Ποιο αυτοκίνητο...

Δημοσίευση: 03 Απρ 2019 19:03
*Η Λάρισα καμαρώνει για την Πινακοθήκη της. Κι ο ΠτΒ το επιβραβεύει.  Ζ. *Η Λάρισα καμαρώνει για την Πινακοθήκη της. Κι ο ΠτΒ το επιβραβεύει. Ζ.

* ΓΙΑ σούπερ αυτοκίνητα Aston Martin έλεγε ο άλλος δίπλα, ο γκαζοτίμονος. Τον άκουσε όμως ο Λαρισοκύπριος και αντέδρασε αναλόγως.

- Πολλά σωστά, κομπάρε. Aston Martin και Piaston Aprilin...                          Ζ.

 

Υπάρχει ελπίς

* ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ η πράξη του δεκάχρονου Φαρσαλινού Βασίλη Χαμορούσου, ένδειξη ότι υπάρχει ελπίς. Μπροστά στο περίπτερο της πλατείας Λαού βρήκε 50 ευρώ και αμέσως τα παρέδωσε στον περιπτερά, κι εκείνος στον πελάτη του που τα είχε χάσει νωρίτερα και τα έψαχνε. Κι ο οποίος έδωσε στον πιτσιρικά “ελευθέρας” για σοκολάτες και άλλα απ’ το περίπτερο, ως ανταμοιβή για την πράξη του.                          Γ.Γ.

Υπό συζήτηση

* ΟΧΙ απλώς ώρα, ώρες είχαν που συζητούσαν στο γραφείο του περιφερειάρχη ο Κ. Αγοραστός με τον Απ. Κομνό.

Κατόπιν ο διευθυντής της Εντατικής έφυγε για το εξωτερικό, σε ιατρικό συνέδριο. Εκεί και θα το σκεφτεί, πριν αποφασίσει.

Ζ.

 

Τόσα χρόνια...

* ΥΠΑΡΧΟΥΝ Λαρισαίοι που έχουν καταγράψει παρουσία σε όλα τα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ. Και καμαρώνουν φυσικά, τόσα χρόνια στελέχη πρώτης γραμμής.

- Μα συμπληρώσατε 35ετία, παιδιά...

Υπήρχε κι ο κακεντρεχής στην παρέα. Μάλλον τους ζήλευε.

- Φτάνει τόση δουλειά, ας ξεκουραστείτε κάποτε. Να αναλάβει και κάνας άλλος, ΠΑΣΟΚ εννοείται, νεότερος όμως...

* * *

* ΜΕ την ευκαιρία διατυπώθηκε και το ερώτημα-αιχμή.

- Αλήθεια, γιατί επιμένουν ΚΙΝΑΛ; Είναι κανείς τους που δεν είναι ΠΑΣΟΚ;

Ζ.

 

Φυλακές

* ΤΕΛΟΣ στα «ντελίβερι» φαγητού για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, έβαλε η δημοσιοποίηση βίντεο από την εν ψυχρώ δολοφονία κρατουμένου, τον περασμένο Ιανουάριο, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Δυσανασχέτησαν οι υπάλληλοι των φυλακών στη Λάρισα, που κάνουν πολύωρες βάρδιες και συχνά παραγγέλνουν φαγητό από ταχυφαγεία. Κρίνουν άδικη και προσβλητική αυτή την απόφαση, τουλάχιστον για τις φυλακές της Λάρισας -όπου αναφέρουν ότι γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος και είναι από τις πιο ασφαλείς φυλακές της χώρας- καθώς θεωρούν πως τις τοποθετεί όλες στην ίδια κατηγορία με αυτή του Κορυδαλλού, όσον αφορά στις συνθήκες που επικρατούν.

Λ.Κ.

 

Α, να δούμε...

* ΧΑΣΚΟΓΕΛΟΥΣΕ πονηρά ο Τ.Π.

- Κι ο Πάπας με τον Τσίπρα; Έλεος πια με αυτή την παγκόσμια συνωμοσία κατά του Ελληνισμού. Αμάν...

Ζ.

 

Βαν

* ΜΠΟΡΕΙ να περάσει και από τη Λάρισα το βαν του «Ποταμιού» και να είστε σίγουροι ότι θα το αναγνωρίσετε αμέσως.

Ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε να ξεκινήσει την περιοδεία του και τις επαφές ανά την Ελλάδα, για τις επικείμενες εκλογές, από την Πελοπόννησο ταξιδεύοντας με ένα «βανάκι», ζωγραφισμένο με έντονα χρώματα και με ειδική θεματολογία.

Από τη μία πλευρά του, ως «Ποτάμι», έχει ψάρια, πουλιά και στοιχεία της χλωρίδας και από την άλλη, φιγούρες ανθρώπων.

Ο Θεοδωράκης εξηγεί τη ζωγραφική στο βαν λέγοντας: «Οπως το Ποτάμι έχει δύο όχθες, έτσι και το βαν μας, έχει και αυτό δύο πλευρές. Η μία για τους νέους, η άλλη για το περιβάλλον».

Δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Λ.Κ.

 

Στη δροσιά

* ΣΤΟ περιθώριο της συνέλευσης του ΣΘΕΒ, ο μητροπολίτης βρήκε την ευκαιρία να βολιδοσκοπήσει περιφερειάρχη και δήμαρχο για την προοπτική να γιορτάζεται ο πολιούχος την παραμονή, να γίνεται βραδάκι δηλαδή η Περιφορά κι όχι μεσημεριάτικα στη ζέστη. Μάλλον συνάντησε ευήκοα ώτα ο κ. Ιερώνυμος.

Ζ.

 

Προς αριστερά

* ΚΑΙ διεύρυνση προς τα αριστερά για τον συνδυασμό Καλογιάννη, με τη συμμετοχή του Τάκη Γιαλαμά, του πιο γνωστού στελέχους της ΛΑΕ στη Λάρισα.

Από περιφερειακός που είναι πάει για δημοτικός σύμβουλος, το είχε ξεκαθαρίσει από πολύ καιρό ότι δεν ενδιαφερόταν για υποψήφιος περιφερειάρχης της παράταξης των «λαφαζανίστας».

Κάποιοι εκ των οποίων, όπως ο συντονιστής της οργάνωσης Γ. Παπαϊωάννου, λογικά και σύμφωνα με τα λεγόμενά τους θα ζητήσουν τώρα την κεφαλή Γιαλαμά επί πίνακι.

- Σιγά, δεν φτάνει το πιάτο...

- Γιατί, είναι κεφάλας;

- Όχι αλλά είναι και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημ. Μπαμπαλής και Κ. Πράπας που συντάσσονται καθώς και άλλοι. Θα χρειαστούν μεγάλο ταψί...

Ζ.

 

Στο λεξικό

* ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ προσθήκες λημμάτων στο Ελληνολαρισαϊκό.

- Σακάτ στα τούρκικα είναι ο τραυματίας και στη Λάρισα η απάντηση για το κατά πού πέφτει η Αθήνα.

* * *

* ΕΠΙΣΗΣ, Μοντιλιάνι είναι ο ζωγράφος και στη Λάρισα είναι η απάντηση στην ερώτηση: είχε πολλές γυναίκες ο Αντρέας στο τέλος;

* * *

* Και κάτι για το Λαρισογαλλικό.

- Πατισερί είναι το ζαχαροπλαστείο και στη Λάρισα όταν ρωτάς κάποιον αν έχουν συνεχές ωράριο στη δουλειά.

Ζ.

 

Στο Πανεπιστήμιο

* «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ γλώσσα και αθλητικά ιδεώδη: ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» είναι το θέμα που θα αναπτύξει ο δικός μας Σωτήρης Κέλλας, μιλώντας σε συνέδριο που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με τίτλο «Αθλητισμός και Τέχνη, Επιστημονικός και Καλλιτεχνικός Διάλογος». Ο μοναδικός που επιλέχθηκε από την περιφέρεια της χώρας.

Ζ.

 

Ο Νίκος...

* ΟΧΙ μόνο στην πρώτη σειρά της εκδήλωσης του Κεφαλαίου, γενικότερα εμφανίστηκε συναινετικός ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέλευση του ΣΘΕΒ. Ασυνήθιστο...

- Συμπλέω με την Ντόρα...

Σοκαριστικός ο Ν. Παπαδόπουλος.

- Στη διεκδίκηση χαμηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων, διευκρίνισε.

Κι εκείνη χαμογελαστή.

- Νίκο μου, Νίκο μου...

* * *

* ΚΙ ύστερα τα χάλασε όλα, ξαφνικά.

- Είστε και ισοϋψείς, πείραξε κάποιος τον Λαρισαίο και την ψηλή Κρητικιά.

- Και ισοβαρείς...

Τον αγριοκοίταξε εκείνη.

- Νίκο; Πώς τολμάς...

Ζ.

 

Παρών-απών

* - ΤΟΥΣ την έφτιαξε μια χαρά...

Ο Λαρισαίος διάβαζε στην εφημερίδα για την απουσία του Παν. Νάνου από τη σύσκεψη υπό τον κομαντάντε Νέστορ και την προσπάθεια του υπουρ γείου να αναδείξει το παραχθέν έργο στην Υγεία.

- Σιγά μη δώσει προεκλογικά χέρι βοηθείας στους συριζαίους ο πασοκτζής...

- Μα έχει να τρέξει για δήμαρχος στο χωριό του, ο Καρδιτσιώτης...

- Ναι αλλά κι ο μισθός ως το τέλος, δεν παραιτήθηκε, να τους δώσει περιθώριο να ορίσουν διάδοχο...

Ζ.

 

Πώς θα

σουρώσουν;

* ΕΙΧΑΝ περιπέσει σε σούρεαλ φάση χθες οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Μακαρονάδα σήμερα, ρε παιδιά, με μια περίεργη σάλτσα. Μου είπαν όμως, πως για να πετύχουν τα μακαρόνια, πρέπει να τα σουρώσω καλά. Το θέμα μου είναι τώρα πώς θα σουρώσουν καλύτερα, με τσίπουρο ή βότκα;

* * *

* - ΤΟΥ πας ρε σεις του αλλουνού μια μπύρα, όχι σου λέει, νηστεύω. Καλά, θα πιείς τότε μια μοναστηριακή;

* * *

* - ΑΜΑ σας πει Σάββατο πρωί να κάνετε μαζί ντους μην πάτε. Καταλήγει σε σεξ θ’ αργήσετε και θα χάσετε τις καλύτερες ντομάτες στη λαϊκή.

* * *

* - ΓΙΑΤΡΕ, έχω κίτρινα δόντια. Τι να κάνω;

- Να φοράς καφέ γραβάτα.

Ζ.

 

«Πληρωμένοι»

* ΔΙΑΒΑΖΕ ο Λαρισαίος την επίσημη ανακοίνωση της ΑΕΛ, η οποία λέει «έχει εξοφλήσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ κάθε υποχρέωσή της προς όλους τους ποδοσφαιριστές και προπονητές που αγωνίσθηκαν σε αυτή μέχρι σήμερα καταβάλλοντάς τους όλα τα χρήματα που τους οφείλονταν είτε γιατί έληξαν τα συμβόλαιά τους και αποχώρησαν είτε γιατί εκδιώχθηκαν από την ΠΑΕ (Λαγός – Λεοζίνιο – Ντέλετιτς – Ντοντό – Ναζλίδης – Λαμπρόπουλος – Κουτσιανικούλης – Μαρουκάκης – Τριποτσέρης – Κούσας – Θεοδωρόπουλος – Κρισμάν – Γιοβάνοβιτς – Mλαντένοβιτς) όσο και για αυτούς που έμειναν ελεύθεροι λόγω προσφυγών και οι οποίοι εισέπραξαν και χρήματα για χρονικό διάστημα που δεν εργάσθηκαν».

- Και καλά αυτοί οι τελευταίοι, βρε παιδιά. Όλοι οι αναφερόμενοι συγκροτούν τη νέα λίστα εκείνων που θα κάνουν προσφυγή τον επόμενο καιρό;

Ζ.


Κι ο διάδοχος;

* ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ, όπως άλλωστε αναμενόταν, του Αχ. Νταβέλη στο τιμόνι του ΣΘΕΒ. Άλλωστε στον φορέα των επιχειρηματιών δεν έχει παρατάξεις, ψηφοδέλτια, σταυροφορίες και προεκλογικές καμπάνιες αντιπαλότητες. Λίγο πολύ όλα έχουν συμφωνηθεί πριν.

Συνεχίζει λοιπόν ο πρόεδρος και για την επόμενη δεύτερη θητεία. Κι οι ξεσκολισμένοι κοσκίνιζαν στην εφημερίδα τη σύνθεση της νέας διοίκησης. Γνωρίζοντας τα κρατούντα στον ΣΘΕΒ έψαχναν τον επόμενο πρόεδρο. Αφού αποτελούν πάγια συνήθεια οι δύο προεδρικές θητείες αλλά και το να έχει ψηθεί ο διάδοχος μετέχοντας ήδη στη διοίκηση. (Κι όλα αυτά για μετά από τρία χρόνια.)

Ζ.

 

Ο μούτσος

* ΣΤΟ υπερωκεάνιο είχε προσληφθεί νεαρή ευειδής ασυρματίστρια. Μετά από λίγο καιρό στα πέλαγα, ο καπετάνιος πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τους υπόλοιπους ναυτικούς. «Λοιπόν κύριοι... Οι καιροί είναι δύσκολοι και καθώς έχει περάσει τόσος καιρός εδώ μέσα, θέλω να σας ανακοινώσω ότι μιας και είμαι ο ανώτερος από όλους σας, αποφάσισα να ξεκινήσω εγώ να φλερτάρω την κυρία του πλοίου μας».

* * *

* ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ αμέσως ο Γάλλος υποπλοίαρχος. «Συγγνώμη κύριοι... Θέλοντας να τιμήσω την καταγωγή μου, αφού όλοι ξέρετε ότι εμείς οι Γάλλοι είμαστε οι πιο ρομαντικοί εραστές, πρέπει να σας πω ότι εγώ είμαι αυτός που πρέπει να φλερτάρει την κυρία».

Ο Άγγλος μηχανικός αντέδρασε. «Με συγχωρείτε πολύ συνάδελφοι. Πρέπει όλοι να λάβετε υπ’ όψιν σας ότι εμείς οι Βρετανοί είμαστε κατά παράδοση αριστοκράτες, με καλούς τρόπους. Θέλοντας λοιπόν να τιμήσω την καταγωγή μου, οφείλω να σας ανακοινώσω ότι εγώ είμαι αυτός που πρέπει να φλερτάρει την κυρία».

«Αγαπητοί κύριοι, λυπάμαι που θα χαλάσω τα σχέδιά σας», παρενέβη ο Ισπανός λοστρόμος. «Όμως όλοι ξέρετε ότι οι θερμότεροι εραστές είμαστε εμείς οι Μεσογειακοί λαοί και ακόμη περισσότερο εμείς οι Ισπανοί. Συνεπώς, πρέπει όλοι σας να υποχωρήσετε και να δεχθείτε πως ο μόνος που πρέπει να φλερτάρει την κυρία είμαι εγώ».

* * *

* ΛΕΕΙ ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, βαβούρα, ασυνεννοησία. Στη γωνία κάθεται σιωπηλός ο νεαρός Έλληνας μούτσος. Τον βλέπει ο καπετάνιος, που θέλει να εκτονώσει τη φασαρία.

- Εσύ Δημήτρης; Τι λες; Δεν επιθυμείς να φλερτάρεις την κυρία;

- Τι να σας πω ρε παιδιά... Εγώ, ένα μήνα περίπου τα έχω μαζί της. Αλλά, αν θέλετε, τη φλερτάρω κιόλας.

Ζ.

 

--------------------------------------------------------------

 

EKTOS APO TA YLIKA KAI TA EPIGEIA NTORA

*ΕΚΤΟΣ από τα υλικά και τα επίγεια του ΣΘΕΒ, η Ντόρα ενδιαφέρθηκε και για τα πνευματικά και επουράνια.

Ζ.

 

 

STA ALHFAKA THN EDRA TVN ZYGOGIANNDHVN

*ΣΤΑ Αλήφακα, την έδρα των Ζυγογιάννηδων, εκεί στο Κάστρο, βρέθηκαν προσκεκλημένοι του δάσκαλου Γιώργου Ζυγογιάννη, διευθυντή του πολιτικού γραφείου Χαρακόπουλου, ο Λαρισαίος βουλευτής με τον γραμματέα της Κ. Ο. της ΝΔ Κώστας Τσιάρα και την πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Λάρισας Σοφία Ζαχαρή. Αφορμή η τυροκόμηση που τέτοιες μέρες κάνουν οικογενειακά στη γενέτειρά τους. Φυσικά την τίμησαν με νηστίσιμα και μη εδέσματα, αλλά και πολιτικό κους-κους.

 

 

 

 OI TYRNABITES ESTEILAN ME TO DIKO TOYS

*ΟΙ Τυρναβίτες έστειλαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το μήνυμα στον αγώνα του Run Greece...

Σ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass