Οδός Αχιλλέως

Δημοσίευση: 04 Απρ 2019 19:12
*ΟΙ συναγωνιστές Κόκκαλης-Παπαδόπουλος θα μπορούσαν και να συζητούν το πώς θα παίξουν το ‘’1-2’’, ώστε να σκοράρουν στις εκλογές.  Ζ. *ΟΙ συναγωνιστές Κόκκαλης-Παπαδόπουλος θα μπορούσαν και να συζητούν το πώς θα παίξουν το ‘’1-2’’, ώστε να σκοράρουν στις εκλογές. Ζ.

* ΣΤΟΝ αριθμό 37 της οδού Αχιλλέως, στην περιοχή της Ανθούπολης, όπως αναφέρουν περίοικοι, τα τσιμέντα στο πεζοδρόμιο έχουν φουσκώσει εξαιτίας των ριζών ενός δένδρου. Παιδιά και ηλικιωμένοι συχνά σκοντάφτουν....

 

Καλοκαιριάζει

* Ε ναι, τα αντηλιακά βγήκαν σεργιάνι. Τα παλιά πόσο να φτάσουν ακόμα, τα καινούρια είναι και πιο αποτελεσματικά.

Και φυσικά οι Λαρισαίες άρχισαν να ασχολούνται με τα νέα μαγιό. Μπορεί να μην αγοράζουν ακόμα, δοκιμάζουν όμως εντατικά. Δεν κρατιούνται. Μην εξαντληθούν κιόλας τα νέα μοντέλα.

Ζ.

 

«Λιβανιστά»

* ΠΑΕΙ πέρασε κι η πρωταπριλιά, όλο και πλησιάζουν οι εκλογές. Σε απόσταση αναπνοής πια, έφτασε η ώρα και τα «Ψ» μεταλλάσσονται σε «Λ» ή και «Θ», αναλόγως. Όπως πάντα εδώ και δεκαετίες, «Λιβανιστά» στην προεκλογική περίοδο, το έχουν αντιληφθεί ήδη οι εμβριθείς αναγνώστες. Θυμίαμα για όλους τους υποψηφίους, οι πάντες καλοί στα «Θυμιατιστά» και πώς αλλιώς να γίνει. Ποιος και γιατί να αμφισβητήσει τις προθέσεις οποιουδήποτε να προσφέρει, για το καλό του λαού και του τόπου γενικότερα. Ο οποίος λαός και θα κρίνει, θα επιλέξει άρχοντες. Που αφού εκλεγούν, τα «Ψιθυριστά» θα συνεχίζουν όπως πάντα να τους ελέγχουν.

Ζ.

 

«Τω κρατίστω»

* ΕΦΤΑΣΕ πρωί-πρωί χθες η απάντηση στο σχολιάκι περί διαδοχής στο τιμόνι του ΣΘΕΒ, στην επόμενη θητεία μετά παρέλευση τριετίας.

Αξιότιμε κύριε Ζ.

Παρότι στη χώρα μας είθισται να μνημονεύουμε τους νεοεκλεγέντες προέδρους πριν ακόμη αυτοί θητεύουν, σας ενημερώνουμε ότι στο ΣΘΕΒ ισχύει ακόμη η παράδοση στην περίφημη Αλεξανδρινή ρήση: «Τω κρατίστω». Και για όσους δεν γνωρίζουν, άξιοι υπάρχουν πολλοί...

Με εκτίμηση

Εκ μέρους του ΣΘΕΒ

Ο Πρόεδρος

Νταβέλης Αθ. Αχιλλέας

 

Φουλάρει

τις μηχανές

* ΜΕ τη δύναμη και την όρεξη για προσφορά που διαθέτει ένας νέος άνθρωπος συνεχίζει να «οργώνει» τον νομό με επαφές και συναντήσεις το στέλεχος της ΝΔ Αθηνά Σιαφαρίκα. Παρακολουθώντας κανείς τη δράση της την περασμένη Κυριακή, ίσως να... κουράστηκε. Όχι όμως η νεαρή δικηγόρος. Έτρεξε 5 χλμ. στο Run Greece, έδωσε το παρών στη Σύνοδο της ΟΝΝΕΔ στη Λάρισα (γνώριμο σκηνικό για την ίδια) και το βράδυ στην ετήσια συνέλευση του ΣΘΕΒ. Και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη...

 

«Κούρεμα»...

* ΑΥΤΟ κι αν είναι «κούρεμα» καταθέσεων... Ούτε 1 ούτε 2, συνολικά 5 δισ. «σήκωσε» η εφορία από τις τράπεζες και δη από τους λογαριασμούς των οφειλετών πέρυσι. Το ποσό δεν είναι διόλου μικρό, καθόλου ευκαταφρόνητο, καθώς αντιστοιχεί στο 5% των συνολικών καταθέσεων των πολιτών.

Τελικά οι κατασχέσεις, οι δημεύσεις των καταθετικών λογαριασμών αποδεικνύονται το πλέον αποτελεσματικό μέτρο. Και το πόσο αποτελεσματικές είναι αποδεικνύονται από το γεγονός ότι αν και λιγότερες σε σχέση με πρόπερσι, τα έσοδα ήταν περισσότερα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η χρήση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης γίνεται στοχευμένα. Έχοντας ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τις τράπεζες, στοχοποιούν τον οφειλέτη, «σκανάρουν» τους λογαριασμούς του, χτυπούν και φεύγουν... Αφήνοντας «κουρεμένο» και «ψαλιδισμένο» όποιον άφησε ληξιπρόθεσμο χρέος στο Δημόσιο...

Γ.Ν.

 

Πιστωτική...

* ΑΛΛΑ και οι τράπεζες, μερικές φορές δεν παίζονται... Βγάζουν από τη μύγα ξίγκι! Το παράπονο - καταγγελία αναγνώστη είναι ενδεικτικό μιας προσωπικής του υπόθεσης. Κάνοντας αγορές από πιστωτική του αξίας 203 ευρώ, πλήρωσε εμπρόθεσμα από τον καταθετικό λογαριασμό του, μόνο τα 180 ευρώ.

Η τράπεζα, η οποία χρεώνει επιτόκιο αγορών 12% επέβαλε τόκο για ένα μήνα, στο συνολικό ποσό των αγορών του. Δηλαδή όχι για το υπόλοιπο των αγορών που άφησε απλήρωτο, δηλαδή στα 23 ευρώ, αλλά στα 203 ευρώ.

Εν ολίγοις η τράπεζα εισέπραξε 1,86 ευρώ από τόκους, αντί για 24 λεπτά. Όχι βέβαια ότι το ποσό είναι σοβαρό, αλλά σκεφτείτε τι γίνεται σε μεγαλύτερες συναλλαγές και για όλους όσοι αφήνουν τις κάρτες απλήρωτες.

Βέβαια υπάρχει και άλλο ζήτημα... Πόσο θεμιτό και νόμιμο είναι η τράπεζα να μεταχειρίζεται τέτοιες πρακτικές; Γιατί μόνο λογικό και δίκαιο δεν είναι...

Γ.Ν.

 

Στα γκισέ...

* ΟΙ οποίες τράπεζες, ειρήσθω εν παρόδω, θα λειτουργούν με μειωμένο ωράριο συναλλαγών για το κοινό από τον ερχόμενο μήνα.

Δηλαδή η εξυπηρέτηση των πελατών θα ολοκληρώνεται στις 2 το μεσημέρι και όχι στις 2.30 όπως είναι τώρα. Ακούνε που ακούνε τα «σχολιανά» τους, θα έχουν έναν επιπλέον λόγο για διαμαρτυρίες, γκρίνιες και μουρμουρητά.

Φανταστείτε τι έχει να γίνει στα γκισέ από τον Μάιο κάθε φορά που θα πληρώνονται επιδόματα και συντάξεις. «Ουρές» και ταλαιπωρία μέχρι τη λήξη των συναλλαγών...

Όπως άλλωστε και τώρα σε κάποια καταστήματα, όπως αυτό της Εθνικής στη Φιλιππούπολη, που πελάτες δυσανασχετούν γιατί τα ταμεία εξυπηρέτησης δεν επαρκούν. Και σπεύδουν στην «Ε» να διαμαρτυρηθούν και να πουν το παράπονό τους...

Γ.Ν.

 

Εξόρμηση

* ΠΟΛΛΕΣ δεκάδες επιχειρηματιών συνόδευσαν τον Αλ. Τσίπρα στο ταξίδι του στη Βόρεια Μακεδονία, στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες που διανοίγονται με τον βόρειο γείτονα. Ανάμεσά τους, στη σχετική λίστα που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, φιγουράρουν και Λαρισαίοι. Οι εκπρόσωποι της «Καρκανιάς-Τεχνολογία Περιβάλλοντος», Χρήστος και Απόστολος Καρκανιάς και Αριστ. Οικονόμου. Της γνωστής επιχείρησης που δραστηριοποιείται εδώ και 40 χρόνια στους βιολογικούς καθαρισμούς και άλλα περιβαλλοντικά, σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στα Βαλκάνια. Με έδρα πάντα τη Λάρισα.

Ζ.

 

«Προφήτεψε»

* ΤΟ θέατρο του Μύλου μετονομάζεται σε «Θέατρο Κώστας Τσιάνος». Το ανακοίνωσε ο δήμαρχος στην εκδήλωση που οργάνωσε ο περιφερειάρχης για να τιμηθεί ο Λαρισαίος θεατράνθρωπος. Διαψεύδοντας το «ουδείς προφήτης στον τόπο του», κλασικά ως εξαίρεση στον κανόνα, λαμπρή όμως.

Ύψιστη τιμή. Να δοθεί το όνομα κάποιου ευρισκομένου εν ζωή.

Την έχει γευτεί ο Νίκος Γκάλης και μάλιστα δις, με τη μετονομασία του Παλαί ντε Σπορ και του ΟΑΚΑ, ο Δημ. Διαμαντίδης επίσης, το όνομα του οποίου δόθηκε στο Κλειστό της ιδιαίτερης πατρίδας του της Καστοριάς, ομοίως το Στάδιο της Καβάλας έλαβε το όνομα της Άννας Βερούλη αλλά και στο γήπεδο της Βερδικούσιας προσφάτως δόθηκε το όνομα του παλιού δικηγόρου Νίκου Μηλιώνη. Θέατρο όμως πρώτη φορά.               

Ζ.

 

Κι απ’ αλλού

* ΠΕΡΑΝ του Κ. Αγοραστού, που πέρασε να ευχηθεί στον υποψήφιο δήμαρχο, πριν πάει στην εκδήλωση της Περιφέρειας για τον Κ. Τσιάνο και εκτός από τον αρχηγό του κόμματός του, τον Θ. Παπαλιάγκα, στην παρουσίαση του Νίκου Γαμβρούλα έδωσαν το παρών και υποψήφιοι βουλευτές του γειτονικού ΚΙΝΑΛ. Όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί. Γυρεύουν σταυρούς σε ψηφοφόρους άλλου κόμματος; Ή η παρουσία προμηνύει προεκλογική συμμαχία, οπότε...

* * *

* ΠΑΡΟΝΤΕΣ επίσης και υποψήφιοι του συνδυασμού Καλογιάννη, καλά αυτοί προσδοκούν στον β’ γύρο. Αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Παν. Γούλας. Ο οποίος πάει παντού όπου τον καλούν. Τόσο που ακούστηκε ότι το «Παν.» δεν προέρχεται από το Παναγιώτης αλλά από το πανταχού, ήτοι Πανγούλας.             

Ζ.

 

Σεβασμός

* ΣΤΗ Θεσσαλονίκη, τον καρτερούσαν στο δημαρχείο τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, κλασικά να του τα ψάλουν για τη Μακεδονία. Στη Λάρισα όμως φύλλο δεν κουνήθηκε. Ουδείς παρενόχλησε τον ΠτΒ στη μεγάλη εκδήλωση στη Δημοτική Πινακοθήκη. Σεβασμός στον θεσμό ή οι Λαρισαίοι μακεδονολάτρες θα κάνουν τώρα την αυτοκριτική τους;

Ζ.

 

Άσπρες ρίζες

* ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΕΣ εναντίον τους αλλά χωρίς αυτές δεν κάνουν οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα κρύβεται μία γυναίκα. Αν χρειάζεσαι μεγαλύτερη επιτυχία, αύξησε τον αριθμό των γυναικών.

* * *

* - ΠΟΤΕ δεν κατάλαβα γιατί γυναίκες που έχουν ωραία μαύρα μαλλιά βάφουν τις ρίζες άσπρες.

* * *

* - ΜΗΝ είστε λιγούρια λέει ο άλλος και τα μόνα πόδια που δεν χαλβαδιάζει είναι εκείνα της Χαλκιδικής.

Ζ.

 

Κοιμήσου...

* ΓΙΑ την ορθή χρήση και εκπαίδευση έκανε λόγο ο δήμαρχος Άρης Καραχάλιος κατά την παράδοση των βραχιολιών κινδύνου στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες των Φαρσάλων.

Η κ. Βάια όμως είχε άλλα στο μυαλό της και αγνόησε την προτροπή του δημάρχου, καλώντας τη γραμμή έκτακτης βοήθειας κάθε πέντε λεπτά για να τους «τσεκάρει».

- Είναι κανείς εκεί...

- Ναι κ. Βάια, κοιμήσου, μας έχεις καλέσει 30 φορές μέχρι τώρα... Εδώ είμαστε.

Γ.Γ.

 

Ελικόπτερα

* ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ χθες για δεύτερη συνεχή μέρα, οι ασκήσεις ελικοπτέρων πάνω από την περιοχή Φαρσάλων. Αρκετοί ήταν οι πολίτες, που αναρωτήθηκαν για την κατακόρυφη αύξηση των διελεύσεων πτητικών μέσων.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται μία μέρα μετά από την προληπτική αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου τύπου «Απάτσι» κοντά στον οικισμό Ρίζι Φαρσάλων.

Γ.Γ.

 

ΔΕΗ

* ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ είχε στήσει χθες στην πλατεία Ταχυδρομείου, η ΔΕΗ, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες της Λάρισας πώς μπορούν να εξοικονομήσουν (!) χρήματα, αν επιλέξουν να λαμβάνουν τον λογαριασμό τους μόνο ηλεκτρονικά.

Στην προσπάθειά της να καταργήσει την ταχυδρομική αποστολή λογαριασμών στα σπίτια των καταναλωτών, αναγκάζει ουσιαστικά τους πελάτες της να επιλέξουν την ηλεκτρονική παραλαβή των λογαριασμών τους, καθώς αν δεν το κάνουν, θα πληρώνουν «πρόστιμο» 1 ευρώ για την έκδοση κάθε λογαριασμού (όπως ήδη ισχύει σήμερα).

Είδες εκβιασμό η ΔΕΗ;

Και οι ηλικιωμένοι που δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και δεν έχουν ιδέα τι είναι το «ίντερνετ», έχουν επιλογή;

Αυτούς τους καταδικάζεις να καταβάλλουν μόνιμα 1 ευρώ «πρόστιμο», για κάθε λογαριασμό, γιατί δεν μπορούν να διαχειριστούν τη σύγχρονη τεχνολογία;

Λ.Κ.

 

Σε αδιέξοδο

* «ΕΙΝΑΙ καμιά εικοσπενταριά οι γάτες που μένουν στο διατηρητέο της γωνίας Οικονόμου Εξ Οικονόμων και Ασκληπιού, ολόκληρη αγέλη...».

Έξαλλος, απελπισμένος ο νεαρός γείτονας, διατηρεί ωστόσο το χιούμορ έστω πικρό. «Κι εγώ αγαπώ τα ζώα, έχω και σκύλο και γάτα, εδώ όμως κοντεύουμε να αποκτήσω και δεινόσαυρο, αυτό είναι το επόμενο βήμα...». Ως «Διατηρητέο» αναφέρει το παλιό ακατοίκητο τσιμεντένιο σπίτι, όπου είχε γίνει παλιά κατάληψη αντεξουσιαστών.

* * *

* «ΜΕΝΟΥΜΕ», εξηγεί, «σε ένα από τα ημιυπόγεια δίπλα. Στο παράθυρό μας μπροστά έχουμε μονίμως γάτες, αποφάγια και περιττώματα. Ένα σωρό πιατάκια που βάζουν δύο κυρίες της γειτονιάς για τις αδέσποτες, που γι’ αυτό μαζεύονται. Έχουμε και ψαροκόκαλα, έχουμε και γάλα και νερά και κροκέτες κι ό,τι θες. Έχουμε επίσης απηυδήσει...».

Και συνεχίζει. «Η Ασκληπιού είναι φαίνεται διάδρομος περιπάτου για πολλούς ιδιοκτήτες σκύλων.

Αρκετοί δεν τα μαζεύουν, δεν καθαρίζουν πίσω τους, τα βρίσκουμε εμείς το πρωί. Τις προάλλες, το σκυλί πλησίασε, σήκωσε το πόδι και κατούρησε στο παράθυρό μας. «Εϊ φίλε, εγώ μένω εδώ, τι κάνεις...».

* * *

* ΜΙΛΗΣΕ λέει στις κυρίες που ταΐζουν τα αδέσποτα γατιά. Τίποτε. Ζήτησε βοήθεια από τον Δήμο, από την Αστυνομία, από το Υγειονομικό. Μηδέν εις το πηλίκο.

 (Αν σκεφτόταν να αγοράσει ο ίδιος έναν κροκόδειλο, έστω μικρό, αντί δεινοσαύρου; Μπορεί να προκαλούσε το ενδιαφέρον ή έστω να τρόμαζε τους άλλους φιλόζωους.)

Ζ.

 

Μυρίζουν

* ΜΥΡΙΖΟΥΝ –όχι βεβαίως... άνοιξη- τα φρεάτια ομβρίων υδάτων, που βρίσκονται στην αρχή της πρόσφατα ανακατασκευασμένης οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος της Κεντρικής πλατείας, διαμαρτύρονται οι επαγγελματίες.

Υποστηρίζουν ότι έχουν ενημερώσει τον Δήμο Λαρισαίων και αναμένουν τον καθαρισμό τους.

Λ.Κ.

 

Ξερά χόρτα

* ΩΣ νομοταγής πολίτης ακολούθησε τη διαδικασία: έκοψε τα αγριόχορτα στο οικόπεδό του (στην περιοχή του οικισμού «Μυρτίνη»), τα στοίβαξε σε μια γωνιά και ειδοποίησε την αρμόδια δημοτική υπηρεσία. Όλα αυτά πριν δυόμιση μήνες. Πέρασαν μέρες, ανταπόκριση δεν υπήρξε, ξαναπήρε τηλέφωνο.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω όμως. Ενόχλησε ξανά, αλλά τίποτε.

Απηύδησε ο συμπολίτης και κατέφυγε στην «Ε». Να ελπίζει ότι θα γίνει τελικά η αποκομιδή;

 


----------------------------------------

 

2O NIKOS LIOYPAS DEN PERIMENE NA GINEI 

*Ο Νίκος Λιούπας δεν περίμενε να γίνει Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού για να έρθει σε άμεση επαφή με τη νεολαία. Γυμναστής για χρόνια, υπεύθυνος Ακαδημιών, έχει χτίσει με τα παιδιά και τους γονείς μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοεκτίμησης.

Έτσι βρέθηκε σε οικείο περιβάλλον σε εκδήλωση απονομής αναμνηστικών διπλωμάτων στα 1.500 παιδιά από σχολεία Λάρισας και Βόλου, τα οποία συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Διεκδίκηση Χιονονιφάδας», μέσω του οποίου έμαθαν σκι στο Πήλιο.

 

 

3TO DIAMANTI THS LARISAS EIXE TITLO1

4TO DIAMANTI THS LARISAS EIXE TITLO2 

*«Το διαμάντι» της Λάρισας είχε τίτλο χθες στο πρωτοσέλιδο της «Η Καθημερινή» για τη Δημοτική Πινακοθήκη-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, που πριν λίγες μέρες εγκαινίασε την επανασχεδιασμένη έκθεση της μόνιμης συλλογής Κατσίγρα.

Ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» και επί σειρά ετών υπεύθυνος του Πολιτιστικού τμήματος της εφημερίδας Νίκος Βατόπουλος, αν και Αθηναιογράφος όπως τον έχουν χαρακτηρίσει, ιχνηλατεί με μεγάλη επιτυχία, τα πολιτιστικά μνημεία της Λάρισας και τα «στολίζει» με την εκπληκτική του πένα. Όχι τυχαία όμως. Ο Νίκος Βατόπουλος γνωρίζει το έργο και τους θησαυρούς της Δημοτικής Πινακοθήκης αλλά και όλων των μουσείων της πόλης. Στα εγκαίνια βρήκε την ευκαιρία να τα πει με τον καλό του φίλο ιατρό-ερευνητή κ. Νίκο Παπαθεοδώρου, αλλά και τον αντιδήμαρχο Π. Σάπκα και τον βουλευτή Μ. Χαρακόπουλο.

Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass