Παλτό και κοντομάνικα

Δημοσίευση: 09 Απρ 2019 19:00
*ΜΕ φόντο το «στρατηγείο» του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, οργανώνει τα επόμενα «χτυπήματα»… Και τι «χτυπήματα», με πολιτιστικές βόμβες… *ΜΕ φόντο το «στρατηγείο» του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, οργανώνει τα επόμενα «χτυπήματα»… Και τι «χτυπήματα», με πολιτιστικές βόμβες…

* ΤΟ πρωί βροχή, το μεσημεράκι συννεφιά και το απόγευμα ήλιος. Την Κυριακή λιακάδα τρομερή, σήμερα και αύριο βροχές και καταιγίδες...

Σίγουρα κάπου ανάμεσα στα σύννεφα ο Ηλιος και ο Βοριάς θα διαγωνίζονται για το ποιος θα ξεντύσει τους περισσότερους Λαρισαίους. Αλλά δεν θα μαλώνουν όπως συμβαίνει στον λαϊκό μύθο, θα ξεκαρδίζονται που θα βλέπουν τον κόσμο να βγαίνει από τα σπίτια με παλτό και ομπρέλες και να επιστρέφει με κοντομάνικα και τα πανωφόρια υπό μάλης, μούσκεμα στον ιδρώτα... (Καιρικές μεταπτώσεις στη στιγμή, η λέξη άνοιξη άλλωστε θηλυκού γένους είναι...)

ΘΑ.

 

Πρωτοβουλία

* ΚΑΙ ξαφνικά ανέκυψε θέμα «Αριστερής Πρωτοβουλίας» και πιθανής εμφάνισής της στο πολιτικό σκηνικό για την ενίσχυση του εγχειρήματος Αλέξη Τσίπρα για διεύρυνση, μετά την ανταπόκριση παλιών στελεχών του πράσινου στρατοπέδου, όπως ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Γιάννης Ραγκούσης και πολλοί άλλοι.

Κάτω τα χέρια από την Πρωτοβουλία λένε διαδικτυακά κάποιοι από τους φίλους της και επικαλούνται τον αείμνηστο Γιώργο Παναγιωτακόπουλο ξεχνώντας πάντως ότι και εκείνος για μια εποχή φλέρταρε με τον ΣΥΡΙΖΑ με το ατράνταχτο επιχείρημα να μην έρθει στην εξουσία η δεξιά.

Πάντως αν εμφανιστεί ο μανδύας της Πρωτοβουλίας επίσημα στο πολιτικό σκηνικό θα βγουν ξανά «μαχαίρια». Ο «μεγάλος αδελφός» έδωσε ήδη μια πρώτη γεύση...

Δ.Κ.

 

Συμμαχία

* ΜΕ τον Στέφ. Τζουμάκα, τον Νίκ. Μπίστη, τον Θαν. Θεοχαρόπουλο, τον Γιάν. Ραγκούση και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτεί την «Προοδευτική Συμμαχία». Ποιος ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας για να είμαστε ακριβείς.

Βέβαια με τον Θεοχαρόπουλο συγγενεύουν πολιτικά, άλλωστε από καιρό επέστρεψε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Φώτ. Κουβέλης. Αλλά η συστράτευση με το «παλιό» όπως και το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ (σ.σ. πλην Κορυδαλλού) επιβεβαιώνει πως ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ελέγχει το παιχνίδι σε επίπεδο πρωτοβουλιών.

Ο κ. Τσίπρας – όπως απέδειξε με τη συνεργασία του με τον Π. Καμμένο – έτσι κι τώρα παίρνει το ρίσκο που θα τον καταστήσει ηγέτη στην κεντροαριστερά (σ.σ. το αριστερά σε εισαγωγικά). Ο Τσίπρας αποδεικνύεται ο... Παπανδρέου της εποχής, παραφράζοντας και το άσμα.

Στη ΝΔ θα συνεχίζουν να ψάχνονται, ενώ δεν «εισέπραξαν» ακόμη την αποδοκιμασία των ακροδεξιών για τη Συμφωνία των Πρεσπών...

Β.Κ.

 

Δικαστές

* ΚΟΝΤΡΑ έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε δικηγόρους και δικαστές στη Λάρισα. Χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων με απαντήσεις και ανταπαντήσεις. Χρόνια είχαμε να δούμε κάτι τέτοιο, που όμως σύμφωνα με τους παλιότερους δεν είναι πρωτοφανές. Έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν κι άλλες φορές οι δικηγόροι να μαλώνουν με τους δικαστές στη Λάρισα.

Ο λόγος τώρα ήταν μια αίτηση αναβολής, όμως αφορμή αποτέλεσαν απ’ όσο καταλαβαίνουμε οι συμπεριφορές. Για τους μεν δικηγόρους, αυτή της προεδρεύουσας εφέτη, για τους δε δικαστές αυτή της προέδρου του Δικηγορικού Λάρισας.

Κ.Γ.

 

«Πολιορκία»

* ΠΕΝΤΕ χρόνια από την ίδρυσή της άντεξε η (ακομμάτιστη) δημοτική κίνηση «Νέα Λάρισα» ενώ σήμερα οι περισσότεροι από τους εμπνευστές της, την εγκατέλειψαν είτε συμμετέχοντας – είτε συνεργαζόμενοι, με άλλες παρατάξεις.

Η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Ζιαζιά είναι αυτή που παραμένει σιωπηλός φύλακας της παράταξης, παρά τις πιέσεις που δέχεται από καιρό να αλλάξει στρατόπεδο, επιμένει ακόμη να τιμά και να εκφράζει το 11,7% των Λαρισαίων που εμπιστεύτηκαν την κίνηση στις προηγούμενες εκλογές...

Μάλλον όχι για πολύ ακόμη αφού η κ. Ζιαζιά πολιορκείται πλέον έντονα για να μετάσχει ξανά στις εκλογές...

Β.Κ.

 

Παραστασάρα

*ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ το «Dogville» που ανεβάζει η Πειραματική Σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Κώστα Λαμπρούλη. Μεγάλη η αναμέτρηση με το εμβληματικό έργο του Λανς Φον Τρίερ, αλλά η επιτυχία της παράστασης είναι ότι ο θεατής ξεχνάει την ταινία και συμμετέχει σ’ αυτό που εκτυλίσσεται εκείνη τη στιγμή μπροστά στα μάτια του, παίρνει μέρος στα διλήμματα των ηθοποιών, στα πάθη τους και «τοποθετεί» τον εαυτό του στη σκηνή. Παρεξηγημένη έννοια η «Πειραματική Σκηνή», πολλών είναι η πίστη ότι στην «Πειραματική» παίζονται παραστάσεις που δεν απευθύνονται στο ευρύ κοινό, παράσταση σαν το «Dogville» όμως, τη διαψεύδουν πανηγυρικά! Μπράβο Θεσσαλικό...

ΘΑ.

 

Απόσπαση

* ΣΤΟ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποσπάστηκε η πρώην περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου. Η κ. Αναστασοπούλου μέχρι και τις 31 Αυγούστου θα αναλάβει διοικητική θέση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Άλλοι το είδαν με καλό μάτι άλλοι πάλι όχι. Πάντως για την ίδια δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο μια απόσπαση για να συνεχίσει την εργασία της.

Ν.Π.

 

Προβολή

* Η καλύτερη διαφήμιση για το Πανεπιστήμιο και τα τμήματά του αποτελεί αναμφισβήτητα το επιστημονικό του δυναμικό και οι παρεμβάσεις του για τα σημαντικά θέματα της καθημερινότητας. Τον δρόμο έδειξαν οι καθηγητές του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας και νυν του Πανεπιστημίου με την προ ημερών οργάνωση της ειδικής εκδήλωσης για τα fake news, τις απάτες στο διαδίκτυο και τον ψηφιακό εκφοβισμό στο σχολείο.

Το περιεχόμενο αλλά και η άρτια εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών πρακτορείων και ιστοσελίδων, που φιλοξένησαν όχι μόνο το περιεχόμενο της εκδήλωσης αλλά και τις επιστημονικές απόψεις των καθηγητών, οι οποίοι βρήκαν μέσω της προβολής της δουλειάς τους τον τρόπο να προβάλουν ένα Πανεπιστήμιο μέσα σε ένα κλίμα έντονων ανακατατάξεων λόγω της συγχώνευσης.

Δ.Κ.

 

Εγκεφαλικά

* ΜΑ ούτε μια μονάδα εγκεφαλικών επεισοδίων στην Ελλάδα παρά τον υψηλό αριθμό των περιστατικών; Και παρά τις ποικίλες επιπτώσεις τόσο για τη χώρα όσο και για τις οικογένειες; Απλά ερωτήματα αλλά δυστυχώς αναπάντητα για τα οποία ο Λαρισαίος βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας ελπίζει να πάρει αυτή τη φορά απάντηση από το Υπουργείο Υγείας.

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε, απάντηση θα πάρει όπως και να έχει –είτε ικανοποιεί είτε όχι- με κάποιους Λαρισαίους γιατρούς να περιμένουν στη γωνία μήπως και υπάρξει κάποια ευκαιρία να κερδίσουν το μεγάλο στοίχημα στήνοντας μια μονάδα εγκεφαλικών επεισοδίων στη Λάρισα. Γιατί όχι;

Δ.Κ.

 

Επείγοντα

* ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ετοιμάζονται στο Γενικό Νοσοκομείο για τη μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητα του ιδρύματος. Ο εργολάβος ξεκινά εργασίες για την αναμόρφωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και μεθαύριο Πέμπτη εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η εφημερία θα γίνει στους χώρους που γίνονταν παλιά ξυπνώντας μνήμες από το παρελθόν για τους παλιότερους υπαλλήλους αλλά και εξυπηρετούμενους ασθενείς.

Με διοικητικούς και γιατρούς να εύχονται να κυλήσουν τα πάντα ομαλά και χωρίς προβλήματα. Όσο για τον αναπληρωτή διοικητή αποτελεί προσωπικό στοίχημα γιατί πρόκειται για το πρώτο μεγάλο έργο που καλείται να διαχειριστεί έχοντας το γενικό πρόσταγμα...

Δ.Κ.

 

Δούρειος ίππος

* ΣΚΛΗΡΗ γλώσσα κατά του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε η Λαρισαία υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Γαβαλά, σε ομιλία της στον «Μύλο του Παππά», ανατρέχοντας σε «μαθήματα» στρατηγικής από την ελληνική μυθολογία.

Ανάφερε: «Το δήθεν «προοδευτικό μέτωπο» είναι ο νέος «δούρειος ίππος» για την άλωση των λαϊκών συνειδήσεων και ταυτόχρονα το όχημα για το στέριωμα του ενός πόλου του διπόλου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο έχει ανάγκη το αστικό πολιτικό σύστημα σε μια περίοδο αστάθειας και ανασφάλειας.

Επιχειρεί (ο ΣΥΡΙΖΑ) να το στήσει με τα «μπάζα» που απέμειναν από τα ερείπια του παλιού ΠΑΣΟΚ που κατέρρευσε. Ακόμα και με πρόθυμους «εθελοντές αιμοδότες» από την ακραιφνή δεξιά...».

Λ.Κ.

 

Συντάξεις (1)

* ΣΤΙΣ αιτήσεις συνταξιοδότησης που εκκρεμούν αφορά αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ενόψει εκλογών προφανώς έρχεται η αντιπολίτευση (που ψήφισε τα 2 πρώτα μνημόνια) και με περίσσιο θράσος επικρίνει την κυβέρνηση (που ψήφισε το 3ο μνημόνιο) γιατί καθυστερούν να εκδοθούν οι συντάξεις.

Η αντιπολίτευση που μέχρι πρότινος δεν μπορούσε να εμφανιστεί δημοσίως, κουνάει το δάχτυλο στην κυβέρνηση η οποία κατηγορεί την αντιπολίτευση καθώς δεν συμπλήρωσε καλά – καλά μια θητεία όταν οι προηγούμενοι κυβερνούσαν... αιώνες.  Στο μέσον της αντιπαράθεσης οι συνταξιούχοι που για μήνες, πολλούς μήνες αναμένουν να πάρουν τη σύνταξη, έχουν – δεν έχουν να ζήσουν. Πού αλλού στον κόσμο, το κράτος για μήνες αδυνατεί να εκδώσει τη σύνταξη εργαζόμενου που για χρόνια πλήρωνε τις εισφορές του; Πού αλλού; Ο δικαιούχος με Ιώβειο υπομονή αναμένει τη σύνταξή του και κυβέρνηση και αντιπολίτευση, έχουν το θράσος να τσακώνονται, να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος κατέστρεψε ή έσωσε το ασφαλιστικό...

Β.Κ.

 

Συντάξεις (2)

* ΩΣ προς τα οικονομικά μεγέθη τώρα, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης διευκρινίζει ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε τα ασφαλιστικά ταμεία με περίπου 400.000 εκκρεμείς συνταξιοδοτικές παροχές (κύριες, επικουρικές, εφάπαξ) και έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ, μετά από 12 διαδοχικές περικοπές συντάξεων.  Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τις 31/03/2019 κατέβαλε 846.636 κύριες συντάξεις, επικουρικές και εφάπαξ, συνολικού ύψους 5,3 δισ. ευρώ, και μείωσε τον όγκο των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων κατά 72%».

Τέλος «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε το μέτρο της περικοπής των συντάξεων και, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, δόθηκαν αυξήσεις από την 1/1/2019 σε 620.000 συνταξιούχους». Το άλλο 28% των αιτούντων μπορεί να περιμένει....

Β.Κ.

 

Επιχορηγήσεις

* ΛΟΓΩ του μεγάλου αριθμού αιτημάτων που δέχθηκε το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων και η Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού κατά την πρώτη εβδομάδα των αιτημάτων επιχορήγησης, ορίζεται νέα καταληκτική ημερομηνία, η Τρίτη 30 Απριλίου 2019, για όλες τις προσκλήσεις επιχορηγήσεων.

Ή δίνουν παράταση για να μοιραστεί σε περισσότερους η «πίτα» ή υπάρχουν κι άλλα χρήματα για ενίσχυση των πολιτιστικών φορέων.

* * *

* ΑΦΟΡΑ επιχορηγήσεις επαγγελματικών σχημάτων του ελεύθερου θεάτρου, ομάδων κλασικού και σύγχρονου χορού, σύγχρονης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας που περιλαμβάνουν: Μουσική, Θέατρο, Χορό, Κινηματογραφία και Οπτικοακουστικά Μέσα, εκδηλώσεις και εκθέσεις βιβλίου, μη κερδοσκοπικές εκδόσεις, επιστημονικά συμπόσια, εικαστικά, design, φωτογραφία, Πινακοθήκες- Γλυπτοθήκες, φεστιβάλ... και τέλος για πολιτισμικά προγράμματα (για παιδιά, κατά των διακρίσεων κ.α.).

* * *

* Οι φορείς της Λάρισας έκαναν αίτηση;

Ας τρέξουν...

Λ.Κ.

 

Κούγιας

*«ΜΕ Κούγια η ΑΕΛ κόντρα στον ΠΑΟΚ» διάβαζαν χθες πρωί – πρωί οι φίλοι της ΑΕΛ στην πρώτη σελίδα της «ΕτΔ» και είναι αλήθεια πως τρόμαξαν. Κάποιοι κοίταξαν την ημερομηνία «ρε μπας και είναι Πρωταπριλιά» αναρωτήθηκαν. Άλλοι γύρισαν γρήγορα στη σελίδα 8 να δούνε μήπως δεν διάβασαν καλά. Μερικοί πάλι δεν παραξενεύτηκαν καθόλου αφού τον έχουν ικανό ακόμα και δελτίο να βγάλει να παίξει την Κυριακή.

Κ.Γ.

 

Μαύρη τρύπα

* ΜΕ αγωνία και ενθουσιασμό περιμένει η επιστημονική κοινότητα την ανακοίνωση που θα κάνει η ομάδα των επιστημόνων σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας του Horizon Telescope, καθώς όλοι περιμένουν να δουν για πρώτη φορά την εικόνα μιας μαύρης τρύπας, που δεν αποκλείεται να είναι η κεντρική μαύρη τρύπα του δικού μας γαλαξία. Μέχρι τώρα κανείς δεν έχει «δει» μια μαύρη τρύπα ή μάλλον τι υπάρχει γύρω από μια μαύρη τρύπα. Ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ. Εμμανουήλ Πλειώνης, που βρισκόταν χθες στη Λάρισα είπε ότι και ο ίδιος περιμένει εναγωνίως καθώς όπως λέει η παρατήρηση μιας μελανής οπής καθόλου εύκολο πράγμα δεν είναι. «Αυτές οι οπές έχουν εξαιρετικά μεγάλη έκταση για να μπορεί κανείς να τις παρατηρήσει, χρειάζεται μια πάρα πολύ μεγάλη διάταξη παρατηρησιακή. Περιμένουμε με αγωνία» σημείωσε. Εάν ισχύει πρόκειται για τεράστια επιστημονική επιτυχία. Υπομονή μέχρι αύριο.

Ν.Π.

 

Ασφαλιστής

* ΓΙΑ έναν ασφαλιστή – λύκο έγραψε την προηγούμενη εβδομάδα η «Ε» που ξεγέλασε μια οικογένεια από τα Τρίκαλα και πήρε 207.000 ευρώ με τρόπο απατηλό. Ο εν λόγω άνδρας λειτουργούσε ουσιαστικά ως ασφαλιστής, όμως τυπικά η λειτουργία του γραφείου ήταν στο όνομά της γυναίκας του (που καταδικάστηκε κι εκείνη μαζί με τη μητέρα της), αφού ο ίδιος είχε διοριστεί στο δημόσιο.

Τη διευκρίνιση αυτήν έκρινε απαραίτητη ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ασφαλιστών νομού Λάρισας πως έπρεπε να γίνει από τις σελίδες της «Ε», αφού θεώρησαν πως έτσι πέρασαν λάθος μηνύματα στο αναγνωστικό κοινό με αποτέλεσμα «να διασυρθεί άδικα ολόκληρη η επαγγελματική τάξη των ασφαλιστών».

* * *

* ΕΙΝΑΙ ένας κλάδος που βάλλεται από παντού. Αυτή είναι η αλήθεια. Στρατιωτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι όλων των ειδών επειδή είχαν ελεύθερο χρόνο και πολλές γνωριμίες, αποφάσιζαν να ασκήσουν ταυτόχρονα και το επάγγελμα του ασφαλιστή – χωρίς να έχουν φυσικά την άδεια- βάζοντας «μπροστά» κάποιο άλλο πρόσωπο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάνουν από το μερίδιο του κέρδους τους οι επαγγελματίες που είχαν μόνο αυτό ως έσοδο και φορολογούνταν μάλιστα. Και μέσα σε όλα αυτά να έχουν και τους απατεώνες να «μαγαρίζουν» τον κλάδο.

Κ.Γ.

 

Βαν

*ΜΕ τον βαν του αναμένεται στη Λάρισα ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης. Ευτυχώς που δεν είναι άσπρο γιατί με τόσα fake news για το άσπρο βαν που αρπάζει παιδάκια από πλατείες σε συνοικίες της πόλης, θα τον κυνηγούσαν οι Λαρισαίοι από την πόλη. (Κι ο Σταύρος είθισται να φεύγει μόνος του.)

ΘΑ.

 

------------------------------------------------------

 

2ANAMFISBHTHTA POLY MEGALH H SYGKENTRVSH

* ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ πολύ μεγάλη η συγκέντρωση του δημάρχου Τεμπών και εκ νέου υποψηφίου Κώστα Κολλάτου την Κυριακή στους Γόννους με πολλές παρουσίες. Άλλωστε ο ίδιος στην ομιλία του είπε χαρακτηριστικά:«Δημιουργήσαμε έναν πολυσυλλεκτικό συνδυασμό με βασικό μας μέλημα τα αυτοδιοικητικά ζητήματα και προβλήματα μακριά από την εμπλοκή των κομμάτων.

Η εκ νέου υποψηφιότητά μας είναι ανεξάρτητη, δεν επηρεάζεται από κόμματα και δεν στρέφεται γύρω από προσωπικές στρατηγικές».

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ και πρόεδρος του Animus Αχιλλέας Νταβέλης με καταγωγή από το Μακρυχώρι, ο οποίος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κ. Κολλάτο.

Κ.Τσ.

 

 

 

3NOK AOYT BGHKE H PINAKIDA

* «ΝΟΚ άουτ» βγήκε η πινακίδα σήμανσης στην περιφερειακή οδό, κοντά στον κυκλικό κόμβο της γέφυρας Ν. Σμύρνης. Ξαπλωμένη εδώ και κάμποσες μέρες, πιθανότατα από διερχόμενο όχημα, δεν απώλεσε μόνο τη χρησιμότητά της αλλά καθίσταται και άκρως επικίνδυνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass