Με τη βροχούλα

Δημοσίευση: 14 Απρ 2019 19:45
*ΟΛΟΙ τους υποψήφιοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μέσα στο τρέξιμο και το άγχος. Πλην ενός, μοναδικός άνετος αρχηγός ο Θανάσης Μητσιός.  Ζ. *ΟΛΟΙ τους υποψήφιοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μέσα στο τρέξιμο και το άγχος. Πλην ενός, μοναδικός άνετος αρχηγός ο Θανάσης Μητσιός. Ζ.

*- ΤΙ κοινό έχουμε οι αγρότες με τα σαλιγκάρια;

Ο Τυρναβίτης Α. Τ. έδωσε μόνος του την απάντηση.

- Κι εμείς κι αυτά βγαίνουμε βόλτα όταν βρέχει. Κι έτσι γεμίζουν και τα τσιπουράδικα. (Όχι από σαλιγκάρια.)

Ζ.

 

Κοντεύουν

*- ΤΡΕΙΣ βδομαδούλες απέμειναν όλες κι όλες…

Ο ασχολούμενος με τα κοινά Λαρισαίος ενημερώνει ότι η προθεσμία κατάθεσης στο Πρωτοδικείο, των συνδυασμών για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, λήγει την Κυριακή του Θωμά.

- Είναι και το Πάσχα ανάμεσα, Μεγάλη Βδομάδα, αργίες, άσε… Όλα τα σημαντικά που απέμειναν θα γίνουν αυτή τη βδομάδα. Όταν θα γιορτάζει ο Βάιος όλα θα έχουν λήξει.

Ζ.

 

Σε αμεριμνησία

*ΕΝ τω μεταξύ, οι εκλογές, εκλογές, οι υποσχέσεις περισσεύουν αλλά επί του πρακτέου; Καραμπινάτη αποτυχία για τους Λαρισαίους παράγοντες η κατανομή των θέσεων γιατρών στα νοσοκομεία Θεσσαλίας-Στερεάς. Παράγοντες κάθε εμβέλειας, περιφερειοδήμαρχοι, βουλευτές, ιδίως οι κυβερνητικοί, πρόεδροι ισχυρών κατά τα άλλα φορέων. Όλοι τους σε αφασία, σε πλήρη αμεριμνησία. Ακόμη και παράγοντες της αντιπολίτευσης που δεν φρόντισαν να στριμώξουν τους διαχειριζόμενους εξουσία, οι οποίοι έχουν και το βασικό μερίδιο ευθύνης. Αλλά και οι εντεταλμένοι της κυβέρνησης στον υγειονομικό χώρο, διοικητές και παραδιοικητές, που κατάφεραν πάλι να τα κάνουν ρόιδο.

***

*ΧΑΜΕΝΟ το ΓΝΛ απ' την κατανομή των προσλήψεων γιατρών κι ακόμη περισσότερο το Πανεπιστημιακό. Κατά τα άλλα κολακείες, για ναυαρχίδα και τέτοια. Μα απ' τους 44 που ζητούσε, να πάρει μονάχα 10; Τι θα πει έχει και το νοσοκομείο του Βόλου κενά και το Τρικαλινό και της Άμφισσας, φυσικά και έχουν, παντού κενά. Οι ανάγκες όμως πού φαίνεται να είναι περισσότερες, ποιος σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος; (Θα αντιληφθούν άραγε τις ευθύνες τους οι Λαρισαίοι παράγοντες; Ώστε να ξεκουνηθούν λιγάκι στην επόμενη δόση προσλήψεων;)

Ζ.

 

Shell

*ΕΙΠΕ ο Λαρισαίος ‘’Μη νταφίντς καταΐ ‘’ και άλλοι παραπέρα νόμιζαν ότι μιλούσε ξένη γλώσσα.

***

*ΚΑΙ κάτι για το Λεξικό.

- Σελήνη είναι το φεγγάρι αλλά κι η απάντηση του Λαρισαίου όταν τον ρωτούν τι βενζινάδικο έχει στο χωριό του.

***

*ΣΤΟ φροντιστήριο αγγλικών στη Λάρισα.

- Τι σημαίνει μάουθ;

- Στόμα

- Λιπς;

- Όχι ιδώ ίμι.

Ζ.

 

Τα μά, σά και μάσα τα…

*ΠΕΡΝΟΥΝ οι δήμαρχοι, σαν το νερό που κυλάει στον Πηνειό. Πολλά αλλάζουν στη Λάρισα εκτός από τις ιδιοκτησίες ορισμένων, κάποιων απρόσωπων αλλά πολύ-πολύ ισχυρών.

Να ο ΟΣΕ επί παραδείγματι. Ανακοινώνει ξανά ότι σχεδιάζει να αξιοποιήσει την περιουσία Τού, ζητάει κι ανταλλάγματα από την πόλη μέσω του Δήμου. Για τ' αμπελοχώραφα του παππού του θα πρόκειται. Ή στη Λατταμύα, την Παλαιολόγου κι άλλους δρόμους κοντά στις γραμμές. Όπου ο σκληρός μεγαλοϊδιοκτήτης δεν παραχωρεί σπιθαμή γης για δημιουργία πεζοδρομίων, ούτε μισό μέτρο απ' το έχει Τού.

***

*ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ και το ΙΚΑ. Λέει και ξελέει, πολύ μονότονοι οι εκάστοτε διοικούντες, όταν παραχωρούν το μεγάλο κεντρικό οικόπεδο στην Ασκληπιού. Πάντα με ανταλλάγματα και ποτέ στ' αλήθεια, μοναχά στα λόγια. Και το ΙΚΑ, απ' τους γονείς του θα κληρονόμησε το φιλέτο Τού. Και γι' αυτό θεωρεί ότι έχει μεγάλη συναισθηματική αξία.

***

*ΑΜ ο Στρατός; Απέραντες αχρησιμοποίητες εκτάσεις μέσα στην πόλη, θα μπορούσε να κάνει πολύ άνετα επιτυχημένη καριέρα στο real estate. Και κάνει. Να, στους ελεύθερους χώρους της 1ης Στρατιάς έχει χτίσει ανώγεια και κατώγια. Στο στρατιωτικό πρατήριο κάνει σχέδια για υπόγεια πάρκινγκ, ενώ στην πρώην Στρατολογία καμαρώνει την κτιριάρα με το πιο άνετο κεντρικό πάρκινγκ στην πόλη. Κι εδώ πρόκειται για περιουσία ατράνταχτη, πάππου προς πάππου δικιά Τού.

***

*ΚΙ όλα αυτά τα πολύτιμα για τη ζωή της πόλης ακίνητα ουσιαστικά της ανήκουν. Πρόκειται για δημόσια ιδιοκτησία, περιουσία της κοινωνίας, είναι ‘’δικά Μάς’’ θα μπορούσαν να λένε οι Λαρισαίοι. Κι όμως τα κουμαντάρουν ‘’Άλλοι’’. Που κι αυτοί ‘’Εμείς’’ είναι. Ο Στρατός, το ΙΚΑ, ο ΟΣΕ, σε ποιον ανήκουν; Τίνος εντεταλμένοι είναι οι υπουργοί, οι διοικητές τους, τα συμφέροντα ποιανού υπηρετούν;

Ζ.

 

Προς γείτονες

*«Η αλήθεια πρέπει να λέγεται», τονίζει ο Αχιλλέας Λυγγέρας, γράφοντας από New York τα ξημερώματα ώρα Νίκαιας, που ποτέ δεν την ξεχνάει, εκεί ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα: «Διερωτώμαι τι γίνεται με τους γείτονές μου; Ο Αχιλλέας Χατζούλης, ο Στέλιος Καραφέριας και τώρα ο Σπύρος Ακριβούλης; Όλοι τους μαζί "διακριτικά και συντεταγμένα" εναντίον του κοινού μας παιδικού φίλου Ρίζου Κομήτσα, που παρεμπιπτόντως τους ανέδειξε στα πολιτικά δρώμενα του χωριού μας; Η προσωπική τους "τσίπα" μήπως μετατράπηκε σε "καιροσκοπισμό"; Μήπως η φωταγώγησή τους από τον προβολέα της εξουσίας τους άλλαξε το modus operandi τους; Ετερόφωτοι είναι; Με αγάπη». (Κατά τα άλλα, με αγάπη ο Αμερικάνος.)

Ζ.

 

Φιλάει άλλον

*ΠΟΙΚΙΛΙΑ θεμάτων και σταθερά προβληματισμένη διάθεση στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Είναι κάποιες δύσκολες στιγμές που η δικιά σου φιλάει άλλον και δεν μπορείς να πεις τίποτα γιατί είναι ο άντρας της.

***

*- ΑΥΤΟ το ‘’πίνω νερό στ' όνομά σου’’, μήπως ρε παιδιά βγαίνει και σε τσίπουρο.

***

*- ΓΙΩΡΓΑΚΗ, πού είναι ο έλεγχός σου;

- Τον δάνεισα στον Δημητράκη, θέλει να τρομάξει τους γονείς του.

Ζ.

 

Οργώνει…

*ΑΚΑΤΑΠΟΝΗΤΗ η Μαρία Γαλλιού, το πρωί στα Δικαστήρια κι από το απόγευμα σε εκδηλώσεις απ’ άκρη σε άκρη του νομού, στο πλαίσιο ενίσχυσης των διαπροσωπικών της σχέσεων με τον κόσμο. Κι αν είναι και Σάββατο, αργία… Η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ συναντήθηκε με την επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών συζητώντας για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εθελοντών, πήγε στην εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Τυρνάβου και το βράδυ σε άλλη πολιτική σύναξη σε περιοχή του νομού. Επισημαίνοντας ότι οι ρυθμοί αυτοί δεν είναι κάτι νέο για κείνη, αφού οι κοινωνικές της ανησυχίες δεν προέκυψαν τώρα προεκλογικά, είναι στάση ζωής της, λέει.

Ζ.

 

Με υποχρεώσεις

*ΑΠΟ το πρωί στην Περιφέρεια, μέχρι το απόγευμα ο Βασίλης Πινακάς. Και το ιατρείο; Αν προλάβει από τις υποχρεώσεις του ως αντιπεριφερειάρχης και την παρουσία στις άλλες επιτροπές στις οποίες μετέχει.

-Και σταυρούς πότε θα μαζέψει; Ψήφους για να επανεκλεγεί με τον Αγοραστό;

Ο διπλανός έριξε μια ιδέα στον ανησυχούντα φίλο του αντιπεριφερειάρχη.

-Μήπως θα έπρεπε για κάποιους να θεσπιστεί μπόνους σταυρών;

Ζ.

 

Ο εξ Ελασσόνος

*ΣΤΗΝ κατηγορία των Ανένταχτων, πρώην ΠΑΣΟΚ, εκεί στην ‘’Εκλογική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ και Προοδευτικής Συμμαχίας’’ αναφέρθηκαν σε χθεσινό σχόλιο τρεις τοπικοί παράγοντες. Εκ παραδρομής λάθος στο επώνυμο του Ελασσονίτη, είναι ο Βαγγέλης Αποστόλου, απλή συνωνυμία με τον πρώην υπουργό Γεωργίας. Οι άλλοι δύο κανονικά, ο επιπλοποιός Δημ. Βουλγαρίδης και ο καθηγητής Δημ. Νούλας.

Ζ.

 

Και το πεντάστερο;

*ΚΙ έγινε ευρεία συζήτηση στην πόλη για το πεντάστερο ξενοδοχείο για το οποίο δόθηκε άδεια να δημιουργηθεί στη Λάρισα. Και μεγάλη της τιμή.

Ειπώθηκε στις παρέες αλλά και μεταξύ επιχειρηματιών καθώς και παραγόντων για το ανακατασκευαζόμενο τότε παλιό ξενοδοχείο ‘’Δώμα’’, έναντι Τραπέζης της Ελλάδος. Πάει αυτό έγινε υπερσύγχρονο συγκρότημα πολυϊατρείων ‘’Animus’’ . Κατόπιν η συζήτηση πήγε στο κτίσμα του πρώην ‘’Monaco’’, μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο, το οποίο είχε περάσει στην ιδιοκτησία Νταβέλη. Μπα μικρό, δεν φτάνει.

Και εν τέλει η μπίλια μπορεί να κάτσει στο ‘’Atlantic’’, το παλιό μεγάλο αλλά εκτός λειτουργίας τα τελευταία χρόνια ξενοδοχείο, σε επίκαιρη θέση επί της Παναγούλη και Κύπρου, στην πλατεία Αγ. Μπλάνα. Το οποίο επίσης φέρεται να έχει αποκτηθεί από τον ευημερούντα όμιλο των αδελφών Νταβέλη.

Ζ.

 

Πανάκριβος

*ΕΙΝΑΙ πολύ αργά στο μπαρ της Λάρισας οι γνωστοί θαμώνες και συζητούν οπότε σε κάποια φάση μπαίνει μέσα ένας πίθηκος και πάει στον μπάρμαν.

- Πιάσε μια μπίρα.

Τα παίζει ο μπάρμαν, που δεν είχε ξαναδεί πίθηκο να μιλάει, αλλά τι να κάνει, συμφωνεί:

- Έφτασεεεεεε...

- Ευχαριστώ, λέει ο πίθηκος και την πίνει.

Ύστερα ρωτάει τον μπάρμαν.

- Τι σου χρωστάω ρε φίλε;

Κομπλαρισμένος εκείνος, θαύματα σου λέει γίνονται απόψε, ίσως τόσα να του έλειπαν…

- Πενήντα ευρώ.

-Τι είπες; Πενήντα ευρώ; Λίγο ακριβός δεν είσαι ρε φίλε, λέει ο πίθηκος. Τέλος πάντων ας σε πληρώσουμε...

Και βγάζει πενηντάρικο και του το δίνει. Ο μπάρμαν, όλος περιέργεια.

- Ξέρεις, δεν έρχονται συχνά πίθηκοι στο μπαρ...

- Ε, τι περίμενες ρε συ, με τέτοιες τιμές που έχεις;

Ζ.

---------------

KAI SYNOMILHKOI MIA ZVH ARISTERA PAPADHMOYLHS KALOGIANHS

*ΚΑΙ συνομήλικοι, μια ζωή Αριστερά Παπαδημούλης-Καλογιάννης, ο καθείς στο μετερίζι του και με το μουστάκι του πάντα.

Ζ.

 

---------------

ENV O YPARXHGOS EKPAIDEYTAI STA NEA OPLA

*ΕΝΩ ο υπαρχηγός εκπαιδεύεται στα νέα όπλα…

Ζ.

 

---------------

DEN PERNAS KYRA MARIA DEN PERNAS DEN PERNAS

*-ΔΕΝ περνάς κυρά Μαρία, δεν περνάς, δεν περνάς…

Ζ.

 

---------------

PHGAN NA PAROYN MYROYDIA APO DHMOTKO SYMBOYLIO O YPOCHFIOS DHMARXOS GAMBROYLAS

*ΠΗΓΑΝ να πάρουν μυρουδιά από Δημοτικό Συμβούλιο ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Γαμβρούλας με τους συνεργάτες του, του παπαλιάγκειου συνδυασμού. Είχε και κόσμο στην αίθουσα, άργησαν κι αυτοί λιγάκι, κανένα πρόβλημα. Στα σκαλάκια. Τα νιάτα δεν κρύβονται.

Ζ.

 

---------------

UANASH EMEIS PALI MAZI UA PROXVRHSOYME

*- ΘΑΝΑΣΗ; Εμείς πάλι μαζί θα προχωρήσουμε. Πάντα στις πρώτες θέσεις… Ο Χρ. Τερζούδης ενθαρρύνει τον συνάδελφό του Αθ. Μαμάκο, επίσης παλιό αντιδήμαρχο Τζανακούλη.

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass