Ενδίδει

Δημοσίευση: 11 Απρ 2019 19:01
• ΠΑΝΤΑ ρωτούσε τους παλιότερους δημάρχους ο Απ. Καλογιάννης. Και τον Κ. Τζανακούλη και τον Απ. Γερόπουλο και άλλους σε κάθε ευκαιρία.  Ζ. • ΠΑΝΤΑ ρωτούσε τους παλιότερους δημάρχους ο Απ. Καλογιάννης. Και τον Κ. Τζανακούλη και τον Απ. Γερόπουλο και άλλους σε κάθε ευκαιρία. Ζ.

* ΓΙΑ τον Απρίλη τον φετινό, τον τόσο συνηθισμένο και απολύτως προβλέψιμο, γράφει η Λαρισαία O.K.

Νάζια κάνει στην άνοιξη.

Δειλός ή αντάρτης;

Δειλός.

Στην πολιορκία της βροχής ενδίδει.

Για λίγο.

Γοργά στεγνώνουν οι σταγόνες. (Με ακρίβεια στην αποτύπωση.)

Ζ.

 

Πάνελ

* ΣΤΗΝ «προοδευτική συμμαχία» αφορά η εκδήλωση που διοργανώνεται στη Λάρισα από το ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή δυνάμεων και κομμάτων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία. Η εκδήλωση θα γίνει λοιπόν την ερχόμενη Πέμπτη και όσοι ενδιαφέρονται για πολιτικές συζητήσεις μπορούν να παρακολουθήσουν μια συζήτηση, στην οποία ο σχεδιασμός θέλει ομιλητές τούς Γιάν. Μουζάλα από τον ΣΥΡΙΖΑ, Θαν. Θεοχαρόπουλο από τη ΔΗΜΑΡ, Νίκ. Μπίστη, Φίλ. Γκανούλη από τους Οικολόγους και τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάν. Ραγκούση. Την ερχόμενη Πέμπτη 18 Απριλίου, το βράδυ, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου

Β.Κ.

 

Κάποιοι δεν

τον ξεχνούν

* ΜΠΟΡΕΙ σε λίγες ημέρες να γίνει ο επίσημος εορτασμός του Κιλελέρ, αλλά σαν χθες πέθανε ο Γιάννης Πατάκης και πολλοί συναγωνιστές του δεν τον ξέχασαν. Ενδεικτικά ο Θανάσης Κοκκινούλης έγραψε στο f/b: «Ήταν η προσωποποίηση του αγροτικού κινήματος, ένωνε, καθοδηγούσε, ενέπνεε. Δυστυχώς η απουσία του πήγε το κίνημα πίσω. Ήταν αναντικατάστατος για μας που τον ζήσαμε, τον αγαπήσαμε. Είναι αθάνατος». Πράγματι, ο Γιάννης Πατάκης αφιέρωσε όλη τη ζωή του στην προστασία του αγροτικού εισοδήματος και στην ανάγκη ενότητας του αγροτικού κινήματος. Όσοι θυμούνται τις ομιλίες του και έχουν καλή μνήμη γνωρίζουν ότι ο Γ. Πατάκης επιβεβαιώθηκε σε όσα έλεγε χρόνια πριν για τις αγροτικές εξελίξεις. Δυστυχώς εκτός από τη γενέτειρά του τη Νίκαια, κάποιοι άλλοι φορείς τον ξέχασαν κι ας συστρατεύθηκε μαζί τους στους αγώνες.

 Γ.Ρ.

 

Χωρίς σκάφανδρο

* ΠΑΡΤΙ έγινε στο ίντερνετ κι απ’ τους Λαρισαίους.

- Όταν πάει το ελληνικό όχημα στη Σελήνη, δεν χρειάζονται διακριτικά. Ας αδειάσει κάτω το τασάκι, όλοι θα καταλάβουν.

* * *

* - ΝΑ πάει το πρώτο ελληνικό όχημα στη Σελήνη, να ανάψει αλάρμ ο οδηγός, να κατέβει και να μην βρίσκει βάτο, έστω ένα πουρνάρι να κατουρήσει.

* * *

* - ΠΩΣ καταλαβαίνεις το ελληνικό όχημα στη Σελήνη; Οι αστροναύτες δεν φοράνε κράνος. Δίχως σκάφανδρο, εννοείται.

* * *

* - ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ότι θα το έσκαγαν οι συριζαίοι με ελικόπτερα κι αυτοί σχεδιάζουν σεληνιακά οχήματα.

Ζ.

 

Τώρα ΣΥΡΙΖΑ

* ΕΠΑΙΞΕ δυνατά το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη για το ευρωψηφοδέλτιο. Του ΣΥΡΙΖΑ, ναι του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξίσου δυνατά εκδηλώθηκαν αντιδράσεις Λαρισαίων συριζαίων.

- Ρωτήθηκε ο Κ. Τζανακούλης που τον είχε στο ψηφοδέλτιό του στις περασμένες εκλογές;

- Τη Μαρία Κοτάκου τη ρώτησαν, που περίμενε τέσσερα χρόνια να παραιτηθεί για να μπει εκείνη στο δημοτικό συμβούλιο; Τον πρόεδρο που είχε αρπαχτεί άγρια μαζί του επειδή δεν πατούσε στις συνεδριάσεις;

* * *

* ΤΕΛΙΚΑ το όνομα του γνωστού Λαρισαίου ηθοποιού έλειπε από τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα όμως δεν έκλεισε, λένε Αθηναίοι δημοσιογράφοι: Ο ζεν πρεμιέ του θεάτρου και του κινηματογράφου παραμένει θετικός να στρατευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το όνομά του, λέει, θα ανακοινωθεί στο επόμενο κύμα υποψηφίων.

Και αν κρίνει κανείς από τη δημοφιλία και τις θαυμάστριες, ο Γεωργούλης μάλλον θα αποτελέσει την έκπληξη των ευρωεκλογών.

Ζ.

 

Με αντάρτες

* ΣΑΝ καλύτερα η τοπική ΝΔ, του Χρ. Καπετάνου, σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές. Καταρχάς δεν έχουν διάσπαση στα Φάρσαλα, όπου έπαιξε ρόλο η μεγαθυμία του προέδρου, ο οποίος απέσυρε εγκαίρως το ενδιαφέρον του. Ύστερα, το σπουδαιότερο, συμμάζεψαν αρκετά την κατάσταση στον μεγάλο δήμο της Λάρισας. Όχι ότι δεν έχουν διαρροές, αλλά συγκριτικά με τον κατακερματισμό των προηγούμενων εκλογών...

* * *

* ΕΧΟΥΝ βέβαια τα προβλήματά τους οι γαλάζιοι, δεν είναι ανέφελη η πορεία τους. Το σύνηθες στον Τύρναβο αλλά και το νέο που τους ανέκυψε στην Αγιά. Αλίμονο αν η ζωή ήταν ασφαλτοστρωμένη οδός και ευθεία...

* * *

* ΟΙ πράσινοι πάλι, απέκτησαν πρόβλημα στα Φάρσαλα, όπου δεν είχαν. Και στην Αγιά επίσης, διαρροή κι εκεί με δεύτερο ψηφοδέλτιο. Διπλή διαρροή στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ και στον Δήμο της Λάρισας. Την πρώτη Κυριακή θα φανούν και σ’ αυτούς οι συνέπειες της ανταρσίας.

Ζ.

 

«Παίχτης»

* ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ακόμη μερικοί πως... «μεγάλος παίχτης ο Τσίπρας».

Τι μεγάλος; Πήγε να κάνει Κεντροαριστερά ανοίγματα και το μόνο που κατάφερε ήταν να... συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ (ντάξει, ΚΙΝΑΛ, το ίδιο είναι). Που όλο και ανεβαίνει δημοσκοπικά. Χα!

Θαρσείν χρη

* Ο πολύ γνωστός Λαρισαίος Ν. Μ. ανέφερε χθες ότι φίλος του διηγιόταν ότι είχαν πάει με παρέα σε στριπτιτζάδικο της πόλης και ενώ απολάμβαναν το strip-show, τους την έπεσε ξαφνικά υποψήφιος δημοτικού συνδυασμού, ο οποίος τους συστήθηκε προσπαθώντας σώνει και καλά να τους πείσει να τον ψηφίσουν και τους ενεχείρησε και τις κάρτες του. Το συμπέρασμα; Χαρά στο κουράγιο του, «θαρσείν χρη», καθότι γίνεται του υποψηφίου το κάγκελο...

Ζ.

 

Χωρίς μιλιά;

* ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι αντάλλασαν απόψεις.

- «Θέλω να βρεις όλα τα κουμπιά μου», μου είπε. Κι εγώ της εξήγησα ότι «Θα ψάξω πρώτα για το mute».

* * *

* - Η δικιά μου δεν μου μιλάει καθόλου εδώ και τρεις μέρες.

- Να την προσέχεις σαν τα μάτια σου. Τέτοιες γυναίκες δεν τις βρίσκεις πια.

Ζ.

 

Τι πιο λογικό...

* ΜΠΟΡΕΙ να ακολούθησε την πεπατημένη και να έκανε κι εκείνος τις αλλαγές του στις Πανελλήνιες, όπως επιχείρησαν όλοι οι προκάτοχοί του, όμως ο νυν υπουργός Παιδείας χαλάει την πιάτσα ανακοινώνοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. «Είμαι 72 ετών και νομίζω ότι κάποια στιγμή τα άτομα δεν πρέπει να συνεχίζουν» είπε ο Κ. Γαβρόγλου. «Υπάρχουν νεότεροι που έρχονται. Και από την πλευρά μου, έχω κι εγώ μεγάλη ανάγκη να ζήσω μία κανονικότερη ζωή με την οικογένειά μου και τους φίλους μου». Και συμπλήρωσε: «θεωρώ ότι ο υπουργός Παιδείας δεν πρέπει να κατεβαίνει στις εκλογές γιατί ο πειρασμός να ευνοήσει κάποιους είναι μεγάλος, είναι τόσο σύνθετη η πραγματικότητα, κανείς δεν πρέπει να έχει τέτοια πρόκληση στην καθημερινότητά του».

(Κι όλοι οι προκάτοχοί του, δηλαδή;)

* * *

* ΕΤΣΙ δεν θα χρειαστεί να μεταδημοτεύσουν οι καθηγητές του ΤΕΙ της Λάρισας, για να τον σταυρώσουν, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, για το καλό που τους έχει κάνει ο Κ. Γαβρόγλου, καθώς ξύπνησαν ένα πρωί ως καθηγητές Πανεπιστημίου.

Ζ.

 

Με προτροπή

* ΕΙΧΑΝ έμπνευση στην Κόβα Αγίου Κωνσταντίνου - Σουφλαρίων - Κέντρου Λάρισας του ΚΚΕ. Που κάνουν τη συγκέντρωσή τους σήμερα Πέμπτη για τις εκλογές, με ομιλήτρια τη Λαρισαία υποψήφια ευρωβουλευτή Μαρία Γαβαλά; Στο καφενείο πίσω από το ιερό του Αγίου Κωνσταντίνου με το όνομα «Έμπα Μέσα». Σαφές το υπονοούμενο από το κόμμα; (Ποιος θα κάτσει έξω;)

Ζ.

 

Κακά μαντάτα

* ΚΑΚΑ μαντάτα για τους υποψήφιους φοιτητές του επόμενου εκπαιδευτικού έτους, στις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Αυξήθηκε ραγδαία ο αριθμός των σπιτιών που διατίθενται προς βραχυχρόνια μίσθωση (Airbnb), σε όλες τις πόλεις.

Αθήνα, Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστούν.

Η αναζήτηση φοιτητικής στέγης αναμένεται να γίνει Γολγοθάς τον επόμενο Αύγουστο - Σεπτέμβριο, για τους γονείς και τα παιδιά τους, που θα εισαχθούν σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ήδη το πρόβλημα φάνηκε έντονο από πέρυσι, όπου στις μεγάλες πόλεις κυρίως, πρωτοετείς φοιτητές είχαν ξεκινήσει τα μαθήματά τους στις σχολές, αλλά χωρίς να έχουν βρει στέγη και φιλοξενούνταν προσωρινά σε σπίτια γνωστών και άλλων φοιτητών.

Λ.Κ.

 

Καράβι και ΑΤΜ

* ΤΟ έστειλε Λαρισαίος από την Κάρπαθο. Τη φωτογραφία με εκτός λειτουργίας ΑΤΜ της Εθνικής, με τους πελάτες να ενημερώνονται από την πινακίδα ότι είναι κλειστό «λόγω συντήρησης του πλοίου Πρέβελης... το ATM θα λειτουργήσει ξανά στις 14 Απριλίου 2019». (Πρόσω ολοταχώς;)

Ζ.

 

Άλλοι καιροί

* ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟΙ χθες στη συντροφιά των Λαρισαίων μεσηλίκων.

- Παλιά τέτοια ώρα το βραδάκι φορούσα τα καλά μου κι έβαζα κολόνια. Τώρα φοράω πιζάμες και βάζω βολταρέν.

* * *

* - ΌΠΩΣ θα έρχομαι να φέρω κάτι;

- Διακόσια ευρώ.

Ζ.

 

Συναλλαγή

* ΆΛΛΗ μια πλευρά της βρόμικης συναλλαγής αποκαλύφθηκε. Κι ο Τ. Π. την υπογραμμίζει: Ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου το 2020. Φαίνεται ότι ο Τσίπρας για να δώσει τη Μακεδονία πήρε εκτός από τις συντάξεις και το αφορολόγητο. Να δούμε τι θα γίνει με το Νόμπελ Ειρήνης. (Αυτό κι αν είναι θέμα...).                      

Ζ.

 

Ανορθογραφία

* ΕΦΤΑΣΑΝ στο τέρμα σχεδόν, το θέμα με τις συντάξεις χηρείας λύνεται. Όλοι το κατάλαβαν ότι επρόκειτο για ανορθογραφία της νομοθεσίας, λείπει πλέον κι η τρόικα, που το είχε απαιτήσει. Αν μη τι άλλο δικαιωμένος κι ο Απ. Παπαπαρίσης, εκ των πρωτεργατών στον σύλλογο που δημιούργησαν αδικημένες χήρες αξιωματικών κι ο οποίος ξεκίνησε από Λάρισα, συμπαραστάτης στις οικογένειες συναδέλφων του. «Δεν ξέρετε πόση προσπάθεια και προσοχή χρειάστηκε για να μείνει ο σύλλογος υπερκομματικός και έτσι να τα καταφέρει...» λέει τώρα ο Λαρισαίος απόστρατος.            Ζ.

 

Και τον Κίμωνα

* - ΜΙΑ χαρά βρε συ με τον Τζουμάκα, που πήρατε...

Ο Λαρισαίος συριζαίος όμως δεν δείλιασε στο πείραγμα.

- Γιατί; Πρόεδρος της ΕΦΕΕ, λίγο είναι;

- Α, εσύ τον θυμάσαι από τότε, είσαι τόσο παλιός...

- Βέβαια...

- Ε, τότε να πάρετε και τον Κουλούρη, ο Κίμωνας απομένει για να συμπληρώσετε το καρέ.

Ζ.

 

Δύο μέτρα...

* ΔΕΝ προκύπτει δα και κάνας συνωστισμός στη «Γέφυρα» προς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΚΙΝΑΛ δεν δείχνει ιδιαιτέρως ελκυστικό.

Η Μαρία Ρεπούση, πάντως, εκ ΔΗΜΑΡ ορμώμενη αντέκρουσε γλαφυρά την πασοκικώς ασκούμενη κριτική:

«Όταν κάποιος συνομιλεί με το ΚΙΝΑΛ είναι Ok, όταν συνομιλεί με τον ΣΥΡΙΖΑ τότε έχει προσωπικά κίνητρα, δεν εκφράζει την κοινωνία και είναι ρετάλι».

 (Ε φυσικά... Διότι απ’ το ΠΑΣΟΚ τι να κερδίσει πια κανείς;).

Ζ.

 

Τι το πέρασε...

* ΠΑΕΙ η Λαρισαία γιαγιά στο νοσοκομείο και τη βλέπει ο γιατρός.

- Τι έχεις θειά; Γιατί ήρθες στο νοσοκομείο;

- Έχω να φάω τρεις μέρες γιατρέ...

- Και τι το πέρασες γιαγιά το νοσοκομείο, εστιατόριο;

Ζ.

 

Άπιαστος

* ΕΙΧΕ ρέντα χθες ο Λαρισαίος φοιτητής.

- Θα συνεννοηθώ με τον Ιωσήφ, βρε πατέρα...

- Ποιος είναι ο Ιωσήφ;

- Μα... Ο θετός πατέρας του Ιησού, ο ξυλουργός. Αλλά κι αυτός με το συνεργείο που κάνει μετακομίσεις.

- Ε;

- Τη σήμερον ημέρα δεν βγαίνεις με μια δουλειά, βρε πατέρα...

Ζ.

 

------------------------------------------------------------------

 

 2PANEYTYXHS O PROEDROS THS NODE LARISAS

• ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος, ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και τη Ρένα Καραλαριώτου. Η πρώην κορυφαία υπουργός της ΝΔ, στην πρόσφατη επίσκεψή της στη Λάρισα, στήριξε ανοιχτά τη Ρένα τόσο ως γυναίκα, όσο και ως «γαλάζια».

 

 

3GVNIA KOYMOYNDOYROY ME ANU GAZH

• ΓΩΝΙΑ Κουμουνδούρου με Ανθ. Γαζή. Τι κοινό έχουν οι δύο Λαρισαίοι οδηγοί; Αμφότεροι πάρκαραν πάνω στις διαβάσεις. Να μην περνάς ούτε κατ’ εδώ μήτε κατ’ εκεί...

 

 

4STH N AGXIALO STH DHMHTRA STH GIORTH GIA TA 100

• ΣΤΗ Ν. Αγχίαλο στη «ΔΗΜΗΤΡΑ», στη γιορτή για τα 100 χρόνια και οι Τυρναβίτες Χρ. Τσιτσιρίγγος και Απ. Ευαγγελόπουλος, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Οινοποιείου. Τα είπαν εκεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρ. Παυλόπουλος αποδέχτηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί και τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου.

Κ.Τσ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass