Χρώματα

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2019 19:45
• ΑΛΥΣΙΔΑ Λαρισαίων στον πεζόδρομο; Δεν περνάς κυρά - Μαρία; Μπα... Ουρά σε ΑΤΜ το απογευματάκι που μπαίνουν οι συντάξεις. Κι ας μην έχει πια κάπιταλ κοντρόλ.  Ζ. • ΑΛΥΣΙΔΑ Λαρισαίων στον πεζόδρομο; Δεν περνάς κυρά - Μαρία; Μπα... Ουρά σε ΑΤΜ το απογευματάκι που μπαίνουν οι συντάξεις. Κι ας μην έχει πια κάπιταλ κοντρόλ. Ζ.

* ΕΝΤΑΞΕΙ οι συννεφιές κι οι βροχούλες, όμως οι Λαρισαίες την έχουν δρομολογήσει την άνοιξη. Οι συνταξιούχες φερειπείν, τα κορίτσια που βγαίνουν τις καθημερινές πριν το μεσημέρι στην πόλη, διαθέτοντας ευχέρεια χρόνου και χρημάτων, έχουν ήδη υιοθετήσει τους ανοιξιάτικους χρωματικούς συνδυασμούς. Απ’ τα παπούτσια αρχικά, που είναι σίγουρα η βάση, ίσως και το παν. Να κίτρινα και θαλασσί και ροζ. Ε, αν δεν ταιριάζουν κάποια με την ηλικία τους, τι να γίνει, έτσι είναι τα κορίτσια.

Ζ.

 

Πιεστικός χρόνος

* ΑΓΧΩΜΕΝΟΙ οι υποψήφιοι κι όχι μόνο οι επικεφαλής, οι δημαρχήσιμοι αλλά κι οι σύμβουλοι των συνδυασμών τους. Ιδίως οι παλιοί κι έμπειροι εξ αυτών. Τους έχει αγχώσει τα μάλα η απλή αναλογική, με το παλιό σύστημα έβγαιναν ουσιαστικά οι μισοί από τους υποψηφίους του νικητή. Τώρα πολύ λιγότεροι, ανάλογα με το ποσοστό του α’ γύρου. Και ιδιαίτερα στους δήμους όπου υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί και άρα τα ποσοστά όλων θα συμπιεστούν, καθώς η πίτα θα μοιραστεί σε περισσότερα κομμάτια. Δράματα...

* * *

* ΞΕΡΟΥΝ επίσης καλά ότι ο χρόνος στενεύει. Ένας Απρίλης έμεινε, κι αυτός έχει και το Πάσχα μέσα, φτάνει ύστερα κι η Πρωτομαγιά. Και γεια σας... Μάιο και παραμονές εκλογών, οι πολλοί θα έχουν αποφασίσει τι θα σταυρώσουν. Και κανένας δεν θ’ ακούει πια κανέναν, λόγω του θορύβου αφού θα μιλούν όλοι. Επομένως ό,τι προλάβουν.

Ζ.

 

Πυκνότητα

* - ΓΕΙΑ ΣΟΥ υποψήφιε...

Κι έστριψαν τρεις Λαρισαίοι το κεφάλι στην προσφώνηση, πελάτες όλοι τους την ίδια στιγμή σε μαγαζί της Λάρισας. Ο ένας περιφερειακός σύμβουλος και ξανά υποψήφιος, ο άλλος υποψήφιος σε Δήμο. Κι ο τρίτος, ο μεγαλύτερος, φιλοδοξεί να εκπορθήσει την πύλη του Κοινοβουλίου, εφορμώντας με μικρό κόμμα, ώστε να προσφέρει κι αυτός στο Έθνος τα δέοντα. Τελικά, η πυκνότητα των υποψηφίων έχει ανέβει πολύ στην πόλη, η οποία ωστόσο εξακολουθεί να παράγει διαρκώς κι άλλους.

Ζ.

 

Δημαρχοδιώχτες

* ΥΠΑΡΧΟΥΝ Λαρισαίοι υποψήφιοι σύμβουλοι που φαίνεται ότι είχαν χάσει μικροί το πολιτικό κοκαλάκι της νυχτερίδας. Που τους ακολουθεί μια εκλογική γκαντεμίαση. Υποψήφιοι και στην πόλη και στους γύρω δήμους, οι οποίοι έχουν τον δημαρχοδιώχτη. Δεκαετίες τώρα, με όποιον και να βάλουν, εκείνος χάνει. Οι ίδιοι εκλέγονται μεταξύ των πρώτων, όμως ο υποψήφιος δήμαρχός τους χαντακώνεται. Όποιος και να είναι κάθε φορά. Ορισμένοι άλλοι υποψήφιοι τους έχουν πάρει χαμπάρι αλλά και τι να πουν και σε ποιον...

Ζ.

 

Ο μπαρμπα - Γιώργος

* - ΜΠΑ, δεν κατεβαίνω στις εκλογές, μου το πρότειναν από συνδυασμούς αλλά δεν κατεβαίνω, διότι μ’ αρέσει ν’ ανεβαίνω... Αν μη τι άλλο διατηρεί το χιούμορ του ο Γιώργος Τράντος, ανώτερος υπηρεσιακός παράγοντας παλιά, είχε διατελέσει και νομάρχης Λαρίσης. Μπαρμπα-Γιώργος πια όπως παραδέχεται, έχοντας κατακτήσει επάξια τον τίτλο, αφού ο μεγάλος του γιος είναι πλέον σαρανταπεντάρης. Ερωτηθείς, έκανε τα προγνωστικά του για τις τοπικές εκλογές, αναφέρθηκε και στη ματαιότητα της προσπάθειας κάποιων, τις κινήσεις ή μη άλλων απελπισμένων, μίλησε για προσόντα β’ γύρου, μέχρι και τι θα ψηφίσει είπε. «Μου τηλεφώνησε η τάδε υποψήφια σύμβουλος, αφού μου το ζήτησε μπορώ να μην τη σταυρώσω;» (Άρα μαρτύρησε και το ψηφοδέλτιο).

Ζ.

 

Άλλοι καιροί

* ΑΛΛΑΞΑΝ τα γράμματα, νέοι καιροί, γελούσε η μεσήλικη Λαρισαία.

Η γιαγιά μας η καλή

Πια δεν βγαίνει στην αυλή

Ούτε στάμνα να γεμίσει

Ούτε κότες να ταΐσει.

Η γιαγιά πάει στο γραφείο

Όχι με το λεωφορείο

Με το αυτοκίνητό της

Κι έχει και το κινητό της.

* * *

* ΠΑΕΙ και στη χορωδία

Και διακοπές Γαλλία

Μάθημα ζωγραφικής

Και χορού και μουσικής.

Τώρα πια έχει κλειστή

Και τη ραπτομηχανή

Δεν γαζώνει, δεν μπαλώνει

Του παππού το παντελόνι.

Ζ.

 

Εξαφανισμένοι

* ΣΤΗ Λάρισα και στο Κιλελέρ βγήκαν οι «Κοινοτιστές» ή «Ιωνοδραγουμιστές» ώστε να εκφραστεί ο πέραν της ΝΔ χώρος στις δημοτικές εκλογές. Οι χρυσαυγίτες όμως δεν κουνήθηκαν, άλλωστε δεν υπάρχουν στην πόλη ούτε στον κάμπο, μόνο ανωνύμως, ουδείς εκτίθεται. Στα Φάρσαλα όμως; Στην Ελασσόνα; Εκεί και οργανώσεις χρυσαυγίτικες υπάρχουν και άνθρωποι που εμφανίζονται δημοσίως ως εκπρόσωποι και στελέχη. Καμία κίνηση όμως για τους εκεί Δήμους, σιωπή. Άγνωστο πώς θα κινηθούν παρασκηνιακά και ποιον θα υποστηρίξουν. Ίσως και να έχουν εκτονωθεί με τον περιφερειακό συνδυασμό και την υποψηφιότητα της Μ. Μπίλλη.

Ζ.

 

Πανάκριβο

* ΕΙΝΑΙ να μην τρελαθεί ο Τ.Α. που διαμαρτύρεται κατά της ΔΕΥΑ Δίου Ολύμπου; Πόσο τους ήρθε ο λογαριασμός νερού στο εξοχικό στη Λεπτοκαρυά; Σχεδόν 600 ευρώ. Μπορεί να αντιστοιχεί σε ένα χρόνο, αλλά και πάλι, 100 ευρώ το δίμηνο και για εξοχικό παραείναι πολλά. Δεν είναι δα και σαμπανιζέ εκεί το νερό...

* * *

* ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ το θέμα επισημαίνει ότι στον λογαριασμό φαίνεται αύξηση 400% στη χρέωση του κυβικού, εξωπραγματική. Αλλά και το ότι δεν εκδίδονται λογαριασμοί πιο συχνά ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια αλλά και να διευκολύνεται ο καταναλωτής στην αποπληρωμή. Και το σπουδαιότερο, επικοινωνώντας με κατοίκους εντός του σχεδίου πόλεως της Λεπτοκαρυάς, καθώς αυτοί όπως και πολλοί ακόμη λαρισαίοι μένουν πάνω από τον Δρόμο, διαπίστωσε λοιπόν ότι γι’ αυτούς ισχύει διαφορετικό τιμολόγιο, πολύ φθηνότερο. Πράγμα που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της ισότητας των πολιτών. (Έχει να απαντήσει σε πολλά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΟΛ Ευαγ. Γρεβενίτης.)

Ζ.

 

Τζάμπα είναι

* Ο Δ.Γ. από την προβληματική περιοχή των Γόννων υπενθυμίζει ότι η αρχική προθεσμία του Μαρτίου έχει μεν λήξει, ωστόσο έχει δοθεί παράταση ως τον Αύγουστο. Προβληματική ως προς τη λήψη σήματος, ιδίως των κρατικών καναλιών. Επειδή λοιπόν υπάρχει πρόβλημα κάλυψης με την «Digea» την εταιρεία που διανέμει ψηφιακά το σήμα των καναλιών, γι’ αυτό οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών δικαιούνται δωρεάν τοποθέτηση εξοπλισμού, δορυφορικό πιάτο κλπ, ώστε να πιάνουν κανονικά τα κανάλια.

Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πάνε στο ΚΕΠ του Δήμου και να υποβάλουν τα χαρτιά τους, μετά αναλαμβάνει το κράτος να τους συνδέσει. (Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως δεν υπήρξε μέχρι στιγμής.

Ίσως πολλοί καλύπτονται πληρώνοντας τη δορυφορική σύνδεση με τα συνδρομητικά δίκτυα.)

Ζ.

 

Όσπρια Αθηνών;

* ΠΗΓΕ η Λαρισαία ν’ αγοράσει φακές και ρεβίθια.

- Από πού είναι τα όσπρια παιδί μου;

- Απ’ το Ψυχικό, κυρία μου.

- Α... Κι έκανες παιδάκι μου τετρακόσια χιλιόμετρα απ’ την Αθήνα για να πουλήσεις;

Δεν ζήτησε διευκρίνιση αν ήταν απ’ το Παλαιό ή το Νέο Ψυχικό, όπου ως γνωστόν περισσεύουν οι αγροτικές εκτάσεις. Μετά, εκείνος της εξήγησε για το ομώνυμο μικρό χωριό νοτίως της Λάρισας, στις πλαγιές του οποίου καλλιεργούνται τα βραστερά όσπρια.

Ζ.

 

Όχι μήλο

* Οι νεαροί Λαρισαίοι έλεγαν πάλι τα δικά τους.

- Μπαμπά... Μπαμπά...

- Τι έγινε παιδάκι μου;

- Πήρε φωτιά το σπίτι.

- Βγες έξω αμέσως. Και μη φωνάζεις και ξυπνήσεις τη μάνα σου.

* * *

* - ΦΕΤΟΣ έλεγα για Μήλο διακοπές αλλά η κοπέλα μου ούτε να το σκέφτεται δεν θέλει.

- Γιατί;

- Είναι γιατρός.

* * *

* - Ό,ΤΙ θέλει σε κάνει αυτή αγόρι μου, όπου σου πει πας...

- Ρε μάνα; Το GPS του αυτοκινήτου είναι...

Ζ.

 

Για την κουτάλα;

* - Και δηλαδή τι θα γίνει αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές; Μην τρελαθούμε κιόλας. Αν έτσι αποφασίσει ο λαός...

Με κάποιους δικούς του ήταν μάλλον ζορισμένος ο Λαρισαίος συριζαίος.

- Δεν μπορεί να είναι επιχείρημα ότι θα χάσουν κάποιοι τα βουλευτιλίκια ή δεν θα τ’ αποκτήσουν, ότι θα χάσουν πόστα εξουσίας. Αυτά είναι λόγος πολιτικού πανικού για δεξιούς, οι αριστεροί δεν είναι έτσι. Ή τουλάχιστον δεν ήταν...

Ζ.

 

Χώρια

* ΠΟΛΥΠΛΗΘΗ τα πλήρη ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων, έχουν να συμπληρώσουν και με υποψηφίους για τα χωριά, για τις τοπικές κοινότητες, δεν είναι μονάχα οι δημοτικοί σύμβουλοι. Όμως αυτή τη φορά τα ψηφοδέλτια δεν θα είναι «σεντόνια», αφού για την κοινότητα θα ψηφίζει ο κόσμος σε άλλη κάλπη. Δεν θα προσαρτώνται οι τοπικοί σύμβουλοι στο βασικό ψηφοδέλτιο της παράταξης.

* * *

* ΑΥΤΟΣ ο διαχωρισμός όμως δημιουργεί δυνατότητα για αυτόνομα ψηφοδέλτια. Εντάξει, ο υποψήφιος δήμαρχος θα ορίζει τους δικούς του υποψηφίους και το ψηφοδέλτιο που υποστηρίζει σε κάθε χωριό. Όμως σε κάποιες περιπτώσεις ζυμώνονται ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, «για το καλό του χωριού μας», και τα οποία οι έξυπνοι δήμαρχοι θα τα σεβαστούν και δεν θα ορίσουν δικούς τους συνδυασμούς στα συγκεκριμένα χωριά. Προσδοκώντας στην ψήφο στην άλλη, τη μεγάλη κάλπη του Δήμου, θα σιγοτραγουδούν κι αυτοί «...και θα βρούμε αλλιώτικα στέκια επαρχιώτικα βρε, ώσπου η σύναξις αυτή σαν χωριό αυτόνομο να ξεδιπλωθεί».

* * *

* ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ότι στα πολύ μικρά χωριά, όλοι οι τοπικοί σύμβουλοι, όλων των παρατάξεων, θα βρίσκονται σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και το κριτήριο εκλογής θα είναι ο σταυρός. Δείχνει πιο δημοκρατικό, ισχυροποιεί την έννοια της Κοινότητας.

Ζ.

 

Θέμα ισορροπίας

* ΓΝΩΣΤΟΣ Λαρισαίος προσπαθούσε να εξηγήσει τη στάση στελεχών της ΝΔ και ιδίως του ΠΑΣΟΚ, πρώην δημοσίων παραγόντων.

- Δεν ερμηνεύεται πολιτικά, παρά μονάχα ως προσωπικό πλήγμα και συναισθηματική διαταραχή. Έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους ευρισκόμενοι δίχως εξουσία. Και ειδικότερα οι πασοκτζήδες που δεν βλέπουν και προοπτική να την επανακτήσουν...

Τόνιζε πως είναι σπουδαία υπόθεση η διαχείριση εξουσίας, καθόλου εύκολο να ξεμάθει κάποιος χωρίς αυτή. Και θύμιζε την περίπτωση φίλου του, ανώτερου κομματικού στελέχους τοπικά, ο οποίος απομακρυνόμενος αυτοβούλως προ εικοσιπενταετίας, τα είχε βροντήξει εν ολίγοις, μετά δυσκολεύτηκε πολύ. Και για να βρει την ισορροπία του πήγε κι άρχισε μαθήματα μουσικής. (Κι οι τωρινοί, κατά κάποιον τρόπο όργανα παίζουν, σάλπιγγες και ταμπούρλα.)

Ζ.

 

Με μάσκα

* ΟΙ Λαρισαίες φίλες είχαν σχεδιάσει να κάνουν έκπληξη στους άντρες τους φορώντας προκλητικά ρούχα, για να δουν την αντίδρασή τους. Την επόμενη ημέρα συναντήθηκαν για καφέ για να συζητήσουν τα καθέκαστα. Εκείνη που είχε απλά σχέση με κάποιον ήταν ενθουσιασμένη.

- Πού να σας τα λέω. Πήγα στον δικό μου φορώντας ένα δερμάτινο πανωφόρι και μπαίνοντας φόρεσα και μια μάσκα. Ο φίλος μου άναψε τόσο πολύ που κάναμε έρωτα παθιασμένα εκεί στο γραφείο.

 Τον λόγο πήρε η αρραβωνιασμένη.

- Κι εγώ φόρεσα μια μαύρη μάσκα, ένα δερμάτινο κορσέ, μαύρες νάιλον κάλτσες και ψηλοτάκουνες γόβες. Ενθουσιάστηκε τόσο πολύ ο αρραβωνιαστικός μου, που είμαστε αγκαλιά όλη τη νύχτα. Το πρωί πρότεινε να επισπεύσουμε την ημερομηνία του γάμου μας.

Η παντρεμένη αναστέναξε.

- Εγώ έβαλα ένα μαύρο δερμάτινο κορσέ, μαύρες ζαρτιέρες, νάιλον κάλτσες και γόβες στιλέτο. Μάσκα επίσης. Όταν ο άντρας μου επέστρεψε από τη δουλειά, έκατσε στον καναπέ του σαλονιού, πήρε το τηλεκοντρόλ, με κοίταξε και τι μου είπε; « Δεν μου λες ρε Μπάτμαν, τι έχει να φάμε σήμερα;».

Ζ.

 

Κατεδαφίσεις

* ΑΝΟΙΧΤΟ διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, διενεργεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την κατεδάφιση αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και δασικές εκτάσεις στην Ελλάδα. Μάλλον χρειάζεται να είναι ξένος ο ανάδοχος, για να εξαφανιστεί από τη χώρα, όταν ολοκληρώσει το έργο του, μην και τον «στοχοποιήσουν» οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων που θα γκρεμίσει και έχουμε φονικά!

Λ.Κ.

 

Βραχιόλι κινδύνου

* ΤΑ πρώτα «βραχιόλια κινδύνου» σε ηλικιωμένους θα φορέσει ο Δήμος Φαρσάλων, την ερχόμενη Τρίτη, υλοποιώντας τη δέσμευσή του για φροντίδα και προστασία της τρίτης ηλικίας. Πρόκειται για βραχιόλια με κουμπί έκτακτης ανάγκης, που θα προσφερθούν δωρεάν σε μοναχικά άτομα, τα οποία θα το κάνουν χρήση σε περιπτώσεις που θα θεωρούν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο. Αμεσα θα σπεύδουν οι αρμόδιοι να τους βοηθήσουν, οι οποίοι θα είναι σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο. Στα βραχιόλια θα υπάρχει ενσωματωμένο GPS- Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα- με το οποίο θα εντοπίζεται και η θέση του ατόμου που το φορά και καλεί σε βοήθεια. Πρωτοπόρος ο Δήμος Φαρσάλων!

Λ.Κ.

 

Θηλιά

* ΣΤΟΝ πλέον αδύναμο κρίκο, τον δανειολήπτη - μισθωτό, έδειξαν το πιο σκληρό τους πρόσωπο οι τράπεζες. Του τρίζουν τα δόντια κάθε δεύτερη ημέρα, παρότι ο μισθωτός λόγω της κρίσης - όχι επειδή είναι αφερέγγυος - έχασε εισοδήματα – ίσως και τη δουλειά του. Τα σπίτια έχασαν την αξία τους και μόνο τα επιτόκια των τραπεζών δεν άλλαξαν, ούτε η πρακτική τους άλλαξε. Στελέχη τους παραπέμπονται ενώπιον της δικαιοσύνης ενώ και για τους τραπεζοϋπαλλήλους πλέον έρχονται δύσκολα με αφορμή την επιχειρούμενη μείωση του κόστους διά της μειώσεως θέσεων εργασίας. Επίσης για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε τίποτα. Δανεικά, κάτι εκατομμύρια ευρώ πήρανε, με εγγύηση την... ψήφο των πολιτών. Αγύριστα στην πραγματικότητα και σήμερα, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υποκρίνονται για το πόσο συμφέρουσα είναι η νέα ρύθμιση της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια. Αυτοί που μας χαντάκωσαν με τα μνημόνια, αγωνιούν για το πώς θα σώσουμε τα σπίτια μας από τον βρόχο των τραπεζών;

Β.Κ.

 

Ζιβάγκο

* ΚΑΙ τι δεν θυμήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ για να εξυμνήσει το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. «Δημιουργήσαμε μια νέα Ελλάδα» είπε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι «με μεγάλες, πρωτόγνωρες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Τα παραδείγματα, αμέτρητα: Από την Αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, την εισαγωγή του ΕΣΥ, την αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης, πρωτόγνωρες για την Ελλάδα υποδομές, την ενίσχυση της θέσης των γυναικών και τις επαναστατικές αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο» κλπ. κλπ...

Διαβάσαμε την ομιλία του, δεν την είδαμε να σας πούμε την αλήθεια, αν φόρεσε και ζιβάγκο δηλαδή. Τελικά, παρά την κρίση και τα μνημόνια, το αντέχουμε το δούλεμα...

Β.Κ.

 

----------------

PHGE NORIS KAI EPIAUSE UESH• ΠΗΓΕ νωρίς κι έπιασε θέση...

Ζ.

 

 ----------------

OPOY O PROEDROS TOY EPIMELHTHRIOY• ΟΠΟΥ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναρωτιέται πόσους άθλους πρέπει να πετύχει ο ίδιος, για να τους έχει όλους ευχαριστημένους.

Ζ.

 

 ----------------

ARISTOTEXNIKH KINHSH YCHLHS AKRIBEIAS• ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΗ ντιτοριανή κίνηση υψηλής ακρίβειας. Κι από πίσω ο Χρ. Καλομπάτσιος προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβη. Εν τω μεταξύ ο Αποκεντρωμένης είχε πλησιάσει τον αρχηγό ΓΕΣ Γ. Καμπά, εγχειρίζοντάς του την προσωπική του κάρτα. Μην και χρειαστεί κάτι ο στρατηγός...

Ζ.

 

 ----------------

AMA PIANEI TO XERI SOY TO KOBEI TO MATI SOY• ΑΜΑ πιάνει το χέρι σου και κόβει το μάτι σου... Ο Γρ. Καλαγιάς ήταν πολύ εύκολο να δράσει στην παραλία.

Ζ.

 

 ----------------

GIA THN ANENEOSH TOY DIPLOMATOS• ΓΙΑ την ανανέωση του διπλώματός μου είπαν να στείλω φωτοτυπία ταυτότητας και 150 ευρώ. Την έστειλα.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass