήφιοι.

Ζ.

 

Στην Τουρκία

*ΤΟ επισήμανε η Μ. Α. πως Λαρισαίοι απόστρατοι αξιωματικοί βρέθηκαν την 25η Μαρτίου στην Τουρκία. Όχι για να πάρουν την Αγιά Σοφιά, δεν έφτασαν ακόμη ‘’οι χρόνοι κι οι καιροί’’, ούτε να κάνουν τη διάνοιξη της οδού προς την Κόκκινη Μηλιά. Εκδρομή Κωνσταντινούπολη πήγαν οι άνθρωποι, αξιοποιώντας το τριήμερο, λες και οι συνταξιούχοι χρειάζονται αργίες, τα τουριστικά γραφεία όμως τότε οργανώνουν τα ταξίδια. Να δουν τ’ αξιοθέατα πήγαν, να ψωνίσουν, όπως όλοι. Απλώς οι απόστρατοι έχουν αυξημένη ευαισθησία με τις εθνικές επετείους. Λογικά θα έβγαλαν τις σημαίες σπίτια τους πριν φύγουν.

Ζ.

 

Απάντηση

*ΜΕ αφορμή χθεσινό σχόλιο της στήλης, ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε απάντησή του σημειώνει τα εξής:

«Μια μονομερής προσέγγιση σ’ ένα ζήτημα μπορεί να οδηγήσει σε ασυγχώρητη παραποίηση της αλήθειας. Συγκεκριμένα, ο Β.Κ., αναφερόμενος στις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις παρελάσεις του χθες παραβλέπει το πιο ουσιαστικό: το περιεχόμενο των συνθημάτων και το πολιτικό ήθος.

Μήπως βρίσαμε κανέναν ή επιτεθήκαμε σε κανέναν εμείς οι Συριζαίοι, όπως κάνουν σήμερα οι ακροδεξιοί και οι Χρυσαυγίτες; Παραβλέποντας όμως τα ουσιαστικά ζητήματα, εύκολα μπορεί να οδηγηθεί κανείς σε τσουβάλιασμα ιδεών και προσώπων. Μ’ άλλα λόγια, ίσια κι όμοια Συριζαίοι και ακροδεξιοί – φασίστες».

Σ.Σ.: Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ο υπογράφων ουδέποτε ταύτισε τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή και τις φασιστικές πρακτικές. Αντιθέτως στο σχόλιο με σαφήνεια διευκρινίζεται πως «έμεινε η εντύπωση» (σ.σ. αρνητική σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού χρειάζονται και υπότιτλοι) καθώς τα έκαναν μαντάρα με το θέμα της εκπροσώπησης. Παράλληλα επισημαίνεται το…. επικίνδυνον του πράγματος και σε αυτούς (σ.σ. της αντιπολίτευσης, ξανά υπότιτλοι) που ενθαρρύνουν «τον πολιτικό διχασμό» για μικροπολιτικούς λόγους. Το δικό μας σχόλιο διάβασαν στον ΣΥΡΙΖΑ και έστειλαν αυτή την απάντηση;

Β.Κ.

 

------------------------------------------------------------

 

 2. TA KATAFERNEI NA SYNDYAZEI TIS POLITIKES THS GALLIOY

*ΤΑ καταφέρνει να συνδυάζει τις πολιτικές της υποχρεώσεις με τις οικογενειακές η Μαρία Γαλλιού. Έτσι στην κατάθεση στεφάνων για την 25η Μαρτίου στα Φάρσαλα (…που αλλού) παρέστη με την ιδιότητα της υποψήφιας βουλευτού του ΚΙΝΑΛ αλλά και ως μητέρα.

 

 

3 ANAMESA SE DYO DYNAMIKES GYNAIKES THS RACANHS MANVLHS

*ΑΝΑΜΕΣΑ σε δύο δυναμικές γυναίκες της Ραψάνης ο υποψήφιος δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, τις προέδρους του Μορφωτικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης, Πόπη Γαζέτα και Αγγελική Γεροβασίλη αντίστοιχα. Ο κ. Μανώλης πάντα βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών στις δράσεις τους για ένα καλύτερο Δήμο Τεμπών. Μάλιστα όταν είναι και ανάμεσά τους νιώθει ευτυχισμένος και δυνατός.

Κ.Τσ.

 

 

 

 4 TA ALSATIKA SPITIA KAI H BOLTA STRASBOYRGO

*Τα Αλσατικά σπίτια και η βόλτα με το σύγχρονο ποταμόπλοιο στον ποταμό Ιλλ προσδίδουν μια ξεχωριστή γοητεία στο Στρασβούργο.

 

5 MAUHTES AKOMPLEJARISTOI KAI XAMOGELASTOI GALLOI

*Μαθητές ακομπλεξάριστοι και χαμογελαστοί οι νεαροί Γάλλοι δεν αφήνουν ίχνος ηλιαχτίδας να πάει χαμένη.

Κάθονται στο έδαφος και απολαμβάνουν το γεύμα τους.

Γέλια και νιάτα. Εκπληκτικός συνδυασμός σε όλα τα κράτη...

 ----------------------------------------------------------------------------

*Με ανέλπιστη ηλιοφάνεια και πανέμορφες εικόνες δίπλα στον ποταμό Ιλλ, υποδέχθηκε το Στρασβούργο τη δημοσιογραφική αποστολή για την κάλυψη της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία συμμετέχει και η «Ε».

*Αρκετοί οι δημοσιογράφοι από τη Μεγάλη Βρετανία αφού το Brexit προκαλεί τριγμούς σε όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

*Κι αν στο Στρασβούργο προετοιμάζονται για τις Ευρωεκλογές οι ευρωβουλευτές... απουσιάζουν. Φυσικά και έχουν λόγο αφού η προεκλογική τους εκστρατεία τούς θέλει στη βάση τους. Από τον κανόνα δεν εξαιρούνται και οι Έλληνες ευρωβουλευτές με τους περισσότερους να δίνουν τη μάχη τους από την Ελλάδα.

*Χθες η ολομέλεια ψήφισε για τον τερματισμό από το 2021 της πρακτικής της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο. Οι χώρες της ΕΕ που θα αποφασίσουν να διατηρήσουν τη θερινή τους ώρα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την τελική τους αλλαγή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021. Αυτές οι οποίες προτιμούν να διατηρήσουν τη χειμερινή τους ώρα μπορούν να προσαρμόσουν οριστικά τα ρολόγια τους την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε από τα μέλη του ΕΚ με 410 ψήφους υπέρ, έναντι 192 κατά και 51 αποχών.

*Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης που συναντήθηκε με την «Ε» αμέσως μετά τη σχετική ψηφοφορία τόνισε πως την Ελλάδα τη συμφέρει η μη αλλαγή της ώρας, αναφερόμενος στο θέμα του τουρισμού που χρειάζεται τη μεγάλη διάρκεια της ημέρας.

Κ.Γ.-ΘΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass