Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ε ε εκλογές

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2019 19:06
*ΟΠΩΣ όλος ο κόσμος, έτσι ο Κ. Αγοραστός το είχε μεράκι να καβαλήσει ένα ‘’Χάμερ’’. Το στρατιωτικό μοντέλο, το αυθεντικό, είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Να κινήσει με κάνα τέτοιο για τις εκλογές…  Ζ. *ΟΠΩΣ όλος ο κόσμος, έτσι ο Κ. Αγοραστός το είχε μεράκι να καβαλήσει ένα ‘’Χάμερ’’. Το στρατιωτικό μοντέλο, το αυθεντικό, είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Να κινήσει με κάνα τέτοιο για τις εκλογές… Ζ.

*ΕΙΝΑΙ πασιφανές ότι έρχονται εκλογές. Την προκήρυξη νέου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» για την ενεργειακή αναβάθμιση 20.000 κατοικιών τον επόμενο μήνα, ανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Αλήθεια, πότε θα πληρώσουν αυτούς που συμμετείχαν στο προηγούμενο πρόγραμμα;

Γ.Ρ.

Μόνο αυτό

*ΜΕΤΑ και τη συζήτηση για την κατάργηση αλλαγής της ώρας, η Λαρισαία προχώρησε σε διαπιστώσεις.

-Το μόνο πράγμα που αλλάζει σ’ αυτή τη χώρα είναι η ώρα. Θα το αλλάξουμε κι αυτό δηλαδή; Και μετά δεν θ’ αλλάζει τίποτε…

Ζ.

Σπλήνα ΣΥΡΙΖΑ

*- ΑΥΤΟ θα πει ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το κόκκαλ… Κόκκαλη.

Ο Λαρισαίος σχολίαζε την υποψηφιότητα του Πέτρου με το κυβερνών κόμμα στο ευρωψηφοδέλτιο. Κι όχι την πιθανολογούμενη του Βασίλη στη Λάρισα επίσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ζ.

Αλλαγή συνόρων

*ΜΕΧΡΙ τώρα η Βόρεια Ελλάδα οριζόταν, κυρίως ποδοσφαιρικά, ως η περιοχή πάνω από τα Τέμπη, έστω πάνω από τη Λάρισα. Από τη Λάρισα και πάνω ορίζεται πλέον η μακεδονολατρική ζώνη, συμπεριλαμβανομένης και της θεσσαλικής πρωτεύουσας, έτσι απέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την 25η Μαρτίου, οπότε πέτυχε και τροποποίηση συνόρων. (Άλλο το ‘’πάνω από’’ κι άλλο το ‘’από και πάνω’’).

Ζ.

Πολύ κοντά

*ΣΕ λιγότερο από δύο μήνες οι εκλογές. Οι αυτοδιοικητικές ελκύουν το ενδιαφέρον πρωτίστως λόγω πληθώρας υποψηφιοτήτων, εκτός κι αν προκύψουν οι βουλευτικές, οι κρίσιμες. Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Όσοι πλασαρίστηκαν σε αγωνιστικό διάδρομο, έχουν κάνει το ζέσταμα και ξεκινούν, χρόνος δεν περισσεύει πια.

Ζ.

Τι ‘νι;

*ΕΝΑ ακόμη λήμμα στο Ελληνολαρισαϊκό.

- Νικοτίνη είναι η εθιστική ουσία στα τσιγάρα, έτσι όμως ρωτάει κι η Λαρισαία τον φίλο της τον Νίκο τι έχει και είναι στενοχωρημένος.

Ζ.

Βελτιωτικά

*ΜΕΤΑΞΥ των αλλαγών που σχεδιάζει και υλοποιεί ο νέος Μητροπολίτης είναι και βελτιωτική τροποποίηση στον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Αχιλλίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Ιερώνυμος σκέφτεται να μεταφερθεί η Λιτανεία, το βράδυ της παραμονής, στις 14 Μαΐου. Με σκοπό να διευκολυνθούν οι συμμετέχοντες πιστοί καθώς το πηγαινέλα από τον μητροπολιτικό ναό στην Κεντρική πλατεία μέσα στην έντονη συνήθως ζέστη ταλαιπωρεί πολλούς, ιδίως τους ηλικιωμένους.

Ζ.

Ολιγαρχία

*- ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια κυβέρνηση αγκαλιάζει την ολιγαρχία φανερά, δημόσια κι όχι κάτω ή πίσω απ’ το τραπέζι…

Ξεσάλωσαν στην ‘’Ελληνοφρένεια’’ με την υποψηφιότητα Π. Κόκκαλη.

-Επιτέλους… Κανένα κόμμα δεν είχε τολμήσει μέχρι τώρα να βάλει έναν ολιγάρχη στο ψηφοδέλτιο. Μάλλον υλοποιείται αυτό που έλεγε προεκλογικά ο Τσίπρας: ήρθε η ώρα να πληρώσουν ό,τι δεν έχουν πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια. Τι δεν έχουν πληρώσει; Συνδρομή στον ΣΥΡΙΖΑ.

***

*- ΛΟΓΙΚΑ, ο Π. Κόκκαλης έχει την άνεση να καλύψει το κόστος μιας ακριβής προεκλογικής καμπάνιας, σχολίαζε χθες ο Λαρισαίος. Ωστόσο δεν θα χρειαστεί ούτε το δαχτυλάκι του να κουνήσει. Αφού ανέλαβε χορηγός του η ΝΔ στοχοποιώντας τον. Θα τον εκλέξουν άνετα…

-Μήπως να έβαζε κι ο Μητσοτάκης υποψήφιο τον Μαρινάκη; Που αν μη τι άλλο τον υποστηρίζει φανερά και με σθένος τόσα χρόνια ο άνθρωπος…

Ζ.

Αντικειμενικότητα

*ΚΑΙ καθώς συνεχίζεται η συζήτηση για την εμπλοκή δημοσιογραφίας-πολιτικής με τις διάφορες υποψηφιότητες κι ενώ προέκυψε και σκέψη για ασυμβίβαστο στον ‘’ΣΚΑΪ’’ στη μετάδοση των αποτελεσμάτων τη βραδιά των εκλογών. Ναι, η Σία Κοσιώνη είναι σύζυγος του Κ. Μπακογιάννη, του υποψηφίου δημάρχου Αθηνών με τη ΝΔ και έχει την ευθύνη μετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Τη βραδιά των αποτελεσμάτων απλώς δεν θα είναι και τόσο κομψό, ωστόσο η δουλειά θα έχει γίνει. Βέβαια κανείς δεν αμφισβητεί την έλλειψη αντικειμενικότητας στο συγκεκριμένο κανάλι, όλοι το ξέρουν.

***

*ΝΑΙ επίσης, η Μάρα Ζαχαρέα, που κάνει την ίδια δουλειά για το ‘’ΣΤΑΡ’’ είναι σύζυγος του Θοδωρή Ρουσσόπουλου, ο οποίος έχει επανέλθει ως υποψήφιος με τη ΝΔ. Τελικά πρέπει να είναι πολύ μοντέρνα ζευγάρια. Ο καθένας στη δουλειά του, ανεπηρέαστος.

Ζ.

Εξετάζοντας

*ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι εξέταζαν τα θέματα απ’ όλες τις πλευρές.

- Όλοι οι μεγάλοι έρωτες, που λες, έχουν άσχημο τέλος.

-Όχι και όλοι…

Όλοι σου λέω. Ή χωρισμό ή γάμο.

***

*- ΚΑΙ για πες; Στη γυναίκα τι κοιτάς πρώτα;

- Όπως πάει ή όπως έρχεται;

Ζ.

Ενόψει εκλογών;

*-ΠΛΑΤΕΙΑ στον Ιπποκράτη;

Ο παλιός Περαμαχαλιώτης σχολίαζε διαβάζοντας χθες στην εφημερίδα.

-Μπα παιδιά, εκλογές θα πλησιάζουν, ε;

Και θύμιζε ότι η πλατεία στη συνοικία κατασκευάζεται εδώ και είκοσι χρόνια τουλάχιστον. Ήταν σίγουρα στις δεσμεύσεις της πρώτης θητείας Τζανακούλη. (Κατόπιν τούτου αποδεικνύεται ότι δεν είναι και τόσο χρειαζούμενη. Δεν έπαθαν και τίποτε τόσα χρόνια δίχως πλατεία.)

Ζ.

Φιλοξενία

Φαρσάλων

*ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ καφενείου ήταν αυτό που συνέβη μεταξύ γνωστών ακροδεξιών και του Ν. Παπαδόπουλου, το οποίο παραλίγο να εξελιχθεί σε σοβαρό. Κατά κάποιον τρόπο υπήρξε σωματική επαφή, πήγε να ξεφύγει η κατάσταση. Στα Φάρσαλα, μετά την παρέλαση, πήγαν στο μαγαζί που καθόταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να του κάνουν υγρασία, με «τη Μακεδονία που την πουλήσατε» και τέτοια. Είπαν, είπαν, έβρισαν, σηκώθηκε ο γιος του βουλευτή, ανάλογης σωματοδομής, νέος και γυμνασμένος όμως και τους πήρε παραμάζωμα, «τους είχε» από μόνος του. Μπήκαν άλλοι στη μέση, ήρθε κι η αστυνομία, όλα ηρέμησαν.

Ο Ν. Παπαδόπουλος έμεινε στα Φάρσαλα ως αργά, για τσίπουρα, δεν τους πέρασε των αφιλόξενων της ακροδεξιάς. Την πλήρωσαν ωστόσο οι αστυνομικοί, καθώς κάποιοι έμειναν παραπέρα σε επιφυλακή διά παν ενδεχόμενο, όλες αυτές τις ώρες.

Ζ.

Με μεγαθυμία

*ΡΩΤΗΘΗΚΕ από στέλεχος του κόμματος, η τοπική ‘’Καθοδήγηση’’ του ΚΙΝΑΛ, για το αν πρόκειται να ληφθούν διοικητικά μέτρα κατά συντρόφων τους που παραβιάζουν την απόφαση του κόμματος για τις δημοτικές εκλογές στη Λάρισα βάζοντας υποψηφιότητα με άλλο ψηφοδέλτιο. Χαμογέλασε, δείχνοντας μεγαθυμία. «Ντάξει, μωρέ…».

Ζ.

Μυρίζει

*ΚΕΦΑΚΙΑ για τους Λαρισαίους μαθητές.

- Γιώργο, τραγουδάς καθόλου;

- Μόνο στο μπάνιο.

- Μυρίζομαι πως πρέπει να έχεις καιρό να τραγουδήσεις ε;

***

*-ΣΤΗΝ ενορία μας, στην εκκλησία μάλλον βλέπουν πολύ ‘’Μάστερ σεφ’’. Άρχισαν να βγάζουν σου λέω κολυβοκροκέτες και αντιδωροκεφτέδες.

Ζ.

Εντυπωσιάστηκε

*«ΚΑΙΤΟΙ είδα στα ‘’Ψ’’ να σχολιάζονται οι «επαφές της Νίκης» δεν είδα να ασχολείται η στήλη σας με αυτά που είπε η Νίκη εξαγγέλλοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία». Η παρατήρηση από τον Ν. Κατσαρό με αφορμή την επίσκεψη της Ν. Κεραμέως. Άλλος είναι ο στόχος του ιδιαιτέρως έμπειρου πολιτικού και όχι να επικρίνει τον τρόπο σχολιογραφίας, γνωρίζει πώς γίνεται η δουλειά. Δράττεται της ευκαιρίας λοιπόν ο παλιός αντιπρόεδρος της Βουλής: «Με την εμπειρία του ανθρώπου, που άκουσε πολλά προγράμματα για την Παιδεία και έζησε και την εφαρμογή ή τη μη εφαρμογή τους, σας εκθέτω την προσωπική μου γνώμη για το πρόγραμμα αυτό. Με εντυπωσίασε. Δεν υπερβάλλω για κανένα λόγο. Δεν ξανάκουσα, ούτε είδα εφαρμοζόμενο ένα άλλο τέτοιο πρόγραμμα στα 45 χρόνια της ανάμειξής μου στην πολιτική. Ας αναδειχθεί από τη ΝΔ, ας τεθεί σε δημόσια κριτική. Η πεποίθησή μου είναι ότι η εφαρμογή του θα καταστήσει την Παιδεία μας εφάμιλλη εκείνων των πολιτισμένων Ευρωπαϊκών και μη χωρών».

Ζ.

Απώλεια

*ΑΡΚΕΤΑ στελέχη της ΝΔ βρέθηκαν χθες στον Μαυρόλιθο Λάρισας, προκειμένου να συλλυπηθούν το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Κώστα Νινίκα, ο οποίος κήδεψε τη μητέρα του Ευθυμία. Σύσσωμη η ΝΟΔΕ, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ρ. Καραλαριώτου, Γ. Κόκκουρας, πολλά κομματικά στελέχη βρέθηκαν στο πλευρό του Κώστα, ενώ ο γραμματέας του κόμματος Λ. Αυγενάκης τού τηλεφώνησε για να τον συλλυπηθεί.

Γ.Ρ.

Για το νερό

*ΦΥΣΙΚΑ και θα γιόρταζε την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού η ΕΔΕΥΑ, όπως το κάνει άλλωστε κάθε χρόνο, η Ένωση των 126 Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης που δραστηριοποιούνται στους Δήμους της χώρας, πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και η οποία είχε ιδρυθεί επί Λαμπρούλη με πρωτοβουλία της ΔΕΥΑΛ, γι’ αυτό και η έδρα της ΕΔΕΥΑ βρίσκεται στη Λάρισα. Μονίμως σε καμπάνιες να υπενθυμίζει ότι το νερό είναι ένας πολύτιμος περιβαλλοντικός πόρος που εξαντλείται και απαιτείται ορθολογική και βιώσιμη χρήση του, είναι ο μοναδικός δρόμος για τη διασφάλιση των μελλοντικών γενεών.

Φέτος, για την Ημέρα Νερού, πέραν των ανακοινώσεων, η ΕΔΕΥΑ συνδιοργάνωσε διεθνές συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησαν ο πρόεδρός της Γιώργης Μαρινάκης, δήμαρχος Ρεθύμνου, ο υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ενώ συμμετείχε ως ομιλητής και ο Αργύρης Παπακωνσταντίνου, διευθυντής Περιβάλλοντος της ΔΕΥΑΛ.

Ζ.

«Κύκνος»

*ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ από τον Δήμο Λαρισαίων η διαδικασία για την παραχώρηση στέγης στον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Down Θεσσαλίας «Ο Κύκνος», η οποία προβλέπεται να είναι σε ένα παλιό νεοκλασικό κτίσμα στην οδό Λάμπρου Κατσώνη (παλιό ωδείο).

Μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου Ντίνος Διαμάντος, σε πρόσφατη εκδήλωση του Συλλόγου, ανάφερε πως η πρόταση της παραχώρησης στέγης από τον Δήμο, βρήκε τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός που αποδεικνύει ότι μπροστά σε τόσο ευαίσθητα θέματα, που αφορούν άτομα με αναπηρία, δεν «χωρούν» διαφορές.

«Διπλά» θα στηρίξει αυτόν τον στόχο και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, τόσο από τη θέση του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και στον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, όπως δήλωσε στην εκδήλωση.

Ο «Κύκνος» έχει ισχυρούς υποστηρικτές της δράσης του.

Λ.Κ.

Άλλοι καιροί

*- ΣΚΕΨΟΥ, στην ηλικία σου εγώ ήδη δούλευα…

Ο Λαρισαίος παππούς νουθετούσε τον μαθητή Λυκείου εγγονό του.

-Σκέψου, εγώ στην ηλικία σου θα δουλεύω ακόμα.

Ζ.

Κομψή ορολογία

*ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ το αρχείο της εφημερίδας, ο μεθοδικός Ε. Ρ. έπεσε πάνω και σε ‘’ιντελεκτιουέλ’’ περιγραφές, στη στήλη ‘’Πεννιές’’, κατά το μακρινό 1947. Με κομψές λέξεις περιγράφονται προβληματικοί άνθρωποι μιας άλλης εποχής, οπτιστές και εφαψίαι, ήτοι ματάκηδες ή και μπανιστιρτζήδες αλλιώς μα και κολλητηρτζήδες.

Η μόδα των μακρών φουστανιών επανέρχεται και πάλι, δεν φαίνεται όμως να ενθουσίασε τον γυναικείο κόσμο αυτή η παλινδρόμησις. Και πιστεύεται ότι δεν θα επικρατήσει το μακρύ φουστάνι, προς μεγάλην χαράν των οπτιστών, οι οποίοι είχαν απογοητευτεί….

Αυξημένη η κίνηση στην αγορά της Λάρισας, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Εκτός από το πλήθος των αγοραστών, υπήρχε κι ένα μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων που δεν είχαν τίποτε να ψωνίσουν, αλλά κατέλαβαν επικαίρους θέσεις διά να παρακολουθούν την κίνησιν. Υπερικανοποιημένοι ήταν οι εφαψίαι, οι οποίοι με τον συνωστισμόν που επεκράτησε οργίασαν κυριολεκτικώς.

Ζ.

 

 

---------------------------------------------------------------

 

 

2. SE AGVNISTIKH ETOIMOTHTA H RENA

*ΣΕ αγωνιστική ετοιμότητα η Ρένα, ιδού και το στιγμιότυπο από τη διοργάνωση αγώνων δεξιοτεχνίας οδήγησης του ΣΜΑΛ, στη Νεάπολη. Στα σχέδιά της η δημιουργία, σε συνεργασία με τον Σύλλογο, μόνιμου χώρου σε κατάλληλη τοποθεσία, όπου θα διοργανώνονται εκδηλώσεις και events αγώνων οδήγησης όλο τον χρόνο.

 

 

3. STA GRAFEIA THS EFHMERIDAS XUES O DHMARXOS TEMPVN KOLLATOS

*ΣΤΑ γραφεία της εφημερίδας χθες ο δήμαρχος Τεμπών Κ. Κολλάτος, ο οποίος ξεκινά την προεκλογική του καμπάνια και τη μεθεπόμενη Κυριακή θα κάνει την κεντρική ομιλία του ανακοινώνοντας και το ψηφοδέλτιό του. Συζήτησε με τους δημοσιογράφους, σε κλίμα χαλαρό, πολυετής η γνωριμία κι η συνεργασία.

 

 

4. TO SKHNIKO UYMIZEI TO GNVSTO PAIXNIDI

*ΤΟ σκηνικό θυμίζει το γνωστό παιχνίδι με τα τουβλάκια ενός παζλ που παίζουν μικρά παιδιά. Προσπαθώντας να τα βάλουν στη σωστή θέση. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή που συναντά κανείς στη γωνία των οδών Παναγούλη και Ιουστινιανού, με την ελπίδα τα μεγάλα παιδιά της πόλης να ασχοληθούν…

 

 

5. DEN EXOYN XAIRI TA KOLONAKIA

*ΔΕΝ έχουν χαΐρι τα κολονάκια στον κεντρικό πεζόδρομο της Αγιάς. Ούτε τα υπόγεια, ούτε τα υπέργεια, που ο Δήμος έχει τοποθετήσει για να απαγορεύσει τους οδηγούς να περνούν με τα αυτοκίνητά τους μέσα απ’ αυτόν. Μονίμως γίνονται στόχος ασυνείδητων ή απρόσεχτων οδηγών, που δεν λένε να καταλάβουν ότι ο πεζόδρομος είναι για τους πεζούς. Λύση τελικά στο πρόβλημα μάλλον δεν υπάρχει ούτε κι αν τις χτίσει κάποιος τις εισόδους… Είναι θέμα παιδείας…

Ν.Γ.