Κοντεύει Πάσχα

Δημοσίευση: 13 Απρ 2019 19:45
*ΟΙ πάντες όλοι στην επίσημη πρώτη του Θαν. Νασιακόπουλου, η ΝΔ σε όλες της τις εκφάνσεις. Η υποψήφια ευρωβουλευτής Ελένη Παναγιωταρέα, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Χρ. Καπετάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος.  Ζ. *ΟΙ πάντες όλοι στην επίσημη πρώτη του Θαν. Νασιακόπουλου, η ΝΔ σε όλες της τις εκφάνσεις. Η υποψήφια ευρωβουλευτής Ελένη Παναγιωταρέα, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Χρ. Καπετάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος. Ζ.

*ΕΙΧΑΝ κέφια χθες οι Λαρισαίοι, μεσημεράκι Παρασκευούλας…

- Πήρατε αρνί;

- Ναι.

- Θα το σουβλίσετε;

- Όχι, θα του μάθουμε ποδήλατο.

***

*- ΠΑΛΙ λαμπάδα καλέ το βαφτιστήρι; Η περσινή τι έγινε, όλη την έκαψε;

Ζ.

 

Στις επάλξεις

Ο ΜΑΪΟΣ ανέκαθεν για τον καθηγητή Οικονομικών Φώτη Τζατζάκη ήταν μήνας επιτυχιών, καθώς οι μαθητές του διαγωνίζονταν στις εξετάσεις και στην πλειοψηφία τους οι επιδόσεις τους ήταν ικανοποιητικές. Να που φέτος και ο καθηγητής τους δίνει τις δικές του… εξετάσεις, καθώς είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων με τη Ρένα Καραλαριώτου και ευελπιστεί να συμπεριληφθεί στη λίστα των …επιτυχόντων το βράδυ της 26ης Μαΐου.

Γ.Ρ.

 

Πάρε μια μίζα

*- ΠΗΓΑ το αυτοκίνητό μου στο συνεργείο γιατί παρουσίασε πρόβλημα…

Ξεκίνησε να διηγείται χθες στην παρέα ο Λαρισαίος Ζ. Α.

- Ο μηχανικός που το εξέτασε, μου είπε ‘’Έχεις πρόβλημα μίζας’’. ‘’Και τι να κάνω’’, ρώτησα, ‘’να πάω να πάρω μίζα;’’. Τι μου απάντησε; ‘’Είναι στα καθήκοντά σου’’…

***

*ΒΟΥΙΞΕ η πλάση με την τοποθέτηση του έμπειρου δικαστή Χαρ. Αθανασίου. Προφανώς ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της ΝΔ δεν εννοούσε ότι στα καθήκοντα των υπουργών είναι να παίρνουν μίζα. Ούτε οι καταδικασμένοι μιζαδόροι δεν το υποστηρίζουν αυτό.

Ποιο είναι το προβληματάκι με την επίμαχη δήλωση: ότι κάποιοι αναζητούν τρόπους παραγραφής. Ένοχοι, τα πήραν, μίζα οι υπουργοί αλλά δεν μπορεί να δικαστούν λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας. Βγάζει μάτι ότι επιχειρείται να βρεθεί φόρμουλα νομικίστικη; Εντός των καθηκόντων και άλλα τέτοια…

Ζ.

 

Θαnice

*ΕΙΤΕ με Νασιακόπουλο είτε με Μούσιο, είναι σίγουροι στα χωριά του κάμπου.

-Δήμαρχος θα ‘ναι Θανάης κι όλα θα ‘ναι nice.

Z.

 

134 του

Νασιακόπουλου

* ΤΟΥΣ 134 υποψηφίους του συνδυασμού «Νέο Κιλελέρ», ανακοίνωσε προχθές στη Νίκαια ο επικεφαλής του κ. Αθαν. Νασιακόπουλος. Στο σχετικό ρεπορτάζ της «Ε», εκ παραδρομής, δεν αναγράφονταν οι υποψηφιότητες των κ. Παναγιώτη Κυρούδη και Ιωάνν. Μπακαλόπουλου στη ΔΕ Αρμενίου, των κ. Βασ. Ντόντου, Γ. Παναγούλη, Γ. Παπαγιαννόπουλου και Μαρίας Ρούλια στη ΔΕ Νίκαιας και των κ. Δημ. Τσιβαλιού και Τριαντ. Τσινούλη στη ΔΕ Πλατυκάμπου.

Καλή επιτυχία.

 

Οι σύμμαχοι

*ΟΙ Λαρισαίοι συριζαίοι ξεσκόνιζαν χθες την ‘’πλατιά Εκλογική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ και Προοδευτικής Συμμαχίας’’, που συστήθηκε ενόψει ευρωεκλογών.

-Ώρε φίλε… Πλατιά, ε; Πόσα χρόνια είχα να το ακούσω αυτό, απ’ το 1991…

-Γιατί; Να το έχουμε καθαρό σύντροφε…

***

*ΚΙ έλεγαν ότι θα κατέβουν και στις εθνικές εκλογές ως ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Όπως παλιότερα είχαν κατέβει ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ήτοι Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.

Αναζητούσαν λοιπόν Λαρισαίους μεταξύ των 274 της Εκλογικής Επιτροπής, στην οποία μετέχουν κορυφαίοι υπουργοί και προβεβλημένα στελέχη των συνεργαζόμενων σχημάτων. Και βρήκαν κάμποσους…

***

*ΣΤΗΝ Επιτροπή λοιπόν οι θεσμικοί του ΣΥΡΙΖΑ. Ο μηχανικός Γιώργος Γκόγκος, ως συντονιστής της περιφερειακής Θεσσαλίας κι ο Πέτρος Παπαγεωργίου επικεφαλής της Νομαρχιακής. Επίσης η Τυρναβίτισσα Άννα Χατζησοφιά του θεάτρου, η οποία μετράει στους εξ Αθηνών.

***

*ΣΤΗ διεύρυνση κατατάσσεται η Ζωή Ακριβούλη από τη ‘’Γέφυρα’’. Και από τους πρώην ΠΑΣΟΚ, ως Ανένταχτοι πια, ο εξ Ελασσόνος Βαγγέλης Βουλγαρίδης, ο επιπλοποιός Δημ. Βουλγαρίδης και ο καθηγητής Δημ. Νούλας. New entries, στο μέτωπο.

***

*ΚΑΙ η εκδήλωση της Συμμαχίας στη Λάρισα την ερχόμενη Πέμπτη απόγευμα στην αίθουσα του ΤΕΕ. Με βασικούς ομιλητές Γιάννη Ραγκούση, Γιάννη Μουζάλα και Νίκο Μπίστη.

Ζ.

 

Ίδιο, σεληνιακό

*- ΚΑΘΟΝΤΑΙ και μας λένε για αποστολή στο φεγγάρι και καμαρώνουν για ελληνικά σεληνιακά οχήματα…

Ο παλιός Λαρισαίος αγρότης κουνούσε το κεφάλι για τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

-Βρε το πρώτο σεληνιακό όχημα της Ελλάδας το είχαμε πριν από πενήντα-εξήντα χρόνια στον κάμπο. Ποιος θυμάται τα μαλκότσια, που αντλούσαμε νερό από ρέματα και γούρνες για να ποτίσουμε; Δεν μοιάζει; Με τις ρόδες, το μοτέρ πάνω σε μεταλλική βάση…

Ζ.

 

Επικρίσεις

*ΤΡΟΧΙΟΔΕΙΚΤΙΚΕΣ Διαμάντου στο Δημοτικό Συμβούλιο, με επικρίσεις κατά Καραλαριώτου, αξιοποιώντας μάλιστα και το έργο Τζανακούλη. «Είναι δικό της πρόβλημα αν υπόσχεται πράγματα που έχουν ήδη γίνει…» και τέτοια. Αλλά κι αυτή δεν έκανε πίσω. «Εσύ δεν πιάνεσαι πια, έχεις πάει με τον Καλογιάννη…» αφήνοντας υπονοούμενα για συναλλαγή και άγνωστα αντίδωρα. Κι εκείνος σιώπησε…

Ζ.

 

Μπερδέματα

*ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ να ξεμπερδευτούν στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Κάτι έπαθε το γλυκό που είχες στο ψυγείο.

- Χάλασε;

- Τέλειωσε.

***

*- ΠΕΣ ρε ποιος σε πείραξε, να τον σκίσω. Αυτός ο κοντός δίπλα;

- Όχι ο άλλος ο ψηλός ο μπρατσαράς.

- Άστον μωρέ, απ’ τον Θεό να τόβρει.

Ζ.

 

Να γυρίσουν σπίτι

*ΌΧΙ μόνο στα Φάρσαλα, όπου το κουβέντιαζαν προχθές, σχεδόν παντού εντοπίζεται το φαινόμενο. Και σ’ αυτές τις εκλογές. Υποψήφιοι δήμαρχοι που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτιά τους με δημοσίους υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς και όχι μόνο, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να εκλεγούν ώστε να πετύχουν την απόσπασή τους από μακρινές περιοχές. Απελπισμένοι άνθρωποι, που θέλουν να επιστρέψουν σπίτι, στις οικογένειές τους. Έστω μέσω της κάλπης. Τρέχουν όλοι απ’ την οικογένεια να μαζέψουν σταυρούς, να βγουν. Στις εκλογές μα και στο ξέφωτο της ζωής. Να επιστρέψουν στην πατρίδα, έστω για μια τετραετία και βλέπουμε μετά. Και πώς αλλιώς να γίνει. Λίγοι εξ αυτών νοιάζονται στ’ αλήθεια για τα αυτοδιοικητικά.

Ζ.

 

Ακούγονται πολλά

*ΣΟΥΣΟΥΡΟ μεγάλο στο σνάφ’ ι των σαρακατσαναίων, κουρνιαχτός μεγάλος. Ακούγονται κουβέντες για ποσά 17.500 ή μήπως 16.500 ευρώ. Για πρόσωπα και καταστάσεις. Και εξωσαρακατσάνικες. Συγκαλείται εκτάκτως γενική συνέλευση αύριο Κυριακή, μετά την εκκλησία, με μόνο θέμα τον οικονομικό έλεγχο του Συνδέσμου. Και δεν θέλουν και δημοσιότητα, κατά τα άλλα. Λες και θα μείνει τίποτε κρυφό...

Ζ.

 

Στους δικούς του

*ΠΕΡΑΝ των άλλων, ο Θαν. Μούσιος χρεώνει στον Θαν. Νασιακόπουλο ότι «απέφυγε φέτος τον προβλεπόμενο από τον νόμο δημόσιο απολογισμό». Ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ το συνδυάζει με την πρώτη επίσημη προεκλογική συγκέντρωση του νυν δημάρχου. «Προτίμησε να κάνει τον απολογισμό του σε δικό του ακροατήριο, στους υποψηφίους του, αποφεύγοντας τον αντίλογο…».

Ζ.

 

Μέχρι το τέλος;

*ΜΕΤΑ τη συγκομιδή του α’ γύρου είχαν γνωματεύσει Λαρισαίοι φίλαθλοι κι είχε γραφεί από τότε σ’ αυτό ακριβώς το σημείο.

- Θα μας βγάλει την ψυχή πάλι φέτος η ομάδα. Μέχρι το τέλος θα το πάει…

Κι ας έλεγαν κατά καιρούς οι ιθύνοντες, άντε ακόμα αυτό το ματσάκι και καθαρίσαμε. Κι είναι κι αυτές οι τελευταίες τρεις αγωνιστικές που θα γίνουν, ως συνήθως, όλα τα θαύματα σε διάφορα γήπεδα της χώρας.

***

*- ΡΕ σεις θα φτάσουμε να κρεμόμαστε πάλι από τον Ολυμπιακό στο τελευταίο ματς;

-Εμένα μπορείτε να μου εξηγήσετε πώς γίνεται να πέσει ο Κομπότης κι η Λιβαδειά; Να δείτε ότι κάτι θα συμβεί στο τέλος…

Ζ.

 

Καθόλου εύκολο

*ΚΙ είναι κι αυτό το ζόρικο ματς με τον ΠΑΟΚ αύριο.

Με την ΑΕΛ να κάνει εντατικές προπονήσεις στο ‘’Arena’’, προκειμένου να εγκλιματιστούν οι παίκτες της στον αγωνιστικό χώρο που έχει βελτιωθεί σημαντικά. Τέρμα τα «δεν χοραμπδάει η μπάλα ντιπ». Πώς βελτιώθηκε; Έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη ο καιρός. Την άνοιξη όλος ο κάμπος πρασινίζει, το γήπεδο δεν θα…

***

*ΚΙ έρχονται αύριο οι παοκτσήδες, που επισήμως δεν έρχονται, με σκοπό να πανηγυρίσουν στη Λάρισα την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από τόσα πολλά χρόνια. Θέλουν μόνο νίκη κι η ΑΕΛ θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Ισως και η πόλη και η περιοχή. Αφού χιλιάδες λέει θα κατηφορίσουν στα Τέμπη, περιμένοντας σε περίπτωση νίκης να επιστρέψουν κομβόι στον Λευκό Πύργο. Θα είναι μια δύσκολη Κυριακή.

Ζ.

 

Επτά δυάδες

*ΕΝΑ συνδυαστικό εράνισμα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματολογίας και της Χριστιανικής Φιλοσοφίας, αποστέλλει ο υπερήλιξ πλην όμως θαλερός Κ.Ι.Π. Ενδεικτικό, λέει, του Καλού Δρόμου. Του Δρόμου, που πρέπει ο καθένας να ακολουθεί στη ζωή του, για να ολοκληρώσει την ύπαρξή του. Συμπύκνωμα σε επτά δυάδες.

Θεού σέβου / Νόμοις πείθου/

Γονείς αιδού / Φιλίαν φύλαττε /

Αρετήν επαίνει / Διαβολήν μίσει/

Ψέγε μηδένα / Θυμού κράτει /

Αμαρτίαν μετενόει / Φθόνει μηδενί /

Ευγένεια άσκει / Ομίλη πράως /

Ευγνώμων γίγνου / Έριν μίσει.

Ζ.

 

Κατά του φασισμού

*ΚΑΙ μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. Η Όλγα Νάσση, που περιόδευσε στην περιοχή της Λάρισας μαζί και με άλλους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, φρόντισε να επισκεφθεί και τη μαρτυρική Τσαριτσάνη, όπου τον Μάρτιο του 1943 εκτελέστηκαν Έλληνες πατριώτες από Ιταλούς μελανοχίτωνες. Η Ελληνοϊταλίδα ακτιβίστρια, πήγε στο μνημείο των εκτελεσθέντων όπου δήλωσε: «Θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των Ελλήνων στον αγώνα κατά του φασισμού, ένας αγώνας που είναι δυστυχώς επίκαιρος και σήμερα στην Ευρώπη».

Ζ.

 

Εξοικονόμηση

* ΤΕΧΝΙΚΗ έκθεση που παρουσιάζει πώς μπορεί να εξοικονομηθεί ενέργεια ακόμη και κατά 40% σε ένα νοικοκυριό, μέσω του καθαρισμού των παλιών συστημάτων θέρμανσης, από τους επαγγελματίες υδραυλικούς, έχει καταθέσει η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας (ΟΒΥΕ), στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, με σκοπό να τη μελετήσουν οι αρμόδιοι και να προχωρήσει η νομοθέτηση συγκεκριμένων πρακτικών καθαρισμού συστημάτων θέρμανσης, για να κερδίσουν τόσο οι καταναλωτές, όσο και οι επαγγελματίες του κλάδου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΒΥΕ Δημήτρη Βαργιάμη, οι υδραυλικοί δεν έχουν πάρει απάντηση, ούτε καν αν έχουν ανοίξει τον φάκελο της έκθεσης στο υπουργείο.

Μετά, μην βγει κανένας υπουργός και πει ότι οι επαγγελματικοί φορείς της χώρας δεν ενδιαφέρθηκαν και δεν καταθέτουν προτάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, οι οποίες σαφώς και είναι πιο σημαντικές από τις θεωρητικές προτάσεις των γραφείων...

Αφού εκπορεύονται από την εμπειρία στην πράξη.

Λ.Κ.

 

Χωριά Ελασσόνος

* «ΣΤΙΣ εκλογές του 2014», θυμίζει ο Δημ. Καρανίκας, «οι πρόεδροι και τα συμβούλια των χωριών, ορίζονταν από τους υποψήφιους δημάρχους και εκλέγονταν σε κοινό ψηφοδέλτιο μαζί τους. Είχαμε λοιπόν το απαράδεκτο φαινόμενο άλλους να εκλέγουν οι κάτοικοι των χωριών και άλλοι να ασκούν την εξουσία. Ενώ δηλαδή οι κάτοικοι έβγαζαν πρώτο τον Α’ συνδυασμό, εξουσία γινόταν ο Β’ συνδυασμός επειδή ανήκε στο ψηφοδέλτιο του εκλεγέντος δημάρχου». Και ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας συνεχίζει αναφερόμενος στη νέα νομοθεσία: «Αυτός ο παραλογισμός με τον νέο νόμο σταματάει. Ο πρόεδρος της κοινότητας και το κοινοτικό συμβούλιο θα εκλέγονται αποκλειστικά από τους κατοίκους των χωριών. Με την απλή αναλογική. Κάθε κοινότητα θα έχει τους δικούς της ανεξάρτητους και αυτόνομους συνδυασμούς που δεν θα έχουν καμιά σχέση με το κεντρικό δημοτικό ψηφοδέλτιο».

***

*ΚΑΙ καταλήγει με πρωτοποριακή στάση: «Ως υποψήφιος δήμαρχος, δηλώνουμε εγώ και οι συνεργάτες μου, πως σεβόμαστε απόλυτα και έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη στους κατοίκους των χωριών, να επιλέξουν αυτοί τους κοινοτικούς άρχοντες της αρεσκείας τους. Τους προτρέπουμε να εμπιστευθούν τους καλύτερους, κατά την κρίση τους, πέραν από κομματικές ή οποιεσδήποτε άλλες εξαρτήσεις και δεσμεύσεις. Να στηρίξουν με θέρμη και αποφασιστικότητα τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια». (Κι έτσι αλλάζουν τα γράμματα…)

Ζ.

 

Εκλέχθηκε

*- ΤΩΡΑ που πεθαίνω θέλω να μάθω. Με έχεις απατήσει ποτέ;

Ο άλλος αυτόν τον καημό είχε και ρωτούσε την αγαπημένη του γυναίκα.

- Αντρούλη μου, μόνο 3 φορές αλλά πάντα για το καλό σου…

- Για το καλό μου; Δηλαδή;

- Ε, να. Θυμάσαι τότε που ήθελες να πιάσεις δουλειά στην τράπεζα και έπρεπε να βοηθήσει ο βουλευτής; Ε, δεν σε πήραν τελικά;

- Γυναικούλα μου, έκανες αυτό το πράγμα για μένα; Και η δεύτερη;

- Ε, να. Θυμάσαι τότε που ο γενικός διευθυντής δεν σου έδινε προαγωγή; Ε, δεν την πήρες τελικά;

- Γυναικούλα μου, είμαι κατασυγκινημένος… Και η τρίτη;

- Ε, να… Θυμάσαι τότε που κατέβαινες για δημοτικός σύμβουλος και σου έλειπαν 250 ψήφοι;

- Ναι… Και;

- Εεε, δε βγήκες τελικά;

Ζ.

------------------

GNVSTOI ITALOSPOYDAGMENOI LARISAIOI BREUHKAN STO PLEYRO*ΓΝΩΣΤΟΙ ιταλοσπουδαγμένοι Λαρισαίοι βρέθηκαν στο πλευρό της Ελληνοϊταλίδας ακτιβίστριας και υποψήφιας ευρωβουλευτή Όλγας Νάσση, η οποία βρέθηκε στην πόλη μαζί με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλη. Φυσικά μιλούσαν μεταξύ τους ιταλικά.

Ζ.

 

------------------

STO PLEYRO TOY YPOCHFIOY DHMARXOY TEMPVN GIVRGOY MANOLH* ΣΤΟ πλευρό του υποψήφιου δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη και παλιοί συμμαθητές του από το Λύκειο Συκουρίου οι οποίοι σε συνάντηση που είχαν μαζί του δήλωσαν τη στήριξη στο πρόσωπό του, με την ευχή στις εκλογές του Μαΐου να «είναι ο επόμενος δήμαρχος Τεμπών».

Κ.Τσ.

 

------------------

PANTOY FILIES SE OLES TIS GEITONIES KAI STON PERA MAXALA

*ΠΑΝΤΟΥ φιλίες, σ’ όλες τις γειτονιές. Και στον Πέρα Μαχαλά.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass