Απολογισμός Αγοραστού

Δημοσίευση: 05 Απρ 2019 19:45
*ΑΝΗΦΟΡΙΖΕΙ για Λάρισα και Θεσσαλία, μετά την Πελοπόννησο, το πολύχρωμο «βαν» (υπερισχύουν φυσικά το μπλε και το κόκκινο), του «Ποταμιού» με συνοδηγό τον επικεφαλής του Σταύρο Θεοδωράκη.  Θα είναι εδώ την ερχόμενη Τρίτη.  Λ.Κ. *ΑΝΗΦΟΡΙΖΕΙ για Λάρισα και Θεσσαλία, μετά την Πελοπόννησο, το πολύχρωμο «βαν» (υπερισχύουν φυσικά το μπλε και το κόκκινο), του «Ποταμιού» με συνοδηγό τον επικεφαλής του Σταύρο Θεοδωράκη. Θα είναι εδώ την ερχόμενη Τρίτη. Λ.Κ.

*ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ώρες διήρκησε η ομιλία του Κώστα Αγοραστού στον χθεσινό απολογισμό των πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής, καθώς όπως υποστήριξε ο ίδιος «το έργο μας είναι μεγάλο και πρέπει να αναφερθεί για να μην αδικήσουμε την προσπάθεια κανενός, διότι αν πετύχαμε όλα αυτά, το κάναμε με συνέργειες και συνεργασίες».

Κάποια στιγμή μάλιστα μικροφώνησαν τα ηχεία, με τον Κ. Αγοραστό να σχολιάζει πως «μάλλον κουράστηκαν κι αυτά». Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δ. Κολυνδρίνη δήλωσε πως «αν ο κ. Αγοραστός χρειάστηκε περίπου 2 ώρες να παρουσιάσει συνοπτικά το έργο της Περιφέρειας, φανταστείτε πόσο χρόνο θα χρειαστεί το 2023 στον επόμενο δηλαδή απολογισμό». Να σημειωθεί πως στο πυκνό ακροατήριο της αίθουσας του Περιφερειακού Συμβουλίου βρέθηκε και η μητέρα του περιφερειάρχη, Αλεξάνδρα.

Γ.Ρ.

 

Ασυμβίβαστοι

*ΟΛΑ κύλησαν ομαλά στην ετήσια συνέλευση και τη διαδικασία ανάδειξης νέας διοίκησης του ΣΘΕΒ. Άρτια αποδείχθηκε η οργάνωση, το αναγνώρισαν οι πάντες, ο μηχανισμός του Συνδέσμου λειτούργησε στο έπακρο. Ένα πρόβλημα μονάχα ανέκυψε. Που δεν είχαν μεριμνήσει να έχουν 150 καθίσματα στην πρώτη σειρά. Τόσοι υπολογίζεται ότι ήταν οι τοπικοί παράγοντες που διαγκωνίζονταν να καταλάβουν μια προνομιακή θέση. Είναι κι οι αυτοδιοικητικές εκλογές κοντά, μερακλωμένοι, ουδείς συμβιβαζόταν με δεύτερη σειρά.

***

*ΟΠΟΤΕ θα πάρουν μια ανάσα στο επιτελείο Νταβέλη. Καθότι είχαν προγραμματισμένη εκδήλωση στις 14 Μαΐου, με τον ‘’μίστερ Chipita’’. Ο Σπ. Θεοδωρόπουλος δεν θα μιλούσε για τις εξελίξεις στον αγαπημένο του Παναθηναϊκό αλλά για την επιχειρηματικότητα. Ωστόσο, αφού ο μητροπολίτης μετέθεσε την περιφορά του Αγ. Αχιλλίου την παραμονή της γιορτής του πολιούχου, αναβλήθηκε και η εκδήλωση των βιομηχάνων.

Ζ.

 

Σημείο αναφοράς

*ΣΤΑΝΤΑΡ πλέον στις επισκέψεις Αθηναίων παραγόντων η περιοχή της Λάρισας. Σημείο αναφοράς. Περιλαμβάνεται και στο πρόγραμμα της σημερινής περιοδείας του Ν. Χουντή, του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες δύο θητείες, που από το ‘15 συνέπλευσε με Λαφαζάνη και τώρα είναι υποψήφιος της ΛΑΕ.

Οι πάντες λοιπόν περνούν από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου. Όχι βέβαια γιατί ο πρόεδρος Χρ. Τσιτσιρίγγος κι η φιλόξενη διοίκηση τους φορτώνουν κρασιά φεύγοντας, αλλά διότι οι παράγοντες επιδιώκουν να αναδείξουν το υγιές συνεταιριστικό μοντέλο, ίσως ελπίζουν να μάθουν και το Τυρναβίτικο μυστικό της επιτυχίας. Τα τελευταία χρόνια όλοι οι Αθηναίοι έσπευδαν στον «ΘΕΣγάλα», τώρα πια επέστρεψαν στην εγγύηση του Οινοποιείου.

Ζ.

 

Με Κόκκαλη

*ΤΟ πρόσωπο των επικείμενων ευρωεκλογών, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης, θα βρεθεί στη Λάρισα εκεί κοντά στα μέσα Απριλίου. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ξανά για να το πιστέψουν κι όσοι δυσκολεύονται, κάνει κι εκείνος μια πλήρη προεκλογική καμπάνια, κυνηγώντας τον σταυρό σε ολόκληρη τη χώρα ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζ.

 

Προαναγγελθείσα

*ΔΕΝ συγκλονίστηκε δα και κανείς από την ανακοινωθείσα χθες προσχώρηση Διαμάντου στο στρατόπεδο του Απ. Καλογιάννη. Οι Λαρισαίοι το είχαν διαβάσει, ως την πιθανότερη εξέλιξη, σ’ αυτό ακριβώς το σημείο της εφημερίδας και πριν μια βδομάδα και πριν ένα μήνα και πριν ένα χρόνο. Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας μεταγραφής.

***

*ΟΠΟΤΕ οι περισσότεροι περιορίστηκαν να αναζητήσουν συμφωνίες. Αν θα τον ακολουθήσουν κι άλλοι δικοί του ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ή απλώς θα περιοριστούν να τον υποστηρίξουν. Ή κουβέντιαζαν για ανταλλάγματα.

- Θα του δώσει άραγε πλήρη αντιδημαρχία τετραετίας;

- Κάτσε να εκλεγεί πρώτα. Αλλιώς είναι να είσαι αρχηγός, τώρα θέλει σταυρό, τραχύ μονοπάτι.

Ζ.

 

Κοίτα, φιλαράκο

*«ΑΝ όχι τώρα, πότε;» Μόνο για ξύλινο λόγο δεν μπορεί να κατηγορηθεί Δημήτρης Καρανίκας. «Οι υπεύθυνοι της καθυστέρησης και της υποανάπτυξης, της μιζέριας, και μιας κοινωνίας που σέρνεται σε μια τριτοκοσμική επαρχία, πήραν και πάλι τους δρόμους για να μάς ξανασώσουν. Υποσχέσεις, λόγια, μεγάλα και πάλι λόγια, φανφάρες, χάντρες για τους ιθαγενείς», σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας στην εναρκτήρια τοποθέτησή του. «Κάποιοι περιμένουν το φιλικό χτύπημα στην πλάτη, την υπόσχεση κάποιου ευτελούς μικρορουσφετιού, να ευδαιμονήσουν, και με τα προεκλογικά κεράσματα, ενώ τον άλλον καιρό, «μην τον είδατε τον Παναή». Να τους πουν πόσο σπουδαίοι είναι και πόσο θα συμβάλλουν στην προκοπή του τόπου».

***

*Ο εκ Λιβαδίου ορμώμενος μηχανικός, επικεφαλής της παράταξης ‘’Ένας Δήμος για Όλους’’, τα λέει χύμα και τσουβαλάτα. «Τα γκισέμια του σογιού θα αναλάβουν την καθοδήγηση και ποδηγέτηση των υπολοίπων. Σοβαροφανείς παράγοντες θα αναλάβουν το κοουτσάρισμα των υποψηφίων. Θα ζητήσουν την υποταγή σου για άλλη μια φορά και την ψήφο σου για να ξεχρεώσεις κάποια υποχρέωση. Υποχρέωση, που ενώ ήταν δικαίωμά σου, σου την πούλησαν ρουσφέτι. Κι εσύ φίλε μου νομίζεις ότι έχεις άκρες, μέσον, βύσματα, γνωριμίες, που στην ουσία είναι το καπίστρι που σε σέρνουν». Για να καταλήξει. «Έτσι φιλαράκο, θα εκχωρήσεις για άλλη μια φορά τα δημοκρατικά σου δικαιώματα, την αξιοπρέπειά σου; Μην ψάχνεις για προστάτες αν δεν μπορείς να προστατέψεις μόνος σου τον εαυτό σου. Απλά κοίτα πώς θα απαλλαγείς από αυτούς».

Ζ.

 

Πολλές σκηνές

*ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟΙ οι Λαρισαίοι μαθητές, με διαρκή έμπνευση.

- Μια Λαρισαία χώρισε έναν εργοστασιάρχη που έφτιαχνε είδη κάμπινγκ, γιατί έκανε πολλές σκηνές.

***

*- Η γραμματέας στον προθάλαμο του ιατρείου. Παρακαλώ, λόγω των προσωπικών δεδομένων δεν επιτρέπεται να σας φωνάζω με τα ονόματά σας. Να περάσει λοιπόν η κυρία με τις αιμορροΐδες. (Ε ναι, οι υπόλοιποι έβλεπαν ποια.)

***

*- ΤΟ χασμουρητό είναι ο τρόπος του οργανισμού να σου πει ότι έχεις πια μόνο 15% μπαταρία.

Ζ.

 

Αναιμάκτως

*ΜΕ αριστουργηματικό ελιγμό, ανάλογο εκείνου του Δημοκρατικού Στρατού στον Γράμμο προς Βίτσι, κατάφεραν ο συντονιστής Γ. Παπαϊωάννου και οι συν αυτώ να ανασυντάξουν τις δυνάμεις των Λαρισαίων ‘’λαφαζανίστας’’. Και ο σκύλος χορτάτος, δίχως αιματοχυσία. «Επομένως, εκείνοι που συμμετέχουν ή στηρίζουν τη ‘’Συμπαράταξη Λαρισαίων’’ και τον Απ. Καλογιάννη, ενεργούν υλοποιώντας προσωπικές στρατηγικές οι οποίες είναι σε πλήρη αντίθεση με τις πολιτικές επιλογές και αποφάσεις της ΛΑ.Ε. και των οργάνων της». Αυτό ανακοίνωσαν. Κι έτσι Τάκης Γιαλαμάς κι όλοι οι υπόλοιποι γνωστοί του κόμματος, αφέθηκαν να πράξουν αυτό που πιστεύουν σωστό. Αναιμάκτως.

***

*ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, μεθαύριο Κυριακή, η ‘’Ανυπότακτη Θεσσαλία’’, η παράταξη που συγκρότησαν στο κόμμα για τις εκλογές, αποφασίζει για τον υποψήφιο περιφερειάρχη τους. Εκεί στις πιο πολιτικές αυτοδιοικητικές εκλογές θα μετρήσουν το μπόι τους. Μαζεύονται απ’ όλη τη Θεσσαλία, αμέσως μετά την εκκλησία, να αναδείξουν επικεφαλής.

***

*ΚΑΙ το όνομα αυτού Κώστας Δελημήτρος. Αυτός θα οριστεί υποψήφιος ‘’ανυπότακτος’’ περιφερειάρχης. Βολιώτης που είχε εκλεγεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το ‘15 και αποχώρησε κατόπιν μαζί με τους υπόλοιπους και τον Παν. Λαφαζάνη.

Ζ.

 

Μητροπάνου

*ΣΤΗ γειτονική παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΙΑ, στην ‘’Αριστερή Παρέμβαση’’, διάλεξαν για αρχηγό τον Βολιώτη Στάθη Ντούρο. Έγιναν όμως γνωστοί πανελληνίως και συζητήθηκαν καθώς στο ψηφοδέλτιό τους μετέχει και η Μυρσίνη Μητροπάνου, ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στα Τρίκαλα. Η κόρη του θρυλικού τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνου, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συνδικαλίστρια στη σχολή της.

Ζ.

 

Δάκρυα ΔΕΗ

*ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι μαθητές εν δράσει.

- Ήμουν ο μόνος που ήξερα ότι θα βυθιστεί ο Τιτανικός και τους φώναζα να φύγουν.

- Και; Τι έγινε μετά;

- Με έβγαλαν σηκωτό απ’ το σινεμά.

***

*- ΣΗΚΩ να πας στη δουλειά.

- Να έρθει αυτή. Όλο εγώ πάω.

***

*- ΘΑ σου γράψω δάκρυα, λέει η οφθαλμίατρος. Δεν χρειάζεται, της απάντησα, είναι να έρθει η ΔΕΗ.

Ζ.

 

Διαφοροποίηση

*ΕΓΙΝΕ παγκόσμια είδηση η επίσκεψη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία , οι πάντες επικρότησαν, μόνο θετικά σχόλια ακούστηκαν πανταχόθεν. Μονάχα στην Ελλάδα αλλιώς, όχι ακριβώς κόντρα. Σε πλήρη αμηχανία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έως και ανησυχία δηλαδή. Αν δεν ξέρουν εκείνοι, τότε ποιος. Έχουν και εκλογές κοντά…

Ζ.

 

Ενισχυμένος

*ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ενισχυμένος προσεγγίζει τις περιφερειακές εκλογές τον ερχόμενο Μάιο, ο γιατρός Βασ. Πινακάς. Από τις πρόσφατες εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου αναδείχθηκε αντιπρόεδρος στη νέα διοίκηση, δεξί χέρι του Ντ. Γιαννακόπουλου. Από δε τον Κ. Αγοραστό ορίστηκε και δρα ως αντιπεριφερειάρχης. Με άλλον αέρα λοιπόν, πολύ ευνοϊκό…

Ζ.

 

Συναγωνιστές

*Ν' ΑΚΟΥΣ στον πεζόδρομο τον για λίγες μέρες ακόμη σταθμάρχη του ΚΤΕΛ. «Αγόοο-ρι μου…» Με τη στεντόρεια φωνή του, ο Μάκης Γιαννακόπουλος. Έναν Μιχάλη φίλο του, απόστρατο προσφωνούσε. Τον Τολίκα των βουλευτικών και της Αστυνομίας ή τον Αναστασίου των δημοτικών και της Αεροπορίας; Μην και τους δύο;

Ζ.

 

Τεράστια

*ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από οδηγούς προς αρμοδίους. Βγαίνοντας από την πύλη του Πανεπιστημιακού και κατηφορίζοντας για Λάρισα, στον δρόμο καιροφυλακτεί μια τεράστια λακκούβα, εχθρός των αναρτήσεων και των ελαστικών των αυτοκινήτων. Δεν είναι υπόθεση του νοσοκομείου η αποκατάσταση του οδοστρώματος αλλά των δημοτικών υπηρεσιών.

Ζ.

 

Δικαιολογημένος

*ΑΙΣΘΗΤΗ η απουσία του Γιώργου Αδαμόπουλου από το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, οφειλόμενη όμως σε ανθρώπινους και όχι σε πολιτικούς λόγους. Ο παλιός υπουργός του Α. Παπανδρέου ξεκίνησε να πάει Αθήνα το πρωί του Σαββάτου, είχε βγάλει εισιτήριο με το πρώτο τρένο, πήγε στον Σταθμό τα ξημερώματα, εκεί όμως ένιωσε αδιαθεσία, ζαλίστηκε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου ευτυχώς συνήλθε, χρειάστηκε όμως να νοσηλευτεί επί τριήμερο και τώρα οικουρεί ολοκληρώνοντας τη θεραπεία.

Ζ.

 

Σπέρνουν

*ΞΕΚΙΝΗΣΕ η σπορά του βαμβακιού στη Θεσσαλία, από τα Φάρσαλα δηλαδή, τη βάση της βαμβακοπαραγωγής. Αρκετοί ήταν οι αγρότες που άκουσαν μεν τους μετεωρολόγους, ότι αναμένεται επιδείνωση του καιρού, σταδιακώς από τα δυτικά της χώρας, κλασικά, με τα φαινόμενα να επεκτείνονται το Σαββατοκύριακο, οπότε σκέφτηκαν να επισπεύσουν τη σπορά μπας και γλιτώσουν το πότισμα για το φύτρωμα. Οι πιο επιφυλακτικοί πάντως περιμένουν, λένε ότι είναι σχετικά νωρίς ακόμα, θέλουν οι χαμηλές θερμοκρασίες να ανέβουν κάποια σκαλοπάτια. Για ανεμπόδιστο φύτρωμα.

Γ.Γ.

 

Όχι και τόσο…

*ΑΥΤΕΣ τις μέρες ταιριάζει μια χαρά και το προεκλογικό αστειάκι, όχι και τόσο κατά τα φαινόμενα, προς τον κατά τόπους υποψήφιο δήμαρχο:

-Κάντε κάτι με τα σκυλιά. Έχουν αγριέψει. Μας δαγκώνουν…

-Καλά, βεβαίως… Θα το ρυθμίσουμε να τα στειρώσουν.

-Μας δαγκώνουν βρε, δεν μας γκαστρώνουν.

Ζ.

 

---------------------------------------------------

2GYNAIKEIA EMPROSUOFYLAKH S*ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ εμπροσθοφυλακή στη γαλάζια υποδοχή της Ντόρας.

Ζ.

 

 ---------------------------------------------------

3H PIO PRVTOTYPH KOPH PITAS• Η πιο πρωτότυπη κοπή πίτας φέτος στη Λάρισα, χορτόπιτα στο πετροτράπεζο στο Γεντίκι.

Ζ.

 

 ---------------------------------------------------

4PANTOY MAZI H GALAZIA TRIA*ΠΑΝΤΟΥ μαζί η «γαλάζια» τριάδα Ηρ. Γερογιώκας, Κ. Νινίκας, Χ. Τσιλιάκος. Όχι μόνο στην πρωτεύουσα για τις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, αλλά και στη Λάρισα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass